|  2011-06-05, 10:51 | #2551 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Dot.: Kosmetyki naturalne

[/COLOR] Cytat: 
 Mój TŻ, który ma bardzo alergiczną i atopową skórę jest zadowolony z mydełka nagietkowy bobas. Mentha, czekam na Twoje recenzje. 
				__________________ Świadomie dbam o siebie z wizażem  Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-06-05 o 10:52 | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 11:12 | #2552 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Trochę się zdenerwowałam, chciałam zamówić mydełko i balsam, a powiedziano mi, że muszę wziąć coś jeszcze bo zamówienie musi być od 20zł. A ja nie chciałam nic innego, najpierw muszę to przetestować. I nie wiem co teraz zrobić.    
				__________________  | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 11:16 | #2553 | |
| Zakorzeniona Zmorah Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdzieś na pograniczu Śląska i Małopolski 
				 | 

Cytat: 
 A tak, racja, tworzy się emulsja, przepraszam za niesprecyzowanie  Może zbyt ostro potraktowalam olejki ZSK, może nie są aż takie zle, mialam raczej na myśli, że są gorsze od tych z BU, ale tak jak pisalam, wiem to tylko z opinii innych, nie z autopsji.  Pianki nie wyrzucaj, poza jednym parabenem i parfum wygląda ok. Same lagodne detergenty, ekstrakt z soku ogórka, z liścia gingko, gliceryna.   | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 11:23 | #2554 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cytat: 
  i nadal trwa  Ja tak samo lubię i jakoś ufam-chociaż sama nie wiem dlaczego   
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 12:34 | #2555 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Cytat: 
  Zakupiłam najpierw olejek z BU - fajny był! Potem robiłam zakupy na ZSK - patrze a tam tez olejki myjące... ale popatrzyłam dokładniej i zakupiłam tylko SLP. Dokupiłam olej z pestek winogron w spożywczym i olej słonecznikowy chyba na naturalnym pięknie i z tego robiłam olejki myjące  Dużo taniej było  a z ich działania byłam zadowolona. Dzięki Korah  pianka wróci zatem do łask (znaczy sie na półkę pod prysznicem). Bardzo ją lubię - jest delikatna i taka fajna po niej paszcza (a tak wogóle to pianka z rossa, rival de loop ) ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat: 

__________________ | ||
|     |   | 
|  2011-06-05, 13:43 | #2556 | |
				 | 

Cytat: 
  ,ale wydaję mi się,że to słońce jest odpowiedzialne za ten mój ładniejszy pyszczol-bo podobno po opalaniu/solarium cera wydaję się ładniejsza(ale miałam filtr,więc nie wiem) ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Jeju właśnie zobaczyłam kosmetyki born to bio-mają przepiękne opakowania.Kupię żel do mycia dla córeczki,ale nie wiem czy mi się dobrze wydaję czy korah wzięłaś dla siebie to? http://www.matique.pl/pl/born-to-bio...zieci_677.html a jeśli wzięłaś to jako co?płyn micelarny? 
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 14:07 | #2557 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Któregoś dnia zrozumiesz, że szukasz tego, co już posiadasz". Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-06-05, 14:19 | #2558 | 
| CORELIPS Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: wwa 
				 | 

Nieco nie rozumiem przesłania tego plakatu. Na pierwszy rzut oka twórca/organizacja pragnął przekazać, że korzystając z dobr natury, jedzac mieso, warzywa, stosujac kosmetyki, uzywajac samochodu itd - odbieramy przyszlym pokoleniom szanse na rozkoszowanie sie tym wszystkim. Ja takie wlasnie odnioslam na poczatku wrazenie.. a chodzi pewnie po prostu o umiar..

| 
|     |   | 
|  2011-06-05, 14:35 | #2559 | ||
| Zakorzeniona Zmorah Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdzieś na pograniczu Śląska i Małopolski 
				 | 

Cytat: 
  Wzielam wode micelarną z myślą o sobie, mleczko do mycia dla syna i żel kakaowa dźungla, przesylke dostane pewnie w tygodniu. a kupowalam w ekodrogeria.pl bo byla promocja w dzień dziecka. Zajrzyj moze jeszcze trwa.  ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat: 
 Dla mnie obrazek jest zrozumialy, aczkolwiek malo trafny. Wg mnie autor mial kiepski pomysl po prostu, malo to blyskotliwe i jakoś nie przemawia do mnie. Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-05 o 14:32 | ||
|     |   | 
|  2011-06-05, 17:22 | #2560 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

