|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
witajcie
znowu upalny dzień...ja się wykończę chyba...nigdy nie znosiłam upałów zbyt dobrze, a teraz jest jeszcze gorzej...a dzień się tak zaczął miło - padało Marinko co za wiadomości!! jej zaczyna się chyba i na naszym wątku "wielkie rodzenie" ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty - a dużo ich dzisiaj - oczywiście zaciskam ![]() idę dzisiaj na spotkanie informacyjne w szkole rodzenia...wyobraźcie sobie, że dzwonilam w kwietniu i dopiero na tym czerwcowym kursie były wolne miejsca ale położna stwierdziła, że skoro termin na koniec lipca to warto chociażby kilka spotkań zaliczyć, a jak się mała nie będzie spieszyła, to może i cały kurs przejdę ![]() lecę umyć włosy i się przygotować...najchętniej na golasa bym z domu wyszła, bo mi nawet w letnich kieckach już za gorąco
|
|
|
|
#2252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi powiedzial ze wlasnie z powodu cukrzycy maly moze za malo wazyc bo moze byc problem z wchlanianiem........ i ze przez cukrzyce moze wolniej rosnac...... chociaz narazie jest oki kochana dostalas przepisy?????????? na PW wyslalam! ah............ ja zaraz zbieram sie na ta edukacje cukrzycowa wiec mozemy sie umowic ze przelse Ci liste rzeczy dozwolonych do jedzonka jak wroce chcesz? |
|||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1772
|
|
#2254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć nie powiem korci mnie aby je zrobić... Cytat:
Cytat:
Ja patrzę tylko na te truskawki, ale ceny u Nas nadal wysokie 6 zł za pół kg ![]() złodzieje! Cytat:
![]() Cytat:
Igorkowi będę wysyłała paczki My już na nogach, zauważyłam ze mała Emilie szaleje jak sobie zjem łakomczuszek mały U mnie ponownie słonko świeci ![]() boję się że jak zacznie padać, to nie będzie końca i kolejny raz będzie zagrożenie powodziowe rok temu mieliśmy takie zagrożenie, bo mieszkamy na "wyspie" z każdej strony rzeka, a w 1997 zostaliśmy zalani Niech świeci słońce i raz pada, a nie że świeci jak szalone a pokropi z 30 min
|
|||||
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko kochana.................. .. strasznie to wszsytko pogmatwane.....najlepiej nic nie jesc tylko zyc powietrzem........ jeszcze swiat nie widzial zeby sie tak pierdzielic z jedzeniem............. no to sie wkopalam. :/ dziekuje zanuś no nic zbieram sie......do potem ![]() zanetka - no terazx nie ale po ciazy........... ![]() i nic sie nie martw zalaniem bo narazie sie nie zanosi na dszcze :/
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-07 o 09:18 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robiłam krzywa cukrowa i wyszla ok
![]() mały przekroczy 4kg na bank ale on od poczatku tak szybko rosnie ![]() sweet dostałam przepisy dzieki |
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki!
Jeszcze zostało mi 10 str do nadrobienia i myslę, że dziś dobiję do końca ![]() U nas pogoda trochę wyluzowała, słońca nie widać, jest fajne lekkie powietrze, więc myślę, że może coś w domku zrobię, jakieś sprzątanko... Ciacho może... Bye! |
|
|
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Gratuluję 31 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurka wodna... od tego kaszlu już od wczoraj mnie tak żebra (czy raczej mięśnie międzyżebrowe) bolą że trudno mi nawet oddychać czy wstać z fotela...
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
aania nie mam cukrzycy przynajmniej tak mi wyszło
![]() co masz zapisane na ten kaszel? |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet no chyba że
![]() co do zalania rok temu nic nie wskazywało, że w czerwcu będzie zagrożenie powodziowe a zalało tyle miast myśmy się ewakuowali i jak sobie pomyślę, że mogłoby być tym roku to samo to aż płakać się chce...
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
Scio trzymam kciuki za ktg, a nawet jak Cię zostawią to chyba dobrze, będziesz pod stałą obserwacją blondynkapoznan a dobrze masz wyliczony termin porodu? może powinnaś mieć nieco wcześniejszy skoro mały od początku dużo większy? Cytat:
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie mam za wiele Syropy tylko i inhalacje, bo z leków na receptę prawie nic nie można. Jak nie przejdzie to antybiotyk...
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że pisałaś chyba, że pierwszy synek miał w 36 tygodniu 3600? więc tez był b. duży.Chyba, że coś pomyliłam..
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=...All-Categories
Stronczek- ja wczoraj juz ucieklam z forum , wiec nie widzialam Twojej wiadomosci.zakupilam preparat z Czech , ale teraz nie moge go znalezc. Znalazlam Ci kolejny, no a jak wpiszesz sab simplex to wyskoczy Ci 6 pozycji, nawet z polski |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.suchenoce.pl/bezplatne-probki_90.html Można zamówić bezpłatną próbkę jakiś DryNites !
|
|
|
|
#2266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę, że w sumie nic straconego bo przecież jak będą maleństwa też możemy coś organizować i na bank wtedy będzie jeszcze weselej Cytat:
za kolejny tydzień a maluch to faktycznie nie maluch ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wszystkie wizyty, badania !!!!
|
||||
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Oj, żeby mi się chciało, to nie powiem... Ale ostatnio czuję się jak jakiś pasożyciak tak się wylegując całymi dniami... Chociaż to ostatnie chwile wolności, może powinnam odpuścić?
|
|
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dokładnie nie pamietam jaka ta ost @ byla bo w zyciu nie przypuszczalam ze w 1 cyklu sie uda ![]() Cytat:
Cytat:
dzieki ![]() ja od dzisiaj biore tabl.na opuchlizna na stopach zob czy podzialaja
|
|||
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nadal skwar, wczoraj padalo wieczorem może z 5 minut. Zawsze kochalam upaly, moglam siedziec na plaży cały dzień, ale z brzuszkiem to strasznie męczaca taka temperatura. U nas w cieniu w tym momencie 29st. |
||
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
carmela 4kg to nie jest duże dziecko
kumpela w październiku urodzila synka 4700
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tu mieć siły i motywację żeby coś zrobić ??!!---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- no to jak już jesteśmy co najmniej we dwie to nikt nam nic nie może zarzucić
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() A z maluszkiem to pewnie rzeczywiście tylko pomyłka w liczeniu ![]() Zbieram się na to usg
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Witam
za wszystkie dzisiejsze wizyty Słoneczko za wizyteBlondynka może po prostu dzidziuś duży będzie jeśli krzywa cukrowa prawidłowo wyszła ![]() Dziubek troche za późno zabrałyśmy sie za organizacje tego spotkania zawsze można zrobić spotkanie z wózkami napewno będzie wesoło i głosno
|
|
|
|
#2276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się zaczęło..... a jaki Igor wielkiCytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miałam to samo![]() Cytat:
![]() Gratki za 31t! ![]() Cytat:
to u mnie po 4,5 za kg właśnie mi mama 2 kg rano kupiła![]() Nie martw się, w tym roku nas może powodzie ominą tzn ja się tym i tak nie martwie, bo jakby mój dom miało zalać to wszystkich naokoło po dachy by zalało![]() DZIEŃ DOBRY! Mąż w pracy, ja już po sniadanku, znowu mam te duszności i uczucie że robi się słabo.... pogoda fajna - w koszulce na balkon nei wyjde tak zimno ![]() Dziewczyny Wam też tak często twardnieje brzuch? wczoraj już się bałam.... cały wieczór jak kamień.... wystarczyło że się chociażby na łóżku ruszyłam i już kamieniał....... zobaczymy jak będzie dziś....Wiecie co.... dotarło do mnie, że tak naprawdę to zaczyna się rosyjska ruletka....w każdej chwili może paść na każdą z nas czy to 8 czy 9 miesiąc......teraz to będzie jazda |
||||||
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupowalas jeszcze jakieś leki itp na ebay?? |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela dlatego Ja się ogromnie cieszę, że mamy możliwość wyjechać za granicę! Polska polską, ale co do czego to
![]() Wczoraj teściowa pobrała mi krew na THS ft3,ft4 oraz morfologie- jestem ciekawa co będzie z moja tarczycą. Byłam też wczoraj u dziewczyn w sklepie i tak coś rozmawiamy, podjeżdża kobietą z wózkiem a w nim mały smyk który płacze i płacze, zaczęłam coś do niego mówić to taki zszokowany że ktoś do niego mówi - trochę się uspokoił. Kobieta mówi, że z facetami tak jest nawet z tymi większymi że nie lubią zakupów z kobietami w sklepie z ciuchami więc mały smyk też tego nie lubi i mówi do mnie że Ja chyba też będę miała synka, bo mam taki zgrabny brzuszek... a Ja no właśnie, u mnie wszystkie jakieś anegdotki pokazują że będzie syn, ale na USG pokazuje się dziewczynka...to powiedziała, że przynajmniej zakupy zrobię ale powiem Wam że coraz częściej gdzieś mi intuicja mówi, że mała Emilie może okazać się siusiakiem.. |
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aania zdrówka Ci zycze |
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

ale położna stwierdziła, że skoro termin na koniec lipca to warto chociażby kilka spotkań zaliczyć, a jak się mała nie będzie spieszyła, to może i cały kurs przejdę 

ze śmietanką i cukrem polane.... ach już bym zjadła...
Ja patrzę tylko na te truskawki, ale ceny u Nas nadal wysokie 6 zł za pół kg 
Igorkowi będę wysyłała paczki 
rok temu mieliśmy takie zagrożenie, bo mieszkamy na "wyspie" z każdej strony rzeka, a w 1997 zostaliśmy zalani
matko kochana.................. .. strasznie to wszsytko pogmatwane.....

zębole

Zakończone: 2