|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
księżniczka jest matematyczką
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem matematyczką, ale pracuję w szkolnej bibliotece. Mam nadzieję, że to stan przejściowy i kiedyś będę uczyć matematyki ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A propos matematyki to właśnie się dowiedziałam, że zdałam najtrudniejsze koło w sesji |
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Nie wymiguj się od pisania
Cytat:
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz zdjęcia?Już nie mogę się doczekać Zastanawiałam się dziś właśnie gdzie Cię wsysło i miałam pisać, a tu niespodzianka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie poszedł micel Biodermy i peeling do ciała Joanny Odebrałam sobie też miniaturkę żelu pod prysznic Dove (niedawno na fb można było pobrać kupon).Byłam dziś z TŻ w kinie na "Szybkich i wściekłych" - uwielbiam całą serię |
|||
|
|
|
#2707 |
|
BAN stały
|
Ciężko nie kupować kiedy ciągle tyle nowości i pięknych kosmetyków, ale staram się opanować, dobrze,że tu trafiłam. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję stażu i zaraz idę czytać do klubu.
Cytat:
), ale muszę najpierw zainstalować na komputerze oprogramowanie aparatu, żeby zgrać zdjęcia pogrupowane do folderów wg dat. Bez tego coś się psuje i zdjęcia się zgrywają zupełnie wymieszane, później trzeba samemu sortować. ![]() Też się na ten film wybieramy, ale coś do kina dojść nie możemy. I jeszcze na Kac Vegas 2 będziemy szli. ![]() Cytat:
I gratuluję zdanego koła.
|
|
#2709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję zdanego koła! Ja potrafiłam się zawsze nauczyć matematyki, ale nigdy tego za specjalnie nie lubiłam...Cytat:
Ooo nie wiedziałam, ze jest kac vegas 2. Jedynka mi się strasznie podobała, dawno nie oglądałam tak dobrej komedii. A ja muszę dziś skończyć przynajmniej drugi rozdział pracy!
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na "Kac Vegas" to akurat z bratem idę, tak jak na pierwszą część ![]() Cytat:
Druga część pewnie lepsza nie będzie, ale może porówna ![]() No to do roboty! ![]() Strzeliłam sobie wczoraj piękne cv, takie wyróżniające się Mam nadzieję, że to mi pomoże znaleźć pracę, a przynajmniej zwrócić na siebie uwagę
|
||
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę obejrzeć, bo ostatnio mam cosik humorek kiepski |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, miałam dzisiaj tragiczny dzień
czuję się podle... nic nie ułożyło się po mojej myśli niestety, a miałam coś ważnego do zaliczenia i zostało na przyszły rok muszę to jakoś przeboleć, już nawet płakać nie mam siły wklejam mój przestraszny bilans, wiem, że zasłużyłam na porządne lanie, ale miałam trudny okres i poprawiałam sobie humor zakupami (lakiery przede wszystkim, ebay...) ale pokończyłam też sporo zalegających rzeczy , żadne usprawiedliwienie, wiem Wyszło: Pielęgnacja: 1. Barbra, Tonik do zmywania paznokci – 100ml 2. BU, Hydrolat oczarowy – 100ml 3. BU, Olejek myjący pomarańczowy – 120ml 4. L’Oreal, Odżywka po farbowaniu z mleczkiem pszczelim – 40ml 5. NT II Intensive Therapy, Odżywka do paznokci – 15ml 6. Oriflame, Foot Care, Peach, Nawilżająco-chłodzący balsam do stóp – 100ml 7. Oriflame, Happy, Krem do rąk – 50ml 8. Oriflame, Swedish SPA, Stymulujący żel pod prysznic – 200ml 9. SH, Nailgrowth Miracle, Odżywka do paznokci – 13,3 ml (zostało ¼ i glut nierozcieńczany) 10. Vinsvin, Atomus, Mydełko naturalne z nanosrebrem – 100g 11. YR, Spa Vegetal, S.O.S. Żel do ociężałych nóg – 200ml 12. Ziaja, Krem do rąk kokosowy – 80ml Kolorówka: 1. Bell, Fashion Colour, Błyszczyk nr 403 – 5,5g 2. Essence, Matt Top Coat – 8ml (zostało na dnie troszkę) 3. GR, Classics, French Manicure, Lakier do końcówek biały – 10ml? –poszedł CAŁY, końcówka do wzorków 4. Oriflame, G&G, Cień z paletki bladziutki róż – 1g Saszetki/ próbki: 1. Barwa, Siarkowa Moc, Maseczka – 5ml 2. Dax, Perfecta, No Problem, Peeling enzymatyczny – 5ml 3. Eva, Maseczka głębokie oczyszczanie – maseczka z glinką – 7,5ml 4. Eva, Maseczka głębokie oczyszczanie – peeling – 7,5ml 5. Nivea, Kao Biore, Pasek na czoło/brodę 6. Nivea, Kao Biore, Pasek na nos 7. Nivea, Kao Biore, Pasek na nos (nie pomaga Perfumy: 1. Oriflame, Diamond Musk EDP – 50ml Wyrzucone/oddane: 1. GR, Lakier beżowy – 12ml (oddany koleżance) 2. Garnier, Krem do rąk – 100ml (gratis przy zakupach-oddany koleżance) 3. Jupmy, Lakier do paznokci różowy – 5,5ml (zbity L) Przyszło: Pielęgnacja: 1. Barbra, Tonik do zmywania paznokci – 100ml 2. Barwa, Siarkowa Moc, Maseczka – 5ml 3. Barwa, Siarkowa Moc, Maseczka – 5ml 4. Dax, Perfecta, No Problem, Peeling enzymatyczny – 5ml 5. Dax, Perfecta, No Problem, Maseczka oczyszczająca – 5ml 6. Farmona, Herbal Care, Szampon pokrzywowy – 300ml 7. Herba Studio, Best, Tonik do cery trądzikowej – 160g 8. Isana, Krem do rąk rumiankowy – 100ml 9. Joko, Manicure Salon, Olejek do paznokci – 10ml 10. Kosmed, Wazelina kosmetyczna Żeluś – 15ml 11. My Secret, Odżywka do brwi i rzes 12. Nivea Hair Care, Straight & Easy, Balsam prostujący włosy falujące i puszące się – 150ml 13. NT II Foundation, Odżywka podkładowa do paznokci – 15ml 14. NT II Intensive Therapy, Odżywka nawierzchniowa do paznokci – 15ml 15. Original Source, Żel pod prysznic mango i makadamia – 250ml 16. Rimmel, Nail Rescue, odżywka do paznokci – 12ml 17. Soraya, Care & Control, Maseczka drożdżowa – 2x7,5ml 18. Ziaja Rebuild, Termowyszczuplanie, Żel rozgrzewający – 270ml 19. Ziaja, Kokosowa, Krem do rąk – 80ml Kolorówka: 1. Essence, Blossoms etc, Puder rozświetlający nr 01 Flower Power – 10g 2. Essence, Pomadka nr 55 Coralize me! – 4g 3. Max Factor, Tusz 2000 Calorie – 9ml 4. Miyo, Cień do powiek pojedynczy nr 33 Aqua – 3g Lakiery: 1. Bell, Pastel palette, Lakier nr 1 (pastelowy róż/brzoskwinia) – 9g 2. CA, Lakier nr , Tru Blu (ciemnoniebieski, glass-flecked) – 8ml 3. CA, Lakier nr 450, Drwiny z cytryny (żółty pastelowy) – 8ml 4. CA, Lakier nr 452, Szara migotka (gołębi holo) – 8ml 5. CA, Matowy top coat – 8ml 6. CA, Q, Lakier (brzoskwiniowy) – 8ml 7. Essence, Blossoms etc, Lakier nr 05 Forget-me-not – 7ml 8. Essence, Nail Art Special Effect Topper nr 02 Circus Confetti – 8ml 9. Eveline, Colour Show, Lakier nr 496 – 10ml 10. Jumpy, Lakier nr 129 (ostry róż z shimmerem) – 5,5ml 11. Jumpy, Lakier nr 138 (bordo-perła?) – 5,5ml 12. Jumpy, Lakier nr 161 (średni fiolet) – 5,5ml 13. Orly, Lakier Mirror Mirror (szary szary) – 18ml 14. Orly, Lakier Pure Porcelain – 18ml 15. Virtual, Fruit cocktail, Lakier nr 140 blue lagoon – 10ml Gratis/Prezent: 1. Catrice, Lakier nr 540 Am I Blue Or Green? – 10ml (prezent od chłopca) 2. Catrice, Lakier nr 411 Pool Party At Night – 10ml (prezent od chłopca) 3. Próbka podkładu – torebka strunowa 2x (od Pilarka J) 4. Cacharel, Amor Amor, probka potrzebne, zachcianka, już zużyte, prezent wydałam tyle, że głowa boli (chyba lepiej jaki to przemilczę), nie podliczałam na bieżąco i niestety nie byłam tego świadoma aż do wczoraj biję się w piersi ![]() w czerwcu kupiłam na razie chusteczki do higieny intymnej i odświeżające oraz krem do stóp i płukankę do ust POTRZEBNE poszło: zmywacz, emulsja do mycia twarzy, maseczka drożdżowa, puder prasowany(
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-03 o 13:44 |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
witaj daryjka
![]() Planuje sie fajny weekend bo tesciowie wyjezdzaja zaraz Zrobie na dniach fotki moich zbiorow..Maliniarko ladne zuzycia ale za duzo nakupowalas... popraw sie w tym miesiacu |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
no w tym na pewno nie będzie takiego szaleństwa, ale kilka rzeczy się kończy
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czemu tak?