[QUOTE=Korah;27304504]Zdarza mi sie to samo, ale tylko wtedy, gdy wymoczę się w zbyt nagrzanej wodzie, czy to w kąpieli czy pod prysznicem.  Jeśli jestem po prostu rozgrzana i jeśli w lazience jest pelno pary, dlatego zawsze po wyjściu z wanny otwieram drzwi, żeby chlodu nalecialo. Swiete słowa Korah. Mam to samo -rozgrzane cialko sie poci ot co  Uwiebiam gorace kopiele choc nei zaparowuje mi lazienki mimo ze ejst wielkosci naparstka  ale tez zawsze uhylam drzwi by przewietrzyć ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Dziewczyny a czy moglybyscie mi polecic jakis puder matujacy? Mam tlusta, naczynkowa lekko buzie i cchialabym jakis sypki puder na lato. O podkladzie zawsze musz ena lato zapomniec bo buzia mi sie tak poci ze zaden sie nie utrzyma ale chcialabym choc puder miec zawsze pod reka i nosek matowic. Smaruje sie kremem z filtrem i swiece sie strasznie :/ a nie znosze tego. Tylko nie jakos masakrycznie drogi poprosze   
				__________________ nie poznaje wizazu   | 
|     |   | 
|  2011-06-05, 17:31 | #2561 | |
				 | 

[QUOTE=Mantisa;27319130] Cytat: 

__________________ "Któregoś dnia zrozumiesz, że szukasz tego, co już posiadasz". Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:13 | #2562 | 
				 | 

SekretnyWachlarz miałam własnie to napisać   Ja mam puder bambusowy z jedwabiem i owsem i jestem bardzo zadowolona. Jest bezbarwny i sypki - sypkość co nieco utrudnianie pudrowanie noska w trakcie dnia, ale wystarczy zaopatrzyć sie w jakiś sprawdzony pojemnik  Używam go jako primera do podkładów mineralnych i własnie jako pudru do matowienia. 
				__________________ Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2011-06-05 o 18:15 | 
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:29 | #2563 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Cytat: 
  Tak, myje też tym mydełkiem twarz. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- [QUOTE=Mantisa;27319130] Cytat: 

__________________ Świadomie dbam o siebie z wizażem  Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie | ||
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:40 | #2564 | |
				 | 

anula korah zanalizowała tą naszą przyszła maseczkę  i wszystko jest na "tak"  ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat: 
  ale ja uwaga!!!uwaga!!!postanowi  łam sobię ba!przyrzekłam nawet!że przez 2 tygodnie żadnych zakupów kosmetycznych-nic,zero,szlaban  Wiecie genialnie by było chociaż przez miesiąć nic nie kupować...no,ale jestem realistką,tak?  Jutro dostane przesyłeczkę  i jeszcze w tygodniu dostanę od biolnandera-na razie musi mi to wystarczyć  aaa korah proszę o relację z tego micela  bo jak będzie fajny to też biorę  po szlabanie ofcors   
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:41 | #2565 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: USA 
				 | 

Bylam wczoraj w sklepie organicznym i  widzialam  ze firma Aubrey Organics wypuscila kremy z filtrem spf 30,wachalam i testowalam jeden-zapach raczej intensywny,konsystencja tresciwa,byla wersja bezzapachowa,nie miala jednak testera.

| 
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:50 | #2566 | |
				 | 

Cytat: 
  dzieki za info  2 tygodnie? Kobieto, Ty nie wiesz na co sie porywasz!  A co za przesyłka bedzie jutro  ? 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 18:56 | #2567 | |
				 | 

Cytat: 
  Jutro w sumie dla mnie tylko będzie lotion AMB ten pomarańczowy,a reszta dla siostry-taka dobra jestem  A najbardziej i tak się doczekać nie mogę przesyłki z biolander,bo tam jest wyczekany tonik african earth-w którego tak wierzę  ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- A ja dzisiaj nie mogłam się zdecydować które mydełko rzucić do obrotu:mleczne,oliwkowe,k okosowe to zawołalałam moją roczną córę i ona wybrała sama kokosowe   
|     |   | 
|  2011-06-05, 19:29 | #2568 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja jestem mniej zdecydowana od Twoje Córci, bo u mnie pod prysznicem 5 mydeł.... Ach Te Córcie  No ja tez się nie moge doczekac, kiedy dostaniesz te przesylki - to przynajmniej zdjęciami oczka nacieszę!! Koniecznie daj znać jak tylko odstaniesz   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 19:58 | #2569 | 
				 | 

Anula zdjęcimi niekoniecznie,bo raz,że od jakiegoś czasu nie mogę wstawiać fotek tu na wizażu-nie mam pojęcia dlaczego.A dwa-mąż zapomniał wziąć aparatu z pracy i póki co jesteśmy bez;/

