|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
http://www.youtube.com/watch?v=ijr4r...er_profilepage
ten jest dobry, po prostu powrót Backstreet Boys
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden koles i tyle oblicz w niektorych przystojny jest;p ok wylacze forum i chyba sie zdrzemne przed powrotem tzta;p
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spij dobrze Byłam napalona na te kwadratowa mate Rainforest jak szczerbaty na suchary a teraz tak patrze- 70x70 cm, to przy wzroście malej 64 raczej średnio udany zakup by był. Musze poszukać czegoś większego.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-05 o 00:31 |
|
|
|
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego akurat jej nie uczyłam, mała nie przepada za leżeniem na brzuchu, więc już jakiś czas temu udawało jej sie z brzucha na plecy, a z pleców na brzuch to delikatnie jak już sie nauczyła na bok przewracać, to za rączkę i podpierałam plecki i się obracała, dośc dawno już udało jej się obrócić na brzuszek samodzielnie, pisałam w klubie, tylko rączki nie umiała wyjąc, a teraz prawie już tydzień mija jak nauczyła się już w 100 % tego obrotu. Tylko ona nie robi tego cały czas ale dzieci tak mają, że jak coś osiągną, to potrafią niby nic, nie ćwiczyć tego dalej, a nawet regres może być, zając się czymś innym, a potem ni z gruszki ni z pietruszki robią coś już tak sprawnie. Moja właśnie zabawnie, bo najpierw umiała z brzucha na plecy, a teraz jak się nauczyła z pleców na brzuch, to zapomniała na odwrót i trzeba ją połozyć z powrotem, bo po 5 minutach na brzuchu woła pomocy
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
niutka gratuluje córci
super się rozwija moja nawet z plecków na bok się nie obraca gosik ale masz przystojniaczka małego w domu olusia ja karmi często sobie pije, bezalkoholowego lecha też próbowałam ale dla mnie nie smakuje jak piwo blackrose ja podusie chce dać po roku może nawet późnej patrycja gratuluje zdanego egzaminu ja wczoraj też prasowałam i to przez dwie godziny Cytat:
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki,byłam na imprezie
Wróciłam o 03.00 i ledwo żyję! O kacu nie wspomnę..suszy jak diabli![]() Teraz czekam aż MAja się zdrzemnie,bo nie dam rady funkcjonowac po 3 godzinach snu![]() gosikks piękny chłopiec!
|
|
#1327 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u mnie mgr ja tyeż bym chciała w szkole pracować zawsze to było moje marzenie ![]() Cytat:
![]() moje pranie leży juz tydzień... nie mogę się zebrać... Cytat:
![]() Cytat:
ale fajne body tż by mnie zabił gdybym znów kupiła więc się wstrzymam do nastepnego miesiąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tam wolę przedszkole i szkołe w jednym ![]() Cytat:
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() impreza ... co to jest? ... ![]() normalnie , 1 pobudka o 4:20 ![]() i jeszcze o śniadanie się nie dopomina, ale muszę iść zrobić Cytat:
my tez cienko, wczoraj mała miała tylko bodziak i dzisiaj też tak leży, czasami jak nóżki zmarzną to skarpetki ale roga używałam, choć go nie zapinałam, mała w łóżeczku na nim spała, bo mi wygodniej w nocy się ją wyciągało z łóżeczka i karmiło teraz też lezy na rogu na kanapie, i bede ja karmic w rogu jakoś się bardzo do roga przyzwyczaiłam
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-05 o 09:34 |
||
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem dzisiaj w świetnym humorze, moje dziecko spało 9h 40 minut ! taki mi zrobił prezent urodzinowy mój synuś a miałam fuksa bo zasnęłam praktycznie razem z nim, a nad ranem do 9 jeszcze drzemaliśmy. W piątek tak jak Wam pisałam byłam z dziewczynami, wyszłam z domu o 21 a już o 24 zamawiałam taksówkę, było fajnie ale nie dla mnie takie wypady, za wcześnie, nie było chwili żebym nie myślała o małym chociaż słodko drzemał następnym razem wybierzemy się do kina czy gdzieś na kawę po prostu. za to wczoraj byliśmy nad wodą i ten dzień mi się podobał, grill, słoneczko, uśmiech mojego dziecka, jestem na tak czarna- i jak znosisz kacyka? wyobrażasz sobie,że wypiłam 1/3 drinka i już mi szumiało w głowie? odstawiłam go i zamówiłam wodę a moje dziewczyny drinkowały dalej a ja czułam się jakbym wypiła nie wiadomo ile.. potem cały dzień bolał mnie żołądek, oj długo nie sięgnę po % mam uraz ![]() a tu zdjęcia ze wczoraj ![]() 1. zajadamy sowę 2. rozmowa z drzewami, ale była radocha kiedy drzewo się ruszało 3.zajadam rączki ![]() (on ma tetrę pod spodem bo na brzuszku leżał chwile wcześniej i go dałam na plecki żeby nie było ,że chronię matę przed zabrudzeniem , ja nie z takich )
|
#1330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
My już czapki od X czasu nie mamy
śliczne dzieciaczki wasze wszystkie
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się tak nie tłumacz i tak cię rozgryzłyśmy super zdjatka a Fabianek taki szczuplutki jest ![]() On już chwyta przedmioty?
