mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 11:04   #4591
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Aniu mowilas, ze ciezko przejzec watek i wylapac mamuski wiec moze pomozemy? Wstawie tu liste dziewczyn ktorych nie kojarze i licze na poprawki dziewczyny

Rocusiowa
katarzynka00
Agnesuk (udziela sie na innym watku, bo nas nie moze nadgonic )
kiwi11
Anna1177
moonia1992
agaciorek12360
Princessskaa
Agusiab85
Kamilka
natalia_23
Voice 28
Aniaaa87
agulan82

Jak dla mnie to tyle, moze kogos nie kojarze a sie udziela? czekam na poprawki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:06   #4592
elf27
Zadomowienie

Goldika Ty kiedyś coś pisałaś o tygodniach ciązy chyba. Skoro jestem w 16t4dc to mój 16ty czy 17ty tydzień??? bo już zgłupiałam

Dygotka konserwy można, ja nie jadam pasztetu choć uwielbiam taki z pomidorkiem i cebulką mniam ostatnio ciągle głodna jestem a właśnie i na lody mam ochotę tylko ze mnie ciepły kluch, łatwo się przeziębiam więc chyba zastąpię truskawami z jogurtem i cukrem
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:13   #4593
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Goldika Ty kiedyś coś pisałaś o tygodniach ciązy chyba. Skoro jestem w 16t4dc to mój 16ty czy 17ty tydzień??? bo już zgłupiałam

Dygotka konserwy można, ja nie jadam pasztetu choć uwielbiam taki z pomidorkiem i cebulką mniam ostatnio ciągle głodna jestem a właśnie i na lody mam ochotę tylko ze mnie ciepły kluch, łatwo się przeziębiam więc chyba zastąpię truskawami z jogurtem i cukrem
ja liczę,że jak dziś mam 16 tydz i 2 dzień to dla mnie ejst to 16 tydz-tak też mam zapiywane w karcie ciąży.
zmianiłam zdanie-zjem omlet-lepwsze toniż konserwa i ffaszerowanie się chlebem-znowu

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:14   #4594
elf27
Zadomowienie

Ja przed ciążą jadłam bardzo mało pieczywa, teraz masakra - śniadanie, kolacja i przekąska to kanapki...
Stary 2011-06-05, 11:15   #4595
marli
Raczkowanie

Witajcie

Rozpoczynam dziś II trymestr bardzo mnie to cieszy, choć moja niunia zupełnie to zignorowała i powitała poranek tradycyjnym rzygankiem... łobuziak

U mnie też masakra w mieszkaniu, bo to też niestety ostatnie piętro wiatrak wieje cały czas, tylko on przynosi ulgę

Nika współczuję przygody z prądem, mam nadzieję że wszystko będzie ok

Kawkę czsem pijam, ale słabą z mleczkiem. No i raczej wtedy kiedy czuję, że potrzebuje, bo tak na codzień to nie mam chęci. Do 2 dziennie można pić, tak mówił lekarz

Goldika gratulacje z okazji brzuszka

i udanego dnia, oby Was upał nie wykończył

Elf27 z tym liczeniem tygodni to są 2 szkoły. W Twoim przypadku ja bym policzyła, że jesteś w 17 tygodniu. No bo 16 już skończyłaś, a teraz jesteś w trakcie 17, czyli 17

Edytowane przez marli
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:20
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:17   #4596
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Muffinka dziekuje "produkcja rozpoczeta", az sie zasmialam do monitora
Ale ten czas leci... wczoraj wspominaliśmy z Tż jak 9marca siedzieliśmy w kuchni przy stole z dwoma osikanymi testami i czekaliśmy na II kreseczki a tu już dziś zaczynamy 18tydzień

Tincia na jaki kolor się farbujesz?
A ja stalam 4go marca nad pralka gapiąc sie jak szpak w piec złotych na kawałek plastiku

Ja to jestem taka w brązach raczej ciemna...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:19   #4597
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Witajcie, niestety nie mam czasu dzisiaj rpzejrzeĆ co tam naskrobałyście.. ale do rzeczy....

poraził mnie prąd w czwartek przed południem(z 5x mnie popieściło w rękę... normalnie włożyC chciałam wtyczkę do kontaktu ) - okazało się że to od kabla, bo miał rpzebicie czy jak to sie tam nazywa... wygooglowałam sobie "porażenie prądem a ciąża" a tam wszędzie "poronienie, poronienie". Tak się wystraszyłam, ze zadzwoniłam do swojego gina, a on natychmiast kazał jechaĆ do szpitala tam mnie na cito przyjęli i odrazu miałam usg czy serduszko bije wystraszyłam się na maxa
serduszko całe szczęscie biło... ale nie chcieli mnie wypuściĆ i kazali zostaĆ na obserwacji... tak wiec zrobili mi badania krwi- wyszła mi leukocytoza 16tys. leukocytów ... dostałam Duphaston 3x1 i przebadali na fotelu kilka razy... mieli mnie wypuśicĆ w poniedziałek ale wyszłam na własne żadanie wczoraj bo wolę poleżeĆ w domu niz w tym upale wśród chorych...
i jutro mam robiĆ morfologię, bo moze parę dni po porażeniu dojśĆ do hemolizy... także 3majcie kciuki jutro. Odezwę się w środę, dopiero.

Co ja się nerwów najadłam... czy na własne życzenie... czy los tak chciał...
nikaaa... no to rzeczywiscie niewesolo... najwazniejsze ze wszystko wydaje sie byc OK... mam nadzieje ze morfo wyjdzie super !!! trzymam kciuki za was

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:21   #4598
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

według mnie i mojego gina 17
bo ja to tak rozkminiam: lubie czytac na biezaco co rozwija sie u mojego dzieciatka. I dlatego jak np masz 16tydz4dz to obecny rozwoj Twojego dziecka jest na poziomie 17tygodnia.

Ja jak do tej pory kazda wizyte mialam w 1dniu rozpoczynajacego nowy tydzien ciazy. I gon tez tak mi wpisuje w karte ciazy: jak przyszlam w 12t1d to wpisal 13tydzien, teraz bylam w 16t1d i wpisal 17tydzien. Tak mowil ze mam sobie liczyc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:24   #4599
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
a czy cos takiego jak blender wchodzi w gre?????
bo wyczytalam juz w necie o sokowirówkach, maszynkach do miesa i tych do placków.... a ja jedynie blender posiadam

nigdy nie łsyszałam o sokowiróce, ale w maszynce do mięsa tez robiłam ale ma sie do tego specjalne tarełko. Co do blendera to tez mam, ale niewiem czy sie da nigdy nie próbowałam i raczej nie bede próbować. My mamy duzo sprzętu AGD bo dostalismy na prezenty ślubne bo nie chcieliśmy kasy, wiadomo jak z nia jest

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:24   #4600
goldika
Zakorzenienie

Marli gratuluje II trymestru
Stary 2011-06-05, 11:25   #4601
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Niestety nie mam fotki... Brat na razie nie chętnie je rozdaje Ale myślę, że jak za 2 tyg wybiorę sie do nich z Tż'tem to napstryka cosik

Co do placków ziemniaczanych, to tez bym zjadla... ale tych z proszku to raczej nie :/ w ogóle jakoś unikam proszkowych sosow itp. Nasłuchałam się i mam opory przed nimi.

Po ile u Was czereśnie? Ja uwielbiam... ale zobaczylam dzis cene 19zł kg a nie wygladaly super i zrezygnowalam :/

Jak byłam u Nas raz na targu to były właśnie po 18-19zł, kupa kasy.
Naszczęście Ja nie muszę kupować i mam prosto z dtrzewa od sąsiada

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 11:26   #4602
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
według mnie i mojego gina 17
bo ja to tak rozkminiam: lubie czytac na biezaco co rozwija sie u mojego dzieciatka. I dlatego jak np masz 16tydz4dz to obecny rozwoj Twojego dziecka jest na poziomie 17tygodnia.

Ja jak do tej pory kazda wizyte mialam w 1dniu rozpoczynajacego nowy tydzien ciazy. I gon tez tak mi wpisuje w karte ciazy: jak przyszlam w 12t1d to wpisal 13tydzien, teraz bylam w 16t1d i wpisal 17tydzien. Tak mowil ze mam sobie liczyc
Goldika, ja jak zaczynam nowy tydzień, to zawsze rozpoczynam lekturą, aktualnego tygodnia ciąży dziś też już przeczytałam co nas czeka w 14 tygodniu
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:33   #4603
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
A ja nie cierpie czeresni ani wisni....wogole moja gin powiedziala, aby uwazac na pestkowe owoce. Nie wiem co miala na mysli, bo jedyne owoce jakie lubie to truskawki, maliny, poziomki ( tyle lat nie jadlam ), gruszki i slodziutkie jablka...wiec lista krotka. Niektorych owocow to nawet niecierpie! - typu ananas, kokos, brzoskwinia bleeee

U Nas poziomki juz się trafiają i jak byłam z Juleczka w kościele to teściu był na poziomkach i przyniósł troche do domu , maliny mamy pyszne na podwórku, truskawki na ogrodzie, z gruszkami cieżej bo jakos nie są smaczne , a jabłuszka pierwsza klasa .
Ja to saie czasem cieszę że mieszkam na wsi bo mamy wszystko Swoje bez tych sztucznych nawozów

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ledwo zipię, nie nadążam z nadrabianiem, ale uwielbiam to robić

Witam was mamusie.

Messuah, nie żegnaj się z nami, napisz coś czasem i daj znać jak zafasolkujesz, ściskam Cię kochana i życzę dużo siły!!!

Kami u mnie to jest tak że po ślubie 12 sierpnia minie 5 lat, a znamy się, hm,
12 lat, To było tak że zaczęliśmy być ze sobą, potem rozstanie, 6 lat każde przeżywało życie osobno i potem zeszliśmy sie, 1.5 roku bycia razem i ślub. Przeznaczenie
Mam cudownego męża, lepiej wybrać nie mogłam, mam nadzieję że tż też tak myśli o mnie

Dziewczyny mam apel na temat zaparć, dbajcie o swoje jelitka i przemianę!!!, ja w pierwszej ciąży jadłam dużo słodkiego i zaniedbywałam się okropnie, miałam coraz większe problemy w kibelku, potem poród dużego dziecka, ucisk maksymalny odbytu i potem hemoroidy. Dziewczyny ja 4 pełne miesiące po porodzie miałam zaparcia, wychodziłam z toalety z płaczem, zlana potem jak po porodzie. Miałam ochotę gryźć ścianę w łazience. Bezpośrednio po załatwieniu się przez 2h ból tyłka że siedzieć nie mogłam! Po prostu te żylaki pękały i codzień krew, ból rozdzierający i rozpacz. Masakra. Chodziłam do różnych lekarzy, kolejne leki, maści. Gdyby mi nie minęło to miałabym interwencję chirurgiczną, ale powoli się wchłonęły te żylaki, tylko jeden został mały i nie dokucza bo dbam o siebie. Codzień muszę być w łazience, jem rodzynki, piję wodę a kefir to zbawienny dla mnie. Także dziewczyny ostrzegam.
Ale się rozpisałam

Wieczorem ugotowałam gar kapuśniaku z młodej kapusty, jeju zaraz pęknę, nie mogę przestać jeść

Mi lekarz mówił żebym nie jadła dużo kapusty bo sa wzdęcia , a ja w ciazy to mam bardzo po kalafiorze, kapuście, fasoli, grochu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 11:34   #4604
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Goldika, ja jak zaczynam nowy tydzień, to zawsze rozpoczynam lekturą, aktualnego tygodnia ciąży dziś też już przeczytałam co nas czeka w 14 tygodniu
no to robimy dokladnie tak samo lubie wiedziec co bedzie sie dzialo przez najblizszy tydzien z moim szkrabem.
Stary 2011-06-05, 11:36   #4605
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja jestem umówiona na usg jak będę w 20 tyg. 4dniu
a chcę się jeszcze prywatnie umówić i nie wiem na kiedy
a będzieice robiły zwykłe usg czy 3-4D? my raczej te zwykłe

wygooglałam,że połówkowe to miedzy 18 a 22 tyg

Ja tez bardzo intensywnie zastanawiam sie nad tym 3 D ale niewiem

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MESSUAH zycze szybkiego powrotu do staranek i jeszcze szybszego zafasolkowania

ELA Ty pisalas kiedys o nocnikowaniu swojego rocznego dziecka...moglabys mi opisac jakos bardziej szczegolowo.dac jakies rady..bo ja kompletnie nie wiem jak sie zabrac do tego

GGORA uwielbiam robic i ogladac fotki mam nadzieje,ze kiedys zobacze Twoja galerie

jak najbardziej jestem za klubem... nr kontaktowe,a poza tym czasami nie chcemy pisac czegos publicznie a mamy potrzebe wyzalenia sie...wiec taki klub jest potrzebny

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

my mamy juz 21 tydzien
jutro usg polowkowe...prosze trzymac kciuki
troche sie boje...

Kciuki będą zaciśnięte
Daj znac po wizycie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 11:37   #4606
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

My dziś idziemy na obiad do teściów więc luuuz, nie musz gotować. I tak nam się coś zlewie w kuchni zatkalo i teraz przecieka Tz jutro musi to naprawić

Laski która ma Facebooka? bo miałabym małego romansa, no i mozemy sie dodac do znajomych

Nikaa ale sie podziało mam nadzieje, ze tylko Cie w szpitalu postraszyli, bo sama pisalas ze tylko lekko Cie kopneło

co do włosów to ja też nie wiem na jaki kolor pofarbować. Wczesniej malowałam ciemna czekoladą i wychodzil jak czarny a nei chce juz takiego ciemnego. Chciałabym jakis ladny brąz ale znajać zycie wyjdzie mi 10 roznych kolorów na głowie

Laski powiem Wam szczerze, że im mniej osób tym lepiej niż sto roznych, które wpadaja raz na rok i cięzko jest nawzajem sie poznać
A znając życie to pewnie i tak za jakis czas zostanie tylko garstak, stałe osoby

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:45
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:39   #4607
goldika
Zakorzenienie

A mi lekarz zalecił właśnie dużo kapusty i kiszonych ogórków ale powiedział, że to ze względu na antybiotyk który ciągle biorę
Stary 2011-06-05, 11:41   #4608
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Witajcie, niestety nie mam czasu dzisiaj rpzejrzeĆ co tam naskrobałyście.. ale do rzeczy....

poraził mnie prąd w czwartek przed południem(z 5x mnie popieściło w rękę... normalnie włożyC chciałam wtyczkę do kontaktu ) - okazało się że to od kabla, bo miał rpzebicie czy jak to sie tam nazywa... wygooglowałam sobie "porażenie prądem a ciąża" a tam wszędzie "poronienie, poronienie". Tak się wystraszyłam, ze zadzwoniłam do swojego gina, a on natychmiast kazał jechaĆ do szpitala tam mnie na cito przyjęli i odrazu miałam usg czy serduszko bije wystraszyłam się na maxa
serduszko całe szczęscie biło... ale nie chcieli mnie wypuściĆ i kazali zostaĆ na obserwacji... tak wiec zrobili mi badania krwi- wyszła mi leukocytoza 16tys. leukocytów ... dostałam Duphaston 3x1 i przebadali na fotelu kilka razy... mieli mnie wypuśicĆ w poniedziałek ale wyszłam na własne żadanie wczoraj bo wolę poleżeĆ w domu niz w tym upale wśród chorych...
i jutro mam robiĆ morfologię, bo moze parę dni po porażeniu dojśĆ do hemolizy... także 3majcie kciuki jutro. Odezwę się w środę, dopiero.

Co ja się nerwów najadłam... czy na własne życzenie... czy los tak chciał...

Ja pitole, juz sobie ten strach wyobrażam
Maskara, ale fajnie że serduszko bije

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 11:47   #4609
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie za jakis czas znowu bede sie starac o fasolke, przykro mi bo chcialam byc tu z wami do grudnia i cieszyc sie ze swojego malenstwa i waszych, bede was podczytywac i trzymam kciuki za wasze bejbiki oby zdrowe byly bo to najwazniejsze
Dziekuje za wsparcie
Bardzo przykra wiadomośćwiem co przeżywasz bo sama przez to przeszłam, ale się nie przejmuj - jeszcze zajdziesz w ciążę i będziesz cieszyć się dzidziusiem. Trzymaj się.

