![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
Najpierw FII potem ITII , opcjonalnie pomiędzy nimi dwoma można zastosować kolorowy lakier.
Samego F sie nie używa, bo to nie lakier. Samego IT można użyc ![]()
![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
O Chrystusie... ale wyszlo zasniezone to zdjecie. Chyba cos popsulam zmieniajac parametry, ale coz
![]() Orlem w dziedzinie informatyki niegdy nie bylam, i pewno juz nie bede. Btw- piszac o twardosci moich pazurkow, mam na mysli oczywiscie jej brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na początku stosowałam IT jako bazę, i potem top codziennie dokładając jedną warstwę. Po tygodniu dokupiłam sobie F (po przeczytaniu forum) i stosuję F, IT i codziennie dokładam IT. Czasem robię F, kolorowy lakier, IT i codziennie IT. Czyli tak jak w ulotce ![]() Twoje paznokcie wyglądają na prawdę fajnie, wiec przez wakacje na pewno uzyskasz oczekiwany efekt! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MACIERZY NIE WIDAĆ!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
Ja również zaczęłam stosować F i IT II, wg ulotki, dopiero 2tydzień więc o efektach mam nadzieję napiszę za jakiś czas
![]() Zastanawia mnie tylko jeden problem: nie wiem kiedy piłować paznokcie i jak? Tzn jak już odrosną i jak najkrócej? Żeby spiłować część rozdwojoną? Czy zostawić troszkę końcówki? Dodam że nie wszystkie paznokcie mam rozdwojone, ale kilka tak na maxa, że sięga to połowy całej płytki paznokciowej... I jeszcze jedno, tak na marginesie, zaczęłam również stosować balsam do paznokci Essence. Mogę go używać na pomalowane (tyloma warstwami) paznokcie? Czy mija się to z celem i będzie to tylko działanie na skórki? Pozdrawiam, Ola
![]() |
#2196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po co ten krzyk, jakby sie swiat konczyl ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Essense nie wiem, bo nie uzywalam. ![]()
![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam sobie parę dni temu Xtra na allegro i nie wiem czy to normalne, że jest taki bardziej lejący jak woda, w porownanie z II?
Wydaje mi się, że mniej utwardza, ale stosuję dopiero kilka dni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję już 3 tygodnie NT II.
Paznokcie dalej się rozdwajają jak szalone ![]() Są twardsze, szybciej rosną, ale rozdwajają się. Mam nadzieję, że w końcu się to zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2200 |
Wtajemniczenie
|
Mi również mija 3 tydzień z NT F i IT. I jest lepiej. Mam kilka paznokci, które lubią się rozdwoić, a do tej pory się trzymają całe.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw trzeba się dowiedzieć jak dana część paznokcia się nazywa a potem o tym pisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2203 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() Od strony czysto technicznej, nawet wygodniejszy niż II ![]() ![]() a działać działa, zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Raczkowanie
|
http://www.nailclub.pl/ - łrałrałra, nie rozumiem wszystkiego. Zamierzam zainwestować w NT IT II (btw, chcę kupić na http://www.miracleshop.pl/ za 15 zł (!) czy to oryginał? bo cena trochę niska
![]() ![]()
![]() |
#2205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
Podobno NT IT II można stosować zamiast Foundation pod lakier. I jak to działa, skoro nakłada się na lakier?
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Ja jak stosowałam sam ITII bez F to mi płatkami schodził pod wpływem moczenia.. masakra
![]()
![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Nie da rady. Baza jest po to aby tyle warstw utrzymać na paznokciu. Na IT II samym to po kilku warstwach będziesz niczym maseczkę peel-off ściągać a to dla paznokcia nie jest zdrowe. Po to jest Foundation aby ją stosować a nie żeby robić własne filozofie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
http://www.nailtek.pl/181-manikiur-terapeutyczny.html - 'Zamiast odżywki podkładowej Foundation (I, II, III lub XTRA) i lakieru QUICKEN można zastępczo zastosować Formułę Nail Tek do codziennej pielęgnacji zarówno jako podkład, jak również jako lakier ochronny.'. To niestworzona przeze mnie filozofia
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
Kochane! Mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem powinnaś wtedy kupić NT I który jest jakby utrwaleniem kuracji która przeszłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie używam Xtra dopiero kilka dni więc nie mogę się wypowiedzieć nic więcej ![]()
![]() |
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stosowalam dokladnie tak. Bez F, tylko ITII na plytke, pozniej lakier, i 7 dni ITII codziennie. I rezultaty sa bardzo dobre. Teraz stosuje ITII jako topa czasami ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Wybierasz odzywke ktora Twoim zdaniem jest dla Ciebie najskutezniejsza, w zaleznosci od tego jaki masz problem z paznokciami; i mozesz stosowac ja bezposrednio na plytke paznokcia. Jesli po kilku dniach warswty zaczynaja Ci odchodzic bo sa za grube, to je po prostu zmywasz i zaczynasz od nowa. Tak mowi ulotka i na nailclubie chyba tez tak jest. Poza tym o odzywkach z ulotki: "Można je stosować zarówno jako lakier podkładowy (bezpośrednio na paznokieć) oraz jako lakier zabezpieczający (warstwa ostatnia, ochronna)" ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- To jest b. silna odzywka przeznaczona do mocno zniszczonych paznokci i stosuje sie ja niezwykle krotko. Jesli wiec ITII pomagal Ci skutecznie kontynuuj nim terapie, bo zuzycie jednej buteleczki na pewno nie zajelo Ci kilku miesiecy, a cala kuracja trwa okolo pol roku, wiec na efekty trzeba poczekac. Nie ma sensu przerzucac sie na silniejsza, jesli Twoje paznokcie regenruja sie pod wplywem ITII -i tak po kiku tygodniach xtra bedziesz musiala wrocic do ITII lub IT I
![]() |
![]() |
#2216 |
|
spróbować Xtra zawsze można, ja właśnie tak zrobiłam i kupiłam go po II. Jednak do II wróciłam ... po prostu bardziej mi pasuje. Nie wiem dokładnie dlaczego tak po prostu.
Po skończonej kuracji zaleca się I ![]() ![]() ![]() Tak jak pisze Ciastko, Xtra to bardzo silna odżywka... piszą ze nawet za silna czasem ![]() Ale tak tu piszecie, że wczoraj dla próby maźnełam IT jako podkład, z ciekawości, zobaczymy. Właśnie dlatego, ze jakby nie patrzeć też wyczytałam w ulotce. dziś dzień roboczy ... zobaczę jak się zachowa, bo NTF daje radę rewelacyjnie ![]() ![]() a i wstyd sie przyznać, ale ja nie wiem tak do końca do czego jest która odżywka. Tzn wiem że F to podkład a IT top .... ale które odżywi, które chroni .. które co robi .. no nie wiem i już ![]() ![]() ![]() ale jak by nie było, pomimo niewiedzy kurację przebyłam 6ścio miesięczną. Grzecznie z instrukcją .. w myśl własnej teorii "jak nie wiesz, rób jak piszą" ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2011-06-05 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
Hehe, no ja właśnie też się zastanawiałam jak on przez tyle warstw przenika do paznokcia
![]()
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czesto maluje sam IT II i jest okej. A powiem mi aljaka, jesli dlugo uzywasz F - daje Ci ona taki mleczny mat lu wrecz matowi lakier poloozny na F?
![]() |
![]() |
#2219 | |
|
Cytat:
![]() ![]() praktycznie nie mam mowy o jednej warstwie lakieru, muszą być dwie, jak w mordę jeża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.