Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 10:32   #691
amdzia8
Rozeznanie

GG do amdzia8
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
o seriale uuuuwielbiam. Cougar Town i Plotkare oglądam Poza tym Desperate Housewives, Grey's Anatomy, How I met your mother, 90210, Secret diary of a call girl i teraz zaczęłam nowy - Pretty Little Liars
I obejrzałam całe The O.C. taka moja obsesja
Hehe widze, że dogadałybyśmy się Oglądałam wszystkie co wymieniłaś i zaczęlam Pretty Litte Liars - z 6 odcinków w tamte wakacje, musze po sesji nadrobić The OC

07.09.2013

http://s6.suwaczek.com/200606082341.png
amdzia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:13   #692
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

w ogóle jakiś czas temu, ciocia TŻ-ta powiedział mu że jej córka (a TŻ-ta kuzynka) jest strasznie zazdrosna o moją osobę. I wczoraj jak TŻ rozmawiał z tą swoją kuzynką na fb to widziałam tą ich rozmowę. I powiem Wam, że ta dziewczynka jest do mnie średnio nastawiona, jakbym była jakims intruzem co się im w rodzinę wkrada i mnie minusuje . No poprostu śmiać mi się z tego chce
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:19   #693
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz słysze o ślubie w poniedziałek i to jeszcze o 11:30... Skąd Ty jestes?

edit: a Śląsk
Tak jest, Górny Śląsk. Śluby w tygodniu są u nas coraz bardziej powszechne. Kuzyn zamawiał salę latem 2009 (na 2011) i zostały mu tylko terminy w tygodniu, do tego niewiele..

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:27   #694
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
w ogóle jakiś czas temu, ciocia TŻ-ta powiedział mu że jej córka (a TŻ-ta kuzynka) jest strasznie zazdrosna o moją osobę. I wczoraj jak TŻ rozmawiał z tą swoją kuzynką na fb to widziałam tą ich rozmowę. I powiem Wam, że ta dziewczynka jest do mnie średnio nastawiona, jakbym była jakims intruzem co się im w rodzinę wkrada i mnie minusuje . No poprostu śmiać mi się z tego chce
nie spotakałam sie chyba jeszcze z czymś takim. A ile ta kuzynka ma lat? Może jakieś zauroczenie kuzynem?
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:34   #695
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

boszzz, taka ładna pogoda a ja muszę się powoli ogarniać, bo za jakieś 2 godziny do pracy trzeba iść . Urlopie potrzebuje Cię

Cytat:
nie spotakałam sie chyba jeszcze z czymś takim. A ile ta kuzynka ma lat? Może jakieś zauroczenie kuzynem?
15
Stary 2011-06-04, 11:52   #696
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Co do książek - ja czytam sporo, aktualnie książki Cejrowskiego, wcześniej byłam wkręcona w Pablo Coelho, a paradoksalnie jedną z najlepszych książek, które przeczytałam jest "Pamiętnik narkomanki"

Wczoraj dostałam mandat za picie piwa w miejscu publicznym no im starszy człowiek, tym bardziej rozrabia
Stary 2011-06-04, 11:54   #697
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam mandat za picie piwa w miejscu publicznym no im starszy człowiek, tym bardziej rozrabia
ale wieczór i tak pewnie był fajny i mandat pewnie go nie zepsuł
Stary 2011-06-04, 12:08   #698
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
ale wieczór i tak pewnie był fajny i mandat pewnie go nie zepsuł
Jasne, że nie stał się powodem nowych żartów
Stary 2011-06-04, 12:15   #699
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Ale wiesz jak to mówią, jak kota nie ma to myszy grasują...
Trzymam obydwa nasze kciuki przynoszą tylko szczęście, więc dasz radę

Dziewczynki, czytałyście może tą całą sagę Zmierzch? Byłam do tego dosyć negatywnie nastawiona, ale ostatnio jakoś na tvnie leciała pierwsza część i faktycznie ogląda się to jak komedie dla nastolatków i postanowiłam przeczytać książki i właśnie zaczynam sesja się zaczyna, więc mam ciekawsze zajęcia i jestem ciekawa co sądzicie o tych książkach?
Ja czytałam i nawet wszystkie części mam w domu, dostałam od TŻta w prezencie

