|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
My stosowaliśmy, jak Pepe ewidentnie miał kolkę. Pepe po kąpieli i butli zasnął Nie wiem, czy to zasługa mojej mamy czy tego, że tak mało dzisiaj spał. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-06-06 o 21:28 |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko jak zasnelo w bujaczku o 17.30 tak spi do teraz
![]() ide ja zaraz budzic, kapiel i papu pewnie bedzie do polnocy wojowac
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny
Nie jestem na razie w stanie z Wami być na bieżąco bo ostatnio moje maleństwo się trochę przestawiło. Mały daje nam tak po du... ciągle płacze... Łóżeczko gryzie coraz bardziej, huśtawka działa na parę minut, wózek tylko jak jeździ a też nie zawsze. Tylko rączki działają...i to często jest ryk przy zwykłym trzymaniu bez chodzenia. Co druga noc boska, wczoraj 1,5 godziny usypiania. Kolki to raczej nie są bo bąki sadzi jak stary chłop. Tż w pracy, ja z małym na rękach, starszy zły bo musi się mamą dzielić. Ja mam coraz mniej pokarmu, przynajmniej tak mi się zdaje. Próbowałam odciągać ale przy takich dniach jak ostatnio nie mam kiedy tego zrobić. A po za to po odciąganiu strasznie bolą mnie piersi, nie sutki tylko piersi od środka, tak jakby piekły...okropijne uczucie. oooo już się wierci mój owsik wędruje mi po łóżeczku.Wrzucę jeszcze jakąś fotkę bo tylko raz się nim chwaliłam
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
dobra
moje dziecko wykapane, nakarmione, zasnelo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe, obstawiamy z mezem, ze o 2 wstaje i wojuje
|
|
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
Mała zasnęła godzinkę temu, obstawiam o 1 pobudkę.
Dziś potówki przerodziły się w większe krostki i skóra jest zaczerwieniona, więc chyba to trądzik. Mam wrażanie że jak dotykam ich o ja to swędzi ;ub piecze więc na wszelki wypadek podjadę jutro pokazac to lekarzowi. Jakaś jestem wymęczona tymi upałami, dzidzia też. Spadam do łóżka. Matal trzymam kciuki
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
sebek mi godz spał u mnie na brzuchu po uspieniu suszarka
nakarmiłam zasadziłam czopek - naewet gładko weszło i znów karmie czekajac na cudowny efekt czopka choc w homeopatie tez nie wierze ale tak bardzo chce zeby zadziałały
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
i co Grazin czop zadziałał ???
ja już nie śpię ... dziewczyny chwilowo jeszcze tak... co się dziwić jak wczoraj taki maraton zasypianiowy urządziły Gabryśka to przespała od 21,30 do 5 rano, nie wiem czy ze zmęczenia czy tak się obżarła wisząc wieczorem milion razy na UU ... mężul pojechał, wczoraj dostałam sms od położnej ( ) że dziś przyjdzie,tyle że podała godziny między 10-14 kiedy akurat spacer mam w planach stwierdzam, że Gabrysia ma chyba swój pierwszy skok rozwojowy ... tak fajnie się już uśmiecha .... i skupia swoją uwagę |
|
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Ciężka noc, mała obudziła się o 2 i zachowywała się jakby to był już dzień, masakra !!!!!!! Dwie godziny przekonywałam ją że jest inaczej, wreszcie się poddała ale tylko na półtorej godzinki, potem ja się poddałam i wzięłam ją do nas do pokoju, teraz się szykujemy do wyjścia do lekarza, ja padam na pysk !!
|
#1780 |
|
Moderatoreska
|
U nas dziś znowu nie za ciekawie tym razem Wiktor na rękach od 3 w nocy nic nie pomaga, usnął na 10 minut przy suszarce no i zaczyna się od nowa, a zaczęło się, że przy karmieniu w nocy robił kupkę, zrobił i zaczęło sie darcie i tak do tej pory nie wiem co mu dolega, czasami nie mam siły, bo i Bartusiem trzeba sie zająć
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
tak!!!!!!!!
składam pokłony tym czopkom zaaplikowałam i po 15 min dziecie odleciało ![]() spał jakzabity przygotowałam sie ze kolo 1 obudzi sie najpóźniej n karmienie a on spał i spał i spał do 5! i w sumie spał by dalej ale dałam go do cyca bo to najduzsza przerwa bez jedzenia od kiedy się urodził ![]() przy cycu spał potem otworzył leniwie jedno oko zobaczył czy jestem i dalej w kime do 7 30 karmienie i dalej spi, ma chyba ładunek w pieluszce ale za chwile go przebiore bo boje sie e skonczy sie to znowu jękiem.a chce zjesc i kawe wypic bardzo go wyciuszyły te czopki. wczoraj ewidentnie był niespokojny. nie zamierzam ich stosowac jakos namiętnie ale jak bedzie miał problem ze spaniem albo go bedzie bruszek męczył to mu zaaplikuje. odsypia kochanie moje wczorajsza noc i wczorajszy dzien. przez dzzien spał moze 3 godz wszystkiego i to głownie na cycu. ewesko ja czasem jak mam ochote wyskoczyc przez okno zastanawiam sie jak bym sobie dała rade z dwójką... jestes dla mnie wzorem! bo Twój mąż jest nieobecny i jestes zdana sama na siebie a ja sie tak uzalam ze mojego nie ma. trzymaj sie jakby Wiktorkowi nie przeszło to spróbuj tych czopków moich ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- fajna pogoda jest oby nie padało to wyjde na dłuzszy spacer bo sebek upałow to nie znosi. a wczorajzasnał w wózku w drodze do lekarza musze sie zajac becvikowym bo jeszcze nawet nie złozyłąm wniosku a pesel mam juz chyba do odebrania tylko ze musze do gina po zaświadczenie ze bylam pod jego opieką,. nie wiem czemu on mi tego wczesniej nie dał... to prawda ze becikowe jest raz w miesiacu wypłącane? ciekawe jak matal... chyba napisze do niej
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
atiz, eweska
ja po wczorajszym też dziś się obudziłam jak skacowana, a przecież w nocy spałam ... blaski i cienie tzw
|
|
|
|
#1783 |
|
Moderatoreska
|
Grazin wczoraj wpadła ostatni raz położna nie było jej dwa tygodnie i ona wspominała mi właśnie o tych czopkach, ale ja nie wyjdę z domu, a nie ma mi ich kto kupić, dopiero jak synal przyjdzie ze szkoły.
Wiktor znowu kima przy suszarce a ja mam chwilę żeby nakarmić Bartusia, gdyby nie to że dziś synal ma odpowiadać z polskiego to bym go zostawiła w domu, pomógłby mi nawet przy karmieniu, a tak to jestem sama nie za wiele na szczęście jest tych akcji brzuszkowych, ale wystarczy jedna aby mieć już dość |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc trochę lepsza. Malutki budził się co 2 godziny (a nie co godzinę ). Niestety trochę odparzyła się pupka Smarowałam cały czas a i tak się odparzyła ![]() Mattal, trzymam za was kciuki Eweska, ja też Cię podziwiam że dajesz radę z trzema synkami Ja już przy jednym wysiadam i mam depresję a Ty jeszcze ze wszystkim sama sobie dajesz radę.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-07 o 08:39 |
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli Ci sie przyda http://ulub.pl/pqr7H7RhJT/dzwiek-odkurzacza mój tz to znalazł w necie oszczedz suszare
|
|
#1786 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Na razie widzę światełko w tunelu tfu tfu nie zapeszam, ale wyłączyłam suszarę, a Wiktor do ssał się do flachy, a w nocy jeść nic nie chciał, czyżby mu przeszło ??? oby tak było, bo tylu godzin darcia już nie wytrzymuję, ciągle chodzę niewyspana, nigdy nie zdarzało mi się o 19 kłaść na drzemkę a od 3 dni śpię a koło 22 budzi mnie synal, ja budzę chłopców do kąpania. Gdybym chociaż wiedziała jaki jest powód tego darcia, czy kolka, czy coś mu zaszkodziło, sama nie wiem :/ech oby już było lepiej, dobrze że Bartuś grzeczny, pojadł i sobie leży a Wiktor przysypia już przy butli. |
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie noc nawet spokojna - czopka nie zaaplikowałam, pomógł mi szum - wklejam link-może Wam się przyda http://www.youtube.com/watch?v=JLXEvdVyGhM
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sie zaczyna jęk i pręzenie...
![]() ![]() biedny sebus ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Sebek zauwazył zabawki w bujaczku i sie im badawczo przygląda
|
#1789 |
|
Moderatoreska
|
Uwaga, Wiktor pojadł odłożyłam go do łóżeczka i przysypia dalej , chyba mu się poprawiło, bo wcześniej to nawet na rękach był ryk.
Synal nie wyspał sie do szkoły, przyszedł do mnie do pokoju po 5 nakarmil Bartusia bo ja nawet nie miałam jak bo Wiktor aż się zanosił z płaczu. |
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko dobrze ze Twoj najstarszy synek jest taki dzielny i rozgarniety!
brawa dla niego
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale Zosi jeszcze da się coś wytłumaczyć CZASAMI ![]() Cytat:
dobre, nie wpadłabym żeby szukać w necie ![]() Cytat:
odpoczywaj kiedy możesz ! nikt nie jest niezniszczalny ... (choć Ty na taką wyglądasz )
|
|||
|
|
|
#1792 |
|
Moderatoreska
|
Na razie cisza
oby tak dalej.Andziot ja nawet nie mam jak ich dwóch na ręce wziąść bo główki latają w jedną i w drugą stronę, więc jeden leży i płacze a drugiego uspokajam, albo smoka do buziulek wkładam i zawsze mam dylemat którego mam najpierw poprzytulać, uspokoic lub nakarmić, gdybym miała 4 ręce :P Grazin synal czasami się domyśli choć nie zawsze. |
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja ma 37,1, okej temperatura?????? dzisiaj szczepienie |
||
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Aluśka zasnęła z prężeniem i stękaniem przy "szumie" i śpi już 40min. to jest dla nas sukces
Ale się ciesze
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciszajace przy kolce, szczepieniu i zabkowaniu
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Grazin, u nas becikowe płacą między 19 a 21 danego m-ca, pod warunkiem, że wniosek złozy się do 10 dnia. Ja złożyłam 20 maja i dostałam decyzję, że becikowe wpłynie na moje konto 20 czerwca. Eweska, podziwiam i chylę czoła, jak Ty sobie dajesz radę ![]() TŻ nie ma, to moja mama u mnie siedzi, a Ty sama z dwoma bobasami. Moje cyce lekko się zbuntowały , od wczoraj tak mnie bolały brodawki, że musiałam sobie w nocy zrobić przerwę z dojeniem i dlatego Pepe o 4 rano dostał bebilon. Na rano dostał już moje mleko, zobaczymy, jak będzie dalej. Ja już teraz potrzebuję na dobę min. 840 ml pokarmu ( 7 x po 120 ml ) i nie wiem, czy moje cyce zdołają to wyprodukować ![]() Nocka w miarę spokojna. Karmienia o północy i przed 4. Moja mama karmiła i dawała butlę, więc ja miałam luzik. Tej nocy już jej nie będzie, a TŻ przyleci dopiero po północy, więc w domu będzie pewnie koło 3 i do tego czasu będziemy sami z Pepe
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
zmierz jeszcze raz za chwilę ...
dziś też pracujesz ??? |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
anulinko no fakt obilo mi sie o uszy ze kolo 21 wyplacaja. moze zdaze .
swoja droga jaka to bzdura powinni to wypłacac od reki
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie macie termometry dla dzieci? Bo jeszcze nie kupiłam i nie wiem jaki wybrać.
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
co sadzicie o wielorazowych wkładkach laktacyjnych? tych eko??
mysle nad zakupem tylko czy to sie sprawdzi ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
tylko nie kumam mierzenia temp w uchu w kazdym inna i za kazdym pomiarem inna no i inna niz na czole tym co kupiłam da sie mierzyc temp wody do kapieli i temp w pomieszczeniu wiec mi pasi ![]() ps marze o umyciu zebów ze o prysznicu nie wspomne a szczytem marzen jest zafarbowanie 3 cm oddrostów i pomalowanie paznokci w rekach i nogach no moze kiedys;p
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

wędruje mi po łóżeczku.

) że dziś przyjdzie,

).
Ja już przy jednym wysiadam i mam depresję a Ty jeszcze ze wszystkim sama sobie dajesz radę.
Czekamy na Ciebie fasolko