|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Konto usunięte
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Witajcie po weekendzie, kochane
![]() Suenaa, fajnie, że do nas dołączyłaś ![]() ![]() Ja pojechałam do domu na weekend i nie wyciągałam z torby nawet mojego laptopa (potrzebowałam tego tak jakoś...), stąd nie liczyłam kalorii (robię to w necie) i nie pokazywałam się tutaj ![]() ![]() A tak to cóż ![]() Rodzice TŻ-ta mają wysyp owoców w ogrodzie i muszę powiedzieć, że sobie zrobiłam dyspensę. Czereśni i truskawek pod każdą postacią się najadłam (nawet kompot z cukrem ![]() ![]() Dobra wiadomość jest taka, że się w końcu zważyłam!!! Jak było baaaardzo źle, ważyłam 58 kg (a jestem niziutka, więc proporcjonalnie ![]() ![]() Tak się cieszę, że masakra ![]() Przy tym moim folgowaniu nawet, mam mniej, niż myślałam ![]() ![]() Muszę przyznać, że to mi dało powera ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 |
Konto usunięte
|
Aaaa, właśnie robię doświadczenie
![]() Zmiksowałam czereśnie i truskawki, dodałam 2 łyżki jogurtu naturalnego, rozłożyłam na 2 filiżanki i wstawiłam do zamrażalnika ![]() Ciekawe, czy mi wyjdzie sorbet? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz się rozumiemy? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- sunflower, po rozmowie z Tobą postanowiłam zrobić drugie podejście do Subwaya ![]() ale wiesz czego nie znoszę w tych wszystkich Coffe Heaven'ach i Subwayach? że przy kasie są ciastka!!! ![]() ![]() ![]() suma sumarum - we freshpoint jest jednak taniej i nie ma tych kuszących ciastek, więc na razie nie zmieniam knajpy ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-06-06 o 21:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać jak poszło ![]()
![]() |
![]() |
#2045 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio wpadłam na pomysł żeby do tych zamrażanych mas jogurtowo-owocowych wtykać patyczki i normalnie pozniej jesc jak lody ;p. ale jeszcze nie probowałam ;p. Sunflower - daj znac jak poszło zamrazanie z jogurtem, bo tak sie zastanawiałam jak sie to bedzie trzymac
![]() I w ogóle ile masz wzrostu ;>? ja tez aktualnie mam 52kg, wychodziłam z troche wyzszej wagi, ale mierze tylko ok 156, wiec tez proporconalnie kiepsko zawsze ;p. u mnie tezraz meega zabiegany i naukowy czas, 8 egzaminow, zaliczenia itd, wiec w sumie sie ciesze bo ogranicze jedzenie skoro nie mam czasu siedziec w domu i pichcic ;p. w weekend były piersiki z kurczaka nadziewane szpinakiem pieczone w piekarniku, a w tygodniu na wynos robie kanapki z suutym nadzieniem, bo nie mam na nic innnego czasu. dzis: 10- owsiana 3 łyzki błyskawicznych na jogurcie zott, cynamon, jabłko, słoodziku duzo; troche kasatów lodów bo perfidnie wpadły mi w ręce ;p! 14 - pol skiby razowego pełnoziarnistego (75kcal) z almette, szynką kurczaczkową i kawałkiem parówki ;p 17 - cała skiba razowego pełnoziarnistego z almette, szynką i pokrojoną na plasterki parówką ;p 20 - serek wiejski z rzodkiewką i kiszonymi ogórcami uhh jutro jajeczniczka bedzie ;p. alboo.... jadł ktos moze szparagi na surowo? zielone? bo ja ostatnio tak sprobowałam i dobre były, ale nie wiem czy to jadalne ;p. ale bardzo dobre, taka delikatniejsza kalarepka ![]() pozdrówki!
![]() |
#2046 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ciastka są przepyszne ![]() Jak skosztowałam przed dietami moimi w ogóle, to no masakra, jak mi to cudeńko smakowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale: zrobiłam 2 malutkie porcje w filiżankach wykorzystując jakieś 150 g truskawek świeżych (są słodsze niż mrożone) i garść czereśni. Zmiksowałam i do tego dałam 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego, co niewiele zmieniło kolor ![]() ![]() W zamrażarce siedziały z 5 godzin, no i to stanowczo na takie porcje za dużo, no chyba żeby mieć właśnie patyki, ja chciałam jeść łyżeczką. Więc włożyłam dla odmiany do lodówki i tam po ok. 2 godzinach było pół-zmrożone ![]() TŻ-towi też smakowało ![]() Cytat:
![]() Jak się położę i wyprostuję, to i nawet brzuszek płaski się robi, zostają boczki, ale codziennie w lustrze się oglądam (i inni mnie) na siedząco, więc chciałabym jeszcze zrzucić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A mnie proszę potraktować jakoś odpowiednio i przywołać do porządku ![]() Zgrzeszyłam pomimo wszystkiego ![]() I to bardzo. Jadłam wczoraj bez opamiętania... posiłki zdrowe poza kolacją - niepotrzebnie zjadłam na kolację sos (na śmietanie, mozarella, sezam, migdały prażone, kurczak, brokuły, pieczarki, czosnek) z makaronem, który miał być dla TŻ-ta od rodziców, ale mu nie zasmakował... Szkoda mi było wywalić Dodatkowo Rafaello (4-5 kulek, nie pamiętam dokładnie), a do zamrażarki kupiłam pudełko Carte Dor Bakaliowe na dziś i miałam piec ciasto też dziś ![]() Nie wiem, co mi strzeliło do głowy. Dziś póki co zjadłam część fasolki po bretoński, którą przywiozłam również z domu (max. 200 g) z małą bułeczką pszenno-żytnią z ziarnami (60 g). |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz staram się wprowadzić picie dużej ilości wody mineralnej. Zaczynam od butelki 0,5 l. dziennie, piję tak od 2 tygodni. Ale teraz kiedy są takie upały chyba łatwiej będzie mi przejść na więcej ![]() Ps. Rozchorowałam się! Dacie wiarę? W taką pogodę! Gardło boli i kaszlę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2048 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I muszę powiedzieć, że nie brakuje mi białego pieczywa w ogóle, prócz jednego: kromka świeżego, z mega chrupiącą skórką, żytniego jasnego chleba z warstewką zimnego prawdziwego masła (nie używam od dawna również) i plastrem jakiegoś dobrego sera żółtego ![]() Uwielbiałam taki zestaw. A widzisz ![]() Za to nie rozumiem, że takie ciastko zrobiło mi się za słodkie, ale już takie Rafaello to już Rafaello ![]() ![]() Cytat:
W każdym razie łykaj wit. C, żeby Ci się za bardzo nie rozwinęło... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo ja ostatnio lubię piec i bardzo się hamuję przed spróbowaniem nowych przepisów na muffinki, ciasta itp. ![]() ------------- Właśnie robię kompot na obiadek, akurat będzie wystudzony, schłodzę w lodówce jeszcze i będzie smaczny orzeźwiający dodatek do obiadku ![]() (niestety posłodziłam cukrem... 4 łyżeczki na jakieś 3-4 szklanki kompotu... Ale i tak będzie kwaskowaty, moja mama daje 2 razy więcej, a babcia robi lukier) Muszę zużywać do czego mogę te owoce, bo niedługo spleśnieją... No i wypiłam już 0,5 l wody oprócz zielonej herbaty, to jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
A tego nawet nie piecze się, tylko do lodówki wstawia
![]() Ale jest dobry sposób na zniechęcenie się do tego pysznego ciasta - zjeść półtora blachy w ciągu dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2052 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No nieźle ![]() To muszę przyznać, że ja nawet, gdy jem "ile wlezie", to nie rzuciłabym się na taką porcję... ![]() ![]() Lodów najwięcej na raz zjadłam chyba z pół litra, a znam ludzi, którzy mówią, że jak się nie powstrzymują, to zjedliby na raz całe pudełko :P To ja tak nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Raczkowanie
|
ja od 3 miesiecy nie tknełam cukru, ale słodziku za to i aromatów, cynamonu to jem na kilogramy ;p. nie no bez przesady, ale jak dla mnie cos nie jest muląco słodkie to jest nijakie i mi sie smakuje ;p. przed dietą spokojnie 2 czekolady z tofii w srodku w ciagu 10 minut mogłam zjesc, teraz pewnie nawet ze 3 bo jestem tak wygłodniała czekolady z tofii... mmmmmmm ;p.
nie podawaj tego przepisu na rafaello bo juz widze jak je zrobie i nie opanuje sie ;p;p!
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Suenaa, co do słodzików, to czytałam o nich same niedobre rzeczy... Że wręcz sprzyjają tyciu! Więc omijam je szerokim łukiem, zamiast nich i cukru używam miodu i brązowego cukru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nie jem go z prostej przyczyny: nie smakuje mi, czuję dużą różnicę pomiędzy tym, a cukrem ![]() A jeśli chodzi o cukier "brązowy" to jest to zwykły cukier zabarwiony na brązowo, zdrowszy jest podobno trzcinowy ![]() Nie chcę się mądrzyć, nie jestem dietetykiem i nie wiem na ile wierzyć artykułom, ale sporo się tego naczytałam w ostatnich miesiącach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Konto usunięte
|
Ja wcześniej również myślałam, że to jedno i to samo, pomimo, że cenowo różnią się (brązowy od trzcinowego) dość znacznie
![]() ------------------------------------------------------- No dobra, to dziś po tych kilku dniach przerwy się odważę (choć zbyt fajnie ni jest): Śniadanie (360 kcal): - domowa fasolka po bretońsku z kiełbaską (max. 200 g) - mała bułka pszenno - żytnia z ziarenkami (60 g) II śniadanie (94 kcal): - porcja sorbetu domowego Obiad (292 kcal): - kotlet z piersi z kurczaka panierowany - gotowana marchewka z kalarepką Podwieczorek (431 kcal): - 2 kawałki ciasta z truskawkami (152 g) ![]() ![]() Przekąski: - kompot czereśniowo - truskawkowy (78 kcal) - kawa (4 kcal) W sumie: 1255,60 kcal No i właściwie ten podwieczorek był na końcu, jakieś 4 godziny temu ![]() Uważam, że to i tak sukces: do ciasta użyłam mąki z otrębami, czyli Lubella Pełne ziarno, no i z tortownicy 24 cm zjadłam tylko 1/5 ciasta ![]() A tak ślicznie pachniało, że miałam smaka na więcej ![]() Źle, że nie było warzyw, ale to się jutro poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() A co by było jakbym poprosiła o przepis na rafaello ![]()
![]() |
#2059 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie mogę znaleźć w zeszycie tego przepisu, pewnie mama mi dziabnęła
![]() ![]() Co będzie potrzebne : 3 duże łyżki mąki pszennej 1,5 kostki margaryny 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 saszetki cukru waniliowego 3 szklanki mleka 1 żółtko 3 paczki wiórków kokosowych krakersy (dużo ![]() Mąkę pszenną i ziemniaczaną, żółtko, 1 szklankę mleka, cukier waniliowy i cukier wymieszać razem na jednolitą masę (można zmiksować mikserem). Pozostałe mleko, czyli 2 szklanki, zagotować w osobnym garnku (nie zwracajcie uwagi na kożuch czy co tam się wytworzy, mleko musi się gotować). Kiedy już się zagotuje, dodać masę, i gotować dalej aż całość zgęstnieje. Postawić i poczekać do ostudzenia. Zrobi się taki budyń ![]() Następnie utrzeć mikserem margarynę, i dodawać do niej po łyżce zimnej budyniowej masy. Dosypać 1,5 paczki wiórków kokosowych. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć aluminium, ułożyć na niej krakersy. Potem nałożyć warstwę kremu kokosowego. I tak na przemian kilka warstw - masa, krakersy, masa, krakersy. Ostatnią warstwą powinna być masa. Wierzch posypać resztką wiórków kokosowych. Wstawić na kilka godzin do lodówki i gotowe. Smacznego ![]() To ciasto jest fajne, bo mimo, że słodkie, smak przełamują nieco słone krakersy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Raczkowanie
|
mmmmmmmm ale by sobie takie rafaello zjadła ;p
co do słodzików to ja zawsze mówie : lepsze 3 tableteczki słodziku lub łyzka słodziku wpłynie od moich ulubionych 4 łyzeczek zwykłego cukru do herbaty ![]() nie odczuwam napadów głodu, a przynajmniej taka slodkosc ratuje mi zycie, bo bym umarła inaczej ![]() uhhhh u mnie dzis za duzo wegli. ale cóz. 7:30 - owsianka sliwkowa na jogurcie 250kcal 11:00 - algida rozek smietankowy 135 kcal ![]() ![]() 14:30 - jajecznica 1 jajko, 1 parówka, ogórek kiszony, troche fety 17:40 - jogurt naturalny z wkrojonymi truskawkami teraz... ;p mama kasaty przyniosła kurde i musiałam kawałek wszamac ;p i to koniec, bo białkowego na kolacje nic nie mam, za duzo wegli dzis. ;]
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przypomniało mi się, że kiedyś czytałam obszerny artykuł w Elle na temat różnych substancji słodzących, które mogłyby zastąpić cukier w wypiekach właśnie. Chyba muszę wygrzebać ten nr i przeczytać ponownie, poeksperymentować, może jakaś zdrowsza alternatywa się znajdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
e tam bez przesady. ostatnio jest taki trend żeby mówić, że wszystko jest niezdrowe. a tak naprawde wszystko na świecie jest niezdrowe w za dużych ilosciach. pewnie nawet warzywa ;p. jak sie od czasu do czasu uzywa albo spokojnie słodzi 1 lyzeczke to co sie ma stać niby.
czytałam ostatnio artykuł że cukier powoduje agresje i ze w jakims wiezieniu zrobili eksperyment że odstawili wiezniom cukier zupełnie i byli mniej agresywni. hahahahahaha. normalnie spadłam o mało co z krzesła. wszystko jest dla ludzi, słodycze, cukier, czekolada, wódka, piwo jeżeli jets to raz czasem. bez przesadyzmu. a gdyby tak mieć odstawiać w diecie wszystko co niezdrowe to chyba bysmy musieli życ o samej wodzie, bo tu konserwanty, tu cukier, tu sól, tu sód, tu cos tam itd. swiat staje na głowie ostatnio, jakby sie ludzie nie mogli nauczyc rozsądku <przewraca_oczami>
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | ||
Konto usunięte
|
Toż to pyszności muszą być
![]() Jednak przyznam, że fakt: to istna bomba kaloryczna ![]() Chciałam sobie zsumować składniki i policzyć kaloryczność blachy, ale po 3 składnikach, moje ciasto owocowe miało mniej kcal ![]() Ja cały czas grzeszę obecnie, ale jakoś "kontrolowanie", więc nie jestem załamana: przynajmniej nie grubnę ![]() I założenie jest takie, że docelowo jeszcze schudnę, po prostu ostatnio wokół wszystko kusi, a i okres mi się bardzo zbliża ![]() Ale teraz, po prostu nie mogę stracić tego, co już uzyskałam ![]() Cytat:
![]() Ja tylko jak mi się coś skojarzy, że czytałam na ten temat, to piszę, bo mnie takie rzeczy interesują (nie do wszystkich zasad się stosuję, ale lubię wiedzieć "jak to jest"), to mówię, bo naturalne mi się wydaje, że może ktoś też będzie chciał wiedzieć, np. o słodzikach :P Cytat:
![]() Parówki mi się nie podobają, to syf jeśli chodzi o skład i wartości odżywcze :ble: A jeśli chodzi o lody Algida, to mi nie smakują i mają niestety (dla mnie) mniej w stosunku do innych znanych mark kcal/100 g, więc jak grzeszyć to nimi ![]() ![]() ![]() ![]() A co to są te kasaty? ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------- Łoj matko, mój wczorajszy amu papu spis: Śniadanie: jajecznica z 1 jajka (58 g) na mleku 1,5 % (25 g) ze szczypiorkiem (5 g), bułka ziarnista (60 g), pół pomidora (100 g) = 252,75 kcal II śniadanie: kawałek jabłka (40 g) = 20 kcal, kawałek ciasta z truskawkami (76 g) = 215,31 kcal Obiad: 2 małe gołąbki z ryżem i mięsem (300 g) = 309 kcal Przekąski: napój Hortex light grejpfrut pomarańcza (400 g) = 64 kcal, ser żółty 30 g = 101,7 kcal, 2 szt. Raffaello = 155,75 kcal Kolacja: domowe zapiekanki ze zwykłego chleba, z serem żółtym, pieczarkami i cebulką podsmażonymi wcześniej na oliwie z oliwek, papryką oraz ketchupem = 371,45 kcal Podsumowując 8 czerwca 2011: 1489,96 kcal Masakra, nie? ![]() Edit: A wyobraźcie sobie, że znam 2 koleżanki, które NIE LUBIĄ słodkiego... Prawie nigdy nie jedzą, nie ciągnie ich, obydwie uprawiają dużo sportu, wyglądają ładnie i zdrowo, mają ładną cerę, no i muszę powiedzieć, że z łatwością (a może to tylko moje wrażenie...) się uczą, są uważane za osoby bardzo inteligentne i mają na koncie sukcesy. Może coś w tym jest, że osoby zdrowo odżywiające się (w szczególności w dzieciństwie) mają wyższe IQ? Kiedyś czytałam taki artykuł i pasowałoby ![]() Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-06-09 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Te zapiekanki na kolację były może nie najlepsze, ale generalnie bardzo ładny jadłospis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No z tymi zapiekankami trochę pofolgowałam też ![]() ![]() -------------------------------------------------- Śniadanie: 150 g domowej fasolki po bretońsku, 50 g grahamki, czarna kawa = 276,4 kcal II śniadanie: koktajl z 180 g nektarynek i 200 g kefiru 2 % tłuszczu = 190,2 kcal Obiad (strzelam trochę, a nawet bardzo z kcal): kotlet z piersi z kurczaka, sera żółtego, pieczarek i cebulki w panierce, do tego papryka konserwowa (50 g) = 320,2 kcal Podwieczorek: ciasto z truskawkami = 215,31 kcal ![]() Kolacja: grahamka (45 g) z serkiem wiejskim (40 g) i papryką czerwoną (15 g) = 159,5 kcal Razem: 1161,61 kcal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, moze na tym forum ktos mi odpowie
![]() Bylam ze 2-3 tygodnie na diecie 1000-1100kcal, potem troche na 1200 zeby nie bylo jojo, ale dzis odkrylam pomylke na jednym opakowaniu i przez dwa ostatnie dni zjadalam 1500-1600kcal nieswiadomie. Nie chce juz sie odchudzac, tylko zgrabnie wyjsc z diety, ale nie wiem czy te dwa dni sie odbija na wadze i powinnam jeszcze na troche zanizyc??? czy moze juz tak zostac przy tej ilosci kalorii? jak ktos mi odpowie to jeszcze bede miala pytanie o prawidlowe zapotrzebowanie kaloryczne, ale to zaczeka ![]() ![]() Edytowane przez Ambassadeur Czas edycji: 2011-06-09 o 23:30 Powód: pomylka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2068 | |
Raczkowanie
|
@sunflower__ - wszystko spoko, bo to i tak nie są duze porcje co jesz, ale jak masz ochote za zapiekanke to lepiej rano, a na wieczór jajecznica ;p. bo przez cały dzien sie spali to, a na kolacje to najgorsze co mozna zrobic ;p
co do IQ to bzduuuuury hehehehehhe ;p. coś podobnego do tego, że niebieskoocy są inteligentniejsi albo rudzi fałszywi ![]() a co do lodów, składu i lightowych rzeczy to szczerze mówiąc wole nie patrzeć na skład wrecz 'chemiczny', bo nie ma cudów, zwykłymi produktami naturalnymi nie zmniejszy się kalorii (niestetyyy ![]() ![]() u mnie dziś imieninki, więc cóż ;p. niestety też dopiero na kolacje słodkości troche, ale i tak sie ograniczyłam na maksa ;p 8:30 - owsiana śliwkowa na śliwkowym lightowym jogurcie ok 250kcal 11:00- deser satino light (ale genialneeeeeeee!!! 60 kcal na 100gram, prawie jak jogurt naturalny, a roznica w weglach z niektórymi naturalnymi jest naprawde nieduza) - 80kcal 14:00 - kanapka pełnoziarnista z szynką 150 kcal 17:30 - kapusta pekinska +pomidor+kukurydzy troche i fety - 200 kcal 20- buuuuuuuuuu, ze 3 wafelki (150 kcal), kawałek twixa, cos tam jeszcze jutro zrobie piersiki kurczaka nadziewane szpinakiem <3 mmmmmm. jak zostaje to pozniej sobie kroje na chlep, pychotka. aaaaa, a kasaty (chyba sie pisze jakos cassatte) to lody, taka kula lodowa co sie kroi na czesci po prostu ![]() ![]() Cytat:
mysle ze 100 kcal co tydzien to bedzie najbezpieczniej i najbardziej trwale ![]()
![]() |
![]() |
#2069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia wszystkim bo widze ze sobie ładnie radzicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2070 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Wiecie, co dzisiaj mój chłopak zjadł na śniadanie? Potrawka mix: 5 pierogów z mięsem, 2 małe kawałki żeberek, sos gulaszowy, makaron - wszystko razem wymieszane i podsmażone na patelni ![]() Najlepsze jest to, że on i tak nawet jak przytył w ostatnich latach to wygląda normalnie żeby nie powiedzieć szczupło. Faceci to mogą sobie pozwolić, nie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.