|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
aniulka- świetną masz córkę
![]() gucia - to u Was pomieszanie z poplątaniem z tymi paszportami Jaki urlop??? Dawaj zdjęcia domku niedobra kobieto i to już! Nie każ nam tak długo czekać No dobra... Miej się fajnie na tym urlopiekarenina - wpadnij dziś z tym łososiem (może być wczorajszy jeśli coś jeszcze zostało) i z zielonym winem elalank - powodzenia na egzaminie!!! pietrusia - fajnie Wam z zakupami - kup coś fajnego ![]() Miałam nieciekawą noc. Straszliwy ból głowy, no a potem fascynująca chwila spędzona z głową nad sedesem. Na szczęście później jakoś zasnęła i teraz nie jest źle. Trochę głowa boli jak się ruszę... Niestety jestem dziś sama z dzieciakami, bo TŻ cały weekend w pracy. No i zdechła jestem. Najchętniej włączyłabym dzieciakom bajkę (bo Millka już podłapała bajki i czasem obejrzy) na cały dzień i leżałabym ale szkoda mi ich, więc coś ciekawego muszę wymyśleć... Spaaaaaaaać!!! |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Nie no dzis to chyba rekordowa cisza jest
![]() A My byly z Kamilka na festynie golonki bardzo fajnie bylo Kamilka nie miala zamiaru jechac do domu to jest imprezowiczka
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Rany a co wyście sie obraziły wszystkie na wizaz
![]() Taka cisza tu ze masakra
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie strasznie tutaj pusto ostatnio, na ale w taką pogode to na pewno każda z dzieciaczkiem na dworze siedzi
![]() u nas upał straaaaszny, ja już wysiadam, nie znosze takiego gorąca
|
#2435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Too late.... Cytat:
Kciuki byly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj dorsz w warzywkach i zielone wino oczywiscie tez ![]() No sama nie wiem...i powoli coraz bardziej sie martwie... ![]() Cytat:
Hehehe....fotki jakies..? ![]() Hej hej u nas lato w pelni caly czas a my w koncu mozemy korzystac z pieknej pogody... Jak dla mnie jest troche zbyt goraco... ![]() No i kupilismy malemu rowerek biegowy w koncu! ![]()
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas też upałki i wysiadam...pot po dupie się leje i wystawiam to białe ciało na słóńce i ciągle jestem białaKarenina i jak rowerek się sprawuje? Dużo zdrówka
|
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia juz jaka duża
![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
Suonko Agusia je malutko. to tak zwany "Tadek niejadek" rano na śniadanie z pół kromeczki chlebka albo bułke i to z trudem do godz 12 zje może czasem jeszcze banana albo jogurcik po 12 albo kaszka albo parówka koło 16 obiadek ale to tak jak ptaszek podziubie troszke wieczorem albo kanapeczka albo serek homogenizowany w międzyczasie zawsze jakiś flips czy paluszki, od czasu do czasu dam jej czekoladke ale staram sie unikać czekoladowych słodkości bo ma na to czas, owszem dam jej ale bez przesady no i dużo spija herbatki i soczków, zrobie jej tez kisiel, czy kompocik, zupki bardzo lubi ale to zawsze wszystko dziubie jak wróbelek ![]() a najbardziej denerwuje mnie jak je chlebek a za chwile jej sie odwidzi i chce wziąść drugą kanapeczke to to co ma w buzi to wypluwa i bierze nowe, a we mnie sie gotuje wtedy albo je sobie coś a za chwile chce sie napić to świntucha nie zje tego do końca tylko wypluwa do ręki smaruje tym stół i bierze sie wtedy za picie herbatki ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- pogubiły mi się Wasze posty dziękuję jeszcze raz za wszystkie komentarze do zdjęć Agusi a wiecie jak ja sie wczoraj wystraszyłam myślałam że mi wody odeszły siedziałam sobie taka rozkraczona na skraju łóżka w majtkach i koszulce, więc nogi całe odsłonięte, oczywiscie Aga musiała mi się wryć na nogi a była w samym pampersie, który jeszcze był dobry i nagle woda chlusneła na panele ale tak to było słychać że szok a ja zamiast sie kapnąć że to Aga sie posikała i jakoś to poleciało jej dziwnie za pampersa to pierwsza moja myśl że wody mi odeszły bo to ciekło wszystko po mnie, normalnie nie wiem jak ona to zrobiła że wydawało mi sie że to ja
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście tu cisza straszna. Taka piękna pogoda więc nie ma się co dziwić. Choć jak dla mnie, to temperatury stanowczo za wysokie... My dziś byliśmy popołudniem w Strumieniu na chwilkę. Była tam impreza pod nazwą Staromiejska Wiosna, grało De Mono. Całkiem sympatycznie, mimo deszczu, który co chwilkę padał. Dzieciaki uspałam i teraz czekam na TŻta, choć pewnie nie doczekam. pietrusia - a pojadłyście coś tej golonki? gochaa - dla mnie też taki gorąc to mordęga... Nie do zniesienia. Gdybym nie miała dzieci, to chyba bym całe upalne lato w domu spędziła. karenina - oj, kusisz tymi pysznościami. Właśnie odkryłam, że wina nie mam... Pochwal się zdjęciami Andre śmigającego na rowerku. aniulka - ale się uśmiałam!!! To Cię Aga zrobiła w trąbę!!! Śmieję się do teraz!!! Hmmm... Nie wiem czemu ale ani buźki mi nie wchodzą ani nie mogę pogrubić czcionki... Trudno. No to kończę i czekam aż może coś naskrobiecie ciekawego.
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka hehe nieźle Agusia Cię urządziła
![]() Joaśka też tak miałam kiedyś - nie mogłam nawet odstępów robić! Nie wiem kiedy mi się naprawiło, ale pisanie było masakrą... |
|
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale szalejecie dziewczyny! same fasolki! a mnie się jakoś narazie nie spieszy ela powodzenia na egzaminie! |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może to alergiczne - robisz inhalacje? dajesz coś od uczulenie (zyrteck/aerius)? no to miałas chwilę grozy |
|
|
|
|
#2442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazaj, zebys sie nie spalila ![]() Rowerek fajna sprawa Na razie André jest na etapie testow czyli targa go wszedzie, trzyma miedzy nozkami i tak sobie chodzi ....oczywiscie wykloca sie ze mna, ze mam no pchac...chyba sie bardzo przyzwyczail do luksusu jezdzika... Cytat:
Cytat:
Musze jakies fotki cyknac... Cytat:
Jak na razie dalam spokoj inhalacjom, ale dzisiaj sie nie dam i zrobimy co tam sie da... ![]() Na uczulenie nic nie daje, bo nie bylo mowy o zadnym uczuleniu poki co... ![]() Dzien doberek chciecie zobaczyc mojego przystojniaka? IMG_4464.jpgIMG_4466.jpgIMG_4469.jpgIMG_4474.jpgIMG_4476.jpgI jeszcze obiecana kartka, ktora zrobilam dla malza na Dzien Ojca ![]() IMG_4460.jpgIMG_4452.jpgIMG_4454.jpg
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, ale piękna kartka!!!!!
Mam nadzieje, że Andre wyzdrowieje do końca ![]() A ja biała byłam i biała jestem |
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() dzięki za kciuki, ale poszło tak sobie. Dał nam za mało czasu, więc zadowolona raczej nie jestem. Zobaczymy co wyniki pokażą. Aniulka- to Cię Agusia urządziła a ja padam! jest tak gorąco i duszno- bleh! jadę z Olką nad jezioro. Może tam da się oddychać |
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE/]=aniulka8204;27315910]Agusia juz jaka duża
![]() ![]() [/QUOTE] dziękujemy za komentarze Suonko Agusia je malutko. to tak zwany "Tadek niejadek" rano na śniadanie z pół kromeczki chlebka albo bułke i to z trudem do godz 12 zje może czasem jeszcze banana albo jogurcik po 12 albo kaszka albo parówka koło 16 obiadek ale to tak jak ptaszek podziubie troszke wieczorem albo kanapeczka albo serek homogenizowany w międzyczasie zawsze jakiś flips czy paluszki, od czasu do czasu dam jej czekoladke ale staram sie unikać czekoladowych słodkości bo ma na to czas, owszem dam jej ale bez przesady no i dużo spija herbatki i soczków, zrobie jej tez kisiel, czy kompocik, zupki bardzo lubi ale to zawsze wszystko dziubie jak wróbelek ![]() a najbardziej denerwuje mnie jak je chlebek a za chwile jej sie odwidzi i chce wziąść drugą kanapeczke to to co ma w buzi to wypluwa i bierze nowe, a we mnie sie gotuje wtedy albo je sobie coś a za chwile chce sie napić to świntucha nie zje tego do końca tylko wypluwa do ręki smaruje tym stół i bierze sie wtedy za picie herbatki ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- pogubiły mi się Wasze posty dziękuję jeszcze raz za wszystkie komentarze do zdjęć Agusi a wiecie jak ja sie wczoraj wystraszyłam myślałam że mi wody odeszły siedziałam sobie taka rozkraczona na skraju łóżka w majtkach i koszulce, więc nogi całe odsłonięte, oczywiscie Aga musiała mi się wryć na nogi a była w samym pampersie, który jeszcze był dobry i nagle woda chlusneła na panele ale tak to było słychać że szok a ja zamiast sie kapnąć że to Aga sie posikała i jakoś to poleciało jej dziwnie za pampersa to pierwsza moja myśl że wody mi odeszły bo to ciekło wszystko po mnie, normalnie nie wiem jak ona to zrobiła że wydawało mi sie że to ja Nieźle Cię Agusia urządziła A w temacie jedzonka - Ty już nie dajesz mleczka Agusi??? Chyba, że coś nie doczytałam Moja to ten sam typ "Tadka niejadka" więc wiem o czym piszesz A ile waży Agusia?
Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2011-06-06 o 12:47 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
A Piotrek to istny odkurzacz
Wczorqaj bawił się -jak niemal codziennie - z sąsiadka 5letnią i nie miałam zegarka a on się nie dopominał o jedzonko...okazało się, że jest 20.30 i jak sobie przypomniał to lecielismy biegiem na kolacje i kąpielCiągle mysle o piaskownicy,a le ciągleż na nią nie mam funduszy... głupio mi, że tak siedzi u tej sąsiadki ciągle i nawet pytałam czy jego obecnośc im nie ciąży... niby nie, ale wiadomo to W K wkleje fotke jak się bawi z nią.
|
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytam - bo Grześ ma problemy na tle alergicznym z oskrzelami |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko jest taka kupka piasku na ogrodzie- mam dwa koty...wiem co one tam robią
kuwete
|
|
|
|
#2450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ale tak na poważnie to kapnie o co biega ![]() fotki superaśne Andre to przystojniaczek i kartka mi sie podoba Cytat:
lubie ciepło ale nie takie parnoty ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
no nieźle mnie urządziła, ja już tak myśle o tym porodzie że od razu na myśl mi przyszło że wody mi odeszły teraz się śmieję ale tak jak Magda napisała pierwsze chwile to były chwile grozy ![]() a mleka Agusia nie pije już z 3 miesiące chyba jak nie więcej, nie chce i wypluwa pod każdą postacią, cud że ostatnio od jakiegoś czasu da sie namówić na kaszke bo był moment że ani mleko ani kaszka ani kakao nie wchodziło w gre bo wszystko wypluwała jak poczuła mleko, a od jakichś 2tygodni od czasu do czasu zrobie jej kaszke tak co drugi trzeci dzien to zje ale też nie zawsze mleko zaczęła wypluwać jak miała chore gardełko, od tamtej pory jakiś wstręt ma i za cholere nie wypije ale serki jogurty to owszem, dobrze że choć to lubi ![]() lekarka powiedziała że jak nie chce to mam jej nie zmuszać, niektóre dzieci ponoć szybko odstawiają mleko, byle je inne rzeczy więc jakoś to wszystko nadgoni no i od razu zaznaczyła że niebędzie szybko przybierać na wadze tak jak inne dzieci na mleku i kaszce ale to nie znaczy ze jest jakaś słabsza albo coś a waży 9,800 chuderloczek mały ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
no ale nadal mam kune na poddaszu
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Aga uwielbia siedzieć w bagażniku
jak ją tam wsadzimy to szaleje strasznie i nie chce potem wyjść ![]() a na drugim zdjęciu nie wiem czemu tak wyszło, robione telefonem i dziwnie je zniekształciło
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie strasz... ![]() ![]() Ja sie nie nadaje na takie upaly..
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
Taki upał ze masakra nawet Kamilka nie bardzo chca na polu siedziec, wyjdzie i za chwilke woła pieska i ida do domu bo tam chłodniej, a i dla mnie lepiej bo nie chce mi sie na tym upale siedziec ![]() Karenina kartka super bardzo mi sie podoba
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka świetną ma zabawe w bagazniku jak widać
i zdecydowanie Aniołek![]() A jakim cudem tam się kuny dorobiłaś? Ja mam kota i kotke w spadku po rodzicach Psa po siorze...ech... sama wogóle zniechęciłąm się już do zwierząt jakoś...Piotrek bez względu na pogode do domu wracać nie chce... No i mam mega zły dzień za sobą. Zepsuła się pralka. Wypłukałam i wykręciąłm góre prania, zalałam schody i zejście do piwnicy- bawiłam się wyśmienicie... Piotrek wylał mi wode tą co spuszcząłam filtrem- nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego to ten w bek i się jeszcze poślizgnął i uderzył buzią....ech... a potem pomagał mi wykręcać pranie pod prysznicem i pakowałm tam na zmiane raz jedną raz druga noge i byrdał
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
nie straszę - ale warto zapytac lekarza jak będzie się przedłuzać
zdrówka wszystkim |
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
tarasia - mnie się też nie spieszyło. U mnie różnica między dzieciakami to 5 lat ale nie narzekam a nawet jestem bardzo zadowolona
karenina - kartka urocza, taka scrapbookingowa. Świetne to ostatnie zdjęcie Andre - nic tylko w ramkę albo na płótno i na ścianę zebra - a ja się wkurzałam jak Millka wylała pełny kubek herbaty na podłogę... Nie wiem jaka piaskownica Cię interesuje, ale z doświadczenia wiem, że dzieciakom dużo nie trzeba, więc może coś takiego - niedrogie nawet http://allegro.pl/piaskownica-baseni...633454452.html aniulka - ale mi się ta Twoja córka podoba!!! Świetna jest!!! I te koszulki Też mam sporo z napisami ale większość po angielsku niestety. My już jesteśmy zdrowe |
|
|
|
#2457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od samego czytania sie zmeczylam... A ja ostatnio zauwazylam, ze André potrzebuje uslyszec pewne rzeczy podniesionym glosem...jak chce cos wymusic czy cos w tym stylu to moge sie nagadac i natlumaczyc ile chce i reakcja jest nikla a jak powiem raz, ale glosniej i ostrzejszym tonem to od razu lepiej do niego dociera ![]() Wiem, dzieki Cytat:
Tez tak wlasnie planuje - 4/5 lat roznicy ![]() Cytat:
Moja kolezanka zawsze smieje sie ze mnie, ze komu to sie chce z 6 roznych rodzajow papieru robic jedna kartke ![]() Cytat:
Fajnie, ze juz jestescie zdrowi i gratuluje szybkiej organizacji ![]() Co do "chetnych do pomocy" to szok...starsi daja taki przyklad a mlodzi sie ucza i rosna tacy egoisci nieczuli na potrzeby innych... :/ a pozniej jak sami czegos potrzebuja to sa wieeelce zdziwieni, ze kazdy ma ich w d... ja pewnie bym sobie ulzyla i odpowiednio to skomentowala... ![]() Dzien dobry kurcze, glowa peka mi dzisiaj...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-06-07 o 09:30 |
||||
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
helol
![]() Jest mi bleeee, całą noc nie spałam, gardło mnie rozbolało, katar do pasa, pięknie się rozchorowałam. A dziś nie mam siły wstać z łóżka, więc Olka rozbójnik ma pole do popisui robi co chce . Tz musiał iść do pracy, bo wkrótce pójdzie na 3 tyg jak urodzę, więc nie może sobie pozwolić na więcej urlopu Zebra- widziałam w tesco piaskownice za jakieś 25 zł, albo trochę inwencji twórczej i dacie radę sami coś zbić? dla chcącego nic trudnego a skoro macie blisko do lasu ![]() jo@śka- no pięknie z tym autobusem, czasem to ludzie na bezczelnego odwrócą głowę i że niby nic nie widzą, brrrrrr od razu mi się ciśnienie podnosi jak słyszę takie historie tak wtrącę, że u nas z zabaw furorę robi masa Play-Doh, lepimy z Olką na okrągło ![]() Niech spadnie już deszcz ja się chyba dziś pochlastam
|
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
Ale ruch!!!
My siedzimy póki co w domu. Teraz Millka śpi. Później wybierzemy się do prababci po jajka. Dobrze, że jest wiatr, bo w przeciwnym razie nie byłoby mowy o pójściu gdziekolwiek. Wogóle jestem jakaś zdechła i śpiąca. karenina - moja Millka też potrzebuje zdecydowanego tonu, choć czasem ma to skutek odwrotny i wtedy potrzebne jest ignorowanie tego, co robi. Jak nikt nie zwraca uwagi, to przestaje. Z tą pomocą to dość kiepsko. Dobrze, że nie muszę zbyt często podróżować komunikacją miejską. elalank - oooo, zapomniałam zupełnie o ciastolinie ostatnio. Muszę wyciągnąć ale to może jutro, bo na dziś już plany mamy. No i muszę się przyznać, że od rana, po troszku wsunęłam jedną całą Milkę z orzechami... A tak nie chciałam Chyba wrócę do jakiegoś dukana czy coś, choć na chwilę...
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka Cytat:
A tak tak...ignorowanie tez daje efekty...ale np. jak ostatnimi czasy André probuje wstawac albo przetrzymac mnie u siebie w pokoju jak jest pora snu to uspokajanie. szeptanie daje mizerne efekty a jak powiem normalnym tonem "Skarbie, o co chodzi? Przeciez jestes zmeczony i pora spac.." to od razu jest spokoj... ![]() Ja pomocy w sumie nie potrzebowalam raczej w busach...ale nie raz pamietam jak jechalam z tym stolikiem edukacyjnym i jakos tak pole manewru mi sie zawezylo to powiedzialam na caly regulator do chlopaka stojacego obok "Oh, niech sie pan nie krepuje, moze pan spokojnie zlapac tutaj z przodu wozka!"...jak sie zerwal do pomocy to malo mu okulary nie spadly... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

No dobra... Miej się fajnie na tym urlopie

brawo, gratulacje!!!!

.
Chyba wrócę do jakiegoś dukana czy coś, choć na chwilę...