Cytat:
![]() Za bilans naprawdę należą się baty... Masz zakaz kupowanie lakierów w czerwcu! Cytat:
![]() Też muszę obfocić swój... |
||
|
|
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja będę się również bronić pewnie we wrześniu bo tak mi idzie z tą pracą jak krew z nosa ![]() co do halki to ni wiem sama, masz swoją żeby móc zmierzyć średnicę koła?
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko nie czuj sie winna
Ja tez duzo nakupilam w maju, ale tez sporo zuzyc sie szykuje, wiec jak na razie mieszcze sie w pudlach
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę robić zdjęć zbioru, bo nie chce mi się pożyczać aparatu od TŻ-a
Zrobię za miesiąc, bo na urodziny dostanę aparat.Będzie tylko lista (w nawiasach zapasy)PIELĘGNACJA 1. Kremy do twarzy i pod oczy - 7 (1) 2. Peelingi do twarzy - 2 (3) 3. Maseczki do twarzy - 6 (4) 4. Żele i kremy do mycia twarzy - 2 (2) 5. Produkty do demakijażu - 2 (2) 6. Toniki i wody termalne - 2 (2) 7. Szampony do włosów - 1 (1) 8. Odżywki do włosów - 2 (1) 9. Maseczki do włosów - 1 (1) 10. Inne do włosów 6 (2) 11. Balsamy, mleczka, masła i olejki do ciała - 3 (4) 12. Balsamy i mleczka rozświetlające i brązujące / samoopalacze - 4 13. Antycellulitowe i modelujące ciało - 2 (5) 14. Peelingi do ciała - 1 15. Żele i mleczka pod prysznic - 1 (6) 16. Płyny do kąpieli - 1 17. Higiena intymna - 1 18. Dezodoranty - 2 (2) 19. Preparaty do rąk i skórek - 6 (1) 20. Kremy i dezodoranty do stóp - 2 (1) 21. Peelingi do stóp - 1 (1) 22. Maseczki i płyny do kąpieli stóp - 2 23. Żele do golenia - 1 (1) 24. Usta - 3 (2) 25. Pielęgnacja jamy ustnej - 2 26. Inne - 4 (2) 27. Próbki - 42 Razem: 111 (w użyciu - 67, w zapasie - 44) Próbki: 42 Stan na 5.01.2011: Razem: 97 (w użyciu - 60, w zapasie - 36) Próbki: 29 ![]() KOLORÓWKA 1. Podkłady - 3 (3) 2. Pudry - 3 (1) 3. Pudry brązujące i rozświetlające - 2 4. Róże - 3 5. Korektory - 2 (2) 6. Bazy pod makijaż - 3 (1) 7. Cienie do powiek - 12 [w tym pojedyncze - 4, podwójne - 4, poczwórne - 4] 8. Kredki do oczu - 11 (1) 9. Eyelinery - 4 10. Tusze do rzęs - 2 (1) 11. Kredki do brwi - 1 12. Szminki - 3 (1) 13. Błyszczyki - 6 (1) 14. Lakiery do paznokci - 31 15. Lakiery do zdobień i stempli - 3 16. Odżywki do paznokci - 4 (2) 17. Inne do paznokci - 3 (1) 18. Próbki - 8 Razem: 109 (w użyciu - 89, w zapasie - 20) Próbki: 8 Stan na 5.01.2011: Razem: 86 (w użyciu - 76, w zapasie - 10) Próbki: 6
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nusia, nie jest z Tobą tak źle, w porównaniu z moimi 355 sztukami, no ale musisz uważać, bo zbiór Ci się niebezpiecznie powiększa zamiast maleć!
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie halki to ja sama już nie wiem co robić i jaką kupić...
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia zacznic zuzywac te probki to ci sie znacznie zbior zmniejszy, poza tym nie jest jakis szczegolnie ogromniasty
![]() Moj zbior Balsamy do ciała (3) +do depilacji (1) +peeling (2) Żele pod prysznic (1)Pielegnacja stop (2) Pielęgnacja dłoni (1) Perfumy (6) Pielęgnacja twarzy (5) Demakijaż (1) Włosy (4) Dezodoranty (1) RAZEM 29 Kolorowka: Lakiery do paznokci (40) Pudry (1) Podkłady (2) Roze/Bronzery/Rozswietlacze (7) Korektory (1) Tusze do rzęs(2) Kredki do oczu/eyelinery (10) Cienie do powiek (27) Pomadki/pielęgnacja ust (7) Błyszczyki (8) RAZEM 106 |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Poszła mi odżywka do paznokci wygładzająco-peelingująca Avonu i próbka peelingu do twarzy Garniera.
|
|
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie! Ja też przez coś takiego przechodziłam, jak już było jasne i pewne, że mi się nie udało, to nawet nie miałam siły płakać, ani się denerwować, tylko było mi cholernie smutno i przykro. ![]() Co do bilansu to ładne masz zużycia, kilka rzeczy z kolorówki. ), ale za to z lakierami poszalałaś i za nie należą się baty. Reszta ładnie. ![]() Cytat:
Cytat:
W zapasie widzę sporo peelingów i maseczek (no chyba, że to saszetki, a nie tubki, to wtedy nie jest tak dużo ), różnych mazideł do ciała i podkładów. I próbek pełno. Ale to pewnie też efekt tego, ze pracowałaś i dostawałaś dużo gratisów. Maleńki masz ten zbiór pielęgnacyjny! Po podpisie widzę, że dwa lata odwykowania zaraz Ci stukną. U mnie, porównując stan z końca lutego i końca maja, pielęgnacja i zapachy są dokładnie na tym samym poziomie, a kolorówka się rozrosła o 9 pozycji.
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o peelingi - jeden mam już na wykończeniu, więc zostaną 4 - dwa przeciwtrądzikowe, jeden "zwykły" i jeden kremowy. Co do maseczek - 7 mam w tubce Mazidła do ogarnięcia, ale od dłuższego czasu już nie kupuję, także ta kategoria powoli maleje. No a podkłady - dwa to miniaturki (akurat obie jeszcze z pracy), jeden sypki i trzy "normalne" w użyciu (jeden z pracy).Co kupujesz chłopakowi?
|
||
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Nauczylam sie z wami samodyscypliny
i to jest najwazniejsze! Zuzylam krem do rak Ziaja kozie mleko ![]() To kto mnie oglosi jako uficjalnie wyleczona? Bo czekam na werdykt ..oczywiscie nigdy was nie opuszcze! Ale bede serwowac baciki za zbedne zakupy!
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-06-04 o 00:10 |
|
|
|
#2726 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj to konieczna jest jakaś dobra komedia i może np. zimne piwko?
![]() Cytat:
Będzie co ma być, nie smuć się już, nie wszystko zależy od nas. A za bilans należy się... ![]() Oj rzeczywiście musisz uważać, bo zbiór coraz większy. Jeszcze trochę pracy przed Tobą, ale fajnie że niektóre kategorie już ogarnęłaś. ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mnie: jeśli nie będę kupować do odwołania balsamów, perfum, błyszczyków i żeli to będzie dobrze.
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam zel do mycia twarzy Avon Rumianek i Mak, swietny byl, polecam
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko na zielono weszło do użycia ja w sumie chyba wszystkiego używam z tym, że na zmianę, raczej nei odkładam do zapasów chyba też muszę sobie bilans ogólny uaktualnić, nie myśleć o uczelni tyle ![]() Nusiu hehe rozrasta się zbiorek ale nie jest źle kochana, co Ty tu jeszczez robisz D chyba tylko z sentymentu z nami jesteś ![]() Cytat:
)
|
|
|
#2729 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
teraz jest w promo za 8,90, a mi sie konczy clearskin z avonu właśnie i NIE MAM ZAPASOW poszalałam zakupowo wczoraj na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że cienie KOBO bardzo sie oplacaly, bo normalnie sa za 17 zl 1 szt, a tu mam 2 w paletce za 23zl zel Isana to limitowanka z brokatem ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- aha, i jeszcze kupilam sobie perfumy burberry brit red, bo w sklepie internetowym byly w promocji po 23zl za flaszke 30ml, bralam dla tesciowej i dla siebie tez kliknelam
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Pracuję w bibliotece na pół etatu i kończę staż 

Zastanawiałam się dziś właśnie gdzie Cię wsysło i miałam pisać, a tu niespodzianka 
) wykupiłam Enter Wonderland w Catrice

I gratuluję zdanego koła.

czuję się podle... nic nie ułożyło się po mojej myśli niestety, a miałam coś ważnego do zaliczenia i zostało na przyszły rok
No i pójdziesz do innego dentysty, na pewno nie będzie tak źle jak u poprzedniego. 

Trzymaj się dzielnie! Ja też przez coś takiego przechodziłam, jak już było jasne i pewne, że mi się nie udało, to nawet nie miałam siły płakać, ani się denerwować, tylko było mi cholernie smutno i przykro. 
Będzie co ma być, nie smuć się już, nie wszystko zależy od nas. A za bilans należy się...