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
izabela ah a jednak mnie rozgryzłaś
nic się nie da ukryć zaczął z 2-3 dni temu dopiero, jak coś mu się nawinie na rączkę to bierze do buzi, wkłada, dotyka, maca,chyba też ogląda. ale jeszcze bezpośrednio rączek nie wyciąga do zabawki jak nad nim macham.
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj upał, pewnie spędzimy dzień na ogrodzie,
nie lubię takiej pogody, mała chyba za tym nie przepada, bo tam nie ma swoich wszystkich gadżetów, bo mi się nie chce tego wynosić ![]() Wczoraj przeglądałam noclegi nad morzem, ale narazie nic mi nie wpadło w oko.
|
#1335 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja przeszłam cięzką nockę, o godz 3 nad ranem obudziłam się bo mały się dławił swoją śliną, więc jak już się obudził, to go nakarmiłam i nie chciał już spać, w końcu ok 4 usnął i po 5 minutach wymiotował w łóżeczku i zaczął się krztusić tym, kurcze a jak przy tym piszczał i kolejna godzina usypiania i oczywiście jak o 5 usnął to ja czuwałam jeszcze godzinę bo się bałam, potem pospał z nami w łóżku do 8:30, dostał cycocha, a potem smoka i spał do teraz, a teraz produkuję kupę przy głowie tatusia ![]() Cytat:
jak tam główka?![]() Cytat:
ja w piątek poszłam do takiego sklepu cocodrillo bo jest u mnie i wydałam na małego 150zł ale fajne rampersiki mu kupiłam i body ze spodenkami i skarpetki![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała nad morze w tym roku
ciekawe jak będzie z urlopem idę do mego księcia bo już mu się karuzela nudzi
|
#1337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w niedzielny poranek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u Nas 6,30 h ![]() a zdjęcia super, ale kawaler Wam rośnie szykuj się na tłumy panienek pod domem Cytat:
ale moja tesciowa uwaza ze powinna miec czapke, a wczoraj w ten upał 30 stopni, przykrywała mała 2 pieluszkami bo jej na pewno chłodno-padłam!!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
a gdzie sie wybieracie tez musze zaczac juz czegos szukac...... |
||||||
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
do Łeby
![]() to miasto najbardziej przypadło nam do gustu z tych w których byliśmy nad naszym morzem, w Łebie byliśmy już kilka razy
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-05 o 10:36 |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają tam super ciuszki Iza, a powiem szczerze, że w Łebie nie byłam... ![]() ciekawe jakie ceny w tym roku..... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-05 o 10:46 |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie polecam ![]() to co narazie ogładałam to było przeważnie ok 100 zł za pokój za dobę, ale są też tańsze oferty i dużo droższe ![]() bo ja w tym roku bym chciała, żeby pokój miał bezpośrednie wyjście na zewnątrz
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Moje małej udało się podnieść główkę na macie
![]() co prawda nie za wysoko ale zawsze ![]() na zdjęciu widać to paskudne znamię ... nie mogę się doczekać kiedy zacznie się zmniejszać albo włoski urosną i przykryją ![]() p.s. Montii ma się tłumaczyć z pieluchy ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-05 o 11:42 |
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie to się wchłonie , mojej koleżanki mała tak miała i zeszło co prawda po 3 latach ale zeszło |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w tym roku jedziemy w sierpniu w góry te małe tu na Śląsku ale zawsze coś. Morze dopiero w przyszłym roku |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz lecz kaca ja już się nie mogę doczekać wesela na które idziemy, pewnie będę myślami cały czas przy Nadii ale muszę się troszku odchamić :P montii Fabianek słodki ![]() ego ego ło matko ale miałaś nockę straszną, współczuje Iza ale roześmiana cudna księżniczka z Idalki co do wakacji to my w tym roku nigdzie nie jedziemy, chciałabym nad morze pojechać z rodzicami ale pociągiem z małym dzieckiem odpada
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pediatra tez mówi, że większość znamion znika, co prawda te płaskie mają większe prawdopodobieństwo zniknąć niż wypukłe a jeśli nie zniknie to ze względów kosmetycznych bo jednak dziewczynki/kobiety dużo się czeszą, i można by podrażniać grzebieniem ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
ze Śląska trochę macie nad morze, ja z wlkp w sumie trochę bliżej ![]() przeraża mnie to że nie mamy klimy w samochodzie
|
|
#1346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka smieszka z niej ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() A w Pl.planujemy zaliczyc zakopane i wybrac sie nad morze,zobaczymy co z naszych planow wyniknie
|
||
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry kobiety
![]() No ja dzisiaj tez miałam ciezka noc. Robilismy z mezem pepkowe i poszłam spac dopiero o 5 nad ranem a o 8 pobódka, bo Maja zaczeła sie prezyc. No i wczoraj dowiedzielismy sie z mezem ze jego brata dziewczyna jest w ciazy w 5 tygodniu ![]() A mam takie pytanie. 26 czerwca chcemy chrzcic mała i nie wiem w jakim rozmiarze szukac jej ubranka. Na chwile obecna ubieram jej 62 ale sa jeszcze odrobinke przyduze. No i musze kupowac becik? Monti sto lat, bo z tego co zrozumiałam z twojego postu to dzisiaj masz urodziny
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie,że ja o małej nie myślałam? Oj,bardzo! Cały czas patrzałam na telefon,czy czasem ktoś po mnie nie dzwoni
Mama na szczęscie ją pilnowała,także nie miałam się o co martwic. Jak wrociłam z imprezy,to Maja ledwo się obudziła. POtrzebny był mi tak wypad... kiedyś jeździłam co piątek i nagle taka zmiana ![]() Montii śliczności małe... ![]() izabela malutka robi postępy-a jak ślicznie się uśmiecha! ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- izunia ja małą chrzcze 11 lipca i kupiłam 68. Becika na pewno nie biore...zaparzyłaby się w nim ;/
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a robisz w domu czy w lokalu? ja chciałam w lokalu ale bedzie ok 30 osób wiec troche drogo by mnie to wyniosło.
|
|
#1350 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Wczoraj u okulisty byłam z małą, na szczęście wszystko w porządku, mamy pokazać się za 3 lata. Dzielna była, ale przez prawie godzinę musiałam ją oszukiwać, bo głodna była Jak dałam jej smoczka to go wypluwała ze z\wzrokiem "mamo,jak możesz mi to obrzydlistwo dawać?! Ja chcę mleczka!" Taka moja uroda Jem ile chcę i do tej pory bezkarnie wszystko uchodzi Ale niska jestem i mam duży biust to nie wyglądam jakanorektyczka :P Krusiak, maskara ten facet... A zauważyłam, że w wielu sklepach są kasy pierwszeństwa dla niepełnosprawnych i kobiet w ciąży, ale z małymi dziećmi już nie. Ja korzystałam z grupona. Byłam w ciąży u fryzjera, ale fryzjerka to porażka. Mirabilka, super,że wszystko dobrze ![]() Cytat:
wygodniej, a mały będzie spokojny, bo blisko mamy. Cytat:
potem wrzucam jeszcze raz,żeby przepłukało w dziecięcym proszku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

jeden koles i tyle oblicz

Jak uczyłaś ją obracania z brzuszka na plecy? U nas nadal ciężko z leżeniem na brzuszku. Pocieszający jest fakt że podnosi główkę jak ją mam na rękach na samolot, to wtedy oglądamy świat. No i ciesze się że Natalka "ma gadane"
Teraz czekam aż MAja się zdrzemnie,bo nie dam rady funkcjonowac po 3 godzinach snu