__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-06-05 o 19:59 | 
|     |   | 
|  2011-06-05, 20:09 | #2570 | |
				 | 

Cytat: 
  niedobry wizaż!! ale opisz koniecznie z najmniejszymi szczegółami, żeby mi wynagrodzic brak wizji  ps. cafe 22 jeszcze jest w szczecinie? 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-05, 20:21 | #2571 | |
				 | 

Cytat: 
  Nie mam pojęcia  ba!nawet nie słyszałam o cafe 22   
|     |   | 
|  2011-06-05, 20:28 | #2572 | |
				 | 

Cytat: 
  zaraz przy multikinie (albo innym molochu kinowym, nie pamiętam co to konkretnie za kompleks kinowy jest) 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-06, 15:03 | #2573 | 
| Raczkowanie | 

Pewnie, że jest cafe 22. Ale poza widokiem, to niestety nic ciekawego.

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-06-06, 15:07 | #2574 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

francuzzka ja już pisałam o moim samoopalaczu Lavera (do twarzy i ciała). Jestem mu wierna, właśnie skończyłam kolejną tubkę i muszę coś zakupić. Jako alternatywę rozważam samoopalacz pat&rub. Teraz na ich stronie jest promocja -20% na produkty sloneczne. Mantisa tak jak mówiła Sekretny Wachlarz - tez polecam puder bambusowy (używam wersję z jedwabiem), matuje bardzo dobrze i jest tani jak barszcz  anula_ga cafe 22 jeszcze jest (obok Galaxy), choć czasy świetności ma już chyba za sobą   
				__________________ Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników  naturalnie proste | 
|     |   | 
|  2011-06-06, 15:24 | #2575 | |
				 | 

Cytat: 
  Tak jakoś mi sie przypomniało ostatnio  To ja chyba bywałam jeszcze w czasach tej świetności, bo całkiem miło wspominam  ale wiecie, nie samo miejsce, bo i towarzystwo było doborowe  A teraz na temat  - zauważyłam, że po zaprzestaniu stosowania pod oczy na noc oleju z pestek opuncji cienie podstępnie wracają!! Tak mi sie już wcześniej wydawało, że to dzięki temu olejowi cienie są na wymarciu (w porównaniu ze stanem przed), a teraz mam pewność   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-06, 15:30 | #2576 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | ||
|     |   | 
|  2011-06-06, 21:53 | #2577 | |
				 | 

Cytat: 
 Wprawdzie z lawendowej farmy testowałam na razie tyko próbkę czerwonego witrazyka (2 pełnowymiarowe czekają na swoja kolej), ale świetne było do twarzy własnie! Ja od ponad pół roku twarz myje wyłacznie mydłami naturalnymi. Zresztą mój TŻ i córka też  Wiele dziewczyn także uzywa mydełek do mycia twarzy i bardzo nam służą. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- ridja devojka, jak weźmiesz 2 mydełka to najwyzej pożałujesz, że wzięłaś tylko dwa   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-06, 22:20 | #2578 | 
| Raczkowanie | 

witajcie dziewczyny   pierwszy raz odzywam się w tym wątku. mam pilną sprawę, a wy jesteście zorientowane w temacie, więc może któraś będzie w stanie mi pomóc. mam przetłuszczającą się cerę. używam kremu eco cosmetics z granatem i papają. jest on jednak już bardzo na wykończeniu. szukam dobrego kremu nawilżającego o lekkiej konsystencji, niezapychającym składzie, a ponieważ nadeszły gorące dni, dobrze byłoby gdyby wpływał on też w jakiś sposób na przetłuszczanie cery. wypatrzyłam sobie krem z bio-oczarem wirginijskim firmy logona. jego skład: Aqua (Water), Alcohol*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycerin, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Cocoglycerides, Isoamyl Laurate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Sucrose Cocoate, Xanthan Gum, Distarch Phosphate, Passiflora Incarnata Seed Oil, Magnesium Aluminium Silicate, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosmary) Leaf Extract*, Melissa Officinalis Leaf Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Citronellol czy któraś z was go używała? co o nim myślicie? może polecacie coś innego? sprawa jest naprawdę pilna.. 
				__________________ Edytowane przez Nidava Czas edycji: 2011-06-06 o 22:21 | 
|     |   | 
|  2011-06-06, 22:45 | #2579 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2011-06-06, 22:53 | #2580 | 
				 | 

http://shopterrain.com/ Wow, ale na cudny sklepik trafiłam, właśnie go przeglądam. Muszę mniej po stronach internetowych łazić.   Oprócz tego założyłam konto na lawendowej farmie. 
				__________________ "Któregoś dnia zrozumiesz, że szukasz tego, co już posiadasz". Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.