Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 22:37   #1891
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Dobry wieczór

Siadłam!

Zmachałam się dzisiaj w drodze do domu - MPK nawaliło, więc dodatkowo miałam obsuwę. Odsapnęliśmy chwilę, zjedliśmy obiad i zarządziliśmy wycieczkę rowerową. Zajechaliśmy przy okazji do znajomych i obgadaliśmy trochę szczegółów wakacyjnych - plany zaczynają się klarować.
Wróciliśmy padnięci - coś wiatr nam dzisiaj wyjątkowo nie sprzyjał, lekka kolacja, pokręciłam trochę hula i w końcu siadłam!

Ogólnie fajny, aktywny dzień. Oby więcej takich.

Miałam co prawda przed obiadem kryzys słodyczowy i byłam bliska wyjścia do sklepu po lody, ale dałam radę.

Idę nadrobić co nabazgrałyście.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 22:50   #1892
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość

zabijam głód rzodkiewką właśnie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość

Mój TŻ wyhaczył zlecenie jednorazowe Kaska wpadnie
Mój też.
Idzie do pracy dwa weekendy z rzędu (łącznie ok. 24h) i prawie połowa jego pensji za to wpadnie.

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
Cześć.
Przyznaję się bez bicia, że nie nadrobiłam i nie mam zamiaru.
Chce mi się wyć, ręce opadają i w dodatku czuję, że emocjonalie nie daję rady
Stresuję się tą cholerną pracą, że mi nie wypali i mogłam zostać w starej.
W dodatku dzisiaj wjechałam w samochód za mną tyłem auta, bo samochód przede mną, który praktycznie już zaparkował nagle zaczął cofać i ja też musiałam, zrobiłam to zbyt gwałtownie i mu wjechałam
Spisałam od kolesia namiary na komórkę, że zadzwonię popołudniu do niego i na spokojnie ustalimy, co dalej - czy zgłaszamy do ubezpieczalni, czy płacę mu jakąś gotówkę i on sobie to naprawia, bo musiałam lecieć do pracy (byłam już oczywiście spóźniona , znowu ((( a to dopiero trzeci dzień w nowej pracy).
Ledwo wróciłam do domu, to TŻ na mnie z ryjem, że czemu tak długo do domu wracałam, bo on chce na siłownię jechać, po czym w końcu zapytał o ten wypadek, powiedziałam, że mam nr telefonu, to przedzwonił, po czym kazał mi wypełnić oświadczenie o kolizji no i zaczął szybko podłączać drukarkę do komputera, ja mu mówię, że położę się na chwilę, bo jestem zmęczona, a on znowu na mnie z ryjem, że mam to wypełnić, a nie wymyślam spanie i jak on wróci, to to ma być gotowe, żeby kolesiowi to oświadczenie zawieźć.
Ani się nie zapytał jak ja się czuję ani nic, a humor miałam cały dzień wisielczy, bo naprawdę co chwilę coś wyskakuje, że trzeba zapłacić i nie daję sobie z tym powoli rady, a on jeszcze z ryjem a mnie. Znowu wszystko i wszyscy są najważniejsi tylko nie ja (((((((( W rozmowie w ogóle facet powiedział TŻ, że się spieszyłam i owszem, ale po wypadku, a nie w trakcie wypadku i tuż przed, to mu mówię, że po wypadku się spieszyłam, bo już byłam spóźniona, a on, że 'to jest nieważne, ważne jest to, że rozwaliłam samochód" a dzień wcześniej, to mnie ganił, że mam wcześniej wychodzić, żeby się nie spóźniać.
Mam dość
Oj Kochana Przytulam na pocieszenie

Po pierwsze: jak już ochłoniesz i będziesz w lepszej formie, weź no tego swojego TŻa i go trzepnij. Co on sobie wyobraża. Nie zrobiłam nic złego umyślnie, a on się zachowuje jakbyś co najmniej z premedytacją mu dom spaliła.
Wygarnęłabym mu od A do Z i uświadomiła, że złość złością, ale na Boga niech Cię szanuje.

A w pracy będzie lepiej Kochana - zobaczysz. Wychodź wcześniej, od razu poczujesz komfort psychiczny, a później będą się układać inne rzeczy.
Głowa go góry.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja jestem torebkową maniaczką. Nie wiem ile ich mam ale chyba z 20
A ja... kolczykową. Wolę nie liczyć ile par mam. I non stop dokupuję.
(teraz np. jadą do mnie 4 pary - z allegro )

Torebki lubię, ale.. tylko lubię. Wystarcza mi kilka które mam. A butów szczerze kupować nie znoszę - winna temu moja stopa na którą ciężko coś znaleźć.
Lubię jednak ładne buty jako takie, gdy już uda mi się dobrać odpowiednie.

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
Witam

Już drugi dzień nie kładę małej w dzień spać i chyba odniosłam sukces. Mała śpi całą noc od 21 do 8.30. Wszyscy się wysypiamy i to jest najważniejsze. Chociaż w dzień jestem wykończona. Zawsze to odpoczęłam podczas jej drzemki a teraz nie mam jak. Ciągle się bawimy, razem sprzątamy, chodzimy na spacery. Widzę też, że ona sama nie chce spać więc na siłe jej nie trzymam
Dzisiaj też odkryliśmy 1km od nas piekną plaże Od tych spacerów zjarałam sobie ręce i nogi. Zawsze w rybaczkach chodziłam a w tym roku zakładam mini

Lecę do TŻ na film i lody śmietankowe Mam ochotę na piwko ale niestety wypić nie mogę bo biorę silne leki więc będą lody
Dobranoc
Na prawdę super Kochana z tym przestawieniem małej.
Jest co raz starsza, co raz więcej pewnie robi sama - na pewno dasz radę czasem wyrwać chwilę dla siebie, a to przesypianie całych nocy wyjdzie Wam wszystkim na dobre.

Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
sprawa się wyjaśniła z moim "zleceniem" 1 - 2 teksty dziennie do końca czerwca, z tej paki na poniedziałek nici, szkoda, bo kaski nie będzie od razu a co dalej się zobaczy. ale dobrze jest, P. powiedziałam, śmieje się, że wreszcie się powyżywam słownie i powymądrzam bo to uwielbiam i że znalazłam pracę życia
Gratuluję pracy Kochana Jesteś do tego stworzona.

Stary 2011-06-03, 23:50   #1893
irenkaaa
Zakorzenienie

przezylam jakos ten dzien w pracy to co sie dzialo to chyba ostatnio taki ruch byl jakies 2 lata temu wiec niezle dali popalic ... ale i tak musialam zostac dluzej bo cos z systemem padlo i zamieszanie mielismy

Lili gratulacje dla tz-a super z ta nowa praca

o tak sobie czytam o tym waszym dietkowaniu i pomyslalam co ja dzis jadlam i w sumie to niewiele bo rano jakas kanapka z serem z 2 moze , no i w pracy salatka , i teraz tez kanapki . tak gorąco jest jak na Irlandie ze sie gotuje
ja juz sie odzwyczailam od takich temperatur w sumie prawie 22 a tu 18 C nienormalne jak na kraj gdzie prawie codziennie przez caly rok okolo 10C w dzien napewno bylo okolo 25C
kolezanka na przerwie poszla na trawke sie opalac i po 45 min wrocila spieczona na czerwono

golden
super ze zlecenie jest za nastepne pomysle o tych tematach to Ci podesle cos z Pw

cholerka
tez sie zastaniawialam nad Twoimi rysunkami - są świetne

Nadia to widze ze jakies inne salatki macie w McD bo u nas
albo mala albo duza w sumie mieszanka zeleninki i pomidorki koktajlowe
w malej a w duzej to samo plus ser ale taki zolty w takich malych
plasterkach + mieso ( albo grilowane albo w panierce ) oczywiscie jako
pracownicy mozemy zapomniec o tym i na przerwe z przydzialu mozemy wziasc tylko ze z innym miesem bo to za drogo by im wyszlo
jak oszczedzac to oszczedzac ale nic wazne ze cokolwiek mozemy

czytam was i sobie popijam kopparberga gruszkowego i chyba mialam calkiem meczacy dzien bo czuje sie zakrecona :brzydal :

Evilcia
ciezki dzien

Lili moj tata tez slicznie ryzuje kiedys mial pelno kartek / zeszytow itp i tam te rysunki potem robil jakis malowane obrazki na szkle/ wypalane w drewnie naprawde calym serduchem w tym
dalej bawic sie w robotki jakies reczne lubi ale juz oczy nie te i szybko sie meczy
u nas chyba jedyniw brat tak malowal jak tata ale jakos nie wykorzystuje talentu
moj tz tez jak zasiadzie do rysowania to oczu niemoge nadziwic ale niestety rzadko mu sie zdarza ostatnio na korzysc myszki i klawiatury
juz mu nawet lepszy tablet kupilam a ten diabel rzadko uzywa...
czasem cos na papierze naryzuje ale musi miec natchnienie heh

ah wiem co mialam jeszcze pisac
o tych receptach
ja pamietam zawsze bralam na 3lub 6 mies i zazwyczaj wlasnie bralam na kilka razy ( napewno wiecej niz 2 razy ) i zazwyczaj mi wklepywali pieczatke apteki albo zosawialam w aptece i mowilam tylko nazwisko
tak mialam w Polsce
ale pamietam nie w kazdej aptece tak chcieli
tu w Irlandii natomiast mam tak ze gdzie nie pojde to np. mam recepte na 6 miesiecy i zazwyczaj biore co miesiac ( chociaz z drugiej srony jakbym brala wszystkie na raz to sporo taniej by mi wyszlo ) i ide co miesiac wklepuja na tyle recepty pieczatke apteki i pisza ile jeszcze pozostalo do wybrania takze z tym mam dobrze ze mozna wybrac to po trochu i nie musze np. na 2 razy

Nadia duzo zdrowka
my tez z tz-em chorzy ale musze wyzdrowiec do konca przyszlego tygodnia i on tez bo potem to juz tylko urlop i byczenie sie .. dla mnie ( jego niestety czeka wizyta u dentysty i to dosc nieprzyjemna ) takze szarpnie po szczece i kieszeni

oj ja tez jestem maniaczka kolczykowa
torebki,zegarki,buty czy inne jakos mnie nie kreca ale kolczykow mam troche

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić! Uwaga - ograniczam kawę
Nadia ja az taka maniaczka moze nie jestem ale np wole wypic kawe dla smaku i aromatu . herbaty tez lubie ale wszystkie inne niz czarna
ostatnio jak tak cieplo to robie sobie 2 x dzienni po dzbanku 1,2L i wypijam w ciagu dnia

kawke to gora jedna dziennie lub raz na pare dni
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 06:08   #1894
Nadia5
Zakorzenienie

Paulinka, fajnie jeśli małej pasuje taki tryb to nic tylko się cieszyć

Dodaja - mówiłam że Twoja kolej - burzowa

Irenka - u nas jest ta zwykła, śródziemnomorska i z kurczakiem
Ja jak się nie napiję kawy z rana to boli mnie głowa Ale potaram się nad tym popracować

Wstałam, obudził mnie tż wracający z pracy.
Stwierdziłam, że skoro już się obudziłam to wypadałoby wstać Tż odsypia.

A ja muszę dokończyć łazienkę i wc bo wczoraj już mi się nie chciało.
Dziś przychodzi pan oglądać komplet wypoczynkowy i mam nadzieję że kupi...bez targowania się
Troszkę nas to blokuje bo chcieliśmy iść na rower, ale mam nadzieję że kupiec zjawi się o rozsądnej porze

Już czuję się lepiej. Kąpiel i rutinocorbin zdziałały cuda chyba
Gardło wypłukałam taką zawiesiną z proszku który kiedyś kupiłam na gardło i mimo że dość ułomnie mi to szło to dziś gardło mniej boli
Kraven dziękuję za rady

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 07:49   #1895
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Kolejne Pytanko do Lili i pozostałych szanownych SPD.
Jak przeglądacie tak stronki z dodatkami do mieszkań mogły byście zwrócić uwagę na stojące wieszaki?? I ewentualnie podesłać mi linka lub wzór ??
Musiała bym zakupić jakiś, wiadomo teraz nie pora ale znowu jesienią spacerować przez całe mieszkanie żeby w sypialni położyć kurtkę za bardzo mi się nie uśmiecha szczególnie jak goście przychodzą.
jak znajdę jakiś wieszak to dam znać

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

w ogóle to kolejne dobre wieści
przyjechała moja ciocia do domu rodzinnego i obkupiła moją małą i mnie mi sukienkę, spódnicę, jakiś bluzko- gorset , małej mnóstwo sukienek
póki co nic nie widziałam, ale mam mieć na @wysłane, bo się doczekać nie mogę
ale mi się mój i tak dobry humor poprawił

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
oj ja tez jestem maniaczka kolczykowa
kolczyki- moja kolejna miłość
uwielbiam tylko takie długie i okazałe szczególnie kolor turkusowego/ chabrowego/fioletowego

za lepszych czasów mi Tż złote kupił- założyłam tylko raz, bo są małe i złote, a ja wolę duże, kolorowe i tanie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
A ja muszę dokończyć łazienkę i wc bo wczoraj już mi się nie chciało.
Dziś przychodzi pan oglądać komplet wypoczynkowy i mam nadzieję że kupi...bez targowania się
Troszkę nas to blokuje bo chcieliśmy iść na rower, ale mam nadzieję że kupiec zjawi się o rozsądnej porze
za sprzedaż wypoczynku

co do płukania solą to ja raz spróbowałam i faktycznie- ból gardła jak ręką odjął

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 07:44
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 07:53   #1896
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
jak znajdę jakiś wieszak to dam znać

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

w ogóle to kolejne dobre wieści
przyjechała moja ciocia do domu rodzinnego i obkupiła moją małą i mnie mi sukienkę, spódnicę, jakiś bluzko- gorset , małej mnóstwo sukienek
póki co nic nie widziałam, ale mam mieć na @wysłane, bo się doczekać nie mogę
ale mi się mój i tak dobry humor poprawił

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

kolczyki- moja kolejna miłość
uwielbiam tylko takie długie i okazałe szczególnie kolor turkusowego/ chabrowego/fioletowego

za lepszych czasów mi Tż złote kupił- założyłam tylko raz, bo są małe i złote, a ja wolę duże, kolorowe i tanie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

za sprzedaż wypoczynku

co do płukania solą to ja raz spróbowałam i faktycznie- ból gardła jak ręką odjął

Super ciocia

Ja kolczyki też kocham Tanie lepszejsze bo można zakupić więcej par

Super pogoda się zapowiada

Stary 2011-06-04, 07:54   #1897
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Idzie do pracy dwa weekendy z rzędu (łącznie ok. 24h) i prawie połowa jego pensji za to wpadnie.

super

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Super ciocia

Ja kolczyki też kocham Tanie lepszejsze bo można zakupić więcej par

Super pogoda się zapowiada
u mnie też super pogoda
Tż w pracy do 13, a ja z tego zachwytu nad ciuchami spać nie mogę i czekam na @
ja jak dziecko jestem
Ta ciocia to bardzo bliska ciocia z którą zawsze mocno zżyte byłyśmy siostra nieżyjącego taty

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 07:56
Stary 2011-06-04, 08:00   #1898
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
super

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

u mnie też super pogoda
Tż w pracy do 13, a ja z tego zachwytu nad ciuchami spać nie mogę i czekam na @
ja jak dziecko jestem
Ta ciocia to bardzo bliska ciocia z którą zawsze mocno zżyte byłyśmy siostra nieżyjącego taty
Też pewnie bym się nie mogła doczekać
Dokończę czytać książkę i zabieram się za naukę
Lili a co z Twoją szkołą? Chodzisz, kończysz ?

Stary 2011-06-04, 08:07   #1899
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Też pewnie bym się nie mogła doczekać
Dokończę czytać książkę i zabieram się za naukę
Lili a co z Twoją szkołą? Chodzisz, kończysz ?
Tż wtedy miał tamtą pracę i prawie co sobota go nie było caly dzień i nie miałam jak chodzić Po całym tyg był tak zmęczony, że w niedzielę mi też nie zostawał Dopiero po wakacjach pójdę.
Powiem szczerze, że mobilizacji na szkołę policealną nie mam
Jak tylko do pracy pójdę to od razu na studia się zapisuję
Ja mam ten minus, że jestem tylko na Tż zdana jeśli chodzi o dziecko
Moja rodzina 200km stąd więc nie ma jak podrzucić

walczę ze sobą czy się napić kawy czy nie

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 08:09
Stary 2011-06-04, 08:15   #1900
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Tż wtedy miał tamtą pracę i prawie co sobota go nie było caly dzień i nie miałam jak chodzić Po całym tyg był tak zmęczony, że w niedzielę mi też nie zostawał Dopiero po wakacjach pójdę.
Powiem szczerze, że mobilizacji na szkołę policealną nie mam
Jak tylko do pracy pójdę to od razu na studia się zapisuję
Ja mam ten minus, że jestem tylko na Tż zdana jeśli chodzi o dziecko
Moja rodzina 200km stąd więc nie ma jak podrzucić

walczę ze sobą czy się napić kawy czy nie
Mała podrośnie, pójdziesz do pracy i sytuacja się zmieni. Na studia zawsze jest czas

Ja już jedną wypiłam, mam nadzieję że ostatnia dziś. Muszę przerzucić się na herbatę.

Stary 2011-06-04, 08:20   #1901
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Mała podrośnie, pójdziesz do pracy i sytuacja się zmieni. Na studia zawsze jest czas

Ja już jedną wypiłam, mam nadzieję że ostatnia dziś. Muszę przerzucić się na herbatę.
Studia za ponad rok zacznę lepiej późno niż wcale
Ogólnie to dopiero teraz nadchodzi czas, że mała jest bardziej rozumna, pobawi się, zajmie czymś i Tż spokojnie z nią już może zostawać wg mnie, ale na początku to faktycznie ciężko zostawić malutkie dziecko.
Tż dopiero teraz dorasta, żeby zostać z córeczką

zrobiłam kawę mam nadzieję, że to jedyna na dziś

Stary 2011-06-04, 08:23   #1902
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Studia za ponad rok zacznę lepiej późno niż wcale
Ogólnie to dopiero teraz nadchodzi czas, że mała jest bardziej rozumna, pobawi się, zajmie czymś i Tż spokojnie z nią już może zostawać wg mnie, ale na początku to faktycznie ciężko zostawić malutkie dziecko.
Tż dopiero teraz dorasta, żeby zostać z córeczką

zrobiłam kawę mam nadzieję, że to jedyna na dziś
Ciekawa jestem jak mój będzie zostawał z dzieckiem Bo on dość strachliwy jest jeśli chodzi o małe dzieci.
Pamiętam, że Twoja mała się zanosiła. Ja jak byłam malutka też się zanosiłam - mam nadzieję że to nie jest dziedziczne

Stary 2011-06-04, 08:27   #1903
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem jak mój będzie zostawał z dzieckiem Bo on dość strachliwy jest jeśli chodzi o małe dzieci.
Pamiętam, że Twoja mała się zanosiła. Ja jak byłam malutka też się zanosiłam - mam nadzieję że to nie jest dziedziczne
ja się nie zanosiłam jak byłam mała, Tż też nie, a nasza córeczka tak, takze to chyba nie dziedziczne

właśnie przez to zanoszenie Tż z nią nie chciał zostawać ze strachu ja sama się bałam nei raz, że się udusi

mój ulubiony pokój dziecięcy
http://deccoria.pl/galeria,id,54265,1,oliwierkowo.html

oglądam te zdjęcia milion razy

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 08:29
Stary 2011-06-04, 08:57   #1904
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie zanosiłam jak byłam mała, Tż też nie, a nasza córeczka tak, takze to chyba nie dziedziczne

właśnie przez to zanoszenie Tż z nią nie chciał zostawać ze strachu ja sama się bałam nei raz, że się udusi

mój ulubiony pokój dziecięcy
http://deccoria.pl/galeria,id,54265,1,oliwierkowo.html

oglądam te zdjęcia milion razy

Ładny pokoik

Stary 2011-06-04, 09:42   #1905
Kelpie
Zakorzenienie

evilcia ciężki dzień potrzebujesz na pewno czasu żeby się przestawić.

cholerka super

Co do moich słabości to nie mam jakoś sprecyzowanej Butów mam sporo, ale chciałabym jeszcze jakieś sandałko-japonki torebki dwie, koczyków trochę. Chociaż TŻ co jakiś czas mi gada, że może sobie coś kupię bo dawno nic nie kupowałam przecież.

TŻ jak wychodził do pracy to się obudziłam. Teraz jeszcze zalegam w łóżku, ale zaraz wstaję bo muszę trochę posprzątać i się pouczyć. Do pracy na po południe, a że wczoraj byłam a rano to powinnam dzisiaj też iść ale się nie zjarzyłam i znowu mi zamykanie wcisnęli. Chciałam się z kumpelą zamienić, ale nie bo ona ma za dużo zamykań, szkoda gadać, że ja mam 3/4 zamykań w czerwcu...

Chyba nic mi się nie chce...

A w ogóle to wyczesałam kota taką specjalną szczotką do usuwania sierści. Przełysiał normalnie, ale dalej sierść leci. No kurcze...

Edytowane przez Kelpie
Czas edycji: 2011-06-04 o 09:44
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:56   #1906
kraven
Zakorzenienie

Cześc. Ja siedze na dyżurku. Pogoda piękna, tylko troche za gorąco. Już sie gotuje w fartuchu.

Co do mani kolczykowej to ja się też dopisuje.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:03   #1907
lili1987
Zakorzenienie

ja właśnie jem ser biały z rzodkiewką

Stary 2011-06-04, 10:13   #1908
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie wcinam śniadanko - pycha dietetyczne . Z herbatką pokanapuję chwilę - oglądam TVN Style, a później biorę się za robotę.
Mam dzisiaj dużo w planach: pranie pościeli, prania ciuszków, gruntownie chcę posprzątać salon, sypialnię i łazienkę. Muszę też skoczyć po wodę i kilka innych drobiazgów, ale to jak TŻ wróci i będę mieć auto.

Udanego dnia dziewczyny

Stary 2011-06-04, 10:20   #1909
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie wcinam śniadanko - pycha dietetyczne .
ja przy ostatnim kęsie białego serka z rzodkiewką miałam dość
Też muszę później wodę kupić, może wyjdę do sklepu niedługo, póki co mam lenia

Ps. jednak zdrowego jedzenia tak dużo zjeść nie umiem
Zaobserwowałam już + nie mam tak jak kilka dni temu wydętego brzucha (póki co)

Stary 2011-06-04, 10:22   #1910
Kelpie
Zakorzenienie

A w ogóle to wczoraj w pracy się wywaliłam z kartonem pełnym książek. Z lekka mam obite kolana i ręce powyżej łokci od wewnętrznej strony bo ten karton mi się wbił. Siniaków na razie brak, ale kolana bolą więc mogą kolorków dostac Jak ja będę wyglądała...
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:31   #1911
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
A w ogóle to wczoraj w pracy się wywaliłam z kartonem pełnym książek. Z lekka mam obite kolana i ręce powyżej łokci od wewnętrznej strony bo ten karton mi się wbił. Siniaków na razie brak, ale kolana bolą więc mogą kolorków dostac Jak ja będę wyglądała...

Stary 2011-06-04, 10:32   #1912
Julka27
Raczkowanie

Hej

Dziś znów żar tropików.

Nastawiłam pranie, ogarnęłam lekko łazienkę i przerwa na ploteczki z wami

Lili fajnie masz z ta ciocią

Jeśli chodzi o zakupy, to ja nie znoszę kupować butów- powód ten sam co Ijaa, nr buta 35, choć teraz i tak jest lepiej z wyborem.
Torebki mam 3, jedną dużą do pracy, jedną małą na portfel i dokumenty (ma chyba z 5 lat ta torebka) i jedną na wesela bardziej elegancką.
Kolczyki baaaardzo lubię.
Manię mam najbardziej w kierunku kupowania ciuchów. Żeby tak portfel nie odchudzał sie tak szybko

Co dziś serwujecie na obiad? ja myślałam o rybce w sosie koperkowym.
http://przepisyzezdjeciami.blogspot....operkowym.html
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:41   #1913
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Ale pospaliśmy dziś! Raz a nie zawsze

Teraz oczywiście praca, ale nie chce mi się przeokropnie. Wczoraj zamiast sprzątać to piłam wino z tż w związku z czym nie mam nic zrobione Och ciężko z tą moją organizacją ostatnio.

Nic to szybko skończę pracę, zrobię obiad, ogarnę, potem jakieś spa i jeszcze na miasto wyjdziemy

Miłego dnia
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:43   #1914
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:44   #1915
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julka27 Pokaż wiadomość

Lili fajnie masz z ta ciocią
nooooooooooooo nie wiem czy nie za dobrze

co do obiadu to ja mam z wczoraj mięso- fileta z kurczaka, więc Tż dostanie znów ziemniaki+ kotleta, małej zrobię mięso drobiowe, a ja zjem 1 ziemniaka+ kopiec warzyw+ fileta w przyprawach smażonego ( póki nie kupię patelni teflonowej to muszę smażyć :/)

Bardzo staram się ostatnio, by nie marnować jedzenia, także staram się wyjadać po kolei wszystko co się da

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 10:45
Stary 2011-06-04, 10:46   #1916
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
nooooooooooooo nie wiem czy nie za dobrze

co do obiadu to ja mam z wczoraj mięso- fileta z kurczaka, więc Tż dostanie znów ziemniaki+ kotleta, małej zrobię mięso drobiowe, a ja zjem 1 ziemniaka+ kopiec warzyw+ fileta w przyprawach smażonego ( póki nie kupię patelni teflonowej to muszę smażyć :/)
Możesz gotować

U mnie dziś dla tż młode ziemniaczki, (dla mnie chyba kasza, choć jeszcze nie wiem), sadzone jaja plus mizeria Szybkie, tanie i zdrowe
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:52   #1917
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Możesz gotować

U mnie dziś dla tż młode ziemniaczki, (dla mnie chyba kasza, choć jeszcze nie wiem), sadzone jaja plus mizeria Szybkie, tanie i zdrowe
Dodaja ja mam ten sam zestwa tyle że z kalafiorem

Stary 2011-06-04, 10:57   #1918
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Możesz gotować

właśnie gotowane mięcho mnie odrzuca
tzn. porcję rosołową czasem zjem, ale nie udko gotowane

Stary 2011-06-04, 11:01   #1919
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie gotowane mięcho mnie odrzuca
tzn. porcję rosołową czasem zjem, ale nie udko gotowane
Ja zjem chętnie - w sałatce. Tak samego (czy udko, czy pierś - cokolwiek gotowane), do ziemniaków czy warzyw na nic. Próbowałam wiele razy i normalnie mnie odrzuca.

Dla odmiany lubię gotowaną wołowinę np. z musztardą.

Stary 2011-06-04, 11:04   #1920
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zjem chętnie - w sałatce. Tak samego (czy udko, czy pierś - cokolwiek gotowane), do ziemniaków czy warzyw na nic. Próbowałam wiele razy i normalnie mnie odrzuca.
czyli nie ma się co zmuszać, widocznie "musimy" smażyć na patelni w przyprawach

Jestem zaskoczona, jak się tym białym serem najadłam zjadłam niewiele, a nie czuję głodu

Jak Tż wróci z pracy i zje obiad to wyciągnę go na spacer. Nie wiem do której Zoo jest czynne, bo podobno dziś miało być 50% taniej nie wiem czy to prawda, ale może będę miała okazję sprawdzić

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-04 o 11:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości