|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX
Kurcze mam problemy z netem.. i nie wiem czy zdarzę ponadrabiać zanim się nie rozłączy:/
Mam tylko szybkie pytanie od kiedy te letnie kołdry? I czy są rozmiary? W sensie dwuosobowe?
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś upolowałam puder z MaxFactor za 19,90
szkoda, że nie ma już podkładu smooth effect bo jest świetny, muszę napisać w końcu opinię na KWC, żałuję że nie zrobiłam większego zapasu, bo obecnie w tej cenie jest nie do dostania (w Rossmanie od początku promocji jest tylko najciemniejszy kolor) ale nie spodziewałam się że ten podkład okaże się ideałem
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Dyskutowalyscie o pilkach tych po 9.90 ze takie same jak byly ostatnio tylko te maja byc tansze. i owszem sa, ale bardZo malutkie.
Koldra co ma byc od poniedzialku... moim zdaniem tandeta ![]() rybaczki wygladaja bardzo fajnie, kolory sa bardzo zywe. do mojej B dojechala woda jablkowa Nestle Aquarel 1.5L. mala truskawkowa uwielbiam, mam nadzieje ze jablkowa bedzie tak samo dobra.
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o takim komplecie sztućców który jest w gazetce Ognisty grill za 24,99?
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam ten komplet rok temu, mam te okrągłe niebieskie z bąbelkami (są w gazetce po prawej) i jestem bardzo zadowolona, co prawda jeden mi się złamał, odłamała się rączka plastikowa od widelca ale to w zasadzie z mojej winy bo za mocno go wygięłam. Poza tym mają wygodny kształt, ładnie wyglądają (dużo osób pytało gdzie można takie fajne dostać)
|
|
|
|
#908 |
|
BAN stały
|
no to ja dzis sie skusze na ta wode aquarel jablkowa jak tylko u nas bedzie, moj piesek Dejzi czesto pije niegazowana Aquarel.
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za opinię
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
co do tych ciepłych lodów, to bardziej polecacie cytrynowe czy limonkowe?
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wejdą na stałe do oferty
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tyłu na opakowaniu są przepisy, ja podsmażam na patelni,dodaję do tego czosnek, fasolkę czerwoną, boczek i cebulkę,na końcu ugotowany ryż i przyprawy (dużo ziół, curry, sos sojowy) i wychodzi pyszne danko, a jeszcze lepiej smakuje jedzone pałeczkami pamiętam że w tamtym roku dziewczyny pisały niepochlebne opinie o tych sztućcach, że do środka dostaje się woda i te wzorki się wtedy niszczą |
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, to źle zrozumiałam
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Czy w Biedronce jest bita smietana w sprayu? Czy jest godna uwagi?
Jezeli nie biedronkowa, to jaka polecacie? Na ile taka bita smietana wystarczy? Nie piszcie, zebym sama ubila, bo szukam w sprayu, takiej ktorej uzyje w kazdej chwili. |
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szybko plesnieje, jak tylko odrobinka zostanie na tym 'spryskiwaczu' , mimo ze trzymam w lodowce, to chyba jednak przypadlosc takich wynazalkow bo nie tylko z biedronkowa tak mi sie dzialo (choc tez nie zawsze) jesli planujesz szybko zuzyc to jak najbardzie. Hm a na ile wystarcza? dosc malo tego jest ale ocenic nie potrafie. za to przypomnialo mi sie jak moja kolezanka na rodzinnym obiedzie na kilkanascie osob chciala podac deser i na kazdy nalozyc tej smietany to....w po zrobieniu tego na polowie deserów skonczyla sie
Edytowane przez raz2trzy Czas edycji: 2011-06-04 o 14:53 |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat ja kupowałam nie w Biedronce ale mi starcza na długo proszę
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ktos zatem moze napisac czy warto kupic bita smietane w Biedronce i ile kosztuje oraz jaka ma pojecmnosc? |
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
kosztuje chyba niecałe 5zł i myślę, że warto ją kupić. Wiadomo, że taka śmietana to tylko dodatek do deseru a nie deser sam w sobie, jeśli ją użyć do kawy albo lodów to wystarczy na kilkanaście razy
a co do pleśnienia na końcówce - na każdym opakowaniu napisane jest raczej, że po każdym użyciu końcówkę należy opłukać pod bieżącą wodą - po to jest właśnie możliwość jej odchylenia |
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma, całe szczęście, bo granulat to wrzucam otrębowy. Ale co kto woli.
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiałam się dziś nad patelnią do naleśników, jak myślicie, wziasc czy nie brać ?
Chciałabym zasiegnąć Waszego zdania. Dobra jest ? Nie przypalają się naleśniki a sama patelnia wytrzymała ? Zrobiłam zapas tych płatków po 3,99 - 2 op. z orzechami i jedno to capuchino. Któraś z Was pytała, czy są oliwki z fetą, u mnie są, ale nie patrzyłam w jakiej cenie. A oliwki nadziewane papryką zielone, i czarne drylowane po 3.59.
"Bo, to się jawi, nie istnieje wcale. To, czego nie ma, jest zawsze obecne". ... Edytowane przez Geranium Czas edycji: 2011-06-04 o 16:48 |
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle podczas każdej wizyty nie mogłam się oprzeć snack salami pleśniowe z Sokołowa, wzięłam od razu 4 paczki, żeby wystarczyło do poniedziałku.
|
|
|
|
#926 |
|
BAN stały
|
Bitej śmietany z Biedronki to używam tej z proszku, nawet nie wiem czy to biedronkowa czy z jakiegoś gellwe. Wersja light (na wodzie) smakuje jak ubita piana z białek... ale normalna smakuje dobrze
I nie ma problemów z pleśnieniem, ale jest też motywacja, aby zjeść całą od razu
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się, że kawa mrożona wyszła mi pyszna
|
|
#928 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kołdra jest letnia, więc pewnie będzie bardzo cieniutka i lekka i o taką mi chodzi. Zobaczę tylko na żywo, jakim materiałem jest wykończona na wierzchu, chociaż i tak przecież na to idzie poszwa, więc w zasadzie co za różnica ![]() Rybaczki mnie nie przekonują, bo wyglądają raczej na takie spodnie wygodne do chodzenia na działce, po ogrodzie, na plażę albo w moim przypadku w takich biegam po mieszkaniu, gdy sprzątam, ale ja takie spodnie to kupiłam za 10-15 zł, a 25zł do sprzątania to trochę dużo Te rybaczki są z bawełny, więc strasznie wypychają się na kolanach i okrponie to wygląda (tzn. nieelegancko i nieschludnie), więc na ulicę bym nie wyszła w nich Cytat:
Ja robiłam desery już 3 razy (urodziny,majówka,imienin y) dla średnio 6-10 osób (ale jako DODATEK do deseru-ok.2 łyżek stołowych na 1 deser) i używamy z TŻem do kawy co 2-3 dzień i jeszcze nie zużyłam i pewnie trzeba będzie ją już wyrzucić, bo długo nie można jej trzymać otwartej. Wg mnie jest jej sporo, wystarczająco, aby nie wyrzucić przeterminowanej, choć mi się już zdarzało ![]() Cytat:
Ja też używałam na lody i galaretki, do płynnej czekolady na wierzch Cytat:
Biedronkowa jest wystarczająca, choć też ręki nie dam sobie uciąć, czy nie trafi Ci się wadliwa sztuka. Do środka zajrzeć się nie da, czasem wybieram jak najcięższe opakowanie i nie narzekam ![]() Za chwilę idę właśnie do Biedronki po jakieś jabłuszka, cebulę i jajka, bo jutro znowu będę miała gości na obiedzie, a po obiedzie będzie deserek
|
||||
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie w Biedronce znajde bita smietane? W ktorym miejscu szukac? |
|
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz za zelatyna, soda... a przed makaronami na gornej polce.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Maritime, 250 g, po 6,95 paczka. Wiecie czy dobre?

dziękuję za opinię