Cytat:
przez Nostlgię Anioła nie wiem jakoś nie mogłam przebrnąc... To było już pare lat temu, może spróbuje jeszcze raz
Ja oglądałam film i bardzo mi się podobał, więc muszę za książkę też się zabrać

Cytat:
Napisane przez amdzia8 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Jak już mówimy o bzikach... mam obsesje na punkcie filmów a przede wszystkim seriali ale nie tych polskich ( chociaz są wyjątki). Moge je oglądać na okrągło. Pamiętniki wampirów - obejrzałam 1 odcinek, nie wciagnął, i zostawiłam, potem z braku laku obejrzałam i się wciągnelam Cougar Town - głowna bohaterka to Monica z Przyjaciół. Swietna, lekka komedyjka o drugiej młodości 40latki Plotkare każdy zna ja uwielbiam oglądać ze względu na obłędne ubrania W tamte wakacje obejrzałam V ( po polsku chyba przybysze) jest bardziej sensacyjny ale świetny.

A Wy możecie coś polecić?
Uwielbiam Pamiętniki Wampirów oglądam na bieżąco już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka Teraz w bibliotece poluje na książki, podobno nie są tak fajne jak serial ale i tak przeczytam

Witam tak w ogóle Ja dzisiaj mam zaplanowane lenistwooooo
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:16   #700
aga512152
Rozeznanie

To wczoraj chyba mieli dzień na łapanie dostałam 20 złotych mandatu za wyrzucenie patyczka po lodach na trawę( kurde to był naprawdę odruch). A co do Pamiętnika Narkomanki połknęłam ją w dwa dni siadłam i nie umiałam przestać czytać, tylko to było parę lat temu.
wiecznie_pod_wiatrmojego Tż przyjaciel ma małą siostrę 8letnią i ona była w nim zauroczona chyba?? a jak przychodziłam z Tż do tego chłopaka to dziewczynka nie odstępowała mojego na krok.. i te pytania a ona tu co , po co , kto to... rozczuliła mi strasznie serce... hehe
dobra dziewczynki ja uciekam nad wodę (udało się TŻ uprosić) miłego popołudnia życzę Wam
Stary 2011-06-04, 12:44   #701
_kamea_
Zakorzenienie

Aga, piona za mandat

Z dziewczynkami i ich zauroczeniami tak bywa, bo w pewnym wieku człowiekowi podobaja się różni ludzie - np. kuzyni na tej samej zasadzie, co jacyś idole z telewizji
Stary 2011-06-04, 13:31   #702
Linaewen
Zakorzenienie

Kamea, no to zaliczyłaś najdroższe piwko w życiu :P
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:26   #703
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już mówimy o bzikach... mam obsesje na punkcie filmów a przede wszystkim seriali ale nie tych polskich ( chociaz są wyjątki). Moge je oglądać na okrągło. Pamiętniki wampirów - obejrzałam 1 odcinek, nie wciagnął, i zostawiłam, potem z braku laku obejrzałam i się wciągnelam Cougar Town - głowna bohaterka to Monica z Przyjaciół. Swietna, lekka komedyjka o drugiej młodości 40latki Plotkare każdy zna ja uwielbiam oglądać ze względu na obłędne ubrania W tamte wakacje obejrzałam V ( po polsku chyba przybysze) jest bardziej sensacyjny ale świetny.

A Wy możecie coś polecić?
Co do seriali, polecam jeden z najnowszych "The Killing" Jak dla mnie rewelacja serial był emitowany od kwietnia tego roku, więc dopiero tydz temu skończyła sie pierwsza seria, ale wciąga już od początku samego Mogę również polecić "Czystą krew" jeśli ktoś nie oglądał - to o wampirach.. Zalatuje trochę pod "Zmierzch" momentami, ale jak najbardziej godny polecenia

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A, fakt. Literatura obozowa też jest ciekawą lekturą [w tym na plaży]. I mam jeszcze małe zboczenie na trylogię Sienkiewicza, ale to nie moja wina, że Bohun taki młodzian gładki był...
Ooo tak, literatura obozowa, to coś co mnie wciągnęło na całego, uwielbiam czytać książki z tamtego okresu

A moje największe skrzywienie to Przedwiośnie uwielbiam tą ksiązkę i film zresztą tez

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Tak jest, Górny Śląsk. Śluby w tygodniu są u nas coraz bardziej powszechne. Kuzyn zamawiał salę latem 2009 (na 2011) i zostały mu tylko terminy w tygodniu, do tego niewiele..
Oo mateńko, dobrze, że u nas tak jeszcze nie ma

A tak w ogóle to powiem Wam, że mój TŻ to jakiś pechowiec, wczoraj na pogotowiu wylądował ale już wszystko ok na szczęście, ale i tak bym go najchętniej pobiła

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2011-06-04 o 14:27
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:30   #704
Linaewen
Zakorzenienie

Przedwiośnie mnie umęczyło

Za co Ty chcesz TŻta bić?
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:11   #705
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to powiem Wam, że mój TŻ to jakiś pechowiec, wczoraj na pogotowiu wylądował ale już wszystko ok na szczęście, ale i tak bym go najchętniej pobiła
Co się stało ?

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:57   #706
gabisolis
BAN stały

Cytat:
Hehe widze, że dogadałybyśmy się Oglądałam wszystkie co wymieniłaś i zaczęlam Pretty Litte Liars - z 6 odcinków w tamte wakacje, musze po sesji nadrobić The OC
ja ogladam duzo seriali z HBO: Spartakus, Gra o tron, The Borgias, wg. mnie HBO robi ostatnio najlepsze seriale, poza tym Sex w wielkim miescie lubie, Gotowe na wszystko, The Tudors. z polskich jedynie te wojenne jak np. Czas honoru.
w ogole sie ciesze, bo TŻtowi udalo sie oprocz wyajzdu do Hiszpanii na wakacje we wrzesniu wygospodarowac jeszcze weekend nad morzem-cud jakis, dobre i to, bo on nie ma czasu, ale sie ciesze. w ogole to ladnie sie opalilam ostatnio, jak bedziecie nad polskim morzem, to polecam lokale-Sabat. dobre jedzenie. jest w Pobierowie, Niechorzu i w Rewalu. jakby sie ktoras z Was wybierala do Niechorza czy Rewala, to moge polecic fajne hotele, pensjonaty czy wille. milego dnia, pozdrawiam.

Edytowane przez gabisolis
Czas edycji: 2011-06-04 o 17:59
gabisolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:00   #707
andzia1989r
Zakorzenienie

Cześc lasencje Jakie ja miałam zakręcone kilka dni... Masakra...

Nadrobiłam was, poodpowiadam wieczorem, teraz wpadłam się tylko przywitac i uciekam pokój ogarniac.

Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:46   #708
malinka_070190
Zakorzenienie

Co do pamiętnika narkomanki to jest dla mnie też najlepsza książka tylko kurde porzyczyłam ją komuś i nie mapiętam komu, i tak właśnie moja ulubiona książka przepadła;/
malinka co się stało TŻ??
Kurcze ale Wy niegrzeczne jesteście, aż na mandaty zasłużyłyście

A ja byłam dziś na rowerach wodnych na 2 godzinki cudownie było opaliłam się tylko buźkę sobie troszkę spiekłam;/;p

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:55   #709
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Za co Ty chcesz TŻta bić?
za to, że nie uważa na siebie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Co się stało ?
Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
malinka co się stało TŻ??
rozwalił rękę, aż mu szwy założyli
Stary 2011-06-04, 23:17   #710
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
siostra wyjechała na wakacje i zostawiła mi pieska. Tak w ogóle to sie przywiązałam do niej i jej chyba nie oddam, jest koooochana
no ale dziś jak jej chciałam zrobić fryzurę ( to shih-tsu czy jak to sie tam pisze) i zobaczyłam że cos jej jakby urosło. Jak sie przyjrzałam to zoabaczyłam że ma kleszcza. Musiała go złapac na ostatnim spacerze bo był mały no i bym zauważyła, bo czesto ją przytulam Mama wyrwała tego kleszcza, ale jej zostało takie... jakby guz byłam u weta to dał jakąs maść ale ona ma ciepły nos i jest jakas taka ospała... boje sie ze bedzie chora

Przepraszam że taki wywód długaśny...
A nie ma jakiś szczepionek na boreliozę? Może weterynarz zobaczył, że kleszcza całego już nie ma pod skórą i tylko dlatego przepisał maść
Cytat:
Kurcze cotu się dzieje... Mężczyźni nawet na zdjęciach są;D mmmm hehe

dastin wiedziałam, że będzie lepiej

Co do książek to sagi akurat nie czytałam, ale ogólnie to uwielbiam czytać książki tylko najgorzej jak mnie wciągnie książka to nic innego nie robie tylko czytam

Dziewczyny jak pojadę na urlop do Polski to pojedziemy obejrzeć sale, cena za osobę jak na ten rok to wychodzi ok 160 zl, w tym jest jedzenie, zakwaterowanie dla wszystkich gości. Apartament dla nowożeńców. Tylko alkohol i ciasta w swoim zakresie. Sala ładna zobaczymy czy na żywo mnie zachwyci.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Zapomniałam dodać, że właśnie sobie piwkuję;D
To jest naprawdę bardzo mało i jeszcze zakwaterowanie gości i apartmanet?

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
za to, że nie uważa na siebie

rozwalił rękę, aż mu szwy założyli
o matko a jak to się stało?

A tak w ogóle to dobry wieczór dziewczynki
Dopiero niedawno wróciłam ze szkołyJestem od 4 rano na nogach ale nawet nie czuję za bardzo zmęczenia

Muszę powiedzieć, że... przydały się Wasze kciuki bo zaliczyłam wszystkie dzisiejsze egzaminy!Na 3, 4 i 5

Widziałam, że uskuteczniałyście rozmowy na temat książek. Ja muszę przyznać, że nie lubię czytaćWolę oglądać filmy. Ale też nie lubię tych filmów o wampirach a z tego co widzę to chyba prawie wszystkie albo to oglądałyście albo czytałyście
Jedynie co mogę polecić to kwiat pustyni. Oglądałam, świetny film ale słyszałam, że książka jeszcze lepsza. Jeżeli już o książki chodzi to ja też lubię obozową literaturę i mogę polecić "Pięć lat kacetu"

Dobra ja lecę spać a jutro dzień z Tż-tem Dobranoc wszystkim
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:57   #711
mia8544
Zakorzenienie

heej
wczoraj siedziałam przed komputerem do ok 1, dzis do 24 ale... jeeeea skonczyłam! napisałam ten mój nieszczęsny licencjat. 47 stron głupot

idę odsypiac, ciagle mam mase nauki
dobranoc kochane
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:35   #712
malinka_070190
Zakorzenienie

dastin gratuluje zaliczen
Co do kwiatu pystyni to filmu niestety nie oglądałam, ale czytałam książkę. Książka jest boska! Naprawdę polecam! Polecam też książkę Spalona na stosie...

mia gratuluje napisania licencjatu

30/30 shred
Stary 2011-06-05, 09:40   #713
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
heej
wczoraj siedziałam przed komputerem do ok 1, dzis do 24 ale... jeeeea skonczyłam! napisałam ten mój nieszczęsny licencjat. 47 stron głupot

idę odsypiac, ciagle mam mase nauki
dobranoc kochane
Gartuluję
Cytat:
dastin gratuluje zaliczen
Co do kwiatu pystyni to filmu niestety nie oglądałam, ale czytałam książkę. Książka jest boska! Naprawdę polecam! Polecam też książkę Spalona na stosie...
Dziękuję

Dzień dobryCo tutaj takie pustki?
Stary 2011-06-05, 10:05   #714
andzia1989r
Zakorzenienie

Dastin: gratki za zaliczenia

Dziś Tż przyjedzie, wrócił dziś ok 2 w nocy do domu. Tak się cieszę, normalnie masakra. Wczoraj się robiłam na bóśtwo, manicure i pedicure, regulacja brwi, depilacja, balsamy itd Dziś coś fajnego na siebie wrzucę O i serniczek na zimno zrobiłam bo Tż uwielbia (a ja bardzo rzadko piekę to się ucieszy podwójnie).

Jaka piękna niedziela... Normalnie kocham niedzielę
Stary 2011-06-05, 10:26   #715
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki. Wczoraj zaszalałam i kupiłam sobie 4 pędzle do makijażu i 3 cienie i "zapłaciłam" jakieś 170 zł (ale na szczęście pieniędzy tych nie miałam w rękach więc mniej boli ). Dziś już pójdą pewnie w użytek .

Słuchajcie, powiedzcie mi co można brać a czego nie w bagaż podręczny do samolotu. Bo wiecie, będę pierwszy raz leciała samolotem

Cytat:
heej
gratuluję

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Dastin: gratki za zaliczenia

Dziś Tż przyjedzie, wrócił dziś ok 2 w nocy do domu. Tak się cieszę, normalnie masakra. Wczoraj się robiłam na bóśtwo, manicure i pedicure, regulacja brwi, depilacja, balsamy itd Dziś coś fajnego na siebie wrzucę O i serniczek na zimno zrobiłam bo Tż uwielbia (a ja bardzo rzadko piekę to się ucieszy podwójnie).
ależ się porządnie wypindrzyłaś

Cytat:
Jaka piękna niedziela... Normalnie kocham niedzielę
a ja nie lubię niedzieli, bo prawie w każda niedziele pracuję
Stary 2011-06-05, 10:35   #716
malinka_070190
Zakorzenienie

andzia cóż za przygotowania ojj pewnie będzie się działo hehe

Kurcze dziewczynki troche za mocno się wczoraj spiekłam na tych rowerach wodnych;/ a miałam balsam z filtrem;/

hmm... a co do bagażu podręcznego to nie pamiętam już co można a czego nie;/ ale wpisz sobie w goglach i będziesz wiedziała

30/30 shred
Stary 2011-06-05, 10:39   #717
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dziewczynki troche za mocno się wczoraj spiekłam na tych rowerach wodnych;/ a miałam balsam z filtrem;/
teraz już nic nie poradzisz. Jedyne co możesz robić to ciągle nawilżać skórę: balsamem, oliwką, żeby skóra nie zeszła

Cytat:
hmm... a co do bagażu podręcznego to nie pamiętam już co można a czego nie;/ ale wpisz sobie w goglach i będziesz wiedziała
wolałam z cudzych doświadczeń . Bo google pójdzie później w ruch
Stary 2011-06-05, 10:52   #718
dastin
Zakorzenienie

Spadam się szykować

Miłej niedzieli dziewczynki
Stary 2011-06-05, 11:01   #719
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki. Wczoraj zaszalałam i kupiłam sobie 4 pędzle do makijażu i 3 cienie i "zapłaciłam" jakieś 170 zł (ale na szczęście pieniędzy tych nie miałam w rękach więc mniej boli ). Dziś już pójdą pewnie w użytek .
Idź i nie grzesz więcej !

Bo mi żal pupkę ściska

Cytat:
Słuchajcie, powiedzcie mi co można brać a czego nie w bagaż podręczny do samolotu. Bo wiecie, będę pierwszy raz leciała samolotem
Zapytam Tż i wieczorem Ci napisze. Jest na świeżo to będzie wiedział.

Cytat:
ależ się porządnie wypindrzyłaś
A jak

Cytat:
a ja nie lubię niedzieli, bo prawie w każda niedziele pracuję
Biedna

Ja akurat cały tydzień robię i to mój jedyny wolny. Cieszę się zawsze na niego jak dziki na święto lasu

Cytat:
andzia cóż za przygotowania ojj pewnie będzie się działo hehe
No ja myślę 1,5 tygodnia w celibacie !

Cytat:
Ja używam blokerów 60UV. Opalanie u mnie= poparzenia słoneczne. Mam bladą delikatną cerę i ona bardzo nie lubi słońca. W dodatku jeśli skórę mi opali to w następstwie pojawiają się na niej plamy?Piegi? Całe mnóstwo...

Więc używam blokerów i po prostu nie opalam się wcale.

A na takie rzeczy polecam penthanol. Naprawdę pomaga i daje szybką ulgę.

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Spadam się szykować

Miłej niedzieli dziewczynki
pa

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:03
Stary 2011-06-05, 11:06   #720
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam blokerów 60UV. Opalanie u mnie= poparzenia słoneczne. Mam bladą delikatną cerę i ona bardzo nie lubi słońca. W dodatku jeśli skórę mi opali to w następstwie pojawiają się na niej plamy?Piegi? Całe mnóstwo...

Więc używam blokerów i po prostu nie opalam się wcale.
Piegi są piękne . Kiedyś ich nienawidziłam ale teraz jak jestem ruda to je po prostu kocham
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości