|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Dobry wieczór
![]() Siadłam! ![]() Zmachałam się dzisiaj w drodze do domu - MPK nawaliło, więc dodatkowo miałam obsuwę. Odsapnęliśmy chwilę, zjedliśmy obiad i zarządziliśmy wycieczkę rowerową. Zajechaliśmy przy okazji do znajomych i obgadaliśmy trochę szczegółów wakacyjnych - plany zaczynają się klarować. ![]() Wróciliśmy padnięci - coś wiatr nam dzisiaj wyjątkowo nie sprzyjał, lekka kolacja, pokręciłam trochę hula i w końcu siadłam! ![]() Ogólnie fajny, aktywny dzień. Oby więcej takich.Miałam co prawda przed obiadem kryzys słodyczowy i byłam bliska wyjścia do sklepu po lody, ale dałam radę. ![]() Idę nadrobić co nabazgrałyście.
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Mój też. Idzie do pracy dwa weekendy z rzędu (łącznie ok. 24h) i prawie połowa jego pensji za to wpadnie. Cytat:
Przytulam na pocieszenie ![]() Po pierwsze: jak już ochłoniesz i będziesz w lepszej formie, weź no tego swojego TŻa i go trzepnij. Co on sobie wyobraża. Nie zrobiłam nic złego umyślnie, a on się zachowuje jakbyś co najmniej z premedytacją mu dom spaliła. Wygarnęłabym mu od A do Z i uświadomiła, że złość złością, ale na Boga niech Cię szanuje. A w pracy będzie lepiej Kochana - zobaczysz. Wychodź wcześniej, od razu poczujesz komfort psychiczny, a później będą się układać inne rzeczy. Głowa go góry. A ja... kolczykową. Wolę nie liczyć ile par mam. I non stop dokupuję. (teraz np. jadą do mnie 4 pary - z allegro Torebki lubię, ale.. tylko lubię. Wystarcza mi kilka które mam. A butów szczerze kupować nie znoszę - winna temu moja stopa na którą ciężko coś znaleźć. Lubię jednak ładne buty jako takie, gdy już uda mi się dobrać odpowiednie. Cytat:
Jest co raz starsza, co raz więcej pewnie robi sama - na pewno dasz radę czasem wyrwać chwilę dla siebie, a to przesypianie całych nocy wyjdzie Wam wszystkim na dobre. Gratuluję. ![]() Cytat:
Jesteś do tego stworzona.
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
przezylam jakos ten dzien w pracy to co sie dzialo to chyba ostatnio taki ruch byl jakies 2 lata temu wiec niezle dali popalic ... ale i tak musialam zostac dluzej bo cos z systemem padlo i zamieszanie mielismy
Lili gratulacje dla tz-a super z ta nowa praca o tak sobie czytam o tym waszym dietkowaniu i pomyslalam co ja dzis jadlam i w sumie to niewiele bo rano jakas kanapka z serem z 2 moze , no i w pracy salatka , i teraz tez kanapki . tak gorąco jest jak na Irlandie ze sie gotuje ja juz sie odzwyczailam od takich temperatur w sumie prawie 22 a tu 18 C nienormalne jak na kraj gdzie prawie codziennie przez caly rok okolo 10C w dzien napewno bylo okolo 25C kolezanka na przerwie poszla na trawke sie opalac i po 45 min wrocila spieczona na czerwono golden super ze zlecenie jest za nastepne pomysle o tych tematach to Ci podesle cos z Pw cholerka tez sie zastaniawialam nad Twoimi rysunkami - są świetne Nadia to widze ze jakies inne salatki macie w McD bo u nas albo mala albo duza w sumie mieszanka zeleninki i pomidorki koktajlowe w malej a w duzej to samo plus ser ale taki zolty w takich malych plasterkach + mieso ( albo grilowane albo w panierce ) oczywiscie jako pracownicy mozemy zapomniec o tym i na przerwe z przydzialu mozemy wziasc tylko ze z innym miesem bo to za drogo by im wyszlo ![]() czytam was i sobie popijam kopparberga gruszkowego i chyba mialam calkiem meczacy dzien bo czuje sie zakrecona :brzydal : Evilcia ciezki dzien Lili moj tata tez slicznie ryzuje kiedys mial pelno kartek / zeszytow itp i tam te rysunki potem robil jakis malowane obrazki na szkle/ wypalane w drewnie naprawde calym serduchem w tym dalej bawic sie w robotki jakies reczne lubi ale juz oczy nie te i szybko sie meczy u nas chyba jedyniw brat tak malowal jak tata ale jakos nie wykorzystuje talentu moj tz tez jak zasiadzie do rysowania to oczu niemoge nadziwic ale niestety rzadko mu sie zdarza ostatnio na korzysc myszki i klawiatury juz mu nawet lepszy tablet kupilam a ten diabel rzadko uzywa... czasem cos na papierze naryzuje ale musi miec natchnienie heh ah wiem co mialam jeszcze pisac o tych receptach ja pamietam zawsze bralam na 3lub 6 mies i zazwyczaj wlasnie bralam na kilka razy ( napewno wiecej niz 2 razy ) i zazwyczaj mi wklepywali pieczatke apteki albo zosawialam w aptece i mowilam tylko nazwisko tak mialam w Polsce ale pamietam nie w kazdej aptece tak chcieli tu w Irlandii natomiast mam tak ze gdzie nie pojde to np. mam recepte na 6 miesiecy i zazwyczaj biore co miesiac ( chociaz z drugiej srony jakbym brala wszystkie na raz to sporo taniej by mi wyszlo ) i ide co miesiac wklepuja na tyle recepty pieczatke apteki i pisza ile jeszcze pozostalo do wybrania takze z tym mam dobrze ze mozna wybrac to po trochu i nie musze np. na 2 razy Nadia duzo zdrowka my tez z tz-em chorzy ale musze wyzdrowiec do konca przyszlego tygodnia i on tez bo potem to juz tylko urlop i byczenie sie .. dla mnie ( jego niestety czeka wizyta u dentysty i to dosc nieprzyjemna ) takze szarpnie po szczece i kieszeni oj ja tez jestem maniaczka kolczykowa torebki,zegarki,buty czy inne jakos mnie nie kreca ale kolczykow mam troche Nadia ja az taka maniaczka moze nie jestem ale np wole wypic kawe dla smaku i aromatu . herbaty tez lubie ale wszystkie inne niz czarna ostatnio jak tak cieplo to robie sobie 2 x dzienni po dzbanku 1,2L i wypijam w ciagu dnia kawke to gora jedna dziennie lub raz na pare dni |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, fajnie jeśli małej pasuje taki tryb to nic tylko się cieszyć
![]() Dodaja - mówiłam że Twoja kolej - burzowa ![]() Irenka - u nas jest ta zwykła, śródziemnomorska i z kurczakiem ![]() Ja jak się nie napiję kawy z rana to boli mnie głowa Ale potaram się nad tym popracować ![]() Wstałam, obudził mnie tż wracający z pracy. Stwierdziłam, że skoro już się obudziłam to wypadałoby wstać Tż odsypia.A ja muszę dokończyć łazienkę i wc bo wczoraj już mi się nie chciało. Dziś przychodzi pan oglądać komplet wypoczynkowy i mam nadzieję że kupi...bez targowania się ![]() Troszkę nas to blokuje bo chcieliśmy iść na rower, ale mam nadzieję że kupiec zjawi się o rozsądnej porze ![]() Już czuję się lepiej. Kąpiel i rutinocorbin zdziałały cuda chyba Gardło wypłukałam taką zawiesiną z proszku który kiedyś kupiłam na gardło i mimo że dość ułomnie mi to szło to dziś gardło mniej boli Kraven dziękuję za rady
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- w ogóle to kolejne dobre wieści przyjechała moja ciocia do domu rodzinnego i obkupiła moją małą i mnie mi sukienkę, spódnicę, jakiś bluzko- gorset , małej mnóstwo sukienek póki co nic nie widziałam, ale mam mieć na @wysłane, bo się doczekać nie mogę ale mi się mój i tak dobry humor poprawił ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- kolczyki- moja kolejna miłość uwielbiam tylko takie długie i okazałe za lepszych czasów mi Tż złote kupił- założyłam tylko raz, bo są małe i złote, a ja wolę duże, kolorowe i tanie ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
za sprzedaż wypoczynkuco do płukania solą to ja raz spróbowałam i faktycznie- ból gardła jak ręką odjął
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 07:44 |
||
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ciocia ![]() Ja kolczyki też kocham Super pogoda się zapowiada
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Tż w pracy do 13, a ja z tego zachwytu nad ciuchami spać nie mogę i czekam na @ ja jak dziecko jestem Ta ciocia to bardzo bliska ciocia z którą zawsze mocno zżyte byłyśmy
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 07:56 |
||
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokończę czytać książkę i zabieram się za naukę ![]() Lili a co z Twoją szkołą? Chodzisz, kończysz ?
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że mobilizacji na szkołę policealną nie mam Jak tylko do pracy pójdę to od razu na studia się zapisuję Ja mam ten minus, że jestem tylko na Tż zdana jeśli chodzi o dziecko ![]() Moja rodzina 200km stąd więc nie ma jak podrzucić walczę ze sobą czy się napić kawy czy nie
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 08:09 |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już jedną wypiłam, mam nadzieję że ostatnia dziś. Muszę przerzucić się na herbatę.
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to dopiero teraz nadchodzi czas, że mała jest bardziej rozumna, pobawi się, zajmie czymś i Tż spokojnie z nią już może zostawać wg mnie Tż dopiero teraz dorasta, żeby zostać z córeczką zrobiłam kawę mam nadzieję, że to jedyna na dziś
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo on dość strachliwy jest jeśli chodzi o małe dzieci.Pamiętam, że Twoja mała się zanosiła. Ja jak byłam malutka też się zanosiłam - mam nadzieję że to nie jest dziedziczne
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie przez to zanoszenie Tż z nią nie chciał zostawać ze strachu mój ulubiony pokój dziecięcy http://deccoria.pl/galeria,id,54265,1,oliwierkowo.html oglądam te zdjęcia milion razy
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 08:29 |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny pokoik
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
evilcia ciężki dzień
potrzebujesz na pewno czasu żeby się przestawić. cholerka super ![]() Co do moich słabości to nie mam jakoś sprecyzowanej torebki dwie, koczyków trochę. Chociaż TŻ co jakiś czas mi gada, że może sobie coś kupię bo dawno nic nie kupowałam przecież.TŻ jak wychodził do pracy to się obudziłam. Teraz jeszcze zalegam w łóżku, ale zaraz wstaję bo muszę trochę posprzątać i się pouczyć. Do pracy na po południe, a że wczoraj byłam a rano to powinnam dzisiaj też iść ale się nie zjarzyłam i znowu mi zamykanie wcisnęli. Chciałam się z kumpelą zamienić, ale nie bo ona ma za dużo zamykań, szkoda gadać, że ja mam 3/4 zamykań w czerwcu... ![]() Chyba nic mi się nie chce... A w ogóle to wyczesałam kota taką specjalną szczotką do usuwania sierści. Przełysiał normalnie, ale dalej sierść leci. No kurcze... Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2011-06-04 o 09:44 |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Ja siedze na dyżurku. Pogoda piękna, tylko troche za gorąco. Już sie gotuje w fartuchu.
Co do mani kolczykowej to ja się też dopisuje.
