|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
myslalam w ogole o zminie diety na inna
![]()
#2762 |
Rozeznanie
|
Pandzia, a o jakiej myslalas? o SB?
IIIfaza dukania jest fantastyczna, moze lepiej tak ![]() obczajcie moj piekny avatar z milą kunis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Wtajemniczenie
|
tak o SB
#2764 |
Rozeznanie
|
ja nie znam dokladnie diety SB,ale dwa tygodnie na miesie i niektorych warzywach bez nabiału to juz wole dukana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Raczkowanie
|
METALKU - z czego Ty się odchudzasz, Żabciu???!!!! Masz cudną figurkę! Akurat szczuplutką, ale z pięknymi krągłościami!!!
![]() Sałatkę naprawdę polecam. Nie wiem jak mogłam bez niej żyć ![]() Mniam..... Nawet do obiadu nie wyczekałam, tylko wróciłam z pracy i spałaszowałam resztę ![]() ![]() To dopiero będzie pychota....... ![]() Słodkich snów moje Misiaczki ![]()
#2767 |
Wtajemniczenie
|
5miesiecy juz dukam
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- wlasnie wcinam truskawki z serkiem homo z lidla normalnie rozplyne sie zaraz ![]()
#2768 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to tyle co ja... nawet tydzień krócej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Wtajemniczenie
|
do tego zarcia nawet nie ma mowy zebym wrocila
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- tak patrzac na ta 1 faze SB to chyba cala II Dukana ![]()
#2771 | |
Konto usunięte
|
ah truskawki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie znam dokładnie tej diety, ale jak teraz sprawdziłam specjalnie w necie to było że na 1 w SB nie ma nabiału ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |||||||||||||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mówili Wam pewnie trochę o historii medycyny i badaniu moczu pacjenta np. w średniowieczu albo baroku, nie? Pozdrowienia dla UroLalek ![]() Cytat:
![]() To jest coś dla mnie, dla Metalki i dla innych pań, bo może znajdzie się kolejna klepsydra. Lista znanych pań, które są klepsydrami: http://www.listal.com/list/the-hourglass-figure Można się załamać, że nie pokazali żadnej tęższej klepsydry! Chyba zaraz popełnię seppuku z żalu. Uwaga moja, wcale nie taka złośliwa ![]() Do klepsydr została zaliczona Walijka Zeta-Jones. Jednak to nie jest prawdziwa klepsydra! Ma za wąską górę jak na klepsydrę, a na dodatek ma sztuczne piersi . Stała się nibyklepsydrą w wymiarach, ale nie napchała sobie tułowia do ramion silikonem i jak stanie prosto, to widać, że może w biuście ma tyle samo, co w biodrach albo więcej, gdy się ją pomierzy, ale tułów i ramiona są takie, jak były wcześniej, czyli nieklepsydrowe. Tak naprawdę ona jest innym typem, ale ubiera się jak klepsydra i bardzo ładnie wygląda. Udawanie klepsydry w stroju balowym jest seksowne i glamour, bo kojarzy się z wielkimi gwiazdami kina. Cytat:
Cytat:
Jeśli w miarę założonego chudnięcia talia będzie się zwężać, a biust zostanie, to będzie klepsydra. Jeśli nie, to może wazon - ramiona są bowiem nie tak wąskie, jak u gruszki. Wazon pasowałby wzrostem właśnie. Ale biodra biodrom nie są równe, bo mając 98 cm jedna babka może mieć rozłożyste, ale z boku być szczupła, a druga może mieć o wiele węższe, ale wypukły brzuszek i wtedy będą miały zupełnie inne proporcje. Pokaż się nam fotograficznie, Ty ślicznoto! Żeby UroLalce jakiejś oko zbielało z zazdrości. Cytat:
Cytat:
W wypadku naszej cudnej wiolonczeli Tchnionka spokrewnienie z klepsydrą jest bardzo wyraźne. Talia jest bardzo wyraźnie zaznaczona, a różnica między biodrami i obwodem biustu a kibicią spora - myślę, że przy spadku tych ostatnich 4 kg Tchnionko będzie mieć węższą talię,. Klepsydra o wymiarach góry i dołu Tchnionka musiałaby mieć talię w wydaniu do 61 cm. Po uśrednieniu wyszłoby 60,5 (85-23=63, 82-23=59, 83,5 : 2 = 60,5). Dlatego nieźle się walnęłam (myśląc zresztą, że biodra to 82, a biust 85). W wypadku klepsydry trzeba koniecznie na wymiary rzucić okiem. Przy wazonie i wiolonczeli nie trzeba się aż tak ściskać w talii - musi być wyraźnie zarysowana, ale niekoniecznie węższa o te diabelskie 23 cm. To kuzynki klepsydry, więc na pewno różnica nie może wynosić np. 14 cm, ale musi oscylować wokół 20 cm. Aha, jeszcze uwaga jedna - klepsydry są albo małe, albo średniego wzrostu. No, powiedzmy, że mogą mieć 170-172 cm (chyba). Raczej nie spotyka się wysokich. Jak taka nibyklepsydra ma bite 180 cm, to już nią nie jest, bo ma zupełnie inne proporcje wtedy. Teraz rady od dorady ![]() http://lula.pl/lula/1,94040,7292028,...sylwetki_.html http://www.jestem.pl/video/figury-ko...epsydra-x_627/ I nieprawdą jest to, co w opisie jak byk widnieje: Cytat:
Ta babka z filmiku pozywana jako klepsydra w żadnym razie klepsydrą nie jest. Ona ma właśnie figurę Zety-Jones, ale przed nabiciem się silikonem. Widać, że akcentem w jej sylwetce są JEDYNIE biodra. Ramiona i tułów ma za wąskie. Część kobiet z wiekiem, np. po ciążach, gdy dużo centymetrów zyskają w biuście w sposób naturalny i poszerzy im się tułów, staje się klepsydrami. I one wtedy też powinny się ubierać jak Zeta-Jones. http://www.wisegeek.com/what-are-the...ass-figure.htm http://lula.pl/lula/1,97804,7369820,...Reserved_.html http://lula.pl /lula/1,97804,7149595,Trendy_na _jesien__podkreslamy_kobi ecosc.html ![]() ![]() Mój Jezusiczku, kiedy ja założę jeszcze takie ciuchy?! Dukanie, ratuj!!! ![]() Cytat:
![]() Ja nie powinnam przecież nosić biodrówek, bo biodra optycznie szerokie, ale nosiłam je wtedy, kiedy się ich dużo pojawiło. Ale to dlatego, że zawsze mialam problem z doborem spodni. Przy roznicy 30 cm miedzy talią a biodrami nie bylo nigdy takich - chyba że jakies cholernie elastyczne z wysokim stanem (co nie jest fajnym rozwiązaniem) - żeby nie odstawały na wiele centymetrów, poczynając od wyzszej partii bioder. Wszystkie mialam przerabiane przez mamę i nie było to łatwe zadanie. Zloscilam sie na to, ale jak teraz widze, ze klepsydr trafia się 10 na 100 kobiet, to nie ma sie co dziwic, że specjalnie dla nas ubran nie szyją. To trzeba z braku laku nosić biodrówki. Dobra, trafiłam na podobny temat, do wałkowanego przez nas wczoraj na Vitalii i oglądam sobie filmik wideo na dodatek. http://vitalia.pl/index.php/mid/25/f...d/69913/page/1. Oto dziewczyna, która stała się klepsydrą i już nią będzie na dobre i na złe: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie widać fotki, więc nie wiadomo. Może ma szerokie ramiona? Cytat:
W żadnym wypadku nie jest to jednak klepsydra. Dla ułatwienia w skrótowych opisach figur mówi się o BRAKU talii czy biustu, ale to nie jest dosłownie tak. Każda kobieta jakiś biust ma (a jak maleńki, to obwód i tak będzie raczej większy od talii) i wiele ma jakąś talię, bardziej czy mniej zaznaczoną. Brak czegoś = słabe zaznaczenie. Rożek też ma kilkucentymetrową czy większą różnicę między talią a biodrami, ale jak stanie obok niej osoba bardziej kobieca w sensie zaokrąglona, biodrzasta i biuściasta, to rożek będzie wyglądać jak jej przeciwieństwo. Nie jest to też z pewnością gruszka. Ma za szerokie ramiona, jej tułów nie jest drobny i nie ma takiej różnicy optycznej między szczupłą talią a szerokimi biodrami jak gruszka. Gruszka od jabłka bardzo się zresztą różni. Baaaardzo. Gruszka miałaby właśnie wygięcia z boku, przewężenia i miałaby smukłą górę i kibić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, przepraszam, jest fotka, a nawet kilka fotek: ![]() ![]() Ma szerokie ramiona - za szerokie na gruszkę zdecydowanie! Według mnie to jest raczej cegła. Ma zdecydowanie kobiece te biodra, ma talię, ale jej tułów i biodra są zbliżone do bloku. Chyba, że któraś z Was ma inny pomysł. Na jabłko ma za mało krągłości. Jest ładnie, proporcjonalnie zbudowana, ale widać też z boku, że jej tułów tworzy dość szeroki blok - nie ma wyraźnego wygięcia w lędźwiach, nie ma brzuszka wypukłego ani wypiętych piersi, tyłek jest, ale nie wypukły. Generalnie z przodu jest płaska, a z boku szeroka - jak to mówią na mieście - po całości. Śliczna dziewczyna! Jak widać, "cegła" to nie jest pejoratywne określenie i sylwetka jest fajowa. Cytat:
Tak mogłaby się ubrać Otsune, żeby wyglądać jak klepsydra (po prawej) albo jak dziewczynka bądź elegancka pani z fifką (po lewej) ![]() ![]() Coraz więcej się uczę i niedługo to chyba otworzę Salon Wróżby Sylwetkowej, hehe. ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-06 o 23:13 |
|||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | ||||
Szara Eminencja
|
Cytat:
Dostałam ostrzeżenie na forum, że tam nie lubią roznegliżowania więc jade w długich spodniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje, co to za klub>? Ufo? ![]() ![]() Cytat:
Daję Ci 65 kg. Szkoda, że wczesniej nie robiłas sobie zdjęć całej sylwetki - teraz to by bylo porównanie ![]() Ja wciąż się stressssuję jutrzejszą rozmową. wiem, że pewnie za miesiąc będe się z tego smiać ale teraz... mhm chce mieć to za sobą ![]() Mi też już się trochę dania dukanowskie znudziły, niby 3 faza ale podstawowe dania na codzień te same co I i II. Jedna porcja owoców na dzień - truskaweczki na drugie śniadanie i po 3 fazie bo chleba nie jem ![]() Wiem, wiem marudzę już ![]() Edytowane przez wykrasana Czas edycji: 2011-06-06 o 22:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny !
![]() Jestem dokładnie 2 tyg na Dukanie ![]() Powiem Wam, że miałam tylko jeden kryzys ale od kiedy są dni PW to czuje się już dobrze. Dzięki tej diecie polubiłam warzywa, poznałam smaki różnych przypraw i przeniosłam się na zdrowe jedzenie. Jedynym problemem są uporczywe zaparcia pomimo błonników i otrębów. Jedynie czego mi naprawdę brakuje to truskawek !! No i innych owoców też ![]() Pozdrawiam wszystkie Dukanowe Laseczki ;*
#2775 | |
Raczkowanie
|
Witamy Monny!
Cytat:
Znakomicie umiesz się ubrać! No, po górach to nie mogę łazić dobrze ubrana, bo wygoda się liczy, ale jak założę odcinany w talii kostiumik z rękawkami bufkowatymi nieco i dłuższą, rozkloszowaną spódnicę, ewentualnie wąską dość, ale marynarkę z zaznaczoną talią, zakrywającą pupę i wysoki obcas, to wyglądam dobrze. Ale dupska ani nóg powyżej połowy łydy to nie śmiem pokazywać. Jak spodnie, to na wierzch coś w rodzaju sukienki. Metalku, pytałaś o kostiumy kąpielowe: http://lula.pl/lula/1,94040,8160631,...zczuplaja.html Ja na basen zakładam coś podobnego... ![]() ... albo sportowego, z osobną gorą do talii i majtaskami w rodzaju obcisłych szortów. Hehe, wyglądam jak atletka. Malutka i grubiutka atletka, ale lepiej niż w każdym innym. A w sprawie korektora, to nie polecam żadnego. Raz trafiłam na dobry, ale kosztował w Douglasie coś ze 130 zł i zapomniałam producenta. Reszta nieciekawa i nie warto przepłacać, dając 90 zł za coś, co jest takie samo jak z Suhady za 20 zł. Mieszam korektor z kremem lub nakładam go palcami na posmarowane kremem cienie, ewentualnie lekko pudruję potem pudrem brązującym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() moje cycki można było oglądać jeszcze w poprzedniej części naszego wątku... ale ze względu na treść fotki zostały po jakimś czasie usunięte ![]() popatrze i poczytam w co się mamy ubierać choć nieskromnie powiem że mniej więcej do figury potrafię dostosować ubiór - to chyba zasługa mamy, też klepsydry, którą mogłam obserwować, wzorować się na niej i która mi doradza... z seppuku poczekaj! jeszcze trochę porandkujesz z dukanem i będziesz (wróć, będziemy!) smukłą klepsydrą jak panie na zdjęciach! a co do biodrówek to z tych samych względów też je nosiłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Rozeznanie
|
No no
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Wtajemniczenie
|
ja to nie wiem naawet jaka mam figure
![]() ![]()
#2779 | ||
Rozeznanie
|
Haha 77? Chyba cyfry pomyliłaś raczej 57
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- współczuje ja mam popaparzenie I stopnia na szczescie tylko albo też az Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Matko jak ja bym chciała mieć większy biuścik <marzyciel> oddaj mi z 2 rozmiary ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zdjęć przed dietą nie robiłam z prostego powodu - wstyd ![]() ![]() ![]() ![]() i nie marudź - jesteś na III fazie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() powyżej łydy nóg nie ujawniam ![]() ![]() kostium jednak trochę inny szukam... bo w przeciwieństwie do ciebie nie mam jędrnych cycuszków i potrzebuję czegoś dobrze je trzymającego - już sobie upatrzyłam nawet moje rozmiary w sklepie (tankini), muszę zmierzyć jeszcze i zamówić taniej w necie... choć jeszcze ciągle liczę że dorwę monokini na moją miseczkę ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Rozeznanie
|
muszę się pochwalić zaczełam ćwiczyć ; ) jak na razie nie długo ale codziennie mam nadzieję ,że nie długo będą już pierwsze efekty myślę nad powrotem na II fazę chciała bym jeszcze z 3 kg stracić hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tej pracy,to od razu mi "szefowa" powiedziała,że 4.50 tylko przez pierwszy miesiąc. Myślę,że robią sobie po prostu furtkę,żeby ludzie chcieli na dłużej tam zostać,bo już dziewczyna,z którą rozmawiałam zarabia normalnie 6.50 (nie spotkałam się w Lublinie z większą stawką,za barmankę/kelnerkę). No jak po miesiącu się nie zmieni to na 100% poszukam czegoś innego ![]() Ale i tak się cieszę. Jak na pierwszą pracę jest OK,do tego zdobędę doświadczenie (np. kasa fiskalna,niby banał,ale czepiali się,że nie miałam wcześniej kontaktu). W czwartek zaczynam,niestety od 18 do 2 ![]() ![]() ![]() Myślę,że pierwszy miesiąc będzie bardziej przyjemnością niż pracą,bo już nie mogę się doczekać aż kogoś obsłużę ![]() Zapraszam do klubu bilardowego MASTERS w Lublinie,hehe ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Wtajemniczenie
|
heheeheh bo wpadne
![]()
#2784 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Wtajemniczenie
|
Mały Majsterkowicz
![]() ![]() ![]()
waga najwyzsza 130 ![]() waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 ![]() Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2787 | |
Zadomowienie
|
ahahhaha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Wtajemniczenie
|
no pierwsze dni szybko Ci zleca
![]() ![]()
#2790 |
Zadomowienie
|
I kolejnym plusem tej roboty jest to ,że mam blisko. Piechotą mogłabym nawet wracać,chociaż w nocy to strach trochę. Ale odwożą podobno
![]() A teraz kładę się spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.