Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 16:04   #1501
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
O rany.... A sciagaliscie opady przez slomke? Tez raz to pilam, ale mało mi przelyku nie wypalilo. Za to jazdy mieliśmy niezłe po tym - normalnie niesmialy kumpel stał sie królem podrywaczy, koleżanka kipiala agresja, ja sie ze wszystkiego chichralam, a mój brat zniknął gdzieś w poszukiwaniu samolotu......
piliśmy z kieliszków, jak wódkę, tylko że z cukrem na dnie i cytryną zagryzaliśmy. ja drugi raz piłam absynt i za pierwszym razem superszybko mnie ścięło (trzy kieliszki prawie że naraz), a teraz nic mi nie było, bo dobry odstęp czasu no i nie wiem, dla mnie to normalny, tylko mocniejszy alkohol, fajnie pali w gardle, ma ładny posmak i jak się zagryzie cytryną, to jest smaczny jazd po nim nie miałam ani nikt z obecnych
Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość

a jak juz o zaręczynach mowa to widziałam dzisiaj wymarzony pierścień..zakochałam się..niestety więc dół jeszcze gorszy
a co do cholernego mieszkania to ja juz mam dość szukania..nie ma nic co by się nadawało i było w przystępnej cenie..
współczuję przebojów mieszkaniowych...
a pierścionek widziałaś, bo co? Poszliście oglądać?
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
My wlasnie zostalismy zaproszeni na wesele we wrzesniu i zaproszenie jest wydrukowane na sciereczce Nie widzialam jeszcze takiego
wyglądają jak ulotki :P
powiedz mi, Ty biegłaś 5 km? To znaczy, ja bym tyle nie przebiegła na pewno, ale tak sobie myślę, że mama mieszka jakieś 4 km ode mnie i w 45 minut spokojnie do niej dochodzę piechotą.
No ale jak mam adidasy to w sumie szybko chodzę...

Ech, zawsze, jak wracam od mamy, to mi źle dziś sie z nią z P. prawie pokłóciliśmy. nawet nie czuję się winna, bo racja była po naszej stronie, a ze ona narzuca swoje zdanie, to jej sprawa, ale ogólnie nie lubię takich kwasów. potem będzie mi wypominać przez pół roku.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:09   #1502
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Najeczko, o co poszło?
Stary 2011-06-05, 16:19   #1503
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
piliśmy z kieliszków, jak wódkę, tylko że z cukrem na dnie i cytryną zagryzaliśmy. ja drugi raz piłam absynt i za pierwszym razem superszybko mnie ścięło (trzy kieliszki prawie że naraz), a teraz nic mi nie było, bo dobry odstęp czasu no i nie wiem, dla mnie to normalny, tylko mocniejszy alkohol, fajnie pali w gardle, ma ładny posmak i jak się zagryzie cytryną, to jest smaczny jazd po nim nie miałam ani nikt z obecnych

współczuję przebojów mieszkaniowych...
a pierścionek widziałaś, bo co? Poszliście oglądać?

powiedz mi, Ty biegłaś 5 km? To znaczy, ja bym tyle nie przebiegła na pewno, ale tak sobie myślę, że mama mieszka jakieś 4 km ode mnie i w 45 minut spokojnie do niej dochodzę piechotą.

Ech, zawsze, jak wracam od mamy, to mi źle dziś sie z nią z P. prawie pokłóciliśmy. nawet nie czuję się winna, bo racja była po naszej stronie, a ze ona narzuca swoje zdanie, to jej sprawa, ale ogólnie nie lubię takich kwasów. potem będzie mi wypominać przez pół roku.
Naj, pierścionek widziałam, bo lubię patrzeć w witryny sklepów jubilerskich, a że byłam w sklepie to przechodząc obok salony yes tak sobie zerknęłam i się zatrzymałam...piękny był i kurczę drogi..za drogi..ale warty tej ceny

Simply napisała na fb, że biegła 3 km a potem szła spokojnie do mety dlatego tyle to wyszło

a kłótni/wymiany zdań z mamą współczuję

cholercia..wierzcie mi, że jakbym miała zdolność kredytową to bym kupiła mieszkanie, a nie wynajęła..przynajmniej byłoby moje i nie musiałabym komuś płacić takich sum za wynajem..stanowczo wolalabym tą kasę na ratę kredytu przeznaczyć..
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:21   #1504
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Najeczko, o co poszło?
O Włochy
Wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że rozmawiała z ciocią o naszym wyjeździe i że ciocia proponuje, żebyśmy celowali do Rzymu, że mama ją spytała, czy nam może kupić bilety, bo ona się na tym zna (tu powiedziałam, że wiem, jakie mam kupić bilety, a jak będę potrzebować pomocy, to zadzwonię do cioci), no i takie tam, że ten Rzym to ogólnie cud miód i orzeszki. Powiedziałam, że przemyślimy to.
Na stronie przewoźnika bilet do Rzymu jest 150 zł droższy, więc się nie opłaca, tym bardziej że wylot jest o 6 rano, więc czarno widzę siebie po nieprzespanej nocy zwiedzającą Rzym.
Dziś mama poruszyła temat i jej mówię, że raz, że drożej (”Ale Patka, za to autobus lub pociąg do Civitanovy macie taniej i bez przesiadek!”), dwa, że będę wykończona, znam siebie i wiem, że tak będzie (”Ale przestań, przeżyjesz”), trzy, że nie lubię kombinować. Ona co chwilę, że ten Rzym to superpomysł (”No mówię Wam!”, ”Ola, sprawdź im te autobusy”) i tu sie P. wkurzył (już wcześniej mówił: ”Nie rozumiem, czemu wszyscy się tyle wcześniej tym wyjazdem ekscytują”) i powiedział, że to jest nasz wyjazd i sami zdecydujemy, gdzie pojedziemy, że akurat przesadzam z ceną biletu, bo póki nie są za 5000, to możemy jechać, ale że sami ustalimy, gdzie lecimy, i tyle.
Ja na to, że tak, sami. Mama: ”A przestańcie, lecicie do Rzymu i już, to najlepsze wyjście”, P.: ”Nie, polecimy w jeszcze inne miejsce. I już”.
No i powiedziałam, że sami zdecydujemy i jak ten Rzym wyjdzie o wiele taniej, to pewnie tak, ale wolałabym go zwiedzać wypoczęta.
Ale kwas pozostał :P
Stary 2011-06-05, 16:24   #1505
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Bo na zdjeciu to nie widac jakie to fajne Zreszta te ze zdjecia to sa tylko przyklady, to nasze wyglada zupelnie inaczej, jak dla mnie super pamiatka i naczyn nia wycierac nie bede

Przez pierwsze 2 km truchtalam, potem mnie zlapal skurcz w prawej lydce (i odcisk mi sie masakryczny zrobil ) wiec musialam go rozchodzic i dosyc szybkim marszem szlam 2 km i ostatni kilometr znow przetruchtalam. Wiem, ze moze sie wydawac, ze to powoli, ale nie mialam zadnego treningu, bylo jakies 26 stopni, slonce caly czas i polowa trasy pod wiatr. Tak czy siak jestem z siebie dumna
Stary 2011-06-05, 16:27   #1506
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Bo na zdjeciu to nie widac jakie to fajne Zreszta te ze zdjecia to sa tylko przyklady, to nasze wyglada zupelnie inaczej, jak dla mnie super pamiatka i naczyn nia wycierac nie bede

Przez pierwsze 2 km truchtalam, potem mnie zlapal skurcz w prawej lydce (i odcisk mi sie masakryczny zrobil ) wiec musialam go rozchodzic i dosyc szybkim marszem szlam 2 km i ostatni kilometr znow przetruchtalam. Wiem, ze moze sie wydawac, ze to powoli, ale nie mialam zadnego treningu, bylo jakies 26 stopni, slonce caly czas i polowa trasy pod wiatr. Tak czy siak jestem z siebie dumna
i słusznie
Stary 2011-06-05, 16:31   #1507
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
cholercia..wierzcie mi, że jakbym miała zdolność kredytową to bym kupiła mieszkanie, a nie wynajęła..przynajmniej byłoby moje i nie musiałabym komuś płacić takich sum za wynajem..stanowczo wolalabym tą kasę na ratę kredytu przeznaczyć..
z jednej strony masz rację, z drugiej - mnie kredyt ciągle przeraża, w ciągu kilku lat pewnie wprowadzą Euro i Bóg jeden wie, jak będą wyglądać spłaty w praktyce. my chyba póki dzieci nie ma będziemy wynajmować, tym bardziej że to nas wychodzi taniej niż rata nawet za głupią kawalerkę. no chyba że trafi się superokazja mieszkaniowa albo wypowiedzą nam umowę najmu, albo wygramy/odziedziczymy kupę kasy

