Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 11:50   #1651
eweska
Moderatoreska

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Dzięki dziewczyny, na razie jest dobrze z Bartusiem, nic mu nie dolega, katarek chłopcom mija, jak z dzien im nie wyciągnę smarków to ich się trochę uzbiera aż w szoku jestem że im się to mieści.

Co do usypiania to moi chlopcy sami usypiają w łóżeczku, no ale jak wiadomo, gdybym miała dwójkę usypiać to długo by mi schodziło, a tak położę ich, otulę, pocałuję i chłopcy leżą, a później usypiają

Co do ubrania to chłopcy w bodziaku samym leżą w domku gdzie mam pootwierane non stop okna a w pokoju gdzie sa nawet balkon na rozcież w nocy tez w samych bodziakach i mam uchylone okno. Dziś u nas upał, ale wieje. W czapeczkach chłopcy chodzą, ale w takich z dziurkami więc za gorąco im nie jest, a uszka zasłonięte.

Posprzątałam sobie, głowę umyłam, zaraz jakąś maskę na buzię zapodam

Dziś mamy mieć gosci moje znajome do chłopców przychodzą, ale najpierw rozmowa z małżem, później goście i na sam koniec wyjście do parku na festyn dziś ostatni dzień.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 12:01   #1652
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
takie precelki z cukrem na wierzchu ????
też je lubię, ale u mnie nie zawsze są

a gdzie Grazin i Sebuś ??????
moja kochana ja nawet nie mam czasu na ogarniecie forum
ale bardzo bym chciała mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej
jakby kazdy dzien byl taki jak dzis to byloby bosko
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moje cudaczki
Reszta fot w albumie
ale rewelacyjni!!!:d
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Moniczko Stasiowa Trzymam kciuki Oby Staś szybko wydobrzał

Matall, często jest tak, że dzieci kończą 3 miesiąc i znikają kolki i inne brzuszkowe problemy, czasem trwają jeszcze do 4'go miesiąca ale zazwyczaj po 12 tyg. jest już spokój w tym zakresie
Za nami już połowa, bo Iga skończyła 6 tyg.

Grazin ja w dokładnie taki sam sposób odkładam spać Igę. Może 3 razy zasnęła mi sama. Niektórzy twierdzą, że rozpieściłam dziecko ale dla mnie to jest zupełnie normalne, oczywiście jeśli dziecko tego potrzebuje i wyraźnie domaga się objęć mamy Poza tym u nas po jedzeniu najczęściej męczą ją gazy, brzuszek boli, bo pręży się, wypina, stęka czasem zapłacze no a czasem ryczy i nie wyobrażam sobie odłożyć jej wtedy do łóżeczka aby się "wypłakała" i zasnęła.

Eweska ja wierzę, że kolki Was opuszczą i z Bartulkiem to był jednorazowy incydent

Agnieszka.M
jest lepiej bo zamiast nosić Małą na rękach cały dzień, odwalą tą pracę za mnie huśtawka Poza tym robi się coraz bardziej kontaktowa a to baaardzo pomaga kiedy po cięższej nocy córcia strzela uśmiechy do tatusia to całe napięcie gdzieś ucieka
JA TEZ sobie nie wyobrazam zebym miala patrzec jak on płacze i sie prezy musze go poprzytulac. poza tym bardzo mi przyjemnie jak soboie spi na mnie taki wtulony jak bedzie starszy juz tak nie bedzie wiec wykorzystuje kazda wolną chwile
ja nie wiem czy to jest rozpieszczanie, moja znajoma twierdzi ze tak, a połozna mowi ze jak dziecko potrzebuje czułosci to zeby mu jej nie załować w koncu 9 miesiecy było u nas w brzuchu cały czas z nami wiec w łozeczku czuje sie samotnie

pooglądałam troche wasze pociechy w albumach! ale rozkoczne słodziaki

i sama wreszcie wkleiłam kilka zdjec sebka do albumu

takze kto zainteresowany to mozna rzucic okiem
a tu wklejam uśmiech dla wizazowych cioć ja wiem ze to nieświadomy uśmiech ale jak go widze z takim bananem na ryjku to aż mi serce mięknie, a kilak razy przez sen śmiał sie w głos! aż ramionami ruszał zabawnie to wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P020611_09.50.jpg (105,1 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-06-05, 12:05   #1653
spice1985
Zadomowienie

