|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
A gdzie reszta dziewczyn??? Tylko my dwie tu jesteśmy?
|
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tez tak widze ze cichutko na tym wizażu, cichutko
|
|
|
#2254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(?) Ślub kościelny (bo cywilny mamy) ma się odbyć na święta wielkanocne 2012r (bez wesela) No i niby Amelka miała iść z Filipkiem na przodzie (nasze druhenki ) ale zbyt często na zbyt daleko ten ślub odkładamy... tak więc planujemy właśnie połączyć chrzciny Amelki ze ślubem. Mam nadzieję że to nasza ostateczna decyzja... Muszę zmusić siebie i mężula, żebyśmy teraz jak przyjedzie wzięli się za załatwianie spraw kościelnych... a nie odkładali tego wciąż na potem... ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A i wiecie co, w ogóle to wróciłam właśnie z piaskownicy, mój Filip bawił się z małym, ślicznym murzynkiem Napatrzyłam się na niego i pozazdraszczałam mu karnacji ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- No nic to idę kąpać małego i siebie... Miłej nocki |
|
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
Hejka kobitki jak tam dzionek minął?? Ja sobie dziś odpoczęłam super
a teraz czeka mnie intensywny tydzień, więc bedzie cieżko byłam właśnie u TŻ w pracy na GOFRACH z bitą śmietaną i dżemem mniaami lubią sobie ci moi strażacy dogadzać hehe---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- ooooo a teraz właśnie już pojechali na sygnale, biedaki
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mi tez wczoraj spuchły lekko nózki ale był to efekt dwóch dni na nogach-poweiem wam ze nigdy wiecej nei dośc ze bolały to jeszcze zaczeły puchnąc
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- nie obraź sie ale fakt-głupie pytanie ![]() po pierwsze każdy robi jak uważa po drugie nie każdy ma takie zdanie jak Ty i uważam ze w niefajny sposób napisałaś do Gosi, skoro zdecydowała się na nie zapinanie pasów to jedj decyzja i moim zdaniem nie musi sie z tego spowiadać a co do tego "ryzyka" opinie są podzielone wiec..... |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie w ogole czuje spuchnieta
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widze was
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Czuje i jestem ale ogolnie na calym ciele; za goraco
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa dopiero wstałam. Poszłam spać na 30 min a obudziłam się po 3 godzinach. A tyle roboty aaaa
![]() A co do spuchnięcia to ja mam nogi jak babulinka. Spuchnięte stopy aż czasami tak, że aż się martwię, bo dochodzi jakieś mrowienie w "przegubie" i pięcie. I jest serio wieeeelka. Tż się śmiał że kostki mi giną
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja juz bym cie poobkładała zimnym okładem he he a przecież na spuchniety brzuchol nic nie poradze![]() a mi na razie upały nie przeszkadzaja, wrecz przciwnie ciesze sie ze jest ciepło -zawsze lubiłam, ciekawe czy ak bardziej sie rozrosne to czy zaczne narzekac
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Lula a może chłodny prysznic by Ci pomógł?
A nogi to trzeba ponoć trzymać albo pod kątem 90 stopni jak się siedzi albo do całkiem wyżej niż reszta ciała na leżąco. A ty Cotka pewnie dużo siedzisz teraz co? Anuska gofryyyy Ja po ciąży to chyba bardziej przytyję niż schudnę jak zacznę wszystko co teraz zabronione jeść
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom, brzuchol i wszystko inne ja uwielbilam upaly i zawsze sie smialam ze moglabym sie urodzic gdzies na poludniu, ale teraz to nie ogarniam, naprawde![]() Cytat:
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
ja zniknęłam bo oglądamy właśnie z TZ nowy serial (znaczy dla mnie nowy) "off the map" o takiej klinice w dzungli ameryki południowej
super jest ![]() Anuska fajną pracę ma twój TZ...ale pewnie sie boisz o niego jak jeżdzi na akcje co? ja bym sie chyba wykonczyła nerwowo, chyba wolę, że mój siedzi za biurkiem.... co do puchnięcia...ja już całkiem zdjęłam obrączkę i pierscionki, czasem popołudniu mi puchą palce i potem się męczę żeby zdjąć. Stopy na razie dają radę
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
sama nie wiem, takie mało dziecięce mi się wydawają, ale zapisałam sobie w ulubionych ![]() no air - ja też się wcale nie dziwie, że się martwisz. Szczególnie po tym co Ci powiedział lekarz na IP o ruchach. Będzie dobrze, pamiętaj! hmm może to faktycznie skurcz mi gin powiedział, że najczęściej skurcze to takie mocniejsze bóle jak podczas okresu... <podobno tak zazwyczaj na początku określają je pierworódki)a ja na pewno duuuużo wcześniej- tylko kurcze będzie zima buuuzgadzam się z Asią - naprawdę BARDZO GŁUPIE pytanie! Nie jesteśmy tu chyba po to, żeby narzucać komuś swoje zdanie, dołować i obwiniać... Małgosiu - niczym sie nie przejmuj! Cieszę sie, że czujesz się dobrze i że Tobie nic się nie stało Cytat:
Ja dziś byłam tym razem u mojego gina szyjka 2,6-2,7 z 2,8 czyli ciut krótsza, ale lekarz uspokajał, że przedwczesny poród i szpital mnie nie czeka... Oj będzie co ma być Egzaminy na studiach wszystkie zaliczone - i teraz OBRONA ![]() GIENEK HIP HIP HURA Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-05 o 21:56 |
||
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że masz dobrą passę ![]() ja chyba udam się do spania...wymęczyło mnie to ciepło i podróże a jutro na badania i pewnie znowu ze dwie stówy w plecy
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż tak ciepło masz?
![]() Cytat:
Zazdroszczę zdanych egzaminów, u mnie jutro pierwszy A obrona to ponoć formalność tylko![]() A powiedzcie mi: świeże rozstępy jaki mają kolor Bo coś mam na pośladkach ale nie wiem czy stare czy nowe
|
|
|
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za jutrzejsze badania
|
|
|
#2269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) lubie seriale z lekarzami ale już (chyba) wszystkie obejrzałam, szukam ciągle coś nowego.co do puchnięcia to dziś też zdjęłam obrączkę i mi źle bez niej Cytat:
gratki
|
||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej jeździł do zdarzen, ale po poważnej rekonstrukcji kolana siedzi teraz na PSK, czyli przyjmuje zgłoszenia i dysponuje wozami co kto robi... bardziej umysłowo pracuje i tez odpowiedzialność, ale jestem z niego dumna mój strażak sikawkowy hihihCytat:
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to mi sie tak wydaje czy domek tak sie nagrzal ale naprawde mam cieplo świeże sa chyba takie czerwonawo-różowe
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ciąży powinno się na siebie uważać, ja zawsze zapinam, mimo że "koleżanka" nagadała mi, że będąc w ciąży nie muszę. nawet siedząc z tyłu mam pasy zapiete. kiedyś w ddtvn mówili, że więcej szkody dzieciaszkowi można wyrządzić jadąc bez pasów niż w <przy okazji demonstrowali jakieś cuda do pasów dla ciężarnych> wszystko może się wydarzyć w drodze czy to jadąc 500km czy 500m. a przezorny zawsze ubezpieczony ![]() aha i nikomu nie narzucam mojego zadania, nikogo nie dołuję, nikogo nie obwiniam. tak tylko napisałam co myślę - bez batów proszę
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-06-05 o 22:03 |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa to chyba stare jakieś odkryłam bo są białe
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
jak powiedziałam, że cały czas starałam się leżeć to gin powiedział, że nie ma reguły i że to tez powoduje zmęczenie... W każdym razie kazał się nie martwić - chciał żebym przyszła na kontrolę za 3 tyg, ale powiedzialam, że wole za 2 tyg bo będe panikować
![]() trzymam kiuki za Twoje egzaminy! ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ale zobacz - wyraziłaś swoje zdanie, bez oskarżania i masz do tego prawo, żadnych batów nie bedzie Poprzednia wypowiedź brzmiała ... dość irnicznie i ja gdybym była na miejcu Gosi poczułabym się niemiło
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smarujecie czymś brzuchale żeby im zapobiec?
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Aa to już wiem na pewno, ze znalazłam stare rozstępy
![]() Cytat:
Ważne, że wszystko jest na dobrej drodzeNie dziękuję ![]() Thelilah ja akurat od 3 miesiąca używam balsamu przeciw rozstępom z rossmana ![]() Żegnam się kobietki
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-06-05 o 22:13 |
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc kochana ![]()
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cholerka ale u mnie duszna noc sie zapowiada, bedzie ciezko spac
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam, dobranoc dziewczęta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

przy takiej pracy to w ogole jest masakra, bo to przeciez mozna sie nabawic zylakow; ja sie autentycznie boje ze mi wyjda na stopkach bo u mnie to genetyczne
Tylko my dwie tu jesteśmy? 
uderzenie było, jechałam bez pasów, przecież to koło domu... 

Napatrzyłam się na niego i pozazdraszczałam 

Ja po ciąży to chyba bardziej przytyję niż schudnę jak zacznę wszystko co teraz zabronione jeść
sama nie wiem, takie mało dziecięce mi się wydawają, ale zapisałam sobie w ulubionych
buuu