|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Dzień dobry
![]() Wczoraj mój humor był okropne, z wyjścia nic nie wynikło. Wyłam, smeciłam i spałam. Nie wiem co sie ze mną działo ![]() Dziś słońce jeszcze większe niż wczoraj. Tak mi się marzą jakieś wakacje z prawdziwego zdarzenia !! Paulunia super opcja Ci się trafiła ! Myślę, że dziewczyny podpowiedziały już wszystko ![]() Anastazja ja po raz kolejny Cię podziwiam! ![]() Kelpie, mam nadzieje, że po przedłużeniu umowy wszystko będzie lepiej się układało, przede wszystkim zmiany ![]() Śniło mi się dziś moje dziecko
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#1983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w ogóle mam wrażenie, że większość polskich tekstów to czysta grafomania, moimi faworytami w tej kwestii jest Szymek Wydra i Patrysia Markowska, nie wiem kto im te teksty pisze (pewnie sami sobie piszą ) ale jak słysze te puste frazesy to mam ochotę zostać tekściarką bo mam wrażenie, że mam ogromny potencjał i kariera stoi przede mną otworem mnie takie infantylne teksty obrażają, zero szacunku dla słuchacza ![]() dlaczego warstwy tekstowe współczesnych polskich utworów nie mogą reprezentować takiego poziomu jak np. "wielka woda" A. Osieckiej? swoją drogą to jedna z moich ukochanych piosenek ja nie mówię że każda piosenka ma być małą poezją ale jakieś granice przyzwoitości powinna zachowywać, no ale może za dużo oczekuje w tej kwestii
|
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry SPD
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tego zdania nie rozumiem ![]() Co do dalszej czesci wypowiedzi - wlos mi sie zjezyl na glowie. Podziwiam Twoja mame za prace z dziecmi, naprawde. No i za kontakt z rodzicami. Co do bezstresowego wychowania to nie wiem - my z bratem bylismy tak wychowywani a tez wyroslismy na ludzi. I w domu pomagalam i soba sie zajac umialam jako dziecko, oceny mialam swietne, studia tez skonczylam (brat jest na 2 roku). Nie mialam nakazow czy zakazow. Po prostu sie zastanawiam od czego to zalezy, czy bardziej od charakteru dziecka czy od wychowania. I coraz czesciej sie zastanawiam czy ja w ogole dam rade pogodzic prace z dzieckiem, boje sie ze mi doby braknie. Zdecydowanie nie dojrzalam jeszcze do macierzynstwa
|
||
|
|
|
#1985 |
|
kobieta za ladą
|
wrócił mi transfer heheh
wieczorem wkleje zdjęcia mojego matrixa małego![]() prawie mam obiad zrobiony jeszcze obiore ziemniaki i jak sie będą gotować usmaże mielone,kapustka młoda gotowa ależ mi wyszła pyszna ![]() no i chwale sie oficjalnie pieluchy mamy z głowy paulunia jeszcze sie dopytaj od której będziesz malej pilnować ja osobiście nie zgodziłabym sie od 6 rano no i powodzenia ale miej świadomość ze np nie pojedziesz kiedy będziesz chciała do rodziny i odpadną ci parodniowe wizyty u nich
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak Lili mojej mamie często nasuwa się pytanie: "Po co decydowaliście się na dziecko skoro nie możecie z nim dwóch dni wytrzymać i we wszystkim wam przeszkadza " Tylko jej jako przedszkolance w pracy nie wypada zadawać takich pytań.Jak jeszcze mieszkałam w domku to codziennie słyszałam to coraz nowsze teksty dzieci i rodziców i często nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
chodziło mi o to że piszesz zastanawiasz się czy przebywanie z dzieckiem jest ciężkie. Talu a co do bezstresowego wychowania kiedyś było inne i teraz jest inne tylko tak samo się nazywa ja nie mówię o jakimś biciu bo nas też nikt nie lał, ale były zasady i reguły, których dziś przy wychowaniu nie ma w ogóle. A my wiedzieliśmy, że trzeba ich przestrzegać. |
||
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Przeżyłam dyżur. Uff.
Teraz z TŻ wybieramy sie na spacer, a później na obiad. Mnie czasem nachodzą myśli jaką będę mama. Rozmawiałam o tym pare razy z siostrą. Uspokoiła mnie, że życiowa mądrośc przychodzi z czasem i, że poradze sobie. Jeszcze 3 msc i zaczynamy staranka
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Tulu ja też chyba nie dorosłam do macierzyństwa choć z drugiej strony wydaje mi się, że kiedyś miałam więcej cierpliwości. A jak widzę koleżanki córki to sama się zastanawiam kiedyś takie aniołki, a jak podrosły szczególnie ta co do szkoły poszła to pyskata się taka zrobiła.
Ale to można gdybać, jak będziemy mamami to się przekonamy jaka jest prawda. I jaki jest klucz do wychowania dziecka. |
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, prawdopodobnie masz racje z tym wychowaniem My to chyba nawet ten sam rocznik
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Talu ja jestem 84 a ty??
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chce miec dziecko lub parke, nie mowie ze nie, ale mysle ze za kilka lat o tym dopiero zaczne myslec, po 30 ![]() Chociaz wiadomo, zycie moze wszystko zweryfikowac ![]() Pewnie bedzie tak jak mowi Siostra Kraven - ze madrosc przyjdzie z czasem ![]() Ja tez 84 ale koncoweczka roku
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Paula sama mialam rozne dzieci w swojej ,,karierze " opiekunki i pamietam jedna matka malo brakowalo a straszyla mala wywaleniem jej przez okno jak sie nie uspokoi ... z 6 pietra
przy mnie byla spokojna a jak tylko mam wracala to dawala jej czadu mialam tez takiego chlopca bylo rodzenstwo ja go o cos prosilam grzecznie sie bawil z siostra nawet jak jedno z rodzicow bylo w domu to oni juz woleli mnie prosic zeby cos z dziecmi zrobic niz sie uzerac z mlodym chlopiec rzucal sie na podloge wrzeszczal wyzywal ich no masakra po czym uciekal do mnie do pokoju i czytalismy sobie bajki wtedy u nich mieszkalam jakis miesiac a tak to wczesniej sie zajmowalam jego siostra jak byla malutka tu znowu u wspollokatorow widze bezsteresowe wychowanie chyba typu nowoczesnego hehe bo jak widzialam u kuzynostwa wychowanie bezstresowe to zupelnie inaczej sie to odbywalo i wyrosli na ludzi kulturalnych i wogole a Ci wspollokatorzy to ona posle corke 6 letnia do szkoly , a 4 letnia posadzi w pokoju z tv i mala sie drze robi co chce a ta kobieta siedzi na gorze i robi swoje jakis czas temu mloda polamala sobie reke bo sobie skakaly na lozku i zostaw tu dziecko same w pokoju zreszta wiele razy widzialam jak pusci dzieciaki same na rowerki na ulice wogole mlodsza co chce to ma , nie chce obiadku to dostaje co chce nakrzyczy na rodzicow , napluje , kopnie ich czasem a oni co? ... tez na nia pokrzycza i widze czesto ze sa zmeczeni ta mlodsza biedne dziecko bo jak oni tak na nia krzycza to wcale sie to nie poprawi co do jednego sie zgodze - bezstresowe wychowanie kiedys a teraz to kolosalna roznica ... widze po mojej siostrze nawet ona zwyczajnie nie daje sobie rady z dziecmi a najstarsze maja 15 lat najmlodsze 3 Punto tez mialam kiedys bojowniki i samiec atakowal strasznie biedne kobitki
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że tak zapytam - cymbał się odzywa, czy wystrzelił się na madagaskar już? ![]() witam wyjątkowo niedzielnie muszę się jednak od razu pochwalić, a wczoraj nie miałam sił. uwaga:MAM ROWEREK taki fajny zielony, babski, wczoraj już wracałam na nim do domu z garażu i mam zamiar dziś jeszcze się gdzieś przejechać. chciałam z P. ale o 6 rano wybył na ryby i jeszcze nie wrócił, więc podejrzewam, że jak już będzie, to padnie i nie będzie mu się chciało ze mną jechać teraz nie mogę, bo zamknął moją żabę w garażu a klucz zabrał ze sobą jak nie pojadę gdzieś dziś, to jutro na pewno wypróbuję na dłuższej trasie (jagooooodyyyyy... kuuuuurkiiiiii.... posprzątałam mieszkanie i siadłam dopiero do kompa, jakoś tak mi się chce w niedzielę zawsze sprzątać, stare nawyki zostały niestety jeszcze oczywiście nowy wymądrzający się tekst muszę na spokojnie zmajstrować, dopóki P. nie ma i będę miała wolne popołudnie.
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Golden suuuuper żaba
![]() ja sie chyba w koncu zmotywuje po urlopie i moze chociaz stacjonarny rowerek kupie albo chociaz zaczne na niego odkladac bo juz sobie obiecuje i kupic niemoge od tamtego roku ma ktoras z was? co polecacie? o matko mloda znow zaczyna krzyczec na rodzicow wogole ktoregos dnia musze chyba sobie net odlaczyc bo mam do uporzadkowania jakies 30gb fotek itp i chyba jeden dzien mi powinien starczyc , potem pakowanie pokoju w kartony przed urlopem bo maja nam robic remont (sciany , wykladzina itd ) mam nadzieje ze to jakos bedzie wygladac Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-06-05 o 11:55 |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo ja też. ![]() Gratuluję. Zajrzałam do albumu - fajny rowerek. Nie mój styl, ale fajny. Ale pospałam dzisiaj. Ledwo się zwlekłam po 10. ![]() TŻ był na kilka godzin w pracy. Już wrócił i się położył. Ja w związku z tym chyba poczytam, albo coś innego wykombinuję. Ostatnio coś mam nadmiar czasu - aż dziwnie mi. ![]() Po obiedzie planujemy rowery i niedziela zleci.
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy zaproszenie na obiadowego grilla w związku z czego bardzo się cieszę
Zawsze to jakaś odmiana i może słoneczko moje blade nogi złapie ?![]() Ja jeszcze godzinka pracy i można szykować mięsko, robić manicure i pedicure
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bry ![]() Pospałam dzisiaj do 10 chociaż miałam wcześniej wstać i coś zrobić. Nie wiem czemu ale jak mam na 13:30 to nie idzie mi z robieniem czegokolwiek przed wyjściem. Ewentualnie posprzątam czy coś, ale żeby się pouczyć to nie ma szans ![]() Przy znośnym humorze trzyma mnie myśl, że 9 mam wolne, 10 i 11 na 8, a 12 i 13 znowu wolne. Zjedliśmy sobie wspólne śniadanie. TŻ nagadał trochę siostrze, że się dziewczyna popłakała. Doszłam do wniosku, że to nie jest moje przewrażliwienie tylko on właśnie ma taki ton i sposób mówienia. Tylko, że on uważa, że to my coś nie tak skoro on nam coś mówi, a my zaraz w płacz. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy przymusowe dwa weekendy w domu, ale później sobie odbijemy. Na weekend 18-19 nakręcamy działkę ze znajomymi, a weekend później już mamy zaplanowane łódki. Doczekać się, nie mogę.
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nic takiego nie ma w pobliżu Mi to się marzy jakaś mała plaża, gdzie można by się pobyczyć. O łódkach nie wspomnę. Dlatego tak tęsknie za Łagowem i moimi kochanymi rowerami wodnymi
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kocham to miejsce
|
|
#2002 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Więcej roślin, kryjówek, rozpraszaczy i będzie git marchewka ![]() Cytat:
![]() Siedzę nad bazą danych TŻ pracuje i muszę go odciążyć No ale chciałabym również czytnik e-booków więc popracować trzeba
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Burza idzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wzielam za segregowanie fotek na zewnetrznym bo odkad mi poszlo z systemem wszystko 2 lata temu to wole dac pewne rzeczy na zewnetrzny
godzinka i do pracy wiec cos zdaze ogarnac mam nadzieje ze dzis i jutro jakos pojdzie w pracy bo potem 2 dni wolne |
|
|
|
#2005 |
|
kobieta za ladą
|
dodaja dobra bo teraz sie pogubiłam jaki ŁAGÓW TEN ŚWIĘTOKRZYSKI?
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już po obiadku i idę się opalać wczoraj godzinkę poleżałam a dziś plecki mnie pieką więc dziś przód ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Choć od kiedy mieszkam już z tż u niego to częściej Boszkowo. Wstyd się przyznać ale my już po obiedzie ale jeszcze w piżamach
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre Czy u Was też jest taki upał?
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa tak cieplutko ja bym nad jeziorko pojechała ale tż powiedział że on nosa nie wychyla z domu i przy wiatraku siedzi a w sypialni ma klime więc co chwile przenosi się do niej schłodzić ja tam nie wchodzę bo 19 stopni zamarznąć idzie
![]() Ijaa widzę, że samotna nie jestem w tym moim roczniku a już myślałam że stara baba ze mnie hehe No i ja też Sylwia
|
|
|
|
#2010 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

", "Jak ja przeżyję z tym dzieckiem weekend ono jest takie nieznośne", w poniedziałek "Dzień dobry dzieńki Bogu weekend zakończony troszkę spokoju będzie"

) ale jak słysze te puste frazesy to mam ochotę zostać tekściarką bo mam wrażenie, że mam ogromny potencjał i kariera stoi przede mną otworem
mnie takie infantylne teksty obrażają, zero szacunku dla słuchacza 

TŻ pracuje i muszę go odciążyć