|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Cytat:
http://www.rodziceradza.pl/Niemowle/...i,q,25536.html takie coś znalazłam ja na razie nie zamierzam dawać Nadii żadnej poduszki
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może i nawet lampkę wina sie napiję bo chodzi za mną ostatnio może na chrzciny ![]() bo ja idę na mgr i jako że nie mam licencjatu ze studiow pedagogicznych (bo administracja) to pedagogiki nie mogę sobie ot tak studiować magisterki... więc muszę tak jakby nadrobić licencjat te przedmioty czyli wychodzi na to że zajęcia co tydzień - tydzień magisterka a drugi tydzień nadrabianie... no i to się nazywa w tej szkole formuła otwarta ty skoro zrezygnowałaś i chcesz od nowa zacząć to spokojnie normalnie idziesz i sie zapisujesz ja chce mgr więc inaczej
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
traicionera dziękuję bardzo kochana
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy poduszkę, ale to taki pic na wodę- bo jest praktycznie płaska.
Wypiłam szklankę tego 0,5% piwa. Taka ilość na pewno nie zaszkodzi ![]() Wykąpałyśmy małą przed 20, cycuś i położyłam do łóżeczka. I tak leżała ze smokiem praktycznie do teraz, niedawno zasnęła na szczescie grzecznie lezy sama, TŻ pilnował, ja sie wykąpałam ![]() dziś też miałyśmy dzien marudy, zazwyczaj spi w dzien ze 4-5 h, tak dzis miala kilka drzemek 15 min gdyby nie tesciowa, to nawet bysmy obiadu nie mieli ![]() nogi mi do du** włażą, dziś dużo spacerowałyśmy i Marsupi pod wieczór uruchomiłam ![]() kładę sie, bo jak to napisała iizabelaa- nigdy nie wiadomo ile bedzie nam dane pospac podoba mi sie to haslo ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Piszecie o studiach- ja sie ciesze ze mam je za soba
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie tak wieczorkiem, mi się nie chce tak wychodzić, bo to cała wyprawa z wózkiem a mały i tak ok 20 to już marudzi do kąpieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ale mam urwanie głowy, brak czasu na wszystko
![]() Nie pamiętam już co miałam pisać. Dzisiejszy egzamin udało mi się zaliczyć na 4 Popołudnie spędziliśmy na grilu u znajomych ale Alan trochę marudził i w sumie to nie bardzo odpoczęłam.Olusia śliczne maleństwo gosik masz suuuper ślicznego synka, naprawdę jak z obrazka bosti współczuję sytuacji z tym kleszczem, sama miałam w zeszłym roku 3 na raz Idę prasować bo od tygodnia czeka na mnie sterta prasowania
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-04 o 22:14 |
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy u mojego taty na imieninach,
jestem ciekawa czy nadmiar wrażeń będzie miał odbicie dzisiaj w nocy ![]() moje dziecko bardzo nie lubi hałasu itp ![]() denerwuje się wtedy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
ja też moja od 3 dni nie śpi w rogu, a właściwie na rogu ![]() bo stwierdziłam, że jej za ciepło
|
|
#1299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My tez bylismy na spacerku jeszcze 40 minut przed snem, bo w trakcie dnia się nie udalo. Franek nawet spal i bylam z niego dumna ze nie musimy znowu w ryku biec do domu. A teraz po kapieli ladnie spi. Mąz znowu dzis w pracy wiec sama mylam malego i juz się nastepnym razem za mycie glowy sama nie biore
![]() Bosti współczuję z tym kleszczem i mam nadzieje, ze uda sie Wam wyjąć resztę. Cytat:
![]() Cytat:
Gosik mały super. za 15 lat dziewuch nieodgonisz ![]() Dziewczyny czy wy widzialyscie Zwierzaki Śpiewaki ? ![]() I jezeli ktos lubi rzeczy z puchatkiem to przypadkiem znalazlam takie body - calkiem ladne spacja przed html |
||
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smythstoys.com/other-soft...8-840e120cbcf7 takie ?
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-04 o 22:32 |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako magister możesz zrobić studia podyplomowe z czego sobie tylko zechcesz, jeśli zrobisz z pedagogiki wczesnoszkolnej to będziesz mogła uczyć w szkole podstawowej 1-3 tak przynajmniej kiedyś mi znajoma przedszkolanka powiedziała, ale najlepiej sprawdź na stronie MEN
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzialam nawet tydz.temu w ASDA smieszne sa ![]() tajka kupilam mojej psotce z Lamaze te skarpetki z miskami i na nadgarstki...czekam na przesylke, a twoja mala zadowolona jest z nich??? |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie zapomne jej zalozyc to sie bawi;p teraz jak zaczyna poznawac nozki i raczki to widac ze ja bardziej interesuje bo baaardoz macha nogami;p wogole moja mala jak caluje jej stopki i nagle przestaje to daje mi stopke do calowania heeheh nie wiem czy tak specjalnie czy co;p
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro jedziemy do hurtowni dzieciecej i znalazlam je na ich stronie - zobaczymy jak Fran na nie zareaguje
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciekam spać...... mam nadzieje, że dziś moje dziecko będzie lepiej spało niż w ostatnich 2 nocach
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ogromny store z zabawkami pod domem wiec co chwilke ogladam nowosci;p i akurat teraz to w promocji jest ale nie jest to rzecz pierwszej potrzbey wiec nie kupuje;p i tka mala ma za duzo zabawek;p Ile w zl to kosztuje??
|
|
#1307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie am za co ![]() Cytat:
co do studiów to tez się ciesze, ze mam za sobą, pisanie mgr było dla mnie męczarnią no i nie wyobrażam sobie na raz pracować, wychowywać dziecko i jeszcze studiować. W weekendy chce być do wyłącznej dyspozycji córki i męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tajka- chichrać
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za info na temat podusi
patrycja gratulacje ![]() iizabelaa to Natalka zasypia jak ja zaczyna odkurzać ![]() Eirene no ja nie wiem czy ten kierunek zintegrowany czy z tym doradzctwem zawodowym ![]() ide spać, dobranoc kobitki
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz faktycznie sprawdziłam i można tylko dłużej trwają, bo to są kwalifikacyjne, ale na razie odpocznę od szkoły![]() idę spać, bo Oluś śpi od 21:30
|
|||
|
|
|
#1310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój się jeszcze nie chichra Ale jest z kazdym dniem coraz blizejCytat:
![]() Franek jeszcze nie odkrył ze ma rece i nogi lezy w wanience z takim zdziwnieniem na buzce i robi smieszne minki, dopiero od dwoch dni widze ze macha nozkami w wodzie.
|
||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie lubię malej przegrzewać, u mnie tydzień temu byli znajomi z 10 miesięcznym synkiem, było ponad 20 stopni, a on w rajstopach i spodniach I jeszcze tak biegał u nas po mieszkaniu, a mamy zawsze ciepło, Nadia fikała w samym body i skarpetkach, śmiesznie to wyglądało. marsylia- ja zdecydowanie wole nosić w marsupi niż na rekach, jak ostatnio z małą zrobiłam rundkę po redakcji, trzymając na rekach, to myślałam,z e ducha wyzionę ![]() Nadia odkryła nogi, a szczególnie to, ze jak nimi kopnie, to się zabawki ruszają i wydaja odgłosy
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-04 o 23:08 |
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja weekendy uwielbiam spedzac w 3 ale w hiszpani pewnie to sie skonczy bo jednak praca sie zmieni nie bedzie jak teraz od 7do 3.30;p(tz) Dzis tz dorabia sobie- siedzi w jakims budynku jako ochrona- oglada kamerki, telewizor( Britain's got talent:P) czyta ksiazke i spaceruje :p od 13 do 23 wiec za godiznke konczy i zaluje ze sie zgodizlismy na to bo stracilismy fajny dzien... ale kumpel go poprosil czy go zastapi a pryz okazji pare centow do kieszeni;p... za tydzien ma byc to samo ale Juan powiedzial kumplowi ze jak kogos innego znajdzie to on zrezygnuje. Moja uwielbia kapiele macha nogami jakby plywala i wylewa wode z wanny . Dzis dstala zabki do kapieli od mojej siostry;p. Co do wody to moja tez nie lubi za zimnej tak 38-39 w sam raz... 37 tylko jesli wejsc do wanny i wyjsc;p. Ja uwielbiam wrzatek i tz tez to mala podobnie;p Czyli pierwsza opcja poprawna jupi tak myslalam;p
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem, jak nasze dzieci zniosą temperaturę wody w basenie
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za niedlugo zacznie sie usmiechac teraz caly czas ja rozsmieszamy czekamy az zacznie smiac sie w glos(jak dzieci na reklamach:P) to moj tz jka bedzie doprowadzal do placzu... ja praktycznie codziennie placze... keidys sie klocilam z tztem ze mnie do placzu rozsmiesza i mnie to wkurza;p to on bardziej;pCytat:
heh moja dzis bawila sie w rozkopywanie kocyka;p zasypiala w body na hustawce to przykrylam ja kocykiem lekkim a tak skopala i sie smieje to ja znowu i ona to samo;p i tak z 5 razy az podlozylam kocyk pod plecki;p U nas dzis ok25st i moja w domu w pampersie byla jak widac bylo na fotce a na dworze w cienkich polspiochach i body z krotkim rekawem u nas troche wetrznie na tej wyspie;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-04 o 23:20 |
||
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w taka temperaturę ubieram Nadie w bodziaka z krótkim rękawkiem plus sukienkę letnia i skarpetki (na wieczór), a w dzień to sam bodziak.
co do zabaw, to uwielbia przykrywać dobie część twarzy pielucha i robić z siebie Arabkę Kocykiem to już nawet jej nie przykrywam, bo zawsze skopie wiec śpi odkryta i jest luz.
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie bd przesadzac bo jak chmura zasloni slonce to z 25 odczuwasz 18;pJa w nocy mala przykrywam lekkim kocykiem a spi w body... tlyko dlatego ze ja nawet jak jest goraco lubie miec koldre... chocby najcieńsza wiec wydaje mi sie ze ona tez chce;pznacie jakies fajne filmiki na necie bo mi sie nudzi a czekam na tzta ... jeszcze z godzinke i 15 min;p
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przykrywałam kocykiem, ale musiałabym jej chyba taśmą klejącą przykleić do ciałka
![]() U was trochę inny klimat, niż w PL
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami chce przykleic smoczek tasma heehhok ulubiony show mojego tzta w telewizji QI to sobie poogladam;p i dowiem sie ciekawych rzeczy moj tz jak oglada jakies programy o zwierzatkach, roslinkach albo ciekawostkach to zawsze zna wszystkie wiadomosci;p nie wiem jak i zawsze mi opowiada to dizs ja poogladam i mu powiem jak wroci;p SKONCZYLO SIE:/ ZNA KTOS JAKIS FAJNY FILMIK NA NECIE??
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-04 o 23:29 |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio, to nie wiem, czy znasz tego pana http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw ja go uwielbiam po prostu, robi boskie parodie
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja troche nie na czasie jestem;pludzie ktorzy zajmuja sie robieniem filmikow na youtube maja z tego kase czy przyjemnosc;p? breathing hehehe
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-04 o 23:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

o wysłanie tego testu dziekuje

a może i nawet lampkę wina sie napiję bo chodzi za mną ostatnio 

na szczescie grzecznie lezy sama, TŻ pilnował, ja sie wykąpałam
podoba mi sie to haslo