|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
![]() Jejku, ja ru gratulacje zbieram, a sama jestem taka przerażona że szkoda gadać. Jak ja sobie dam radę z dwójką???? ![]() Przy moim Antku, gagatku z ADHD... Piernik jest taki żywy, że jak drugie nie będzie mega spokojne to chyba oszaleję.... Jak Ty sobie dałaś radę? Ciężko bardzo? Co Milenka robiła jak Ty np Karmiłaś albo kąpałaś? Pracy szukasz? a co z maluchami? Milenka pewnie do przedszkola, a Synuś? Podziwiam Cię... Cytat:
Katrin - wielkie gratulcje... Odpoczniesz przynajmniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Dziewczyny, Chciałabym zrobić generalne porządki (nie tak od razu ale rozłożyć to tak na miesiąc, dwa). Mój plan jest taki - na jeden pokój -tydzień sprzątania (pomalutku, systematycznie, bez wariactw i innych szaleństw). Chciałabym się pozbyć wszelkich zbędnych rzeczy, bez sentymentów. Ale żeby to zrobić, muszę mieć wsparcie. Moze któraś z Was się przyłączy i razem ze mną końca lipca postara się uczynić swoje lokum idealnym... no prawie idealnym. ![]() ![]() U mnie problem taki że mieszkamy z rodzicami, więc sprzątając kuchnię będę zmuszona i posprzatać ich rzeczy, ale na pewno dam radę. Musze zakupić trochę pojemników do kuchni, i wygospodarować trochę miejsca (bo jak się drugi bobas pojawi to będzie więcej lumpów). Zresztą chciałabym wyjśc ze sprzątaniem na bieżąco i sobie potem radzić (na pewno będzie łatwiej). To jak, jest ktoś chętny???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Do pracy chcę iść na dwa dni w tygodniu,wtedy,gdy TZ ma wolne,wtedy on zostanie z maluchami ![]() Na którego lutego masz termin? A co Tz na to? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Pocieszyłaś mnie...
![]() ![]() Pewnie dam radę jak będę musiała, jednak zanim maluszek się urodzi, to muszę Antosia "ustawić". Teraz jest "bawiony" przez dwie babcie, na zmianę, bo ja dużo pracuję. Jak już jestem w domu to staram się go "wychowywać" ale kiepsko, bo szkoda tego czasu na "walkę" o jakieś reguły i zasady. Przed porodem chciałabym być z 3-4 miesiące w domu, żeby móc się w końcu zabrać za niego, żeby potem nie było wielkich dramatów jak będzie drugie dziecko. TŻ jest zachwycony. Jego rodzina także ![]() Termin mam na 01-02-2012. Także Antoś już twedy będzie miał 2,5 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |||
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!! Ale wysyp
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ad.2. A jakiej pracy szukasz, gdzie, jako kto? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim marzeniem jest wielka przesuwna szafa, ale na razie ani finansów, ani miejsca na nią. Teraz i tak mamy więcej miejsca w szafach niż kiedyś (wywaliłam częśc gratów). Ja chciałabym malować u Nas we wrześniu/październiku, i noby dopiero potem powinnam robić generalne porządki, ale jak teraz sobie wszytsko poukładam to potem będzie duuużo łatwiej. Dużoooo... Chyba zacznę od pokoju Antosiowo/sypialnianego. Muszę wywalić częśc zabawek. Dostaję często po bratanku, ale mój mały nie chce się nimi bawić. Tylko mam taki problem... Co wywalam coś, a mmoja mama uważa że jej się przyda, albo że szkoda, o to zbiera, i daje do siebie do pokoju, a to potem i tak ląduje u mnie. Nawet jak buty wywalam to mi sznurówki wyciąga i sobie chowa. Jak jakieś ciuchy wywalam, to je wybiera ze śmieci i tnie sobie na szmatki. Ostatnio nawet pudełka puste po butach małego zbierała (bo się przydadzą) i trzyma je na balkonie już kilka mesięcy.... ![]() Chyba będe musiała przed pracą bezpośrednio do śmieci wynosić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Seona szukam w sumie czegokolwiek,ale nie byle czego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Małgosia ja sie właśnie biorę za ogarnięcie chatki,na większe porządki jakość chęci mi brak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
Posłchu nie mam wcale. Jak zabronię pluć, będzie pluł bardziej... I niestety nie tylko mnie nie słucha. Rozpieszczony troszkę, bardziej buntownik z natury. On nawet nie to że jest niedobrym dzieckiem, jest raczej szybki.... bardzo. Nie umie chodzić, biega, nie umie się bawić, biega... I to nie jego wina, ale jego temperamentu.
Mamy bardzo duże problemy z wyciszeniem przed spaniem, najchętniej by biegał aż by padł ze zmęczenia. U nas wększym problemem jest to - trzy osoby wychowują, każda inaczej. Jedna na coś pozwala inna nie. Mam nadzieję że jak pójdę na L4 to się to zmieni jak się będę nim sama zajmować. To niczyja wina, to wina systemu w którym matka nie może zostać z dzieckiem w domu bo jej na to nie stać, nie może oddać do żłobka bo nie ma miejsc, nie może nając opiekunki bo ja na to nie stać... Nie może kupić mieszkania bo nie ma zdolności kredytowej.... Życie |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | ||
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas po ospie już właściwie nie ma śladu. Został Nince tylko kaszel, który złapał ją jeszcze przed wysypką. Ale nie ma go cały czas, tylko zaraz po przebudzeniu lub jak się połozy, krótko przed zaśnięciem. jak do końca tygodnia jej nie przejdzie, to znowu ruszymy do lekarza chyba. Ale generalnie jest ok. Jelitówka też przeszła. poza tą nocą z soboty na niedzielę nic więcej nie było. Obie czujemy się świetnie. Dzisiaj wstałyśmy o 5:20 żywe i pełne werwy ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na następną musisz zabrać kogoś z nas ![]() Gratuluję i zazdroszczę takiego szczęścia ![]() Moja córka właśnie siedzi w kuchni przy wielkiej misce surówki i wcina ją wielką łychą ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Małgosia gratuluje!!!
.... bociany pracują gorliwie ![]() Katrin - szczęściaro ![]() ![]() ![]() ![]() Cinka- dobrze, ze małej już przeszło ![]() ...a ja dzisiaj modlę się , żebym umiał pogodzić się z wolą Bożą, nawet jeśli nie będzie do końca tak jak chciałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Wtajemniczenie
|
manolita - nie rozumiem Twojego ostatniego zdania...
Chyba za dużo na wątku przegapiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę mówić o szczegółach w miejscu publicznym, stąd moje zdawkowe relacje . Sytuacja nie dotyczy choroby / na szczęście /. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | ||
Zakorzenienie
|
U nas była dziś ulewa
![]() ![]() Z ulewą była taka wichura, że pozrywało zadaszenie-wiaty nad śmietnikami. Kilka osób oberwało wiatą w samochód ![]() Sądziliśmy, że po takiej długiej ulewie będzie pełno kałuż i Ninka się ucieszy, a tu prawie nic... jak to wszytko musiało być wysuszone, skoro nawet w piwnicach woda stoi, a u nas to się rzadko zdarza, a na mieście już sucho... Pojechaliśmy z Tż na rundkę po mieście zobaczyć straty i masakra. Całe wielkie kilkumetrowe drzewa leżą na ziemi. O konarach i gałęziach to już nie wspomnę, bo leżą wszędzie... ![]() ![]() Odkąd przyszłam z pracy obserwuję moją Ninkę i obym nie wykrakała, ale jakoś nie kaszlała. Moja mama i Tż mówią, ze do południa też nic nie było ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Fajnie by tak za 18 lat dziecku powiedzieć "przywieźliśmy Cię z Seszeli ![]() ![]() 3. O co kaman... bo nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2011-06-06 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Hej, mam dzisiaj jakiś ciężki dzień. Nie wiem co mi się chce, a chyba nic mi się nie chce
![]() ![]() W pracy mamy meksyk... Każdy ma pełno roboty, a jedna dziewczyna poszła na zwolnienie i jej robota też musi być na bieżąco wykonywana. Ona już nie wróci tak szybko, bo jest w ciąży, ma termin na sierpień, a żeby na jej miejsce kogoś przyjęli musi minąć 31 dni jej zwolnienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Manolita, oby wszystko się ułożyło
![]() ![]() Cinka, ja już mam urlop od 1 lipca i odliczam dni. Powiem Wam jeszcze, jak moja Pati jest śmieszna i mądra ![]() Uwielbia jak się jej czyta wierszyki, ma swoich ulubionych autorów, jedną z nich jest Ala Ungeheuer-Gołąb i jej wiersz... "Afryka" ![]() Tata przywiózł do domu kawałek Afryki, rozsypała się cicho na blacie stolika, ziarenko przy ziarenku maleńkie i złote... Mamo, popatrz Afryka! Złocista jak słońce. I dzisiaj byłyśmy w piaskownicy, a ona wzięła garść piasku i mówi: "Mama, Afika" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Katrin, a Ty co już na te Seszele wyjechałaś? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
Mój za to dopowiada ( I POKAZUJE) co drugie słowo w wierszyku "W pokoiku na stoliku...."
I dośpiewuje z moją mamą "Poszła żabka po wodę....." ![]() Kochane te nasze dzieciaki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Jak się Panie dzisiaj miewają? U mnie za oknem pochmurno, w związku z tym głowa mnie boli już od rana. Kawy trzeba by się napić ![]() Moje dziecko / młodsze / każdego dnia wypowiada nowe słowo, więc postęp w mówieniu jest ![]() Starsze dziecko troszkę się uspokoiło i nawet zaczyna wypełniać swoje domowe obowiązki ![]() Właśnie słucham jednym uchem ciekawą dyskusję na TVN o komórkach jajowych sprzedawanych na tzw. "czarnym rynku". |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Wtajemniczenie
|
Zaś mnie długo nie było, przyjechali znajomi i miałyśmy zajęcie. Wczoraj z powodu braku czegokolwiek do chleba, wyprodukowałam pasztet [pastę] z czerwonej soczewicy, na chlebie razowym-wypas, Hela zjadła 2 kromki. Od razu podaję linka do przepisu, polecam jednak zrobić mniej na pierwsze spróbowanie, pół szklanki soczewicy. http://www.dietawarzywnoowocowa.pl/2...soczewicy.html
marika- nie mam łóżeczka a wózek bez gondoli. Wszystko do roku mieliśmy pożyczone od znajomych, nie kupowaliśmy. Jajek nie lubię ja ale ostatnio zdarzyło mi się zjeść kilka żółtek do obiadu z fasolką szparagową :P katrin-chyba nie muszę mówić, że ZAZDROSZCZĘ!!!!!!!!!! A uprawiałaś kiedyś pomidory w doniczcce? Ponoć można na balkonie i rosną takie mini? Tylko nawet nie wiem kiedy to się zaczyna. Iwcia-gratulacje!!! ![]() ![]() MAłgosia- GRATULACJE!!!! Ja mam to samo postanowienie, tzn jestem już bliżej niż dalej. Zostały mi tylko okna, piwnica, szafy. A w piwnicy i szafach to sajgon, chyba otworzę lumpex. DO końca lipca muszę się wyrobić. Ty masz jeszcze sporo czasu ![]() jestem dumna z naszego wątku, jest taki płoooooodny!! manolita-a ja rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Jak tam eve??? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- manolita-lepiej nie oglądać TVNu. Pewnie się okaże, że coprawda na "czarnym rynku" sprzedawanie jest złe ale jak się ma zarejestrowaną "działalność" to ok :P ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- katrin-na Seszele?????? WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!! !! |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
hej kobietki!!
Malgosia gratuluje!! ale na naszym watku duzo "ciezarowek" sie zrobilo ![]() katrin zazdroszcze ale gratuluje!! no wlasnie zeby wygrac trzeba grac a ja nic w tym kierunku nie robie wiec jak mam wygrac ![]()
![]() |
#3140 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=maugoszatka;2737144 1]MAłgosia- GRATULACJE!!!! Ja mam to samo postanowienie, tzn jestem już bliżej niż dalej. Zostały mi tylko okna, piwnica, szafy. A w piwnicy i szafach to sajgon, chyba otworzę lumpex. DO końca lipca muszę się wyrobić. Ty masz jeszcze sporo czasu
![]() jestem dumna z naszego wątku, jest taki płoooooodny!! QUOTE] Hej, Ja plan mam ale przez 2 dni nic nie wywaliłam, a przydałoby się. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że pracuję w tym tyg, po 10 godzin, a z doazdami nie ma mnie 12 godzin dziennie w domu. Ale za to wczoraj wstałąm przed pracą o 5 rano i prasowałam. Dziś zabieram robotę do domu, więc wieczorem będę pracować, a nie sprzątać. Ale postanowienie jest nadal. Do końca lipca pozbędę się każdej niepotrzebnej pierdoły. Oj płodny bardzooooo. A ja jestem na razie przerażona. A tak serio to nawet nie mam czasu myśleć o tym żę jestem w ciąży. Cytat:
U mnie też pochmurno, głowa nie boli, kawa wypita. Mój też gada... właściwie każde słowo jest w stanie powtórzyć... Każde... Paluszki - Poluszki Szczurek - Ciulek Mamusia - jest mamusa, a była Musia A ile starsze ma lat? Cytat:
![]() Marzę żeby wyskoczyć na jakieś zakupy, tak zupełnie sama na jakieś 2 godziny... Ale teraz się tak szybko męczę że szkoda gadać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzis wymyłam całą łazienkę,uffff, zapomniałam, że jeszcze lodówka mnie czeka, nie rozmrażałam jej od roku chyba :P Tak to tylko półki wyjmuję i myję. bleeee
Dziś robię chemiczną pomidorówkę i pancackes z dżemem, bo opadam z sił. Małgosia a który to miesiąc ciąży?? Gdzie Ty pracujesz, że tyle godzin siedzisz, za godne pieniądze chociaż?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w dziale finansowym (jednoosobowym)
![]() W firmie reklamowej... A czy godnie... No zależy dla kogo... nie dobiłam do 2 tys. Ale reszta pracowników oprócz mnie i sekretarki zarabiają od 2600 zł - 11 000 zł. Przeciętnie ok 3500 zł. Ja jestem dopiero w 7 tyg. Same poczatki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() IMG00088-20110609-1110.jpg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Małgosia- GRATULACJE
![]() ![]() EVE- OGROMNE GRATULACJE ![]() ![]() ![]()
#3145 |
Wtajemniczenie
|
EVE - wielkie Gratulacje - malutka jest Wspaniała!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
EVE- masz cudowną córeczkę !!!! GRATULUJĘ !!!!!
a ja dzisiaj już na trzeciej kawie, matko, jaki ten dzień jest senny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Najserdeczniejsze gratulacje dla Eve i całusy dla ślicznej Mayeczki ![]() Gratulacje dla Seony, Małgosi i Iwci dens ![]() A u nas leci...Anika skończyła już 2 miesiące i jest coraz cięższa ![]() ![]() Aleks powoli przyzwyczaja się do zmian choć nadal bywa różnie, ciągle jest zazdrosny ale już tak często nie płacze. Choć w ostatnich dniach zaczął wchodzić do gondoli i chce tak wyjeżdżać na spacer. Poza tym nadal sika w pampersy, bardzo ładnie i dużo mówi, buduje zdania. Na spacerach lata jak nakręcony ale już czasem potrafi ładnie iść koło wózka, więc jest nadzieja że powoli się wyciszy. Obiecuję że będę tu już na bieżąco zaglądać, widać że wątek ożył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Wtajemniczenie
|
gosik_s - witaj. Dawaj zdjęcia maluszków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() I parę fotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Gosik - Aleks ma superaśną fryzurkę
![]() ![]() poniżej mój Tomcio i ja / <-wyrwana na spacer z głębokiego snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.