Simply, absolutnie nie myślę, że to jakoś za wolno, tym bardziej że pisałaś o tym skurczu, ale tak jakoś się zaczęłam zastanawiać.
Biegnąc na pewno bym nie wyrobiła przed 60 minutami ode mnie do mamy. Bo na pewno złapałby mnie skurcz i zadyszka i zrobiłabym sobie kwadrans przerwy. Nieu miem i nie lubię biegać.
Dlatego podziwiam
Stary 2011-06-05, 16:34   #1508
capriola_87
Zakorzenienie

Naj, doskonale Cię rozumiem, bo wiem jak takie nazucanie swoejgo zdania moze byc wkurzające...;/
Stary 2011-06-05, 16:37   #1509
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony masz rację, z drugiej - mnie kredyt ciągle przeraża, w ciągu kilku lat pewnie wprowadzą Euro i Bóg jeden wie, jak będą wyglądać spłaty w praktyce. my chyba póki dzieci nie ma będziemy wynajmować, tym bardziej że to nas wychodzi taniej niż rata nawet za głupią kawalerkę. no chyba że trafi się superokazja mieszkaniowa albo wypowiedzą nam umowę najmu, albo wygramy/odziedziczymy kupę kasy

Simply, absolutnie nie myślę, że to jakoś za wolno, tym bardziej że pisałaś o tym skurczu, ale tak jakoś się zaczęłam zastanawiać.
Biegnąc na pewno bym nie wyrobiła przed 60 minutami ode mnie do mamy. Bo na pewno złapałby mnie skurcz i zadyszka i zrobiłabym sobie kwadrans przerwy. Nieu miem i nie lubię biegać.
Dlatego podziwiam
z racji wizji euro w przyszłości brałabym kredyt właśnie w tej walucie..poza tym euro utrzymuje się mniej więcej na stałym poziomie w przeciwieństwie do franka..w złotówkach teraz się nie opłaca..we wrocławiu za 2pokojowe mieszkanie trzeba miesięcznie płacić od 1700 zł w górę..przynajmniej za takie, które teraz widzę w ogłoszeniach..za samą kawalerkę płaci się około 1300-1400zł tak więc stąd u mnie takie myślenie..fakt, że wolałabym mieć co najmniej połowę wkładu własnego, ale póki co na pewno mieć tyle nie będę i to jeszcze długo..
ehh..

czasem myślę, że powinnam się stąd wyprowadzić gdzieś gdzie życie jest tańsze..
Stary 2011-06-05, 16:46   #1510
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Naj, doskonale Cię rozumiem, bo wiem jak takie nazucanie swoejgo zdania moze byc wkurzające...;/
moja mama jest w tym mistrzynią a jeszcze jak P. mi dogryzł a propos wakacji, że jestem marudna i leniwa (bo to prawda), a ja mu odburknęłam, że na wakacje się leci odpocząć ;P to mama na pewno przy najbliższej okazji mi powie, że on mnie nie szanuje. ech...
Cytat:
z racji wizji euro w przyszłości brałabym kredyt właśnie w tej walucie..poza tym euro utrzymuje się mniej więcej na stałym poziomie w przeciwieństwie do franka..w złotówkach teraz się nie opłaca..we wrocławiu za 2pokojowe mieszkanie trzeba miesięcznie płacić od 1700 zł w górę..przynajmniej za takie, które teraz widzę w ogłoszeniach..za samą kawalerkę płaci się około 1300-1400zł tak więc stąd u mnie takie myślenie..fakt, że wolałabym mieć co najmniej połowę wkładu własnego, ale póki co na pewno mieć tyle nie będę i to jeszcze długo..
ehh..

czasem myślę, że powinnam się stąd wyprowadzić gdzieś gdzie życie jest tańsze..
no tylko ja np. nie wiem, jaką dostanę wypłatę w Euro to że dziś mogę sobie na to pozwolić, nie znaczy, ze za 5 lat będę mogła. A kraje, w których jest Euro, niedawno przeszły spory kryzys, co też mnie akurat stresuje.
Ale ja jestem trzęsiportkiem, jeśli chodzi o jakiekolwiek umowy z bankami
Stary 2011-06-05, 16:51   #1511
majasn
Zakorzenienie

w ogóle to w moim przypadku życie mocno weryfikuje moje plany..wszystko wygląda i dzieje się zupełnie inaczej niż bym się tego spodziewała..a szkoda..

chyba mam dzisiaj dzień na narzekanie..
Stary 2011-06-05, 17:08   #1512
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle to w moim przypadku życie mocno weryfikuje moje plany..wszystko wygląda i dzieje się zupełnie inaczej niż bym się tego spodziewała..a szkoda..

chyba mam dzisiaj dzień na narzekanie..
znasz kogoś, komu życie układa się tak, jak sobie zaplanował?
u mnie też różnie bywa, ale staram się cieszyć tym, co mam w ogóle zauważyłam, że ludzie, których dawno nie widziałam, dziwią się, gdy pytając mnie, co u mnie, mowię, że bardzo dobrze. Bo tak jest - mam fantastycznego faceta, wspaniałe życie rodzinne, niezłą pracę, jestem zdrowa, nikt w mojej rodzinie też nie jest poważnie chory, nie mam długów - czego chcieć więcej?
Stary 2011-06-05, 17:12   #1513
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
znasz kogoś, komu życie układa się tak, jak sobie zaplanował?
u mnie też różnie bywa, ale staram się cieszyć tym, co mam w ogóle zauważyłam, że ludzie, których dawno nie widziałam, dziwią się, gdy pytając mnie, co u mnie, mowię, że bardzo dobrze. Bo tak jest - mam fantastycznego faceta, wspaniałe życie rodzinne, niezłą pracę, jestem zdrowa, nikt w mojej rodzinie też nie jest poważnie chory, nie mam długów - czego chcieć więcej?
no właśnie znam..połowa moich znajomych zrealizowała swoje plany co do joty w takiej kolejności w jakiej założyli..mój brat też..i to bardzo szybko..mieszkanie dostał od mamy, szybko zdecydował się oświadczyć, ożenił się, ma dziecko, świetną pracę..ehh..
mówiłam, że muszę ponarzekać
Stary 2011-06-05, 17:19   #1514
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie znam..połowa moich znajomych zrealizowała swoje plany co do joty w takiej kolejności w jakiej założyli..mój brat też..i to bardzo szybko..mieszkanie dostał od mamy, szybko zdecydował się oświadczyć, ożenił się, ma dziecko, świetną pracę..ehh..
mówiłam, że muszę ponarzekać
po pierwsze, skąd wiesz, że Twoje życie z boku też nie wygląda na idealne?
po drugie, na pewno mieli małe poślizgi w realizacji planów, nawet Gwizdak - najbardziej bezproblemowa osoba na forum - miała małe problemy niezlaeżne od niej, np. nie ta podłoga, brak L4 itp. nigdy nie jest tak, by wszystko szło perfect
Stary 2011-06-05, 17:27   #1515
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze, skąd wiesz, że Twoje życie z boku też nie wygląda na idealne?
po drugie, na pewno mieli małe poślizgi w realizacji planów, nawet Gwizdak - najbardziej bezproblemowa osoba na forum - miała małe problemy niezlaeżne od niej, np. nie ta podłoga, brak L4 itp. nigdy nie jest tak, by wszystko szło perfect
idealnie nigdy nie jest, ja to wiem ale niektórym łatwo przychodzą te rzeczy, które mi sprawiają trudności

moje życie nie wygląda idealnie nawet z boku..wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja z cz. rodziną, jak jest między nami..nie raz widzieli jak wszystko przeżywam..poza tym jest jedna sprawa dotycząca mojej rodziny, która sprawia, że moje życie, jak i moich bliskich, nigdy idealne nie będzie..ale nie ma co..muszę iść do przodu..wiem, że jak znajdę mieszkanie to będzie lepiej, bo w końcu nie będę czuła się jak intruz..a potem będę myśleć co dalej..umowę o pracę mam do października więc zobaczymy jak będzie wtedy z pracą, bo to mnie przeraża, ale mam nadzieję, że Cz. stanie wtedy na wysokości zadania
Stary 2011-06-05, 17:32   #1516
justyna_dt
Zakorzenienie

Ok, melduję, że paintball wcale nie był najgorszy tylko dopadła mnie alergia i kichałam i płakałam cały czas, jakieś kropki mi powychodziły, masakra... Ale po prysznicu już lepiej
Simply, ale fajne te zaproszenia!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:37   #1517
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
idealnie nigdy nie jest, ja to wiem ale niektórym łatwo przychodzą te rzeczy, które mi sprawiają trudności

moje życie nie wygląda idealnie nawet z boku..wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja z cz. rodziną, jak jest między nami..nie raz widzieli jak wszystko przeżywam..poza tym jest jedna sprawa dotycząca mojej rodziny, która sprawia, że moje życie, jak i moich bliskich, nigdy idealne nie będzie..ale nie ma co..muszę iść do przodu..wiem, że jak znajdę mieszkanie to będzie lepiej, bo w końcu nie będę czuła się jak intruz..a potem będę myśleć co dalej..umowę o pracę mam do października więc zobaczymy jak będzie wtedy z pracą, bo to mnie przeraża, ale mam nadzieję, że Cz. stanie wtedy na wysokości zadania
ja też i że ogólnie Ci się ułoży

jusia, czyli żyjesz?
Stary 2011-06-05, 17:38   #1518
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Ok, melduję, że paintball wcale nie był najgorszy tylko dopadła mnie alergia i kichałam i płakałam cały czas, jakieś kropki mi powychodziły, masakra... Ale po prysznicu już lepiej
Simply, ale fajne te zaproszenia!
Wrzucilam zdjecia tego co my dostalismy na poczte
Stary 2011-06-05, 17:49   #1519
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucilam zdjecia tego co my dostalismy na poczte
te zaproszenia na fotkach na mejlu jakoś lepiej wyglądają oryginalny pomysł. Przynajmniej takie zaproszenie nie będzie leżeć w szufladzie
a Ty wyglądasz promiennie na mecie. Ja bym pewnie pluła krwią, ledwo do autobusu dobiegam Jejku, chyba też wyznaczę sobie jakiś cel, tylko nie biegowy...
Stary 2011-06-05, 17:49   #1520
Ilsa Lund
Zakorzenienie

powiem wam że 7 na rękę za godzinę nie jest warte stania przez 8-10 godzin. Dziewczyny opowiadały że nie płacą za nadgodziny i że szefowa ukryła w zeszłym miesiącu 3 garnitury przed inwentaryzacją żeby im mniej kasy zapłacić i ma już założoną sprawę w sądzie więc zmieniła nazwę firmy nie chcę się w to pakować ale nie mam gdzie pracować

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:53   #1521
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
powiem wam że 7 na rękę za godzinę nie jest warte stania przez 8-10 godzin. Dziewczyny opowiadały że nie płacą za nadgodziny i że szefowa ukryła w zeszłym miesiącu 3 garnitury przed inwentaryzacją żeby im mniej kasy zapłacić i ma już założoną sprawę w sądzie więc zmieniła nazwę firmy nie chcę się w to pakować ale nie mam gdzie pracować
Ilsa, dramat nie bierz tego!!! :/ Ja też kiedyś pracowałam w dość eleganckim sklepie z ciuchami i tam był istny wyzysk i obóz pracy!!! Nigdy więcej!!!
Stary 2011-06-05, 17:55   #1522
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odstawiłam się na koncert jak stróż w Boże Ciało, ale to z tęsknoty za Pauliną, trzeba wyglądać
Będzie bosko, czuję to, lecę, 3majcie się

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:57   #1523
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
ja też i że ogólnie Ci się ułoży

jusia, czyli żyjesz?
dziękuję
Cytat:
no to nieciekawie..kurczę..a patrzyłaś po stronach internetowych sieciówek? często tam ogłaszają nabór..
Stary 2011-06-05, 18:01   #1524
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Simply fajne te zaproszenia

byliśmy na długim spacerze - na lodzie i piwku po drodze zaliczyliśmy pchli targ, ale nic ciekawego w starociach nie było.
Teraz czeka mnie jeszcze prasowanie - właśnie zbieram siły
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:02   #1525
peach_passion
Zakorzenienie

maja, z boku to wygląda tak, że kończysz studia - masz wykształcenie, masz pracę - umowa do października ale możliwe, że przedłużą a jak nie to już masz wpisaną ciekawą pozycję w CV, szukasz mieszkania do wynajęcia - stać Cię na to a to już super. a tak jak już mówiłąm i jak dziewczyny piszą, myślę że po zamieszakniu razem wszytsko się ułoży i pójdzie z górki
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:05   #1526
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
nie pakuj się w to.
bardzo mi przykro, że nie wyszło
mam nadzieję,że szybko cos znajdziesz
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Odstawiłam się na koncert jak stróż w Boże Ciało, ale to z tęsknoty za Pauliną, trzeba wyglądać
Będzie bosko, czuję to, lecę, 3majcie się
baw się cudnie
Stary 2011-06-05, 18:07   #1527
peach_passion
Zakorzenienie

Ilsa i co zrobisz? pójdziesz tam czy zrezygnowałąś?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:09   #1528
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ilsa nie pakuje sie w takie bagno Szukaj dalej a napewno znajdziesz cos odpowiedniego
Stary 2011-06-05, 18:12   #1529
Ilsa Lund
Zakorzenienie

na pewno tam nie pójdę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:19   #1530
carmelova
Zakorzenienie

Najka współczuję sytuacji z mamą. A jeszcze bardziej współczuję Wam tego, co będziecie przeżywać przez nią podczas organizacji (nieuchronnego i rychłego) ślubu
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości