|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Aha jeszcze jedno - malutkiemu powyskakiwały jakies krotki na buzi - widoczne tak naprawdę "pod słońce" - może to uczulenie na mleko? Odstawie nabiał na wszelki wypadek.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa. z dobrych wiadomosci: przytyliśmy 310g w 8 dni . Szymonek waży 4390 W środę znowu się sprawdzimy, ale mniej je. OOOOOOOOO i dużo ulewa - Wasze bobaski też tak mają? Potrafi krzyczeć o jedzenie - ciągnie UU i przy odbiciu ulewa - grazin - Ty chyba tak miałaś? A potem jak uleje znowu krzyczy o jedzenie. Boje sie o niego. Matall .
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że lepiej zdrowo jeść i dziecko dostaje wszystko czego trzeba z mlekiem, w mm też są witaminy przecież ... Cytat:
dzieci na piersi czasem robią kupki bardzo rzadko, nawet co kilkanaście dni ... i to jest ok, jeśli purka sobie to dobrze .... a to prężenie t może być od nadmiaru gazów ... więc lekarka przepisała kropelki na gazy ... |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ze chce cyca caly czas a jest przejedzony... tez sie bardzo martwie o mojego maaluszka w ogole u mnie baby blues pełna para...
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nabiał też jest ważny w naszej diecie, bo dziecko potrzebuje wapnia ... krostki będzie miał jeszcze nie raz, moja też ma ... skaza to suche placki na skórze, zaczerwienienia i łuszczenie się skóry najczęściej, krostki to mogą być zwykłe potówki ... ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
więc podziękuję ![]() testuję karuzelę, bo przywieźliśmy od dziadków ... i o dziwo na razie zadziałała, było stękanie, nie ma stękania ... ![]() (na Zosię nie działało )---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- byłam sprawdzić - ŚPI !!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki !!!
Jestemy,jestesmy,tylko czasu brak na pisanie.Jakos tak leci. cały weekedn spedzilismy u tesciow na dzialce( grillowanko )Gabriel spal slodko na dworze ![]() Ogolnie jest dobrze,jakos ogarniam dwojeczke,mały troszke lepiej i zacząl sie usmiechac -chyba juz po tym skoku rozwojowym. wciaga po 120ml co 4h w nocy juz go o 23 nie wybudzam i spi od 20 do ok 2-3,( w tym do ok 21.30 kolki) jak padnie to spi wardo ![]() odstawilam mu tez bobotic bo przy kazdym karmieniu w polowie butli byly cyrki,robil sie siny i mial wzdecia masakryczne- teraz jakos troszke lepiej. aaa i teraz mleko robie takie bardzo letnie,bo jak cieple to nie chce pic i oczywiscie woda woda woda. Kupki sa 1x dziennie -zwykle o tej samej porze. jest dobzre- do kolek juz sie pomalu pzryzwyczailam i wiem kiedy sie spodziewac ![]() aaa i pepek juz na finiszu,nareszcie jest strupek taki suchutki i juz niedlugo pewnie odpadnie ( czujecie pępek w 7 tyg?) i szczepienie teraz w czwartek idziemy az sie boje .Martulka nie martw sie na zapas- ja sie urodzilam w silnej zamartwicy i wszystko ze mną ok( chyba ![]() ) bedzie dobzre,malenstwo na pewno zdrowiutkiepoza tym zaczelismy uzywac wielorazowki i powiem Wam,ze Gabriel pzrespał w niej 4h i mial sucho-tylko wkład byl mokry i wymienilam. naprawde swietne-w domciu uzywamy na razie w dzien. wrzucam Wam zdj usmiechow i piwluszki
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo
![]() czemu oni tacy marudni?
|
#1749 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy naprawdę gęsta - no nie byla to taka woda, nie miała "grudków", więc był gęściejsza niz zwyczajna rzadka jak zwykle. ja siwieje... ych. nie nadaje sie. Cytat:
podobno przy trzecim dzieciaku jest już wszystko jedno .Cytat:
potówki na buzi? może. zauważyłam też kilka krostek, które maja dookoła czerwoną obwódkę. ma ze 3. ale wczoraj jadlam kawalątek torta urodzinowego domowej roboty i jedną truskawke. może to od tego.więc będe jadła maslo nie ogranicze nabiału. |
|||
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też Spice, dostałam smsa, ale odpiszę, jak będę miała więcej niż minutę luzu
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam wieści od Matall:
Przyjęli Ich na oddział, pobrali badania i zabronili karmić częściej, niż co 2 h. Edzik ma być ważony przed i po jedzeniu. Matall pisze, że próbuje się nie dołować. Jutro na Ich oddziale ma być znajoma lekarka. Trzymamy moooocno kciuki! Edzik zdrówka! |
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.bardzo współzuję, szpitale z dzieciaczkiem to coś strasznego, wiem cos o tym. ale najważniejsze że są pod dobą opieką. poziomko przekaż jakbyś pisała z matall, że my tu trzymamy kciuki i przesyłamy siły. aha - dziewczyny - jesli któraś do mnie dzowniła z Was to przepraszam, że byłam nie miła , ktoś do mnie dzownił, ja nie odebrałam, akurat mi Szymonek przy UU płakał numer: 791 ... 700. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- wrzuciłam nowe fotki idę kąpac niuńka, przyjdę poczytać Was później.chyba ze usne .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-06 o 18:50 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, piwa powiadasz
![]() Moria, jakaś tu pomyłka zaszła, bo żadnego filmiku ze mną i Hanką w tańcu nie ma Wklejałam tylko link do utworu z YT ![]() Grazinku, ja popieram Andziot odnośnie witamin różnych. Zresztą jeśli już podawać jakiekolwiek, to lepiej jesienią i zimą. Teraz nie ma sensu Moniqac, nie znam żadnych super sposobów, u nas pomaga masowanie i przykładanie nóżek do brzuszka ![]() A te krostki, to może to co ma Hanka i Zosia Anuli? Czyli trądzik niemowlęcy ![]() Mazianko, piękny ten Twój Gabik! Andziot, która karuzelka? ![]() Aha, przyłączam się do grona mamusiek z MARUDAMI. Hanka nakarmiona, pospana, a marudzi, jak nie wiem. Dałam Jej nionia i ssie go z takim wkurzeniem, aż warczy |
|
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
A no pewnie, że żywy. Wklejam ci go w całości
No i jeszcze zdjęcia Antosia, bo jak to tak wkleić psa, a dziecka nie ![]() Mimbi ja mam taką książeczkę z Hippa, w której jest napisane, że gotowy napój (czyt. herbatkę) należy wypić do 2 godzin. Mazianka piękny ten twój Gabryś, a uśmiech zabójczy Matallewar wszystkiego dobrego dla Edzika |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
mala spi w bujaczku juz 2 h
ja zasnelam tez n kanapie i spalam godzine, teraz czuje sie tragicznie matall kciuki
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Tz nie lubi zwierzatek w domu![]() GrazinTwoj maluszek podczas snu ma cos takiego jakby sie zrywal??bo moja czasem robi takie dziwne podskoki tez sie martwilam to chyba przez te kolki??!! matallwszystko bedzie dobrze!!najwazniejsze ze Edzik w dobrych rekach!!! maziankaco za usmiech zabojczy
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:43 |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki lezałam sobie tak z 2 godzinki z Gabikiem i poczułam ze co jakis czas tak jakby przez sen podskakuje
Pewnie wiecie o czym mowie, bo ja sama tez tak czasem mam, ze spie i cosik mną rzuci Juz zaczełam o drgawkach czytac i zdebiałam Sama chyba juz mam cisnienie 200/100, zaraz łykne dopegyt... Wasze dzieciątka tez tak czasem maja ? bo nie wiem do szpitala czy to normalne Poza tym usmiecha sie przez sen, nie płacze i jest normalna ale martwi mnie to Niepotrzebnie w necie grzebałam cuciola, no wlasnie o tym pisze !! i widze, ze Grazin takze... Nie wrzucajcie w google drgawki u dzieci ! sorrki ze tak wyskoczylam jak filip z konopi z moim problemem ale okropnie sie wystraszylam juz mam wizje, ze gdzies ją uszkodzilam podczas podnoszenia tzn czaszke..
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-06 o 19:43 |
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
A moj Antos po spacerku spi w bujaczku nakarmiony i przebrany
![]() Bylismy te ''dwojki'' kupic Ma zalozonego i testujemy!Andziot mowisz, ze karmione piersia robia kupke rzadziej? Moj robi 2 razy dziennie... ale dopiero od dzisaj na musztardowo ![]() cos mi sie spac zachcialo
|
#1759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i niestety diagnoza - nasilona kolka, mamy znowu wrócic do kropelek colinex, odstawic infacol i w razie masakry czopek. Mała też strasznie niespokojna, dyszy, stęka, popłakuje - ja już chodzę na rzęsach. Nie płacze tylko jak wisi non stop na UU. Teraz przespała 15 min. ![]() A w ogóle była dzisiaj położna i stwierdziła, że współczuje takiego głodomora - mała potrafi zjesc 2xUU (położna sprawdziła pokarm jest)+120ml mm i nadal szukac jedzonka - po takiej dawce dzisiaj nawet nie zasnęła ![]() Matal u nas też zielone kupki ze śluzem, ale pediatra stwierdził, że przy kolkach to norma - a u Ciebie szpital??? Nam tylko zmienił kropelki na colinex bo tam sam też jakieś probiotyki ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ale jakie drgawki?!
Że zrywa się tak jakby? Może to chodzi o odruch Moro? Wygooglujcie
|
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie uszkodzilas!!!mnie tez juz jakies schizy lapia,ze cos malej zrobilam ![]() pewnie to ten efekt moro co dziewczyny pisza!! a powiedzcie mi czy wozicie wasze dzidziolki w samochodzie bo ja prawie codziennie gdzioes ja wioze a to pediatra a to zakupy itd.mam nadzieje,ze to nie ma wplywu tzn.te wstrzasy w aucie itp. |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bozie, dziekuje Wam bo ja juz od zmysłow odchodziłam zaraz poczytam az sie poryczałam ze szczescia, że mi dziecko zdiagnozowałyscie Kocham Was Niunie !! ![]() ![]() Dziekujeedit: ale ona cała tak drgnie.. nie tylko rączki albo nózki i po prostu spi - nie zmienia pozycji.. nic z nią nie robie.. Btw skad wiecie o takich rzeczach? ja 1 slysze - efekt moro
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-06 o 19:56 |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
moja też ma takie krostki z obwódką - to na pewno nie od nabiału po Zosi TAKA |
|
|
|
|
#1764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy kolejnym będzie nam łatwiej .dzięki co do rad, Mama moja go masowała, ugniatała, lezał na brzuszku i odrobinkę kupy poszło - sama bez wspomagaczy , obym nie zapeszyła (odpukać). czekam na kolejne .nidy nie spodziewałam się że kupa mnie tak ucieszy .Cytat:
piesiu tez śliczniasty .Cytat:
tak jak dziewczyny piszą.mój nawet jak zaśnie półsnem pzy cycu to tak się rzuca. Cytat:
.dziękuję. ciekawe od czego te krstki. cóż - będę go jeszcze bardziej oglądała |
||||
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo macha rękaami i nogami jęczy kwęka ![]() ja juz nie daje rady na prawde jeszcze jestem z tym wszystkim sama, teraz mama przyszła na półtorej godz ale za chwile idzie i znowu nocka atrakcji mnie czekaa... Cytat:
\CZEMU ON JĘCZYYYYYYY I NIE CHCE SPAC?????? andziotku znasz te czopki viburcol? działa to? to homeopatyczne tak pisze a ja w ta magie nie wierze
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Mattal co Ty się biedna nastresujesz, życzę zdrówka dla Edzika. Trzymaj się
Może powinniście otulać Wasze dzidzie pieluszką tetrową może wtedy te odruchy nie będą tak częste.
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
jest nadzieja
a jaak tak wielki czopek włozyłas?? nie było problemu?? zastanaawiam sie czermu pediatra kazala mi go po karmieniu o olnocy włozyc. jak Ty stosowalas?
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam już sił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie będę tu przeklinać ... co za dzień !!!!!!! co do czopków nie wierze w homeopatię |
|
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się boję włożyc ten czopek małej
![]() Ale udało mi się ją uspokoic i uspic "białym szumem"
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

. Szymonek waży 4390
.

)
az sie boje .
) bedzie dobzre,malenstwo na pewno zdrowiutkie

podobno przy trzecim dzieciaku jest już wszystko jedno

idę kąpac niuńka, przyjdę poczytać Was później.
ale Tz nie lubi zwierzatek w domu
) i niestety diagnoza - nasilona kolka, mamy znowu wrócic do kropelek colinex, odstawic infacol i w razie masakry czopek. Mała też strasznie niespokojna, dyszy, stęka, popłakuje - ja już chodzę na rzęsach. Nie płacze tylko jak wisi non stop na UU. Teraz przespała 15 min.
Czekamy na Ciebie fasolko