monika21121984 trzymam mocno za Was kciuki! Wierzę że będzie dobrze, ale co się nastresujecie to Wasze. Co do tego że musisz spać na podłodze koło łóżeczka, to woła o pomstę do nieba i mam nadzieję że sprywatyzują tą naszą wspaniałą służbę zdrowia i będzie porządek jakiś w tym systemie. Ucałuj Stasia ode mnie.

Moria faktycznie ta chuśtawka to był trafiony pomysł Cieszę się, że z Igą lepiej, teraz z każdym tygodniem powinno być z górki Pochwal się ile schudłaś przy tej eliminacyjnej diecie i gimnastyce przy Iguśce

Matall myślę, że zbadanie kału to dobry pomysł. Na pewno nie zaszkodzi tego sprawdzić. Dla siebie samej też powinnaś postarać się o jakieś dobre witaminy, bo musisz mieć dużo siły, a jak sama mówisz, po włosach, paznokciach i cerze widać, że organizm dostał nieźle w kość.

bzyczka ja też nie przegrzewam Hanki, ona zresztą nie lubi mieć za dużo warstwa na sobie.

MoniaK Hania też ma długie włosy i zakładam czapeczkę po kąpieli,ale Ona tak nie cierpi czapek ( tak jak jej Tata, który przy -20 bez nakrycia głowy pomyka;/), że zaraz próbuje ją ściągnąć szurając się po łóżku Wczoraj po jakiś 15 min sama ją jej ściągnełam,bo w domu ciepło, a włoski były tylko troszkę wilgotne i od razy się uspokoiła

Grazin, Sebuś jest zaj...sty!!!

Moja Hania budzi się przeważnie raz w nocy i potem już koło 7 rano. Dziś spała od 22 do 3.30 i po nakarmieniu (zjada 120 ml mm) pospała do prawie 7. Potem nie spała do 11.30 i w tej chwili kima Myślałam że nie będzie tak ładnie spała dziś w nocy, bo przespała nam cały dzień w wózku u dziadków na ogródku. W ogóle to jak tam jedziemy,to jakby dziecka nie było;o No tak dobrze jej tam sie śpi, że w szoku jestem. U nas w mieszkaniu jest strasznie gorąco, przed blokiem nie ma innych budynków, ani żadnych drzew, okna na zachód, więc wyobraźcie sobie jaki ukrop mamy po południu...A u Teśców jednak dom jednorodziny, to chłoniej, można ją na ogórdek wystawić w cieniu i czuje się jak ryba w wodzie, a Mama z Tatą pod parasolką siedzi i kawe może spijać i jeść truskawki kiedy dziecko budzi się tylko co 4h na butlę Zaczynam poważnie myśleć nad budową właśnej posesji haha.

Hania jutro kończy miesiąc Waży już 4 kg...A ze szpitala z najniższą wagą 2730 wychodziła, więc nieźle przybrała. Ile wasze 4 tyg maluchy jedzą mm? Tka jak czytam Was,to różnie im się zdarza,ale tak średnio, najczęściej?Ja do tamtego tyg dawałam Jej 90 ml,ale wypijała do końca i położna poradziła że można spróbować dawać 120 i faktycznie też wciąga

Zaraz nowe foty Hanki w albumie

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-06-05 o 12:06
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 12:12   #1654
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

spice no to swietnie spi Twoja Hania!!!
ale po MM to dzieciaczki własnie tak super spia a po cycu to nawet co godzine pobudka, takze w szoku jestem jak moj sebek 3 lub 4 h prześpi:P

my mamy dom z ogrodem ale jak na razie co wyjdziemy to jest ryk, chyba jest za gorąco ... ale w te chłodniejsze dni (w sensie jak nie jest 30 stopni tylko 25 :P to mu sie super na polku spi

a co do wagi
moj synek wyszeł ze szpitala z wagą 3710 g a po tygodniu ( w zeszły pniedziałek) wazył 4100g!!! karmiony samym cycem pediatra w szoku ze tak szybko przybiera, ale co tu sie dziwić jak on je prawie non stop:P

moge jesc arbuza? czy zaszkodzi małemu??
po bananie mial wzdecia, ale arbuz chyba nie powinien mu zaszkodzic??bo mam w lodówce i tak mnie kussiiiii
Stary 2011-06-05, 12:18   #1655
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
moge jesc arbuza? czy zaszkodzi małemu??
po bananie mial wzdecia, ale arbuz chyba nie powinien mu zaszkodzic??bo mam w lodówce i tak mnie kussiiiii
Ja ostatnio zjadłam połowę ogromnego (ponad 3 kg ) w dwa dni Nic się nie działo.

Monika z numerkami, trzymam

A u nas burza Mieliśmy iść na spacer z Pepe i musimy poczekać.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 12:22   #1656
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

monika z numerkami pisała ze w ciazy nie wykryli zadnej wady a teraz jakiesz szmery są. nie zna nazwy tej wady tylko jej to opisali... i jest troche załamana

masakra jak dla mnie

dobra ja zmykam bo sie moj synek bedzie budził chyba
obiadu nie robiłam moze cos mi mama przyniesie:P
Stary 2011-06-05, 12:24   #1657
matallewar
Zakorzenienie

eweska Bo ich jest dwóch, to im raźniej

Spice Właśnie biorę - femibion, wapno, magnez, omega-3... I nadal jest tak źle

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 12:36   #1658
eweska
Moderatoreska

Grazin cudny ten twoj synuś

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zjadłam połowę ogromnego (ponad 3 kg ) w dwa dni Nic się nie działo.

Monika z numerkami, trzymam

A u nas burza Mieliśmy iść na spacer z Pepe i musimy poczekać.
No to pewnie i do nas dotrze bo też zapowiadali burze.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
monika z numerkami pisała ze w ciazy nie wykryli zadnej wady a teraz jakiesz szmery są. nie zna nazwy tej wady tylko jej to opisali... i jest troche załamana

masakra jak dla mnie

dobra ja zmykam bo sie moj synek bedzie budził chyba
obiadu nie robiłam moze cos mi mama przyniesie:P
Kurcze nie tak miało byc , mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i mały bedzie zdrowy.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:00   #1659
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Do tego wrasta mu paznokieć i leci mu tam ropa, a ja nie wiem, co z tym zrobić
Pediatra stwierdziła, że nic tam nie widzi...
andziotku może Ty coś doradzisz? Wrzucam zdjęcie owego nieszczęsnego palca
słabo widać, czy wrasta czy tylko się złamał ....
narazie psikałabym Ocetniseptem, albo posmarowałabym tą maścią z antybiotykiem którą miałaś na pępęk u Edzika o ile dobrze pamiętam ...

mimbi zdrówka dla Misi !!!

tylko tyle zdążyłam napisać o 9 rano,
dopiero teraz doszłam do kompa więc wysyłam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:08   #1660
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
słabo widać, czy wrasta czy tylko się złamał ....
narazie psikałabym Ocetniseptem, albo posmarowałabym tą maścią z antybiotykiem którą miałaś na pępęk u Edzika o ile dobrze pamiętam ...

mimbi zdrówka dla Misi !!!

tylko tyle zdążyłam napisać o 9 rano,
dopiero teraz doszłam do kompa więc wysyłam
Na żywo też średnio widać...
Jest czerwony, opuchnięty i zbiera się tam ropa.
To posmaruję tą maścią - właśnie nie wiedziałam, czy mogę Dziękuję.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-05, 13:26   #1661
andziot
Zakorzenienie

moniczko dużo siły dla Ciebie i Stasia, trzymam żeby się okazało że to nic poważnego

anulinko śliczny avatarek

a z tym wstawaniem w nocy to bierzcie pod uwagę o której dziecko zasypia,
bo jedno na noc zasypia koło 22 a inne o 19-20 więc wtedy liczba pobudek jest trochę nieporównywalna

chyba zacznę Gabulkowi podawać coś na gazy, bo ostatnie dwa dni sporo się męczy, w dzień nie może przespać dłużej niż godzinkę, jeżeli nie leży na brzuszku ...

jest tak gorąco że strach się wyłonić na słońce,
Zosia pluskała się w basenie
teraz śpi ...

chyba jedziemy dziś do domku już ...
bo mężu umiera tu z powodu alergii
a Gabunia się trochę rozregulowuje ...
jedynie Zośka ma super ubaw

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-05 o 13:27
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:07   #1662
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Mamunki

Antos spi to mam czas troszke nadrobic i cos skrobnac o nas
Byla dzis polozna i maly stracil na wadze 200 gram... mam nadzieje, ze przybiera teraz W nocy znowu podalismy 90ml mm... kurcze jadl oba U i na zmiane i nadal lapki w buzi... to sie znowu ugielam ze zmeczenia i teraz zaluje i koniec z butla, bo zaburzam mu odruch ssania i ma potem problem z lapaniem syska Dzis w nocy zaciskam zeby i karmie go piersia tylko! W dzien jest super, ale w nocy on potrzebuje jakby wiecej jesc...

Grazin Sebus jest cudny bosko sie zaciesza
Matall i by wszytsko bylo dobrze
Stary 2011-06-05, 14:48   #1663
violisia
Zadomowienie

czesc kochane..
jejkuuu jak sie poplakalam dzis, maz pojechal do pracy a Olka ktorys dzien ok 12-13 ma takie chyba kolki ze porazka.. robi sie z bolu i placzu az purpurowa.. tlumaczylam sobie to ze to minie, ze nie moge jej juz mocniej pomoc(wszytkie sposoby na kolke itp juz wykozystane..) ale dzis nie wytrzymalam poryczalam sie jak male dziecko, cale szczescie mama przyszla i wziela ululala mala bo ona chyb a potem juz czula moj nie[pokoj.. jejkuu ale mam dolka lekkiego.. serce mi peka jak ona prawie z bolu sie zanosi i tchu nie moze zlapac..a ja jestem bezsilna.. ehhh..

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja sie boje na krotki rekaw brac mala na dwor
mimo, ze juz ma 1,5 miesiaca
przeciez lezy w glebokim wozku , sama sprawdz jakie ma raczki i nozki i karczek cieplutki jak lezy, ja tez jakos mialam opory ale posprawdzalam i malej dobrze, mimo ze mi juz bylo zimno, to ona tak miala cieplutko, jedyne czego pilnuje zeby jej niewial wiatr pod budke, i ja obracam tylko musze pilnowac bo Olusi dziadkowie przewrazliwieni, bo ja ide np siku czy po cos do domu przychpdze a ona nakryta rozkiem albo pielucha flanelowa bo zeby jej nie bylo chlodno!!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
On i tak nie lubi swojego łóżeczka I jest walka, która nad ranem (od ok. 4) kończy się w moim łóżku

agus Noworodki tak, ale niemowlęta już nie Niemowlaki powinny mieć tyle samo warstw ubrań, co rodzice
dokladnie
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:49   #1664
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello, Ochowalnio!

Czy Wy wiecie, że mając możliwość przebalowania całej nocy, wróciłam DOBROWOLNIE o 23:00, a chciałam jeszcze wcześniej? I to nie dlatego, że impra nudna, tylko z tęsknoty za Kurczaczkiem

Moniczko nadmorska, z całego serca życzę, żeby ze Stasiem było wszystko dobrze! Wracajcie do nas szybko!

U nas nocka w miarę, chociaż jakoś długo nie mogła zasnąć po jedzonku o 3:00, a potem o 7:00 obudziła się, bo przesikała pieluchę, potem leżenie do 9:00, ale tylko leżenie

Martwi mnie trochę ten Hani trądzik, sporo go na policzkach, mam nadzieję, że szybko przejdzie. Do tego robią Jej się potówki z tyłu głowy, przy samej szyjce. Włosów tam masę, nawet nie bardzo mam jak smarować czymkolwiek...

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:50   #1665
mimbi
Zakorzenienie

U nas dzisiaj dzien tetrowy, bardzo smiesznie wyglada moje male dziecko omotane wielka pielucha. W srodku ma pieluche przekrecona w X, a na zewnatrz na samolot. Spi tak juz 3 godzine, wiec chyba jej pasuje. W ogole jest przytulona do Pana Brokula, ktory lezy odwrotnie i ona ma buzie na wysokosci jego buzi, obejmuje go i cmoka przez sen. Mamy niezly ubaw.

Wczoraj i przedwczoraj w ogole nie spala w dzien, chodzilismy na rzesach, do tego caly czas byl ten katarek i jeszcze bol brzuszka, ale dzisiaj juz oddycha bezdzwiecznie, a na brzuszek ciocia mi przywiozla z Niemiec Lefax, podobno to osmy cud swiata jest. Na poczatku podawalam jej leki strzykawka do dzioba, ale dwa razy ulala, a ja nie wiedzialam, ile jej dolac tego leku, skoro go ulala, wiec teraz jej wlewam wszystko do butli i tak jej podaje. Mam nadzieje, ze jej sie nic nie wytrąci w brzuchu przez te mleczno-lekowe kombinacje.

Mala u nas kladzie sie spac 20-21, potem jest pobudka o polnocy, po 3 i ok.6-7. Pobudke polnocna przejmuje TZ, bo on jeszcze nie spi o tej godzinie, podczas gdy ja padam na pysk zaraz po jej kapieli. On z kolei sie w ogole nie budzi, jak ona krzyczy w nocy, a potrafi sie naprawde niezle rozedrzec.

Wystawilam jej ubranka na allegro - nie zdazyla ich zalozyc, bo teraz 62 juz sa na nia za male, nie wiem po kim ona taka dluga jest.Jakby kto byl zainteresowany linkami to zapraszam na PW.

Wracam do Tracy, dziecko spi juz tak dlugo, ze az mi sie nudzi (haha, na pewno zaraz pozaluje ze to napisalam).

Pan Brokuł i Misia caluja sie w albumie Tylko dla doroslych!!!

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-06-05 o 15:12
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:20   #1666
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A moje dziecię od dwóch dni prawie w ogóle nie śpi
Teściowa w końcu wczoraj pojechała (ufff), ale dziecko "rozregulowane" na maksa, do tego niespokojne i jeszcze bóle brzuszka . Dosłownie można powiedziec, że jem chleb i wodę, a ona się pręży, stęka i oddycha jakby ją ktoś gonił. Noc to była masakra, do 2 spała w łóżeczku, a od 2 już z nami w łóżku, cały czas postękiwała i popłakiwała przez sen - tak mi jej było szkoda . Dzisiaj przez cały dzień przysypia na minutkę do 15 min. i to lulana, na cycu lub w leżaczku - o łóżeczku można zapomniec
Help......
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 16:29   #1667
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Misia cudna!

Dziewczyny chustujące, jak ogarniacie temat w takie upały? Też nosicie dzieciaczki? My praktycznie nie korzystamy z tej naszej sprezentowanej, bo w taki upał nie wyobrażam sobie nas obu owiniętych ścisło tkaniną, mimo że to bawełna

Od wczoraj też dopajam Hanutkę. Okazało się, że po prostu nie lubi przegotowanej kranówy, woli mineralną. Tak więc teraz obie poimy się Żywcem

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Dziewczonko, kochanie! Nie wiem, jak Ci pomóc! Na spanie może też upał wpływa? Z bólami brzuszka, to najlepiej do wątkowych weteranek: Matall, Morii, MoniK

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:10   #1668
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Misia cudna!

Dziewczyny chustujące, jak ogarniacie temat w takie upały? Też nosicie dzieciaczki? My praktycznie nie korzystamy z tej naszej sprezentowanej, bo w taki upał nie wyobrażam sobie nas obu owiniętych ścisło tkaniną, mimo że to bawełna

Od wczoraj też dopajam Hanutkę. Okazało się, że po prostu nie lubi przegotowanej kranówy, woli mineralną. Tak więc teraz obie poimy się Żywcem

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Dziewczonko, kochanie! Nie wiem, jak Ci pomóc! Na spanie może też upał wpływa? Z bólami brzuszka, to najlepiej do wątkowych weteranek: Matall, Morii, MoniK
Ja wiążę chustę tylko w ostateczności, bo gorąco w niej.

A co do brzucha... Ja weteranka, ale sposobu nie znalazłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-05, 18:41   #1669
anula_81
Zakorzenienie

[ja wam odpisalam i zjadlo mi calego maila
jeszcze raz pisze na szybko(
mary pozioma moja Zosia ma te krostki okropne i mam wrazenie ze na sloncu sa jeszcze gorsze takie ropne i rozognione czerwone bo mala jeszcze je lubi rozdrapac i roznosi po buzi strasznie sie martwie, zdjecie wkleje, zebys zobaczyla czy u was to samo... nas nawet lekarz nie widzial, ale jutro sie wybieram.

andziot jan pije taka herbate z feniklu na wzdecia i malej chyba pomaga to bo mniej sie prezy, ale i tak polyka mega duzo powietrza, dlugo nam sie odbija a i tak nam sie ulewa

mam 2 PYTANIA

1. czy waszym pociechom tez tak sie duzo ulewa? Aga M wyslala mi link juz i ja nie wiem czy to juz ten refkluks czy jak...
ulewa sie nam po kazdym jedzeniu, albo i ze dwa razy nawet jak jest bekniecie, czasem uleje sie mniej czasem wiecej, a jak si enie uleje to jak mala sie obudzi i wezmie ja sie do gory to sie uleje takim strawionym juz serkiem

2. temat kupki powraca. biegunka to juz chyba bardzo rzadka kupka? ale co to znaczy rzadka? skoro Zosia od zawsze robi rzadka musztardowa, ostatnie dnie duzo robi kupki. Dzisiaj byla znowu 3 wielka i jeszcze lapalam ja na przewijaku ze 3 razy jak byla zmieniana pielucha, czekalam az pojdzie cala, czy wasze dzieci tez robia taka spieniona kupke, normalnie sie pienila az taka musztardka no.. normalne to? jakby miala biegunke to by plakala chyba co? i goraczke by miala moze?

Grazinku piekny ten twoj Sebus!!! tez uwielbiam jak Zosia sie usmiecha i tez uwazam, ze dzieci trzeba przytulac jak najwiecej poki sa male bo ten czas bezpowrotnie nam ucieka.

Matall a ty to jestes dopiero dzielna wiesz?

Moria jak dobrze, ze jestes bo juz sie martwilam

U nas mama moja dzisiaj poleciala, bylysmy z Zosia i mezulkiem odwiezc ja na lotnisko, bylo karmienie na lotnisko i lzy moje i mamy, normalnie przyzwyczailam sie do niej i Zosia tez, mimo, ze moja mama mowi ze nic nie miala do roboty przy dziecku bo aniolek to ejdnak gotowala codziennie sprzatala prasowala
buuu

uciekam sie zdrzemnac jak mala spi, bo dzis nie spie od 5:30

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A moje dziecię od dwóch dni prawie w ogóle nie śpi
Teściowa w końcu wczoraj pojechała (ufff), ale dziecko "rozregulowane" na maksa, do tego niespokojne i jeszcze bóle brzuszka . Dosłownie można powiedziec, że jem chleb i wodę, a ona się pręży, stęka i oddycha jakby ją ktoś gonił. Noc to była masakra, do 2 spała w łóżeczku, a od 2 już z nami w łóżku, cały czas postękiwała i popłakiwała przez sen - tak mi jej było szkoda . Dzisiaj przez cały dzień przysypia na minutkę do 15 min. i to lulana, na cycu lub w leżaczku - o łóżeczku można zapomniec
Help......
Kochana moja w nocy tez tak steka jak robi kupke ale nie zawsze przy tym placze, i w koncu jak zrobi kupke to wyje zeby pieluche zmienic, polozna mowila, ze to normalne ze dzieci przy kupce sie tak preza bo maja niedojrzaly uklad trawienny..
sama nie wiem. mojej pomaga bujaczek jak nie moze zrobic kupki i lezenie na brzuszku.

co do chusty MARY ja dzis dostalam dopiero! u nas ostatni dzien upalow dzisiaj wiec pewnie nei bed emiala problemu upalowego

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:42   #1670
mimbi
Zakorzenienie

Hmmm gdzie jest Princi???
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:43   #1671
anula_81
Zakorzenienie

no i zapomnialabym zdjecia mojej mordeczki kochane z pryszczykami
P1060121.jpg

P1060106.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:59   #1672
atiz
Rozeznanie

My dziś na wyścigach konnych bylismy
Rozłożyliśmy się w cieniu na kocyku, dzidzia spała, delikatny wiaterek nas chłodził

Od wczoraj trzymają się jej potówki, dziś troszkę się pociła ale nie aż tak bardzo, ma całą buzię w potówkach, uszka, ramionka i dekolt.

Macie jakiś patent na to żeby zniknęły potówki, podobno mogą swędzieć i przez to może robić się marudna?

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:17   #1673
the_sania
Wtajemniczenie

hej dziewuszki

czasu na wizaż mam naprawdę mało. na chwilę tylko zasiadam do komputera.

współczuję Wam problemów z maluszkami związanych z brzuszkiem

nas dwa razy załamał płacz Marcelka. wczoraj i dziś, ale jakoś ciepła pieluszka na brzuszek, szum morza z youtube, noszenie na żabkę i pomogło... straszne jest to, że maleństwo płacze, a my jesteśmy bezsilni i nie wiemy, co się dzieje

generalnie mały jest grzeczny, tylko mało śpi w dzień a już o łóżeczku to można zapomnieć
w ogóle pochwalę się, że ANI RAZU nie karmiłam małego czymś innym, niż UU suty bolą jak cholera przy zasysaniu, ale Bepanthen pomaga.

trzymam kciuki za Monikę numerkową

Anula ojejkuuuu bidulka, niestety nie wiem, co może pomóc na takie krosteczki

Grazin masz tego syna przystojnego jak nie wiem

co do pampersów.. używamy pampers 2 i są ok. oprócz tego Dada z biedry, które 2razy przeciekły... ale chyba coś źle założyłam, bo dziś spróbowałam znowu Dadę i były siuśki i nie przeleciało

ej czy jak w domu jest 30stopni, to mogę tygodniowego noworodka trzyma W DOMU w samych bodach na KRÓTKI rękaw?

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-06-05 o 19:19
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:18   #1674
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

A my z Pepe sami zostaliśmy, bo TZ jest w drodze na lotnisko (leci na 2 dni do Manchesteru ). Przyszła na noc moja mama, będę się czuła pewniej, chociaż Pepe ostatnio jest grzeczny (tylko, jak brzuszek boli, to stęka lub płacze ).

Założyłam w końcu Pepemu album ( bo wszystkie Wasze dzieciaki mają, a Pepe jeszcze nie miał )

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-06-05 o 21:01
Stary 2011-06-05, 19:50   #1675
mamaoptymistka
Zadomowienie

Sania pewnie body na krótki albo rampersik, do snu można okryć pieluszką tetrową.
Gratuluję sukcesów w karmieniu. Karmiąc UU dziecko się mocno męczy to tym bardziej nie należy za ciepło ubierać maleństwa.
Anulinka już jakiś czas temu chciałam zapytać Ciebie o imię synka, Pepe to skrót czy imię całe.
Monika numerkowa życzę dużo zdrówka dla syneczka.
Anula_81 a czy to nie jest skaza białkowa. Siostrzenica męża miała krosteczki i prężyła się bardzo po jedzeniu, po wielu tygodniach ciągłego płaczu wreszcie pediatra wpadł na to aby zrobić badania, mała przeszła na mleko z apteki i wszystko wróciło do normy.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-06-05 o 20:02
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:02   #1676
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
[ja wam odpisalam i zjadlo mi calego maila
jeszcze raz pisze na szybko(
mary pozioma moja Zosia ma te krostki okropne i mam wrazenie ze na sloncu sa jeszcze gorsze takie ropne i rozognione czerwone bo mala jeszcze je lubi rozdrapac i roznosi po buzi strasznie sie martwie, zdjecie wkleje, zebys zobaczyla czy u was to samo... nas nawet lekarz nie widzial, ale jutro sie wybieram.

andziot jan pije taka herbate z feniklu na wzdecia i malej chyba pomaga to bo mniej sie prezy, ale i tak polyka mega duzo powietrza, dlugo nam sie odbija a i tak nam sie ulewa

mam 2 PYTANIA

1. czy waszym pociechom tez tak sie duzo ulewa? Aga M wyslala mi link juz i ja nie wiem czy to juz ten refkluks czy jak...
ulewa sie nam po kazdym jedzeniu, albo i ze dwa razy nawet jak jest bekniecie, czasem uleje sie mniej czasem wiecej, a jak si enie uleje to jak mala sie obudzi i wezmie ja sie do gory to sie uleje takim strawionym juz serkiem

2. temat kupki powraca. biegunka to juz chyba bardzo rzadka kupka? ale co to znaczy rzadka? skoro Zosia od zawsze robi rzadka musztardowa, ostatnie dnie duzo robi kupki. Dzisiaj byla znowu 3 wielka i jeszcze lapalam ja na przewijaku ze 3 razy jak byla zmieniana pielucha, czekalam az pojdzie cala, czy wasze dzieci tez robia taka spieniona kupke, normalnie sie pienila az taka musztardka no.. normalne to? jakby miala biegunke to by plakala chyba co? i goraczke by miala moze?

Grazinku piekny ten twoj Sebus!!! tez uwielbiam jak Zosia sie usmiecha i tez uwazam, ze dzieci trzeba przytulac jak najwiecej poki sa male bo ten czas bezpowrotnie nam ucieka.

Matall a ty to jestes dopiero dzielna wiesz?

Moria jak dobrze, ze jestes bo juz sie martwilam

U nas mama moja dzisiaj poleciala, bylysmy z Zosia i mezulkiem odwiezc ja na lotnisko, bylo karmienie na lotnisko i lzy moje i mamy, normalnie przyzwyczailam sie do niej i Zosia tez, mimo, ze moja mama mowi ze nic nie miala do roboty przy dziecku bo aniolek to ejdnak gotowala codziennie sprzatala prasowala
buuu

uciekam sie zdrzemnac jak mala spi, bo dzis nie spie od 5:30

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Kochana moja w nocy tez tak steka jak robi kupke ale nie zawsze przy tym placze, i w koncu jak zrobi kupke to wyje zeby pieluche zmienic, polozna mowila, ze to normalne ze dzieci przy kupce sie tak preza bo maja niedojrzaly uklad trawienny..
sama nie wiem. mojej pomaga bujaczek jak nie moze zrobic kupki i lezenie na brzuszku.

co do chusty MARY ja dzis dostalam dopiero! u nas ostatni dzien upalow dzisiaj wiec pewnie nei bed emiala problemu upalowego
Kochana z tym ulewaniem to nie wiem, co to jest ale mial tak synek znajomej. Lecialo mu z buzi nawet po dywanie jak sie go wzielo na rece, wiec w koncu musieli dywany pozwijac bo wszystko smierdzialo przetrawionym mlekiem. Lekarz kazal im dodawac jakis zagestnik do mleka i powiedzial, ze to mu sie samo unormuje z czasem.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:19   #1677
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Anulinka już jakiś czas temu chciałam zapytać Ciebie o imię synka, Pepe to skrót czy imię całe.
Pepe to skrót oczywiście , nasz synuś ma na imię Piotruś
Stary 2011-06-05, 20:34   #1678
gusiagatko
Zakorzenienie

Przyszłam Was troszkę podczytać, bo u nas na poczekalni pustki

Monika z numerkami Kochana mocno za Stasia zaciskam i siły życzę

Spokojnych nocek życzę Wam Mamusie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:38   #1679
mamaoptymistka
Zadomowienie

Gusia widzę że Ciebie też na odchowalnię mocno ciągnie.
Stary 2011-06-05, 20:42   #1680
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Gusia widzę że Ciebie też na odchowalnię mocno ciągnie.
Nas tak malutko nierozpakowanych zostało że aż mi tak smutno na poczekalni. Stęskniłam się też za naszymi już Mamusiami

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości