![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KoĹo 30-stki a niemyĹlÄ
ce o dzieciach cz. II
Pies jest wspolny, bo my komune tworzymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Matka buldoga
|
Witajcie
![]() chyba nikogo nie zaskocze, bo macie tak samo jak ja, ze cos sie zaklimatycowac nie moge, w sensie praca i obowiazki ![]() ![]() Ze spotkania przywiozlam...dodatkowe 1,5 kg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ale miałyście widoki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() A Mucha to kiedyś powiedziała coś w stylu, że dzieci inteligencję odbierają - czekamy na efekty ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Heloł,ale sie usmialam z Waszych postow!
![]() Zaniu ,slonce pies wabi sie TARO,nie Toro ![]() Naf,Ty mnie rozbrajasz tym Dziubkiem ![]() ![]() Widze laseczki,ze sie tu niezle lansujecie ![]() ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() a teraz pada, grzmi i czuc rzeskie powietrze ![]()
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Gipssis, psisko masz cudne
![]() ![]() nie dziwi mnie ze dziewczyny tak sie nim zachwycaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Co do psiura,dziewczyny tak go halały , miziały i dopieszczały w sobotni wieczor,ze juz w niedziele Taro zapomniał,ze do sikania sie łapke podnosi i sikał jak panienka
![]() A mi sie koszmar snil. Snilo mi sie ,ze w ciazy bylam-mialam blizniaki urodzic,a Wy z Klubu mnie wywalilyscie! Koszmar jakis! Dziekowalam,ze to tylko sen!
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Gipsis nie powiem nic nowego psisko boskie
![]() pogoda dzisiaj okropna jestem totalnie rozmemłana i pochwale się: przez kolejne 2tyg mieszkam z Tż co oznacza brak prania, sprzątania, gotowania hurraaa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ech,to byly czasy....Tez tak kiedys mialam! A teraz:pranie,sprzatanie,g otowanie! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() rozreklamowałam dziś naszą miejscówkę ![]() i czekam na zdjęcia w jakimś albumie, na hasło, z chęcią obejrzę wszystkie - bo coś na miejscu nie wpadło mi do tego zakręconego łba żeby przejrzeć co napstrykałyście ![]() Gipssis, ja się też przestraszyłam że mnie wywaliłyście z klubu, ale się zorientowałam że nie jestem zalogowana ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Matka buldoga
|
Pytanie z innej beczki: czy uczestniczylyscie w spisie powszechnym przez internet?
Lub wogole czy przyjelyscie rachmistrza i ble ble ble ![]() Ja jeszcze tego nie zrobilam i raczej mi sie nie upiecze ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Alvesto, album juz na haslo utworzylam, namiary podalam Lou, jak tylko ona wszystko zaladuje to porozsylam(y) linki z odpowiednimi danymi.
#133 |
Wtajemniczenie
|
Zaniu,ja nie uczestniczylam.I rachmistrza tez nie mialam.Ponoc ten spis jest wybiórczy i nie wszyscy musimy uczestniczyc.
Ja eksperymentuje z Picasa.Wysle Wam fotki ze zlotu na maila.Dajcie znac,czy i przede wszystkim co dostalyscie!?? ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dziewczynom,ktore byly wyslalam na maila fotki ![]() ![]() ![]() ![]() A ja tradycyjnie z Dziubkiem na dworek zasuwam,bo to juz ta pora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Matka buldoga
|
A ja na wszystkie sposoby sie probuje wymigac od spisu
![]() Ja linka dostalam, wlasnie ogladam zdjecia ![]() Dziekuje ![]()
#135 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miałam wersję podstawową więc zajęło mi to mniej niż 5 min ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
mam foty
![]() ja się jeszcze nie spisałam, w sumie nie wiem na co czekam Edytowane przez Alvesta Czas edycji: 2011-06-06 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A ja zamierzam rachmistrza nie wpuścić - a że stosunkowo często dzwonią do nas różnej maści lumpy, świadkowie Jehowy itd, wpuszczam - tylko listonosza. A przez internet - mimo że pracując wysiaduję przed kompem - mi się nie chce. I coś się we mnie buntuje - czy to prawda (jeśli któraś się "spisywała") - że są pytania o zarobki? Kurcze, wiem, że to do celów statystycznych - ale płacę podatki, wypełniam co roku zeznania, te dane są w urzędzie skarbowym...
Z innej beczki - ostatnio poświęcam sporo czasu na eksperymenty kuchenne (raczej zachowawcze, bo np owoców morza albo np królika nie przełknę), i blender ucieszył mnie tak jak perfumy. A piszę, bo jestem po buszowaniu na stronie http://www.bogutynmlyn.pl/ - i jeśli któraś lubi gotować, to razowe makarony zachwycają... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Lux Mundi
|
Ja byłam spisywana przez tel- Pani z Bydgoszczy do mnie dzwoniła
![]() I dodatkowo w akademie ![]() Naf - egzam poszedł jak Cię mogę ![]() Jutro mam duuużeee koło zaliczeniowe, tak że uciekam do notatek;/ Oblookałam fotki w Klubie - cudne tereny, klimat i Wy Dziewczynki ![]() Co jedna, to ładniejsza ![]() Modelki, no ! ![]() VI4- królika też bym pewnie nie zjadła, gdybym miała sama go przygotować. Ale, że Dziadek miał hodowlę, a Babcia potrafiła zrobić pyszności, to miałam okazję kosztować jako dziecko. Smak dzieciństwa to dla mnie właśnie wątróbka z królika- innej nawet nie tknę! Teraz to dla mnie byłoby nie możliwe- królik bardzo przypomina kociaki, więc odpada w przedbiegach. W kwestii razowych makaronów wypowiem się o tyle, że do mnie nie przemawiają ![]() Miałam okazję próbować różne, ale to nie moja bajka ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Matka buldoga
|
U mnie tez go jeszcze nie bylo, ale wolalabym sama sobie wypelnic niz spowiadac sie przed obca osoba. Tylko ze wyczytalam, ze system spisu int. ma luki i nie jest bezpieczny pod wzgledem utajenia danych.
Kurcze, wogole mi sie to nie podoba, te wszystkie pytania, dla mnie to czysta inwigilacja. Ja pare m-cy temu kupilam sobie sokowirowke: wow, ale mialam radoche i jakie pyszne swieze soki. Teraz sokowirowka stoi pod stolem ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja też się raczej migam, bo mam pewne obawy, po co to komu tak naprawdę i do czego będzie wykorzystane. Ot, nieufność i wrodzona buntowniczość. Może mi się upiecze, bo najczęściej przebywam gdzie indziej niż jestem zameldowana. Zobaczymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Rilla, ja mam podobnie, więc tak się migam...
a tak poza tym to siedzę i się nudzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ha, no to ja zdradzę, że mój małżonek nie chadza na piwo...fakt, że obydwoje nie przepadamy za imprezami - ja swoje na stołach wytańczyłam, teraz ani wypić dużo nie mogę - bo następny dzień w plecy, a szkoda mi tego dnia, poza tym - spać się szybko chce, a i ostatnio kręgosłup ciut niedomaga - i pewnie wygibasy źle by się skończyły. Czasem zapraszamy znajomą parkę - tzn dobrego znajomego z jego dziewczyną - na szczęście bardzo sensowną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Nie ma się czego bać. Tego spisu. Tam są podstawowe wiadomości o miejsce zamieszkania itp. Zadnych zarobków, nic takiego intymnego
![]() Przeglądam foty i zazdraszczam straaasznie wyjazdu... Co do gotowania - ja też nie potrafię przełamać się do jedzenia dziczyzny, owoców morza... Ogólnie nie przepadam za mięsem. Makron razowy uwielbiam, odkąd posmakowałam nie jadam białego. Tak samo jak ryż - tylko ciemny. I chleb też, żaden biały waciak do mnie nie przemawia. Nawet nie chodzi o kwestie zdrowotne (choć też ważne) - biały ryż, makaron, pieczywo wydają mi się jakieś takie jałowe i bez smaku. Trzeba dużo sosu/obłożenia żeby za czymś smakowało.
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie chodzi o banie się, tylko o taki polski oportunizm
![]() Ja też razowe przeróżne uwielbiam - chociaż raz na rok obżeram się białą bułą z dużą ilością masła...Ale na szczęście - jest mnóstwo rzeczy, które są, i pyszne, i zdrowe... Dziewczyny, pytanie - jaki puder rozświetlający polecacie? Wiem, że mam KWC, ale trochę głupieję. Oczywiście czasem mi kołacze tęsknota do meteorytów - ale cena kosmiczna moim zdaniem, tym bardziej, że maluję się bardzo rzadko. Na perfumy wydam kasę bez zmrużenia oka, ale puder...no nie. W napadzie snobizmu kupiłam pędzel everyday minerals, i czeka nieużywany... Przypominam mój apel - wiem że było, ale dołączyły nowe twarze - czy któraś się wspina? Przepraszam za zajmowanie czasu antenowego, mam wolny wieczór... |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||||
Zakorzenienie
|
ja juz na spotkaniu poczulam, ze uroslam wszerz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko nie wiem czemu tak prosto mi sie to nie chcialo otworzyc... fotki fajne, a moja 'fotogenicznosc' mnie porazila ![]() Cytat:
![]() ale taka krowe tez z rzadka tykam, szkoda mi... w ogole kazdego zyjatka mi szkoda, ale ja bez miesa nie moge funkcjonowac ![]() Cytat:
![]() z takich bardziej na co dzien Lucidity EL - ladnie wygladza rysy...
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-06-06 o 20:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za Dziubka owacje należą się Lou, bo ona go tak nazwała, jeśli dobrze kojarzę ![]() ![]() Bardzo dziękuję za linka do albumu, foty superowe ![]() Cytat:
![]() Ja też reklamowałam dzisiaj naszą miejscówkę - wzbudziła zainteresowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z polskich produktów na pewno mogę polecić to cudo, przepięknie rozświetla ![]() ![]() http://www.paese.pl/93-wiosenna-mgla-pudrowa-.html Cytat:
![]() ![]() No coś Ty, jakie zajmowanie czasu ![]() ![]() Jiuna, jak się ma Twoje kocisko? ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-06-06 o 21:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
naf, wczoraj wpadłam na wąteczek przestrogowy dla Ciebie
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...36&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za puder, poszukam popatrzę
![]() Co do niejedzenie mięska - nie chcę ględzić jak nasze mamy czy babcie, ale historia z życia wzięta. Chyba nie pisałam. Mój małżonek (obecnie lat niemal 37) od 18-go roku życia do naszego zamieszkania nie jadł mięsa. "Bo zdrowo". Poza tym - jadł byleco, bywało, że się odchudzał jedząc tylko ogórki kwaszone i tym podobne wynalazki. Generalnie - jadł śmieciowo. Od kiedy mieszkamy razem, i poznała go moja mama, mówiła, że Marek wygląda jak człowiek chory - jest bladożółty, i ogólnie - niech się przebada. Oczywiście Maruś, jak rasowy samiec, do doktorów chodził nie będzie, jak nie jest chory (czytaj - nie umiera). W końcu wypchnęłam go do internisty (ok 3 lata temu), wrócił z receptą na żelazo (po badaniach). "Jestem zdrowy, piguł jadł nie będę". W czasie świąt Bożego Narodzenia 2010 spotkaliśmy się z kilkorgiem znajomych - wszyscy w wieku ok 30 - 35 lat - i w rozmowie wyszło, że jeden ma kłopoty z sercem, kto inny co innego...Małżonek się ciut wystraszył, i łaskawie zgodził na wizytę u lekarza. A dodam, że ostatnio naprawdę źle wyglądał - cera jak u 60-cio letniego palacza - i do tego od tygodni walczył z zajadami, których nijak nie dało się wyleczyć. Podczas wizyty u internistki - lekarka najchętniej od razu wpakowałaby go do szpitala. Po badaniu krwi faktycznie w tym szpitalu wylądował - hemoglobina 6,9, która miała coś wspólnego ze służbą zdrowie, wie co to znaczy. Norma - min 12. Kilka dni w szpitalu, wszystkie badania na okoliczność krwawienia z przewodu pokarmowego ( m.in. kolonoskopia - na szczęście uprosiliśmy znieczulenie ogólne), transfuzja... Na szczęście okazało się, że nic się złego nie dzieje. Przez to, że mąż nie jadł mięsa, i jadł śmieciowo - organizm tak się wyjałowił i rozregulował, że nawet przez 3,5 roku normalnego jedzenia (od kiedy mieszkamy razem) nie poradził sobie ze spustoszeniem poczynionym w ciągu 15 lat. Lekarze podejrzewali raka. Transfuzja i duża dawka żelaza załatwiły sprawę (żelazo je nadal), ale ogólnie - mógł dostać zawału serca, a w razie jakiegokolwiek wypadku - nawet nie bardzo groźnego - z powodu spadku hemoglobiny po prostu zejść. Koleżanki - wegetarianki, badajcie się co jakiś czas - bo w razie niedoborów składników, skutki mogą być opłakane... Z łączki "dbajmy o siebie w młodości" - zima upłynęła nam pod znakiem chorób, bo mnie pogięło z powodu kręgosłupa (skolioza + słabe mięśnie). Tułanie się po lekarzach, strach, i półtora miesiąca ciągłego bólu - teraz jestem w bajkowej formie, dzięki banalnym ćwiczeniom. Gdybym ćwiczyła od wieku nastu lat, nie byłoby całej "przygody". A mama mówiła - nie odchudzaj się, będziesz miała anemię - a anemia brzmiało jak ekskluzywna choroba... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() Ja też jestem tchórzem - wspinanie sportowe można trochę porównać do fitnessu...Bezpieczne jak jazda na rowerze, jeśli się tylko przestrzega naprawdę niewielu zasad ![]() A jeździmy zażyć sportu na naszą jurę - Podlesice np, chyba najbardziej znane - pod Częstochową, tam gdzie były dziewczyny, też są jakieś rejony - jeszcze tam nie byliśmy. Ogólnie, to właśnie skały zdecydowały, że tutaj mieszkamy. Edytowane przez VI4 Czas edycji: 2011-06-06 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze nie spisałam. Nie wiem czy się spiszę. Czy to jest obowiązkowe? I czy jakoś to się sprawdza? o.O
Co z osobami za granicą, które nie wiedzą? :P A tak poza tym wy się bawiłyście, a ja dziecko niańczyłam, bo szanowna mamusia wyrzuciła z domu brata mega. Bo się znowu zaczęło... znowu... Dziewczyny, nie mam po prostu już sił..
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko moja wersja będzie taka, że dorwę takiego nieszczęśnika na koncercie i już go nie wypuszczę z pazurów ![]() ![]() ![]() ![]() Lou, coś mi się kojarzy, że chciałaś linka do SATC online - proszę, tu jest ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/seks-w-wielkim-miescie/ Kaarooo ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-06-06 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.