Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 18:36   #1621
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

My mamy dzisiaj masakrę, małemu wyszły pleśniawki na języku, ma cały biały i go to boli, płacz jest nieziemski, popołudniu juz nawet mojego cyca nie chciał zassać tylko sobie ciumkał, oczywiście nie najadł się, na szczęście z butelki jeszcze jakoś poszło, smoczka nie chce bo widzę że sprawia mu ból, cały czas pcha rączki do buzi nawet jak zje mamy cebion i aphtin czy jakoś tak, ale i tak się biedny męczy wogóle spać nie może, czy znacie jakiś sposób na to żeby przestało go boleć ????

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:37   #1622
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Anula wklejam ci część dotyczącą ulewania z artykułu ze strony babyonline
Ulewania u noworodka
Z jakiego powodu noworodek ulewa.W pierwszych sześciu miesiącach życia dziecku często z buzi wypływa trochę mleka, czasami lekko strawionego, o konsystencji serka. Niewielkie ulewania są normalne: ich przyczyną jest to, że niemowlę ma niedojrzałe mięśnie przewodu pokarmowego. Mięsień znajdujący się w górnej części żołądka nie zatrzymuje pokarmu tak jak u dorosłego, dlatego jedzenie cofa się do buzi.
Co robić, gdy noworodek ulewa. Nie martw się: ulewanie samo zaniknie około szóstego miesiąca, kiedy twoje dziecko zacznie jeść bardziej zagęszczone pokarmy i siadać. Staraj się karmić malca częściej, nawet co 1,5–2 godziny, za to mniejszymi porcjami. Nie odkładaj dziecka od razu do łóżeczka, tylko przez 15–20 minut przytrzymaj je na rękach w pozycji pionowej lub półpionowej.
Kiedy iść z noworodkiem do lekarza.Jeśli ulewania są częste i obfite, zdarzają się nawet 2–3 godziny po jedzeniu. Powodem czasem jest tzw. refluks żołądkowo-przełykowy. Pediatra może zalecić podawanie niemowlęciu specjalnej mieszanki zagęszczającej pokarm (gdy karmisz piersią). Jeżeli zaś dziecko dostaje mleko modyfikowane, lekarz może doradzić jego zamianę na tzw. antyrefluksowe (AR), np. Bebiko AR, Bebilon AR.
kochana dziekuje!
dzisiaj pierwszy raz jej sie zdarzylo ulac 3 godzini po jedzeniu, takim serkiem wlasnie.
raz jeszcze dziekuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:45   #1623
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Anulka mój się urodził z zamartwicą okołoporodową. Badania słuchu mu też dobrze wyszły, ale ma skierowanie bo apgar 2/3/6/6.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Mój dzidziuś był praktycznie martwy
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:04   #1624
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Anulka mój się urodził z zamartwicą okołoporodową. Badania słuchu mu też dobrze wyszły, ale ma skierowanie bo apgar 2/3/6/6.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kochana ale najważniejsze ze teraz jest dobrze

U nas ok, byliśmy na spacerku, Bartuś spokojny, nie płakał już popołudniu, mam nadzieję że będzie ok, na wszelki wypadek zakupiłam kropelki.
Dziś moi chłopcy mieli debiut i byli na krótki rekawek na dworze, no ale upał dzis był
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:07   #1625
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość

jeju kochanaaa!
najwazniejsze ze juz dobrze
caluje jak najmocniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 19:43   #1626
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Eweska, Anula dziękuję za miłe słowa.
Eweska mój Adrian 24 maja miał to samo co Bartuś. Tego dnia płakał mi 4 godziny bez przerwy i musiałam go nosić non stop. Myślałam, że to kolka. Na szczęście jednorazowo się coś takiego wydarzyło. Położna kazała kupić Infacol i podawać raz dziennie zapobiegawczo, żeby gazy się uwalniały. Do dziś mam spokój. Podaję mu jeszcze herbatkę PLANTEX duo i też pryka i beka. Nie mam najmniejszego problemu teraz z synkiem
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:41   #1627
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana ale najważniejsze ze teraz jest dobrze

U nas ok, byliśmy na spacerku, Bartuś spokojny, nie płakał już popołudniu, mam nadzieję że będzie ok, na wszelki wypadek zakupiłam kropelki.
Dziś moi chłopcy mieli debiut i byli na krótki rekawek na dworze, no ale upał dzis był
ja sie boje na krotki rekaw brac mala na dwor
mimo, ze juz ma 1,5 miesiaca
Stary 2011-06-04, 20:44   #1628
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
My mamy dzisiaj masakrę, małemu wyszły pleśniawki na języku, ma cały biały i go to boli, płacz jest nieziemski, popołudniu juz nawet mojego cyca nie chciał zassać tylko sobie ciumkał, oczywiście nie najadł się, na szczęście z butelki jeszcze jakoś poszło, smoczka nie chce bo widzę że sprawia mu ból, cały czas pcha rączki do buzi nawet jak zje mamy cebion i aphtin czy jakoś tak, ale i tak się biedny męczy wogóle spać nie może, czy znacie jakiś sposób na to żeby przestało go boleć ????
Pepe też miał pleśniawki w tym tygodniu. Z rozpędu kupiłam Aphtin i zdążyłam 2 razy użyć, zanim andziot i mary uświadomiły mnie, że to nienajlepszy pomysł. Fakt faktem pomogło szybciutko. Teraz mam nystatynę w płynie i smarujemy tak profilaktycznie raz dziennie. Niestety nystatyna na receptę ( pediatra nam przepisała ). Poczytaj ulotkę tego drugiego leku, może się nada.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:15   #1629
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo i szczerze mówiąc, to już się trochę sama z siebie śmieje, bo w body z długim rękawem i skarpetkach go biorę na dwór i nie mam oporów, a ma wtedy przecież gołe nogi, więc czemu miałoby mu być zimno z gołymi rękami ... jak tak sobie o tym myślę, to chyba jutro będzie krótki rękawek na spacerku

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:50   #1630
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Moi chłopcy strasznie się denerwują jak im za gorąco, od razu czerwoni się robią.
Cytat:
Ja mam to samo i szczerze mówiąc, to już się trochę sama z siebie śmieje, bo w body z długim rękawem i skarpetkach go biorę na dwór i nie mam oporów, a ma wtedy przecież gołe nogi, więc czemu miałoby mu być zimno z gołymi rękami ... jak tak sobie o tym myślę, to chyba jutro będzie krótki rękawek na spacerku
No to moi z czymś długim na nóżkach Jeszcze nie byli na dworze z gołymi nogami

Jej ja padłam, chlopcy usnęli i ja się położyłam i spałam do teraz, masakra dosłownie padam
Stary 2011-06-04, 21:55   #1631
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jej ja padłam, chlopcy usnęli i ja się położyłam i spałam do teraz, masakra dosłownie padam
Eweska i bardzo dobrze Mama powinna odpoczywać razem z dziećmi.
Ja się śmieje, bo zanim jeszcze urodziłam, to i mama i teściowa mi powtarzały, żebym spała zawsze wtedy kiedy dziecko będzie zasypiać, bo inaczej się wykończe, ale przecież mój Antoś przez pierwsze tygodnie życia spał praktycznie non stop i jak ja bym wyglądała, gdybym tyle spała dopiero bym się wykończyła, a odleżyny to na 100% bym miała

Stary 2011-06-04, 22:03   #1632
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Eweska i bardzo dobrze Mama powinna odpoczywać razem z dziećmi.
Ja się śmieje, bo zanim jeszcze urodziłam, to i mama i teściowa mi powtarzały, żebym spała zawsze wtedy kiedy dziecko będzie zasypiać, bo inaczej się wykończe, ale przecież mój Antoś przez pierwsze tygodnie życia spał praktycznie non stop i jak ja bym wyglądała, gdybym tyle spała dopiero bym się wykończyła, a odleżyny to na 100% bym miała
Chłopcy jeszcze śpią, starszy mnie obudził nie wiem kiedy ja odeśpię, wczoraj wieczorem już byłam padnieta, myślałam że chłopcy ładnie w nocy pośpią, ale byłam w błędzie, spałam tylko dwie godziny, położyłam się o 23 a o 1 już pobudka z krzykiem była, krzykiem raczej wrzaskiem.

Martulka mam nadzieję, że było to jednorazowe. Dałam mu już dzis jedną dawkę własnie Infacolu, tylko na ulotce pisze, żeby nie dawać przy zaparciach, a jak synal mój ma zaparcia ??? Nie wiem .
Ale widać że mu coś dolega/dolegało cały dzień taki wymęczony, ciągle śpi, jedynie na jedzenie się wybudza, popatrzy później troszkę i znowu przysypia. Tak słaby jest, martwię się o niego, nie dość że taka lichocinka z niego byla od poczatku to teraz jeszcze to
Stary 2011-06-04, 22:05   #1633
bzyczka1
Zakorzenienie

My na krótki rękaw chodzimy już od tygodnia, i krótki rękaw i gołe nóżki. Skoro nam jest gorąco to i małej jest gorąco więc dlaczego mam ją dusić i gotować w długich rękawach.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:57   #1634
matallewar
Zakorzenienie

Edzik też śmiga na dwór z krótkim rękawem, tylko body bez skarpet i przykryty pieluchą flanelową.
No, dziś było chłodniej, to miał spodenki

My dziś na noc u mojej mamy jesteśmy.
Edzik lubi nowe smoki Ssie je chętnie

Nadal nie wiem, co z tż Nic mu nie mówią... Może w poniedziałek/wtorek będzie coś wiadomo...?

A bóle brzuszka mamy codziennie, więc nie marudzić, moje drogie, jednorazówkami U nas wzdęcia, prężenie się i kupka ze śluzem (na szczęście już w dobrym kolorze )

Ach i jadłam dziś jabłka
Na razie brak negatywnej reakcji

A co z morią? Wydaje mi się, czy dawno nie pisała?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:07   #1635
Agnieszka.M
Rozeznanie

Matallewar dobrze, że jesteś u mamy Po co macie sami w domu siedzieć.
A mężowi pewnie nic nie mówią, bo weekend jest, może nie ma wszystkich lekarzy, a i pewnie kompletu wyników badań.
Ciekawe jak Edzik się będzie zachowywał w nocy nie w swoim łóżeczku?

Stary 2011-06-04, 23:10   #1636
agus87
Zakorzenienie

dzieciom sie powinno zakladac jedna warstwe wiecej niz sobie
Stary 2011-06-04, 23:13   #1637
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matallewar dobrze, że jesteś u mamy Po co macie sami w domu siedzieć.
A mężowi pewnie nic nie mówią, bo weekend jest, może nie ma wszystkich lekarzy, a i pewnie kompletu wyników badań.
Ciekawe jak Edzik się będzie zachowywał w nocy nie w swoim łóżeczku?
On i tak nie lubi swojego łóżeczka I jest walka, która nad ranem (od ok. 4) kończy się w moim łóżku

agus Noworodki tak, ale niemowlęta już nie Niemowlaki powinny mieć tyle samo warstw ubrań, co rodzice

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-04, 23:27   #1638
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
On i tak nie lubi swojego łóżeczka I jest walka, która nad ranem (od ok. 4) kończy się w moim łóżku

agus Noworodki tak, ale niemowlęta już nie Niemowlaki powinny mieć tyle samo warstw ubrań, co rodzice
Popieram matall. Zresztą nawet kierując się Twoją teorią Agus, to skoro mi ok w kostiumie kąpielowym albo najlepiej nago byłoby na dworzu, to Mała spokojnie na krótki rękaw może być

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:44   #1639
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Popieram matall. Zresztą nawet kierując się Twoją teorią Agus, to skoro mi ok w kostiumie kąpielowym albo najlepiej nago byłoby na dworzu, to Mała spokojnie na krótki rękaw może być
Tak mi mówiła położna i tak też było w artykule w gazecie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-05, 07:23   #1640
moria44
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki!

matall, anula jestem, jestem Czytam na bieżąco tylko czasu na pisanie brak, mimo że dzięki huśtawce mam go więcej

Iguśka ma lepsze a czasem gorsze dni ale ogólnie rzecz biorąc to jest poprawa Nie wiem czy to leki czy huśtawka pewnie i jedno i drugie no i sam fakt, że z każdym dniem jest starsza i jej układ trawienny dojrzewa a nerwowy rozwija się (andziotku popraw mnie jeśli coś pokręciłam )

Kawał dziecka się już zrobił z tej mojej córki, mam już tylko dwa pajace, które są na nią dobre a reszta już tak na styk, stópka jej się już nie mieści

Acha Iga cały czas w bodziaku na krótki rękaw, na dworze tak samo bo tam cieplej niż w domu, wczoraj to było chyba 30st. w cieniu

Śliczne zdjęcia dzieciaków powklejałyście
Zazdroszczę tych zadartych do góry główek U nas z leżeniem na brzuszku nie bardzo, Iga odpycha się nogami jakby raczkować chciała, podkurcza pod siebie, tak że ma pupę do góry wypiętą więc jak tu w takiej pozycji główkę podnieść Gdy leży u mnie na brzuchu to wtedy zadziera wysoko łepetynę ale gdy ją kładę tak zupełnie poziomo to czasem ledwo ledwo uniesie a najczęściej ssie pieluchę i robi dziobaka Jak to mówi TZ - zamiłowanie do jedzenia po mamusi

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Aaaa dziewczynki, przyszedł mi wczoraj dopiero ten nowy stanik Alles :
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...628720545.html

http://gustownabielizna.strefa.pl/margerita1.JPG

Jest przepiękny, miękki ze fiszbinami i tak mi się podoba, że chętnie bym go sobie zostawiła, mimo że już praktycznie nie karmię UU ale jest ciut w obwodzie za ciasny i trochę za mały więc gdybyście miały na niego ochotę, dajcie znać na PW, wysyłam na mój koszt

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 08:11   #1641
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

U nas nocka spokojna
Bartuś ożywił się niesamowicie i nie dał już mamie spać od 5 tylko kopał nóżkami, machał rączkami i coś tam po swojemu nadawał Więc uf ulga, mam nadzieję, że te dolegliwości brzuszkowe nie wrócą, no i z samego rana kupa już była :P

U nas dziś kolejny dzień upału, normalnie mam już taki gorąc w mieszkaniu że szok, mam okna na wschód i od wschodu słońca do południa świeci mi po oknach.
Stary 2011-06-05, 09:54   #1642
matallewar
Zakorzenienie

A my kończymy dziś 1 miesiąc

Rozważam zrobienie małemu posiewu kału... Wyeliminowałam już prawie wszystko z diety, a śluzu cały czas jest mnóstwo Przecież ktoś musi umieć wykryć przyczynę! Kolek mały nie ma, tylko te wzdęcia, bóle brzuszka i kupka brzydka, ale po zrobieniu kupki mu przechodzi na jakiś czas - aż znów zje.

Ile mogą trwać takie sensacje z powodu niewykształconego układu trawiennego?? Bo Edzik ma już miesiąc... Czy można już wykluczyć, że to u niego "fizjologia" i samo przejdzie??

Ja zaczynam zaś się sypać - skóra, włosy, paznokcie w stanie tragicznym! Blada jestem i mam mega podkrążone oczy, nawet jak się wyśpię i odpocznę, to niewiele pomaga

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-05, 09:54   #1643
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czesc kochane moje

ale miałam cudowna noc!!!
po kapieli sebek poszedł spac od 20 do 1:30 (chyba rekord) potem o 4 i o 8 i teraz tez spi

troche go rozpiessciłam ale chyba znalazłam na niego patent
po karmieniu trzymam go około 30 minut na moim brzuchu, odbija mu sie i mocno zasypia dopiero wtedy sciagam go z siebie i kłade obok na brzuszku. z niego jest taka przylepka ale stwierdziłam ze skoro on tyego potrZebuje to nie bede mu tego odbierac.
mam nadzieje ze z czasem troche sie to unormuje
wczoraj po południu mial straszne wzzdecia, uzywam kropli bobotic od dwóch dni, mozre to one w nocy pomogły. oby....

mam info od moniki z numerkami
niezbyt dobre niestety
mają problemy staś ma wade serduszka i podejrzenie gózków nerek (ale nerki wykluczaja jak na razie) skierowali ich e szpiatyala w ktorym rodziła do szczecina i są tam od czwartku. jest wykonczona i spi na podłodze koło łożka
mam zdjecie stasia ale nie wiem czy uda mi sie wrzucic z powodu braku czasu...
biedna monika
Stary 2011-06-05, 10:09   #1644
eweska
Moderatoreska

Cytat:
A my kończymy dziś 1 miesiąc

Rozważam zrobienie małemu posiewu kału... Wyeliminowałam już prawie wszystko z diety, a śluzu cały czas jest mnóstwo Przecież ktoś musi umieć wykryć przyczynę! Kolek mały nie ma, tylko te wzdęcia, bóle brzuszka i kupka brzydka, ale po zrobieniu kupki mu przechodzi na jakiś czas - aż znów zje.

Ile mogą trwać takie sensacje z powodu niewykształconego układu trawiennego?? Bo Edzik ma już miesiąc... Czy można już wykluczyć, że to u niego "fizjologia" i samo przejdzie??

Ja zaczynam zaś się sypać - skóra, włosy, paznokcie w stanie tragicznym! Blada jestem i mam mega podkrążone oczy, nawet jak się wyśpię i odpocznę, to niewiele pomaga
nie wiem czy nie do 3 miesięcy układ pokarmowy się wykształca, tak słyszałam, ale nie wiem dokładnie.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czesc kochane moje

ale miałam cudowna noc!!!
po kapieli sebek poszedł spac od 20 do 1:30 (chyba rekord) potem o 4 i o 8 i teraz tez spi

troche go rozpiessciłam ale chyba znalazłam na niego patent
po karmieniu trzymam go około 30 minut na moim brzuchu, odbija mu sie i mocno zasypia dopiero wtedy sciagam go z siebie i kłade obok na brzuszku. z niego jest taka przylepka ale stwierdziłam ze skoro on tyego potrZebuje to nie bede mu tego odbierac.
mam nadzieje ze z czasem troche sie to unormuje
wczoraj po południu mial straszne wzzdecia, uzywam kropli bobotic od dwóch dni, mozre to one w nocy pomogły. oby....

niezbyt dobre niestety
mają problemy staś ma wade serduszka i podejrzenie gózków nerek (ale nerki wykluczaja jak na razie) skierowali ich e szpiatyala w ktorym rodziła do szczecina i są tam od czwartku. jest wykonczona i spi na podłodze koło łożka
mam zdjecie stasia ale nie wiem czy uda mi sie wrzucic z powodu braku czasu...
biedna monika
Jej biedne maleństwo, dobrze, żeby wszystko było dobrze i maluszek wyzdrowiał, trzymam kciuki
A co z serduszkiem ma ? sama wada z czasem zniknie czy to coś bardziej poważnego? oby nie
Stary 2011-06-05, 10:39   #1645
bzyczka1
Zakorzenienie

ja tam nie mam zamiaru ubierać warstwę więcej Lilce niż sobie...jej i tak jest gorąco w bodasku na krótki rękaw a co dopiero jakbym miała coś na nią jeszcze włożyć. Tak samo czapeczka, na główce miała ją tylko przy wyjściu ze szpitala i parę dni temu jak się ochłodziło na dworze. I nie uważam siebie za nieodpowiedzialną matkę czy kogo tam jeszcze

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:40   #1646
Agnieszka.M
Rozeznanie

Eweska super, że Bartuś już lepiej się czuje
Moria z Igusią też już widzę coraz lepiej
Monika21121984 trzymam za zdrowie Stasia A warunki w tych naszych szpitalach i to, że musisz spać na podłodze woła o pomstę do nieba
Grazin cieszę się, że znalazłaś patent na swojego maluszka
Matallewar tak mi przykro, że nie potrafię ci nic poradzić. Mogę tylko

Dzisiaj się szykuje mega upał, więc na spacer wyjdziemy chyba dopiero wieczorem
Antoś pobił dzisiaj rekord długości spania, nakarmiony o 20-ej na kolejne karmienie obudził się dopiero o 3-ej

Stary 2011-06-05, 10:53   #1647
matallewar
Zakorzenienie

Biedna Monika i jej dzidzi Trzymam , żeby się okazało, że to nic poważnego!

eweska No kolki na pewno są do 3 miesiąca...
No dobra, w najgorszym razie powinno to potrwać jeszcze max 2 miesiące jeśli to kwestia niewykształconego układu trawiennego... Eh.

Grazin Edzik też tak na noc usypia. Chłopaki-przytulaki są po prostu

Grazin, Agnieszka.M Zazdroszczę, że Wasze dzieci tyle śpią
Edzik i tak miał dobrą noc. Jadł o 20 jakoś (21 kąpiel, zasnął koło 23 u mojej mamy już), potem koło 1 (przez sen - nie miałam sumienia go budzić, tak ładnie zasnął), 3:30, 5:45, 8:30.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-05, 10:58   #1648
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Biedna Monika i jej dzidzi Trzymam , żeby się okazało, że to nic poważnego!

eweska No kolki na pewno są do 3 miesiąca...
No dobra, w najgorszym razie powinno to potrwać jeszcze max 2 miesiące jeśli to kwestia niewykształconego układu trawiennego... Eh.

Grazin Edzik też tak na noc usypia. Chłopaki-przytulaki są po prostu

Grazin, Agnieszka.M Zazdroszczę, że Wasze dzieci tyle śpią
Edzik i tak miał dobrą noc. Jadł o 20 jakoś (21 kąpiel, zasnął koło 23 u mojej mamy już), potem koło 1 (przez sen - nie miałam sumienia go budzić, tak ładnie zasnął), 3:30, 5:45, 8:30.
lepiej dwa razy nie chwal mojego syna to 3 noc od kiedyt sie urodził ktora przespal bez cyrków

zaraz napidsze do moniki i sie wiecej dowiem
Stary 2011-06-05, 11:31   #1649
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja tam nie mam zamiaru ubierać warstwę więcej Lilce niż sobie...jej i tak jest gorąco w bodasku na krótki rękaw a co dopiero jakbym miała coś na nią jeszcze włożyć. Tak samo czapeczka, na główce miała ją tylko przy wyjściu ze szpitala i parę dni temu jak się ochłodziło na dworze. I nie uważam siebie za nieodpowiedzialną matkę czy kogo tam jeszcze
W takie upały nie ma co dziecka męczyć kilkoma warstwami. Ja mam nawet kilka body na ramiączkach i rozważam założenie takiego dzisiaj.
A czapeczkę zakładam tylko w chłodniejsze dni na dwór, albo jak widzę, że mocno wieje no i po kąpieli, bo mały ma długie włosy, które ciężko wysuszyć.
Dzieci też są różne, tak jak wśród nas zdarzają się zmarzluchy, dlatego każda z nas powinna sprawdzać, czy dziecku jest ciepło, czy chłodno i do tego dostosowywać ubiór.

Stary 2011-06-05, 11:35   #1650
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
niezbyt dobre niestety
Moniczko Stasiowa Trzymam kciuki Oby Staś szybko wydobrzał

Matall, często jest tak, że dzieci kończą 3 miesiąc i znikają kolki i inne brzuszkowe problemy, czasem trwają jeszcze do 4'go miesiąca ale zazwyczaj po 12 tyg. jest już spokój w tym zakresie
Za nami już połowa, bo Iga skończyła 6 tyg.

Grazin ja w dokładnie taki sam sposób odkładam spać Igę. Może 3 razy zasnęła mi sama. Niektórzy twierdzą, że rozpieściłam dziecko ale dla mnie to jest zupełnie normalne, oczywiście jeśli dziecko tego potrzebuje i wyraźnie domaga się objęć mamy Poza tym u nas po jedzeniu najczęściej męczą ją gazy, brzuszek boli, bo pręży się, wypina, stęka czasem zapłacze no a czasem ryczy i nie wyobrażam sobie odłożyć jej wtedy do łóżeczka aby się "wypłakała" i zasnęła.

Eweska ja wierzę, że kolki Was opuszczą i z Bartulkiem to był jednorazowy incydent

Agnieszka.M
jest lepiej bo zamiast nosić Małą na rękach cały dzień, odwala tą pracę za mnie huśtawka Poza tym robi się coraz bardziej kontaktowa a to baaardzo pomaga kiedy po cięższej nocy córcia strzela uśmiechy do tatusia to całe napięcie gdzieś ucieka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-06-05 o 18:09
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości