|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
problem z facetem (a może ze mną?) istotna dla mnie sprawa
Witam wszystkie kobiety
Chciałam z Wami podzielić się moimi wątpliwościami, może na początku postaram się krótko opisać sytuacje, może któraś z Was wytłumaczy mi coś, czego ja sama nie umiem ogarnąć. Sytuacja jest taka: mam chłopaka, jesteśmy ze sobą 3 lata, niestety z przerwami. Raz zerwał ze mną po tym, gdy dowiedział się, że kręce z innym. Po tym jak to się stało zrozumiałam swój błąd, tamtego przeprosiłam i powiedziałam, że chcę być z moim dotychczasowym chłopakiem. Starałam się, aby B***** do mnie wrócił, przepraszałam, przychodziłam czasem na jego osiedle, rozmawialiśmy, był spokojny, nie miał do mnie pretensji, gdy pytałam czy będziemy jeszcze razem- milczał. Ale pewnego razu, gdy sobie spacerowaliśmy, pocałował mnie i powiedział, że chce być ze mną, że pewnie trudno mu będzie zaufać, ale że chce dać mi szansę, bo bardzo mnie kocha i trudno mu beze mnie żyć. I mijał tak rok, drugi po czym strasznie pokłóciliśmy się o kompletną bzdurę (on chciał iść ze mną gdzieś, gdzie ja nie chciałam, na jakąś imprezę, ja rzuciłam fochem, bo jestem dość nerwowa) Gdy już nerwy mi przeszły on nie odbierał telefonów, nie odpisywał, po prostu nie dawał znaków życia, jednak dowiedziałam się, że wszystko z nim OK ( bo bardzo mnie to martwiło ) w końcu poszłam do niego do domu, powiedział mi że ma dość, że co chwilę się z nim kłócę, mówię, że jest złym chłopakiem, że mam go gdzieś itp. niezaprzeczalnie czasem zachowywałam się tak, jakby mnie nie interesował. Więc dłużej nie nalegałam, myślałam, że to nasz koniec, on nie odzywał się przez miesiąc, dowiedziałam się, że kręcił z jakąś dziewczyną itp. Ja jednak nie wytrzymywałam, napisałam mu smsa z prośbą o spotkanie, powiedział, że przyjedzie. Więc spotkaliśmy się, najpierw nic nie mówiliśmy, po chwili powiedział, że mnie kocha, ze nie moze beze mnie zyc, wiec ja mu na to, ze przeciez ma nowa 'dziewczyne' on powiedzial, ze to ze mna chce byc itp, z tamtą zerwał kontakt (wiem na pewno, bo widziałam smsy jak pisała mu, że jest frajerem, pozniej jakies milosne, ze chcialaby z nim byc itp) on nie odpisywał. W końcu dała sobie spokój i do tej pory jesteśmy razem. Jednak ja mam taki problem, nie wiem czy to kwestia braku zaufania (bardzo to przezylam, gdy dowiedzialam sie ze znalazł sobie inną, wiele razy płakałam mu w ramię, on mnie przepraszał, przytulał, naprawdę nie mogę narzekać na jego wsparcie, dzięki temu nadal z nim jestem i juz nie jest mi ciezko) czy może za dużo wymagam, czasem wydaje mi się, że kiedys byl bardziej chetny do spotkania, ze bardziej na mnie zwracał uwagę itp, teraz nie jest zle ale czegos mi brakuje, co prawda na spotkaniach zawsze jest wspaniale, caluje mnie, przytula, wyznaje milosc, mowi ze jestem najpiekniejsza, planujemy przyszłość, ale ja nadal jestem nienasycona, moze to strach przed tym, ze gdy tylko ja nie bede idealna to pojdzie do tej drugiej? a może po prostu sobie wmawiam, że coś się stanie, że go stracę? nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić, rozmawiałam z nim o tym, ale on po prostu zapewnia mnie, ze jestem jedyna juz na zawsze, ze tylko mnie chce i kocha, ze nie wyobraza sobie beze mnie zycia itp. Macie może jakieś odpowiedzi na to, dlaczego mogę miewać takie stany? Trudno z tym żyć, gdy cały czas myśli się o najgorszym, a nawet nie zna się przyczyny takiego głupiego myślenia
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-06-07 o 15:31 Powód: zmiana zdania |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: problem z facetem (a może ze mną?) istotna dla mnie sprawa
jak dla mnie dziecinada, bez obrazy, ale obydwoje zachowujecie się jak dzieci z gimnazjum.
Nie zniosłabym takich toksycznych relacji ( och kocha mnie nie kocha, a może już kreci z inną ? ) Nie wytrzymałabym tej ciągłej nerwówki. Jak o takie głupoty się kłocicie , macie ciche dni i co najgorsze znajdujecie sobie pocieszenie w innych ramionach, to co będzie jak pojawią się życiowe problemy ?? Wnioskuję, że macie maksymalnie 20 lat, i to jest taki niedojrzały związek. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ehh , na tym forum jestem non stop dyskryminowany
![]() Wg mnie jesteś osobą z którą łatwo się pokócić, co za tym idzie pewnie też czasem się pokłócisz bez wiekszego powodu , on przypadkiem pod tym względem nie jest Twoim przeciwieństwem ?? czyli spokojny , zawsze opanowany , unikający kłótni ?? Bardzo Cię kocha i jest za Tobą, jednak myślę że chwilami ma dość tych Twoich fochów , nie miej do niego pretensji że znalazł kogoś na chwile... chciał sprawdzić jak ułoży mu się z kimś innym , skoro z Tobą sie nie odzywał , jednak szczerze Cię kocha , skoro stwierdził że tylko Ty się liczysz no i zostawił bez wahania tamtą. Potrzeba Wam szczerej rozmowy, zapewnień , ogranicz swoją wybuchowość
Edytowane przez chased93 Czas edycji: 2011-06-06 o 18:45 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Można powiedzieć, że jest, on praktycznie nigdy się nie chce kłócić, ja faktycznie jestem dość wybuchowa, a gdy mam zły humor nie trudno mnie rozzłościć. Chciałabym z nim tak pogadać, ale właściwie sama nie wiem jak określić swoje uczucia, bo w pewnym sensie, gdy o tym myślę, to samo mi się wydaje takie trochę wyolbrzymione, jednak chciałabym, żeby to się zmieniło. Jak z nim rozmawiać ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na marginesie Pan powyżej może mieć racje, możesz się po prostu zachowywać jak księżniczka i może Cię mieć dosyć. Facet, któremu na prawdę zależy i KOCHA nie odchodzi,. Aby się przekonać jaka jestes cudowna i wspaniała potrzebował innej ?? albo się kocha, albo nie. Najwidoczniej szuka pocieszenia w innych, najwidoczniej tam mu się nie ułożyło i postanowił wrócić , jak mu się przytrafi lepsza to odfrunie. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno wyluzuj zaufaj chłopakowi, skoro twierdzisz ze wszystko jest w porzadku. Spróbuj go czyms zaskoczyć zeby bylo inaczej niz zwykle i otwórzcie się na siebie od nowa....
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
znam takie relacje jakie opisujesz z własnych doświadczeń, takie związki mogą być cudowne , bo zarąbiście można sie uzupełniać , jednak trzeba bardzo dużo rozmowy i umieć rozwiązywać konflikty i bo bardzo umiejętnie . Porozmawiaj z nim o calym związku , ale nie przypominaj raczej dawnych ran , porozmawiaj o przyszłości , o tym że chcesz ją spędzić z nim , tylko zrób to tak żeby on miał pewność że to jest szczere. I tak jak pisałem postaraj zmienić się , nie kłócić z byle powodu , sama pomyśl czy dobrze Ci się rozmawia z kimś kto raz ma wspanialy nastrój a raz zły jak osa
ale na ten temat nie rozmawiaj z nim , sam zobaczy różnice w Twoim zachowaniu
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
no cóż.....sama pierwsza mu taki numer wiwinęłąs tyle , że ty byłaś o tyle nie fair ,że byłąs z nim i ukrywałaś się z tym drugim.....z tego co zrozumiałam on z tobą nie był jak miał tamtą więc nie wiem czemu tak się oburzasz.....
![]() na zaufanie trzeba czasu, on go potrzebuje i ty również, nie da się tego zrobić bez wymazania przeszłości a tak na marginesie, trochę dziecinada..... rozmowa, rozmowa, rozmowa!
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Czekaj, czekaj bo ja chyba nie rozumiem. Ty w trakcie waszego związku kręciłaś z innym ale on Ci wybaczył. Do tego nie doceniałaś go później ciągle strzelając fochami. Zerwaliście, był wolny więc spotykał się z kim chciał. Po waszym powrocie facet jest dla Ciebie cudowny a Ty masz do niego pretensje i żale że Ci "jakiś numer" wywinął? Ty chyba żartujesz. Numer to Ty mu wywinęłaś i to nie jeden. On nic nie zrobił złego bo w trakcie waszego związku był ok. Kiedy zerwaliście miał prawo robić co chce i z kim chce. Przestań się tak zachowywać bo stracisz w końcu na zawsze faceta, który najwidoczniej jest ślepo w Ciebie zapatrzony...
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym, jego "wywinięcie numeru" z inną jest dla mnie usprawiedliwione. Facet po rozstaniu, zaczął się spotykać z kimś innym - niekoniecznie rozpoczął nowy związek - z resztą z tego co pisałaś trwało to krótko. Wrócił do Ciebie bo tęsknił. I wybaczył Ci Twój "numer", który dla mnie jest po prostu zdradą. A teraz Ty masz czelność do niego mieć pretensje? Płakać mu na ramieniu czy co tam jeszcze? To Ty dałaś mu powody, aby Ci nie ufał... a mimo wszystko dał Ci szansę. Nie rozumiem kompletnie Twojego zachowania. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pociesz się - oboje macie teraz powody żeby sobie nawzajem nie ufać długo to wszystko nie potrwa i już niedługo twoje stany lękowe odejdą.
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Dziecinada. I ty jeszcze masz jakieś pretensje,nie wiadomo o co. Przecież to Twoja szkoła,możesz gratulować sobie,bo podejrzewam,że gdyby nie Twoje wcześniejsze zagrywki chłopak nie szukałby innej dziewczyny. Być z kimś i kręcić z drugim,gratulejszyn
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że dziewczyny cytowały.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...

długo to wszystko nie potrwa i już niedługo twoje stany lękowe odejdą.
Dobrze że dziewczyny cytowały.