Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 23:03   #1441
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Montii, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
moi rodzice jak w tamtym roku jechali nad morze pociągiem to mówili że strasznie trzęsło i tego się boje bo od nas to jakieś 10 godz jazdy pociągiem

a do okulisty trzeba iść z każdym dzieckiem czy jak pediatra wyśle ??
Akurat maleńkiej takie trzęsienie na razie się podoba A też chyba zależy jakim pociągiem się jedzie. Z drugiej strony 10 godzin to faktycznie długo z takim maluszkiem.
W szpitalu przy wypisie kazali nam na badania iść.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:05   #1442
Krusiak
BAN stały

wlejam moje brwi /nie wystraszyc sie bez makijazu jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje brwi1.jpg (15,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje brwi2.jpg (16,9 KB, 49 załadowań)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:17   #1443
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie
U nas wczorajsza noc straszna. Jak zasnal o 21:30 tak o 1:30 obudzil sie z placzem, to juz bylo 1,5 dnia bez kupy i widac bylo ze strasznie sie meczy wzielam go i przytulilam po 30 minutach odlozylam, ale trzeba bylo trzymac za reke bo co chwile sie skarzyl. O 3:30 go nakarmilam, i juz bylo tak zle ze zostal z nami w lozku.A jak on z nami spi to ja mam juz po spaniu
No a teraz od 20 przez 1,5 godziny ostrego placzu, ostatnią taką jazdę mieliśmy zanim skończył 2 tygodnie
Wlozylam do marsupi minuta i padl - wlozylam do lozeczka szlam jeszcze dwa razy ale jest cisza od godziny.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
U mnie rożki służą jako podkład, jak dziec mi leży czy śpi na sofie w dzień.
Tez nie lubię malej przegrzewać, u mnie tydzień temu byli znajomi z 10 miesięcznym synkiem, było ponad 20 stopni, a on w rajstopach i spodniach
I jeszcze tak biegał u nas po mieszkaniu, a mamy zawsze ciepło, Nadia fikała w samym body i skarpetkach, śmiesznie to wyglądało.

marsylia- ja zdecydowanie wole nosić w marsupi niż na rekach, jak ostatnio z małą zrobiłam rundkę po redakcji, trzymając na rekach, to myślałam,z e ducha wyzionę
Nadia odkryła nogi, a szczególnie to, ze jak nimi kopnie, to się zabawki ruszają i wydaja odgłosy
Tra ja tez wole marsupi jak wychodze, ale jak juz ide do dluzszy czas go mam i potem jednak kregoslup boli.

Ja mialam malego w rozku tylko w szpitalu, w domu w ogole nie korzystalam. TYlko moja tesciowa powtarza ze dziecko to w becie powinno byc
Szczegolnie w ta pogode chcialabym zobaczyc Frana w becie

Gosik a tsh lepiej zbadaj u maluchów - bo ma wpływ na rozwój psychofiz szczególnie u małych dzieci.

U nas musieliśmy robić tsh po miesiacu i teraz jeszcze po dwóch - bo po urodzeniu na Franka wpływały jeszcze moje hormony.

Monti najlepsze życzenia
Widzialam dzis ta mate w hurtowni za 133 złotych i zastanawialam się czy to dużo, ale zapomniałam jakiej ona jest firmy tiny love?
a Fabian wygląda pięknie - taki już dojrzały

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
patrycja my mamy karuzele z misiami. Nie narzekam, melodyjki fajne, a misie interesją Natalkę więc nam akurat te kolory nie przeszkadzają a ja od siebie podowieszałam zabawek na karuleze, cud że się jeszcze kręci

Montii STO LAT STO LAT

A nam się Natala tak rozgadała dzisiaj że jesteśmy w szoku. Gada i gada. Teraz też zamiast spać po kąpieli to gada

wstawiam foty:
1. Pierwszy raz w sukience
2. Ach te nasze sekrety
3. Luśka zobaczyła ptaka na balkonie
Super - i jak z delfinkiem plotkuje

izabela - mała ślicznie się uśmiecha - i dzielna dziewczyna główke trzyma.
U nas na karku Franek ma chyba uszczypnięcie bociana właśnie - taką plamkę czerwoną.
My w ogóle pupę rzadko smarujemy, choć teraz przy tych upałach bardziej się czerwieni. Ale jak stosujemy to zwykły alantan.
Natomiast ja mam swoją teorię i moim zdaniem Nie mamy odparzeń bo nie stosujemy chusteczek mokrych. Jak w szpitalu mieliśmy to Franek miał czerwoną pupę. A w domu przeszliśmy na woda + duże waciki dzidzius i jest piękna dupina.

A co do podnoszenia główki to Franek w ogóle jest siłacz. Bo on głowę trzymał na pewno zanim miał miesiąc. a jak cisneliśmy kupę dziś to sam się podniósł do siadu na moich zacisniętych palcach i jaki był z siebie zadowolony - a on jeszcze nie ma 6 tyyg.
No i dzis o 7 rano pierwszy raz się spojrzal mi w oczy przy cycku i usmiechnał

Dodaje zdjecie dzisiejsze bo dawno nic nie wrzucałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05.06.foto2.jpg (17,1 KB, 37 załadowań)

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 23:38   #1444
marsylia
Wtajemniczenie

może jakiejś mamie dziewczynki się przyda - dobra cena za fajne body http://allegro.pl/body-na-krotki-rek...62-i1648807416. html
spacja przed html

WYMIANKA
Stary 2011-06-05, 23:38   #1445
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ale slicznotka

Rafalowi zostalo ok 5cm wiec tez nie wiem czy nie kupie nowej lekkiej spacerowki

o ta mi sie podoba
mi się nie chce kolejnej kasy wydawać, zresztą lubię moją emmaljunge

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
wlejam moje brwi /nie wystraszyc sie bez makijazu jestem
etam, nie wygląda to źle
masz bardzo ładne oczy

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie
U nas wczorajsza noc straszna. Jak zasnal o 21:30 tak o 1:30 obudzil sie z placzem, to juz bylo 1,5 dnia bez kupy i widac bylo ze strasznie sie meczy wzielam go i przytulilam po 30 minutach odlozylam, ale trzeba bylo trzymac za reke bo co chwile sie skarzyl. O 3:30 go nakarmilam, i juz bylo tak zle ze zostal z nami w lozku.A jak on z nami spi to ja mam juz po spaniu
No a teraz od 20 przez 1,5 godziny ostrego placzu, ostatnią taką jazdę mieliśmy zanim skończył 2 tygodnie
Wlozylam do marsupi minuta i padl - wlozylam do lozeczka szlam jeszcze dwa razy ale jest cisza od godziny.

Tra ja tez wole marsupi jak wychodze, ale jak juz ide do dluzszy czas go mam i potem jednak kregoslup boli.

Ja mialam malego w rozku tylko w szpitalu, w domu w ogole nie korzystalam. TYlko moja tesciowa powtarza ze dziecko to w becie powinno byc
Szczegolnie w ta pogode chcialabym zobaczyc Frana w becie

Gosik a tsh lepiej zbadaj u maluchów - bo ma wpływ na rozwój psychofiz szczególnie u małych dzieci.

U nas musieliśmy robić tsh po miesiacu i teraz jeszcze po dwóch - bo po urodzeniu na Franka wpływały jeszcze moje hormony.

Monti najlepsze życzenia
Widzialam dzis ta mate w hurtowni za 133 złotych i zastanawialam się czy to dużo, ale zapomniałam jakiej ona jest firmy tiny love?
a Fabian wygląda pięknie - taki już dojrzały

Super - i jak z delfinkiem plotkuje

U nas na karku Franek ma chyba uszczypnięcie bociana właśnie - taką plamkę czerwoną.
My w ogóle pupę rzadko smarujemy, choć teraz przy tych upałach bardziej się czerwieni. Ale jak stosujemy to zwykły alantan.
Natomiast ja mam swoją teorię i moim zdaniem Nie mamy odparzeń bo nie stosujemy chusteczek mokrych. Jak w szpitalu mieliśmy to Franek miał czerwoną pupę. A w domu przeszliśmy na woda + duże waciki dzidzius i jest piękna dupina.

A co do podnoszenia główki to Franek w ogóle jest siłacz. Bo on głowę trzymał na pewno zanim miał miesiąc. a jak cisneliśmy kupę dziś to sam się podniósł do siadu na moich zacisniętych palcach i jaki był z siebie zadowolony - a on jeszcze nie ma 6 tyyg.

w taka pogodę to Fran w becie byłby w płynie
ta mata od Fabianka na alle kosztuje 95 złotych
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-gi...634111275.html

Co do teorii o chusteczkach, to się nie zgodze Mojej malej pupę myje zawsze chusteczkami nawilżanymi, wypróbowałam juz z 4-5 rodzajów i nie miała nigdy żadnych odparzeń. Na początku jej jeszcze profilaktycznie smarowałam pupę sudocremem, ale potem stwierdziłam, ze bez sensu i już tylko myje-skora na pupci jak marzenie, co najwyżej się pamp na niej odciskał, jak wyrastała z rozmiaru.

To twój synek jest naprawdę siłacz
I do tego przystojniak mały.
Gratuluje pierwszego uśmiechu.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:31   #1446
Tity
Zakorzenienie

U nas po chusteczkach mały miał wysypkę. Także leżą całe paczki niezaczęte i kupione na zapas, a teraz cały czas myjemy pupę przegotowaną wodą i zwykłymi wacikami.
iza po raz kolejny polecam Linomag maść na odparzenia
marsylia śliczny synek

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:43   #1447
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:

maly sprycioszek

Cytat:
Co do teorii o chusteczkach, to się nie zgodze Mojej malej pupę myje zawsze chusteczkami nawilżanymi, wypróbowałam juz z 4-5 rodzajów i nie miała nigdy żadnych odparzeń. Na początku jej jeszcze profilaktycznie smarowałam pupę sudocremem, ale potem stwierdziłam, ze bez sensu i już tylko myje-skora na pupci jak marzenie, co najwyżej się pamp na niej odciskał, jak wyrastała z rozmiaru
u nas tez nic sie nie dzieje a uzywam chusteczek od poczatku

dziewczyny szczepic Rafała jak mam chrzest w nniedziele?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:16   #1448
wanilia83
Zadomowienie

witam w kolejny upalny dzień
miałam iść z Nadią na szczepienie ale oczywiście zaspałam zegarek nastawiony na 7 ale go wyłączyłam i poszłam spać dalej, ojj ja durna baba no nic pójdziemy jutro

śniło mi się że karmiłam piersią dzieci znajomych bo miałam tyle pokarmu że normalnie mi leciało z cycków jak z kranu i jak się obudziłam w nocy to byłam cała zalana wkładki mi przeciekły i na bluzce miałam dwie wielkie mokre plamy z mleka, nie mówię już o pościeli którą musiałam przebierać o 3 nad ranem no co to ma być kolejny nawał czy co, no chyba zwariuje

Cytat:

Najlepsze jest wpychanie pięści do buzi
Jak tam leżenie na brzuszku u Naduni?

coraz lepiej nam idzie leżymy już bez stękania i coraz rzadziej zdarza się nam marszczyć czółko z wysiłku

Iza zamiennik bephantenu - dermopanten (na doz pl koszt 7.10 zł)

Cytat:
o matyldo jaki słodziak

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:24   #1449
Olusiaa_
Zakorzenienie

My miałyśmy wczoraj Dzień Marudy chyba przez ten upał. Mała w ogóle nie spała w ciągu dnia- 15 min po cycku, 15 min w wózku, 15 min w aucie, tyle. O 19 dała taki koncert, że już myślałam, że to kolka- ale chyba nie, bo kąpiel ją uspokoiła, po 20 cycuś, do łózeczka, usnęła sama przed 21 i spała do 4 potem do 7.30 i do 9. Teraz je i robi kupę

Zosia ma znamie na czole:
myslimy, ze to moze pieprzyk taki duzy bedzie, bo maz ma w identycznym miejscu....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0256.jpg (59,2 KB, 41 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:28   #1450
blackrose4u
Wtajemniczenie

czarna bardzo ładna ta spacerówka
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny

moje dziecko ma bardzo wrażliwą pupę, muszę ją grubo smarować przy każdej zmianie pieluszki
bo inaczej od razu jest cała czerwona itp
chyba ma jakiś ostry mocz

Nie chciałabym używać kremów o konsystencji Sudocremu bo wkurza mnie, że potem trzeba to tak skrupulatnie wymywać,

Czy znacie coś o konsystencji jak Bephanten tylko, żeby tańsze było?
a Nivea przeciwodparzeniom? albo z Hippa ma fajną konsystencję

marsylia ale przystojniaczek

kasiapruszkow mi odradzali szczepienie w czwartek/piątek jak w niedziele miałam chrzest. A kiedy chcesz szczepić Rafałka?

