|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
przeczytalam co to naczyniak i wychodzi na to, ze Idalka ma naczyniaka, ale lekarz nazwał go krwiakiem Naczyniak nie zawsze jest widoczny od razu po urodzeniu. Zwykle ujawnia się dopiero w 1-2 tygodniu życia jako czerwony punkcik na głowie lub tułowiu dziecka. Najintensywniej powiększa się w ciągu pierwszych 6 miesięcy i po roku osiąga swój ostateczny rozmiar. Ma kolor czerwony, jest miękki, wypukły, wyglądem przypomina truskawkę. Większość naczyniaków znika między 5 a 9 rokiem życia, a jako ślad po naczyniaku zostaje przebarwienie albo skupisko widocznych przez skórę rozszerzonych naczynek krwionośnych.
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak i to jeszcze mu kupiła małe Nike ![]() Kilka razy mi tak gadała jak mnie spotykała, aż w końcu zaczęłam jej unikać. Cytat:
Black- śliczna Natalka i kotka masz fajnego to te naczyniaki są wypukle? Nadia ma od urodzenia na powiece i to wygląda właśnie jak siatka naczynek krwionośnych, pediatra mówił, ze to naczyniak
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-05 o 20:06 |
||
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wychodzi na to, że naczyniaki są wypukłe
![]() ale mój pediatra mówi na nasze wypukle znamie krwiak, więc chyba krwiaki też moga byc wypukłe a może tych określeniu używa się zamiennie ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Moje dziecko po kąpieli wypiło 60 ml mleka i padło, nic nie było w stanie je obudzić i zachęcić do picia ![]() ciekawe kiedy się obudzi po takiej ubogiej kolacji
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tka nie widac z wloskami![]() Mogli mu kurtke zimowa zalozyc ![]() Ja mialam 2 prace(bo mloda baba jestem;p)- jedna znalazlam przez agencje, a na koncu okazalo sie ze to samo miejsce gdzie moja sis pracuje, a drugie przez ogloszenie W jednej rok w drugiej niecale 3 lata:P---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
blackros jaka uśmiechnięta i jaka duża!
![]() Dziewczyny,rozłożyłam dziś spacerówkę małej i doznałam szoku jak ten wozek wygląda!! Wprowadzili do tego modelu jakieś nowe udziwnienia i tyl wozka wygląda tragicznie! Buda jaka kwadratowa,,z tylu siatka,przez ktora bedzie slonce swiecic... nie wiem,czemu w sklepie nie poprosiłam o rozlozenie spacerowki :/ Kierowalam się tym,co widziałam w internecie na zdjęciach... ech :[ wystawie ten wozek na allegro i trzeba bedzie kupic nową spacerówkę... kiedy będziecie wkładac do spacerówek maluchy?
|
|
#1418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli będziecie usuwać jakby co ?? nam klimatyzacja się zepsuła i dziś jazda w samochodzie (jechaliśmy do teściów) to był jakiś koszmar, okna otwarte ledwo ledwo bo inaczej strasznie wiało na Nadusię, jak dojechaliśmy to wszyscy byliśmy tacy upoceni że szkoda gadać, Nadię musiałam przebrać bo całe mokre plecy miała Cytat:
ja bym kupiła na 62 jak teraz ma troszkę przydłużę to 26 będzie akurat Cytat:
moi rodzice jak w tamtym roku jechali nad morze pociągiem to mówili że strasznie trzęsło i tego się boje bo od nas to jakieś 10 godz jazdy pociągiem ![]() a do okulisty trzeba iść z każdym dzieckiem czy jak pediatra wyśle ?? super że wszystko ok ![]() ewelqa i jak koty zareagowały na nowego członka rodziny ?? mam nadzieję że wrzucisz fotkę wzięłaś kocurka czy kotkę ??Cytat:
czarna zdolna dziewuszka z Majeczki ![]() niutka ja jeszcze w gondolce jeżdżę, Nadia większość spacerku przesypia, pewnie pojeżdzimy w niej dopóki mała nie zacznie siadać a tak w ogóle to kiedy dzieciaki zaczynają siadać ?? patrycja trzeba było powiedzieć koleżance że sama ma płaską głowę co do karuzeli to ja bym wzięła rainforest bo ma żywsze kolory iza ja też do tej pory pracę załatwiałam sobie sama na znajomości nie mam co liczyć brawo dla Idalki dzielna dziewczynka blackrose ale Natalka śliczna ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- czarna a jaki masz wózek ??
|
|
#1419 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale fakt - każdy się dziwi że jak to sama znalazłam? niemożliwe...teraz też chcę zacząć szukać ale właśnie chodzi mi o super posady gdzie naprawdę można zarobić... owszem zdarza się że znajdziesz taką sama ale przeważnie ciężko coś znaleźć żeby dobrze zarabiać... Cytat:
wiesz co ja też nie liczę na znajomości ale gdybym miała mozliwość załatwić tak pracę to bym skorzystała tylko że nie mam nikogo takiego hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super tak jak pisałaś że twoja córcia miała problemy z uchem takie coś to się może przyplątać czy będzie dziecko w czapie czy nie... ta samo przeziębienie katar itd... także nie ma ci przegrzewać dzieci ja też miałam opory przed tą czapką żeby ściągnąć ale teraz Oli taki spokojny że masakra na dworku po prostu za gorąco na czapę. owszem jak nie jest w wózku to ubieram taką dziurkową żeby przed słońcem ochronić ale w wózku nieCytat:
i że schodzi do roku jakoś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też mam ochotę małego przełożyć do spacerówki bo i tak nie śpi na spacerze i mu odrobinę podnoszę oparcie, bo inaczej jest nieszczęśliwy, że nic nie widzi, ale chyba jeszcze poczekam, chociaż z miesiąc.
|
|
|
|
#1421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak tam leżenie na brzuszku u Naduni? Cytat:
co za nazwa, uszczypniecie bociana
|
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chce żeby znikło ![]() Cytat:
![]() ja się tylko spacerówce przyglądałam a gondolka mnie mniej obchodziła moja siostra wsadziła małego do spacerówki jak miał 4 miesiące, ale on jest duży i silny chłopak ![]() Cytat:
ale myślę, że może jak skończy z 3 latka, chyba że lekarz inaczej zaleci, w każdym razie do roku to na pewno nie będziemy nawet o tym myśleć, a potem jeśli nadal będzie to się skonsultujemy Cytat:
ojjj właśnie mi się wydaję, że posady z wyższymi zarobkami są w mniejszym stopniu po znajomości, bo tam jednak trzeba mieć konkretną wiedzę i doświadczenie, a ten niższego szczebla (no i większość urzędniczych) załatwia się częściej po znajomości, ale to tylko moje obserwacje w moim otoczeniu, bo rożnie bywa moja już się obudziła o 21 ![]() i zjadła jeszcze 80ml i mam nadzieję, ze śpi
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
izabela jedyny plus z całej tej sytuacji NOWY WÓZEK,haha
...właśnie buszuję na allegro i bardzo ten mi się spodobał http://allegro.pl/ultralekki-slapi-2...632086495.html
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się
Cytat:
ale tak odbiegając od tematu - nie wszędzie gdzie trzeba mieć doświadczenie czy wiedzę dobrze płacą niestety taki nasz kraj o widzisz a mój dalej śpi kręci się kręci ale śpi a w ogóle pierwszy raz założylam mu na noc krótki rękawek... ![]() dobra xfaktor pooglądane idę pajciu ![]() jak to mówisz Iza : nigdy nie wiadomo ile dane mi będzie spać ![]() spodobało się to twoje powiedzenie tu na forum
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio go oglądałam na allegro Cytat:
ojjj tak
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się głupią babą. Montii 100 lat |
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma takie jakby czerwone platy(plaskie) na szyi i to jest uszczypniecie bociana ktore zazwyczaj zanika. zrezzta mi to nie przeszkadza bo jest zakryte wloskami. sama mam jedno znamie duze brazowe na plecach(moja mama nazywa to myszka ale nie wiem hehe) i taki jakby ciem niejszy plat skory na lydce ![]() Jak wyjedziemy do hiszpani to chyba bd musiala to z plecow usunac
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
moje dziecko ma bardzo wrażliwą pupę, muszę ją grubo smarować przy każdej zmianie pieluszki ![]() bo inaczej od razu jest cała czerwona itp chyba ma jakiś ostry mocz ![]() Nie chciałabym używać kremów o konsystencji Sudocremu bo wkurza mnie, że potem trzeba to tak skrupulatnie wymywać, Czy znacie coś o konsystencji jak Bephanten tylko, żeby tańsze było?
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
traicionera wyniki wysylali do domu
niutka moja ma 12tyg i nie chce jezdzic juz od 3 tyg w gondoli drze sie jak oparzona mam x-landera xa i jezdzi w fteliku maxi-cosi i jest zadowolona ona nie spi mi na spacerach rozglada sie sciagne spacerowke ze strychu i ja obejrze moze ja przeloze skoro mowisz ze spacerowka jest ok patrycja ja mam rainforest i jest zadowolona Emilka przy niej zasypia a w ciagu dnia gada z nia krusiak ja nie zakladam czapkli chyba ze jest mega wiatr wanilia kotek poki co jest jeszcze za maly i wujek powiedzial zeby za 2-3 tyg po niego przyjechac
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie mały ma jakby mniej czerwoną pupcię a też ma problemy że tak powiem przy samym rowku czerwone wiecznie od kiedy smaruję tym kremem jakby mniej zobaczę dalej a kosztuje niewiele...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-05 o 22:28 |
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
iza a moze linomag jest dosc tłusty i niedrogi moze sprobujesz??(ok.6zl)
|
#1434 |
|
BAN stały
|
Ale maly dal czadu-punkt 20 zaczal masakra... chwila ciszy ech ;-)
Takiego ryczacego polozylam go na brzuchu A ON MI SMYK PRZEKRECIŁ SIĘ NA PLECY!!!!! TAK!!! JAK BYM NIE WIDZIALA TO BYM NIE UWIERZYŁA ;-)Taki był wkurzony,ze chce na rece az takie cudo wyczynił he he Dziewczyny jak ja masakra wygladam przez te brwi-tzn nie mam brwi ale takie wielkie 2grube strupy tam gdzie powinny byc brwi jak by mi ktos je .w kolorze ciemno braz-grafit/ pedzlem namalował masakra nie wiedzialam ze po tym makijazu to tak wyglada... mam nadzieje ze do 7dni to zniknie bo w sobote do rodzicow jade na caly tydzien i mam zamiar ze znajomymi sie spotkac i co nie uniknione z moim ex mezem /jedziemy zalatwiac slub koscielny bo jestesmy tylko po cywilym-chwala bogu,ze za 1 tez cywilny bralam he he ;-) |
|
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój maly dziś przez cały dzień zjadł tylko tą butle o 17:30 i teraz dałam mu na noc po cycku i zjadł tylko 60ml i wiecej nie chciał, wiec w ruch jeden cycek, dalej płacz i dugi cycek i dopiero zasnął, ale już coś marudzi pod nosem, nie wiem co mu się stało, czasami dzieci mają reakcje pokarmowe po szczepionkach, może to to? idę się kąać póki mogę
|
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Montii, STO LAT kobieto
Cytat:
Cytat:
![]() my dzis wiekszosc dnia spedzilismy w gosciach ![]() a teraz mykam spac.... |
||
|
|
|
#1437 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odzew
Cytat:
Cytat:
tez teraz używam Nivea i jest całkiem fajny, również kupiony przed porodem Cytat:
zobaczę, moja ma odparzenia na wargach sromowych, a pupa ok, ewidentnie od moczu
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rozłoze spacerówke na jesieni jak mała siądzie narazie gondola jest dla nas OK |
|
|
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to ciekawe, jak w końcu z ta gulką, może zadzwonię do mojego i spytam.
|
|
#1440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

i tka nie widac z wloskami

wzięłaś kocurka czy kotkę ??

A przecież nie ma płaskiej tylko wiadomo, że już nie jest taka okrąglutka jak na początku.