|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Mata cudowna... i ta karuzleka dla dziecka Ja juz nie mogę doczekać się pierwszych zakupów!!! My z mężem obiecaliśmy sobie zakupy od 1.08 Wcześniej czeka nas kupno mnieszkania i remont. Pokoikiem dziecka zajmiemy się w sierpniu a od września ciuszkami i wyprawką ![]() Aniu wpisz mi na liście synka Adasia Wózka jeszcze nie wybrałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na wydruku mam NT-1,8mm ![]() ![]() To chyba w normie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masę dziwnych znaczków, wyniki badań krwi i morfologi, bieżąca waga i ciśnienie. Cytat:
mam nadzieje że lada moment się pojawi.Jesli chodzi o liste zaginionych dziewczyn... ufffff a myślałam że chcecie takie dziewczyny stąd wyrzucić i zaczęłam się bać czy przypadkiem też o mnie nei myślicie ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-06-05 o 15:24 |
||||||
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze mieszkam w bloku i nie zgodziłabym się na trzymanie niektórych zwirząt w zamnkęciu-jak np psa-serca bym nie miała trzmać go na kilku metrach kwadratowych... poszłam do sklepu po zupkę w proszku bo na taka mam ochotę i zapomniałm jej kupić ![]() nie mogłabym jeść codziennie na obiad mięcha...w pierwszym trymestrze kiepsko się czułam to mało gotowałam,a teraz jak boli głowa to też w garach nie stoję-tż nie kaleka kulinarna i potrafi o siebie zadbać ja dziś na obiadek zimniaczki podsmażone i kefirek
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-05 o 15:18 |
|
|
|
|
#4653 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, to u mnie to chyba był jednak mocz bo czasami mam wrażenie że popuszczam trochę. Właśnie chyba czas na ćwiczenie mięśni Kegla.
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie norma jest do 2,5 więc spokojnie się mieścisz
|
|
|
|
#4655 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś też myślałam że to abstrakcja... abstrakcją jak dla mnie jest póki co zrobić tak pyszną porową jak teściowa...ale skoro dałam rade z cebulową to tą też zrobię ![]() Cytat:
Cytat:
Kupujemy mieszkanie 75mk więc dla nich to nawet za duży metraż bo teraz przy 50mkw świetnie się bawią i niesamowicie broją
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się bo teraz powinnam mieć wizytę u położnej w 24 tyg a ona nie dzwoni
Trudno jak nie zadzwoni do końca tyg. to ja będę walić do niej bo musi mi wypisać papiery do pracy![]() Wiecie co dziewczyny my narzekamy że mamy rzadko wizyty a moja znajoma w pracy jest właśnie w ciąży ma termin gdzieś na początek listopada i wiecie co jej położna powiedziała że z pierwszą wizytą ma czas do 19 tyg klnęłam na nią dlaczego nie poszła prywatnie do gina a ona że kasa teraz kiedy gin przyjmuje w tym tyg ona ma ślub swój a mój gin dopiero będzie za 5 tyg nawet nie miała USG w 12 tyg![]() ani jakikolwiek badań krwi bo to wypisuje położna ![]() A i w sobotę mam właśnie następną wizytę Później mamy następne USG już w Polsce 21 czerwca w 3d/4d ciekawe jak będzie widać
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz zamiast białego pieczywa pochłaniam razowe, ale do niedawna to było tylko białe. Jeśli chodzi o bułki wielkości kajzerki to bym musiała pochłonąć dwie aby się najeść. Jednak na przemianę materii nie narzekam - jak zaszam w ciąże to się troszkę zwolniła, ale i tak wszystko prze zemnie "przelatuje". Ja mam wizytę i gina wyznaczoną na 27 czerwca i powinnam wówczas się dowiedzieć. |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
Super
No to w takim razie z listy pytań przygotowanej na kolejną wizytę mogę to jedno pytanie wykreślić ![]() Kolejną wizytę mam 21.06 (4 tygodnie od ostatniej) i już po mały odliczam dni... bo to będzie juzta w 20tc... tzw. połówkowa ![]() Aha ostatnie badania miałam już przez brzuszek!!!!
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś wstałam z łóżka o 8.30,przed 9 zjadłam 1 całą kromkę z opiekacza z serem i pół drugiej
potem zjadłam trochę tej mojej pianki czekoladowej,potem tego omleta o którym już pisałam i na deser szklankę galaretek owocowych potem było ze 100ml lodów a teraz gotuję 3 ziemniaki i do teo będzie kefir a na kolację usmaże placuszki cukiniowe(też south beach) mniamuśne są
|
#4661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
ilość jedzenia nie wpływa na metabolizm... ja po prostu więcej nie potrzebuje... zawsze stawiałam na warzywa i zawsze wszyscy się dziwili skąd te 60kg przy wzroście 167cm
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Tottie już wpisałam
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym z tego co pierzesz to opieka nad kobietą ciężarną po prostu leży. Są zawody w których kobieta w ciąży od pierwszego dnia powinna być na L4. heh ja miałam usg w 5, 8 i 12tyg. Ale to chyba ze względu na wcześniejsze poronienie i mój wiek. A badania jak na razie robiłam tylko raz i póki co nie dostałam kolejnego skierowania. Nie przejmuję sie tym specjalnie, bo te co zrobiłam wyszły lepiej niż z przed ciąży
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu może ta koleżanka nie zdaje sobie sprawy z konieczności takich badań
mi toksoplazmoza zawsze będzie już siedziała w głowie i przed kazdą następną ciążą będę się badała pod jej kierunkiem ![]() Eeeh ja zupek nie umiem robić. I chyba jest mi z tym na rękę bo nie muszę ich gotować |
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbowałabyś samo musli bez mleka |
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
dygotka8 a jak robisz omlet?
|
|
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na śniadanie około 7 zjadłam 2parówki z kromką ciemnego chleba wypiecznego przez moją mamę, całego pomidora, ze 3 rzodkiewki i pół ogórka potem około 13 loda i około 14.30 danie z kapusty - coś jak "lekki bigos" I szczerze mówiąc nie jestem głodna na kolacje pewnie zjem jakąś kanapkę bo obiad miałam dość wcześnie i pewnie jakieś jabłko albo pomidora ![]() Mam manie na truskawki i pomidory - mogłabym żywić siętylko nimi
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
godilka mogę Cię zapytać kiedy dowiedziałaś się o toksmoplazmozie? Pytam, bo wiem, że nie byłam zarażona i chyba nadal nie jestem, ale mam kota myszo-jada a nie potrafię się powstrzymać by go nie głaskać.
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero od specjalisty od toksoplazmozy dowiedziałam się, że sopocka także może przenosić tego syfa. Myslalam ze tylko wedzone szynki, surowe miesa... (z mies mam na mysli). |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ma już 2 dzieci to chyba wie że powinna na takie badania iść jak najszybciej ostatnio mnie wkurzyła bo nawet dałam jej namiar na moją położną to chyba nawet nie zadzwoniła i dałam jej adres nawet gdzie przyjmuje ja się bardziej chyba przejmuję jej ciążą
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucząc się zasad zdrowego odżywiania i moje początki south beach polegały na tym,że posiłki powinnam jadać co 3max 4 godz i wg tych przerw mogłam i mogę ustawiać zegarki niczym jak dziecko jestem głodna co te parę godzin![]() ![]() trzeba pamiętać by jeść dużo warzyw do każdego posiłku,itd itp.... pierwszy trymestr był dla mnie męczarnią bo żadne warzywa i owoce mi nie podchodziły.... ale to najlepiej poczytać samemu ja waże niewiele mniej bo zwykle to jest 57,5-59.Raz ważyłam 60 czy 61 i to mnie załamało i od tamtej pory nie pozwalam sobie na przekroczenie 59 kg....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-05 o 15:53 |
|
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba masz na myśłi wędzone,ale nie parzone czyli typu szwarcwaldzka(nie wiem jak to się poprawnie pisze)???
|
|
#4674 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od 7-16 średnio jem co 3-4h a po godzinie 16 rzadko kiedy czuję się głodna :P więc nie jem kolacji.. nie wiem jak będzie w bardziej zaawansowanej ciąży ale póki co od pon-pt przy późnych obiadach po prostu nie jestem głodna zwłaszcza że o 22 chodzę spać i te 6h od przyjcia z pracy przy natłoku zajęć szybko mi mija
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie wędzone. A mi sie wydawalo, ze sopocka to parzona szynka. A lekarz te od tokso jak robil wywiad ze mna to spytal o sopocka. I wyszlo, ze tylko z nia mialam kontakt z calej listy "podejrzanych" o zarazenie.
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
goldika mam tak samo... całą ciąże mam super- zero objawów procz brzucha ( no moze poza lekkim zmęczeniem) ,... nie ma co stekać z byle powodu, poki intuicja mowi ze jest ok, to tak jest
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to trzeba wejść na dietetykę i tam doczytać w pierwszym trymestrze najpóźeij jadłam właśnie około 16-17 bo na żołądku było mi ciężko i mimo,że oczy by jadły to żołądek już nie przyjmował;/ ogólnie zdrowe,razcjonalne odżywianie to nie jest takie proste ale trzeba jednak trochę poczytać, dokształcić się w tym kierunku i potem już jest łatwiej, a mi się jakoś nie chce pisać w ten upał..namiętnei myślę co bym mogła zjeść słodkiego,a nic nie mam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-05 o 16:11 |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś pędzimy z postami. Aniu chyba zdążysz jeszcze ten nowy watek zalozyc
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż tak je popijając kawą i nie narzeka.
Ja mojej kici nie sprzątam kuwety, bo załatwia "swoje sprawy" poza domem tylko kicie głaszcze i wyczesuję futerko. Już nie noszę na rękach ani nie pozwalam wyspać się na moich kolanach. w ciąży badań na toksmo nie miałam - ostatni raz robiłam kilka lat temu. Coś mi się wydaje, że trzeba będzie się upomnieć. |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
a pamiętasz o co jeszcze co było na tej liście prócz tatara,metki ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

przepraszam znowu pomyliłam posty
a niby kiedy? mam zamiar jechać do Polski i tam kupić resztę rzeczy co mi będą potrzebne a to co będę tu mogła kupić to tu kupię później 

mam nadzieje że lada moment się pojawi.

Trudno jak nie zadzwoni do końca tyg. to ja będę walić do niej bo musi mi wypisać papiery do pracy
a moja znajoma w pracy jest właśnie w ciąży ma termin gdzieś na początek listopada i wiecie co jej położna powiedziała że z pierwszą wizytą ma czas do 19 tyg
klnęłam na nią dlaczego nie poszła prywatnie do gina a ona że kasa teraz kiedy gin przyjmuje w tym tyg ona ma ślub swój a mój gin dopiero będzie za 5 tyg
nawet nie miała USG w 12 tyg