QUOTE=dygotka8;27302904]
a dużo Ci sie przybrało na wadze?u mnie to właściwie tylko z pół kg w porównaniu sprzed ciąży.
co do ubrań to mam tunikę,leginsy i bluzkę-i to wszytsko,z tym,że tunika i bluzka to śmiało i na później mogą być[/QUOTE]

Oj dużo mi sie przytyło - do tej pory to aż 7kg. Wszyscy jednak podkreślają, że teraz to lepiej wyglądam, a ja nawet lepiej się czuje. Choć przed ciążą wagę miałam w normie to i tak wyglądałam na strasznego suchciela, a teraz to jestem tak ładnie zaokrąglona. Myślę, ze podczas całej ciąży może mi przybyć łącznie ok. 16-18kg. Poza tym moje dzidzi jest strasznie duże
To ja ma trochę więcej ciuchów, ale wystarczą tylko na okres letni.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Po ile u Was czereśnie? Ja uwielbiam... ale zobaczylam dzis cene 19zł kg a nie wygladaly super i zrezygnowalam :/
Po tyle u mnie były jakieś dwa tygodnie temu, teraz kupuję za 6 zeta

nikaa2 współczuję - daj znać koniecznie - oby skończyło się tylko na strachu

Co do stażu to znaliśmy się jakieś 3 lata zanim zdecydowaliśmy o tym aby być razem, potem byliśmy razem jakieś 5 lat zanim wzięliśmy ślub; pobralibyśmy się wcześniej ale problemy z pracą nas stopowały. A we wrześniu minie 6 lat jak jesteśmy małżeństwem

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:48   #4610
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo intensywnie zastanawiam sie nad tym 3 D ale niewiem
ja się zastanawiam cały czas,a musze się niedługo zapisać,a wcześneij znaleźć lekarza u którego prywatnie usg zrobimy

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
U Nas poziomki juz się trafiają i jak byłam z Juleczka w kościele to teściu był na poziomkach i przyniósł troche do domu , maliny mamy pyszne na podwórku, truskawki na ogrodzie, z gruszkami cieżej bo jakos nie są smaczne , a jabłuszka pierwsza klasa .
Ja to saie czasem cieszę że mieszkam na wsi bo mamy wszystko Swoje bez tych sztucznych nawozów
mogłabyś mnie nie drażnić
też bym pojadła takich owocków,a nie mam...ale jak się wyprowadzimy to sobie posadzimy,a co-też chcę

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski
Laski która ma Facebooka? bo miałabym małego romansa, no i mozemy sie dodac do znajomych
ja nie istnieję bo nie mam konta na facebooku..tylko nk i to mi póki co wystarcza

zjadłam omlet-był mniamuśny...a i papryka była i szyneczka i pomidorek i ser żólty...pycha drugie śniadanie zaliczone

Stary 2011-06-05, 11:57   #4611
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Lece robić obiadek, bo mi dygotka8 smaków narobiła.
Dziś w menu zupa jarzynowa ze świeżych warzyw (wczorajsza) i - z racji nie obecności męża - placki drożdżowe z cukinią.

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:57   #4612
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam cały czas,a musze się niedługo zapisać,a wcześneij znaleźć lekarza u którego prywatnie usg zrobimy

mogłabyś mnie nie drażnić
też bym pojadła takich owocków,a nie mam...ale jak się wyprowadzimy to sobie posadzimy,a co-też chcę

ja nie istnieję bo nie mam konta na facebooku..tylko nk i to mi póki co wystarcza

zjadłam omlet-był mniamuśny...a i papryka była i szyneczka i pomidorek i ser żólty...pycha drugie śniadanie zaliczone

Ja tez nie mam konta na facebooku i jakos nie mam ochoty tam mieć, wogóle to juz nawet NK mnie zaczyna drażnic.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 11:59   #4613
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski

My dziś idziemy na obiad do teściów więc luuuz, nie musz gotować. I tak nam się coś zlewie w kuchni zatkalo i teraz przecieka Tz jutro musi to naprawić

Nikaa ale sie podziało mam nadzieje, ze tylko Cie w szpitalu postraszyli, bo sama pisalas ze tylko lekko Cie kopneło

co do włosów to ja też nie wiem na jaki kolor pofarbować. Wczesniej malowałam ciemna czekoladą i wychodzil jak czarny a nei chce juz takiego ciemnego. Chciałabym jakis ladny brąz ale znajać zycie wyjdzie mi 10 roznych kolorów na głowie

Laski powiem Wam szczerze, że im mniej osób tym lepiej niż sto roznych, które wpadaja raz na rok i cięzko jest nawzajem sie poznać
A znając życie to pewnie i tak za jakis czas zostanie tylko garstak, stałe osoby
Kochana wal na priva, ja mam facebooka a teraz uciekam , bo juz w drzwiach stoimy i jedziemy, wieczorem was doczytam
Stary 2011-06-05, 12:01   #4614
elf27
Zadomowienie

Ja już zaliczyłam 2 kanapki z pomidorkiem i szynką z indyka i talerz warzyw z patelni, a dopiero 12...
Stary 2011-06-05, 12:02   #4615
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Lece robić obiadek, bo mi dygotka8 smaków narobiła.
Dziś w menu zupa jarzynowa ze świeżych warzyw (wczorajsza) i - z racji nie obecności męża - placki drożdżowe z cukinią.

U Mnie dzis rosołek noi cos tam na drugie danie.
Wiecie jak byłam jeszcze panną to zawsze jak przychodziło sie z kościoła msza o 10 to zawsze był rosołek, a teraz to już tak nie ma bardzo mi tego brakuje . Jak będe juz na swoim to tak wprowadzę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 12:07   #4616
dygotka8
Zakorzenienie

a u mnie obiad będzie późno jak tż wróci-roladki schabowe bo wczoraj nie robiłam

jak byłam dzieckiem to rosołek też zawsze był w niedzielę po kościele
wtedy miałam już go dosyć,a teraz chętnie nauczyłabym się robić tak pyszny rosół jak moja mama...może sięuda jak będizmey na swoim...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-05 o 12:08
Stary 2011-06-05, 12:18   #4617
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie obiad będzie późno jak tż wróci-roladki schabowe bo wczoraj nie robiłam

jak byłam dzieckiem to rosołek też zawsze był w niedzielę po kościele
wtedy miałam już go dosyć,a teraz chętnie nauczyłabym się robić tak pyszny rosół jak moja mama...może sięuda jak będizmey na swoim...

Oj Ja to teraz jak przychodze koscioła i nie ma rosołu to jakoś ta niedziela nie jest tą niedzielą. Napewno w Moim menu w niedziele będzie gościć rosołek . Ja juz właśnie zjadłam był pyszny
Mój TZ sprząta w pokoju

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-05, 12:20   #4618
goldika
Zakorzenienie

a ja dziś zjadłam 2x kanapka z pomidorkiem + pudełeczko serka wiejskiego na śniadanie,
a właśnie skończyłam kubek pomidorowej z ryżem Mama wczoraj ugotowała cały garnek.

U mnie dziś bardzie obiadokolacja będzie, Tż dopiero ok 20 wróci z pracy. Zrobię mu schabowe albo "dewolaje" z młodymi ziemniaczkami i jakieś warzywko do tego

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Co do rosołu to ja nie umiem go robić Tata robi najlepszy rosól. Tyle, że on kilka godz go robi normalnie jakby czarował nad garnkiem tak to wygląda.
W ogóle zup nie umiem... nie umiem doprawić odpowiednio.

Ale za to jestem dobra w 2gich daniach
Stary 2011-06-05, 12:28   #4619
dygotka8
Zakorzenienie

moja mama tez gotuje rosół ładnych parę godzin

też nie umiem gotować zup mimo,że je uwielbiam

u mnie obiad też pewnie będzie na 20-no chyba,że na pizze pojedziemy-choć dla mnie to za późno na takie obżarstwo

Stary 2011-06-05, 12:48   #4620
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane
Ja dopiero wróciłam z car boota matko nie jadę już przed wyjazdem wydaliśmy chyba 50-60f
Ale kupiłam matę edukacyjną fisher price w idealnym stanie za 15f i karuzelę na łóżeczko za 3f tyle dla małej drobiazgów reszta to drobiazgi dla nas

nika przykro mi z powodu tych problemów napewno jutro będą bardzo dobre wyniki będę trzymać kciuki

muffinka zaraz poprawię listę chociaż nie jestem pewna czy wykreślać agusiab85 bo ostatnio ją widziałam nas podczytywała tylko się nie odezwała może rzeczywiście jak ją zapiszemy do listy mam zaginionych to się odezwie

Dziewczyny u mnie jest tak że zupy robi tż a ja drugie dania mu zupy o wiele lepsze wychodzą niż mi

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-06-05 o 12:52
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości