Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 09:34   #3271
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

wiedza to ze szkoly. doswiadczenie swoją drogą najlepiej w czasie nauki podejmowac praktyki, nawet bezplatne i tym sposobem skonczyc szkole z doswiadczeniem zawodowym... ale niewielu o tym mysli w czasie nauki...
moze byc ktos zaraz po szkole, ale uczacej konkretnych umiejetnosci i nie miec doswiadczenia, a i tak prace znajdzie.
jak ktos wybiera szkole/uczelnie nie dajaca widokow na przyszosc, to potem ma problem z praca.
a sa tez takie zawody, w ktorych im starszy czlowiek tym bardziej wartosciowy na rynku pracy - to zwykle osoby zwiazane z nauką, polityką, sztuką. wtedy trzeba zeby wbic w sciane za mlodu, a potem spijac smietanke
Stary 2011-06-07, 09:37   #3272
mloda1989
Zakorzenienie

zgadzam sie z yonka
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:42   #3273
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dalej czyści. Ciągle pod kroplówkami siedzi. Tatuś z nią całay czas jest. A ja dzisiaj po południu wsiadam w pociąg i jadę do niej. Mi na szczęsie szybko preszło tylko ze 3 razy była w WC. Ale ja czyści już 3 dzień a biedaczna nie ma czym robić więć tylko jaiś śluz wychodzi. Nie dość że i tak była chudzinak to już straciła niecałe 2 kg. Ważyła ponad 9 kg a teraz niecałe 8 kg. TZ powiedział że noc w miarę przespała tylko on misiał ja przewijać.
Byli na szczęście sami w pokoju więc mają spokój. Nie wiem jak będzie teraz.
Dobrze, że tobie choć odpuściło i możesz do niej jechać.
Po tym pobycie lenki to dopiero wiem jak to jest kiedy dziecko w szpitalu i z całego serca życzę żeby szybko oliwka wyszła. Na szczęście rota dość szybko odpuszcza, pewnie już moment kulminacyjny ma za sobą i już teraz będzie tylko lepiej. I zobaczysz, nadrobi wagę, a może faktycznie jej apetyt wzrośnie
Jestem z wami całym sercem

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Evitka biedna kochana Lenusia-dzielna dziewczynka na szczęście jest już z mamusią w domkuaż ryczeć mi się zachciało jak to wszystko przeczytałam.Całuski dla Lenki
dziękujemy bardzo. Cieszę się bardzo, że już w domku i ona cały czas za nami patrzy, rano tz do pracy nie chciała puścić i płakała. I taka tulaśna sie bardziej zrobiła.. No i babe ciągle woła.
A moja teściowa, zrypana po tych 3 dniach i nocach, pojechała jeszcze działkę rano podlewać i o 7.00 rano dzwoni czy może nie przyjechać, bo ja słaba jeszcze....
ona ma złote serce jak trzeba komuś pomóc

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
I nie narzekajcie że dzieci już nie leżą, bo już niedługo znowu nie będziecie wiedziały że macie dzieci. Eryk już wszystko przy sobie sam zrobi, i jak oglądam tv to jeszcze mu mówię przynies to czy tamto, nalej mamie wodytaki osobisty pomagier
zdecydowanie wyczekuję tego momentu
albo żeby choć na placyku się sama bawiła

o Ci wkońcu powiedzą odnośnie tych szczepień.

Daniel już był szczepiony ale jak się teraz naczytałam i byłby przed to pewnie bym też szukała jakiegoś wyjścia.[/QUOTE]

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:46   #3274
mloda1989
Zakorzenienie

pop trzymam kciuki za malutka... normalnie jakas epidemia tyle tych zakazen tu u nas na forum;/

evitka ale ty masz swietna tesciowa gratuluje
Stary 2011-06-07, 09:54   #3275
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

yoonka zgadza sie, ale bardzo czesto zdarza sie tak ze Pani gdzies w biurze nie potrafi obsluzyc sprzetu...no sorry..
a praktyki bezplatne sa obowiazkowe teraz, nawet na studiach zaocznych.
Masz tez racje ze sa zawody, gdzie licza sie lata pracy i tak dalej tylko jak te lata zdobyc .... jedno z drugim sie wiaze niestety.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a to gdzie i jaka sie wybiera uczelnie tez zalezy od tego jakimi srodkami finansowymi kto dysponuje. Ja chcac jechac do wroclawia czy poznania czy do kazdego wiekszego miasta musialabym miec ok 4.000 miesiecznie , oplacic mieszkania ktore nie sa tanie juz ponad 1000 sam odchodzi, szkola zalezy jaka , platna czy nie, zycie, jedzenie, rachunki....

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

evitka pozycz tej tesciowej co ???
ja do swojej doplace!!! :P
chociaz na miesiac sie zamienimy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:55   #3276
CAROLAJKA
Raczkowanie

Darusia wyluzuj bo ci żyłka pęknie nie będę się z Tobą sprzeczała bo to się mija z celem ale będę chciała doczekać momentu kiedy Ty pójdziesz na emeryturę choć życzę Ci jak najlepiej a to chyba od Tżta zależy ile zarabia

dziewczyny jaki fotelik polecacie dla większych dzieci ? czy opłaca mi sie kupować fotelik 9 - 25 teraz mamy 9 - 18 ale Danie już główka sięga do końca oparcia a wiem że nie powinna wystawać dla jej bezpieczeństwa czy lepiej kupić juz ten od 15 do 36 ale ona waży koło 11 kg wiec nie wiem czy ten od 15 bedzie dobry
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:57   #3277
mloda1989
Zakorzenienie

darusia studiowalam we wroclawiu i wcale 4tys nie potrzebowalam, fajnie jakby byly ale nie bylo i dawalam rade za duuuuuuzo miej a tez wynajmowalam mieszkanie i to wcale nie jakies najgorsze, ale wiadomo na spole z kims... zawsze sa akademiki, sa pomoce z uczelni.... mozna zlapac jakas prace dorywcza, zawsze sa jakies wyjscia
Stary 2011-06-07, 10:04   #3278
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

carolajka no no od tezeta mogl 4 tys ale wybral 1500..ehh....

spdamy do banku , w ogole jaja jak berety sieradz caly w bankach a tylko w jednym mozna otworzyc konto walutowe na funty i to jest jakis marny bank;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:06   #3279
CAROLAJKA
Raczkowanie

Yonka masz świętą racje ja mając własną firmę wolę zatrudnić starszą Panią nawet na stanowisko sekretarki u Tżta która ma jakieś doświadczenie niż sikse która albo z moim Tżtem czmychnie gdzieś na karaiby albo myknie na zwolnienie z powodu ciąży

Darusia wsyztko zależy od dobrych chęci ja jak juz kiedyś pisałąm swoją edukacje i obecny status społeczny zdobywałam ciężką pracą pierwszy miesiąc spałam z Tżtem w przytułku potem długo w jednym pokoju dzielonym jeszcze z 3 osobami z czasem sie wszystkiego dorabiałam Tż studiował zaocznie i pracował ja studiowałam dziennie i też wieczorami pracowałam często za kilka marek zmywałam naczynia albo sprrzatałam biura by mieć co jeść i móc odłożyć na normalne życie miałam tez mase bezpłatnych praktyk i nikogo to nie interesowało że nie mamy co jeść w dzień byłam w szkole wieczorem na praktyce w nocy w pracy często spałam po 2 godziny aby wiazac koniec z końcem tym sposobem zdobywałąm doświadczenie i jak na mój sędziwy wiek to mam duzo lat przepracowanych i teraz się nie boję o swój byt wystarczyło zakasać rękawy i zabrać się do roboty a jak bym siedziała na tyłku w domu to też bym mogła nażekac jak to mi nie jest źle i ciężko i jaka to ja biedna nieszczęśliwa < nie odbierz tego tak że Ty narzekasz bo piszę tu o sobie >
Stary 2011-06-07, 10:10   #3280
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
spdamy do banku , w ogole jaja jak berety sieradz caly w bankach a tylko w jednym mozna otworzyc konto walutowe na funty i to jest jakis marny bank;/
to moze lepiej internetowe konto otworzyc?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Yonka masz świętą racje ja mając własną firmę wolę zatrudnić starszą Panią nawet na stanowisko sekretarki u Tżta która ma jakieś doświadczenie niż sikse która albo z moim Tżtem czmychnie gdzieś na karaiby albo myknie na zwolnienie z powodu ciąży
heh no to juz nie kwestia kwalifikacji tylko Twojego strachu o zwiazek :P
inna para kaloszy.
nie lubie dyskryminowania mlodych kobiet tylko za to ze sa mlodymi kobietami. :/
Stary 2011-06-07, 10:20   #3281
CAROLAJKA
Raczkowanie

a i jeszcze jak urodziła się Ala to ja dalej studiowałam i pracowałam jak nie mogłam oddać jej do żłobka to zabierałam ją ze sobą na wykłady dzięki Bogu ze była grzecznym dzieckiem i w koszyku prtzesypiała wykład tylko butle jej wtykałam z mlekiem do paszczy by nie płakała i pieluchy zmieniałam w kibelku

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

ale ja nikogo nie dyskryminuję gdyby przyszła młoda kobieta z takim duzym doświadczeniem jak ta starsza to chętnie bym młodą zatrudniła

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

z tym strachem to troche przesada oczywiście z ta ucieczką sobie żartuje gduyby do czegoś takiego doszło chętnie sama bym Tżta sopakowała i wysłała do tej kobiety
Stary 2011-06-07, 10:31   #3282
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziękujemy za komplementy
Z wyjazdem byłoby fajnie gdyby nie to że jestem jedynym kierowcą Ale tz już idzie na prawko to może za rok on pół drogi pojedzie...

Widzę że sporo dzieci się pochorowało Dużo zdrówka dla wszystkich...

A my mamy gości - siostra tz z narzeczonym na 2 tyg przyjechała... Nie mam czasu na wizaz...
he he ma to też swoje plusy , TZ zabawia dziecko a nie ty podczas drogi , ja to wole jechać niż bawić Ole Bo szymek jest grzeczny . ale ja kocham jeździć

Agnieszka no właśnie co się martwisz że masz dużo różu przecież TY kochasz zakupy a zaraz przeceny

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
naprawdę, i te mamy co tam były też mówiły że by taką babcię chciały mieć.

I jeszcze zapomniałam się pochwalić, jakie to moje dziecko zgarniało pochwały na każdym kroku-nikt nie wierzył ze ma tylko 15 miesięcy, bo
"taka duża, taka mądra, tak wszystko zrozumie i się można z nią dogadać i taka rozgarnięta jest". Teściowa mówiła, że te kilkulatki co z nią leżały to jakieś takie niegramotne były, i teściowa mówiła, że zawsze wiedziała, że lenka bystra jest, ale jak zobaczyła w porównaniu do innych dzieci, to mówi, że jest super mądra jak na swój wiek.

Lenka zawsze wie kiedy trzeba "papa" powiedzieć i zrobić i jak lekarka wychodziła z sali, to lenka jej "papa" mówiła i robiła i ta się odwraca i mówi: "no tak jak ja mogę wyjść z sali i się nie pożegnać" (bo młoda wszystkim zawsze w sklepie i parku papa robi i całuski posyła i jest wielce niepocieszona jak ludzie na nią uwagi nie zwracają)

ty to normalnie w raju mieszkasz

lindsley, ale fajny się wam wypad trafił, michaś prawdziwy bieszchuch
zawsze chciałam zobaczyć bieszczady. A jak zniósł drogę?

dziewczyny, a szczepicie na meningo?
bo ja miałam,ale poważnie się waham, na ulotce jest napisane, że tych zakażeń jest b.mało (do 400 na rok i to wszystkich szczepów, a szczepionka chroni tylko przec typem C)

a tą szczepionką odra/św/róz, to kiedyś wam pisałam, że ponoć w niektórych przychodniach jest jakaś "stara" wersja, i można kupić tą nowszą, a w niektórych nowa jest już na NFZ. Tak mi mówiła koleżanka, może warto by było popytać
Ja zaszczepiłam SZymka jak skończył dwa lata i Olę też zamierzam bo meningo się przenosi drogą kropelkową . Więc w domu jest bezpieczna , dlatego trąbią żeby np dzieci w usta nie całować itp ..

A dziś gadałam ze swoimi paniami od szczepień i kazały mi się zaszczepić tą MMR , bo ja nie przechodziłam odry , a jakbym teraz złapała to mogę nie przejść tego za lekko , więc chyba się zaszczepie , z różyczką w sumie też nie wiem bo miałam kilka krostek i lekarze do końca nie wiedzieli czy to była różyczka choć mam ją w książeczce .

Cytat:
Moje dziecko dalej czyści. Ciągle pod kroplówkami siedzi. Tatuś z nią całay czas jest. A ja dzisiaj po południu wsiadam w pociąg i jadę do niej. Mi na szczęsie szybko preszło tylko ze 3 razy była w WC. Ale ja czyści już 3 dzień a biedaczna nie ma czym robić więć tylko jaiś śluz wychodzi. Nie dość że i tak była chudzinak to już straciła niecałe 2 kg. Ważyła ponad 9 kg a teraz niecałe 8 kg. TZ powiedział że noc w miarę przespała tylko on misiał ja przewijać.
Biedna Oliwka oby szybko przeszło fajnie że jesteście sami na sali mniejsze ryzyko że jakiegoś syfa złapie . Myjcie jej rączki jakimś mydłem antybakteryjnym bo w szpitalach syf jest na wszystkim to samo zabawki . I niech tam nie ma nic pluszowego .

Cytat:
P0P to tylko teraz żeby twój tz nie złapał .
A o utrate wagi małej się nie martw, mój przez 4 dni 1,5 kg spadł, a potem w tydzień nadrobił, może twojej się przez to odmieni i zacznie ładnie jeść
A gorączkę jeszcze ma?

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Agnieszka gratuluje synkaBędziesz miała teraz mamusi króliczka, ja mam dwóch skarbów, i są moimi oczkami w głowie. Choć też córcia mi sie marzyła, ale teraz jak widzę ich obydwóch jak sie bawią, kłucą czy cokolwiek robią, to widzę że na każdego jest jakiś plan, i moje chłopaki poza sobą świata nie widzą.

Darusia tobie też chłopca życzę.
A tak najbardziej nieważne co ważne żeby zdrowe było

I nie narzekajcie że dzieci już nie leżą, bo już niedługo znowu nie będziecie wiedziały że macie dzieci. Eryk już wszystko przy sobie sam zrobi, i jak oglądam tv to jeszcze mu mówię przynies to czy tamto, nalej mamie wodytaki osobisty pomagier
he he ja mam Szymka pomagiera : przynieś pilot , włącz światło itp picia jeszcze sam nie nalewa bo bym miała więcej sprzątania niż to warte

Cytat:
Darusia tak piszesz że to źle jak emerytki sobie dorabiają a co one biedne mają robić ? czasem jest tak jak w przypadku mojej znajomej dostaje emeryturę w wysokości 1000 złotych z groszami około 500 wydaje na leki drugie tyle płaci za mieszkanie plus jeszcze dochodzą inne opłaty a gdzie jeszcze życie w dodatku ma na utrzymaniu wnuka który dorasta i nie ma żadnych źródeł dochodu to może takie babcie i dziadków emerytów poddajmy od razu eutanazji bo zajmują miejsce w pracy innym młodszym po co mają żyć i jeszcze przeszkadzać ciekawi mnie fakt jak ty dożyjesz sędziwego wieku i będziesz chciała dorobić do emerytury czy też tak będziesz uważała jak teraz ?
Biedni Ci emeryci że muszą pracować
I pozazdrościć tym niemieckim na emeryturce sobie po świecie jeżdżą a u nas ludzie na chleb nie mają . Bo przeciez pracują bo muszą .
Moja sąsiadka ma emerytkę w roli niani rewelacyjna babka bo często bywałam u nich jak ona była bo sZymek bardzo lubi się z córą sąsiadki bawić .

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Tosia dostaje krople do oczu i fenistil. czekamy, bo po 2-3 dniach powinna byc poprawa. nastroj ma dobry, to najwazniejsze.

biedne Wasze dzieciaczki. ladna pogoda jest i powinny w basenikach siedziec, a nie po lakarzach i szpitalach.. to nie fair..

ja jestem zdania, ze jesli emeryt jest specjalista, to nie mozna mowic, ze zabiera prace mlodym. jest tyle mlodych ludzi bez zadnej wiedzy i umiejetnosci pozadanych przez pracodawcow, po studiach humanistycznych, ze nic dziwnego, ze rynek ich nie wchlania. za to o wykwalifikowanych sie bije. i to jest normalne. trzeba zostac specjalista
dokładnie mój TZ mimo że pracuje czesto odbiera tel od pośredników i dostaje oferty pracy , poza tym inżynier zarabia z wiekiem wiecej a nie mniej . najlepiej zarabiają ludzie mający 50-60 lat oczywiście cały czas związani z zawodem .
Zamiast iść na debilne studia bez przyszłośći , to by ludzie zdobyli jakiś normalny zawód i by wiecej zarobili

Cytat:
wiedza to ze szkoly. doswiadczenie swoją drogą najlepiej w czasie nauki podejmowac praktyki, nawet bezplatne i tym sposobem skonczyc szkole z doswiadczeniem zawodowym... ale niewielu o tym mysli w czasie nauki...
moze byc ktos zaraz po szkole, ale uczacej konkretnych umiejetnosci i nie miec doswiadczenia, a i tak prace znajdzie.
jak ktos wybiera szkole/uczelnie nie dajaca widokow na przyszosc, to potem ma problem z praca.
a sa tez takie zawody, w ktorych im starszy czlowiek tym bardziej wartosciowy na rynku pracy - to zwykle osoby zwiazane z nauką, polityką, sztuką. wtedy trzeba zeby wbic w sciane za mlodu, a potem spijac smietanke
zapomniałaś o tych z dodatkiem inżynier .

Pada u mnei i grzmi

Cytat:
Darusia wyluzuj bo ci żyłka pęknie nie będę się z Tobą sprzeczała bo to się mija z celem ale będę chciała doczekać momentu kiedy Ty pójdziesz na emeryturę choć życzę Ci jak najlepiej a to chyba od Tżta zależy ile zarabia

dziewczyny jaki fotelik polecacie dla większych dzieci ? czy opłaca mi sie kupować fotelik 9 - 25 teraz mamy 9 - 18 ale Danie już główka sięga do końca oparcia a wiem że nie powinna wystawać dla jej bezpieczeństwa czy lepiej kupić juz ten od 15 do 36 ale ona waży koło 11 kg wiec nie wiem czy ten od 15 bedzie dobry
Stary 2011-06-07, 10:32   #3283
yoonka
Rozeznanie

heh ja sie ciesze, ze najpierw skonczylam studia, a potem mielismy Tosie. zdazylam nawet jakies w miare fajne doswiadczenie zawodowe zdobyc. nie wyobrazam sobie teraz pracowac, miec dziecko i jeszcze studiowac. koszmarek.
Stary 2011-06-07, 10:39   #3284
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
heh ja sie ciesze, ze najpierw skonczylam studia, a potem mielismy Tosie. zdazylam nawet jakies w miare fajne doswiadczenie zawodowe zdobyc. nie wyobrazam sobie teraz pracowac, miec dziecko i jeszcze studiowac. koszmarek.
Ja też już naukę mam za sobą na szczęście
Stary 2011-06-07, 10:41   #3285
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

zapomniałaś o tych z dodatkiem inżynier .
nie zapomnialam, tylko inzynier to jeszcze inna dzialka. Kiedy jest z dobrej branzy to od razu zarabia dobrze. 3 lata doswiadczenia wystarcza np w IT, zeby miec 10tys brutto i powyzej.
Stary 2011-06-07, 10:44   #3286
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki.
Nie było mnie trochę bo mialam mamusie w domku. A w niedzielę spontanicznie pojechaliśmy do Gdańska i Sopotu. O 9 rano stwierdziliśmy, że jedziemy a ao 10.30 już wyjechaliśmy Bylo super. mała zachwycona. Grzeczna... tylko piasek, zabawki i woda...
A teraz jak się jej pytam jaka była woda to mówi "brrryyy" i tak się wzdryga

Poza tym tez wszyscy mówią, że "ona taaaaaka madra". Ciekawe czy slodzą czy prawdę mówią
Ostatnio pisalam ze nauczyla się podskakiwać. Teraz jak tylko powiem zrób hopa to skacze i mowi "hopa, hopa, hopa". A jak powiem "zrób tuptusia" to tak śmiesznie tupie nogami

evitka- współczuję przejść z maluszkiem. Dobrze, że już wszystko wraca do normy

Biedne te nasze dzieciaczki. zawsze coś musi je złapać...

Cytat:

ja się dziś jarałam n tarasie . Już mam ładny kolorek a nie jak córa młynarza . ale ja się kjocham opalać . mogłabym tam leżeć i leżeć a na tarasie nan 42 stopnie . raj jak dla mnie
To byśmy się dogadały szkoda, ze tak daleko mieszkasz bo ja nie mam teraz się gdzie opalać a kumpele ktore mają gdzie- nie lubią a ja to bym mogla plackiem cały dzień przelezeć nawet w 40 stopniowym upale

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam, czy jestem odporna na rota, czy nie miałam styczności, bo nigdy (odpukać) tego świństwa nie złapałam.
U mnie (odpukać) to samo. Nigdy czegos takiego nie zlapałam. W ogóle nie wiem co to wymiotowanie chyba nigdy tego nie robilam, nawet jak popilam
Nie choruję i nie biorę antybiotyków pewnie już ze 20 lat albo i więcej.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja pop rozumiem... jakbym miala prace a w domu dziecko mialoby dobra opieke to tez bym pojechala... kurcze ja nie mam jakiegos takiego parcia ze przy mnie dziecku najlepiej i to tylko ja sie nim najlepiej zajme...
Ja też nie mam czegoś takiego. Moje dziecko to takie cygańskie dziecko. Raz z mamą, raz z tatą, raz z nianią raz z dziadkami... i wszędzie i z każdym jej dobrze i nie mam jakiś wyrzutów, że np. jestem w pracy 12 godzin i prawie jej nie widzę. nadrabiam w dzien wolny

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
okazalo sie,ze wizyte mialam dzisiaj...wszytko dobrze,dzidzia zdrowiutenka. za 10 dni mam znow usg bo nozek nie chcial pokazac...
bedzie na 100% SYNEK
kurcze a ja mam wszystko rozowe

Gratuluję zdrowego synusia!!

Cytat:
Biedna Oliwcia. Niech szybko wraca do zdrówka nasza forumowa kruszynka

Cytat:
a i jeszcze jak urodziła się Ala to ja dalej studiowałam i pracowałam jak nie mogłam oddać jej do żłobka to zabierałam ją ze sobą na wykłady dzięki Bogu ze była grzecznym dzieckiem i w koszyku prtzesypiała wykład tylko butle jej wtykałam z mlekiem do paszczy by nie płakała i pieluchy zmieniałam w kibelku

Podziwiam. ja z tych mniej ambitnych niestety. na studiach się obijałam a teraz strasznie tego żałuję. Ale niestety czasu nie da sie cofnąć... Ale teraz nie narzekam, że mam za malo (choc nie pogardziłabym gdybym miała wiecej ) bo jakby nie było jestem tu winna ja sama, że bylam leniwa i zawsze mówilam - "jakos to będzie". I zamiast poszukać bogatego mężą to ja złapalam drugiego lenia oczywiscie żartuję choć do najambitniejszych też nie należy Mam co mam- to na co sobie sama zapracowałam.

Kilka fotek:
1. Luzara u dziadków
2.na plaży
3. Jem banana
4. z babcią Jolą
5. Ale tu fajowo
6. Rodzinnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1086 (1368 x 1824).jpg (116,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1100 (1368 x 1824).jpg (150,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1113 (1824 x 1368).jpg (136,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1122 (1368 x 1824).jpg (98,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1134 (1368 x 1824).jpg (153,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1146 (1368 x 1824).jpg (145,2 KB, 60 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 10:52   #3287
mloda1989
Zakorzenienie

a ja slyszalam o 4 emerytow przyjaciol ktorzy wyjechali do indii i tam sobie zyja zwiedzaja bo nasza emeryturoa nie pozwolila im na normalne zycie w polsce... maja fantazje no nie

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

wercia sliczniutka a mama jaka laska
Stary 2011-06-07, 11:04   #3288
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
nie zapomnialam, tylko inzynier to jeszcze inna dzialka. Kiedy jest z dobrej branzy to od razu zarabia dobrze. 3 lata doswiadczenia wystarcza np w IT, zeby miec 10tys brutto i powyzej.
Jest jeszcze inna bajka prawnicy i lekarze - mam obok sąsiada bardzo dobrego rehabilitanta kasy jak lodu .
Prawnik dobry w wawie też nie narzeka
Dużo jest u mnie na zadupiu też dorobkiewiczów rynkowych - kolegi kuzyn ma budy z kurczakami na rynku - zawodu zero , w głowie też nie wiele .
Ale to są efekty zaczynania handlu w latach 90tych gdzie sprzedawało się wszystko . Mój TZ handlował na studiach obrusami brał od nas z zakładów lniarskich 3 gatunek ( całe auto tego ładował ) i jechał np do poznania na bazar . Po jednym takim wyjeździe miał np na meble do pokoju .
Potem były jeszcze opny - też gdzieś tam zdobywane i zamrażarki . Wszystko szło jak woda . Po 2 roku studiów wziął urlopik i pojechał do grecji na zbiory . też się dobrze zarabiało

Wercia śliczna , zapraszam do mnie na taras . nasłonecznienie jak w tunezji
Stary 2011-06-07, 11:10   #3289
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia śliczna , zapraszam do mnie na taras . nasłonecznienie jak w tunezji
Nie podpuszczaj

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-06-07, 11:11   #3290
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nie podpuszczaj
Nie podpuszczam mam wolny pokój i jest gdzie spać
a z torunia 3 h i jesteś u mnie .
Stary 2011-06-07, 11:20   #3291
mloda1989
Zakorzenienie

Pop mam pojemniki tzn nie mam ale minka mi juz kupuje Cale szczescie bo ty teraz masz za duzo na glowie
Stary 2011-06-07, 11:23   #3292
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
hehe jakie prawdziwe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:31   #3293
ASIULEK_23
Zakorzenienie

ania- niestety... praca a tak pewnie bym skorzystała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-06-07, 11:34   #3294
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja tam emerytom nie zazdroszczę, niech dorabiaja jak im się chce, i jak maja na to zdrowie, oni juz w moim wieku byli, ja dopiero w ich wieku będę, więc nie mogę wiedzieć jak to jest. No i to co się dzieje to pewnie emerytura bedzie taka mizerna że tez będzie trzeba dorabiać. No i druga sprawa że niebardzo taki emeryt młodym prace zabiera, chyba że macie na myśli młodego wojskowego emeryta pracującego jako ochrona, czy że starsza pani dorabia przy pilnowaniu dzieci. A sądzę że i mlody bez problemu prace w ochronie znajdzie, choć pewnie powinien mieć pierwszą grupe inwalidzką(zawsze mnie to śmieszy, inwalida jako ochrona)

Fajny bedzie dzisiaj program rozmowy w toku, jak zdradzić męża i nie dać się złapać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:56   #3295
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
Ja mam ten
http://www.google.pl/search?q=kettle...w=1003&bih=439
Mężowi się spodobał i kupił. Początkowo myślałam o Hamaxie, tym co Madzia w linku podawała.
i dalej nie wiem co wybrać

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ty to normalnie w raju mieszkasz

dziewczyny, a szczepicie na meningo?
bo ja miałam,ale poważnie się waham, na ulotce jest napisane, że tych zakażeń jest b.mało (do 400 na rok i to wszystkich szczepów, a szczepionka chroni tylko przec typem C)

a tą szczepionką odra/św/róz, to kiedyś wam pisałam, że ponoć w niektórych przychodniach jest jakaś "stara" wersja, i można kupić tą nowszą, a w niektórych nowa jest już na NFZ. Tak mi mówiła koleżanka, może warto by było popytać

ja szczepie jak skończy dwa latka

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Evitka biedna kochana Lenusia-dzielna dziewczynka na szczęście jest już z mamusią w domkuaż ryczeć mi się zachciało jak to wszystko przeczytałam.Całuski dla Lenki

Sara ja pokazywałam kiedyś foty,a nie mam już ich na kompie,a nowych teraz nie mam czym zrobić,bo aparat pojechał
szkoda że nie masz fotek

Cytat:
Darusia tak piszesz że to źle jak emerytki sobie dorabiają a co one biedne mają robić ? czasem jest tak jak w przypadku mojej znajomej dostaje emeryturę w wysokości 1000 złotych z groszami około 500 wydaje na leki drugie tyle płaci za mieszkanie plus jeszcze dochodzą inne opłaty a gdzie jeszcze życie w dodatku ma na utrzymaniu wnuka który dorasta i nie ma żadnych źródeł dochodu to może takie babcie i dziadków emerytów poddajmy od razu eutanazji bo zajmują miejsce w pracy innym młodszym po co mają żyć i jeszcze przeszkadzać ciekawi mnie fakt jak ty dożyjesz sędziwego wieku i będziesz chciała dorobić do emerytury czy też tak będziesz uważała jak teraz ?
ja też nie mam nic przeciwko żeby emeryci sobie dorabiali

moja babcia ma emeryture rolniczą 700 zł i jak z tego wyżyć? skoro na leki miesięcznie wydaje 300 zł

Lindsley- Michaś słodziak

Asiulek- fajna z Was rodzinka Wercia jak zawsze śliczna

Pop- biedna Oliwka oby jej jak najszybciej przeszło

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

a odnośnie studiów to ja np nie widze się na kierunkach technicznych

Moja kuzynka studiuje we Wrocławiu i dostaje od rodziców tysiąć zł, do tego pracuje popołudniami i jej stracza.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:11   #3296
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

O to ja jestem w tej grupie. Mam inż przed nazwiskiem i dużo lat pracy w IT. .
I nie powiem na pensję nie narzekam. chociaż jak byłaby wyższa też byłoby dobrze.
Moja znajoma zarabia miesięcznie dwadzieścia prarę i jest ciągle w długach. Nie ma rodziny więc wszystko wydaje.
Ostatnio moja siostra namawiała ją na zapisanie się do takiego fnduszu aby choć 200 zł miesięcznie odkładała. Ale ta sie nie zgodziła bo na fryzjera jej nie starczy a do Fryzjera to ona ze 3 razy w tygodniu chodzi. Sama w domu nie umyje gówy

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Pop mam pojemniki tzn nie mam ale minka mi juz kupuje Cale szczescie bo ty teraz masz za duzo na glowie
Ja właśnie chciałm Ci napisać że chyba mi sie nie uda w tym tygodniu bo zaraz jade do dziecka. Więc fajnie że minka Ci kupiła. Niemniej polecam sie na przyszłość ba ja naprawdę mieszkam przy IKEA i dla mnie to nie problem tam skręcić wracająć z pracy.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Asiulek - widać że wyjazd Wam się udał. Wszyscy tacy szczęśliwi. Co prawda siebie to miałaś nam już nie pokazywać. TZ to w pasie chyba jest w stanie cię rękami objąć. Wercia urocza

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:13   #3297
CAROLAJKA
Raczkowanie

tu jest fajnie rozwiązany problem poddasza
http://www.tapety-artfunk.ig.pl/uplo...5/PB091806.JPG
Stary 2011-06-07, 12:19   #3298
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo fajne
a co myślicie o takich kółkach http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...645430511.html

to są akurat naklejki a jest też taka fototapeta

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-06-07, 12:22   #3299
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam emerytom nie zazdroszczę, niech dorabiaja jak im się chce, i jak maja na to zdrowie, oni juz w moim wieku byli, ja dopiero w ich wieku będę, więc nie mogę wiedzieć jak to jest. No i to co się dzieje to pewnie emerytura bedzie taka mizerna że tez będzie trzeba dorabiać. No i druga sprawa że niebardzo taki emeryt młodym prace zabiera, chyba że macie na myśli młodego wojskowego emeryta pracującego jako ochrona, czy że starsza pani dorabia przy pilnowaniu dzieci. A sądzę że i mlody bez problemu prace w ochronie znajdzie, choć pewnie powinien mieć pierwszą grupe inwalidzką(zawsze mnie to śmieszy, inwalida jako ochrona)

Fajny bedzie dzisiaj program rozmowy w toku, jak zdradzić męża i nie dać się złapać
he he trzeba oglądać

Cytat:
O to ja jestem w tej grupie. Mam inż przed nazwiskiem i dużo lat pracy w IT. .
I nie powiem na pensję nie narzekam. chociaż jak byłaby wyższa też byłoby dobrze.
Moja znajoma zarabia miesięcznie dwadzieścia prarę i jest ciągle w długach. Nie ma rodziny więc wszystko wydaje.
Ostatnio moja siostra namawiała ją na zapisanie się do takiego fnduszu aby choć 200 zł miesięcznie odkładała. Ale ta sie nie zgodziła bo na fryzjera jej nie starczy a do Fryzjera to ona ze 3 razy w tygodniu chodzi. Sama w domu nie umyje gówy

Ja właśnie chciałm Ci napisać że chyba mi sie nie uda w tym tygodniu bo zaraz jade do dziecka. Więc fajnie że minka Ci kupiła. Niemniej polecam sie na przyszłość ba ja naprawdę mieszkam przy IKEA i dla mnie to nie problem tam skręcić wracająć z pracy.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Asiulek - widać że wyjazd Wam się udał. Wszyscy tacy szczęśliwi. Co prawda siebie to miałaś nam już nie pokazywać. TZ to w pasie chyba jest w stanie cię rękami objąć. Wercia urocza
Niezła laska

Cytat:
super ten projekt

Popadało troszkę

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no bardzo fajne
a co myślicie o takich kółkach http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...645430511.html

to są akurat naklejki a jest też taka fototapeta
ładne to ale jakbym miała cały czas siedzieć w takich kółkach to bym zwariowała
Stary 2011-06-07, 12:26   #3300
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
he he trzeba oglądać

super ten projekt

ładne to ale jakbym miała cały czas siedzieć w takich kółkach to bym zwariowała
no właśnie boje się że będze bardzo pstrokato

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości