Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 20:03   #1411
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
traicionera, po zapięciu narożników 75x85 cm

iza, Krzysiek to ma od urodzenia i powiedziano nam, że to krwiak; ma też naczyniaka między brwiami, ale mało widocznego

przeczytalam co to naczyniak i wychodzi na to, ze Idalka ma naczyniaka,
ale lekarz nazwał go krwiakiem

Naczyniak nie zawsze jest widoczny od razu po urodzeniu. Zwykle ujawnia się dopiero w 1-2 tygodniu życia jako czerwony punkcik na głowie lub tułowiu dziecka. Najintensywniej powiększa się w ciągu pierwszych 6 miesięcy i po roku osiąga swój ostateczny rozmiar. Ma kolor czerwony, jest miękki, wypukły, wyglądem przypomina truskawkę. Większość naczyniaków znika między 5 a 9 rokiem życia, a jako ślad po naczyniaku zostaje przebarwienie albo skupisko widocznych przez skórę rozszerzonych naczynek krwionośnych.
Stary 2011-06-05, 20:03   #1412
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
dokładnie a jej wnuczek na pewno skorzysta z tych butów tak, że aż podeszwy zedrze

tak i to jeszcze mu kupiła małe Nike
Kilka razy mi tak gadała jak mnie spotykała, aż w końcu zaczęłam jej unikać.

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
traicionera, po zapięciu narożników 75x85 cm

iza, Krzysiek to ma od urodzenia i powiedziano nam, że to krwiak; ma też naczyniaka między brwiami, ale mało widocznego
a jak się rozepnie?

Black- śliczna Natalka i kotka masz fajnego

to te naczyniaki są wypukle?
Nadia ma od urodzenia na powiece i to wygląda właśnie jak siatka naczynek krwionośnych, pediatra mówił, ze to naczyniak
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-05 o 20:06
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:26   #1413
iizabelaa
Zakorzenienie

chyba wychodzi na to, że naczyniaki są wypukłe
ale mój pediatra mówi na nasze wypukle znamie krwiak,
więc chyba krwiaki też moga byc wypukłe
a może tych określeniu używa się zamiennie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Moje dziecko po kąpieli wypiło 60 ml mleka i padło, nic nie było w stanie je obudzić i zachęcić do picia

ciekawe kiedy się obudzi po takiej ubogiej kolacji
Stary 2011-06-05, 20:29   #1414
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
jak wyglada ta ciemieniucha?

byłyśmy na spacerze w parku i widziałam chłopczyka trochę starszego od Naduni w polarowej grubej czapie Przy 28 stopniach i wózku wystawionym na słońce z postawiona budka.

Iizabela- dokładnie tak
Nigdy nie liczyłam na żadne znajomości, normalnie wysyłałam cv, chodziłam na rozmowy kwalifikacyjne i w końcu znajdowałam prace.
Taka jakby skorupka na glowce ma pod grzywka;p, ale zadzialamy i zejdzie i tka nie widac z wloskami

Mogli mu kurtke zimowa zalozyc

Ja mialam 2 prace(bo mloda baba jestem;p)- jedna znalazlam przez agencje, a na koncu okazalo sie ze to samo miejsce gdzie moja sis pracuje, a drugie przez ogloszenie W jednej rok w drugiej niecale 3 lata:P

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

A nam się Natala tak rozgadała dzisiaj że jesteśmy w szoku. Gada i gada. Teraz też zamiast spać po kąpieli to gada

wstawiam foty:
1. Pierwszy raz w sukience
2. Ach te nasze sekrety
3. Luśka zobaczyła ptaka na balkonie
Slodka gadula

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:34   #1415
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Doradźcie mi kochane czy opłaca mi się wymieniać karuzelę na nową czy 3 miesięcznemu maluchowi nie warto już kupować nowej? Ta którą mamy jest bardzo uboga i szybko się małemu nudzi. Podobają mi się te dwie i nie wiem, którą ewentualnie wybrać. http://allegro.pl/fisher-price-karuz...645600426.html lub http://allegro.pl/fisher-price-karuz...637148099.html Co polecacie?
Uważam, że opłaca się kupienie teraz karuzelki. Mój dopiero do niedawna się nią interesuje. Mamy Rainforest i młody jest bardzo zadowolony.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:38   #1416
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
chyba wychodzi na to, że naczyniaki są wypukłe
ale mój pediatra mówi na nasze wypukle znamie krwiak,
więc chyba krwiaki też moga byc wypukłe
a może tych określeniu używa się zamiennie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Moje dziecko po kąpieli wypiło 60 ml mleka i padło, nic nie było w stanie je obudzić i zachęcić do picia

to ja nie wiem, co moja mała ma na powiece, myślałam, ze to naczyniak

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Taka jakby skorupka na glowce ma pod grzywka;p, ale zadzialamy i zejdzie i tka nie widac z wloskami

Mogli mu kurtke zimowa zalozyc

Ja mialam 2 prace(bo mloda baba jestem;p)- jedna znalazlam przez agencje, a na koncu okazalo sie ze to samo miejsce gdzie moja sis pracuje, a drugie przez ogloszenie W jednej rok w drugiej niecale 3 lata:P

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Slodka gadula
dzięki za odpowiedz
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 20:48   #1417
87czarna
Zakorzenienie

blackros jaka uśmiechnięta i jaka duża!

Dziewczyny,rozłożyłam dziś spacerówkę małej i doznałam szoku jak ten wozek wygląda!! Wprowadzili do tego modelu jakieś nowe udziwnienia i tyl wozka wygląda tragicznie! Buda jaka kwadratowa,,z tylu siatka,przez ktora bedzie slonce swiecic... nie wiem,czemu w sklepie nie poprosiłam o rozlozenie spacerowki :/ Kierowalam się tym,co widziałam w internecie na zdjęciach... ech :[ wystawie ten wozek na allegro i trzeba bedzie kupic nową spacerówkę...

kiedy będziecie wkładac do spacerówek maluchy?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:54   #1418
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

a jeśli nie zniknie to ze względów kosmetycznych bo jednak dziewczynki/kobiety dużo się czeszą,
i można by podrażniać grzebieniem

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ze Śląska trochę macie nad morze,
ja z wlkp w sumie trochę bliżej

przeraża mnie to że nie mamy klimy w samochodzie

czyli będziecie usuwać jakby co ??

nam klimatyzacja się zepsuła i dziś jazda w samochodzie (jechaliśmy do teściów) to był jakiś koszmar, okna otwarte ledwo ledwo bo inaczej strasznie wiało na Nadusię, jak dojechaliśmy to wszyscy byliśmy tacy upoceni że szkoda gadać, Nadię musiałam przebrać bo całe mokre plecy miała

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

A mam takie pytanie. 26 czerwca chcemy chrzcic mała i nie wiem w jakim rozmiarze szukac jej ubranka. Na chwile obecna ubieram jej 62 ale sa jeszcze odrobinke przyduze. No i musze kupowac becik?

Monti sto lat, bo z tego co zrozumiałam z twojego postu to dzisiaj masz urodziny

ja bym kupiła na 62 jak teraz ma troszkę przydłużę to 26 będzie akurat becika ja bym nie brała bo dziecko ci się zapoci, my nie mieliśmy chociaż chłodno było i jak się rozglądałam to na 7 albo 8 dzieciaków (już nie pamiętam ile było) tylko jeden bobas był w beciku i najbardziej się darł :P

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Wczoraj u okulisty byłam z małą, na szczęście wszystko w

porządku, mamy pokazać się za 3 lata.

Czemu? My właśnie chcielibyśmy we wrześniu jechać nad morze pociągiem właśnie. Lepiej niż autobusem, wygodnie można spacerować z dzieckiem, wygodnie przewinąć.

moi rodzice jak w tamtym roku jechali nad morze pociągiem to mówili że strasznie trzęsło i tego się boje bo od nas to jakieś 10 godz jazdy pociągiem

a do okulisty trzeba iść z każdym dzieckiem czy jak pediatra wyśle ??

super że wszystko ok

ewelqa
i jak koty zareagowały na nowego członka rodziny ?? mam nadzieję że wrzucisz fotkę wzięłaś kocurka czy kotkę ??

Cytat:

doczytałam, ze dzieci zaczynają chwytać przedmioty po tym drugim skoku 8 tygodnia, wi
c akurat.
moja ma 13 i nie chwyta przedmiotów no chyba że przez przypadek to wtedy wkłada do buzi, narazie jest na etapie że rączki są zajefajne i tylko one się liczą, mam wrażenie że woli bardziej ręce niż smoczek

czarna
zdolna dziewuszka z Majeczki

niutka ja jeszcze w gondolce jeżdżę, Nadia większość spacerku przesypia, pewnie pojeżdzimy w niej dopóki mała nie zacznie siadać

a tak w ogóle to kiedy dzieciaki zaczynają siadać ??

patrycja
trzeba było powiedzieć koleżance że sama ma płaską głowę
co do karuzeli to ja bym wzięła rainforest bo ma żywsze kolory

iza ja też do tej pory pracę załatwiałam sobie sama na znajomości nie mam co liczyć
brawo dla Idalki dzielna dziewczynka

blackrose
ale Natalka śliczna

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

czarna a jaki masz wózek ??

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:04   #1419
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Eirene ta koleżanka też ma malutkiego synka tyle, że 2 miesiące młodszego od Alanka. Może chciała mi dogryźć pokazując w ten sposób, że tylko jej syn jest najpiękniejszy. Zresztą cały czas mi dogadywała, że jaki Alan wielki w porównaniu do jej kruszynki a przecież to logiczne skoro jest dwa miesiące starszy A jak jej mąż powiedział do mnie, że Alanek ma śliczną buźkę to tamta taką minę zrobiła, że myślałam, że męża wzrokiem zabije. Na razie nie zamierzam się z nią spotykać...wystarczy mi. Ciągle mi rady dawała, o które nie prosiłam bo ona ma już dwójkę dzieci a ja to nic nie wiem...wyglądało to tak jakby ona wiedziała co jest lepsze dla mojego dziecka
no tak myślałam że ma dziecko... ta moja też ... zawsze tak jest niektóre matki na siłę próbują udowodnić że u twojego dziecka jest coś nie tak bo tylko ich najpiękniejsze...

Cytat:
no to ja się pochwalę,
że pracowałam już w 4 miejscach,
i żadnej pracy nie dostałam po znajomości,
i nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem pracy

odpukać, żeby nie zapeszyć,
bo niedługo pewnie znowu będę szukać
wiesz co ja 5 lat pracuję w jednym miejscu też znalazłam sama po prostu złożyłam podanie ale niestety nie jestem zbytnio zadowolona no ale fakt - każdy się dziwi że jak to sama znalazłam? niemożliwe...
teraz też chcę zacząć szukać ale właśnie chodzi mi o super posady gdzie naprawdę można zarobić... owszem zdarza się że znajdziesz taką sama ale przeważnie ciężko coś znaleźć żeby dobrze zarabiać...

Cytat:

byłyśmy na spacerze w parku i widziałam chłopczyka trochę starszego od Naduni w polarowej grubej czapie Przy 28 stopniach i wózku wystawionym na słońce z postawiona budka.

Iizabela- dokładnie tak
Nigdy nie liczyłam na żadne znajomości, normalnie wysyłałam cv, chodziłam na rozmowy kwalifikacyjne i w końcu znajdowałam prace.
o matko biedne dziecko...

wiesz co ja też nie liczę na znajomości ale gdybym miała mozliwość załatwić tak pracę to bym skorzystała tylko że nie mam nikogo takiego hehe

Cytat:
o rany ... ludzie są dziwni ...

ja leżałam na sali po porodzie przez kilka godzin z 2 dziewczynami, jedna miała synka, który ważył 2,9kg a druga córcie 4kg,
no i moja Idalka 3,2,

i ta co miała synka przez te kilka godzin chyba do każdego kto wchodził do sali powtarzała, że jej synek jest najmniejszy z duma w głosie
eee... to chyba właśnie w odwrotną stronę to jest... ja bym się tak nie cieszyła że moje dziecko najmniejsze...

Cytat:
Dziewczyny,

a wy używacie tego śmiesznego oparcia w gondolce?
Bo mi się na razie wydaje, ze ono ma zbyt duży kąt pochylenia
nie używam a dopiero dziś go odkryłam Oli leży na płasko

Cytat:
dokładnie a jej wnuczek na pewno skorzysta z tych butów tak, że aż podeszwy zedrze

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Bylismy bez czapki ;-) wpadlam tylko powiedziec ;-)
super tak jak pisałaś że twoja córcia miała problemy z uchem takie coś to się może przyplątać czy będzie dziecko w czapie czy nie... ta samo przeziębienie katar itd... także nie ma ci przegrzewać dzieci ja też miałam opory przed tą czapką żeby ściągnąć ale teraz Oli taki spokojny że masakra na dworku po prostu za gorąco na czapę. owszem jak nie jest w wózku to ubieram taką dziurkową żeby przed słońcem ochronić ale w wózku nie

Cytat:
Nadia ma od urodzenia na powiece i to wygląda właśnie jak siatka naczynek krwionośnych, pediatra mówił, ze to naczyniak
Oli też ma takie naczynka jakby popękane na powiekach czytałam że to się nazywa uszczypnięcia bociana i że schodzi do roku jakoś

Cytat:

skąd ja to znam mój OLi zjadł 70 i nawet siłą mu nie mogłam wcisnąć więcej... chyba czeka nas szybsza pobudka....

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,rozłożyłam dziś spacerówkę małej i doznałam szoku jak ten wozek wygląda!! Wprowadzili do tego modelu jakieś nowe udziwnienia i tyl wozka wygląda tragicznie! Buda jaka kwadratowa,,z tylu siatka,przez ktora bedzie slonce swiecic... nie wiem,czemu w sklepie nie poprosiłam o rozlozenie spacerowki :/ Kierowalam się tym,co widziałam w internecie na zdjęciach... ech :[ wystawie ten wozek na allegro i trzeba bedzie kupic nową spacerówkę...

oj niedobrze. ja też jeszcze nie roskłądałam tylko na zdjęciu widziałam moją spacerówkę ciekawa jestem... ja za jakiś miesiac może wcześniej wyciągnę i na płasko rozłożę bo w gondoli to gorąco

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:26   #1420
Tity
Zakorzenienie

No właśnie ja też mam ochotę małego przełożyć do spacerówki bo i tak nie śpi na spacerze i mu odrobinę podnoszę oparcie, bo inaczej jest nieszczęśliwy, że nic nie widzi, ale chyba jeszcze poczekam, chociaż z miesiąc.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:27   #1421
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

ja pewnie niedługo, bo młodej zostało 10 cm gondolki, a przecież nie będę jej wciskać na siłę.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

nam klimatyzacja się zepsuła i dziś jazda w samochodzie (jechaliśmy do teściów) to był jakiś koszmar, okna otwarte ledwo ledwo bo inaczej strasznie wiało na Nadusię, jak dojechaliśmy to wszyscy byliśmy tacy upoceni że szkoda gadać, Nadię musiałam przebrać bo całe mokre plecy miała

ja bym kupiła na 62 jak teraz ma troszkę przydłużę to 26 będzie akurat becika ja bym nie brała bo dziecko ci się zapoci, my nie mieliśmy chociaż chłodno było i jak się rozglądałam to na 7 albo 8 dzieciaków (już nie pamiętam ile było) tylko jeden bobas był w beciku i najbardziej się darł :P

moi rodzice jak w tamtym roku jechali nad morze pociągiem to mówili że strasznie trzęsło i tego się boje bo od nas to jakieś 10 godz jazdy pociągiem

a do okulisty trzeba iść z każdym dzieckiem czy jak pediatra wyśle ??

super że wszystko ok

ewelqa
i jak koty zareagowały na nowego członka rodziny ?? mam nadzieję że wrzucisz fotkę wzięłaś kocurka czy kotkę ??

moja ma 13 i nie chwyta przedmiotów no chyba że przez przypadek to wtedy wkłada do buzi, narazie jest na etapie że rączki są zajefajne i tylko one się liczą, mam wrażenie że woli bardziej ręce niż smoczek
Najlepsze jest wpychanie pięści do buzi
Jak tam leżenie na brzuszku u Naduni?

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no tak myślałam że ma dziecko... ta moja też ... zawsze tak jest niektóre matki na siłę próbują udowodnić że u twojego dziecka jest coś nie tak bo tylko ich najpiękniejsze...

wiesz co ja 5 lat pracuję w jednym miejscu też znalazłam sama po prostu złożyłam podanie ale niestety nie jestem zbytnio zadowolona no ale fakt - każdy się dziwi że jak to sama znalazłam? niemożliwe...
teraz też chcę zacząć szukać ale właśnie chodzi mi o super posady gdzie naprawdę można zarobić... owszem zdarza się że znajdziesz taką sama ale przeważnie ciężko coś znaleźć żeby dobrze zarabiać...

o matko biedne dziecko...

wiesz co ja też nie liczę na znajomości ale gdybym miała mozliwość załatwić tak pracę to bym skorzystała tylko że nie mam nikogo takiego hehe

eee... to chyba właśnie w odwrotną stronę to jest... ja bym się tak nie cieszyła że moje dziecko najmniejsze...

super tak jak pisałaś że twoja córcia miała problemy z uchem takie coś to się może przyplątać czy będzie dziecko w czapie czy nie... ta samo przeziębienie katar itd... także nie ma ci przegrzewać dzieci ja też miałam opory przed tą czapką żeby ściągnąć ale teraz Oli taki spokojny że masakra na dworku po prostu za gorąco na czapę. owszem jak nie jest w wózku to ubieram taką dziurkową żeby przed słońcem ochronić ale w wózku nie

Oli też ma takie naczynka jakby popękane na powiekach czytałam że to się nazywa uszczypnięcia bociana i że schodzi do roku jakoś

skąd ja to znam mój OLi zjadł 70 i nawet siłą mu nie mogłam wcisnąć więcej... chyba czeka nas szybsza pobudka....

oj niedobrze. ja też jeszcze nie roskłądałam tylko na zdjęciu widziałam moją spacerówkę ciekawa jestem... ja za jakiś miesiac może wcześniej wyciągnę i na płasko rozłożę bo w gondoli to gorąco
Różne sobie prace znajdowałam,a le w końcu udało mi się dobra. Jak inni mi chcieli pomagać, to zazwyczaj jakieś stanowiska nie dla mnie.

co za nazwa, uszczypniecie bociana
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 21:31   #1422
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez już nie wiem co to jest,
ale chce żeby znikło

Cytat:

ojjj to nieciekawie ale przynajmniej będziesz mieć nowy wózek

ja się tylko spacerówce przyglądałam a gondolka mnie mniej obchodziła

moja siostra wsadziła małego do spacerówki jak miał 4 miesiące, ale on jest duży i silny chłopak

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to kiedy dzieciaki zaczynają siadać ??
jakby co to będziemy,
ale myślę, że może jak skończy z 3 latka,
chyba że lekarz inaczej zaleci,
w każdym razie do roku to na pewno nie będziemy nawet o tym myśleć,
a potem jeśli nadal będzie to się skonsultujemy

Cytat:

ojjj właśnie mi się wydaję, że posady z wyższymi zarobkami są w mniejszym stopniu po znajomości, bo tam jednak trzeba mieć konkretną wiedzę i doświadczenie,
a ten niższego szczebla (no i większość urzędniczych) załatwia się częściej po znajomości,
ale to tylko moje obserwacje w moim otoczeniu,
bo rożnie bywa

moja już się obudziła o 21
i zjadła jeszcze 80ml
i mam nadzieję, ze śpi
Stary 2011-06-05, 21:40   #1423
87czarna
Zakorzenienie

izabela jedyny plus z całej tej sytuacji NOWY WÓZEK,haha ...właśnie buszuję na allegro i bardzo ten mi się spodobał http://allegro.pl/ultralekki-slapi-2...632086495.html

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:42   #1424
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
co za nazwa, uszczypniecie bociana
podoba mi się

Cytat:
ojjj właśnie mi się wydaję, że posady z wyższymi zarobkami są w mniejszym stopniu po znajomości, bo tam jednak trzeba mieć konkretną wiedzę i doświadczenie,
a ten niższego szczebla (no i większość urzędniczych) załatwia się częściej po znajomości,
bo rożnie bywa

i zjadła jeszcze 80ml
i mam nadzieję, ze śpi
no w sumie fakt
ale tak odbiegając od tematu - nie wszędzie gdzie trzeba mieć doświadczenie czy wiedzę dobrze płacą niestety taki nasz kraj

o widzisz a mój dalej śpi kręci się kręci ale śpi
a w ogóle pierwszy raz założylam mu na noc krótki rękawek...

dobra xfaktor pooglądane idę pajciu
jak to mówisz Iza : nigdy nie wiadomo ile dane mi będzie spać
spodobało się to twoje powiedzenie tu na forum

Stary 2011-06-05, 21:49   #1425
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
izabela jedyny plus z całej tej sytuacji NOWY WÓZEK,haha ...właśnie buszuję na allegro i bardzo ten mi się spodobał http://allegro.pl/ultralekki-slapi-2...632086495.html
Slapi jest śliczny
ostatnio go oglądałam na allegro

Cytat:
no w sumie fakt
ale tak odbiegając od tematu - nie wszędzie gdzie trzeba mieć doświadczenie czy wiedzę dobrze płacą niestety taki nasz kraj

ojjj tak
Stary 2011-06-05, 21:55   #1426
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj się wkurzyłam, byliśmy u znajomych na grillu i koleżanka do mnie mówi, że Alan ma płaską głowę z tyłu i tak mu już zostanie a ja do niej, że nie prawda i jak zacznie się sprawniej i częściej obracać to mu się zrówna a poza tym układam go na boczki a ona i tak dalej swoje, że mu tak zostanie A przecież nie ma płaskiej tylko wiadomo, że już nie jest taka okrąglutka jak na początku.
Trzeba jej się było spytać czy rodzice kupowali jej betonowe zabawki, bo ma twarz kwadratową
Nie przejmuj się głupią babą.

Montii 100 lat

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:00   #1427
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez już nie wiem co to jest,
ale chce żeby znikło

ojjj to nieciekawie ale przynajmniej będziesz mieć nowy wózek

ja się tylko spacerówce przyglądałam a gondolka mnie mniej obchodziła

moja siostra wsadziła małego do spacerówki jak miał 4 miesiące, ale on jest duży i silny chłopak

jakby co to będziemy,
ale myślę, że może jak skończy z 3 latka,
chyba że lekarz inaczej zaleci,
w każdym razie do roku to na pewno nie będziemy nawet o tym myśleć,
a potem jeśli nadal będzie to się skonsultujemy

bo rożnie bywa

i zjadła jeszcze 80ml
i mam nadzieję, ze śpi
sa zawody, w których bez wiedzy i umiejętności ani rusz i nikt nie zatrudni kogoś tylko ze względu na znajomości.

Cytat:
fajny ten wózeczek, praktyczny

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Trzeba jej się było spytać czy rodzice kupowali jej betonowe zabawki, bo ma twarz kwadratową
Nie przejmuj się głupią babą.

Montii 100 lat
jaki tekst
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 22:00   #1428
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za odpowiedz
Posmarowalam oliwa z oliwek i zalozylam czapeczke, b niby to poamga i mala tak sie wkurzala na ta czapke ze masakra;p wiec szybko do wanny jes ci nyny;p pospiewalam jej kolysanki i zasnela

Moja ma takie jakby czerwone platy(plaskie) na szyi i to jest uszczypniecie bociana ktore zazwyczaj zanika. zrezzta mi to nie przeszkadza bo jest zakryte wloskami.
sama mam jedno znamie duze brazowe na plecach(moja mama nazywa to myszka ale nie wiem hehe) i taki jakby ciem niejszy plat skory na lydce
Jak wyjedziemy do hiszpani to chyba bd musiala to z plecow usunac

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:05   #1429
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny

moje dziecko ma bardzo wrażliwą pupę, muszę ją grubo smarować przy każdej zmianie pieluszki
bo inaczej od razu jest cała czerwona itp
chyba ma jakiś ostry mocz

Nie chciałabym używać kremów o konsystencji Sudocremu bo wkurza mnie, że potem trzeba to tak skrupulatnie wymywać,

Czy znacie coś o konsystencji jak Bephanten tylko, żeby tańsze było?
Stary 2011-06-05, 22:09   #1430
Ewelqa1985
Zadomowienie

traicionera wyniki wysylali do domu
niutka moja ma 12tyg i nie chce jezdzic juz od 3 tyg w gondoli drze sie jak oparzona mam x-landera xa i jezdzi w fteliku maxi-cosi i jest zadowolona ona nie spi mi na spacerach rozglada sie sciagne spacerowke ze strychu i ja obejrze moze ja przeloze skoro mowisz ze spacerowka jest ok
patrycja ja mam rainforest i jest zadowolona Emilka przy niej zasypia a w ciagu dnia gada z nia polecam
krusiak ja nie zakladam czapkli chyba ze jest mega wiatr
wanilia kotek poki co jest jeszcze za maly i wujek powiedzial zeby za 2-3 tyg po niego przyjechac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:14   #1431
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny

moje dziecko ma bardzo wrażliwą pupę, muszę ją grubo smarować przy każdej zmianie pieluszki

Nie chciałabym używać kremów o konsystencji Sudocremu bo wkurza mnie, że potem trzeba to tak skrupulatnie wymywać,

A próbowałaś Alantan Plus maść? Polecam. Ja na początku używałam, ale młody nie ma problemów z pupką, więc teraz używam Nivea oraz Hipp (kupiłam przed porodem, to zużywam). U mnie najpierw w szkole rodzenia polecali ten Alantan, później w szpitalu polecali, później położna środowiskowa pochwaliła. I jak wylądowaliśmy w innym szpitalu, to też tam tego używali.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:22   #1432
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

mi farmaceutka poleciła w aptece Linoeparol wpisz sobie go w d o z. pl ale Linoeparol Sensitove krem

narazie mały ma jakby mniej czerwoną pupcię a też ma problemy że tak powiem przy samym rowku czerwone wiecznie od kiedy smaruję tym kremem jakby mniej zobaczę dalej a kosztuje niewiele...

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-05 o 22:28
Stary 2011-06-05, 22:22   #1433
Ewelqa1985
Zadomowienie

iza a moze linomag jest dosc tłusty i niedrogi moze sprobujesz??(ok.6zl)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:23   #1434
Krusiak
BAN stały

Ale maly dal czadu-punkt 20 zaczal masakra... chwila ciszy ech ;-)
Takiego ryczacego polozylam go na brzuchu A ON MI SMYK PRZEKRECIŁ SIĘ NA PLECY!!!!! TAK!!! JAK BYM NIE WIDZIALA TO BYM NIE UWIERZYŁA ;-)Taki był wkurzony,ze chce na rece az takie cudo wyczynił he he

Dziewczyny jak ja masakra wygladam przez te brwi-tzn nie mam brwi ale takie wielkie 2grube strupy tam gdzie powinny byc brwi jak by mi ktos je .w kolorze ciemno braz-grafit/ pedzlem namalował masakra nie wiedzialam ze po tym makijazu to tak wyglada... mam nadzieje ze do 7dni to zniknie bo w sobote do rodzicow jade na caly tydzien i mam zamiar ze znajomymi sie spotkac i co nie uniknione z moim ex mezem /jedziemy zalatwiac slub koscielny bo jestesmy tylko po cywilym-chwala bogu,ze za 1 tez cywilny bralam he he ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:33   #1435
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Eirene ta koleżanka też ma malutkiego synka tyle, że 2 miesiące młodszego od Alanka. Może chciała mi dogryźć pokazując w ten sposób, że tylko jej syn jest najpiękniejszy. Zresztą cały czas mi dogadywała, że jaki Alan wielki w porównaniu do jej kruszynki a przecież to logiczne skoro jest dwa miesiące starszy A jak jej mąż powiedział do mnie, że Alanek ma śliczną buźkę to tamta taką minę zrobiła, że myślałam, że męża wzrokiem zabije. Na razie nie zamierzam się z nią spotykać...wystarczy mi. Ciągle mi rady dawała, o które nie prosiłam bo ona ma już dwójkę dzieci a ja to nic nie wiem...wyglądało to tak jakby ona wiedziała co jest lepsze dla mojego dziecka
jakbym czytała o swojej koleżance tylko ona na szczęście tak nie dogadywała strasznie tylko męża musztrowała przy wszystkich,

mój maly dziś przez cały dzień zjadł tylko tą butle o 17:30 i teraz dałam mu na noc po cycku i zjadł tylko 60ml i wiecej nie chciał, wiec w ruch jeden cycek, dalej płacz i dugi cycek i dopiero zasnął, ale już coś marudzi pod nosem, nie wiem co mu się stało, czasami dzieci mają reakcje pokarmowe po szczepionkach, może to to?
idę się kąać póki mogę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:38   #1436
iweczka
Zakorzenienie

Montii, STO LAT kobieto

Cytat:
Aja- a zdradzisz nazwe?
moja tez ma taka gulke, ale nie wiedzialam, czy mozna ruszac.
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Antisol w areozolu, kupowałam w aptece

Takie gulki należy rozmasować!! Bierze się płatek lub watę, spirytus na to i delikatnymi kolistymi ruchami masować.

Nawet u dorosłego tak sie robi, bo inaczej ropa moze się zebrać i trzeba rozcinać, ciocia moja tak miała
a ja bylam u dwoch pediatrow i kazali nie ruszać tej gulki po szczepeniu...

my dzis wiekszosc dnia spedzilismy w gosciach
a teraz mykam spac....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:41   #1437
iizabelaa
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odzew

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
iza a moze linomag jest dosc tłusty i niedrogi moze sprobujesz??(ok.6zl)
faktycznie jest nie drogi, pewnie spróbuje

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A próbowałaś Alantan Plus maść? Polecam. Ja na początku używałam, ale młody nie ma problemów z pupką, więc teraz używam Nivea oraz Hipp (kupiłam przed porodem, to zużywam). U mnie najpierw w szkole rodzenia polecali ten Alantan, później w szpitalu polecali, później położna środowiskowa pochwaliła. I jak wylądowaliśmy w innym szpitalu, to też tam tego używali.
już sama nie wiem co kupić,

tez teraz używam Nivea i jest całkiem fajny,
również kupiony przed porodem

Cytat:
mi farmaceutka poleciła w aptece Linoeparol wpisz sobie go w d o z. pl ale Linoeparol Sensitove krem

narazie mały ma jakby mniej czerwoną pupcię a też ma problemy że tak powiem przy samym rowku czerwone wiecznie od kiedy smaruję tym kremem jakby mniej zobaczę dalej a kosztuje niewiele...
droższy od Alantanu i Linomagu,
zobaczę,

moja ma odparzenia na wargach sromowych, a pupa ok,
ewidentnie od moczu
Stary 2011-06-05, 22:41   #1438
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

no to kiepawo.......
ja rozłoze spacerówke na jesieni jak mała siądzie
narazie gondola jest dla nas OK
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:46   #1439
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Posmarowalam oliwa z oliwek i zalozylam czapeczke, b niby to poamga i mala tak sie wkurzala na ta czapke ze masakra;p wiec szybko do wanny jes ci nyny;p pospiewalam jej kolysanki i zasnela

Moja ma takie jakby czerwone platy(plaskie) na szyi i to jest uszczypniecie bociana ktore zazwyczaj zanika. zrezzta mi to nie przeszkadza bo jest zakryte wloskami.
sama mam jedno znamie duze brazowe na plecach(moja mama nazywa to myszka ale nie wiem hehe) i taki jakby ciem niejszy plat skory na lydce
Jak wyjedziemy do hiszpani to chyba bd musiala to z plecow usunac
Lepiej usunac, bo takie duże znamiona mogą źle reagować na słonce

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
traicionera wyniki wysylali do domu
niutka moja ma 12tyg i nie chce jezdzic juz od 3 tyg w gondoli drze sie jak oparzona mam x-landera xa i jezdzi w fteliku maxi-cosi i jest zadowolona ona nie spi mi na spacerach rozglada sie sciagne spacerowke ze strychu i ja obejrze moze ja przeloze skoro mowisz ze spacerowka jest ok
patrycja ja mam rainforest i jest zadowolona Emilka przy niej zasypia a w ciagu dnia gada z nia polecam
krusiak ja nie zakladam czapkli chyba ze jest mega wiatr
wanilia kotek poki co jest jeszcze za maly i wujek powiedzial zeby za 2-3 tyg po niego przyjechac
u nas dzwonią, jeśli jakieś badania wyszły nie tak, a tak to brak odzewu

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ale maly dal czadu-punkt 20 zaczal masakra... chwila ciszy ech ;-)
Takiego ryczacego polozylam go na brzuchu A ON MI SMYK PRZEKRECIŁ SIĘ NA PLECY!!!!! TAK!!! JAK BYM NIE WIDZIALA TO BYM NIE UWIERZYŁA ;-)Taki był wkurzony,ze chce na rece az takie cudo wyczynił he he

Dziewczyny jak ja masakra wygladam przez te brwi-tzn nie mam brwi ale takie wielkie 2grube strupy tam gdzie powinny byc brwi jak by mi ktos je .w kolorze ciemno braz-grafit/ pedzlem namalował masakra nie wiedzialam ze po tym makijazu to tak wyglada... mam nadzieje ze do 7dni to zniknie bo w sobote do rodzicow jade na caly tydzien i mam zamiar ze znajomymi sie spotkac i co nie uniknione z moim ex mezem /jedziemy zalatwiac slub koscielny bo jestesmy tylko po cywilym-chwala bogu,ze za 1 tez cywilny bralam he he ;-)
dobre z tymi brwiami, a twój synek bardzo silny

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Montii, STO LAT kobieto

a ja bylam u dwoch pediatrow i kazali nie ruszać tej gulki po szczepeniu...

my dzis wiekszosc dnia spedzilismy w gosciach
a teraz mykam spac....
to ciekawe, jak w końcu z ta gulką, może zadzwonię do mojego i spytam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-05, 22:57   #1440
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wstawiam foty:
1. Pierwszy raz w sukience
2. Ach te nasze sekrety
3. Luśka zobaczyła ptaka na balkonie
ale slicznotka

Cytat:
ja pewnie niedługo, bo młodej zostało 10 cm gondolki, a przecież nie będę jej wciskać na siłę.
Rafalowi zostalo ok 5cm wiec tez nie wiem czy nie kupie nowej lekkiej spacerowki

Cytat:
o ta mi sie podoba
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości