|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ale nie mam wanny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
HEj dziewczyny, nie mam pojęcia w ktorym wątku mogłabym umiescic moje pytanie/ moj problem, ale postanowiłam, że napiszę tutaj skoro ejst to wątek o cerze. Potrzebuję szybkiej rady bo zaczynam panikowąc;/ Obudziłam się dzisiaj rano i na wewnętrznej stronie oka 2 małe kropeczki, chciałam się zapytać co to jest. Załączam zdjęcie, pomoże ktos?
![]() Czy to coś może przemienić się w piega ? -.-' Nigdy czegoś takiego nie miałam, dlatego się zaniepokoiłam. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-04-10 o 10:49 Powód: usunięcie zdjeć na prośbę autorki |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo i tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nic nie stosowałam,bo ciało właściwie baardzo rzadko czymś smaruję,zrobiły się tak nagle. Po kilku dniach same zniknęły. Starałam się wtedy nawilżać to miejsce,czasem zapominałam ale teraz nie ma po nich śladu. Nie wiem co to mogło być,ale tez się na początku przestraszyłam. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Dziś muszę zmieszać trochę oliwki z babydereamem do kąpieli,bo smarować ciała balsamami nie lubię ![]()
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() Chodzę do dermatologa, ale to mi chyba bardziej szkodzi niż pomaga. Leczę się od ok. 3 lat, moim głównym problemem są zaskórniki, krostki pojawiają się tylko przed okresem, a ona cały czas przepisuje mi coraz silniejsze leki, które i tak nic nie dają. Zaczęłam od Brevoxylu, potem Aknemycin, teraz Differin, a to coś dalej na twarzy mam. Myślę, że głównie one tak bardzo podrażniły mi policzki, zastanawiam się, czy nie mam raczej naczynkowej cery, bo ciągle czuję gorąco na policzkach (rozumiem, podczas stresu, ale nawet w normalnych sytuacjach tak mam) i to ciągłe zaczerwienienie twarzy ![]()
#4961 |
Zakorzenienie
|
mikasa5, problemy z policzkami najprawdopodobniej wlasnie od tych specyfikow masz. to dziwne, ze dermatolog przepisuje ci coraz silniejsze leki... policzkow tym nie smaruj!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Wiesz,myślę że chodzi o to,żeby ukoić to miejsce.
Smarować kremem dla dzieci,itp. Ja akurat ratowałam lotionem babydream i w kilka dni faktycznie nei było śladu,choć nie wiem czy po prostu samo znikło,czy od nawilżenia ![]()
#4963 |
Raczkowanie
|
Hej, mógłby mi ktoś polecić jakiś krem do mieszanej cery? Ostatnio chyba od słońca mam strasznie suche poliki, skórę w okolicy brwi i czoło. Ale do tego świeci mi się czoło i nos.
Nie wiem już co mam robić, znacie jakiś dobry krem czy coś na to? I czy znacie jakiś krem z filtrem do mieszanej cery? Bo jestem strasznie blada i po jakichś 20 minutach na słońcu już mi się skóra pali. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam pełno zaskórników i nie wiem jak się tego pozbędę ![]() był też differin teraz dostałam Isotrexin jest trochę lepiej, ale to silny lek ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Ja obecnie używam acnemycin plus i jest fajna poprawa, mam również differin, ale jeszcze go nie używałam, no i czeka również isotrexin, jeśli nic sie nie sprawdzi. Zobaczymy, ale jestem dobrej mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Ja też borykam się z mieszaną cerą od wielu lat, i mimo, że 30stka za mną nadal borykam się z kłopotami typu świecenie, zaskórniki
![]() Na chwilę obecną mam patent, gdy nie mam wyprysków stosuję regularnie maseczkę z dax cosmetics vulcanic mat,dzięki niej pozbywam się moich kochanych zaskórników, jeśli mam wypryski peeling enzymatyczny na noc. Z matujących kremów przypadł mi do gustu krem Bioderma pore refiner, dax perfecta cera mieszana, przymierzam się też do kosmetyków Ziaja Med cera trądzikowa łojotokowa? Stosowałyście? Jeśli chodzi o leki, boję się ich stosowania, dziewczyny przeważnie piszą, że to silne leki i problemy skórne wracają.
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-05-09 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki z Ziaji są ogólnie bardzo skuteczne i nie drogie.
Stosowałam toniki czy kremy i byłam bardzo zadowolona ![]()
#4968 |
Zadomowienie
|
Ja z całego serducha mogę polecic krem Ziaja med, kuracja antybakteryjna, łojotok trądzik. Najlepszy krem jaki kiedykolwiek miałam! Jest troszke gęsty dlatego używam go na noc. Mimo teorii, że przeciwtrądzikowe kosmetyki wysuszają, ten - genialnie nawilża ryjek
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny..
chciałam Was prosić o pomoc.. zrobiłam straszną krzywdę swojej cerze... i teraz nie mogę sobie poradzić z tym, co mam na twarzy... ![]() zacznę może od początku... mam 28 lat, a cerę nastolatki... problemową, z wiecznymi zaskórnikami, trądzikiem i do tego popękanymi naczynkami... bardzo ciężko mi ją pielęgnować.. przez dłuższy czas używałam kosmetyków nawilząjących, ale tak strasznie świeciła mi się cera, że skorzystałam z rady pani w aptece i zakupiłam całą serię Effaclaru do tłustej cery... było źle, ale to co się dzieje po tych kosmetykach to jest jakiś koszmar... ![]() ![]() ![]() błagam Dziewczyny, pomóżcie mi... macie takie doświadczenie... doradźcie mi jakieś kosmetyki, które uspokoją i nawilżą moją cerę...i żeby te krosty zniknęły... ![]() wiem, że mnóstwo jest tutaj porad, czytam ten wątek, ale mam dwuletnią córeczkę i też ciężko mi zostawić wszystko na dłużej, żeby siedzieć przed kompem i wertować tyle informacji... z góry dzięki za wyrozumiałość... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co mi wiadomo są to kosmetyki na kwasach, a więc podstawa to filtry, bo dopiero możesz krzywdę sobie zrobić..to, że dostałaś wysypu to jakby naturalne i normalne, Twoja skóra się oczyszcza, w międzyczasie powinnaś zadbać o nawilżenie piszesz, że masz popękane naczynka to zupełnie jak ja i jesteśmy w podobnym wieku ![]() powiem coś od siebie, mnie te kosmetyki nie pomogły, tzn odstawiłam LRP, gdyż mam zbyt wrażliwą cerę przerzuciłam się na kosmetyki po części naturalne i jest jakby lepiej, oczywiście nie super, ale dopiero na jesieni zamierzam zacząć przygodę z kwasami i to raczej u kosmetyczki kup w patece i wypróbuj olejek z drzewa herbacianego, poczytaj o nim trochę na wizażu sporo dziewczyn go używa i poleca, mnie nie pomógł, ale warto wypróbować ![]() podstawą jest dobre oczyszczanie buzi, tj mycie, tonizowanie i nawilżanie często używam maseczek z glinek-są cudowne na buźke, polecam- pewna wizażanka mi poleciła i jestem jej bardzo wdzięczna.. poczytaj również fora o kosmetykach naturalnych, może tam coś znajdziesz dla siebie ![]() polecam równieź wizytę u dermatologa bądź dobrego kosmetologa- na pewno nie zaszkodzi ![]() aha ja na takie podskórne pryszcze (te przedmiesiączkowe) używam klindacinu- jest to maść w żelu, dość fajnie je wysusza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam zupełnie inną przygodę z Effaclarem, nie zrobił u mnie nic, tylko lekko złuszczył mi skórę;| W tej chwili dodatkowo pojawił się u mnie kłopot z comiesięcznym wysypem krostek takich typowo trądzikowych. Wybieram się do lekarza, bo wiem że same kosmetyki tu nie pomogą, podejrzewam jakąś burzę hormonalną. Meire, i ja polecam Tobie wizytę u lekarza, szkoda nerwów i czasu.
![]() |
#4973 |
Raczkowanie
|
Wiwat upały,cały czas mam na twarzy lepka warstwę,super błysk,piękny efekt
![]() A tak poważnie to nie mam już siły,czy ktoś zna naprawdę MATUJĄCY krem,bo obecnie używam Uriage emulsje matująco -nawilżającą i jest do d...Niby efekt matujący ma utrzymywać się do 12h ale u mnie to nawet 2h nie trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matuje naprawdę solidnie,ale wysusza.
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mozna ziolka jakies pic, wspomagac sie od srodka, sprawdzic hormony... bo glupi krem nie wyleczy przetluszczania. wiem, latwo sie mowi - ale wierz mi, ja juz dawno wyszlam z okresu dojrzewania, a wlosy musze myc codziennie, i to rano - bo wieczorem, czyli po 12tu godzinach, wygladaja juz byle jak. na twarzy nie jest lepiej, tyle ze duzo latwiej, bo rachu ciachu mozna sprawe zalatwic przed lustrem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wręcz przeciwne doświadczenia. Wcale nie matował mojej skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Raczkowanie
|
Mi matowił porządnie, ale wysuszał po jakimś czasie. Myślę aby teraz znowu go spróbować, bo w te upały żaden inny krem nie daje rady jeśli chodzi o matowienie. Tylko nie wiem jak będzie współpracował z moim filtrem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Ja w lecie nie uzywam na dzień kremu żadnego prócz filtra, bo inaczej chyba wszystko by mi z twarzy spłynęło. Na noc porządnie nawilżam i nie jest źle, ale do ideału daleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
a ja uzywam serum flavo-C z BU i na to filtr. Swietne polaczenie. myslalam,ze moja skora tego nie zniesie ale jest zadowolona. nie zapycha i nawet mam wrazenie,zebuzia nie jest taka tlusta. ale jeszcze poczekam co bedzie dalej bo dopiero tydzien minal(w kazdym badz razie po tygodniu juz by mnei zapchalo)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o ten chodzi? Masz skłonność do wyprysków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.