|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Lausanne, no więc nadszedł TEN dzień . W związku z tym życzę Ci wszystkiego co najlepsze, a w szczególności dużo zdrówka, tak jak obiecałam szybkiego, w miare możliwości bezbolesnego i terminowego poroduArchinto, co ja słyszę, Ty też świętujesz kochana ), dużo uśmiechu i wielu powodów do radości. I dość już tych zmartwień, bo ileż można![]() Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-06-03 o 16:29 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() my też chcemy Tako Jumpera - wydaje mi sie ze ma bardziej od Wariora zabudowaną gondolkę. |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje dziecko wymordowane upałem i katarem śpi już 4,5 godziny!!! Nocka chyba nie będzie ciekawa![]() Kapka mam nadzieję że ten refluks nerki u córeczki nie jest groźny ani bolesny ani bardzo męczący ![]() Caluję małą i Ciebie też bo pewnie nieraz to przeżywasz...
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Oj jak tu cichutko
.Pozdrowienia dla wszystkich i miłego weekendu. Jutro jadę do kardiologa z moim mega pulsem, więc proszę o kciuki ).
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Caltea będę trzymać kciuki
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś na glukozie , wyniku nie znam poznam we wtorek Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam teraz obawy że jak będzie tak do koońca to jak mnie położą na tym fotelu do rodzenia to ja tam się zajde od samegoo bólu krocza No i męża molestuje o masowanie ![]() hahah dobre ![]() Nawet wczoraj dałam rade i ładny pedcure sobie zrobiłam ale wysiłku to wymagało i gimnastyki
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Ja w 21 tygodniu miałam na wadze prawie 9 kg. A teraz czuję że coraz więcej ważę, bo zaczynają Mi sprawiać problemy najdrobniejsze rzeczy do zrobienia
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Rozeznanie
|
Sałatka buraczana:
-słoik buraczków, ale nie wiórki tylko w kawałkach albo w całości -ogórki konserwowe -puszka czerwonej fasoli -majonez, jogurt naturalny, czosnek Buraczki i ogórki kroimy w kosteczkę. Dodajemy czerwoną fasolę i sosik z majonezu, jogurtu i czosnku. Naprawdę pyszna ![]() Cytat:
i brawa dla mężulka![]() Cytat:
napewno będzie wszystko dobrze
|
|
#2081 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do wózka-mam takie samo zdanie Cytat:
Groźny jako tako jest, bo uszkadzał nerke , bolesny w chwili obecnej już nie, ale wcześniej przy sikaniu był problem.Już sie przyzwyczailismy do wizyt i badań, mam nadzieje,że niedługo tylko profilaktycznie będziemy chodzić do lekarza. Caltea-córa cały czas choruje i cały czas ja leczymy. Trzymam kciuki za wizyte ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj biednaś Ty z tymi bólam ![]() Co do kg..to czasami nie moge na siebie patrzeć w lustrze, ciesze się z brzuszka, ale czemu nie może iść tylko w brzuszek? ![]() mamy następną burze ..uciekam do wyszywania/książki zaglądne wieczorem, TŻ sie nie odzywa, zapewnie imprezuje pod palmami....
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-03 o 17:03 |
|||
|
|
|
#2082 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie poraz kolejny sie powiele z Asia i poraz kolejny powiem ze miala racje Cytat:
![]() Cytat:
i kochana nie ma słów ktore wyrazilyby moje najserdeczniejsze zyczenia dla Ciebie wiec przesylam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z ta maścia to spokojnie truskawki![]() A tak w ogole to bylam na tej wizycie, gin mi tylko sprawdzila szyjke i wszystko jest si, ciąża rozwija sie bardzo dobrze, nie zrobila mi tylko usg maluszka i musze sie umowic na dodatkowa wizyte zeby zrobic takie dokladniejsze, rozczarowalam sie, nie widzialam mojej dzidzi od prawie miesiaca a wydaje mi sie ze to cala wiecznosc do tego dopytalam o skurcze i powiedziala ze jesli sa one niesystematyczne i tylko raz na jakis czas po gwaltownych ruchach to jest to calkowicie normalne lacznie z twardnieniem brzucha; macica wisi sobie na tych wiązadłach i każdy gwaltowny ruch sprawia po prostu jej naciagniecie a co za tym idzie-bol-to dla wszystkich mamus ktore sie denerwowaly skurczami i twardnieniem brzuszkow no i opczywiscie dopytalam o porod i mam mnostwo mozliwosci bo sie okazalo ze moja gin ma paru przyjaciol ktorzy sa ordynatorami w paru szpitalach, wiec poczulam sie bezpieczna pomimo tego, ze moja gin nie odbierze porodu bo juz tego nie praktykuje; malo tego-pogoda jest taka ze ja po prostu zaraz padne na twarz, naprawde. Aaaaaa i waże dokladnie 65 kg, przytylam 10 kg![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- W ogole dzisiaj specjalnie zwróciłam uwage na to jak inni mimochodem przygladaja sie brzuszkowi, to jest jakas masakra
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy idziesz na to usg? ja tez sie musiałam tak specjalnie umawiac na połówkowe i tez byłam zawiedziona, że muszę czekać ![]() a co do brzuszka - jak chodzę na basen to tam jest taki trener, który ma zajęcia z dziećmi i on się zawsze patrzy na mnie, ale nie tak miło, tylko z jakims takim oburzeniem. Przynajmniej mam wrażenie, ze nie podoba mu sie cieżarówa na basenie, w dodatku w dwuczęsciowym stroju
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz co-pieprzyc tam, dwuczesciowy stroj jest jak najbardziej ok i w ogole sie nie przejmuj jakims kolesiem a poza tym wlasnie zapomnialam napisac, ale gin mi dzisiaj wlasnie mowila ze powinnysmy chodzic na basen i plywac duuuzo bo to dobrze robi na sen, dobrze dla maluszka no i cos na skurcze
|
|
|
#2085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze kamień z serca jak serduszko bije i jest wszystko oki![]() Cytat:
zobaczymy czy na mnie też się tak będą patrzeć![]() jakoś dziś gorszy humorek mam, dopiero kilka dni na zwolnieniu, a mi już się dłuży, bo mąż do 17tej w pracy, zje obiad i dalej jedzie remontować nasze mieszkanko nowe i tak w kółko ale muszę jeszcze trochę wytrzymać....a miss.hot daj przepis na te szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym bo brzmi pysznie ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-03 o 19:17 |
|||
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Caltea udanego weekendu i trzymam kciuki lula ważne, że synuś zdrowy i szyjka ok! Napatrzysz się jeszcze na maluszka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2087 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po pracy- dopiero się obudziłam
Miałam taki zapieprz,ze szok- wróciłam i padłam do wyrkaLausanne - tysiąc lat aa2- dla meża równiez tysiąc lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te kolejki mnie przerażają... to uprzejmość i wyrozumiałość. A jak się skończyło? Długo czekałaś? Cytat:
Ale bardzo, bardzo dziękuję dz Cytat:
uwielbiam Was Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z czarnymi wodami rozłożyłaś mnie na łopatki ![]() ![]() Cytat:
a człek taki wytęskniony by spojrzeć chodź na chwilkę na bejbika!A mi dziś dyro powiedział, że ma znajomości u nas w szpit. i pogada bym miała odp. opiekę- też mi się od razu jakoś lepiej zrobiło- bo ja z tych co to nigdzie znajomości a ni nic nie mam. Normalnie jaki zbieg okoliczności- jak u sióstr ![]() I fakt- brzuchatki są nieźle lustrowane przez przechodniów- też zwróciłam uwagę Jakoś znów mi kilka cytatów zjadło i nie wiem co chciałam napisać??? |
||||||||
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co my jestesmy, jakies inne zeby nie chodzic w dwuczesciowym stroju? ja tam mam zamiar chodzic![]() Cytat:
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kapko- współczuję choroby córeczki i ślę najlepsze fluidki dla niej a cotka coś nic nie relacjonuje, nie chwali się fotami - chyba jednak ta noc poślubna ją wykończyła
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole chcialam Ci kochana życzyc: wytrwalosci w wiesz czym , spelnienia marzen, mnostwa, mnostwa milosci, bezbolesnego porodu i zebys na siebie tam uwazala a nie zapieprzala maly pracoholiku wszystkiego naj!!!!!
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Zeżarłam pizze, zapiłam pepsi (po pracy byłam tak padnięta, że nie miałam nawet siły na jedzonko
) - mam wyrzuty , wiec idę z psem na dłuższy spacer "zrzucić" to z siebie---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
No właśnie dziś w pracy wszyscy się cieszyli, że piątek tylko nie ja bo dużo roboty mi zostało ale obiecałam małżowi, ze jeszcze tylko tydzień...
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie, ja zeżarłam powiekszony zestaw wieśmaka i wypilam litr coli, a Ty sie przejmujesz pizza..
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
No my sie wlasnie tez szykujemy na ta masakre, jest jeszcze 26 stopni na dworze ![]()
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie teraz pachnie plackami ziemniaczanymi i też mi się chce laski nie piszcie o jedzeniu, bo ja od razu mam ochotę, a jak tak dalej pójdzie to mojej ciąży nie będzie widać taką będę miała nadwagę ![]() a poza tym dobry wieczór kobitki
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj, prawie przegapiłam urodzinki
![]() Archinta, Lausanne - spełnienia marzeń, a szczególnie tego jednego Cotka - wiele miłości na nowym etapie Waszego związku Caltea, za udaną wizytę u kardiologa Dzasta, to tego samego dnia będziemy obchodzić rocznicę ślubu ![]() I jeszcze cieszę się z wszystkich Waszych długich i zamkniętych szyjek U mnie kolejny dzień podłego nastroju, dziś tym gorzej, że czuję się kompletnie wypompowana przez tę pogodę. Miałam się wyżalić, ale taki węzeł mi się zrobił życiowy, że nie mam kompletnie siły się z nim zmagać. Ani nie chce mi się o tym myśleć. Gdzie nie spojrzę, tam źle... Edit: Mi też gin przepisał Clotrimazol na smarowanie zewnętrznych narządów, a wewnątrz Nystatyna.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-03 o 21:02 |
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby się poprawiło
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raz na jakis czas mozna sobie zaszalec nie mow nic o nadwadze, nie ma tu chyba jeszcze zadnej ktora by przytyla 10 kg jak ja![]() Cytat:
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie na plusie już 8-9kg zależy jaka objedzona wchodzę na wagę, a to dopiero 25t.
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi
. W związku z tym życzę Ci wszystkiego co najlepsze, a w szczególności dużo zdrówka, tak jak obiecałam szybkiego, w miare możliwości bezbolesnego i terminowego porodu
), dużo uśmiechu i wielu powodów do radości. I dość już tych zmartwień, bo ileż można
Nocka chyba nie będzie ciekawa
.
).
mam nadzieje, że bedzie dobrze 

Bardzo się cieszę z tego że poszłaś do innego gina i że szyja się nie skraca
O ile dobrze pamiętam chciałas obrączke z diamencikiem, no to masz zamiennik

a człek taki wytęskniony by spojrzeć chodź na chwilkę na bejbika!
, wiec idę z psem na dłuższy spacer "zrzucić" to z siebie