|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
My mamy dzisiaj masakrę, małemu wyszły pleśniawki na języku, ma cały biały i go to boli, płacz jest nieziemski, popołudniu juz nawet mojego cyca nie chciał zassać tylko sobie ciumkał, oczywiście nie najadł się, na szczęście z butelki jeszcze jakoś poszło, smoczka nie chce bo widzę że sprawia mu ból, cały czas pcha rączki do buzi nawet jak zje
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj pierwszy raz jej sie zdarzylo ulac 3 godzini po jedzeniu, takim serkiem wlasnie. raz jeszcze dziekuje
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Anulka mój się urodził z zamartwicą okołoporodową. Badania słuchu mu też dobrze wyszły, ale ma skierowanie bo apgar 2/3/6/6.
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Mój dzidziuś był praktycznie martwy
|
#1624 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() U nas ok, byliśmy na spacerku, Bartuś spokojny, nie płakał już popołudniu, mam nadzieję że będzie ok, na wszelki wypadek zakupiłam kropelki. Dziś moi chłopcy mieli debiut i byli na krótki rekawek na dworze, no ale upał dzis był
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze ze juz dobrze ![]() caluje jak najmocniej
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
Eweska, Anula dziękuję za miłe słowa.
Eweska mój Adrian 24 maja miał to samo co Bartuś. Tego dnia płakał mi 4 godziny bez przerwy i musiałam go nosić non stop. Myślałam, że to kolka. Na szczęście jednorazowo się coś takiego wydarzyło. Położna kazała kupić Infacol i podawać raz dziennie zapobiegawczo, żeby gazy się uwalniały. Do dziś mam spokój. Podaję mu jeszcze herbatkę PLANTEX duo i też pryka i beka. Nie mam najmniejszego problemu teraz z synkiem
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, ze juz ma 1,5 miesiaca |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... jak tak sobie o tym myślę, to chyba jutro będzie krótki rękawek na spacerku |
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie byli na dworze z gołymi nogami ![]() Jej ja padłam, chlopcy usnęli i ja się położyłam i spałam do teraz, masakra dosłownie padam |
||
|
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się śmieje, bo zanim jeszcze urodziłam, to i mama i teściowa mi powtarzały, żebym spała zawsze wtedy kiedy dziecko będzie zasypiać, bo inaczej się wykończe, ale przecież mój Antoś przez pierwsze tygodnie życia spał praktycznie non stop i jak ja bym wyglądała, gdybym tyle spała
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Martulka mam nadzieję, że było to jednorazowe. Dałam mu już dzis jedną dawkę własnie Infacolu, tylko na ulotce pisze, żeby nie dawać przy zaparciach, a jak synal mój ma zaparcia ??? Nie wiem . Ale widać że mu coś dolega/dolegało cały dzień taki wymęczony, ciągle śpi, jedynie na jedzenie się wybudza, popatrzy później troszkę i znowu przysypia. Tak słaby jest, martwię się o niego, nie dość że taka lichocinka z niego byla od poczatku to teraz jeszcze to |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
My na krótki rękaw chodzimy już od tygodnia, i krótki rękaw i gołe nóżki. Skoro nam jest gorąco to i małej jest gorąco więc dlaczego mam ją dusić i gotować w długich rękawach.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik też śmiga na dwór z krótkim rękawem, tylko body bez skarpet i przykryty pieluchą flanelową.
No, dziś było chłodniej, to miał spodenki ![]() My dziś na noc u mojej mamy jesteśmy. Edzik lubi nowe smoki Ssie je chętnie ![]() Nadal nie wiem, co z tż Nic mu nie mówią... Może w poniedziałek/wtorek będzie coś wiadomo...?A bóle brzuszka mamy codziennie, więc nie marudzić, moje drogie, jednorazówkami U nas wzdęcia, prężenie się i kupka ze śluzem (na szczęście już w dobrym kolorze Ach i jadłam dziś jabłka Na razie brak negatywnej reakcji ![]() A co z morią? Wydaje mi się, czy dawno nie pisała?
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Matallewar dobrze, że jesteś u mamy
A mężowi pewnie nic nie mówią, bo weekend jest, może nie ma wszystkich lekarzy, a i pewnie kompletu wyników badań. Ciekawe jak Edzik się będzie zachowywał w nocy nie w swoim łóżeczku? |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
dzieciom sie powinno zakladac jedna warstwe wiecej niz sobie
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agus Noworodki tak, ale niemowlęta już nie Niemowlaki powinny mieć tyle samo warstw ubrań, co rodzice
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
matall, anula jestem, jestem Iguśka ma lepsze a czasem gorsze dni ale ogólnie rzecz biorąc to jest poprawa Nie wiem czy to leki czy huśtawka pewnie i jedno i drugie no i sam fakt, że z każdym dniem jest starsza i jej układ trawienny dojrzewa a nerwowy rozwija się (andziotku popraw mnie jeśli coś pokręciłam )Kawał dziecka się już zrobił z tej mojej córki, mam już tylko dwa pajace, które są na nią dobre a reszta już tak na styk, stópka jej się już nie mieści ![]() Acha Iga cały czas w bodziaku na krótki rękaw, na dworze tak samo bo tam cieplej niż w domu, wczoraj to było chyba 30st. w cieniu ![]() Śliczne zdjęcia dzieciaków powklejałyście Zazdroszczę tych zadartych do góry główek U nas z leżeniem na brzuszku nie bardzo, Iga odpycha się nogami jakby raczkować chciała, podkurcza pod siebie, tak że ma pupę do góry wypiętą więc jak tu w takiej pozycji główkę podnieść Gdy leży u mnie na brzuchu to wtedy zadziera wysoko łepetynę ale gdy ją kładę tak zupełnie poziomo to czasem ledwo ledwo uniesie a najczęściej ssie pieluchę i robi dziobaka Jak to mówi TZ - zamiłowanie do jedzenia po mamusi ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Aaaa dziewczynki, przyszedł mi wczoraj dopiero ten nowy stanik Alles : http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...628720545.html http://gustownabielizna.strefa.pl/margerita1.JPG Jest przepiękny, miękki ze fiszbinami i tak mi się podoba, że chętnie bym go sobie zostawiła, mimo że już praktycznie nie karmię UU ale jest ciut w obwodzie za ciasny i trochę za mały więc gdybyście miały na niego ochotę, dajcie znać na PW, wysyłam na mój koszt
|
#1641 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka spokojna ![]() Bartuś ożywił się niesamowicie i nie dał już mamie spać od 5 tylko kopał nóżkami, machał rączkami i coś tam po swojemu nadawał Więc uf ulga, mam nadzieję, że te dolegliwości brzuszkowe nie wrócą, no i z samego rana kupa już była :PU nas dziś kolejny dzień upału, normalnie mam już taki gorąc w mieszkaniu że szok, mam okna na wschód i od wschodu słońca do południa świeci mi po oknach. |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
A my kończymy dziś 1 miesiąc
Rozważam zrobienie małemu posiewu kału... Wyeliminowałam już prawie wszystko z diety, a śluzu cały czas jest mnóstwo Przecież ktoś musi umieć wykryć przyczynę! Kolek mały nie ma, tylko te wzdęcia, bóle brzuszka i kupka brzydka, ale po zrobieniu kupki mu przechodzi na jakiś czas - aż znów zje.Ile mogą trwać takie sensacje z powodu niewykształconego układu trawiennego?? Bo Edzik ma już miesiąc... Czy można już wykluczyć, że to u niego "fizjologia" i samo przejdzie?? Ja zaczynam zaś się sypać - skóra, włosy, paznokcie w stanie tragicznym! Blada jestem i mam mega podkrążone oczy, nawet jak się wyśpię i odpocznę, to niewiele pomaga
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane moje
![]() ale miałam cudowna noc!!! ![]() po kapieli sebek poszedł spac od 20 do 1:30 (chyba rekord) potem o 4 i o 8 i teraz tez spi troche go rozpiessciłam ale chyba znalazłam na niego patent po karmieniu trzymam go około 30 minut na moim brzuchu, odbija mu sie i mocno zasypia dopiero wtedy sciagam go z siebie i kłade obok na brzuszku. z niego jest taka przylepka ale stwierdziłam ze skoro on tyego potrZebuje to nie bede mu tego odbierac. mam nadzieje ze z czasem troche sie to unormuje wczoraj po południu mial straszne wzzdecia, uzywam kropli bobotic od dwóch dni, mozre to one w nocy pomogły. oby.... mam info od moniki z numerkami niezbyt dobre niestety mają problemy staś ma wade serduszka i podejrzenie gózków nerek (ale nerki wykluczaja jak na razie) skierowali ich e szpiatyala w ktorym rodziła do szczecina i są tam od czwartku. jest wykonczona i spi na podłodze koło łożka ![]() mam zdjecie stasia ale nie wiem czy uda mi sie wrzucic z powodu braku czasu... biedna monika
|
#1644 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co z serduszkiem ma ? sama wada z czasem zniknie czy to coś bardziej poważnego? oby nie
|
||
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie mam zamiaru ubierać warstwę więcej Lilce niż sobie...jej i tak jest gorąco w bodasku na krótki rękaw a co dopiero jakbym miała coś na nią jeszcze włożyć. Tak samo czapeczka, na główce miała ją tylko przy wyjściu ze szpitala i parę dni temu jak się ochłodziło na dworze. I nie uważam siebie za nieodpowiedzialną matkę czy kogo tam jeszcze
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Eweska super, że Bartuś już lepiej się czuje
Moria z Igusią też już widzę coraz lepiej Monika21121984 trzymam za zdrowie Stasia ![]() Grazin cieszę się, że znalazłaś patent na swojego maluszka Matallewar tak mi przykro, że nie potrafię ci nic poradzić. Mogę tylko ![]() Dzisiaj się szykuje mega upał, więc na spacer wyjdziemy chyba dopiero wieczorem ![]() Antoś pobił dzisiaj rekord długości spania, nakarmiony o 20-ej na kolejne karmienie obudził się dopiero o 3-ej
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Monika i jej dzidzi
Trzymam , żeby się okazało, że to nic poważnego!eweska No kolki na pewno są do 3 miesiąca... No dobra, w najgorszym razie powinno to potrwać jeszcze max 2 miesiące jeśli to kwestia niewykształconego układu trawiennego... Eh. Grazin Edzik też tak na noc usypia. Chłopaki-przytulaki są po prostu Grazin, Agnieszka.M Zazdroszczę, że Wasze dzieci tyle śpią Edzik i tak miał dobrą noc. Jadł o 20 jakoś (21 kąpiel, zasnął koło 23 u mojej mamy już), potem koło 1 (przez sen - nie miałam sumienia go budzić, tak ładnie zasnął), 3:30, 5:45, 8:30.
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz napidsze do moniki i sie wiecej dowiem
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czapeczkę zakładam tylko w chłodniejsze dni na dwór, albo jak widzę, że mocno wieje no i po kąpieli, bo mały ma długie włosy, które ciężko wysuszyć. Dzieci też są różne, tak jak wśród nas zdarzają się zmarzluchy, dlatego każda z nas powinna sprawdzać, czy dziecku jest ciepło, czy chłodno i do tego dostosowywać ubiór. |
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczko Stasiowa
Oby Staś szybko wydobrzał ![]() Matall, często jest tak, że dzieci kończą 3 miesiąc i znikają kolki i inne brzuszkowe problemy, czasem trwają jeszcze do 4'go miesiąca ale zazwyczaj po 12 tyg. jest już spokój w tym zakresie Za nami już połowa, bo Iga skończyła 6 tyg. ![]() Grazin ja w dokładnie taki sam sposób odkładam spać Igę. Może 3 razy zasnęła mi sama. Niektórzy twierdzą, że rozpieściłam dziecko ale dla mnie to jest zupełnie normalne, oczywiście jeśli dziecko tego potrzebuje i wyraźnie domaga się objęć mamy i nie wyobrażam sobie odłożyć jej wtedy do łóżeczka aby się "wypłakała" i zasnęła. Eweska ja wierzę, że kolki Was opuszczą i z Bartulkiem to był jednorazowy incydent ![]() Agnieszka.M jest lepiej bo zamiast nosić Małą na rękach cały dzień, odwala tą pracę za mnie huśtawka Poza tym robi się coraz bardziej kontaktowa a to baaardzo pomaga kiedy po cięższej nocy córcia strzela uśmiechy do tatusia to całe napięcie gdzieś ucieka
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-05 o 18:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Zosienka jest juz z nami
02.08.2014

Jeszcze nie byli na dworze z gołymi nogami

Nic mu nie mówią... Może w poniedziałek/wtorek będzie coś wiadomo...?

U nas z leżeniem na brzuszku nie bardzo, Iga odpycha się nogami jakby raczkować chciała, podkurcza pod siebie, tak że ma pupę do góry wypiętą więc jak tu w takiej pozycji główkę podnieść
Gdy leży u mnie na brzuchu to wtedy zadziera wysoko łepetynę ale gdy ją kładę tak zupełnie poziomo to czasem ledwo ledwo uniesie a najczęściej ssie pieluchę i robi dziobaka
Przecież ktoś musi umieć wykryć przyczynę! Kolek mały nie ma, tylko te wzdęcia, bóle brzuszka i kupka brzydka, ale po zrobieniu kupki mu przechodzi na jakiś czas - aż znów zje.