mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 18:34   #4531
witaminkaccc
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za rady .Nigdy nie mialam zaparc,wiec nawet nie wiem,co sie na nie stosuje .Raczej pije wode,chociaz na pewno pije jej za malo w ciagu dnia,bo moze 2-3 szklanki :/.Potem skocze do sklepu po sliweczki i kefirek (bardzo lubie jedno i drugie),zrobie wieczorem ta wode z cytrynka.I mam nadzieje,ze bedzie dobrze .
Ggoraa-na mnie dziala tak jajecznica .Jeszcze nie zdaze zjesc pierwszego kawalka,a juz musze do kibelka .Tylko kompletnie o tym zapomnialam,moglam usmazyc na sniadanko.No nic,najwyzej jutro .
Witaminkaccc-miodek z cytrynka najlepszy.Do szklanki cieplej wody (ponoc nie moze byc goraca,bo miod traci wartosci) wcisnij pol lub cala cytryne,dodaj ze 2 lychy miodku i pij z 3 razy dziennie po szklance.A mozesz pomiedzy tez samego miodku pojesc.

super, wielkie dzięki za pomoc

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
w 11 tyg i 4 dniu

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ja na poczatku ciąży byłam troszke przeziebiona i dostałąm tabletki na gardło Tantum verde i syrop dla kobiet w ciąży Prenalen i pomogłoZdrówka życze

jak sie nie sprawdzi miod, cytryna i woda, to siegne po cos hardcorowego, dzieki za podpowiedz

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witaminka jesteśmy na tym samym etapie ciąży ja dziś mam 15t 0d czyli od jutra wkraczam w 16ty tydzień. Jak byłam w szpitalu (12t3d) to na karcie miałam napisane 13 tydz i na wypisie też i mój gin też tak liczy
Ja mam wizytę 13 czerwca i też się nie mogę doczekać, mam nadzieje że będzie widać czy chłopaczek czy dziewuszka.

ja idę dzien po Tobie i tez juz doczekac sie nie moge !!!!!!!

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
ja dziś na obiad zjadłam placki ziemniaczane. Mam ochotę na jeszcze mimo że jestem najedzona

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5

placki marza mi sie od...2 tyg.... ale nienawidze tarcia ziemniaków... chyba ze któraś z Was zna szybszy sposob :P ??????? hę ?????????

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie za jakis czas znowu bede sie starac o fasolke, przykro mi bo chcialam byc tu z wami do grudnia i cieszyc sie ze swojego malenstwa i waszych, bede was podczytywac i trzymam kciuki za wasze bejbiki oby zdrowe byly bo to najwazniejsze
Dziekuje za wsparcie
kochana, mam nadzieje ze jeszcze nim sie obejrzymy dołączysz szybciutko do nas !!!! a narazie zyczę duzo szczęścia i wszystkiego co trzeba bys znów mogła się dzielić dobrą nowiną

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:05   #4532
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tinciu ja się z Tobą zgadzam, że na wszystko przychodzi kolej i każdy ma jakiś inne cele itp.
Ale jak mleko już się rozlało, to trzeba stawić czoła sytuacji i dać jej jakoś radę. Bardziej to miałam na myśli

Nie no co Ty u mnie wcale się nie kurzy A zwierzak sierść sam zbiera i wyrzuca

Jednak bym nie usuwała dziewczyn, może czasu nie mają, może pod koniec się uaktywnią, nigdy nic nie wiadomo. Nie każdy ma możliwość pisania codziennie

OlusiaS powinnaś troszkę więcej wody pić, jak nie wody to soków. Zwłaszcza przy takiej pogodzie
Tak jak napisała Dygotka to może mieć wpływ na wyniki Twoje

Nie mówie żeby codziennie ale szczrrze to garsta sie tutaj udziela a reszty ani widu.
Poprostu odeszły od nas bez słowa.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki w ten kolejny upalny dzień

A propo problemów w toalecie, to sama właśnie wczoraj szukałam w necie jak sobie z tym radzić w ciaży i co wyczytałam:
- dużo płynów (u mnie niestety z tym problem, bo jakos mi się w ciązy wcale nie chce pić , no ale zmuszam sie)
- błonnik (owoce, warzywa)
- kefiry, jogurty
- ziarna, kasze, otręby, musli
- suszone śliwki
- ciemne pieczywo
Ja zaczełam jeść jogurty ze zbozami do których dorzucam jeszcze pestki dyni, albo słonecznika, tudzież jedno i dugie. Wcinam też same pestki i staram się jeść sliwki (choć ich nie lubię), no i pić więcej. Zobaczymy jak efekty
nie wiem czemu Dygotka odradzała soki owocowe i warzywne bo mnie sie zdaje, że one też mogą zawierać błonnik.. chiba że się mylę

co do siusiaków u bobasów to jak miałam ostatnio usg (12 tydzień skończony) to lekarz powiedział że w tej chwili to każde dziecko ma siusiaka Tzn organy żeńskie są na tyle duże, że i dziewczynki i chłopcy wyglądają na facetów.

Darusia i Basiula współczuję rozstania z facetami Mam nadzieję, że szybko zleci, a zarobiony pieniądz wart będzie rozstania

Też o tym słyszałam i dlatego troszkę Mnie zdziwiło że jednej wizażance lekarz powiedział juz właśnie w 12 tygodniu.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Olusia jak to 2-3 szkalni wody pijesz??ja przez to,że właśnie amło piję wody to mam średnio dobre wyniki moczu;/
należę do osób które nie czują pragnienia i też mogłabym wypić max 2-3 szkalnki dziennie,ale się zmuszam....

Kurde ja też mam złe wyniki a pić pije tak właśnie jak Olusia 2-3 szklanki normalnie nie usycham żeby tyle piła chyba że coś przesole ale rzadkośc.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
ja dziś na obiad zjadłam placki ziemniaczane. Mam ochotę na jeszcze mimo że jestem najedzona

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5

U Nas jest znajomości 8 lat, a po ślubie 5 już niedługo .

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie za jakis czas znowu bede sie starac o fasolke, przykro mi bo chcialam byc tu z wami do grudnia i cieszyc sie ze swojego malenstwa i waszych, bede was podczytywac i trzymam kciuki za wasze bejbiki oby zdrowe byly bo to najwazniejsze
Dziekuje za wsparcie

Kochana trzymaj sie
Już niedługo znowu sie postaracie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
super, wielkie dzięki za pomoc

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

jak sie nie sprawdzi miod, cytryna i woda, to siegne po cos hardcorowego, dzieki za podpowiedz

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ja idę dzien po Tobie i tez juz doczekac sie nie moge !!!!!!!

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

placki marza mi sie od...2 tyg.... ale nienawidze tarcia ziemniaków... chyba ze któraś z Was zna szybszy sposob :P ??????? hę ?????????

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

kochana, mam nadzieje ze jeszcze nim sie obejrzymy dołączysz szybciutko do nas !!!! a narazie zyczę duzo szczęścia i wszystkiego co trzeba bys znów mogła się dzielić dobrą nowiną
My placki trzemy robotem , kto by Mnie zmusił trzeć ręcznie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Idę na czereśnie
Papaski

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:09   #4533
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

My placki trzemy robotem , kto by Mnie zmusił trzeć ręcznie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Idę na czereśnie
Papaski

a czy cos takiego jak blender wchodzi w gre?????
bo wyczytalam juz w necie o sokowirówkach, maszynkach do miesa i tych do placków.... a ja jedynie blender posiadam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:57   #4534
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kami5;27302324[COLOR=Silver
]

[/COLOR]A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5
My jesteśmy ze sobą prawie 4 lata, a małżeństwem 9 i pół miesiąca No a znamy się tak jak pisałam, kawałek czasu... 10lat jakoś będzie

Messuah- przykro mi Tule mocno...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 20:04
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:12   #4535
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale to był ciężki dzionek.
Rano musiałam jechać na grób taty 180km, potem wizyta u babci ma już 82 lata chodzić nie może itd.

Wróciłam szybki obiadek. Ale przyjechała moja kuzynka i zachciało im się KFC tak się objadłam że ledwo piszę tu

Jeśli chodzi o samopoczucie to jest super. Z niecierpliwością czekam na pierwsze motylki

A za mną placki też chodzą, jeśli nie chce Wam się trzeć ziemniaków to może spróbujecie te nowe z reklamy może są dobre

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:18   #4536
dygotka8
Zakorzenienie

też myślałam o tych plackach z reklamy,ale poczekam,może ktoraś przede mną je zrobi i napisze czy warto....

ale mnie głowa boli-ledwo dycham .....

czy dziecko oddzczuwa moje kipeskie samopoczucie i to,że cos mnie boli i cierpię prez to???

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:21   #4537
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Wstaw jakas fotke, ciekawa jestem tych maluszkow slodkich
Niestety nie mam fotki... Brat na razie nie chętnie je rozdaje Ale myślę, że jak za 2 tyg wybiorę sie do nich z Tż'tem to napstryka cosik

Co do placków ziemniaczanych, to tez bym zjadla... ale tych z proszku to raczej nie :/ w ogóle jakoś unikam proszkowych sosow itp. Nasłuchałam się i mam opory przed nimi.

Po ile u Was czereśnie? Ja uwielbiam... ale zobaczylam dzis cene 19zł kg a nie wygladaly super i zrezygnowalam :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 20:27
Stary 2011-06-04, 20:23   #4538
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Niestety nie mam fotki... Brat na razie nie chętnie je rozdaje Ale myślę, że jak za 2 tyg wybiorę sie do nich z Tż'tem to napstryka cosik
Pewnie jest przesadny Podobno nie rozdaje sie zdjec noworodkow, aby ktos nie zauroczyl.... ja Filipcia odrazu pokazywalam wszystkim i slalam foty meilami
Stary 2011-06-04, 20:23   #4539
dygotka8
Zakorzenienie

Tincia przepraszam,że się wtrące,ale zapytasz brata i bratową czy możesz umieścić zdjęcia na forum??

Stary 2011-06-04, 20:29   #4540
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tincia przepraszam,że się wtrące,ale zapytasz brata i bratową czy możesz umieścić zdjęcia na forum??
hehe, nie bede pytać bo wiem co odpowiedzą Ale jak będę miała fotkę-sami zrobimy to na pewno pokażę chociaż na chwilkę

Brat raczej nie jest przesądny chyba, ze o czyms nei wiem, ale nei chce nalegac, sami mają w domu dopiero od pon maleństwa.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 20:31
Stary 2011-06-04, 20:34   #4541
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Co do placków ziemniaczanych, to tez bym zjadla... ale tych z proszku to raczej nie :/ w ogóle jakoś unikam proszkowych sosow itp. Nasłuchałam się i mam opory przed nimi.

Po ile u Was czereśnie? Ja uwielbiam... ale zobaczylam dzis cene 19zł kg a nie wygladaly super i zrezygnowalam :/
Ja kupilam dzis za 6 zeta za kilo, jedne takie baardzo dojrzale, a inne za tyle samo do polezenia(choc znajac mnie to dlugo nie poleza ) byly tez za 12 ale jak dla mnie nic sie nie roznily...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:35   #4542
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, nie bede pytać bo wiem co odpowiedzą Ale jak będę miała fotkę-sami zrobimy to na pewno pokażę chociaż na chwilkę

Brat raczej nie jest przesądny chyba, ze o czyms nei wiem, ale nei chce nalegac, sami mają w domu dopiero od pon maleństwa.
ja ani siebie ani swojego brzdąca nie umieściłabym na forum...zawsze mogę zaprosić na nk bo tam jeszcze mam np swoje ze 3 zdjęcia...ale ogólnie to cenię sobie prywatnność i wiem,że ślad w necie zawsze zostaje jak się coś napisze,wrzuci zdjęcie,itd...
ale to taka moja mała obsesyjka

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

wczoraj czereśnie widziałam po 12 złotych
a fasolka szparagowa po 20zł

Stary 2011-06-04, 20:39   #4543
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ani siebie ani swojego brzdąca nie umieściłabym na forum...zawsze mogę zaprosić na nk bo tam jeszcze mam np swoje ze 3 zdjęcia...ale ogólnie to cenię sobie prywatnność i wiem,że ślad w necie zawsze zostaje jak się coś napisze,wrzuci zdjęcie,itd...
ale to taka moja mała obsesyjka
No ja też tak trochę mam, siebie na forum umieszczam ale bez głowy

Ale takie malenstwa... hmmm.... zobaczymy jak nie tu to wstawie na nkl jak bede miala rzecz jasna

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-06-04, 20:42   #4544
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też tak trochę mam, siebie na forum umieszczam ale bez głowy

Ale takie malenstwa... hmmm.... zobaczymy jak nie tu to wstawie na nkl jak bede miala rzecz jasna
ja na wizazu umieściłam tylko zdj swoich zębów w wątku o aparatach i tylko zęby i usta były widoczne

Stary 2011-06-04, 20:53   #4545
ggoraa
Zadomowienie

Ja umiesilam zdjecia swego synka na faceboku- oczywiscie galeria tylko dla znajomych...jakiez bylo moje zdziwienie jak ktoregos dnia zobaczylam zapisane zdjecia Filipa na kompie mojej znajomej...poczulam sie lekko nieswojo... no,ale skoro sie umieszcza to trzeba sie liczyc z takimi sytuacjami.
To forum jest pierwszym publicznym gdzie udostepnilam nasze fotki. A tak to mam galerie na naszej prywatniej stronie i druga zamknieta galerie z filipkowymi zdjeciami- wszystkie 3500 - tylko dla rodziny. Jest to pewny rodzaj zabezpiecznia, bo my z Tż jestesmy z zamilowania fotografami i w sumie naszych zdjec jest cos okolo 14 tys...a jakby padly nam kompy albo zaginely cd z archiwum - to zawsze mam je na necie
Stary 2011-06-04, 21:08   #4546
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Nie mówie żeby codziennie ale szczrrze to garsta sie tutaj udziela a reszty ani widu.
Poprostu odeszły od nas bez słowa.

Kurde ja też mam złe wyniki a pić pije tak właśnie jak Olusia 2-3 szklanki normalnie nie usycham żeby tyle piła chyba że coś przesole ale rzadkośc.
Faktycznie coś w tym jest, że raczej za dużo nas nie ma. A lista dość mocno rozbudowana. Może pomysł Muffinki się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o samopoczucie to jest super. Z niecierpliwością czekam na pierwsze motylki

A za mną placki też chodzą, jeśli nie chce Wam się trzeć ziemniaków to może spróbujecie te nowe z reklamy może są dobre
Spokojnie już niedługo się doczekasz
A co do placków to wolę je zrobić własnoręcznie bo jakoś nie ufam tym z proszku. Ale jak ktoś wypróbuję to też proszę o recenzję

Cytat:
też myślałam o tych plackach z reklamy,ale poczekam,może ktoraś przede mną je zrobi i napisze czy warto....

ale mnie głowa boli-ledwo dycham .....

czy dziecko oddzczuwa moje kipeskie samopoczucie i to,że cos mnie boli i cierpię prez to???
Odczuwa, ale jego to nie boli. Po prostu reaguję na Twoje nastroje

Dziewczyny zawsze można założyć prywatny klub i do takiego klubu mają dostęp tylko członkinie i tam wklejać zdjęcia i inne takie. Bo jednak tu wszystko jest ogólnodostępne (jak to forum publiczne).
Sporo dziewczyn na innych wątkach tak robi

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-04 o 21:09
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:08   #4547
marli
Raczkowanie

A propo internetu i zdjęć to też mam taką samą obsesję nie umieszczam raczej zdjęć w sieci. No chyba, że takie bez twarzy, czy brzuszek to mogą być

Dziewczyny może nie jedzcie placków z torebki, ani innych wynalazków torebkowych, są bardzo niezdrowe . Ja przynajmniej staram się tego unikać. Nawet ostatnio wymieniliśmy vegetę, na vegetę natur, która nie zawiera glutaminianu sodu.

A ja dziś kupiłam truskawki i się zirytowałam, były tak sklapciałe że nadawały się tylko na koktail
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:17   #4548
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Ja tez nie umieszczam swoich zdjęci z reguły, a jak juz corcie czy brzuch to staram sie za niedługo skasować. A siebie to tylko bez głowy

U mnie czereśnie i truskawki po 6 zł za kg

My z Tz w tym roku będziemy mieć obchodzic 5lecie a jutro mija nam pierwsza rocznica ślubu kościelnego

Wy tyle piszecie a ja tylko przelatuje, bo nie mam kiedy porzadnie nadrobić ani siły. Teraz tz ma wolne, a mnie ciągle mdli. Skonczony 13 tydz i nie przeszło wcale jak ręka odjąl. W pierwszej ciązy w 10 tyg dolegliwości mnie opuściły

Ja tych sztucznych placków też nie tknęłabym

Messuah przykro mi, trzymaj sie

Ja we wtorek ide na usg genetyczne i się cykam troche :/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:19   #4549
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
A propo internetu i zdjęć to też mam taką samą obsesję nie umieszczam raczej zdjęć w sieci. No chyba, że takie bez twarzy, czy brzuszek to mogą być

Dziewczyny może nie jedzcie placków z torebki, ani innych wynalazków torebkowych, są bardzo niezdrowe . Ja przynajmniej staram się tego unikać. Nawet ostatnio wymieniliśmy vegetę, na vegetę natur, która nie zawiera glutaminianu sodu.

A ja dziś kupiłam truskawki i się zirytowałam, były tak sklapciałe że nadawały się tylko na koktail
Ale koktajl też dobry Bardzo lubię truskawki w każdej postaci, także koktajl też dobry

A czereśnie u mnie kosztowały dzisiaj 8 zł, ale to w osiedlowym sklepie. W jakimiś markecie albo na ryneczku na pewno tańsze są
Stary 2011-06-04, 21:23   #4550
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Wy tyle piszecie a ja tylko przelatuje, bo nie mam kiedy porzadnie nadrobić ani siły. Teraz tz ma wolne, a mnie ciągle mdli. Skonczony 13 tydz i nie przeszło wcale jak ręka odjąl. W pierwszej ciązy w 10 tyg dolegliwości mnie opuściły
/
Spokojnie... przejdzie, wiem ze męczy. Ja jestem w połowie 18tyg. a nie wymiotuje dopiero 6dni, drugi dzien nie mam mdlosci w końcu zachciewa mi się żyć!!! Jutro jedziemy ze znajomymi nad jezioro Liczę na to że nie wróci już to samopoczucie... 4 pełne miechy wystarczą...

Tanie u was owocki, u nas dzis truskway były po 9-12zł, a czereśnie 18-19zł

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 21:24
Stary 2011-06-04, 21:23   #4551
ggoraa
Zadomowienie

A ja nie cierpie czeresni ani wisni....wogole moja gin powiedziala, aby uwazac na pestkowe owoce. Nie wiem co miala na mysli, bo jedyne owoce jakie lubie to truskawki, maliny, poziomki ( tyle lat nie jadlam ), gruszki i slodziutkie jablka...wiec lista krotka. Niektorych owocow to nawet niecierpie! - typu ananas, kokos, brzoskwinia bleeee
Stary 2011-06-04, 21:24   #4552
ela3010
Zadomowienie

Ledwo zipię, nie nadążam z nadrabianiem, ale uwielbiam to robić

Witam was mamusie.

Messuah, nie żegnaj się z nami, napisz coś czasem i daj znać jak zafasolkujesz, ściskam Cię kochana i życzę dużo siły!!!

Kami u mnie to jest tak że po ślubie 12 sierpnia minie 5 lat, a znamy się, hm,
12 lat, To było tak że zaczęliśmy być ze sobą, potem rozstanie, 6 lat każde przeżywało życie osobno i potem zeszliśmy sie, 1.5 roku bycia razem i ślub. Przeznaczenie
Mam cudownego męża, lepiej wybrać nie mogłam, mam nadzieję że tż też tak myśli o mnie

Dziewczyny mam apel na temat zaparć, dbajcie o swoje jelitka i przemianę!!!, ja w pierwszej ciąży jadłam dużo słodkiego i zaniedbywałam się okropnie, miałam coraz większe problemy w kibelku, potem poród dużego dziecka, ucisk maksymalny odbytu i potem hemoroidy. Dziewczyny ja 4 pełne miesiące po porodzie miałam zaparcia, wychodziłam z toalety z płaczem, zlana potem jak po porodzie. Miałam ochotę gryźć ścianę w łazience. Bezpośrednio po załatwieniu się przez 2h ból tyłka że siedzieć nie mogłam! Po prostu te żylaki pękały i codzień krew, ból rozdzierający i rozpacz. Masakra. Chodziłam do różnych lekarzy, kolejne leki, maści. Gdyby mi nie minęło to miałabym interwencję chirurgiczną, ale powoli się wchłonęły te żylaki, tylko jeden został mały i nie dokucza bo dbam o siebie. Codzień muszę być w łazience, jem rodzynki, piję wodę a kefir to zbawienny dla mnie. Także dziewczyny ostrzegam.
Ale się rozpisałam

Wieczorem ugotowałam gar kapuśniaku z młodej kapusty, jeju zaraz pęknę, nie mogę przestać jeść
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:30   #4553
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
A ja nie cierpie czeresni ani wisni....wogole moja gin powiedziala, aby uwazac na pestkowe owoce. Nie wiem co miala na mysli, bo jedyne owoce jakie lubie to truskawki, maliny, poziomki ( tyle lat nie jadlam ), gruszki i slodziutkie jablka...wiec lista krotka. Niektorych owocow to nawet niecierpie! - typu ananas, kokos, brzoskwinia bleeee
U mnie gruszki odpadają, bo mam po nich problemy z brzuchem. A uwielbiam, także od czasu do czasu się skuszę A potem się męczę
Brzoskwinie lubię ale bez skórki

ela3010 to zastało troszkę tego kapuśniaku bo bardzo chętnie się poczęstuje?
Stary 2011-06-04, 21:47   #4554
ela3010
Zadomowienie

Ona 231 wpadaj, zostało, więcej w siebie nie zmieszczę, ale jeszcze na dwa dni będzie.

Pdaję adres, pogranicze województw podkarpackiego i lubelskiego Roztocze,
Czekam na Ciebie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:41   #4555
muffinka90
Zakorzenienie

Ten klub to moznaby zalozyc, moze teraz nie bedzie zbyt potrzebny, ale za jakis czas jak sie zaczniemy zwijac na porodowke, to zdjecia dzieciaczkow moglybysmy wstawiac, czy jakis nr kontaktowy, zeby dac znac reszcie mamusiek, ze to juz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-04, 22:46   #4556
dygotka8
Zakorzenienie

czy usg połówkowe to sie robi pomiędzy 19 a 22 tygodniem??

Stary 2011-06-04, 22:48   #4557
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ten klub to moznaby zalozyc, moze teraz nie bedzie zbyt potrzebny, ale za jakis czas jak sie zaczniemy zwijac na porodowke, to zdjecia dzieciaczkow moglybysmy wstawiac, czy jakis nr kontaktowy, zeby dac znac reszcie mamusiek, ze to juz
No dokladnie, bo teraz to pewnie duzo mamusiek nas poprostu podczytuje, a ostatnimi czasy kilka do nas dolaczylo Trzeba zobaczyc w okresie wakacyjnym jaka bedzie aktywnosc, bo teraz tez sa egzaminy i niektore mamusie ida od czerwca na l4 to moze wiecej czasu beda miec na wizaz

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
czy usg połówkowe to sie robi pomiędzy 19 a 22 tygodniem??
Mi powiedziala gin, ze 20-22, ale blizej 22.... chociaz teraz sprawdzilam na kalendarzu i mam miec wizyte 20 tydz i 3 dni ...

Edytowane przez ggoraa
Czas edycji: 2011-06-04 o 22:50
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:54   #4558
dygotka8
Zakorzenienie

ja jestem umówiona na usg jak będę w 20 tyg. 4dniu
a chcę się jeszcze prywatnie umówić i nie wiem na kiedy
a będzieice robiły zwykłe usg czy 3-4D? my raczej te zwykłe

wygooglałam,że połówkowe to miedzy 18 a 22 tyg

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-04 o 22:55
Stary 2011-06-04, 23:06   #4559
agnieszka09
Wtajemniczenie

MESSUAH zycze szybkiego powrotu do staranek i jeszcze szybszego zafasolkowania

ELA Ty pisalas kiedys o nocnikowaniu swojego rocznego dziecka...moglabys mi opisac jakos bardziej szczegolowo.dac jakies rady..bo ja kompletnie nie wiem jak sie zabrac do tego

GGORA uwielbiam robic i ogladac fotki mam nadzieje,ze kiedys zobacze Twoja galerie

jak najbardziej jestem za klubem... nr kontaktowe,a poza tym czasami nie chcemy pisac czegos publicznie a mamy potrzebe wyzalenia sie...wiec taki klub jest potrzebny

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

my mamy juz 21 tydzien
jutro usg polowkowe...prosze trzymac kciuki
troche sie boje...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:07   #4560
muffinka90
Zakorzenienie

Ja mam 21tc i pare dni, jak oczywiscie znow cos nie wyskoczy, bo ostatnio chodza ploty, ze egzamin beda przekladac (powazna choroba egzaminatora) i znajac mojego farta akurat na 29.06

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości