mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 13:36   #4771
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

tak narzekalam na opieke w UK a tu mnie bardzo milo zaskoczyli. W piatek mialam spotknie z lekarzem, nie polozna, ktory dosc powaznie podszedl do tematu i zlecil usg szyjki co 2 tygodnie aby upewnic sie ze sie nie skraca, plus przepisal progesteron.

wedlug usg przesuneli mi termin o cale 2 tygodnie ale to mi sie nijak nei zgadza z wlasnymi wyliczeniami i testem ciazowym. Wedlug nich w czasie gdy test juz pokazywal 1-2 tyg ciazy to ja dopiero powinnam poczac. no takie czule to te testy raczej nie sa.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:49   #4772
Tigresa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
Uff w końcu nadrobiłam 10 stron. Dziś o 18:00 mam wizytę już się nie mogę doczekać. Co do upałów to jakoś ich nie odczuwam, pewnie dlatego, że w pracy siedzę w chłodnym pomieszczeniu, poza tym lubie słońce. Wczoraj się troszkę poopalałam. Ubranka dla dziecka mam zamiar zacząć kupować dopiero jak poznam płeć, czyli może już dzisiaj to nastąpi Z moim Tż'tem znamy się prawie 3 lata, a jesteśmy ze sobą 2,5 roku i od samego początku mieszkamy razem i naprawdę nie mam powodów do narzekań na niego
To trzymam kciuki za wizytę! Ja też czekam z kupowaniem na płeć, ale jeszcze sobie poczekam, bo to dopiero 13 tydzień.

A co do tych wszystkich chorób, to ja na nic nie chorowałam. Całe życie mieszkam z kotami, zawsze je głaskałam, przytulałam, spały ze mną w łóżku, sprzątałam kuwety i nie mam toxo. Nie chorowałam też na cytomegalię ani na różyczkę. Martwię się tym. Jeśli chodzi o cytomegalię, to miałam badanie, jak zaczęłam starania, a teraz mi gin powiedziała, że powtarza się dopiero w III trymestrze. Oby nas wszystkie ominęły te paskudztwa

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:56   #4773
dygotka8
Zakorzenienie

Chawa wiem,ze bóle głowy nie sa tylko od wysokiego ciśnienia.u mnie byc może sa to migereny-musze znaleźć jakiegoś neurologa, który spojrzy na mnie jak na człowieka a nie jak na jakiegoś dziwolonga i sprawia wrażenie jakby nadal ży,ł w PRL
połaziłam po mieście,nawet przyjemnie tylko nie miałam przy sobie wody w butelce co było głupie,ale trudno.okazało się,że w złotych nie ma 5 10 15
ja to się boję tych bólów głowy jak one będą po ciązy bo co ja wtedy zrobię...

kami faktycznie napisałś,że marchewek,ale pomyślłąm,że widocznie dodałaś do młodej kapustki marchewki i one Ci tak utkwiły w głowie))

a ja dziś nie gotuję-jest zbyt gorąco a ja nie chcę mieszkania dodatkowo nagrzewać tym bardziej,że nie w kuchni ma okna i nie ma jak wietrzyć

na szczęście samopoczucie mi się polepszyło....
kupiłm kg truskawek-nawet słodkie zjadłam trochę a teraz na obiad mam kanapki bo pomysłu brak,cukinka na kolacje bo wczoraj nie wypaliło zrobienia placuszków

właściwei teraz te kanpki to drugie śniadanie a nie obiad...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-06 o 14:19
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:09   #4774
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki
Uff w końcu nadrobiłam 10 stron. Dziś o 18:00 mam wizytę już się nie mogę doczekać. Co do upałów to jakoś ich nie odczuwam, pewnie dlatego, że w pracy siedzę w chłodnym pomieszczeniu, poza tym lubie słońce. Wczoraj się troszkę poopalałam. Ubranka dla dziecka mam zamiar zacząć kupować dopiero jak poznam płeć, czyli może już dzisiaj to nastąpi Z moim Tż'tem znamy się prawie 3 lata, a jesteśmy ze sobą 2,5 roku i od samego początku mieszkamy razem i naprawdę nie mam powodów do narzekań na niego
Powodzenia na wizycie i trzymam kciuki żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Siedze w domu z malym sama. Tż pojechal na dzialke pomoc tesciowi ciac drzewo, wieczorem jak wroci to ma nas zabrac na spacer. Musze przyznac, ze ostatani klotnia byla terapia wstrzasowa dla niego, bo widze poprawe Jeszcze troche czasu uplynie zanim mu w pelni zaufam, ale widze, ze wkoncu sie stara
Dobrze że już z Tż lepiej

A ja przełknęłam parę klusków śląskich na obiad, chociaż tyle miałam pisac pracę, ale stwierdziłam że wyluzuje sie troche i włączyłam sobie Herosów i grałam ponad 2 godziny to już u mnie jest jakieś uzaleznienie od tej gry, nie mogę się powstrzymać żeby nie włączyć, mówię sobie że chwilkę pogram a potem gram, gram i gram

U mnie zaczyna pomału sie coś chmurzyć chyba będzie buuum
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:20   #4775
Tigresa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

A ja przełknęłam parę klusków śląskich na obiad, chociaż tyle miałam pisac pracę, ale stwierdziłam że wyluzuje sie troche i włączyłam sobie Herosów i grałam ponad 2 godziny to już u mnie jest jakieś uzaleznienie od tej gry, nie mogę się powstrzymać żeby nie włączyć, mówię sobie że chwilkę pogram a potem gram, gram i gram

Hehe ja też uwielbiam tę grę, ile godzin się przy tym siedziało teraz czekam na nową część, może wyjdzie zanim urodzę, to akurat będzie jak znalazł na jesienne wieczory.

Ja też z apetytem jestem na bakier, aż sama siebie nie poznaję. Coś chyba moje dziecko się zapowiada na Tadka-Niejadka

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:32   #4776
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Ona24 to trzymam kciuki za wizytę

Kropeczka astmy współczuję, teraz to raczej nie najlepszy dla Ciebie okres. Dobrze, że leki pomagają.

Dygotko nie znoszę bólów głowy, a miewa migrenowe. Nic mi tak nie przeszkadza jak właśnie ból głowy. Ale cieszę się, że samopoczucie coraz lepsze

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
Hehe ja też uwielbiam tę grę, ile godzin się przy tym siedziało teraz czekam na nową część, może wyjdzie zanim urodzę, to akurat będzie jak znalazł na jesienne wieczory.

Ja też z apetytem jestem na bakier, aż sama siebie nie poznaję. Coś chyba moje dziecko się zapowiada na Tadka-Niejadka
To może jednak moje nie wyrośnie na niejadka bo niestety predyspozycje do tego ma. Ale ja na apetyt nie narzekam

magolina a którą cześć bo ja jednak najbardziej lubię trojkę
Stary 2011-06-06, 14:33   #4777
dygotka8
Zakorzenienie

ja to strasznie wszelkich gier kkomputerowych nie lubię,tż też(tzn on np kupi,pogra tydzień i koniec,od kiedy jesteśmy razem tylko raz grał chyba tydzień )dzieki Bogu

dziewczyny planujecie chodzić na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży???bo ja chyba skonsultuję się z lekarką i jeśli wyrazi zgodę to coś bym znalzła dla sibei-zawsze to byłaby jakaś aktywność fizyczna....

Ona231 to fakt-mnie ból głowy wyłącza od świata całkowicie. przez te wszystkie lata mój prób bólu osłabł bardzo przez tak częste bóle często migrenowe...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-06 o 14:39
Stary 2011-06-06, 14:41   #4778
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witajcie Ja już na szczęście po pracy, chodzenie na 6 ma jednak swoje zalety, zanim zrobiło sie okropnie gorąco szłam już do domku
Wczoraj byłam nad morzem i widziałam wiele kobiet w ciąży opalajacych sie... cóż ich wybór.
Dziś mam badanie przezierności karkowej, proszę trzymać kciuki. A poza tym "dorobiłam" sie opryszczki.. bleh

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:49   #4779
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witajcie Ja już na szczęście po pracy, chodzenie na 6 ma jednak swoje zalety, zanim zrobiło sie okropnie gorąco szłam już do domku
Wczoraj byłam nad morzem i widziałam wiele kobiet w ciąży opalajacych sie... cóż ich wybór.
Dziś mam badanie przezierności karkowej, proszę trzymać kciuki. A poza tym "dorobiłam" sie opryszczki.. bleh
Na pewno będzie dobrze, ale kciuki potrzymam
Fajnie tak na 6 chodzić ale ja śpiochem bywam

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny planujecie chodzić na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży???bo ja chyba skonsultuję się z lekarką i jeśli wyrazi zgodę to coś bym znalzła dla sibei-zawsze to byłaby jakaś aktywność fizyczna....

Ona231 to fakt-mnie ból głowy wyłącza od świata całkowicie. przez te wszystkie lata mój prób bólu osłabł bardzo przez tak częste bóle często migrenowe...
Ja miałam w planach basen, ale odpada bo często z bakteriami walczę a życie nie mam im zamiaru ułatwiać. Niestety u mnie jogi chyba nie ma dla kobiet w ciąży, bo na takie bym się wybrała. Póki co wieczorami spaceruję sporo, jak już słońce się schowa.
Chyba najgorsze co może być, bo właściwie leki też jak pomagają to na chwilę, a mnie aż ćmi od tego. Nie mówiąc o normalnej jakieś pracy. Także wiem jak się męczysz
Stary 2011-06-06, 14:50   #4780
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Zostawić Was na weekend, godzinę nadrabiałam

Zaczęłam II trymestr

Zacznę od mojej dzisiejszej wizyty, wszystko pozamykane tam na dole, szyjka długa, macica miękka. No i tyle. Usg nie było Okazało się że robi na co 2 wizycie, więc 1 usg na 2 miesiące Dobrze, że w poprzedni poniedziałek byłam u innego to wiem że jest ok, inaczej bym świrowała. No i schudłam od ostatniej wizyty 1 kg, a jem i to nie koniecznie dietetycznie.

Ja z moim mężem jesteśmy 7 lat razem, z czego w sierpniu minie nam 5 lat po ślubie. Jakoś nie spieszyło nam się z dzidzią. Pierwszą ciąże poroniłam jeszcze przed ślubem, potem był mój strach, studia, potem szukanie pracy i jak tak od razu w nowej pracy zajść w ciążeNa dziecko chyba nigdy nie ma odpowiedniego momentu, niby finansowo nie jest u nas najgorzej, ale wszystko co się da ładujemy w budowę domu, jak będzie dziecko będziemy zmuszeni ją przystopować. Na razie mieszkamy w małym pokoiku w mieszkaniu moich rodziców. Jednak chcemy mieć dziecko, całkowicie świadoma decyzja. Z drugim się wstrzymamy aż do zamieszkania w naszym domku, czyli 4-5 latek, bo po prostu ledwo zmieścimy 1 łóżeczko a co dopiero 2.

Co do zainteresowania moją ciążą, to wiem że moja mama bardzo się cieszy i dba o mnie żebym się nie przemęczała, z tatą mam średni kontakt, choć zawsze życzył nam dziecka a sobie wnuka, więc pewnie też się cieszy. Teściowa nie okazuje radości, ma 1 wnuka, w sierpniu urodzi się następny więc nasze dziecko będzie 3. Za to teść cieszy się szczerze.
Byliśmy teraz na weselu to rodzina męża dopiero się dowiedziała, parę ciotek szczerze pytało jak się czuję i czy wszystko w porządku.
Z koleżanek wiedzą tylko nie liczne, nie powiem że nie interesują się przebiegiem ciąży W sumie duża część rodziny jeszcze nie wie, nie ogłaszamy tego na ambonie
Się rozpisałam To tak na wszelki wypadek żeby nie było że 8 stron a ja się nie udzieliłam i mnie wykreślicie z listy

Mam do Was 2 pytania
1. Ile kosztuje badanie na toxo? Prywatnie nigdy nie robiłam, a teraz będę musiała.
2. Wie któraś jak się robi żurek? Jakiś sprawdzony i prosty przepis Może być link do jakieś stronki, ale sprawdzonej. Na weselu zrobiłam sobie smaka a nie nie mam pojęcia jak się gotuje. Wiem że początek to jak każdą zupę mięsko i warzywa, a może się mylę?
Stary 2011-06-06, 14:57   #4781
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Zaczęłam II trymestr

Zacznę od mojej dzisiejszej wizyty, wszystko pozamykane tam na dole, szyjka długa, macica miękka. No i tyle. Usg nie było Okazało się że robi na co 2 wizycie, więc 1 usg na 2 miesiące Dobrze, że w poprzedni poniedziałek byłam u innego to wiem że jest ok, inaczej bym świrowała. No i schudłam od ostatniej wizyty 1 kg, a jem i to nie koniecznie dietetycznie

Mam do Was 2 pytania
1. Ile kosztuje badanie na toxo? Prywatnie nigdy nie robiłam, a teraz będę musiała.
2. Wie któraś jak się robi żurek? Jakiś sprawdzony i prosty przepis Może być link do jakieś stronki, ale sprawdzonej. Na weselu zrobiłam sobie smaka a nie nie mam pojęcia jak się gotuje. Wiem że początek to jak każdą zupę mięsko i warzywa, a może się mylę?
O ale jak nasze drobne sugestie o nie udzielaniu się zadziałały
Przepis na żurek proszę LINK ja zawsze tak robię, tylko musisz sobie dobry w słoiczku żurek kupić, bo od niego sporo smaku zależy
Badanie u mnie kosztowało 30 zł

Drugiego trymestru i wizyty gratuluję
Stary 2011-06-06, 15:15   #4782
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka koniecznie poszukaj jakiegoś dobrego neurologa, zdaję sobie sprawę jak uciążliwy może być ból głowy, choć sama z tego powodu nie mam co narzekać.
Ja na ćwiczenia nie mogę się zapisać, ponieważ w okolicy nie są organizowane. Zresztą, gdyby nawet były to finanse by mi na to nie pozwoliły. Mam dwie płyty z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży i wciąż noszę się z zamiarem ćwiczenia w domciu - mam pozwolenie od lekarza, który stwierdził, że jak nie krwawię to mogę wszystko. Póki co to ruch fizyczny zapewnia mi pieso wyprowadzając na 5-7km spacery.

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Mam do Was 2 pytania
odp 1. powiem szczerze, nie mam pojęcie
odp 2. ja kupuję żurek z mąki żytniej w słoiczku i zazwyczaj robię na kostce rosołowej. Na 4-5 litrów wody zużywam pół słoiczka - miksuję z zimną wodą żurek ze słoiczka i jak woda się w garnku się zagotuje to wlewam to i czekam aż się ponownie zagotuje. Zabielam śmietaną. Moja teściowa jeszcze zagęszcza mąką ale ja tego nie robi. Do tego można dodać kiełbaskę - ja podsmażam i wybieram samą kiełbaskę a tłuszcz wylewam - jajko, ziemniaczki; co kto woli lub wszystko na raz

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Badanie u mnie kosztowało 30 zł
A gin nie dał Ci skierowanie?? Ja kiedyś robiłam właśnie na skierowanie. Wydaje mi się, że w ciąży nie powinno się za takie badanie płacić
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:15   #4783
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
ja to strasznie wszelkich gier kkomputerowych nie lubię,tż też(tzn on np kupi,pogra tydzień i koniec,od kiedy jesteśmy razem tylko raz grał chyba tydzień )dzieki Bogu

Ja chodzę na aerobik dla kobiet w ciąży- raz albo 2 razy w tygodniu zależy jak się czuję. Super się po nim czuję. I nóżki mam jakby szczuplejsze Chodzę również na basen 2 razy w tygodniu, najczęściej z mężem popływać. Kiedyś miałam straszne problemy z grzybicą itd, ale lekarz kazał mi kupić abiofem-ampułki, dość drogie, ale bardzo dobre. Chlorowana woda zabija wszelkie bakterie, te dobre również. Więc po basenie na wieczór aplikuję sobie ampułeczkę i mam spokój... naturalna flora bakteryjna odbudowana po jednej nocy.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:16   #4784
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wrocilam. Bylam na 12-sta godzine w kosciele.Nie naleze do religijnych osob, ale tesciowa mnie zaciagnela , bo bylo blogoslawienstwo dla dzieci i matek ciezarnych i msze proadzili zakonnicy- bardzo fajnie. Pozniej pojechalam do auchana i kupilam malemu spodenki, bo brudas z niego sie zrobil i juz nie nadarzam z praniem

Ale sie objadlam! Dziewczyny....70 cm zapiekanka! pychota...mialam na nia ochote jak tylko zobaczylam rano w gazetce. A tak mi wywalilo teraz brzuch , ze az mnie ciagnie bardzo skore.

Jestem za!!!

Wiesz co ,jak jak bylam z Filipem w ciazy to przelecialam sie po ciuchlandach i nakupowalam sobie tunik i sukienek w wiekszych rozmiarach. Normlanie nosze 8 a kupilam 12-14, a w koncowej ciazy nawet 16. No i w primarku tez nakupowalam sobie pizam i spodni dresowych w wiekszych rozmiarach. A ceny za spodnie to zgadzam sie...porazka!

13 pazdziernika bedzie 10 lat po slubie, 7 lipca bedzie 11 lat razem. Odrazu mowie, ze slub po 15 miesiacach byl z milosci, a nie z wpadki...zareczylismy sie po 9 miesiacach. Nie wiem czy ogladlyscie film NOTEBOOK (oamietnik)- no my przypominamy wlasnie ta pare z poczatku filmu

Kochana, bardzo mi przykro, ze tak sie potoczylo to wszystko Trzymaj sie i nie poddawaj w walce o dzidziusia

a teraz z wielkim oporem musze podniesc swe leniwe dupsko i zaczac cos robic w domu, bo zarasta brudem
Cześć dziewczyny, od wczoraj was nadrabiam, a tu masaaaa stron
ggoraa nasz staż to małżeński to 1 rok i 4 miesiące, zaręczyliśmy się po niecałych 3 miesiącach a ślub wzięliśmy po następnych 7 miesiącach
gdyby zrobiła to jakaś moja znajoma powiedziałabym że zwariowała, ale teraz wiem że takie rzeczy się zdarzają i mogą być trwałe i bardzo szczęśliwe
a jeśli chodzi o deserki jakie jem to tak: truskaweczki zmiksowane lub rozduszone z banankiem-jak truskawki słodkie to nawet cukru nie trzeba
ok, czytam dalej
Stary 2011-06-06, 15:26   #4785
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

magolina a którą cześć bo ja jednak najbardziej lubię trojkę
Ja tylko w III gram

Cytat:
Trzymam kciuki za badanie i współczuje opryszczki
A co do opalania to uważam, tak jak pisały dziewczyny, że można ale z umiarem. Nie na bardzo mocne słońce, brzuszek zasłonięty no i najlepiej do tego jakiś krem z filtrem powiedzmy 30 i spokojnie można godzinke poleżeć, no chyba że smażyć się tak na maksa to nie

dygotka współczuje Ci tych bólów głowy
A co do ćwiczeń to przy moich bólach brzucha wątpię żeby lekarz mi pozwolił, zresztą u mnie w mieście nie słyszałam o żadnych ćwiczeniach dla kobiet w ciąży na basen to może i bym poszła ale nie mam na tyg z kim, chyba że od czasu do czasu na weekend z Tżtem.

Ja za wszystkie badania płaciłam niestety (za tokso chyba coś koło 40 zł) - ot taki urok chodzenia prywatnie do lekarza, ale póki co nie zamieniłabym go na żadnego innego

gosiaczek dobrze że po wizycie ok

Polezałam trochę a teraz biorę się za pisanie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:26   #4786
dygotka8
Zakorzenienie

ja wcześniej chodziłam i na aerobik,potem na siłownię,a potem zaszłam w ciążę...i chętnie bym poćwiczyła bo smam w domu to nie lubię....
szukam właśnie jakiejś jogi w wawie...
ja pływać nie umiem więc basen nie ma sensu w moim przypadku-żałuję,że boję się wody....

chawa a ten zurek na kostce to dobry????

Stary 2011-06-06, 15:26   #4787
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ona231 czytam właśnie przepis na Twój żurek - zapomniałam dodać że ja do mojego też dodaje przyprawy - jak nie zapomnę, bo kilka razy zapomniałam dodać listek laurowy i ziele angielskie, coś mi w nim brakowało, ale i tak zjadłam ze smakiem.

Stary 2011-06-06, 15:27   #4788
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
A gin nie dał Ci skierowanie?? Ja kiedyś robiłam właśnie na skierowanie. Wydaje mi się, że w ciąży nie powinno się za takie badanie płacić
Ja chodzę prywatnie do lekarza, dlatego nasz fantastyczny NFZ uznaję, że muszę za takie badania zapłacić Bo przecież mój lekarz nie zna się na tym i mógłby jakieś złe badania mi wypisać

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja chodzę na aerobik dla kobiet w ciąży- raz albo 2 razy w tygodniu zależy jak się czuję. Super się po nim czuję. I nóżki mam jakby szczuplejsze Chodzę również na basen 2 razy w tygodniu, najczęściej z mężem popływać. Kiedyś miałam straszne problemy z grzybicą itd, ale lekarz kazał mi kupić abiofem-ampułki, dość drogie, ale bardzo dobre. Chlorowana woda zabija wszelkie bakterie, te dobre również. Więc po basenie na wieczór aplikuję sobie ampułeczkę i mam spokój... naturalna flora bakteryjna odbudowana po jednej nocy.
O to się popytam swojego lekarza. Bo na basen bardzo lubię chodzić
A nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest

Chawa to nie mój przepis tylko ja zawsze z niego korzystam. A przyprawy do żurku nawet jak zapomnisz a masz dobry zakwas to też sporo smaku załatwi

Magnolia to tak jak ja i fakt, faktem niby prosta grafika a wciąga niesamowicie

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:29
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:35   #4789
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
chawa a ten zurek na kostce to dobry????
Mnie smakuje. W zasadzie wszystkie zupy robię na kostce, oczywiście poza rosołem - rosół to jest taki wyjątkowy.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Ja chodzę prywatnie do lekarza, dlatego nasz fantastyczny NFZ uznaję, że muszę za takie badania zapłacić Bo przecież mój lekarz nie zna się na tym i mógłby jakieś złe badania mi wypisać
No tak to jest porażka - ale w naszym kraju już tak jest.

Tak piszecie i piszecie o tym basenie, ze zaczynam tęsknić za pływaniem. Jednak o wybraniu się na basen mogę tyko pomarzyć, bo w stroje kąpielowe sprzed ciąży już nie wlezę.
Stary 2011-06-06, 15:37   #4790
muffinka90
Zakorzenienie

Ania sie martwila, ze nie zdarzy zalozyc watku, a tu zaraz koniec

Cytat:
muffinka90 dzięki za kciuki Kurcze nie wiem co bym chciała, ale mam jakieś przeczucie, że będzie syn
Ja przez pierwsze tygodnie mialam przeczucie na core, a potem zniknelo. Cala rodzinka i znajomi stawiali na dziewczynke, wiec mieli fajne miny jak sie dowiedzieli o chlopcu mam tylko nadzieje, ze nic nie odpadnie

Cytat:
trzymam mocno

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:38
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:38   #4791
dygotka8
Zakorzenienie

to taki prosty żurek na kostce to mogę spróbować zrobić,najwyżej wyleję jak mi nie będzie smakował

a jaki w słoiku zurek polecicie?????????
proszę o jakś firmę i szybka odp bo za kilka minutek wyhodze to bym do sklpeu zaszła

Stary 2011-06-06, 15:38   #4792
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Mnie smakuje. W zasadzie wszystkie zupy robię na kostce, oczywiście poza rosołem - rosół to jest taki wyjątkowy.

No tak to jest porażka - ale w naszym kraju już tak jest.

Tak piszecie i piszecie o tym basenie, ze zaczynam tęsknić za pływaniem. Jednak o wybraniu się na basen mogę tyko pomarzyć, bo w stroje kąpielowe sprzed ciąży już nie wlezę.
Zawsze można jakiś strój na chwilę kupić można. Ja raczej na pewno się nie wcisnę, może nie tyle w brzuszku ale w górnych partiach ciała

Dlatego do płacenia za badania już spokojnie podchodzę, mam bardzo fajne laboratorium, nawet mają pakiet dla kobiet w ciąży i ceny bardzo przystępne
Stary 2011-06-06, 15:43   #4793
goldika
Zakorzenienie

gosiaczku nie wiem ile kosztuje w przychodni badanie toxo, ja jak robie w Szpitalu Zakaźnym to za IgG, IgM i IgGA płacę 141zł tyle, że IgGA robi sie tylko jak jest się chorym.

Byłam u fryzjera zmieniłam fryzurę i to solidnie. A raczej z braku fryzury, a jedynie włosów na głowie zrobiła mi się fryzura. Tył długi, lekko wycieniowany, wypazurkowane wokół twarzy i grzywka na bok. Jestem zachwycona
Fryzjerka powiedziała mi, ze nie mam się farbować. Ze mam naturalny kolor bardzo ładny (odrost mam już z 7cm) i że nie rzuca się w oczy. Chociaż jakbym jednak chciała to zaprasza do siebie na wizyte

Mam jakis zly humor dzis. Tż mnie wkurza wszystkim, ale to ja dziś jestem drażliwa wyjątkowo.

dygotka współczuję bólu głowy... mnie dziś też pobolewa, może dlatego jestem rozdrażniona. Rzadko mnie boli, mam nadzieję, że przejdzie szybko.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:46   #4794
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka ja kupuję taki na którym na etykiecie i na wieczku pisze vortumnus - mam nadzieję że nie przekręciłam

Stary 2011-06-06, 15:47   #4795
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
to taki prosty żurek na kostce to mogę spróbować zrobić,najwyżej wyleję jak mi nie będzie smakował

a jaki w słoiku zurek polecicie?????????
proszę o jakś firmę i szybka odp bo za kilka minutek wyhodze to bym do sklpeu zaszła
Firmy nie polecę bo w każdym regionie są inne te zakwasy, ale w słoiczku szukaj, albo w jakieś butelce. Bo takie najlepsze

goldika zmiana fryzury zawsze dobrze robi na samopoczucie.
Może przez pogodę trochę rozdrażniona jesteś, a po za tym w ciąży, to małe humoru nawet wskazane są
Stary 2011-06-06, 15:53   #4796
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Zawsze można jakiś strój na chwilę kupić można. Ja raczej na pewno się nie wcisnę, może nie tyle w brzuszku ale w górnych partiach ciała
Ja taka głupia jestem, ze wychodzę z założenie, iż na chwilę to się nie opłaca. Patrzyłam kiedyś na stroje na allegro, ale ceny mnie troszkę odstręczyły - wytrzymam te kilka miesięcy bez basenu.
Poza tym u mnie to taka mała mieścina i wszyscy by się na mnie patrzyli ja na UFO, a ja nie lubię wzbudzać powszechnego zainteresowania

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Spanko mnie zaczyna łamać i to tak nie do wytrzymania. Pajdę troszkę poleżeć, a później wrócę do Was z kawusią - zrobić komuś jeszcze??
Stary 2011-06-06, 15:57   #4797
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Ja taka głupia jestem, ze wychodzę z założenie, iż na chwilę to się nie opłaca. Patrzyłam kiedyś na stroje na allegro, ale ceny mnie troszkę odstręczyły - wytrzymam te kilka miesięcy bez basenu.
Poza tym u mnie to taka mała mieścina i wszyscy by się na mnie patrzyli ja na UFO, a ja nie lubię wzbudzać powszechnego zainteresowania

Spanko mnie zaczyna łamać i to tak nie do wytrzymania. Pajdę troszkę poleżeć, a później wrócę do Was z kawusią - zrobić komuś jeszcze??
Oj skąd ja to znam, też dlatego nie kupują bo w sumie czas strasznie szybko leci, a wydatki będę znacznie większe
Ja za kawę dziękuję ale jako ktoś chętny na truskawki to zapraszam
Stary 2011-06-06, 16:01   #4798
marejta
Zadomowienie

[QUOTE=ona24;27331109]
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
za wizyte a co bys chciala? Syna czy core??

muffinka90 dzięki za kciuki Kurcze nie wiem co bym chciała, ale mam jakieś przeczucie, że będzie syn
Mam podobnie jak ty, niby nie wiem co bym chciała, i nie ma różnicy co będzie, ale gdzieś w serduszku mi stuka że będzie syn, zobaczymy czy mam rację niestety następna wizyta dopiero 16

Cytat:
A ja sama kupiłam sobie strój jednoczęściowy, żeby maleństwa nie wystawiać na słońce, ale nie wyobrażam sobie całych wakacji spędzić w domu, na pewno pojedziemy gdzieś na urlop czy na jakiś weekend nad morze a do tego jeziorko w niedziele czy sobotę. Wczoraj byliśmy nad jeziorem, nie mówię, żeby leżeć na słońcu kilka godzin (chociaż przed ciążą tak potrafiłam ) ale godzinka czy 1,5 nikogo nie zabije

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
A czy te ampułki są na receptę czy można samemu kupić w aptece? Bo jeździmy z tż na basen i może bym sobie takie coś kupiła

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:02   #4799
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
tak narzekalam na opieke w UK a tu mnie bardzo milo zaskoczyli. W piatek mialam spotknie z lekarzem, nie polozna, ktory dosc powaznie podszedl do tematu i zlecil usg szyjki co 2 tygodnie aby upewnic sie ze sie nie skraca, plus przepisal progesteron.

wedlug usg przesuneli mi termin o cale 2 tygodnie ale to mi sie nijak nei zgadza z wlasnymi wyliczeniami i testem ciazowym. Wedlug nich w czasie gdy test juz pokazywal 1-2 tyg ciazy to ja dopiero powinnam poczac. no takie czule to te testy raczej nie sa.
No co do opieki w UK to zalezy z jakim problemem idziesz Akurat za prowadzenie ciazy to moge im wystawic 5+ , ale jesli chodzi o pediatre to 1!
Moja znajoma ma 3 letniego synka i musiala sie sporo nameczyc, aby wkoncu zajeli sie jej dzieckiem- przez miesiac odsylali ja z kwitkiem, az sama doszla do tego, ze jej syn ma SZKARLATYNE! I przez 2 tygodnie penicyline musiala podawac...Teraz odeslali ja z paracetamolem do domu dla corki co ma zapalenie oskrzeli!.
No i u mnie jak maly mial 41 stopni goraczki to radzili tylko schladzac...a jak sie uparlam na antybiotyk, to stwierdzili, ze skoro juz chce to mi dadza na ptasia grype ( bo to bylo w tym czasie, jak glosno bylo o tej epidemii)...musieli chyba statystyki podniesc. A maly mial infekcje gornych drog oddechowych- przez 3 dni ich pieprzony paracetamol nie pomagal.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobrze że już z Tż lepiej

O nieeee.... ale mi narobilas smaka na kluski slaskie....jutro musza byc na obiad i u mnie Dzis ziemniaczki z kotlecikami z piersi z kurczaka z salata.
Ty uzalezniona od gry, a ja nie moge sie oderwac od serialu Chirurdzy Dobrze, ze na stronie jest limit ogladania, bo bym siedziala 24h
Cytat:
Napisane przez justi84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, od wczoraj was nadrabiam, a tu masaaaa stron
ggoraa nasz staż to małżeński to 1 rok i 4 miesiące, zaręczyliśmy się po niecałych 3 miesiącach a ślub wzięliśmy po następnych 7 miesiącach
gdyby zrobiła to jakaś moja znajoma powiedziałabym że zwariowała, ale teraz wiem że takie rzeczy się zdarzają i mogą być trwałe i bardzo szczęśliwe
a jeśli chodzi o deserki jakie jem to tak: truskaweczki zmiksowane lub rozduszone z banankiem-jak truskawki słodkie to nawet cukru nie trzeba
ok, czytam dalej
Ciesze, sie ze nie tylko ja tak zaszalalam hihih. Jak mi po miesiacu znajomosci- a jednoczesnie bycia razem- Tż powiedzial, ze chcialbym abym byla jego zona , to myslalam, ze zartuje A jak twoja rodzina przystala na tak szybki slub? Bo u mnie nie bylo lekko, rodzina sie mnie wyrzekla, ze niby za biedny dla mnie, ze za wszesnie, ze studia itp... i sie kilka miesiecy do mnie nie odzywali.Dopiero jak wyladowalam w szpitalu to sobie przypomnieli, ze maja corke i ze mi wybaczaja!!Do dzisiejszego dnia nie jest miedzy nami dobrze- tzn. nie jak miedzy rodzic - dziecko...bardziej traktuje ich jak dalekich krewnych (zbyt wiele lez wylalam, aby wybaczyc).

Dobra, ruszam sie, dzownila przyjaciolka ze szkocji i znow gadalysmy godzine zamiast sprzatac
Stary 2011-06-06, 16:10   #4800
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
wylewam - jajko, ziemniaczki; co kto woli lub wszystko na raz
Ja chodzę na nfz, do prywatnej przychodni i tu niestety tylko podstawowe czyli mocz, morfologia i nie wiem co jeszcze jest refundowane. Mają taką umowę podpisaną z nfz.

Żurek koniecznie zrobię w tym tygodniu w zależności od chcenia się trudniejszy lub z kosteczki Ona dziękuję za link już zapisałam do zakładek.

Goldika nowa fryzurka powinna poprawiać humorek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości