|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
Youyou ale dzieciaki mialy radoche! Avatarek swietny! Ja sobie siedze z dziewczynkami w chlodzie mieszkania i na razie nie zamierzam wychodzic z domu, rano tylko bylysmy w kosciele. Marzy mi sie basen, ale taki na powietrzu, chocby taki jak Filipka Youyou. |
||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu robić w taką pogodę
![]() ![]() Mąż chciał jechać do zoo do Zamościa, ale ja się nie nadaję na taki wyjazd i łażenie. O może go do Kazimierza wyciągnę
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
u nas basen teraz chyba będzie codziennie bo jest taki wielki że nie opłaca się go zwijac
dziś woda już nalana i się grzeje, bo wczoraj była lodowata bo za późno się za to zabraliśmy.. ale dzieciakom to nie przeszkadzało ![]() dzięki za cieplutkie słowa nt. Filipa, ja jestem w nim zakochana po uszy )aparat mamy Canon 40D o to to bardzo dobrze powiedziane
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
kmat chyba teraz urlopuje... miala sie ze mna spotkac ale jokos cisza...
|
|
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Damy radę. Wszystkie, co do jednej
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
moniczka- kobiety ciężarne na basenie....no .... musi byc tłoczno
|
|
|
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nad ranem już byłam tak zdesperowana, że napiłam sie syropu pini, ostatnio jak byłam u lekarza to dostałam, tak mnie męczył kaszel, że już nie patrzyłam na tą małą dawkę alkoholu. Mam nadzieję, że bączkowi nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou ślicznego masz synka
A do takiego baseniku sama bym wlazła |
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
15 ml to trzy lyzki - to raaczej nie zabije chyba ze to arszenik by byl...
na szczescie mnie nie wypysuje po truskawkach bo inaczej bym sie slinila na ich widok. po poludniu raczej jade nad morze. dzis 30 st w cieniu, trzeba jakis kapelusz skolowac i heja... caly czas mam parcie na mocz, co za dziwne uczucie... |
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
youyou - ja tez się przyłączam do komplementów pod adresem nowego avataru
A te zdjęcia z basenu są przesłodkie A ja dziś cierpię Wczoraj od tego siedzenia na działce tak mi się spaliły nogi i dekolt, że dziś wyglądam jak rak
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszelkie rady dotyczące tego mojego guzka. Dziś jak nacisnęłam wyskoczyło jeszcze troche ropy, teraz jak mocniej nacisne (opre się, czy coś to leci takie zabarwione krwią), mam nadzieje, że samo to jakoś minie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwazam, ze to swietny pomysl, jesli nic sie nie dzieje. Moj lekarz nie widzi przeciwskazan.
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Też jeszcze mi się nie pojawiła. Cytat:
Ale słodziak .
|
||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam krwotok z nosa
siedze przed lapkiem, nic nie czułam a tu mi chlap chlap na podłoge.......
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki , jutro mam wizytę ... boję się bardzo ...
|
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
No i będę dzisiaj w domu siedziała!!!
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko napisz koniecznie, jak po wizycie. Czyli do Warszawy jedziesz, tak? Czy lekarz z Mielca jeszcze raz Cię obejrzy? |
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Po długiej nieobecności witam Was kochane!!!
Od 9 rano siedzę i czytam........ I tak wszyscy mi się dziwią, że wytrwałam do 8mc w pracy.Już nie mogę się doczekać wtorku, bo zaczęłam wczoraj 32tydzień więc powinnam mieć zrobione usg, a nie widziałam mojego synka od usg połówkowego, więc się stęskniłam i jest ciekawa ile warzy i czy wszystko jest w porządku. Dzisiaj mamy dzień leniucha i nigdzie nie wychodzimy, bo wczoraj byliśmy w Gdyni nad morzem i trochę się spiekliśmy. Na plaży byliśmy zaledwie 2 godzinki a mój mąż wygląda jak raczek. W ubiegłym tygodniu kupiliśmy w końcu wózek Teutonia Mistral S, i powiem, że jeżeli chodzi o funkcjonalność i wygląd oraz jakość materiałów to jesteśmy w 100% zadowoleni, ale chodziło nam też o wagę a tu się okazało, że wcale nie jest taki lekki jak czytaliśmy na różnych stronach. Byliśmy wczoraj w Gdyni w sklepie Bobo Wózki i faktycznie waga nowego Wózka z 2011 a naszego z 2008 różni się. No ale jakoś damy radę, a najwyżej na wiosnę zmienimy spacerówkę na jakąś leciutką, może bugaboo bee(ok 7,5kg). Załączam zdjęcia wózeczka i mojego bebzolka w 31/32tyg.
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro do Warszawy jadę, po mielcu już nie ma co chodzić .... żadnych specjalistów tu nie ma
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak, też przesyłam pozytywne fluidy. Youyou - a Ty nie chciałaś do tego basenu wskoczyć? Fajne zdjęcia. Ja zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i padam. Jeszcze tylko galaretką zostało go zalać. |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka niby pozwoliła większośc syropów, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać jak babka w aptece tak się dziwnie gapiła i stwierdziła że może mi sprzedać ale na moje ryzyko bo to z alkoholem..a w ogóle to kupowałam, pyta dla kogo, więc powiedziałam że dla mnie. No i mi daje, pytam czy w ciąży go dużo można, a ona - "a to czemu pani nie mówi że w ciąży?" Nerola, jakbyś potrzebowała to policzyć mogę ![]() dziękuję i wzajemnie ![]() Oj....zimny okład od razu, mam nadzieję że szybko przejdzie...
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Uważaj na drodze, bo w końcu kawałek masz od siebie, będzie dobrze |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko555xxx
![]() Ale dzis goraco Komu tu krewka z noska leci?? oj niedobrze ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
ale z ciebie niedobra dziwczynka w taka pogode wode pokazywac
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka kupiliśmy dziś wiatrak z LM i sie wietrzymy, psy na niego szczekaja
W 5-10-15 wzielam dwa kocyki (jeden dla kolezanki), bardzo przyjemne w dotyku, delikatne i 100% bawełna za ta cene- SUPER. U mnie bylo ich sporo, ale też tylko te żółte z kaczuszka, mysle że nie ma innych kolorów. W C&A chcialam kupic sobie jakies bluzeczki/tuniki z krótkim rekawkiem, bo z moich zwykłych wszystkich brzuch mi wystaje dołem niestety okazało sie ze zlikwidowali dział dla ciężarnych, bo bylo małe zainteresowanie, ale wziełam dwie normalne bluzeczki taki dłuższe, mysle ze beda jeszcze przez miesiac OK, a później normalnie da sie je nosić.Może po obiedzie strzele fotke brzucha bo to już 33 tydzień
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Ela ja mam Fenoterol od 23 tyg juz.(od poprzedniego pobytu w szpitalu). Teraz w szpitalu mialam najpierw w kroplowce przez 3 doby non stop, a teraz mam ta najwieksza dawke 1 tabl co 3 godz i magnez w kroplowce. Pomimo tego raz jest lepiej raz gorzej (raz 20 raz 40 skurczow w dzien - nie liczac nocy
) ale damy rade za Ciebie tez trzymam kciuki
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-06-05 o 14:46 |
|
|
|
#1829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyparzyłam ją dziś, i inne rzeczy też. Ale chyba nie jest antykolkowa ![]() Cytat:
Cytat:
Ja już w sumie jestem gotowa... Chociaż nie do końca, wczoraj dowiedziałam się, że porodówka w Mielcu jest zamknięta do piątku, bo jest dezynfekcja oddzialu. I w razie porodu trzeba jechać do Kolbuszowej bądź Dębicy, a to kawal drogi jednak. I jeszcze mój lekarz od 15 czerwca idzie na urlop i od 1 lipca rezygnuje z pracy w Mielcu na rzecz Kolbuszowej właśnie. Jutro mam wizytę, myślę się coś dowiedzieć, może ,,poda" mnie innemu ginekologowi... I nieśmiało proszę o ![]() Cytat:
Wiecie dziewczyny, od kilku dni mam na wkładce taką gęstą wydzielinę, mało jej jest, taka mleczna, zwarta i gęsta ( przepraszam, że tak wnikliwie piszę) , myślę, że to może być właśnie ten czop, który powoli wychodzi... Własnie oglądam x- factora i Szpak skończył śpiewać. Mam kuzynkę w Jaśle, mieszka niedaleko niego. Ponoć od zawsze był taki zakręcony, malował sobie paznokcie z dziewczynami pod blokiem i ciężko mu było żyć spokojnie na osiedlu. W każdym razie mi się on najbardziej podoba z tej finałowej trójki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez on najbardziej z nich sie podoba ale zauwazcie u nas w polsce jest tak ze jak ktos odstaje wygladem i zachowaniem od innych to zaraz mowia ze to dziwak a on poprostu ma swoj styl ... za granica juz dawno bylby gwiazda...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

razem bardziej boli obkurczanie macicy?

. Damy radę. Wszystkie, co do jednej

siedze przed lapkiem, nic nie czułam a tu mi chlap chlap na podłoge.......

Zakończone: 2
Lekarka niby pozwoliła większośc syropów, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać jak babka w aptece tak się dziwnie gapiła i stwierdziła że może mi sprzedać ale na moje ryzyko bo to z alkoholem..
niestety okazało sie ze zlikwidowali dział dla ciężarnych, bo bylo małe zainteresowanie, ale wziełam dwie normalne bluzeczki taki dłuższe, mysle ze beda jeszcze przez miesiac OK, a później normalnie da sie je nosić.
zębole