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie jem ser biały z rzodkiewką
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie wcinam śniadanko - pycha dietetyczne . Z herbatką pokanapuję chwilę - oglądam TVN Style, a później biorę się za robotę.Mam dzisiaj dużo w planach: pranie pościeli, prania ciuszków, gruntownie chcę posprzątać salon, sypialnię i łazienkę. Muszę też skoczyć po wodę i kilka innych drobiazgów, ale to jak TŻ wróci i będę mieć auto. Udanego dnia dziewczyny
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy ostatnim kęsie białego serka z rzodkiewką miałam dość
![]() Też muszę później wodę kupić, może wyjdę do sklepu niedługo, póki co mam lenia ![]() Ps. jednak zdrowego jedzenia tak dużo zjeść nie umiem ![]() Zaobserwowałam już + nie mam tak jak kilka dni temu wydętego brzucha (póki co)
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to wczoraj w pracy się wywaliłam z kartonem pełnym książek. Z lekka mam obite kolana i ręce powyżej łokci od wewnętrznej strony bo ten karton mi się wbił. Siniaków na razie brak, ale kolana bolą więc mogą kolorków dostac
Jak ja będę wyglądała...
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dziś znów żar tropików. Nastawiłam pranie, ogarnęłam lekko łazienkę i przerwa na ploteczki z wami ![]() Lili fajnie masz z ta ciocią Jeśli chodzi o zakupy, to ja nie znoszę kupować butów- powód ten sam co Ijaa, nr buta 35, choć teraz i tak jest lepiej z wyborem. Torebki mam 3, jedną dużą do pracy, jedną małą na portfel i dokumenty (ma chyba z 5 lat ta torebka) i jedną na wesela bardziej elegancką. Kolczyki baaaardzo lubię. Manię mam najbardziej w kierunku kupowania ciuchów. Żeby tak portfel nie odchudzał sie tak szybko ![]() Co dziś serwujecie na obiad? ja myślałam o rybce w sosie koperkowym. http://przepisyzezdjeciami.blogspot....operkowym.html |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale pospaliśmy dziś! Raz a nie zawsze ![]() Teraz oczywiście praca, ale nie chce mi się przeokropnie. Wczoraj zamiast sprzątać to piłam wino z tż w związku z czym nie mam nic zrobione Och ciężko z tą moją organizacją ostatnio. Nic to szybko skończę pracę, zrobię obiad, ogarnę, potem jakieś spa i jeszcze na miasto wyjdziemy Miłego dnia |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
nooooooooooooo
nie wiem czy nie za dobrze co do obiadu to ja mam z wczoraj mięso- fileta z kurczaka, więc Tż dostanie znów ziemniaki+ kotleta, małej zrobię mięso drobiowe, a ja zjem 1 ziemniaka+ kopiec warzyw+ fileta w przyprawach smażonego ( póki nie kupię patelni teflonowej to muszę smażyć :/) Bardzo staram się ostatnio, by nie marnować jedzenia, także staram się wyjadać po kolei wszystko co się da
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 10:45 |
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś dla tż młode ziemniaczki, (dla mnie chyba kasza, choć jeszcze nie wiem), sadzone jaja plus mizeria Szybkie, tanie i zdrowe
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. porcję rosołową czasem zjem, ale nie udko gotowane
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla odmiany lubię gotowaną wołowinę np. z musztardą.
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem zaskoczona, jak się tym białym serem najadłam ![]() Jak Tż wróci z pracy i zje obiad to wyciągnę go na spacer. Nie wiem do której Zoo jest czynne, bo podobno dziś miało być 50% taniej nie wiem czy to prawda, ale może będę miała okazję sprawdzić
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-04 o 11:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

I non stop dokupuję.
i po 45 min wrocila spieczona na czerwono
za nastepne pomysle o tych tematach to Ci podesle cos z Pw
ciezki dzien 
mi sukienkę, spódnicę, jakiś bluzko- gorset
, małej mnóstwo sukienek 

mam nadzieję, że to jedyna na dziś