czy Wasze maluchy też boją się innych ludzi? Bo wczoraj na chrzcinach na dzień dobry musieliśmy z 15 minut Naalkę uspokajać jak zoabczyła tyle obcych twarzy. Zdarza się że nawet jak moja mama przyjedzie i się nachyli to już jest płacz

a powiedzcie mi jak częśto przebieracie dzieciaczki? Bo my za każdym razem po kąpieli czyli raz dziennie i nie wiem czy nie robie sobie sztucznego prania bo jak nie zapoci to tym ciuszkom nic nie jest

mała już po śniadaniu, leży na macie wcześniej była znowu pogadanka z mamusią to się robi gaduła

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:29   #1451
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

super, gratulujemy pierwszego uśmiechu
synek śliczny

Cytat:
miałam iść z Nadią na szczepienie ale oczywiście zaspałam zegarek nastawiony na 7 ale go wyłączyłam i poszłam spać dalej, ojj ja durna baba no nic pójdziemy jutro

śniło mi się że karmiłam piersią dzieci znajomych bo miałam tyle pokarmu że normalnie mi leciało z cycków jak z kranu i jak się obudziłam w nocy to byłam cała zalana wkładki mi przeciekły i na bluzce miałam dwie wielkie mokre plamy z mleka, nie mówię już o pościeli którą musiałam przebierać o 3 nad ranem no co to ma być kolejny nawał czy co, no chyba zwariuje

coraz lepiej nam idzie leżymy już bez stękania i coraz rzadziej zdarza się nam marszczyć czółko z wysiłku

o matyldo jaki słodziak

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 09:29   #1452
blackrose4u
Wtajemniczenie

Olusiaa_ mogła być kolka i kąpiel ciepła pomogła. Rozeszło się po brzuszku łatwiej potem. A Zosia śliczna

oczekujemy
Stary 2011-06-06, 10:05   #1453
iizabelaa
Zakorzenienie

Hej,

po raz kolejny stwierdzam, że dzieci są nieprzewidywalne,
dzisiaj w nocy była pobudka o 5,
i mała pospała do 8,
o 8 włączyłam jej karuzele i leżała,
o9:30 stwierdziłam, że już wstanę i zorbie jej mleko,
poszłam do kuchni,
wracam,
a ona śpi i śpi nadal

a to już 5 godzin od poprzedniego jedzenia

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:14
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:05   #1454
tajka88
Zakorzenienie

Hej

U nas nocka ladna mala pospala od20.30 do 4.45 i od 5 do 8 ale o 6 zaczela sie krecic to wzielam ja do lozka a do 8.20 bawila sie a mama drzemala;p

Co do chusteczek i odparzen my za kazdymmrazem wycieramy dupcie chusteczkami mokrymi i mala nie miala ani razu odparzenia. Codziennie (kilka razy) smarujemy sudokremem

MOJE DZIECKO WCZORAJ PRZED KAPIELA PRZEWROCILO SIE Z PLECKOW NA BRZUSZEK BO CHCVUALA TATE ZOBACZYC. UTKNELA JEJ RFACZKA ALE TAK CZY SIAK;P

moja ostatni tydzien caly dzien probuje wkladac lapki do buzki wyglada smiesznie bo sie tak bardzo stara a nie zawsze wychodzi hehe ale czas jej szybciej plynie

Po jednym olejkowaniu glowki skora od razu lepsza a wlosy nawet po umyciu samponem dalej jak na zelu heh

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:10
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:05   #1455
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Co do teorii o chusteczkach, to się nie zgodze Mojej malej pupę myje zawsze chusteczkami nawilżanymi, wypróbowałam juz z 4-5 rodzajów i nie miała nigdy żadnych odparzeń. Na początku jej jeszcze profilaktycznie smarowałam pupę sudocremem, ale potem stwierdziłam, ze bez sensu i już tylko myje-skora na pupci jak marzenie, co najwyżej się pamp na niej odciskał, jak wyrastała z rozmiaru.
My też od początku używamy chusteczek i pupka jest śliczna .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:07   #1456
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
my się dopiero obudziliśmy i mały produkuje jeszcze kupę
ale już zaczyna stękać
w nocy często się budził, ale po cycu usypiał, także dziś pierwsza noc bez butli
a w czoraj przez cały dzień zjadł z butli ok 150ml tylko, czyżby mu przestała smakować butla?
Dziewczyny dzieciaczki wszystkie piękne, a ja nie mam czasu, żeby zgrać z aparatu zdjęcia

idę bo już mu się smerfne hity nudzą
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:14   #1457
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
my w sumie używamy bardzo mało chusteczek,
tylko jak mała zrobi kupę a robi raz dziennie, to ten największy bałagan wycieram chusteczkami a potem myje pupę wacikiem z wodą lub płynem Mustela

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
iza po raz kolejny polecam Linomag maść na odparzenia
po raz kolejny dziękuję
jak skończy mi się Bephanten to na pewno go kupię
Stary 2011-06-06, 10:19   #1458
iizabelaa
Zakorzenienie

Jeszcze się nie obudziła

więc pochwalę się naszym wczorajszym wyczynem ale jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i22.jpg (102,8 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-06-06, 10:29   #1459
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

Super mala slicznotka

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:35   #1460
Montii
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za życzenia !

wiecie co, moje dziecko dzisiaj spało 10 godzin... a ja zamiast się cieszyć to martwie, to nie za długo? w sumie jak spał 9 to się cieszyłam a dzisiaj 10 to już się boję

Ja czytałam żeby w gondoli jeździć jak najdłużej ze względu na plecy, spacerówka chociażby była rozkładana na płasko nie ma takiego podłoża jak gondola... i Fabian chociaż długi to mieści się w gondoli także spoko

śliczne zdjęcia waszych dzieciaczków

ale u nas upał... |:/

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Jeszcze się nie obudziła

brawoo

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:41   #1461
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

Ja czytałam żeby w gondoli jeździć jak najdłużej ze względu na plecy, spacerówka chociażby była rozkładana na płasko nie ma takiego podłoża jak gondola... i Fabian chociaż długi to mieści się w gondoli także spoko

ale u nas upał... |:/
my też będziemy jeszcze trochę jeździć w gondoli,
bo małej jest wygodnie,
zresztą nam wózek głównie do spania w ogrodzie jest używany

bo ja za spacerami nie przepadam

u nas też upał
chciałam iść do lumpka ale chyba przy tej temperaturze zrezygnuje

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za życzenia !

wiecie co, moje dziecko dzisiaj spało 10 godzin... a ja zamiast się cieszyć to martwie, to nie za długo? w sumie jak spał 9 to się cieszyłam a dzisiaj 10 to już się boję
moja tez dzisiaj pobiła rekord przy pierwszym spaniu i jeszcze mi padła o 8 i spała do teraz,
więc może coś w powietrzu jest

z obserwacji w mojej rodzinie to dzieci śpią średnio 12h
bo przeważnie od 19 do 6-7
oczywiście takie większe od naszych

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:46
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:02   #1462
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
bo małej jest wygodnie,

u nas też upał

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

moja tez dzisiaj pobiła rekord przy pierwszym spaniu i jeszcze mi padła o 8 i spała do teraz,

ale wtedy w ciągu dnia już nie śpią pewnie, to już nie wiadomo, co lepsze

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:04   #1463
87czarna
Zakorzenienie

Montii moja też zawsze długo sypia... dzisiejszą noc przespała aż 9 godzin! chyba nie ma czym się martwic

izabela a jaka zadowolona! BRAWO!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:08   #1464
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
bo małej jest wygodnie,

Z tym też masz fajnie. Mateusz śpi w wózku tylko jak jedzie, jak się zatrzymuję i chcę gdzieś usiąść, to od razu się budzi i denerwuje.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:21   #1465
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Olusiaa_ mogła być kolka i kąpiel ciepła pomogła. Rozeszło się po brzuszku łatwiej potem. A Zosia śliczna
no moze, chociaz kolka to raczej jednostajny ryk...??
bo ona w sumie dawala sie uspokajac na 5 minut... jak ja zabawialismy, tesciowa tanczyla itp
w ogole ok. 19, przed kapiela czesto jest marudna
pewnie zmeczona

Montii
a cycki Ci nie eksplodowaly po tych 10 h?

Iza
sliczna Idalka i jaka grzeczna.... marzenie

Zosia podrzemała w lezaczku, zrobilam obiad w tym czasie, teraz jemy i idziemy pospacerowac
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:23   #1466
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry,ależ mi się humor popsuł, bo nie móój faworyt wygrał xfactor!
no ale cóż!

Tymo też jakos wiecej śpi i mysle ze to przez pogode! aczkolwiek im starsze dzieciaczki tym powinny wiecej spac w nocy wiec chyba dobrze sie rozwijaja nasze malenstwa.
ja tez bede korzystala ze spacerowki dopoki mały sie bedzie miescil, natomiast my mamy z cienkiego materialu i jest mu chłodniej niż w łóżeczku! całe szczescie bo jakby zima byla to by dziecko w tym wózku napewno zmarzłó!
u Tymka w pokoju jest w tym momencie 26.8 stopni! i jestesmy ciagle w dużym bo tu 24.5 także napewno jest różnica. właśnie odpłynął na macie
aha i postępuje tak jak jest w tej książce język niemowląt i powiem wam że łątwiej wszytsko przewidzieć!

Izabella, my po chusteczkach chyba mielsimy odparzenia i pampki i niezawsze nawilzalam pupke. a teraz zawsze woda i plyn do kąpieli-zużywam wszelkie próbki i wszytskie są ok. natomiast jak robi kupke to z grubsza uzywam chusteczek a poprawiam wodą. no i na wyjscie zawsze mamy chusteczki w torbie i jest ok. natmoiast do smarowania używamy maść robioną, duże pudło wyszło nas 20 zł, i mam je już 2 misiace , dziś idziemy na bioderka to bede chciala receptke na kolejna, jest przede wszytskim bardzo tlusta no i wydajna, bo uzywam jej za kazdym razem przy zmianie pieluchy. I myśle ze to bedzie jednak sie najbardziej kalkulowało.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:29   #1467
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
no moze, chociaz kolka to raczej jednostajny ryk...??
bo ona w sumie dawala sie uspokajac na 5 minut... jak ja zabawialismy, tesciowa tanczyla itp
w ogole ok. 19, przed kapiela czesto jest marudna
pewnie zmeczona
u nas to różnie, czasami ryk przez 10 min spokoj i znowu jakby falami.

Kurcze nie wiem co jest, ostatnio co wyjde na spacer to po 5 minutach ryk, smoka nie chce, płacze a po chwili śpi

oczekujemy
Stary 2011-06-06, 11:30   #1468
bosti
Zadomowienie

wczoraj jak zaczęłam pisać wieczorem na wizazu, to padł mi laptop od kilku dni coś się z nim działo, aż padł na amen pozostał nie w100% sprawny komp stacjonarny, więc będą pewnie większe wydatki

wracając do naszego nieszczęsnego kleszcza - w sobotę udało się wyjąć tą główkę, ale dopiero za drugim podejściem, jak Anika bardzo mocno spała. za pierwszym razem obudziła się, więc musiałam przerwać "operację" zanim udało się wydobyć tą główkę. za drugim razem w końcu wyszła a teraz już nie ma śladu po kleszczu i oby tak zostało

znowu walczymy z odparzeniem na szyjce w fałdkach pod buzią ma tam chyba wyjątkowo wrażliwą skórę, bo na pupie jeszcze nic nie było, a tam już drugi raz

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:31   #1469
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:

o matyldo jaki słodziak
Wanilia dobrze ze my mamy szczepienia na 16, ale jakos sie boje isc z malym sama a maz w pracy bedzie... no i ciagle nie wiem czy brac 5w1 czy refundowane - juz mi slabo od czytania o tych i o tych.

Cytat:
czarna bardzo ładna ta spacerówka

a Nivea przeciwodparzeniom? albo z Hippa ma fajną konsystencję

marsylia ale przystojniaczek

kasiapruszkow mi odradzali szczepienie w czwartek/piątek jak w niedziele miałam chrzest. A kiedy chcesz szczepić Rafałka?

czy Wasze maluchy też boją się innych ludzi? Bo wczoraj na chrzcinach na dzień dobry musieliśmy z 15 minut Naalkę uspokajać jak zoabczyła tyle obcych twarzy. Zdarza się że nawet jak moja mama przyjedzie i się nachyli to już jest płacz

a powiedzcie mi jak częśto przebieracie dzieciaczki? Bo my za każdym razem po kąpieli czyli raz dziennie i nie wiem czy nie robie sobie sztucznego prania bo jak nie zapoci to tym ciuszkom nic nie jest

mała już po śniadaniu, leży na macie wcześniej była znowu pogadanka z mamusią to się robi gaduła
A co do obcych ludzi. BYlismy wczoraj na spacerze, no i Franek zaczal plakac. Ale juz tak nieciekawie. wiec stanelam z wozkiem i chcialam go uspokoic. Wzielam na rece a tam taka baba i facet wychodza z takich ogrodków przy blokach. Spojrzeli na mnie jakbym conajmniej próbowała mu ręce wykrecać i podchodzi do mnie ta baba wyciera brudne łąpska w jakiś fartuch i mówi do mnie "No da Pani" chyba jej nie zrozumiałam na początku nawet, a ona znowu No da go Pani"i mi łapska w strone Franka wyciąga
Mowie do niej że chyba zartuje - a ta pinda znowu No da Pani, czemu nie. Czy ludzie są pogrzani

A i przypomniało mi się jak ostatnio czekaliśmy na windę z tz i Franek. Wida zjezdza jeszcze zamknieta i slyszymy taki tekst. "Moze loda zrobisz? Zrób loda nie bądź taka" otwierają się drzwi a tam taki facet kolo 50tki i laska kolo 30 lat. Facet kompletnie zalany laska tez nietrzezwa
My z męzem na Siebie wsiadamy do tej windy oni wyszli i tylko mąż do mnie powiedzial " Myslisz ze dobrze slyszalem" a ja na to "Mysle ze tak"I nie ciagnelismy tematu dalej dopoki wczoraj nie spotkalismy znowu w windzie tej kobiety z mezem i dzieckiem i tym facetem... no i wygląda z rozmowy jakby to byl jej tesc
A na zebraniach nam mówią że mieszkamy prawie w apartamentowcu jak przychodzi do ustalania skladek na fundusz remontowy

Cytat:
Hej,

po raz kolejny stwierdzam, że dzieci są nieprzewidywalne,
dzisiaj w nocy była pobudka o 5,
i mała pospała do 8,
o 8 włączyłam jej karuzele i leżała,
o9:30 stwierdziłam, że już wstanę i zorbie jej mleko,
poszłam do kuchni,
wracam,
a ona śpi i śpi nadal

a to już 5 godzin od poprzedniego jedzenia
Pięknie. U nas dziś aż takich rewelacji nie bylo ale od 21:30 do 3:30 spal, potem zasnął ale trzeba bylo trzymac raczke i wkladac smoczek bo znowu byl problem z bakami wiec przez godzinę z wyciagnieta reka spalam do lozeczka. Pospal do 6:30 potem do 8:30 i wzielam go do nas i pospal jeszcze do 10. Wiec nie ma tragedii. Ale od rana maruda walczylismy znowu z 40 minut zeby zasnal a plakal z zamknietymi oczami - te upaly sa straszne.

A Idalka boska

kolezanka Zosia tez pieknulka

Dziewczyny które miały body babaluno, myslicie ze warto je kupowac? bo wlasnie się nie moge zdecydowac.

WYMIANKA
Stary 2011-06-06, 11:40   #1470
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
bo małej jest wygodnie,

u nas też upał

Ja też nie lubie spacerować..tzn jak jest tż to w trójkę..na miasto idziemy i jest ok..ale jak on ma dniówkę i ja mam sama chodzić jak kołek... oj nie.. wolę wsiąść w auto i jechać nad wodę chociaz to wyprawa bo i mate i leżaczek ale lepsze to niz chodzenie w kółko.. bo u mnie to nie ma gdzie spacerować;/ chcialabym miec swoj ogród zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Montii moja też zawsze długo sypia... dzisiejszą noc przespała aż 9 godzin! chyba nie ma czym się martwic

izabela a jaka zadowolona! BRAWO!
to dobrze, heh widzisz 9 h sie nie martwilam a 10 juz schiz

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Montii
a cycki Ci nie eksplodowaly po tych 10 h?
Nie, bo laktacja juz mi sie unormowala w dzien po 4 h mam mega piersi i bolą już ( np uczelnia ) a w nocy mam juz mało mleka bo on sie nie budzi spi średnio te 8 h, czasem 7 a dzisiaj np 10.

i to samo dziala w drugą stronę, znajoma poszla do pracy na caly etat, karmila tylko wieczorami i nocą. caly dzien nie musiala odciagac, za to w nocy ruszała produkcja mleka. taka to mądra nasza matka natura
dopiero nad ranem mam pelniejsze piersi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości