Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 22:02   #1921
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

tak wogole to wrocilam z dzialki
po drodze zachaczylismy o obiad u mamy
bylam u chrzesniaka mojego kochanego

wrocilam wzielam prysznic
zjhadlam kolacje
zrobilam mezowi kanapki do pracy i herbatke
i przyszykowlaam papiery na jutrzejasza wizyte.............

prosze o kciuki
zeby juz nic wiecje
zlego mnie nie spotkalo jutro
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:04   #1922
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Byliśmy na kawie u kuzyna tż, maja malą dzidzię i do kąpieli strasznie polecali Emolium czy coś takiego, to jest własnie płyn do kapieli z oliwką. Znacie to??
no na pewno dobre ja sama dla siebie używałam z tego typu oilatum jak miałam alergie nie wiadomo na co tylko pytanie brzmi po co wspomagać i ochraniać skórę jeśli dziecko nie będzie miało żadnych problemów skórnych ??ja już sama się gubię w tym wszystkim

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
tak wogole to wrocilam z dzialki
po drodze zachaczylismy o obiad u mamy
bylam u chrzesniaka mojego kochanego

wrocilam wzielam prysznic
zjhadlam kolacje
zrobilam mezowi kanapki do pracy i herbatke
i przyszykowlaam papiery na jutrzejasza wizyte.............

prosze o kciuki
zeby juz nic wiecje
: kciuki:
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:08   #1923
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Carmela ale już masz śliczny brzuszek

Dziewczyny czy wam też już zaczynają puchnąć nogi?
ja juz od paru dni nie mam stóp tylko raciczki.

Agula Emolium to to samo co Oilatum it. czyli emolienty. one są dla skór problemowych, przesuszonych itd. Więc moim zdanie jak się nic nie dzieje, to nie ma sensu ich używać na zaś

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Co do koszul to ja do porodu biore szpitalną, a po porodze mam jedną na ramiączkach (nie typowo ciążową) i jedną rozpinaną, chce dokupić jeszcze jedną, ale też chyba taką na ramiączkach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:09   #1924
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Beatka jak dobrze, możesz już się zwozić do rodziców. Daleko mieszkają od teściowej?

Słuchajcie, kupiliśmy dzisiaj ten wiatrak w LM..i mało mi męża nie zabiło. Złożyliśmy go, podłączyliśmy do prądu, tz włącza na pierwszy poziom nawiew i tak strzeliło aż zaiskrzyło w tym mechaniźmie i korki wywaliło w domu... Drugi raz nie kazałam go próbować włączyć, nie wiem co się stało, zwarcie poszło, pojadę reklamować, niech go sobie w sklepie włączy i zobaczy..przestraszyłam się okropnie.
Jutro trochę wizyt i badań, więc kciuki zaciśnięte, i ja do krwiopijców jadę.
jakieś 12km więc nie tak daleko. To mialas stracha przez ta akcje z wiatrakiem, dobrze że nic się nie stało bo z prądem nie ma żartów.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-06 o 07:11
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:12   #1925
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny, ale ja jestem wielka
Ogolnie do tego mam schizy ze jak w nocy wstaje czy cos to ze na brzuch upadne i wogole,

Dzisiaj chcialam troche sobie nogi opalic ale moja skora nic. Ani lekkiego sladu. ja jestem jakas dziwna. niegdy nie umialam opalic nog, a np rece czy plecy to na murzyna.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:14   #1926
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziubek, Scio czyli to typowe takie "lecznicze"? w razie alergii, problemów skornych itd? jak tak to ja takiego nie chce, bo tak jak mowicie po co, jesli nic się nie będzie działo byłam tylko ciekawa, bo strasznie zachwalali, że położna im to doradziła bo tego używają w naszym szpitalu do kąpania noworodków.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:15   #1927
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Gienek wygrał Ja wolałam Adę
Też wolę Adę. Dobrze, że do finału dostały się takie utalentowane osoby, miło się oglądało.

Za wszystkie jutrzejsze wizyty, badania .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:16   #1928
moniczka2123
Zadomowienie

Dzis podsumowałam co mam i czego brak mi jeszcze z wyprawki i brakuje mi:
rozka
koszul do karmienia
termometru (a propos to do szpitala tzreba wziac termometr??)
plynu do plukania dla maluszka
szczoteczki do zebow do szpitala etiu na nia i mydlo
reczników do szpitala i papierowych
pieluch poporodowych czy tam podkladow
linomag zielony
tamtum rosa
i karuzeli do lozeczka
a i jeszcze foli od deszczu do wozka
i termoopakowania na butle i to chyba tyle zostalo kupic

reszte mam i chyba kupie bo mam taka mozliwosc za 30 zl do lozeczka plozy zeby w razie cosik bujac malenstwo

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:22   #1929
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Dziubek, Scio czyli to typowe takie "lecznicze"? w razie alergii, problemów skornych itd? jak tak to ja takiego nie chce, bo tak jak mowicie po co, jesli nic się nie będzie działo byłam tylko ciekawa, bo strasznie zachwalali, że położna im to doradziła bo tego używają w naszym szpitalu do kąpania noworodków.

A ja tam kapalam dziewczyny przez jakies 2 miesiace w oilatum i teraz tez tak bede robila. Pierwsza corka zaraz po oliwce nivei (mielismy myc mydelkiem i natluszczac oliwka) dostala wysypki, wiec polozna poradzila odstawic i uzywac wlasnie emolientow, bo one nie dosc, ze myja, to jeszcze natluszczaj skore, wiec juz nic innego nie trzeba stosowac. Druga natomiast po porodzie miala przesuszona skore. Nie wiem jakie bedzie trzecie, ale na bank bede stosowac emolient. One w dodatku sa bardzo wydajne. Ale to moje zdanie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:26   #1930
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja tam kapalam dziewczyny przez jakies 2 miesiace w oilatum i teraz tez tak bede robila. Pierwsza corka zaraz po oliwce nivei (mielismy myc mydelkiem i natluszczac oliwka) dostala wysypki, wiec polozna poradzila odstawic i uzywac wlasnie emolientow, bo one nie dosc, ze myja, to jeszcze natluszczaj skore, wiec juz nic innego nie trzeba stosowac. Druga natomiast po porodzie miala przesuszona skore. Nie wiem jakie bedzie trzecie, ale na bank bede stosowac emolient. One w dodatku sa bardzo wydajne. Ale to moje zdanie.
Moja siostra tez poleca emolienty bo mowi ze ma pewnosc ze nie uczula a po co tracic kase i sie denerwowac. ja kupilam oilatum i krem i plyn do kampieli narazie 250 bo tez sis mowila ze bardzo fajny i wydajny pozniej sie dokupi

Stary 2011-06-05, 22:28   #1931
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ja na pewno chce kosmetyk 2w1, tzn jakiś płyn do kąpieli z oliwką, żeby skóra była nawilżona ale nie zapchana.... wydaje mi się, że im mniej tym lepiej.
Własnie ta znajoma mówila, ze bardzo wydajny jest, niby kosztuje coś ok 30zł ale na ponad miesiąc spokojnie wystarcza.
Za dużo tego wszystkiego, oszaleć można

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-05, 22:31   #1932
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie nie ma sensu za nim nie będzie potrzebny a przeciez w kazdej chwili można kupić jak będzie potrzebne

Cytat:
no niby tak tylko zauważ że zawsze coś u Ciebie było i wtedy było zalecane użycie a jak nie ma potrzeby??
Nerolka też ostatnio pisała (jesli dobrze pamiętam), że nie smaruje pupy linomagiem przy każdym przebieraniu więc można pewnie bez pewnych specyfików dac radę a dziecka nie przyzwyczajać niepotrzebnie

mysle ze kazda z nas wypracuje sposób i okresli co potrzeba ale to moje skromne zdanie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:44   #1933
agulaaabar
Zakorzenienie

To teraz będę zlinczowana, zbatowana i zpejczowana

Jesli chodzi o kosmetyki z normalnych drogerii - chodzi własnie o taki płyn z oliwką w jednym:
- nivea - od 1 miesiąca życia podobno
- J&J odpadają bo strasznie uczulaja ponoć...
- dużo pochwał miał HIPP - czy z niego jest taki płyn, czy osobno do kąpieli, osobno oliwka?

Bo już się pogubiłam
Z jakich jeszcze kosmetyków znacie żeby stosować od 1 dnia i takie własnie 2w1 ?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mysle ze kazda z nas wypracuje sposób i okresli co potrzeba ale to moje skromne zdanie
To na pewno tylko trzeba od czegoś zacząć... a jak człowiek zielony to zadaje po 1000 razy glupie pytania

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-05, 22:47   #1934
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agula jest jeszcze taki z Ziajki płyn natłuszczający.

Dla mnie używanie emolientów bez przyczyny jest bezsensu, bo po co zabobiegać czemuś co może nie wystąpić. A do mycia malucha wystaczy zwykłe mydełko, tylko po to by zmyć pot. Im mniej kosmetyków tym lepiej. ak skóra jest w porządku to się nawet oliwkować nie powinno.
Ale to tylko moje zdanie. \

Moniczko termometru nie trzeba do szpitala, codziennie ano i wieczorej beda przychodzic położne ze swoim

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 22:49   #1935
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agula jest jeszcze taki z Ziajki płyn natłuszczający.

Dla mnie używanie emolientów bez przyczyny jest bezsensu, bo po co zabobiegać czemuś co może nie wystąpić. A do mycia malucha wystaczy zwykłe mydełko, tylko po to by zmyć pot. Im mniej kosmetyków tym lepiej. ak skóra jest w porządku to się nawet oliwkować nie powinno.
Ale to tylko moje zdanie. \

Moniczko termometru nie trzeba do szpitala, codziennie ano i wieczorej beda przychodzic położne ze swoim

A to super

wiecie ide spac dobranoc wszystkim

Stary 2011-06-05, 22:57   #1936
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam za Gienkiem
Na drugim miejscu chciałam mieć Szpaka, a Ada w ogóle mi nie pasowała, więc finał idealnie mi się ułożył
Tzn. ta Ada dla mnie jest świetną wokalistką, najlepszą technicznie, ale ona zupełnie mnie nie chwyta za serce, nie porusza. A tamtych dwóch tak

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale ja jestem wielka
Cóż za wyznanie
A o opalaniu, to ja aktualnie nawet słuchac nie chcę. Wczoraj tak się spiekłam, że spać nie mogłam, cały dzien wszystko mnie piecze i szczypie i tylko patrzę co zimnego mogłabym przyłożyć do ciała Nogi, ręce i dekolt są po prostu purpurowe!

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Mam straszny łóżeczkowy dylemat Dziś byliśmy w sklepie pooglądac różne modele na żywo i mam dwa typy, ale za nic nie potrafię się zdecydować. Może Wy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami: jedno jest popularne, bo to Drewex model KubaIII z szufladą, a drugie jest firmy Bellamy model Neo. I o tym kompletnie żadnych opinii nie mogę znaleźć...
Stary 2011-06-05, 23:01   #1937
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
mi przy tych upalalch tak puchna troche.....
No ja się wczoraj też wystraszyłam jak nie zobaczyłam wieczorem kostek
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kochana ja juz swoich nóg nie poznaje takie mam banie, dostałam od mojej gin tabletki na krążenie bo wyglądają strasznie i mieszczę się tylko w 2 pary butów!!!
a co do kosmetyków to kupiłam dziś hippa i powiem Wam ze rossmann i superpharm mają podobne ceny ale w sumie jedna rzecz tansza w jednym to drozsza w drugim a z inną na odwrót a kremik z filtrem 50 dostałam tylko z babydream rosmanowskiej marki zobaczymy czy bedzie dobry
A jakie to tabletki, są tylko ma receptę?

Cytat:
Do porodu u nas dają szpitalną, a po porodzie mam na ramionczkach - myślę że wygodne będą do karmienia to nie są specjalne ciążowe, czy do karmienia, tylko zwykłe na szelkach

Ehhh ale upał dziś wiecie co.... chyba na nodze zaczyna mi żylak wylazić!!!!!! jutro zrobię zdjęcie to ocenicie czy to to, bo nie mam pojęcia..... ja nie chce........

Byliśmy na kawie u kuzyna tż, maja malą dzidzię i do kąpieli strasznie polecali Emolium czy coś takiego, to jest własnie płyn do kapieli z oliwką. Znacie to??

I na rozstępy krem do stosowania w ciązy i drugi po ciąży chyba z pharmaceris o ile dobrze pamiętam...
Ja też kupuje koszulki na szelkach, stwierdziłam że nie powinnam tak się w nich pocić

A co do kosmetyków to znajomi jak i w szkole rodzenia polecają u nas Oilatum - kupiłam balsam do kąpieli i szampon - a jaki będzie to się dopiero przekonam

Na rozstępy też mam pharmaceris - jak na razie mi pasuje

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja juz od paru dni nie mam stóp tylko raciczki.

Agula Emolium to to samo co Oilatum it. czyli emolienty. one są dla skór problemowych, przesuszonych itd. Więc moim zdanie jak się nic nie dzieje, to nie ma sensu ich używać na zaś

U nas właśnie mówią że te środki oszczędzają czas bo nie trzeba już dziecka oliwka smarować i stosować kremów do pupki po kąpieli

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:02   #1938
madziaranew
Rozeznanie

http://demotywatory.pl/3118803/Choc-...-lata-od-slubu
Och jak ja bym chciala zeby do mnie moj Tz tak powiedzial , Bo czuje sie okropnie gruba I brzydka
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:07   #1939
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczyny wielkie za jutrzejsze wizyty, badania i wyniki !

Ja już mam dosyć upału, DOSYĆ.

Brumku zrobiłam postęp - w piątek wracałam autem do domu z małżem i synem z imienin teścia a dzisiaj wracałam z grilla. Pomyliłam gaz z hamulcem przy ruszaniu (ale to tylko w pierwszej chwili i ze stresu). Potem już było ok i dojechałam do domu bez problemu. Nawet zaparkowałam pod blokiem. Jestem z siebie dumna.

Jeżu jak ja mam jechać autem to od razu mam skurcze. Ale jak się zdeklarowałam, że od czerwca będę jeździć...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:14   #1940
marzena_S
Zadomowienie

Natka, świetny ten kocyk i cena jaka atrakcyjna, jutro też zajrzę do 5-10-15.

Youyou, przyłączam się do ochów nad avatarem z synkiem kupidynem.
Chociaż poprzedni też był fajowy, a synek paluchem jakby chciał powiedzieć "you !".

A propo dzieci- dzisiejszy tekst z joemonsterowych autentyków:

"Wczoraj słyszę, jak mój czterolatek wrzeszczy na cały dom: mamo! Pies gryzie przykrywkę na mniam mniamy!

Pędzę zobaczyć, co i jak.
A moja Nessie gna przez korytarz i łopocze jak flagą moim stanikiem.

ps. Jak łatwo się domyślić jestem fanką karmienia piersią jak długo się da (no, bez przesady, my już dawno sie nie karmimy, ale zachował w łaskawej pamięci maluch)."

Beata, super wieści- teraz możesz już odliczać dni do przeprowadzki.

Widzę, że jutro sporo wizyt więc : sloneczko, blondynko, scio, sweet.
Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.

Carmela, Sara ma świetne lokum.
Stary 2011-06-05, 23:25   #1941
iustyna1
Wtajemniczenie

A i miałam Wam powiedzieć jaki dzisiaj usłyszałam tekst od mojego syna jak płakał: mamo wytrzyj mi smutki (chodziło o wytarcie łez). No czasami brakuje mi słów jak coś powie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:39   #1942
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Trzy,a, kciuki za jutrzejsze wizyty - powodzenia
No i znikam spać - tzn leżeć bo mała coś ostatnio aktywna gównie w nocy

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 00:51   #1943
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku zrobiłam postęp - w piątek wracałam autem do domu z małżem i synem z imienin teścia a dzisiaj wracałam z grilla. Pomyliłam gaz z hamulcem przy ruszaniu (ale to tylko w pierwszej chwili i ze stresu). Potem już było ok i dojechałam do domu bez problemu. Nawet zaparkowałam pod blokiem. Jestem z siebie dumna.
klask i: Ja też jestem z Ciebie dumna! Wiem, jakie to trudne żeby się przełamać. Ale tak naprawdę to wystarczy. Ja coś Ci się w głowie odblokuje, wsiądziesz, pojedziesz kilka razy, to potem szybko nabierzesz wprawy i zobaczysz akie to przyjemne, ułatwiające życie, jaką daje wolność i satysfakcję
A mówię Ci, jak potem jest genialnie, gdy jeździsz lepiej niż nie jeden facet na drodze i masz frajdę jak ich w tyle zostawiasz

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A i miałam Wam powiedzieć jaki dzisiaj usłyszałam tekst od mojego syna jak płakał: mamo wytrzyj mi smutki (chodziło o wytarcie łez). No czasami brakuje mi słów jak coś powie
Rany, jakie dzieci są mądre Takie ich powiedzenia, niby tylko słodkie i śmieszne, a mają w sobie samą prawdę i to taką przemyślaną

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie przed snem (chociaż Wy to już raczej rano je zobaczycie ) - czy szczebelki wyjmowane są RZECZYWIŚCIE ważne w łóżeczku? Od początku zakłądałam że będę mieć takie z wyjmowanymi, bo jak mały podrośnie, to będzie sobie mógł sam wchodzić i wychodzić? Ale teraz spodobało mi się jedno wyrko, które nie ma takiej opcji
I zaczęłam się zastanawiać, czy to naprawdę przydatna rzecz? Czy nie jest tak, że gdy dziecko jest na tyle duże, że można te szczebelki wyjąć (zakładam że to ok. 1,5 roku), to niedługo i tak można je przenieść do takiego bardziej dorosłego łóżeczka? Jak jest u Waszych dwulatków na przykład? Korzystają z tego?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

No i cały czas się zastanawiam nad jakości łóżeczek Drewex... Kto ma, przyznać się? Ale nie tak, że dopiero kupione, tylko już używane w praktyce Mają jakieś wady? Bo przewertowałam internet i niektórzy się zachwycają, że ładne, porządne i funkcjonalne, ale jest też dużo opinii, że ładne... i tyle. Że uroda to jedyna ich zaleta, a mają mnóstwo niedoróbek (np. piszą że poziomy spania są regulowane, a brakuje dziurek albo że są osłonki plastikowe na górne poprzeczki a nie ma) i trzeba reklamować, walczyć z producentem itp.
Stary 2011-06-06, 06:48   #1944
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Dziewczyny chcę kupić taką suszarkę do łazienki. Ma któraś podobną i może się wypowiedzieć na jej temat.
http://allegro.pl/suszarka-na-pranie...619102715.html
Ja sobie kupiłam w Biedronce, przecenioną po 9,99 Jeszcze widziałam że kilka sztuk jest. Powiem Ci że szału nie robi, sznurki nie są grube, napisane że max obciążenie 7,5 kg. Ale kupiłam bo zwykłą suszarkę balkonową mam, a tą chciałam żeby chociaż te maleńkie ciuszki wieszać

Zbieram się a uczelnię... nie wiem jak wytrzymam pół dnia biegania i załatwiania, a na to się zanosi. Jedyna nadzieja że jak mój kaszel i głos (albo jego brak) usłyszą to się zlitują

A w ogóle zaczynamy 37 tydzień

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:39   #1945
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Och jak ja bym chciala zeby do mnie moj Tz tak powiedzial , Bo czuje sie okropnie gruba I brzydka
Heh to mój ciągle chodzi i sie smieje że rok temu ożenił się z chudzinka a teraz ma grubaska Ale to oczywiscie w zartach i ja sie nie przejmuje

My przemeblowaliśmy pokój i juz łożeczko stoi
Teraz tylko na szybko przelaciałam po łebkach, nadrobie później a mam co bo znowu cały łikend mnie nie było a Wy piszecie jak szalone

Poproszę tylko o kciuki bo mamy dzisiaj wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka no i najwazniejsze trzymajcie kciukasy żeby Nasz Klusek już leżał główka do dołu
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:40   #1946
JustPi
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie
na szczęście dziś słoń z mojej klatki piersiowej sobie poszedł co prawda łopocze mi coś w skroniach... no ale nie można mieć wszystkiego, szczególnie jak dziecko pobudkę o 6 zafunduje
aania_20 a Ty jak się czujesz? mam nadzieję, że lepiej. Gratulacje 37 tygodnia

Cytat:
zgadzam się w całej rozciągłości. Co prawda o jedno dziecko mniej mam doświadczenia, ale to naprawdę bardzo wygodne. Jeżeli chodzi o Oilatum to wystarczy mała zakrętka na całą wanienkę i już. I chyba wolę od razu tak, bo niestety jak Majce coś na skórze zaczęło wyskakiwać, to potem bardzo długo nam zajęło doprowadzenie ciałka do normalności. No ale wiadomo, to tylko moje zdanie, a i tak każda z nas wypracuje sobie własny system.

brumek akurat łóżeczka ze szczebelkami nie miałam, bo mamy turystyczne i teraz też go będę używać, ale mi akurat odpowiadało, że Majka nie mogła sama wyjść z łóżeczka. Spokojnie do 2 latek wytrzymała i potem już kupiliśmy większe.

Oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Miałam nadzieję, że dziś chłodniej będzie, ale coś się nie zapowiada. Jeszcze 8 nie ma a już jest duszno
Wiatrak od rana odpalony... coś mi upały w ciąży nie służą
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:50   #1947
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip przesyła buziaki wszystkim ciotkom za te miłe komplementy

Beatko świetne wieści z przeprowadzką ja tez już bym przebierała nogami ze zniecierpliwienia
ja już z tego zniecierpliwienia w nocy spać nie mogę

Cytat:
Napisane przez beatkap1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy. Sama po raz pierwszy zostanę mamą na początku sierpnia... Tak się złożyło, że zamieszkałam zaraz po ślubie z mężem - 80 km od mojego rodzinnego miasta. Nie znam tu wielu osób. Poszukuję więc mam z okolic Jaworzna, Katowic, Mysłowic, Sosnowca - które również mają termin na sierpień... Pewnie po porodzie jak mąż już wróci do pracy nie będę miała z kimś wyjść na spacer z córeczką. Może jest jakaś mama w podobnej sytuacji? Zawsze można podzielić się radami, troskami, radościami macierzyństwa... i zmotywować do wychodzenia z maluchami
witamy w naszych skromnych progach
Cytat:
Ada ma super głos ale Gienek tez ma w sobie to coś

Cytat:
prosze o kciuki
zeby juz nic wiecje
wszystko będzie ok, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dzis podsumowałam co mam i czego brak mi jeszcze z wyprawki i brakuje mi:
rozka
koszul do karmienia
termometru (a propos to do szpitala tzreba wziac termometr??)
plynu do plukania dla maluszka
szczoteczki do zebow do szpitala etiu na nia i mydlo
reczników do szpitala i papierowych
pieluch poporodowych czy tam podkladow
linomag zielony
tamtum rosa
i karuzeli do lozeczka
a i jeszcze foli od deszczu do wozka
i termoopakowania na butle i to chyba tyle zostalo kupic
rożka nie mam ale moja mama obiecała mi kupić, termometr mam z Lidla, super jest, podkłądu wszytskie mam poporodowe i na łóżko tez, apteczne rzeczy dopiero kupię.

A Twój wózio nie ma wmontowanej folii takiej zwijanej i chowanej w budce gdzieś?
bo mój ma i folię i moskitiere chowaną
a termoopakowania nie kupuje na razie.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
super ten demotywator - i pamiętaj wszytskie jesteśmy piękne i seksowne

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Beata, super wieści- teraz możesz już odliczać dni do przeprowadzki.
kochana , ja już w paranoje wpadam bo odliczam nie dni a godziny żeby było szybciej

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Zbieram się a uczelnię... nie wiem jak wytrzymam pół dnia biegania i załatwiania, a na to się zanosi. Jedyna nadzieja że jak mój kaszel i głos (albo jego brak) usłyszą to się zlitują

A w ogóle zaczynamy 37 tydzień
za 37 tydzień - ale to leci,

i miłego dnia na uczelni, ja w domku i chłodzie siedzę na szczęście i nigdzie się dziś nie wybieram.

Pranie robie - teraz pościel wrzuciłam a na następną turę poleci pralka ciuszków Julci - reszta lumpkowych do prania w Loveli i będę mieć wszytsko poprane i gotowe, a jak się przeprowadzimy to tylko je posortuje rozmiarowo i poukładam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Heh to mój ciągle chodzi i sie smieje że rok temu ożenił się z chudzinka a teraz ma grubaska Ale to oczywiscie w zartach i ja sie nie przejmuje

My przemeblowaliśmy pokój i juz łożeczko stoi
Teraz tylko na szybko przelaciałam po łebkach, nadrobie później a mam co bo znowu cały łikend mnie nie było a Wy piszecie jak szalone

Poproszę tylko o kciuki bo mamy dzisiaj wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka no i najwazniejsze trzymajcie kciukasy żeby Nasz Klusek już leżał główka do dołu
za wizytę

Czas edycji: 2011-06-06 o 08:21
Stary 2011-06-06, 07:53   #1948
kasiahexe
Zadomowienie

helooo kochane

mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie

Wpadłam pogratulowac wszytkim rozpakowanym mamuską i życzyć duzo zdrówka wszystkim oczekującym w dwupaku

A do tego musze sie pochwalić ze dziiaj ujzałam dwie grube kreseczki na teśćie a wiec kolejna aniolkowa mama z lipiec sierpien została zaciazona hihi

buziaczki *********
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:56   #1949
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek My mamy łóżeczko Drewex Laura i się super spisuje żadnych wad używamy już je ponad 2 lata.Wyglądam cały czas tak samo.
A co do rzeczy aptecznych to kupię coś na gorączkę , sól morska, sól fizjologiczną.

agula My kupiliśmy te kosmy:

http://aukcjewp.wp.pl/mustela-bebe-z...647151978.html

dużo osób je poleca ponoć sa b.wydajne.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-06-06 o 08:05
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:27   #1950
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

mam pytanko:
czy któraś z Was ma łóżeczko firmy Gluck, model Pawełek?? chodzi o wersje standard bez opuszczanego boku i bez szuflady.
bo spodobało mi się takie własnie i chciałam zapytać czy któraś z Was już takie kupiła lub się przymierza..

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
helooo kochane

mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie

Wpadłam pogratulowac wszytkim rozpakowanym mamuską i życzyć duzo zdrówka wszystkim oczekującym w dwupaku

A do tego musze sie pochwalić ze dziiaj ujzałam dwie grube kreseczki na teśćie a wiec kolejna aniolkowa mama z lipiec sierpien została zaciazona hihi

buziaczki *********
gratulacje kochana, pewnie że pamiętamy i po cichu trzymałam kciuki żeby jak najszybciej Wam się udało

Czas edycji: 2011-06-06 o 08:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości