Politechnika Rzeszowska :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 20:09   #451
maturzystka007
Raczkowanie

Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

Ja też mam taką nadzieję
maturzystka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 14:40   #452
bananaqueen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olkaa162 Pokaż wiadomość
czy na kierunkach zamawianyvh stypendium otrzymuja wszyscy czy tylko czesc najlepszyxh osob? i ile ono wynosi?
na PRz stypendium zamawiane otrzymuje n% najlepszych (w zależności od kierunku). W roku akademickim 2010/2011 na kierunku budownictwo było to bodajże ok 70/330 osób? Początkowo miało być to ok.50-60osób, lecz w listopadzie zwiększono liczbę. Stypendium to wynosi 900zł/miesięcznie.
bananaqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 18:12   #453
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bananaqueen Pokaż wiadomość
na PRz stypendium zamawiane otrzymuje n% najlepszych (w zależności od kierunku). W roku akademickim 2010/2011 na kierunku budownictwo było to bodajże ok 70/330 osób? Początkowo miało być to ok.50-60osób, lecz w listopadzie zwiększono liczbę. Stypendium to wynosi 900zł/miesięcznie.
A to stypendium otrzymują ci co mieli najlepsze wyniki z matury czy najlepsze oceny na studiach?
Stary 2011-06-04, 20:49   #454
incessanthope
Raczkowanie

Tez jestem jak najbardziej za spotkaniem
incessanthope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 22:03   #455
maturzystka007
Raczkowanie

Jak się wszystkie dostaniemy to trzeba będzie to opić
Stary 2011-06-05, 10:16   #456
bananaqueen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maturzystka007 Pokaż wiadomość
A to stypendium otrzymują ci co mieli najlepsze wyniki z matury czy najlepsze oceny na studiach?
na pierwszym roku liczą się matury-oczywiście nie wszystkie. Liczą się tylko matematyka,fizyka,chemia itp. w zależności od kierunku. Na budownictwie punktowali matematykę, fizykę i informatykę. Czyli nie licz na to,że angielski czy polski podwyższą Ci wyniki w rankingu. Stypendium otrzymujesz przez cały rok akademicki bez względu na oceny,musisz jedynie chodzić na zajęcia 'wyrównawcze' z matematyki,fizyki itp. Oczywiście to też da się ominąć. A na drugim roku liczy się już średnia.
bananaqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:38   #457
k1992
Raczkowanie

Cytat:
Jak się wszystkie dostaniemy to trzeba będzie to opić
i to obowiązkowo
k1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 11:22   #458
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bananaqueen Pokaż wiadomość
na pierwszym roku liczą się matury-oczywiście nie wszystkie. Liczą się tylko matematyka,fizyka,chemia itp. w zależności od kierunku. Na budownictwie punktowali matematykę, fizykę i informatykę. Czyli nie licz na to,że angielski czy polski podwyższą Ci wyniki w rankingu. Stypendium otrzymujesz przez cały rok akademicki bez względu na oceny,musisz jedynie chodzić na zajęcia 'wyrównawcze' z matematyki,fizyki itp. Oczywiście to też da się ominąć. A na drugim roku liczy się już średnia.
Dzięki Logistyka niby nie jest kierunkiem zamawianym ale jako drugi chyba wpiszę inżynierię środowiska a ona właśnie należy do kierunków zamawianych, więc warto wiedzieć takie rzeczy
Stary 2011-06-06, 12:04   #459
aizdam0
Przyczajenie

hej a ja mam takie pytanie czy nie mając matury z geografii bądź fizyki istnieje możliwość dostania się na logistykę? Zaznaczam ze pisałam rozszerzona matmę która poszła jak poszła ;/
aizdam0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 12:21   #460
k1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aizdam0 Pokaż wiadomość
hej a ja mam takie pytanie czy nie mając matury z geografii bądź fizyki istnieje możliwość dostania się na logistykę? Zaznaczam ze pisałam rozszerzona matmę która poszła jak poszła ;/
jak chesz isc do rzeszowa to raczej na pewno
ja tez zdawałam matme rozszerzoną, o ktorej wolałabym zapomnieć no i geografie i tez wybieram sie na ten kierunek
Stary 2011-06-06, 12:45   #461
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

nie wiem czy myśleć o logistyce, zdawałam matmę podstawową, bd mieć ok 50 %, ale to wynika z tego, że nie przyłożyłam się do tej maturki. Wcześniejsze maturki pisałam na 60-70 %

ale ten kierunek jest dla mnie przyszłościowy, zawsze interesował mnie trochę transport, nowe inwestycje itp poza tym, świadomość tego, że to typowy męski kierunek jeszcze bardziej mnie kręci
so_elixir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 13:00   #462
k1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez so_elixir Pokaż wiadomość
nie wiem czy myśleć o logistyce, zdawałam matmę podstawową, bd mieć ok 50 %, ale to wynika z tego, że nie przyłożyłam się do tej maturki. Wcześniejsze maturki pisałam na 60-70 %

ale ten kierunek jest dla mnie przyszłościowy, zawsze interesował mnie trochę transport, nowe inwestycje itp poza tym, świadomość tego, że to typowy męski kierunek jeszcze bardziej mnie kręci
ale politechnika rzeszowska jest z tego raczej znana ze przyjmuja wiekszosc chetnych problemem jest jedynie potem sie utrzymac,

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

logistyka to na prawde męski kierunek??? hm....??
Stary 2011-06-06, 14:31   #463
aizdam0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez k1992 Pokaż wiadomość
jak chesz isc do rzeszowa to raczej na pewno
ja tez zdawałam matme rozszerzoną, o ktorej wolałabym zapomnieć no i geografie i tez wybieram sie na ten kierunek
no tak ale ja nie pisałam geografii tylko WOS i nie wiem czy jest sens żebym szla na ten kierunek
Stary 2011-06-06, 15:21   #464
Alexandra92x
Rozeznanie

Też mam zamiar składać na PRz. Ale nie wiem czy jest sens składać na logistykę, bo nie mam nic z rozszerzeń wymaganych zdanego. Matmę podstawową będę miała na ok 80%, angol mniej więcej 90%, polski też się liczy, ale to nie wiem czy zdam. Byłam w klasie dziennikarskiej- co było strasznym błędem. Złożę jeszcze na FiR. Dobrze, że historia mi się tam liczy. Być może spotkamy się w październiku się spotkamy Drogie Wizażynki.

A i mogę się pochwalić, że mój partner studniówkowy też jest studentem Politechniki Rzeszowskiej.

Obym polski zdała, bo im bliżej wyników tym bardziej się boję

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 15:28   #465
k1992
Raczkowanie

Cytat:
no tak ale ja nie pisałam geografii tylko WOS i nie wiem czy jest sens żebym szla na ten kierunek
warto zawsze spróbowac a jakie inne kierunki rozwazałas??

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandra92x Pokaż wiadomość
Też mam zamiar składać na PRz. Ale nie wiem czy jest sens składać na logistykę, bo nie mam nic z rozszerzeń wymaganych zdanego. Matmę podstawową będę miała na ok 80%, angol mniej więcej 90%, polski też się liczy, ale to nie wiem czy zdam. Byłam w klasie dziennikarskiej- co było strasznym błędem. Złożę jeszcze na FiR. Dobrze, że historia mi się tam liczy. Być może spotkamy się w październiku się spotkamy Drogie Wizażynki.

A i mogę się pochwalić, że mój partner studniówkowy też jest studentem Politechniki Rzeszowskiej.

Obym polski zdała, bo im bliżej wyników tym bardziej się boję
moim zdaniem spokojnie mozesz bez zadnych obaw składać nawet bez zadnych przedmiotów rozszerzonych tu w rzeszowie bardzo prawdopodobne jest ze i bez tego cie przyjma aby tylko miec jak najwiecej studentów
tez mam nadzieje ze sie spotkamy w pazdzierniku a moze i wczesniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 15:29   #466
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:

logistyka to na prawde męski kierunek??? hm....??
Na Politechnice Rzeszowskiej jest podobno dość mało dziewczyn (one wolą iść na pedagogikę), ale znam dziewczyny, które to studiują. Ja sama składam jeszcze na AON w Warszawie na logistykę.

Stary 2011-06-06, 15:33   #467
k1992
Raczkowanie

Cytat:
Na Politechnice Rzeszowskiej jest podobno dość mało dziewczyn (one wolą iść na pedagogikę), ale znam dziewczyny, które to studiują. Ja sama składam jeszcze na AON w Warszawie na logistykę.
hm... no to spoko podoba mi się taka sytuacja ja rozwazałam jeszcze pojscie do wrocławia na logistyke jednak chyba nie dojdzie to do realizacji troszke daleko jak dla mnie
Stary 2011-06-06, 15:35   #468
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

moim zdaniem spokojnie mozesz bez zadnych obaw składać nawet bez zadnych przedmiotów rozszerzonych tu w rzeszowie bardzo prawdopodobne jest ze i bez tego cie przyjma aby tylko miec jak najwiecej studentów
tez mam nadzieje ze sie spotkamy w pazdzierniku a moze i wczesniej

Koleżanki też mi tak mówiły. Mam bardzo dużo znajomych w Rzeszowie. Z mojego LO poszło w tamtym roku tam prawie 40 osób. Ale z finansów też będę zadowolona. Słyszałam, że tam bardzo dużo ludzi przyjmują, ale trudniej się utrzymać. Znam chłopaka, którego wywalili z logistyki.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
hm... no to spoko podoba mi się taka sytuacja ja rozwazałam jeszcze pojscie do wrocławia na logistyke jednak chyba nie dojdzie to do realizacji troszke daleko jak dla mnie
Ja bardziej chciałabym do Warszawy, ale nie będę płakać jak mnie nie przyjmą. A dużo chłopaków to również ogromny plus. Też miałam składać do Wrocławia, ale właśnie za daleko, a do Rzeszowa mam 90km.

Edytowane przez Alexandra92x
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:36
Stary 2011-06-06, 15:36   #469
k1992
Raczkowanie

a na ktorym roku go wyrzucili??
Stary 2011-06-06, 15:40   #470
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:
a na ktorym roku go wyrzucili??
Na pierwszym oczywiście. Drugiej sesji nie przetrwał.

Stary 2011-06-06, 15:46   #471
k1992
Raczkowanie

Cytat:
Koleżanki też mi tak mówiły. Mam bardzo dużo znajomych w Rzeszowie. Z mojego LO poszło w tamtym roku tam prawie 40 osób. Ale z finansów też będę zadowolona. Słyszałam, że tam bardzo dużo ludzi przyjmują, ale trudniej się utrzymać. Znam chłopaka, którego wywalili z logistyki.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Ja bardziej chciałabym do Warszawy, ale nie będę płakać jak mnie nie przyjmą. A dużo chłopaków to również ogromny plus. Też miałam składać do Wrocławia, ale właśnie za daleko, a do Rzeszowa mam 90km.
ja do rzeszowa mam około 35km wiec nie jest zle ale zawsze chciałam studiowac jak najdalej od domu w jakims dużym miescie np. kraków lub warszawa jednak wszyscy mówia... ze... wieksze miasto to wieksze koszty przedewszystkim mieszkania no i zecie tez jest droższe a poza tym jesli studiowałabym daleko to rzadko przyjezdzała bym na weekendy do domhy a na studiach przez weekend idzie dwa razy wiecej kasy ( wyjscie do kina, na piwo na jakas impreze i jeszce gdzies) i w ten sposób szybko pieniadze sie rozchodzą

dodam ze moja mamuska bedzie miala 3 studentó na utrzymaniu, wiec wydadków jest nie mało

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Na pierwszym oczywiście. Drugiej sesji nie przetrwał.
czyli na tym kierunku jest tak ciezko?? czy poprostu olał sobie studia i dlatego nie przetrwał?
Stary 2011-06-06, 15:54   #472
Alexandra92x
Rozeznanie

Mnie właśnie rodzice "pchają" jak najdalej. Abym tylko ja miała satysfakcję ze studiów. Koszty znają, bo mieszkałam już 3 lata na stancji. Fakt, 3 studentów to dość dużo w jednym domu. A co do niego to on raczej sobie trochę olał. Ale to w końcu politechnika tam takie sytuacje są na porządku dziennym. Zresztą przekonamy się jak tam pójdziemy.

Stary 2011-06-06, 16:05   #473
k1992
Raczkowanie

dokładnie
nie wiemczy już się zalogowac na stronce politechniki czy jeszcze poczekac??
Stary 2011-06-06, 16:29   #474
aizdam0
Przyczajenie

Cytat:
Myślałam nad logistyka albo transport na politechnice i ekonomie na urz jesli chodzi o rzeszow jak nic nie pójdzie to jeszcze nad lublin mi zostanie
Stary 2011-06-06, 18:05   #475
Alexandra92x
Rozeznanie

Ja jeszcze muszę wszystko przemyśleć. Tak żeby później nie wyszło, że mnie nigdzie nie przyjmą;P. Myślałam o Lublinie, ale nie lubię tego miasta, a Rzeszów uwielbiam. <3

Stary 2011-06-06, 19:57   #476
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Myślałam nad logistyka albo transport na politechnice i ekonomie na urz jesli chodzi o rzeszow jak nic nie pójdzie to jeszcze nad lublin mi zostanie
Dosłownie nad tymi samymi kierunkami co ty się zastanawiałam. Tylko że ponoć jest już przesyt ekonomistów i chyba zrezygnuję ze składania papierów na UR. Na prawo tam pewnie mnie nie przyjmą bo zdawałam tylko wos rozszerzony a potrzebna jest tez historia. A z tym transportem to nie ciekawie jest na PRz bo tu są studia tylko pierwszego stopnia i na drugi stopień bym musiała się przenosić do innego miasta.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Ja jeszcze muszę wszystko przemyśleć. Tak żeby później nie wyszło, że mnie nigdzie nie przyjmą;P. Myślałam o Lublinie, ale nie lubię tego miasta, a Rzeszów uwielbiam. <3
Ja też jakoś nie przepadam za Lublinem, ale chyba na wszelki wypadek tam też na coś złożę, bo z tego co widzę tu na forum dużo osób się wybiera na logistykę i nie wiem czy z moimi kiepskimi wynikami się dostanę

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez so_elixir Pokaż wiadomość

a ty przypadkiem nie chciałaś iść na FiR?
Stary 2011-06-06, 20:32   #477
k1992
Raczkowanie

dziewczyny doradzcie sasadka mojej znajomej ma do sprzedania takie buty który kosztowały 200 zł a sprzedaje je (całkiem nowe ) za 50 zł. bo na nia sa troszke za małe. warto?? buty sa identyczne jak na tym zdjeciu ten sam wzór i kolor no moze troszke koturna mniejsza. odp musze dac jutro

oto zdjecie

http://www.modne-ciuchy.eu/artykuly/...ty-na-koturnie
podobaja sie wam? warto?
Stary 2011-06-06, 22:13   #478
aizdam0
Przyczajenie

Cytat:
Dosłownie nad tymi samymi kierunkami co ty się zastanawiałam. Tylko że ponoć jest już przesyt ekonomistów i chyba zrezygnuję ze składania papierów na UR. Na prawo tam pewnie mnie nie przyjmą bo zdawałam tylko wos rozszerzony a potrzebna jest tez historia. A z tym transportem to nie ciekawie jest na PRz bo tu są studia tylko pierwszego stopnia i na drugi stopień bym musiała się przenosić do innego miasta.[COLOR="Silver"]
hmm... co do tych ekonomistów to sie po części zgodzę ale obawiam sie ze nie dostane sie bez tej geografii na politechnikę.

na chwile obecna nie ma ale za 3.5 roku dużo sie może zmienić. ;P
Stary 2011-06-07, 10:53   #479
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny doradzcie sasadka mojej znajomej ma do sprzedania takie buty który kosztowały 200 zł a sprzedaje je (całkiem nowe ) za 50 zł. bo na nia sa troszke za małe. warto?? buty sa identyczne jak na tym zdjeciu ten sam wzór i kolor no moze troszke koturna mniejsza. odp musze dac jutro

oto zdjecie

http://www.modne-ciuchy.eu/artykuly/...ty-na-koturnie
podobaja sie wam? warto?
Koturny teraz modne ładne ale to Tobie muszą się podobać

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Ja też jakoś nie przepadam za Lublinem, ale chyba na wszelki wypadek tam też na coś złożę, bo z tego co widzę tu na forum dużo osób się wybiera na logistykę i nie wiem czy z moimi kiepskimi wynikami się dostanę
Jest 180 miejsc powinnaś się dostać. Ja liczę na to, że z samymi podstawami mnie przyjmą. Też zdawałam WOS rozszerzony i historię też rozszerzoną była to totalna głupota. Żałuje, że nie wzięłam geografii, matmy albo angola. Jak nie powiedzie mi się w Rzeszowie to mam nadzieję, że przyjmą mnie do tej Warszawy, ale to akademia i logistyka nie jest studiami inżynierskimi.

Teraz poszłam po rozum do głowy. Bardzo żałuję, że wybrałam klasę dziennikarską. To był najgorszy wybór w moim życiu!

Stary 2011-06-07, 10:55   #480
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

a będzie któraś z Was składała na bezpieczeństwo wewnętrzne? to moja trzecia deska ratunku! Chociaż nie wiem czy ten kierunek jest w stanie zapewnić mi dogodną przyszłość.
so_elixir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości