Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-05, 11:42   #3601
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

R-ka niedzielna :

I¶: Jajecznica z 3 jaj na ma¶le z kawa³em kie³basy z sarny z cebulk± i plastrami malinowego pomidora

godz intensywnego TBC - fitness

II¶: 30 g makarony razowego+ micha truskawek+wie¶niak i cukier trzcinowy do smaku

O: hmm... planujê potrawkê z indyka, cukini, przetartego pomidora i avocado z dodatkiem t³ustego sera feta

w miêdzyczasie jakie¶ orzeszki, arbuz itd

40 min biegania

K: tuñczyk, warzywa, oliwa

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:15   #3602
sprotte
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

wczorajsze U (?)
/powinno byæ lekkie P, ale chyba nie wysz³o/

[wsta³am pó¼no - I ¶niadanie o 11.30]

I: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na sze¶æ: ka¿da posmarowana mas³em i d¿emem z czarnej porzeczki niskos³odzonym, na ka¿dej plaster chudego twarogu
II: 180 g deseru Belriso "Ry¿ na mleku z wsadem waniliowym"
4 km szybkiego marszu
III: talerz zupy z zielonego groszku zabielanej ¶mietan± 18% + 1/2 skrzyde³ka z kurczaka bez skóry z zupy
IV: 4 bu³ki na parze* z sosem truskawkowym (truskawki zmieszane z jogurtami truskawkowymi)
V: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na dwie: ka¿da posmarowana mas³em, na jednej plaster sera ¿ó³tego, pomidora, strzêpki sa³aty i cebuli, posmarowana majonezem; na drugiej plaster szynki wieprzowej, kilka plasterków rzodkiewki, strzêpki sa³aty, posmarowana majonezem + kilka rzodkiewek

+ kilka zwyk³ych herbat z ³y¿eczk± miodu w ci±gu dnia

* pampuchy, pyzy dro¿d¿owe, kluski na parze... jak kto woli

???
sprotte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:48   #3603
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez sprotte Poka¿ wiadomo¶æ
wczorajsze U (?)
/powinno byæ lekkie P, ale chyba nie wysz³o/

[wsta³am pó¼no - I ¶niadanie o 11.30]

I: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na sze¶æ: ka¿da posmarowana mas³em i d¿emem z czarnej porzeczki niskos³odzonym, na ka¿dej plaster chudego twarogu zmieñ twaróg na pó³t³usty, dodaj jeszcze owoc i ca³kiem okej. ale ¿eby dzieliæ bu³kê na 6? ;P
II: 180 g deseru Belriso "Ry¿ na mleku z wsadem waniliowym" tutaj sypnij jakie¶ orzeszki
4 km szybkiego marszu
III: talerz zupy z zielonego groszku zabielanej ¶mietan± 18% + 1/2 skrzyde³ka z kurczaka bez skóry z zupy skrzyde³ko mog³o byæ ca³e ju¿
IV: 4 bu³ki na parze* z sosem truskawkowym (truskawki zmieszane z jogurtami truskawkowymi) a nie pola³aby¶ sobie ich mas³em? do tego bita/kwa¶na ¶mietana.. takie dodatki podbijaj± kcal, a nie zapychaj±.
V: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami podzielona na dwie: ka¿da posmarowana mas³em, na jednej plaster sera ¿ó³tego, pomidora, strzêpki sa³aty i cebuli, posmarowana majonezem; na drugiej plaster szynki wieprzowej, kilka plasterków rzodkiewki, strzêpki sa³aty, posmarowana majonezem + kilka rzodkiewek ok

+ kilka zwyk³ych herbat z ³y¿eczk± miodu w ci±gu dnia

* pampuchy, pyzy dro¿d¿owe, kluski na parze... jak kto woli

???
faktycznie na przytycie mi to nie wygl±da. ale zmieñ kilka szczegó³ów i bêdzie ca³kiem przyzwoicie.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 14:55   #3604
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ... Poprosze o wgl±dzik

¦. 5 tych miniaturowych kromek chleba z ziarnami kazda z maslem, salata i pomidorem i wszystkie ob³o¿one 4 platerkami szynki i duzym plastrem sera zó³tego + jab³ko

II¦. a) 4 plastry ananasa w ciescie naleznikowym + szklanka soku 100% pomaranczowy
b) serek Danio brzoskwiniowy z lyzka slonecznika i 3 lyzkami amarantusa + sok j.w.

O. (zamówione na dowóz) i to byla porzadna micha makaronu spaghetti z kurczakiem w takim bialy sosem i parmezanem

bêdzie ...

P. serek wiejski 200g ze szklanka platkow cimi nimis pomieszane z cherios

K. tu beda kanapki, chyba ze bedzie grill to wpadnie cos innego (typu ryba z grilla albo piers z kurczaka) + herbata zielona z opuncja + herbata zielona z opuncja

Dobrze jest ? moze jeszcze gdzies sok wpadnie jeszcze bo caly czas ta wode... :P

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-06-05 o 14:57
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:05   #3605
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
nie ignorujcie moich starañ...proszê....

1. 1/2 makreli, 1/2 homo + pomidor, ogórek, kromka orkisza z serkiem topionym, szynk±, kiwi
  2. pomarañcza, batonik czeko
  3. gotowane udko kurczaka, 2 WIELKIE ziemniaki z koperkiem, buraczki tarte
  4. shake w³asnej roboty wpadnie- truskawki, kefir, jogurt pitny...zblendowane

i jak?
chyba nie ma tragedii???
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:08   #3606
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ... Poprosze o wgl±dzik

¦. 5 tych miniaturowych kromek chleba z ziarnami kazda z maslem, salata i pomidorem i wszystkie ob³o¿one 4 platerkami szynki i duzym plastrem sera zó³tego + jab³ko na ka¿d± kanapkê da³a¶ po 4 plastry szynki i po plastrze sera ?

II¦. a) 4 plastry ananasa w ciescie naleznikowym + szklanka soku 100% pomaranczowy
b) serek Danio brzoskwiniowy z lyzka slonecznika i 3 lyzkami amarantusa + sok j.w.

O. (zamówione na dowóz) i to byla porzadna micha makaronu spaghetti z kurczakiem w takim bialy sosem i parmezanem

bêdzie ...

P. serek wiejski 200g ze szklanka platkow cimi nimis pomieszane z cherios

K. tu beda kanapki, chyba ze bedzie grill to wpadnie cos innego (typu ryba z grilla albo piers z kurczaka) + herbata zielona z opuncja + herbata zielona z opuncja

Dobrze jest ? moze jeszcze gdzies sok wpadnie jeszcze bo caly czas ta wode... :P
Mi siê podoba,

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:10   #3607
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Moja dzisiejsza Redukcja

muszê bardziej nad ni± popracowaæ bo ¼le siê na niej czujê, mam zaparcia i nie chudnê - proszê pomó¿cie!

- placuszki sma¿one na ma³ej ilo¶ci mas³a (jajko, jogurt naturalny activia, otrêby pszenne, p³atki owsiane, zarodki pszenne, m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, przyprawy) wysz³o 5 na ka¿dym plasterek krakowskiej, z serkiem wiejskim (ok.200g) z ³yzk± activi i pomiodrem

- mieszanka ziaren (soczewica, groch, kasza jêczmienna -pisa³am wczoraj o niej) ugotowana z piersi± z kurczaka (ok. 100g) - nie dojad³am

- rosó³ z odrobin± zwyk³ego makaronu, kilkoma kr±¿kami marchewki i miêsem drobiowym - bardzo du¿y talerz

- bêd± 2 nó¿ki z grilla z marynaty z sa³atk± (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek konserwowy)

- bêd± 2 jajka na miêkko

Kiedy¶ mysla³am, ¿e nigdy nie schudnê, bo nie mog³am wytrzymaæ na diecie d³u¿ej ni¿ 2 tygodnie. Teraz redukujê siê od kilkunastu tygodni i nic nie chudnê, nie s±dzi³am, ¿e to mozliwe
Bêdê wdziêczna za wszelkie uwagi i pomys³y

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 15:20   #3608
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
jaka waga i wzrost?
jaki % bf?
potrzeba Ci ta Rka?
Jak chce robic mase, to pewnie tak, bo nie kazda laska chce konczyc z nadwaga. Ja do masy startowalam z niskiego bmi celowo, bo nie mialam ochoty miec bmi 26 pod koniec. I tak mialam problem potem przy treningach plywackich, bo sie ruszalam jak kloc, i przy bieganiu, bo mi stawy siadaly, najpiwrw martwy ciag, a potem 8km biegu ;-)

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ktos moje oceni?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:26   #3609
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Jak chce robic mase, to pewnie tak, bo nie kazda laska chce konczyc z nadwaga. Ja do masy startowalam z niskiego bmi celowo, bo nie mialam ochoty miec bmi 26 pod koniec. I tak mialam problem potem przy treningach plywackich, bo sie ruszalam jak kloc, i przy bieganiu, bo mi stawy siadaly, najpiwrw martwy ciag, a potem 8km biegu ;-)

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ktos moje oceni?
mi siê zawsze podoba Twoje jad³o bo lubiê spontan
i jest takie normalne i takie radosne (ah lubiê to s³owo)
tylko wspó³czujê niedobrej kawy
ale zazdraszczam miejsca zamieszkania, owoców, ciekawych potraw.
noi podziwiam za ogromn± wiedzê i wtrwa³o¶æ w treningach! serio!

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:37   #3610
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
jaka waga i wzrost?
jaki % bf?
potrzeba Ci ta Rka?
Cytat:

Ktos moje oceni?
Bmi mam teraz równe 19. Bra³am w³a¶nie pod uwagê to, ¿e du¿o æwicz±c i tak pewnie 'przytyjê' w miê¶nie i to jest ju¿ teraz moim priorytetem, a nie redukcja. Aczkolwiek mam tak± budowê, ¿e dopiero przy takim bmi wygl±dam 'jak ja' i ka¿dy kto mnie zna tak uwa¿a, wiêc nie jest to tylko moja wizja siebie

I ju¿ oceniam Santos

Cytat:
A to wkleje dziesiejsze. Dzis jakos bez apetytu

U

Sniadanie (na szybko i bez apetytu :/ )

3 plastry ciasta pomaranczowego (maka ryzowa, owsiane, chia, maslo, jaja, jogurt, slodzone miodem, z pomaranczowa skorka), jak na focie, ale bez sera
no widaæ, ¿e bez apetytu. malutkooo i praktycznie bez bia³ka

kawa
herbata zielona

Przekaska
2/3 kubka mixu orzechow peacan/migdaly/nerkowce
dobrze, ¿e trochê nadrobi³a¶ ¶niadanie

Obiad (foto)
piers kurczaka w sosie zielonym mole, pomidor, kielki, 3 tortille
ok, a dobre te mole?

Kolacja (foto)
3 plastry ciasta jak na sniadanie z duza iloscia twarogu tlustego
kawa z ziolami i mlekiem lactose free
no ju¿ lepiej, ¿e z twarogiem a kawa z jakimi zio³ami? Bo jestem megaaa fank± kaw

herbata z karczocha

troche jogi tu bedzie, musze sie kiedys rozciagac i chce sie zrelaxowac.

Wpadlo w ciagu dnia: 3 sliwki suszone, troche masla nerkowcowo-migdalowego (oblizywanie lyzki z roboty )
no i dobrze! Bo dzisiaj jako¶ tak ubogo!

Jak pisalam dzis bez apetytu. Sniadanie zjadlam dobre 3h po wstaniu i to bez wiekszego smaku. Nie zjadlam szokujaco duzo dzis, a czuje sie napchana. Nie bede pchac wiecej. Z orzechami bedzie finito jak dojem ten pojemnik, bo moja cera przezywa przez nie armagiedon. Sproboje jesc awokado To dziwne, ¿e od orzechów cera Ci siê psuje. Mo¿e to od czego¶ innego? Na mnie wp³ywaj± zdecydowanie korzystnie. Hmm..a tak z ciekawo¶ci- awokado i orzechy maj± podobne t³uszcze?

Ocena (i wczorajszego tez) ?
jw

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 15:55   #3611
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê podoba,
Nie nie nie na kazda poprostu to rozdzialilam bo na jedna nie chcialo po calym wejsc wiec poroscinalam i napakowalam ;P ^^

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 16:29   #3612
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

bardzo niegrzeczne UUUUU

¦: 1,5 kajzerki z mas³em, plaster pasztetu, plaster schabu ze ¶liwkami, jakies mieso w galarecie, sa³ata, pomidor, rzodkiewy
2¶: 2 kawa³y tortu z kremem czeko i bit± ¶mietan±
o: po³owa du¿ego schabowego zapieczonego z pieczarkami i serem, po³owa mega fileta z kurczaka zapieczonego z brzoskwini± ananasem i serem, troche frytek, ziemniak, warzywa na patelnie polane sosem czosnkowym i keczupem, mizeria
p: kawa³ ciasta tortowego z kremem kokosowym
k: bu³eczka pszenna, mase³ko, miêsko w galarecie, schabik ze ¶liwk± i pomidorki ze szczypiorkiem

po: ze 2-3 drinki

mam do¶æ s³odkiego do odwo³ania

kto¶ oceni
Stary 2011-06-05, 17:03   #3613
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

My¶la³am,¿e nie ocenia³y¶cie mojego jedzenia wy³±cznie wtedy, gdy by³o kiepskie....

ale jak widzê, to jest chyba Wasze widzimisiê...
przykre to.
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:12   #3614
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
My¶la³am,¿e nie ocenia³y¶cie mojego jedzenia wy³±cznie wtedy, gdy by³o kiepskie....

ale jak widzê, to jest chyba Wasze widzimisiê...
przykre to.
Wysil wyglodzone szare komorki i skumaj aluzje: twoje jadlo dalej jest denne i dalej nie bedziemy go oceniac. Przestan zebrac i idz sie lecz.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-05, 17:17   #3615
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Wstawiam swoje U dzisiejsze
I(u t¿ta): cieplutkie tosty z mas³em (nie wiem ile ale kilka) pyyyyszna!!!spora porcja jajecznicy z rzodkiewkami i pieczarkami herbata owocowa +³y¿eczka cukru,0,5l soku pomarañczowego jednodniowego.
II:dwa duze kawa³ki placka z truskawkami i czere¶niami i kruszonk± - babcine ciasto, czyli najlepsze co mo¿e byæ i ciep³e kakao nat. z miodem.
III: pieczone ziemniaki, pier¶ z indyka zapiekana z serem i szynk± w sosie warzywnym, marchewka zagêszczana m±k± i mas³em+ mizeria ze ¶mietan± i szklanka ch³odzonego kompotu owocowego
IV:parówka, kromka chleba orkiszowego,parê ogórków polskich, rzodkiewek i kilka ma³ych pomidorków, znowu kawa³ek placka z II¶n., 250ml soku jab³ko-marchew, -czyli rodzinne "biwakowanie" taaaaa
V: a tu nie wiem co bêdzie - chyba sa³atka owocowa z lodami ciasteczkowymi i nerkowcami- nietypowo ale mam ochotê

+ ok. litr domowej lemoniady (cukier trzcinowy cytryna woda limonka miêta chyba)
aaaaaaaaaaa- i w ci±gu nocy by³o jakie¶ drinki, przek±ski typu paluszki, koreczki - tyle z tego pamiêtam, nie wiem czy to siê liczy ale jakby co to piszê.
wsta³am dzisiaj pó¼no i sama siê sobie dziwiê ¿e w taki upa³ tyle zjad³am
i jakkkk??

staruch ze mnie,

Edytowane przez Izaczka
Czas edycji: 2011-06-05 o 17:19
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:20   #3616
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Moje bezmiêsne P

¦NIADANIE
- grahamka na pó³. obie po³ówki z mas³em,sa³at±, serem, rzodkiewk± i szczypiorem
II ¦NIADANIE - 2 du¿e kromki chleba pszennego z mas³em serem topionym w plastrach i pomidorem
PRZEK¡SKA PRZED OBIADEM - salaterka czere¶ni, kilka truskawek (tylko parê znalaz³am w ogrodzie)
OBIAD - talerz roso³u, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em i koperkiem, pieczony filet z mintaja, sa³ata ze ¶mietan±
PODWIECZOREK- Jogurt Musline z figami, rodzynakami i winogronami (180 g)z saszetk± p³atków Just Fit (50 g), wkruszonymi biszkoptami (10 sztuk) i start± gorzk± czekolad± (3 kostki)
KOLACJA- 3 kromki chleba z mas³em, rzodkiewk± i szczypiorem, 2 jaja gotowane na miêkko

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:36   #3617
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

Dzisiejsze P.

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych).

2sn.
- 2 kromki tutejszego chleba ciemnego (ponad 50g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor.

Ob.
- surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, 150g ryby gotowanej, pol woreczka kaszy gryczanej.

Podw.
- ok 200g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem

Kol.
- i wlasnie bede jadla dopiero ok 20 i zastanawiam sie co zjesc,
pewnie 3 kanapki z czyms lub 2 kanapki z czyms i caly serek wiejski tutejszy, sama nie wiem.

Dzis sie wszystko opoznilo (zwiedzalam) i obiad wyszedl dosc pozno, ok 15:30, wiec wszystko sie przesunelo i zastanawiam sie nad kolacja, powinnam tresciwie zjesc, bo 8 dni zostalo, a ponad 1kg musze przytyc.
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 17:43   #3618
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Moje bezmiêsne P

¦NIADANIE
- grahamka na pó³. obie po³ówki z mas³em,sa³at±, serem, rzodkiewk± i szczypiorem
II ¦NIADANIE - 2 du¿e kromki chleba pszennego z mas³em serem topionym w plastrach i pomidorem
PRZEK¡SKA PRZED OBIADEM - salaterka czere¶ni, kilka truskawek (tylko parê znalaz³am w ogrodzie)
OBIAD - talerz roso³u, 2 ³y¿ki sto³owe ziemniaków z mas³em i koperkiem, pieczony filet z mintaja, sa³ata ze ¶mietan±
PODWIECZOREK- Jogurt Musline z figami, rodzynakami i winogronami (180 g)z saszetk± p³atków Just Fit (50 g), wkruszonymi biszkoptami (10 sztuk) i start± gorzk± czekolad± (3 kostki)
KOLACJA- 3 kromki chleba z mas³em, rzodkiewk± i szczypiorem, 2 jaja gotowane na miêkko
Srednie UTRZYMANIE. Obiad maly, za malyyyyyy

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-05, 18:00   #3619
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Moja dzisiejsza Redukcja

muszê bardziej nad ni± popracowaæ bo ¼le siê na niej czujê, mam zaparcia i nie chudnê - proszê pomó¿cie! na zaparcia proponujê Ci jagody, co pewnie zabrzmi dziwnie, ale jestem ca³kiem powa¿nie. Odkry³am to ostatnio, bo by³am zmuszona sobie mieliæ, wiêc czêsto robi³am sobie twaro¿ek + jogurt + duu¿o mro¿onych jagód. pomaga. serio!

- placuszki sma¿one na ma³ej ilo¶ci mas³a (jajko, jogurt naturalny activia, otrêby pszenne, p³atki owsiane, zarodki pszenne, m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, przyprawy) wysz³o 5 na ka¿dym plasterek krakowskiej, z serkiem wiejskim (ok.200g) z ³yzk± activi i pomiodrem wszystko gra, lubisz placuszki na s³ono? ja tylko na s³odko.

- mieszanka ziaren (soczewica, groch, kasza jêczmienna -pisa³am wczoraj o niej) ugotowana z piersi± z kurczaka (ok. 100g) - nie dojad³am + jakie¶ warzywka, surówka czy chocia¿ uduszone.

- rosó³ z odrobin± zwyk³ego makaronu, kilkoma kr±¿kami marchewki i miêsem drobiowym - bardzo du¿y talerz okey.

- bêd± 2 nó¿ki z grilla z marynaty z sa³atk± (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek konserwowy) super.

- bêd± 2 jajka na miêkko + warzywa.

Kiedy¶ mysla³am, ¿e nigdy nie schudnê, bo nie mog³am wytrzymaæ na diecie d³u¿ej ni¿ 2 tygodnie. Teraz redukujê siê od kilkunastu tygodni i nic nie chudnê, nie s±dzi³am, ¿e to mozliwe spokojnie, mi czasem waga sta³a miesi±cami, ju¿ siê przyzwyczaja³am, ¿e to u a nie r a tu hops - w dó³.
Trochê ma³o warzyw ale tak to bardzo ³adna redukcja. Wyluzuj trochê, b±d¼ cierpliwa, uprawiasz jaki¶ sport? i ile wa¿ysz i masz wzrostu? Mo¿e nie masz z czego chudn±æ? ( wybacz, je¶li pisa³a¶ wcze¶nie, mog³am przegapiæ. )

wrzucam U. gor±co!
1¶n - micha pó³t³ustego twarogu z jogurtem, mro¿onymi jagodami, kaszk± lniano-owsian±, suszonymi ¿urawinami, otrêbami ze ¶liwkow± i ¶wie¿ymi truskawkami.
15 km marszu
2¶n - 350 g ma¶lanki naturalnej.
3¶n - twaro¿ek naturalny + jogurt.
obiad - ³oso¶ zapieczony pod mozzarell± i pomidorem na szpinaku, kawa³ek wêdzonej makreli, sa³atka grecka i sporo broku³a posypanego orzeszkami piniowymi i s³onecznikiem.
1h na ergometrze + rozci±ganie
kolacja - micha twarogu zmiksowanego z mro¿onymi jagodami.

nie mam si³y nawet my¶leæ o jedzeniu podczas tych upa³ów.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-05 o 18:06
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:29   #3620
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Uuuu
  • jogurt naturalny + micha owoców: banan, kiwi, jagody, pomarañcza, truskawki...+ kilka kostek wkruszonej czekolady...
  • 2 jajka na miêkko, kromka razowca z szynk±, pomidorem, rze¿uch±
  • obiad w restauracji:..kurczak w sezamie na ostro, frytki belgijskie (z majonezem i cebulk±), marchewka z groszkiem, kompot z wi¶ni
  • podwieczorek w tej samej restauracji...ciasto tiramisu, plus sernik z malinami- sernik na zimno
  • na fina³ "X Factor" mam zaplanowane : 2 kromki orkisza z salami, chrzanem, pomidorem, karkówkê z grilla na zimno...

obleci to?
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:49   #3621
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

dzisiejsze P

¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki tortowej z dzemem truskawkowym, polane ¶mietank± kawa czarna

2 ¶niadanie: gor±co wiec tylko 400 ml ma¶lanki brzoskwiniowej i kilka biszkoptów

nauka

Obiad: zupa ceblowa z grzankmi, a na drugie talerz makaronu z serem

podwieczorek: pucharek lodów truskawowych udekorowany ¶wiezymi truskawkami

kolacja: 3 niedu¿e kromki razowca z mas³em, 2 jajka na twardo, du¿o ró¿nych warzyw

w ci±gu dnia kilka herbat i szklanka coli z lodem

proszê o ocenê
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 18:54   #3622
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
Bmi mam teraz równe 19. Bra³am w³a¶nie pod uwagê to, ¿e du¿o æwicz±c i tak pewnie 'przytyjê' w miê¶nie i to jest ju¿ teraz moim priorytetem, a nie redukcja. Aczkolwiek mam tak± budowê, ¿e dopiero przy takim bmi wygl±dam 'jak ja' i ka¿dy kto mnie zna tak uwa¿a, wiêc nie jest to tylko moja wizja siebie
TO jak chcesz. Ja sie zdecydowalam na mase, bo stracilam na wadze do poziomu niedowagi. Oczywiscie nie bralam sie za mase dopuki moje BMI nie wzroslo do 19, wlasnie od 19 zaczelam. I dowalilam do prawie maksa BMI, polecialam hardkorowo, bo u mnie wysokie bmi = brak talii, cellulit (nawet przy relatywnie niewysokim bf) i twarz w stajlu "ksiezyc w pelni".

Ale ja sobie zapodalam naprawde hardkorowy trening. Poza tym wspominam moja mase jako lekki koszmar, z roznych powodow.
No, dluuuga historia ta moja masa, rekompozycja itd.

Cytat:

I ju¿ oceniam Santos

jw
Dzieki. Sniadanie owszem, bez bialka, ale kolacja byla bialkowa, poza tym bylam lekko skacowana i napchana po przedwczoraj .
Kawa: ja jak robie w domu to tylko sama kupuje kawe w ziarnach. teraz mam jakas wypasiona najlepsza z Kolumbii, znajomy mi przywiozl, bo byl. RObie tak: miele sobie kawe na pol sloiczka (tego Illy, co na fotach byl, tam trzymam kawe) i w mieleniu dodaje: cynamom (z laski) , gozdziki, galke muszkatolowa i imbir. Dalabym tez wyluskane ziarna kardamony (cardamom seeds), ale w Meksyku sa nie do kupienia. I taka kawe parze. Parze tylko w kawiarce, o takiej . Jak mnie poniesie fantazja, to dolewam do kawy (na mielona kawe, przd parzeniem) kilka kropel esencji waniliowej naturalnej (viva Mehiko, kraj wanilli, sprzedaja taka esencje niedrogo, naturalna wlasnie = WYPAS). Jak lubisz waniliowa to mozesz tez wlozyc laske wanilii do mielonej kawy, przejdzie fajnie zapachem. Pije taka kawe, bo jest PYCHA a poza tym zdrowsza na zoladek

Ktos sie pokusi jeszcze o ocene przedwczorajszej wyzerki?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-05, 19:05   #3623
samarableed
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê ma³o warzyw ale tak to bardzo ³adna redukcja. Wyluzuj trochê, b±d¼ cierpliwa, uprawiasz jaki¶ sport? i ile wa¿ysz i masz wzrostu? Mo¿e nie masz z czego chudn±æ? ( wybacz, je¶li pisa³a¶ wcze¶nie, mog³am przegapiæ. )

wrzucam U. gor±co!
1¶n - micha pó³t³ustego twarogu z jogurtem, mro¿onymi jagodami, kaszk± lniano-owsian±, suszonymi ¿urawinami, otrêbami ze ¶liwkow± i ¶wie¿ymi truskawkami.
15 km marszu
2¶n - 350 g ma¶lanki naturalnej.
3¶n - twaro¿ek naturalny + jogurt.
obiad - ³oso¶ zapieczony pod mozzarell± i pomidorem na szpinaku, kawa³ek wêdzonej makreli, sa³atka grecka i sporo broku³a posypanego orzeszkami piniowymi i s³onecznikiem.
1h na ergometrze + rozci±ganie
kolacja - micha twarogu zmiksowanego z mro¿onymi jagodami.

nie mam si³y nawet my¶leæ o jedzeniu podczas tych upa³ów.

Kiepsko. Sam nabia³. S± lepsze ¼ród³a bia³ka ni¿ twaróg.

'Czy gdyby ³zy potrafi³y mówiæ, wyt³umaczy³yby ideê smutku?'

samarableed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:11   #3624
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
TO jak chcesz. Ja sie zdecydowalam na mase, bo stracilam na wadze do poziomu niedowagi. Oczywiscie nie bralam sie za mase dopuki moje BMI nie wzroslo do 19, wlasnie od 19 zaczelam. I dowalilam do prawie maksa BMI, polecialam hardkorowo, bo u mnie wysokie bmi = brak talii, cellulit (nawet przy relatywnie niewysokim bf) i twarz w stajlu "ksiezyc w pelni".

Ale ja sobie zapodalam naprawde hardkorowy trening. Poza tym wspominam moja mase jako lekki koszmar, z roznych powodow.
No, dluuuga historia ta moja masa, rekompozycja itd.

Dzieki. Sniadanie owszem, bez bialka, ale kolacja byla bialkowa, poza tym bylam lekko skacowana i napchana po przedwczoraj .
Kawa: ja jak robie w domu to tylko sama kupuje kawe w ziarnach. teraz mam jakas wypasiona najlepsza z Kolumbii, znajomy mi przywiozl, bo byl. RObie tak: miele sobie kawe na pol sloiczka (tego Illy, co na fotach byl, tam trzymam kawe) i w mieleniu dodaje: cynamom (z laski) , gozdziki, galke muszkatolowa i imbir. Dalabym tez wyluskane ziarna kardamony (cardamom seeds), ale w Meksyku sa nie do kupienia. I taka kawe parze. Parze tylko w kawiarce, o takiej . Jak mnie poniesie fantazja, to dolewam do kawy (na mielona kawe, przd parzeniem) kilka kropel esencji waniliowej naturalnej (viva Mehiko, kraj wanilli, sprzedaja taka esencje niedrogo, naturalna wlasnie = WYPAS). Jak lubisz waniliowa to mozesz tez wlozyc laske wanilii do mielonej kawy, przejdzie fajnie zapachem. Pije taka kawe, bo jest PYCHA a poza tym zdrowsza na zoladek

Ktos sie pokusi jeszcze o ocene przedwczorajszej wyzerki?
No ja mam w planie jak najszybciej wyj¶æ z tej diety, pewnie z kilogram jeszcze zleci, ale ju¿ za du¿o nie chcê i zacz±æ mocny trening, hardkorowy to on pewnie nie bêdzie, ale có¿ ;p
W³a¶nie te¿ mam tak, ¿e jak wa¿ê chocia¿ trochê wiêcej to nie wygl±dam za dobrze i najwiêcej, mam wra¿enie, idzie w³a¶nie w buziê

A kawa to tylko ¶wie¿o mielona i z ekspresu! Achh! kocham ten zapach, smak... mmm! Aczkolwiek trudno jest trafiæ na naprawdê dobr±, która nie jest kwa¶na...

A z t± wy¿erk± to nie przesadzaj... przy takim treningu to zapewne spokojnie mo¿esz tak je¶æ. A koktajl po treningu brzmi pysznie plus taki widok... marzenie!

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.

Edytowane przez beaufyf00l
Czas edycji: 2011-06-05 o 19:12
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:16   #3625
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ

niestety po owsiance mój ¿o³±dek nie czu³ siê najlepiej

Hmm bardzo s³odko :P Bardzo lubiê s³odkie. Kiedy¶ codziennie musia³am je¶æ chocia¿ jednego batona, ciacho lub inne s³odycze.
Wedle upodobañ, ale ja bym zamieni³a te jogurty na co¶ bardziej od¿ywczego, mo¿e do kolacji zamiast jogurtu wymieszasz d¿em z twarogiem? Miód te¿. No i dorzuci³abym warzywa, owoce... :P
Niestety u mnie w domu same jab³ka s± zazwyczaj, no ale mam nadzieje, ¿e teraz sezonowe jakie¶ bêd± i bêdzie wiêcej owoców.

(...)

U:

1. owsianka: 4 ³y¿ki p³atków, banan zmiksowany, mandarynka, jab³ko, orzechy w³oskie, rodzynki, pó³ szkl mleka. Kawa z mlekiem.

2. jogurt 7 zbó¿ + orzechy, jab³ko
3. duu¿y nale¶nik (w nale¶nikarni, jeden, taka by³a porcja, ale naprawdê duu¿y. ;p ) z ³ososiem i jakim¶ serem/ trochê szpinaku z nale¶nika siostry :PP
4. big milk stracciatella, jab³ko
5. bu³ka z ziarnami z mas³em, wêdlin±, wie¶niakiem, pomidor, ogórek. Herbata. :P
Nie umiem oceniaæ jad³ospisów, ale twój wydaje mi siê smaczny i taki.. na luzie. My¶lê, ¿e jest tak jak powinno byæ.

Dziêkujê za wgl±d do mojego jad³ospisu
Mo¿e jeszcze kto¶ co¶ doradzi?
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:35   #3626
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

niedzielna Redukcja, proszê serdecznie o ocenkê

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2%. jajo na miêkko. kromka razowego (du¿a) z mas³em, sa³at±, szynk±, plastrem pomidora i kie³kami obsypana. do tego 2 ogórki kiszone.

2. II ¶niadanie: sok z grejfruta (domowy ), du¿y jogurt jogobella z wrzuconymi migda³ami i orzechami.

3. obiad (tu by³am u babci i nie mia³am wp³ywu): m³ode ziemniaczki z koperkiem (2 ma³e), w±tróbka z cynamonem (nie wiem co tam jeszcze babcia dodaje ale jest wyyy¶mienita), mizeria. do tego szklana kefiru.

4. pod¿erka (nadal u babci): macchiato z amaretto, muffinka czekoladowa z posypk±.

15 minut biegania (wiêcej nie da³am rady - dopiero zaczynam i mam s³aaabiutk± kondycjê), 45 minut basenu. na basen sz³am 2x20 minut szybkim tempem.

5. kolacja: wpadnie ³oso¶ skropiony cytrynk±.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:42   #3627
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Moja dzisiejsza Redukcja

muszê bardziej nad ni± popracowaæ bo ¼le siê na niej czujê, mam zaparcia i nie chudnê - proszê pomó¿cie!

- placuszki sma¿one na ma³ej ilo¶ci mas³a (jajko, jogurt naturalny activia, otrêby pszenne, p³atki owsiane, zarodki pszenne, m±ka kukurydziana, ziarna s³onecznika, przyprawy) wysz³o 5 na ka¿dym plasterek krakowskiej, z serkiem wiejskim (ok.200g) z ³yzk± activi i pomiodrem moim zdaniem ok

- mieszanka ziaren (soczewica, groch, kasza jêczmienna -pisa³am wczoraj o niej) ugotowana z piersi± z kurczaka (ok. 100g) - nie dojad³am jest ok

- rosó³ z odrobin± zwyk³ego makaronu, kilkoma kr±¿kami marchewki i miêsem drobiowym - bardzo du¿y talerz moim zdaniem ok,ale nie wiem jak to jest z rosolem na R wiec sie nie wypowiadam

- bêd± 2 nó¿ki z grilla z marynaty z sa³atk± (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek konserwowy) ladnie

- bêd± 2 jajka na miêkko ok

Kiedy¶ mysla³am, ¿e nigdy nie schudnê, bo nie mog³am wytrzymaæ na diecie d³u¿ej ni¿ 2 tygodnie. Teraz redukujê siê od kilkunastu tygodni i nic nie chudnê, nie s±dzi³am, ¿e to mozliwe
co nie co wyzej.
Tak patrze na Twoj jadlospis, nie jest on zly, ale sadze, ze duzo drobiu w ciagu jednego dnia. Tak jak pisalam nie wiem jak to z tym rosolkiem jest na R, ja bym pewnie kombinowala i zamiast makaroku dala do rosolu ryz(najlepiej brazowy),chyba ze dalas makaron pelnoziarnisty to ok.
Jezeli chodzi o zaparcia, to proponuje odstawic na razie platki owsiane. Ja mialam straszne zaparcia, na poczatku na R nic mi nie bylo i jadlam owsianke, pozniej doszly zaparcia i wzdecia, po konsultacji tutaj z wizazankami i poszperaniu w necie odstawilam owsianke, tak na tydzien, zwiekszylam spozywanie suszonych sliwek, popijalam herbatke koperkowa i zaparcia minely. Teraz wrocilam do owsianki znowu i jest ok.
A to, ze nie chudniej, to nie wiem, kazdy organizm jest inny, Twoj moze sie broni przed schudnieciem? Wiem po sobie, ze do tego potrzeba czasu wprowadz jakies cwiczenia fizyczne
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 19:43   #3628
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
niedzielna Redukcja, proszê serdecznie o ocenkê

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2%. jajo na miêkko. kromka razowego (du¿a) z mas³em, sa³at±, szynk±, plastrem pomidora i kie³kami obsypana. do tego 2 ogórki kiszone.

2. II ¶niadanie: sok z grejfruta (domowy ), du¿y jogurt jogobella z wrzuconymi migda³ami i orzechami. Wywal jogurt, daj wiesniaka

3. obiad (tu by³am u babci i nie mia³am wp³ywu): m³ode ziemniaczki z koperkiem (2 ma³e), w±tróbka z cynamonem (nie wiem co tam jeszcze babcia dodaje ale jest wyyy¶mienita), mizeria. do tego szklana kefiru. no ok, jesli nie bylo zbyt pozno. Poza tym fajnie, ze jesz watrobke

4. pod¿erka (nadal u babci): macchiato z amaretto, muffinka czekoladowa z posypk±. jakos tak nalo eRkowo

15 minut biegania (wiêcej nie da³am rady - dopiero zaczynam i mam s³aaabiutk± kondycjê), to rob naprzemiennie: 3 min marszu, 1.5 min biegu. Tak latwiej zbudowac kondycje45 minut basenu. na basen sz³am 2x20 minut szybkim tempem.

5. kolacja: wpadnie ³oso¶ skropiony cytrynk±. brak wegli po cwiczeniach.

jw
Cytat:
No ja mam w planie jak najszybciej wyj¶æ z tej diety, pewnie z kilogram jeszcze zleci, ale ju¿ za du¿o nie chcê i zacz±æ mocny trening, hardkorowy to on pewnie nie bêdzie, ale có¿ ;p
W³a¶nie te¿ mam tak, ¿e jak wa¿ê chocia¿ trochê wiêcej to nie wygl±dam za dobrze i najwiêcej, mam wra¿enie, idzie w³a¶nie w buziê I chcesz na mase isc?

A kawa to tylko ¶wie¿o mielona i z ekspresu! Achh! kocham ten zapach, smak... mmm! Aczkolwiek trudno jest trafiæ na naprawdê dobr±, która nie jest kwa¶na... BTW fusy z kawy=rewelacyjny peeling. A te ziola mozesz dodac do kawy do ekspresuu tez

A z t± wy¿erk± to nie przesadzaj... przy takim treningu to zapewne spokojnie mo¿esz tak je¶æ. A koktajl po treningu brzmi pysznie plus taki widok... marzenie!
Wyzerka, chodzilo mi o to, ze duzo, a nie ze za duzo . Poza tymw stalam o 5.30 a poszlam spac o 1 w nocy wiec mialam dluuuugi dzien

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-05, 19:56   #3629
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82

Wczoraj

¶niadanie: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych, du¿e jab³ko, ³y¿eczka cynamonu, pó³ szklanki mleka 1,5%) + kawa w du¿ym kubku (jak 1,5 normalnego) z kilkoma tabletkami s³odzika i mlekiem 1,5%

przek±ska: b.du¿e jab³ko, ma³a garstka Musli o smaku cappuccino

obiad: ok. 250 g ugotowanego broku³a z 100g serka wiejskiego lekkiego ze szczypiorkiem (na nim), prawie pó³ woreczka br±zowego ry¿u, jajko sadzone na ³y¿eczce margaryny Ramy

przek±ska: jab³ko du¿e

kolacja: serek wiejski lekki 200g z kilkoma ogórkami konserwowymi, ze 2,3 frytki podjedzone od kole¿anki

po: kawa z mlekiem i s³odzikiem

pó¼no (przed 24:00): jogurt naturalny Danone z ziarnami zbó¿ 185g

+ W ci±gu dnia kilka gum do ¿ucia Orbit bez cukru (dra¿etki)

DZI¦:

¶niadanie: owsianka jak wczoraj + kawa z mlekiem i s³odzikiem

przek±ska: 2 pierniczki z lukrem (³±cznie 89kcal)

obiad: pier¶ z kurczaka w czosnku i zio³ach <z tzw. worka>, du¿o surówki z kapusty, pomidora, papryki i innych warzyw, porcja ry¿u br±zowego z przypraw± curry (mniej ni¿ pó³ woreczka)

deser: 2 pierniczki

kolacja: serek wiejski 200g z 2 du¿ymi ogórkami konserwowymi, 2 rzodkiewkami, po³ow± pomidora, 2 ³y¿kami mieszkanki groszek-marchew-kukurydza i przypraw± Fit up! do twaro¿ków

po: kawa z mlekiem i s³odzikiem

Ruchu praktycznie zero, siedzê i siê uczê <a raczej próbujê> do sesji.
Jak to wygl±da? Proszê o ocenê;>
Stary 2011-06-05, 19:58   #3630
santos
Zakorzenienie

GG do santos

inwersjaaa a to ma byc R, U czy P?

Santosowa rzezba ;-)

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.