|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() ![]() dzieci:2 latka, 4 latka, 5 latek, 6 i 8 ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mojemu nie zakładałam pampka, tylko majciory ![]() ![]() co do sałatek to polecam: 1. brokuł podany w całości w przezroczystej salaterce, na to feta(podziubana), na to sos czosnkowy(jogurt+czosnek, można ciut majo), a na to podprażony słonecznik- normalnie niebo w gębie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Sałatka bez nazwy
![]() puszka ananasów (pokroić) puszka kukurydzy pół kapuchy pekińskiej (pokroić) 2 piersi kurzęce (ugotować posolone i pokroić) mały słoik majonezu (tuż przed podaniem salatki wymieszać go z sokiem z ananasa i zalać wymiesznane składniki). Nie dodawać soli ani pieprzu. Pyyyycha... |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze ubiegłaś mnie . Miałam ten sam przepis podać. Moja bratowa robi tą sałatkę- na chrzcinach ja mieliśmy-wszyscy sie normalnie zajadali.Pycha jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27331971]Sałatka bez nazwy
![]() puszka ananasów (pokroić) puszka kukurydzy pół kapuchy pekińskiej (pokroić) 2 piersi kurzęce (ugotować posolone i pokroić) mały słoik majonezu (tuż przed podaniem salatki wymieszać go z sokiem z ananasa i zalać wymiesznane składniki). Nie dodawać soli ani pieprzu. Pyyyycha...[/QUOTE] Robię taką samą sałatkę tylko bez pekińskiej...Też pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tzn. używał go tylko w pierwszym roku, bo jak miał latek 2, to już w nim wstać nie potrafił... byłby fajny, gdyby ten muchomorek był demontowalny. Darianna fajne fotki. ![]() a to nie przypadkiem Lusia powinna się bać. ![]() ![]() Ja po mega wyczerpujacym-zabieganym weekendzie, szczegóły będa wieczorem, bo teraz musze jakiś obiad na szybko przygotować. Powiem tylko krtoko: kac morderca. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odra, świnka, różyczka - Luiza była dzielna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ryż ugotowany ananas z puszki kukurydza papryka czerwona pierś z kurczaka wędzona majonez pieprz sól ( niekoniecznie) 2) sałatka 5 składników ( podaję do pieczonego kurczaka ) marchew, seler, jabłko - zetrzeć por pokroić w talarki kukurydza z puszki majonez sól, piprz 3) sałatka makaronowa makaron ogórek kiszony groszek lub kukurydza papryka świeża jajko majonez sól, pieprz można dodać piers z kurczaka wędzoną 4) gyros 1 warstwa - pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, usmażona ( posypac przyprawą Gyros 2 warstwa - cebula - pokroic w talarki 3 warstwa - ketchup 4 warst. - kapusta pekińska - pokroić 5 warst. - ogórek konserwowy - talarki 6 warst. - majonez 7 warts. - kukurydza 8 warst. - pekinka 9 warst. - papryka konserwowa - pokroić 5) salatka grecka pomidory, ogórek świeży, papryka mix, oliwki czarne, sałata lodowa, oliwa, cytryna, feta, oregano i bazylia suszone. 6) pekinka ( pół główki), pomidory ( 2 - kroimy w kostkę), ogórek świeży ( talarki ), papryka czerwona ( 1 - kostka ), sosy do sałatek 2
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27332627]mam ten basenik dla Maksia, nie jestem zadowolona.
![]() tzn. używał go tylko w pierwszym roku, bo jak miał latek 2, to już w nim wstać nie potrafił... byłby fajny, gdyby ten muchomorek był demontowalny. [/QUOTE] Ja nastawiam się z tym basenikiem tylko na to lato.Drogi nie był ![]() Ten basenik jest jej tylko potrzebny na moczenie dupki i pluskanie się bo na coś wiecej chodzimy 2 razy w tyg.na basen i nurkujemy sobie ![]() Cytat:
Ubiegłaś mnie z tą sałątką ![]() Ja robię ją tak: Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki,obtaczam w przyprawie 'gyros' i oliwie z oliwek,odstawiam na 2 godz.do lodówki,potem podsmazam na oleju. Układam potem warstwami w salaterce: pierś z kurczaka, kukurydzę z puszki, ogórki konserwowe starte na grubej tarce i odciśnięte, warstwa sosu, starta marchewka, pokrojona kapusta pekińska, na wierzch znowu sos. a sos robię tak: majonez kielecki np. ketchup 3-4łyzki czesnek 1-2 ząbki smacznego! ![]() Grecką również robiłam na roczek.Dodaję do niej przyprawe FIT UP do sałatek,polecam! Polecam też sałatę z suszonymi pomidorami... -sałata rucola, -prażone ziarna słonecznika, -suszone pomidory, -sos z suszonych pomidorów i ocet winny, -ser pleśniowy. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-06 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
jeżeli ma to być przystawka na talerzu to według mnie bez majonezu np. grecka (ale ja ogórki zastępuję cukinią - bo świeże ogórasy zabijają wit c z innych warzyw), lub wersję grecka= kawałki grillowanego/smażonego kurczka lub z truskawek:
- sałata rzymska porwana na kawałki - truskawki przekrojone na pół -parmezan starty na cieniutkie plastry -pieprz czarny najlepiej świeżo zmielony - sos: w proporcjach - 1 łyżka octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli morskiej pychotka ![]() kumkura a np. szaszłyki owocowe na długich patyczkach: truskawki, kawałek banana, winogrono itd do picia koktajl truskawkowy (ja robię z kefiru) mini pizze - a niej warzywa + np pierś z kurczka w kawałkach jeśli masz opiekacz mogą być sandwiche - nie znam dziecka, które nie lubi
#219 |
Zakorzenienie
|
Sandwicze dobra mysl.U mnie na chrzcinach też byly i tylko to dzieciaki jadly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Robiłam też sałatke owocową i polewałam jogurtem naturalnym.
a co do pampersów do pływania to mamy mamy huggies i oczywscie zawsze po użyciu wyrzucamy,nie suszymy ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam pytanie co do cukinii w sałatce greckiej...moze głupie pytanie ale zadam...je się surową cukinię?b ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Sorki,że tak się wetnę troszkę nie na temat...Ale chcę się z Wami czymś podzielić... Dziś moja sytuacja uległa całkowitej zmianie. Właśnie zrobiłam test ciążowy i jest pozytywny ![]() Naprawdę nie wiem jak to się stało,nie uprawialiśmy sexu w dni płodne.. ![]() Jestem w szoku... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczynam się bać czy ja nie wpadnę... dziewczyny 7mego dnia cyklu nie mozna zajśc w ciązy prawda????pocieszcie mnie...boję się ![]() ![]() Ja bym chyba zemdlała z wrażania ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-06 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesteś pierwsza zafasolkowana ![]() Jakbym mogla, to bym Cię uściskała ![]()
![]() |
#224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje okresy były regularne,a mimo to zaszłam zaraz po ![]() Mąż też w szoku,jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie zastanawiałam się,która będzie pierwsza ![]() To Szaja miała zajść... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje...masz przed soba duzo miesiecy aby przyzwyczaic sie do nowej sytuacji!!! My tuz po wakacjach bedziemy miec FIV i jak dobrze pójdzie, Ami bedzie miala rodzenstwo. W piatek bylismy w klinice na pierwszej wizycie i ustalilismy termin , mam juz liste lekarstw do zakupu i skierowanie na dwa badania dla mnie i tz, cala rozpiske ...wiec teraz odpoczniemy, potem wyjazd do Polski...i po powrocie do dziela. Z Amelia caly koszt pokrylo nam ubezpieczenie, teraz robimy prywatnie 5.500€+ 1.600€ lekarstwa..troszke mnie zamurowalo ale cóz ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Gratulacje dla Jasia za roczek!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Jest taki wątek na wizazu...Rok skonczyło nasze dziecię,drugie juz nam bocian niesie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Zaraz biore sie za dalsze czytanie...was...
A oto fotki z sobotniej imprezy komunijnej i Amelia bawiaca sie w piasku
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja będę trzymać kciuki,aby Wam się szybciutko udało ![]() ------------------------- Już sobie wyliczyłam ,termin będę miała na 15 lutego ![]() Trzymajcie za nas kciuki,aby wszystko było dobrze...Z Olim brałam progesteron. Teraz jak tylko polecę do Polski od razu pójdę do gina. Mam nadzieję,że tym razem nie będę miała żadnych problemów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ps. Ja zrobiłabym jeszcze jeden test ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Właśnie specjalnie kupiłam test cyfrowy. Nie ma żadnych kresek,tylko pojawia się napis "w ciąży" albo 'nie w ciąży"...Nie ma wątpliwości... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ale niedługo skonczy i dalej będziesz w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
wow dzieki dziewczyny za przepisy
![]() ![]() na takie sprawdzone inaczej sie patrzy niż te z netu czy z gazety ![]() szaja bardzo podobną z kurczakiem i ananasem ale bez kapusty robiłam czesto no i mi sie znudziła ![]() ![]() ale dzieki ![]() ta brokułowa brzmi niezle ![]() jak znajde chwilke to poprzepisuje wasze typy i coś wybiore no własnie - grecka ![]() jeszcze raz dzieki ![]() co do brokułów u mnie w ogródku taki ooooooookaz rośnie ![]() może jeszcze sałatki z niego nie bedzie ale robi wrażenie nie ![]() poczekam na niego mam czas ![]()
#236 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie ten chłopak ubrany.A ile on ma lat bo wyglada mi na 14.
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
Konto usunięte
|
Łaaaa
![]() ![]() ![]() Słuchaj, a nie masz czasem terminu na marzec? no jakoś kurde, nie czuję lasek na I-II (pisałam o tym, temat założyła laska niebędąca w ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ehhh no i w konkursie jestem na 7 miejscu, uuuu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27340561]
Niestety można zajść tuż po w ciążę. Koleżanka ma 3 dziecko, niespodziewane (już 11 lat ma) z dnia po ![]() super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27340561]Łaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Słuchaj, a nie masz czasem terminu na marzec? no jakoś kurde, nie czuję lasek na I-II (pisałam o tym, temat założyła laska niebędąca w ciąży ![]() ![]() Luty jak mordę strzelił haha ![]() Niestety można zajść tuż po w ciążę. Koleżanka ma 3 dziecko, niespodziewane (już 11 lat ma) z dnia po ![]() Kurcze,ja też się nie spodziewałam...A jakich płci dzieciaczki??? ![]() Bo ja znów mam cichą nadzieję na córcię... No co ty nie powiesz? ![]() ![]() ![]() Będę trzymać z całych sił ! Ehhh no i w konkursie jestem na 7 miejscu, uuuu ![]() To już koniec tego konkursu,czy jeszcze można głosować? Ja cały czas głosuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Można.
3 synów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.