|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3601 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
R-ka niedzielna
![]() I¶: Jajecznica z 3 jaj na ma¶le z kawa³em kie³basy z sarny z cebulk± i plastrami malinowego pomidora godz intensywnego TBC - fitness II¶: 30 g makarony razowego+ micha truskawek+wie¶niak i cukier trzcinowy do smaku ![]() O: hmm... planujê potrawkê z indyka, cukini, przetartego pomidora i avocado z dodatkiem t³ustego sera feta w miêdzyczasie jakie¶ orzeszki, arbuz itd 40 min biegania K: tuñczyk, warzywa, oliwa
#3602 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
wczorajsze U (?)
/powinno byæ lekkie P, ale chyba nie wysz³o/ [wsta³am pó¼no - I ¶niadanie o 11.30] I: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na sze¶æ: ka¿da posmarowana mas³em i d¿emem z czarnej porzeczki niskos³odzonym, na ka¿dej plaster chudego twarogu II: 180 g deseru Belriso "Ry¿ na mleku z wsadem waniliowym" 4 km szybkiego marszu III: talerz zupy z zielonego groszku zabielanej ¶mietan± 18% + 1/2 skrzyde³ka z kurczaka bez skóry z zupy IV: 4 bu³ki na parze* z sosem truskawkowym (truskawki zmieszane z jogurtami truskawkowymi) V: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na dwie: ka¿da posmarowana mas³em, na jednej plaster sera ¿ó³tego, pomidora, strzêpki sa³aty i cebuli, posmarowana majonezem; na drugiej plaster szynki wieprzowej, kilka plasterków rzodkiewki, strzêpki sa³aty, posmarowana majonezem + kilka rzodkiewek + kilka zwyk³ych herbat z ³y¿eczk± miodu w ci±gu dnia * pampuchy, pyzy dro¿d¿owe, kluski na parze... jak kto woli ![]() ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
![]() ![]() ¦. 5 tych miniaturowych ![]() II¦. a) 4 plastry ananasa w ciescie naleznikowym + szklanka soku 100% pomaranczowy b) serek Danio brzoskwiniowy z lyzka slonecznika i 3 lyzkami amarantusa + sok j.w. O. (zamówione na dowóz) i to byla porzadna micha makaronu spaghetti z kurczakiem w takim bialy sosem i parmezanem bêdzie ... P. serek wiejski 200g ze szklanka platkow cimi nimis pomieszane z cherios K. tu beda kanapki, chyba ze bedzie grill to wpadnie cos innego (typu ryba z grilla albo piers z kurczaka) + herbata zielona z opuncja + herbata zielona z opuncja Dobrze jest ? moze jeszcze gdzies sok wpadnie jeszcze bo caly czas ta wode... :P Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-06-05 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
nie ignorujcie moich starañ...proszê....
i jak? chyba nie ma tragedii??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Moja dzisiejsza Redukcja
muszê bardziej nad ni± popracowaæ bo ¼le siê na niej czujê, mam zaparcia i nie chudnê ![]() ![]() - placuszki sma¿one na ma³ej ilo¶ci mas³a (jajko, jogurt naturalny activia, otrêby pszenne, p³atki owsiane, zarodki pszenne, m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, przyprawy) wysz³o 5 na ka¿dym plasterek krakowskiej, z serkiem wiejskim (ok.200g) z ³yzk± activi i pomiodrem - mieszanka ziaren (soczewica, groch, kasza jêczmienna -pisa³am wczoraj o niej) ugotowana z piersi± z kurczaka (ok. 100g) - nie dojad³am - rosó³ z odrobin± zwyk³ego makaronu, kilkoma kr±¿kami marchewki i miêsem drobiowym - bardzo du¿y talerz - bêd± 2 nó¿ki z grilla z marynaty z sa³atk± (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek konserwowy) - bêd± 2 jajka na miêkko Kiedy¶ mysla³am, ¿e nigdy nie schudnê, bo nie mog³am wytrzymaæ na diecie d³u¿ej ni¿ 2 tygodnie. Teraz redukujê siê od kilkunastu tygodni i nic nie chudnê, nie s±dzi³am, ¿e to mozliwe ![]() Bêdê wdziêczna za wszelkie uwagi i pomys³y ![]() ![]()
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Jak chce robic mase, to pewnie tak, bo nie kazda laska chce konczyc z nadwaga. Ja do masy startowalam z niskiego bmi celowo, bo nie mialam ochoty miec bmi 26 pod koniec. I tak mialam problem potem przy treningach plywackich, bo sie ruszalam jak kloc, i przy bieganiu, bo mi stawy siadaly, najpiwrw martwy ciag, a potem 8km biegu ;-)
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ktos moje oceni?
![]() |
#3609 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() i jest takie normalne i takie radosne ![]() ![]() tylko wspó³czujê niedobrej kawy ![]() ale zazdraszczam miejsca zamieszkania, owoców, ciekawych potraw. noi podziwiam za ogromn± wiedzê i wtrwa³o¶æ w treningach! serio!
![]() |
#3610 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
Cytat:
![]() I ju¿ oceniam Santos ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Nie nie nie na kazda poprostu to rozdzialilam bo na jedna nie chcialo po calym wejsc wiec poroscinalam i napakowalam ;P ^^
![]()
#3612 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
bardzo niegrzeczne UUUUU
¦: 1,5 kajzerki z mas³em, plaster pasztetu, plaster schabu ze ¶liwkami, jakies mieso w galarecie, sa³ata, pomidor, rzodkiewy 2¶: 2 kawa³y tortu z kremem czeko i bit± ¶mietan± ![]() o: po³owa du¿ego schabowego zapieczonego z pieczarkami i serem, po³owa mega fileta z kurczaka zapieczonego z brzoskwini± ananasem i serem, troche frytek, ziemniak, warzywa na patelnie polane sosem czosnkowym i keczupem, mizeria p: kawa³ ciasta tortowego z kremem kokosowym ![]() k: bu³eczka pszenna, mase³ko, miêsko w galarecie, schabik ze ¶liwk± i pomidorki ze szczypiorkiem po: ze 2-3 drinki ![]() mam do¶æ s³odkiego do odwo³ania ![]() kto¶ oceni ![]()
#3613 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
My¶la³am,¿e nie ocenia³y¶cie mojego jedzenia wy³±cznie wtedy, gdy by³o kiepskie....
ale jak widzê, to jest chyba Wasze widzimisiê... ![]() przykre to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Wysil wyglodzone szare komorki i skumaj aluzje: twoje jadlo dalej jest denne i dalej nie bedziemy go oceniac. Przestan zebrac i idz sie lecz.
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Wstawiam swoje U dzisiejsze
![]() I(u t¿ta ![]() ![]() II:dwa duze kawa³ki placka z truskawkami i czere¶niami i kruszonk± - babcine ciasto, czyli najlepsze co mo¿e byæ ![]() III: pieczone ziemniaki, pier¶ z indyka zapiekana z serem i szynk± w sosie warzywnym, marchewka zagêszczana m±k± i mas³em+ mizeria ze ¶mietan± i szklanka ch³odzonego kompotu owocowego IV:parówka, kromka chleba orkiszowego,parê ogórków polskich, rzodkiewek i kilka ma³ych pomidorków, znowu kawa³ek placka z II¶n., 250ml soku jab³ko-marchew, -czyli rodzinne "biwakowanie" taaaaa ![]() V: a tu nie wiem co bêdzie - chyba sa³atka owocowa z lodami ciasteczkowymi i nerkowcami- nietypowo ale mam ochotê + ok. litr domowej lemoniady (cukier trzcinowy cytryna woda limonka miêta chyba) aaaaaaaaaaa- i w ci±gu nocy by³o jakie¶ drinki, przek±ski typu paluszki, koreczki - tyle z tego pamiêtam, nie wiem czy to siê liczy ale jakby co to piszê. wsta³am dzisiaj pó¼no i sama siê sobie dziwiê ¿e w taki upa³ tyle zjad³am ![]() i jakkkk??
29.07.2010 to juz 3 lata ![]() ![]() staruch ze mnie, ![]() Edytowane przez Izaczka Czas edycji: 2011-06-05 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Moje bezmiêsne P
¦NIADANIE- grahamka na pó³. obie po³ówki z mas³em,sa³at±, serem, rzodkiewk± i szczypiorem II ¦NIADANIE - 2 du¿e kromki chleba pszennego z mas³em serem topionym w plastrach i pomidorem PRZEK¡SKA PRZED OBIADEM - salaterka czere¶ni, kilka truskawek (tylko parê znalaz³am w ogrodzie) OBIAD - talerz roso³u, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em i koperkiem, pieczony filet z mintaja, sa³ata ze ¶mietan± PODWIECZOREK- Jogurt Musline z figami, rodzynakami i winogronami (180 g)z saszetk± p³atków Just Fit (50 g), wkruszonymi biszkoptami (10 sztuk) i start± gorzk± czekolad± (3 kostki) KOLACJA- 3 kromki chleba z mas³em, rzodkiewk± i szczypiorem, 2 jaja gotowane na miêkko
#3617 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
Dzisiejsze P.
Sn. - owsianka (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych). 2sn. - 2 kromki tutejszego chleba ciemnego (ponad 50g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor. Ob. - surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, 150g ryby gotowanej, pol woreczka kaszy gryczanej. Podw. - ok 200g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem Kol. - i wlasnie bede jadla dopiero ok 20 i zastanawiam sie co zjesc, pewnie 3 kanapki z czyms lub 2 kanapki z czyms i caly serek wiejski tutejszy, sama nie wiem. Dzis sie wszystko opoznilo (zwiedzalam) i obiad wyszedl dosc pozno, ok 15:30, wiec wszystko sie przesunelo i zastanawiam sie nad kolacja, powinnam tresciwie zjesc, bo 8 dni zostalo, a ponad 1kg musze przytyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() wrzucam U. gor±co! 1¶n - micha pó³t³ustego twarogu z jogurtem, mro¿onymi jagodami, kaszk± lniano-owsian±, suszonymi ¿urawinami, otrêbami ze ¶liwkow± i ¶wie¿ymi truskawkami. 15 km marszu 2¶n - 350 g ma¶lanki naturalnej. 3¶n - twaro¿ek naturalny + jogurt. obiad - ³oso¶ zapieczony pod mozzarell± i pomidorem na szpinaku, kawa³ek wêdzonej makreli, sa³atka grecka i sporo broku³a posypanego orzeszkami piniowymi i s³onecznikiem. 1h na ergometrze + rozci±ganie kolacja - micha twarogu zmiksowanego z mro¿onymi jagodami. nie mam si³y nawet my¶leæ o jedzeniu podczas tych upa³ów. ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-05 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Uuuu
obleci to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
dzisiejsze P
¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki tortowej z dzemem truskawkowym, polane ¶mietank± ![]() 2 ¶niadanie: gor±co wiec tylko 400 ml ma¶lanki brzoskwiniowej i kilka biszkoptów nauka Obiad: zupa ceblowa z grzankmi, a na drugie talerz makaronu z serem podwieczorek: pucharek lodów truskawowych udekorowany ¶wiezymi truskawkami kolacja: 3 niedu¿e kromki razowca z mas³em, 2 jajka na twardo, du¿o ró¿nych warzyw w ci±gu dnia kilka herbat i szklanka coli z lodem proszê o ocenê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja sobie zapodalam naprawde hardkorowy trening. Poza tym wspominam moja mase jako lekki koszmar, z roznych powodow. No, dluuuga historia ta moja masa, rekompozycja itd. Dzieki ![]() ![]() Kawa: ja jak robie w domu to tylko sama kupuje kawe w ziarnach. teraz mam jakas wypasiona najlepsza z Kolumbii, znajomy mi przywiozl, bo byl. RObie tak: miele sobie kawe na pol sloiczka (tego Illy, co na fotach byl, tam trzymam kawe) i w mieleniu dodaje: cynamom (z laski) , gozdziki, galke muszkatolowa i imbir. Dalabym tez wyluskane ziarna kardamony (cardamom seeds), ale w Meksyku sa nie do kupienia. I taka kawe parze. Parze tylko w kawiarce, o takiej . Jak mnie poniesie fantazja, to dolewam do kawy (na mielona kawe, przd parzeniem) kilka kropel esencji waniliowej naturalnej (viva Mehiko, kraj wanilli, sprzedaja taka esencje niedrogo, naturalna wlasnie = WYPAS). Jak lubisz waniliowa to mozesz tez wlozyc laske wanilii do mielonej kawy, przejdzie fajnie zapachem. Pije taka kawe, bo jest PYCHA a poza tym zdrowsza na zoladek ![]() Ktos sie pokusi jeszcze o ocene przedwczorajszej wyzerki?
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
Cytat:
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
Cytat:
W³a¶nie te¿ mam tak, ¿e jak wa¿ê chocia¿ trochê wiêcej to nie wygl±dam za dobrze i najwiêcej, mam wra¿enie, idzie w³a¶nie w buziê ![]() A kawa to tylko ¶wie¿o mielona i z ekspresu! Achh! kocham ten zapach, smak... mmm! ![]() A z t± wy¿erk± to nie przesadzaj... przy takim treningu to zapewne spokojnie mo¿esz tak je¶æ. A koktajl po treningu brzmi pysznie ![]()
Kto siê boi, nie wiedz±c w³a¶ciwie czego, podwójnie siê boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2011-06-05 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
Dziêkujê za wgl±d do mojego jad³ospisu ![]() Mo¿e jeszcze kto¶ co¶ doradzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
niedzielna Redukcja, proszê serdecznie o ocenkê
![]() 1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2%. jajo na miêkko. kromka razowego (du¿a) z mas³em, sa³at±, szynk±, plastrem pomidora i kie³kami obsypana. do tego 2 ogórki kiszone. 2. II ¶niadanie: sok z grejfruta (domowy ![]() 3. obiad (tu by³am u babci i nie mia³am wp³ywu): m³ode ziemniaczki z koperkiem (2 ma³e), w±tróbka z cynamonem ![]() 4. pod¿erka (nadal u babci): macchiato z amaretto, muffinka czekoladowa z posypk± ![]() 15 minut biegania (wiêcej nie da³am rady - dopiero zaczynam i mam s³aaabiutk± kondycjê), 45 minut basenu. na basen sz³am 2x20 minut szybkim tempem. 5. kolacja: wpadnie ³oso¶ skropiony cytrynk±. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
Tak patrze na Twoj jadlospis, nie jest on zly, ale sadze, ze duzo drobiu w ciagu jednego dnia. Tak jak pisalam nie wiem jak to z tym rosolkiem jest na R, ja bym pewnie kombinowala i zamiast makaroku dala do rosolu ryz(najlepiej brazowy),chyba ze dalas makaron pelnoziarnisty to ok. Jezeli chodzi o zaparcia, to proponuje odstawic na razie platki owsiane. Ja mialam straszne zaparcia, na poczatku na R nic mi nie bylo i jadlam owsianke, pozniej doszly zaparcia i wzdecia, po konsultacji tutaj z wizazankami i poszperaniu w necie odstawilam owsianke, tak na tydzien, zwiekszylam spozywanie suszonych sliwek, popijalam herbatke koperkowa i zaparcia minely. Teraz wrocilam do owsianki znowu i jest ok. A to, ze nie chudniej, to nie wiem, kazdy organizm jest inny, Twoj moze sie broni przed schudnieciem? Wiem po sobie, ze do tego potrzeba czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Wczoraj
¶niadanie: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych, du¿e jab³ko, ³y¿eczka cynamonu, pó³ szklanki mleka 1,5%) + kawa w du¿ym kubku (jak 1,5 normalnego) z kilkoma tabletkami s³odzika i mlekiem 1,5% przek±ska: b.du¿e jab³ko, ma³a garstka Musli o smaku cappuccino obiad: ok. 250 g ugotowanego broku³a z 100g serka wiejskiego lekkiego ze szczypiorkiem (na nim), prawie pó³ woreczka br±zowego ry¿u, jajko sadzone na ³y¿eczce margaryny Ramy przek±ska: jab³ko du¿e kolacja: serek wiejski lekki 200g z kilkoma ogórkami konserwowymi, ze 2,3 frytki podjedzone od kole¿anki po: kawa z mlekiem i s³odzikiem pó¼no (przed 24:00): jogurt naturalny Danone z ziarnami zbó¿ 185g + W ci±gu dnia kilka gum do ¿ucia Orbit bez cukru (dra¿etki) DZI¦: ¶niadanie: owsianka jak wczoraj + kawa z mlekiem i s³odzikiem przek±ska: 2 pierniczki z lukrem (³±cznie 89kcal) obiad: pier¶ z kurczaka w czosnku i zio³ach <z tzw. worka>, du¿o surówki z kapusty, pomidora, papryki i innych warzyw, porcja ry¿u br±zowego z przypraw± curry (mniej ni¿ pó³ woreczka) deser: 2 pierniczki kolacja: serek wiejski 200g z 2 du¿ymi ogórkami konserwowymi, 2 rzodkiewkami, po³ow± pomidora, 2 ³y¿kami mieszkanki groszek-marchew-kukurydza i przypraw± Fit up! do twaro¿ków po: kawa z mlekiem i s³odzikiem Ruchu praktycznie zero, siedzê i siê uczê <a raczej próbujê> do sesji. Jak to wygl±da? Proszê o ocenê;>
#3630 |
Zakorzenienie
|
inwersjaaa a to ma byc R, U czy P?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.