|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koty część II
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką gromadki 4 kotów.
Przedział wiekowy: 1 miesiąc - 7 lat. W moim domu od zawsze były kociaki, nie wyobrażam sobie już życia bez nich. Mieszkam w małym miasteczku, dlatego wyjazd na jakieś 2-3 dni nam nie przeszkadza. Kiedy nie było jeszcze malucha, zawsze zostawali na dworze, mamy mały zakamarek na podwórku, w którym czasem nocują, kiedy nie chce im się spać w domu Zostawia im się tam jedzenie i picie i można jechać bez obaw, że kiedy wrócimy, nie zobaczymy tych czarnuszków na schodach ![]() Najfajniejsze zwierzaki, milusińskie, podstępne i baaardzo mądre. |
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może mi cos poradzicie. Mam kotkę ma pół roku. I od jakiegoś czasu atakuje mnie. Gryzie mnie w łydki aż do krwi. Wczesniej myślałam, że młoda, to się tak bawi. Ale dziś to się jej już boję. Po kolejnym ataku zamknęłam się z dziecmi w pokoju i boję się wyjść. Troche pomiałczała pod drzwiami i nie wiem gdzie teraz poszła. Słucha się tylko mojego męża. On tylko krzyknie do łazienki i ona tam ucieka. Wczoraj mnie ugryzła, więc chciałam ja zamknąć w łazience. Podchodzę do niej, wołam ją spokojnie, kucam, a ona rzuca mi się na rękę. poprostu zaczęłam jej się strasznie teraz bać.
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
patbar - moje doświadczenia z agresywnymi psami czy kotami są takie: ktos musi je bic albo męczyc i dlatego odwdzieczają sie tym samym. Dzieci czasem jej nie dokuczaja za bardzo?
|
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
niekoniecznie. przyczyn może być dużo więcej, jak chociażby chęć ustawienia siebie wyżej w hierarchii. zresztą była mowa o tym że kocica nie wobec wszystkich jest agresywna
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo o agresywnych kotach jest tutaj KLIK i swoimi doświadczeniami tez się podzieliłam w tym wątku. |
||
|
|
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za opinie. |
||
|
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
ja bym na Twoim miejscu raz dwa sterylizowała. może się okazać że przyniesie to ulgę Tobie, a Twojemu kotu na sto procent
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz znajomy był w bardzo podobnej sytuacji: wzięli kocurka, który był słodki, bawił się z ich 8-letnią córką, dawał się nosić, przytulać itp. Nagle po kilku miesiącach gdy kot miał 6-7 miesięcy stał się agresywny, szczególnie w stosunku do dziewczynki, atakował ją znienacka i bez powodu. Zasugerowaliśmy im kastrację kota i... po wykonaniu zabiegu... jak ręką odjął Kot z powrotem jest ulubieńcem całej rodziny, a żadne "napady" na ludzi mu nie w głowie.Umów kotkę na zabieg, tym bardziej, że już niedługo dostanie pierwszą rujkę (chyba, że już miała) a moja kotka kiedy dostała rui w wieku 5 m-cy to zasikała nam narożnik i 2 kołdry. Odkąd została wysterylizowana takie zachowanie się nie powtórzyło. Powodzenia.
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, ze niekoniecznie
ja napisałam jakie są moje osobiste doświadczenia, ale pólroczny kotek i agresja? Dziwne
|
|
|
|
#3040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Moja znajoma ma kota 6-7 miesięcy i zachowuje się podobnie,gryzie drapie, wg. mnie tylko kastracja może pomóc bo skoro nikt kotka nie krzywdzi to więc ponoszą hormony .
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
patbar, również jestem zdania, że sterylizacja powinna pomóc. Warto, by przy okazji wet dokładnie zbadał kotkę, bo oprócz "burzy hormonalnej" w grę może wchodzić jakiś uraz lub choroba. Ból to też jedna z przyczyn agresji u kotów.
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
My znowu odwiedziliśmy weterynarza
Na szczęście nic poważnego...Zapchany gruczoł przyodbytowy i się biedak rypał i sobie wylizał miejsce do łysej skóry.I przy okazji go odrobaczymy. |
|
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
Czy wasze kiciaki też tak okrutnie linieją?
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
A mojej Comie bardzo spodobała się kryta kuweta, którą kupiłam jej dwa dni temu i wchodzi do niej niekoniecznie za potrzebą, ale żeby sobie tam posiedzieć.
Trochę nie bardzo, żeby w kibelku siedziała ot tak dla przyjemności, prawda? Poza tym, wskakuje mi do wanny jak się kąpię i wszelkie próby zamykania łazienki kończą się tak przeraźliwym miauczeniem i płakaniem, że szok. Dziwna ta moja kicia
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Konto usunięte
|
no to samo u mnie, a u mojej koleżanki jeszcze gorzej. masakra
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
mój też...tonę w sierści...
jest wszędzie....
|
|
#3048 |
|
Konto usunięte
|
ja mam sierść wsz edzie, a rano jak wstaje to nawet w buzi, bo kiciak śpi ze mną
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
nasze kocie znow zaczelo zrzucac a bylo juz tak pieknie...... maz dzisiaj czesal lapiducha 30 minut, napisal mi ze to ten podszerstek mu tak wychodzi i to w takich ilosciach ze az kot sam zaczepia aby go czesac (lapie lapka za nogawke albo skarpetke i od razu sie kladzie na boku
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiaj pożarł tabletkę na odrobaczanie. Z tego co widzę to na szczęście profilaktycznie bo oznak na razie brak.
Wyczesuję go też sporo...sierść dalej leci, a niedługo łysy będzie
|
|
|
|
#3052 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Hmm...Którym by się tu pobawić...
![]() Czym Wasze koty lubią się najbardziej bawić? Moje trawką z ogródka albo piórami papug.
|
#3053 |
|
Konto usunięte
|
Mój uwielbia wskaźnik, i swoją wędkę z pomarańczowym stworkiem
![]() Z Ksieciaka leci, jak nie wiem, ale musze się pochwalić, ze obcięłam dzisiaj 3 łapki )
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękność!!!!!! ![]() Mój kocur uwielbiał koreczki z butelek 1,5 l i cienkie bransoletki. Podkradał pilniki i aportował Teraz kotki lubią takie małe myszki oraz kulki z papieru. I pianę z wanny
Edytowane przez Yola Czas edycji: 2011-06-07 o 19:53 |
|
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
jej ale słodkie
![]() http://zabijnude.com/smieszne/muzykalny-kotek/
|
#3057 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Moje trochę się pobawią wędką, ale szybko mają dość ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Kulki ujdą No właśnie moje też nie interesują się kocimi zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
O, korki muszę wypróbować A pilniki takie do paznokci? Bo Cham namiętnie obserwuje jak sobie obcinam pazury u rąk I też próbuje podkradać pilniczek , łoś jeden
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kicia się bawi moją skarpetką, wszędzie ją nosi w zębach.
a od wczoraj ma drapak, i bawi się teraz nim, ale rzadko A teraz siedzi koło mnie i bawi się swoim ogonkiem ![]() I też niestety zaczyna linieć...ale nie lubi jak się Ją czesze...może jeszcze polubi
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie laserek jest cały czas na topie
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
u Cycka numerem jeden jest prawdziwa wedka a raczej jej czesc, maz jak robil porzadki w swoich gracikach po zakupie nowego sprzetu, zamiast wyrzucic, dal jedna zdezelowana wedke Cyckowi
tyle ze teraz jak maz 'klamorzy' (tak nazywamy przygotowywanie zestawow do lowienia) i rozklada wedki, haczyki, zanety itp to Cyc mysli ze to kolejna zabawa i lata pomiedzy wszystkim i dotyka, potracam, wacha ale najchetniej gryzie wedki, raz przegryzl zylke jak juz dorwal wedke, swiezutko zalozona )
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Przedział wiekowy: 1 miesiąc - 7 lat.
W moim domu od zawsze były kociaki, nie wyobrażam sobie już życia bez nich. Mieszkam w małym miasteczku, dlatego wyjazd na jakieś 2-3 dni nam nie przeszkadza. Kiedy nie było jeszcze malucha, zawsze zostawali na dworze, mamy mały zakamarek na podwórku, w którym czasem nocują, kiedy nie chce im się spać w domu
Zostawia im się tam jedzenie i picie i można jechać bez obaw, że kiedy wrócimy, nie zobaczymy tych czarnuszków na schodach 

Na szczęście nic poważnego...Zapchany gruczoł przyodbytowy i się biedak rypał i sobie wylizał miejsce do łysej skóry.
jest wszędzie....