Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 09:13   #2431
jo@śka
Rozeznanie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

aniulka- świetną masz córkę Po prostu ciacho!!!
gucia - to u Was pomieszanie z poplątaniem z tymi paszportami Jaki urlop??? Dawaj zdjęcia domku niedobra kobieto i to już! Nie każ nam tak długo czekać No dobra... Miej się fajnie na tym urlopie
karenina - wpadnij dziś z tym łososiem (może być wczorajszy jeśli coś jeszcze zostało) i z zielonym winem Andre na pewno będzie zdrów jak ryba. Skoro lekarz powiedział, że przejdzie, to musi przejść.
elalank - powodzenia na egzaminie!!!
pietrusia - fajnie Wam z zakupami - kup coś fajnego

Miałam nieciekawą noc. Straszliwy ból głowy, no a potem fascynująca chwila spędzona z głową nad sedesem. Na szczęście później jakoś zasnęła i teraz nie jest źle. Trochę głowa boli jak się ruszę... Niestety jestem dziś sama z dzieciakami, bo TŻ cały weekend w pracy. No i zdechła jestem. Najchętniej włączyłabym dzieciakom bajkę (bo Millka już podłapała bajki i czasem obejrzy) na cały dzień i leżałabym ale szkoda mi ich, więc coś ciekawego muszę wymyśleć... Spaaaaaaaać!!!
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:51   #2432
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Nie no dzis to chyba rekordowa cisza jest

A My byly z Kamilka na festynie golonki bardzo fajnie bylo Kamilka nie miala zamiaru jechac do domu to jest imprezowiczka

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:03   #2433
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Rany a co wyście sie obraziły wszystkie na wizaz

Taka cisza tu ze masakra

Aniołek[*]
Stary 2011-06-05, 12:22   #2434
gochaa_p
Zakorzenienie

faktycznie strasznie tutaj pusto ostatnio, na ale w taką pogode to na pewno każda z dzieciaczkiem na dworze siedzi
u nas upał straaaaszny, ja już wysiadam, nie znosze takiego gorąca
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:18   #2435
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Karenina poczęstowałabyś tymi lodami

Too late....

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
dużo nie napiszę, jutro rano mam najważniejszy z egzaminów na tych studiach, więc lecę jeszcze poczytać.

Kciuki byly jak poszlo?

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina oby samo przeszło i Andre zażegnał chorowanie
Super, że tak mu w wannie się podobało

No niestety nie widze poprawy - caly czas slychac cos tam w klatce piersiowej, katar jest...

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
karenina - wpadnij dziś z tym łososiem (może być wczorajszy jeśli coś jeszcze zostało) i z zielonym winem
Andre na pewno będzie zdrów jak ryba. Skoro lekarz powiedział, że przejdzie, to musi przejść.

Dzisiaj dorsz w warzywkach i zielone wino oczywiscie tez

No sama nie wiem...i powoli coraz bardziej sie martwie...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
A My byly z Kamilka na festynie golonki bardzo fajnie bylo Kamilka nie miala zamiaru jechac do domu to jest imprezowiczka

Hehehe....fotki jakies..?

Hej hej

u nas lato w pelni caly czas a my w koncu mozemy korzystac z pieknej pogody...

Jak dla mnie jest troche zbyt goraco...

No i kupilismy malemu rowerek biegowy w koncu!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:31   #2436
zebra666
Zakorzenienie

Hej U nas też upałki i wysiadam...pot po dupie się leje i wystawiam to białe ciało na słóńce i ciągle jestem biała

Karenina i jak rowerek się sprawuje? Dużo zdrówka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 13:49   #2437
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za gratki

Aniulka Agusia jest cudna
Agusia juz jaka duża
[/QUOTE]

Cytat:
Pietrusia - brawo, gratulacje!!!!

Agusia jak wydoroślała
Cytat:

Aniulka jaka Agusia duża dziewczynka.... śliczne ma włosy!
Cytat:
Aniulka Agusia to śliczna dziewczynka, podobna coraz bardziej o swojej mamy, a tak btw ile przeciętnie w ciągu dnia zjada Agusia? Moja jest podobnej postyry
dziękujemy za komentarze

Suonko Agusia je malutko. to tak zwany "Tadek niejadek"
rano na śniadanie z pół kromeczki chlebka albo bułke i to z trudem
do godz 12 zje może czasem jeszcze banana albo jogurcik
po 12 albo kaszka albo parówka
koło 16 obiadek ale to tak jak ptaszek podziubie troszke
wieczorem albo kanapeczka albo serek homogenizowany
w międzyczasie zawsze jakiś flips czy paluszki, od czasu do czasu dam jej czekoladke ale staram sie unikać czekoladowych słodkości bo ma na to czas, owszem dam jej ale bez przesady
no i dużo spija herbatki i soczków, zrobie jej tez kisiel, czy kompocik, zupki bardzo lubi ale to zawsze wszystko dziubie jak wróbelek

a najbardziej denerwuje mnie jak je chlebek a za chwile jej sie odwidzi i chce wziąść drugą kanapeczke to to co ma w buzi to wypluwa i bierze nowe, a we mnie sie gotuje wtedy albo je sobie coś a za chwile chce sie napić to świntucha nie zje tego do końca tylko wypluwa do ręki smaruje tym stół i bierze sie wtedy za picie herbatki

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

pogubiły mi się Wasze posty

dziękuję jeszcze raz za wszystkie komentarze do zdjęć Agusi

a wiecie jak ja sie wczoraj wystraszyłam myślałam że mi wody odeszły
siedziałam sobie taka rozkraczona na skraju łóżka
w majtkach i koszulce, więc nogi całe odsłonięte, oczywiscie Aga musiała mi się wryć na nogi a była w samym pampersie, który jeszcze był dobry i nagle woda chlusneła na panele ale tak to było słychać że szok
a ja zamiast sie kapnąć że to Aga sie posikała i jakoś to poleciało jej dziwnie za pampersa to pierwsza moja myśl że wody mi odeszły bo to ciekło wszystko po mnie, normalnie nie wiem jak ona to zrobiła że wydawało mi sie że to ja
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:30   #2438
jo@śka
Rozeznanie

Rzeczywiście tu cisza straszna. Taka piękna pogoda więc nie ma się co dziwić. Choć jak dla mnie, to temperatury stanowczo za wysokie... My dziś byliśmy popołudniem w Strumieniu na chwilkę. Była tam impreza pod nazwą Staromiejska Wiosna, grało De Mono. Całkiem sympatycznie, mimo deszczu, który co chwilkę padał. Dzieciaki uspałam i teraz czekam na TŻta, choć pewnie nie doczekam. pietrusia - a pojadłyście coś tej golonki? gochaa - dla mnie też taki gorąc to mordęga... Nie do zniesienia. Gdybym nie miała dzieci, to chyba bym całe upalne lato w domu spędziła. karenina - oj, kusisz tymi pysznościami. Właśnie odkryłam, że wina nie mam... Pochwal się zdjęciami Andre śmigającego na rowerku. aniulka - ale się uśmiałam!!! To Cię Aga zrobiła w trąbę!!! Śmieję się do teraz!!! Hmmm... Nie wiem czemu ale ani buźki mi nie wchodzą ani nie mogę pogrubić czcionki... Trudno. No to kończę i czekam aż może coś naskrobiecie ciekawego.
Stary 2011-06-05, 21:56   #2439
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka hehe nieźle Agusia Cię urządziła

Joaśka też tak miałam kiedyś - nie mogłam nawet odstępów robić! Nie wiem kiedy mi się naprawiło, ale pisanie było masakrą...

Stary 2011-06-06, 07:16   #2440
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz wiadomosc dnia.... jestem w ciaży dzis rano zrobilam test i wyszły II kreseczki teraz tylko czekac na wizyte i gina

ale szalejecie dziewczyny! same fasolki!
a mnie się jakoś narazie nie spieszy

ela powodzenia na egzaminie!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:21   #2441
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No niestety nie widze poprawy - caly czas slychac cos tam w klatce piersiowej, katar jest...

No sama nie wiem...i powoli coraz bardziej sie martwie...

a może to alergiczne - robisz inhalacje? dajesz coś od uczulenie (zyrteck/aerius)?

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
no to miałas chwilę grozy
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 08:59   #2442
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Hej U nas też upałki i wysiadam...pot po dupie się leje i wystawiam to białe ciało na słóńce i ciągle jestem biała

Karenina i jak rowerek się sprawuje? Dużo zdrówka

Uwazaj, zebys sie nie spalila

Rowerek fajna sprawa
Na razie André jest na etapie testow czyli targa go wszedzie, trzyma miedzy nozkami i tak sobie chodzi....oczywiscie wykloca sie ze mna, ze mam no pchac...chyba sie bardzo przyzwyczail do luksusu jezdzika...

Cytat:
w majtkach i koszulce, więc nogi całe odsłonięte, oczywiscie Aga musiała mi się wryć na nogi a była w samym pampersie, który jeszcze był dobry i nagle woda chlusneła na panele ale tak to było słychać że szok
a ja zamiast sie kapnąć że to Aga sie posikała i jakoś to poleciało jej dziwnie za pampersa to pierwsza moja myśl że wody mi odeszły bo to ciekło wszystko po mnie, normalnie nie wiem jak ona to zrobiła że wydawało mi sie że to ja

Cytat:
karenina - oj, kusisz tymi pysznościami. Właśnie odkryłam, że wina nie mam... Pochwal się zdjęciami Andre śmigającego na rowerku.

Musze jakies fotki cyknac...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a może to alergiczne - robisz inhalacje? dajesz coś od uczulenie (zyrteck/aerius)?

Jak na razie dalam spokoj inhalacjom, ale dzisiaj sie nie dam i zrobimy co tam sie da...
Na uczulenie nic nie daje, bo nie bylo mowy o zadnym uczuleniu poki co...

Dzien doberek

chciecie zobaczyc mojego przystojniaka? IMG_4464.jpgIMG_4466.jpgIMG_4469.jpgIMG_4474.jpgIMG_4476.jpg

I jeszcze obiecana kartka, ktora zrobilam dla malza na Dzien Ojca
IMG_4460.jpgIMG_4452.jpgIMG_4454.jpg

Stary 2011-06-06, 09:27   #2443
zebra666
Zakorzenienie

Karenina, ale piękna kartka!!!!!
Mam nadzieje, że Andre wyzdrowieje do końca

A ja biała byłam i biała jestem

Stary 2011-06-06, 11:16   #2444
elalank
Zadomowienie

heloł

dzięki za kciuki, ale poszło tak sobie. Dał nam za mało czasu, więc zadowolona raczej nie jestem. Zobaczymy co wyniki pokażą.

Aniulka- to Cię Agusia urządziła

a ja padam! jest tak gorąco i duszno- bleh! jadę z Olką nad jezioro. Może tam da się oddychać

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:45   #2445
suonko2
Rozeznanie

[QUOTE/]=aniulka8204;27315910]Agusia juz jaka duża
[/QUOTE]

dziękujemy za komentarze

Suonko Agusia je malutko. to tak zwany "Tadek niejadek"
rano na śniadanie z pół kromeczki chlebka albo bułke i to z trudem
do godz 12 zje może czasem jeszcze banana albo jogurcik
po 12 albo kaszka albo parówka
koło 16 obiadek ale to tak jak ptaszek podziubie troszke
wieczorem albo kanapeczka albo serek homogenizowany
w międzyczasie zawsze jakiś flips czy paluszki, od czasu do czasu dam jej czekoladke ale staram sie unikać czekoladowych słodkości bo ma na to czas, owszem dam jej ale bez przesady
no i dużo spija herbatki i soczków, zrobie jej tez kisiel, czy kompocik, zupki bardzo lubi ale to zawsze wszystko dziubie jak wróbelek

a najbardziej denerwuje mnie jak je chlebek a za chwile jej sie odwidzi i chce wziąść drugą kanapeczke to to co ma w buzi to wypluwa i bierze nowe, a we mnie sie gotuje wtedy albo je sobie coś a za chwile chce sie napić to świntucha nie zje tego do końca tylko wypluwa do ręki smaruje tym stół i bierze sie wtedy za picie herbatki

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

pogubiły mi się Wasze posty

dziękuję jeszcze raz za wszystkie komentarze do zdjęć Agusi

a ja zamiast sie kapnąć że to Aga sie posikała i jakoś to poleciało jej dziwnie za pampersa to pierwsza moja myśl że wody mi odeszły bo to ciekło wszystko po mnie, normalnie nie wiem jak ona to zrobiła że wydawało mi sie że to ja [/QUOTE]

Nieźle Cię Agusia urządziła
A w temacie jedzonka - Ty już nie dajesz mleczka Agusi??? Chyba, że coś nie doczytałam Moja to ten sam typ "Tadka niejadka" więc wiem o czym piszesz A ile waży Agusia?

Edytowane przez suonko2
Czas edycji: 2011-06-06 o 12:47
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 13:02   #2446
zebra666
Zakorzenienie

A Piotrek to istny odkurzacz Wczorqaj bawił się -jak niemal codziennie - z sąsiadka 5letnią i nie miałam zegarka a on się nie dopominał o jedzonko...okazało się, że jest 20.30 i jak sobie przypomniał to lecielismy biegiem na kolacje i kąpiel

Ciągle mysle o piaskownicy,a le ciągleż na nią nie mam funduszy... głupio mi, że tak siedzi u tej sąsiadki ciągle i nawet pytałam czy jego obecnośc im nie ciąży... niby nie, ale wiadomo to W K wkleje fotke jak się bawi z nią.

Stary 2011-06-06, 13:17   #2447
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:

Na uczulenie nic nie daje, bo nie bylo mowy o zadnym uczuleniu poki co...

pytam - bo Grześ ma problemy na tle alergicznym z oskrzelami
Stary 2011-06-06, 13:21   #2448
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
A Piotrek to istny odkurzacz Wczorqaj bawił się -jak niemal codziennie - z sąsiadka 5letnią i nie miałam zegarka a on się nie dopominał o jedzonko...okazało się, że jest 20.30 i jak sobie przypomniał to lecielismy biegiem na kolacje i kąpiel

Ciągle mysle o piaskownicy,a le ciągleż na nią nie mam funduszy... głupio mi, że tak siedzi u tej sąsiadki ciągle i nawet pytałam czy jego obecnośc im nie ciąży... niby nie, ale wiadomo to W K wkleje fotke jak się bawi z nią.
Zebra to może na początek zróbcie mu coś na kształt piaskownicy: można np. wysypac piasku w jednym miejscu i niech się bawi, ewentualnie odgrodzic to miejsce jakimiś deskami... Ja jak byłam mała bawiłam się na piasku, który tacie służył do celów budowlanych
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:41   #2449
zebra666
Zakorzenienie

Suonko jest taka kupka piasku na ogrodzie- mam dwa koty...wiem co one tam robiąkuwete

Stary 2011-06-06, 15:18   #2450
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Rowerek fajna sprawa
Na razie André jest na etapie testow czyli targa go wszedzie, trzyma miedzy nozkami i tak sobie chodzi....oczywiscie wykloca sie ze mna, ze mam no pchac...chyba sie bardzo przyzwyczail do luksusu jezdzika...

chciecie zobaczyc mojego przystojniaka? Załącznik 4006630Załącznik 4006631Załącznik 4006632Załącznik 4006633Załącznik 4006634

I jeszcze obiecana kartka, ktora zrobilam dla malza na Dzien Ojca
Załącznik 4006635Załącznik 4006636Załącznik 4006637
no to wygodny jest, a co tam będzie sie przemęczać niech mamusia pcha
no ale tak na poważnie to kapnie o co biega
fotki superaśne Andre to przystojniaczek
i kartka mi sie podoba

Cytat:
heloł

a ja padam! jest tak gorąco i duszno- bleh! jadę z Olką nad jezioro. Może tam da się oddychać
też nie lubię takiej duchoty, a nadodatek jakoś puchne przy takiej pogodzie, a jak sie zdrzemne w południe to opuchnieta masakra jestem, fakt że końcówka ciąży też daje popalić ale pogoda straszna
lubie ciepło ale nie takie parnoty

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

Nieźle Cię Agusia urządziła
A w temacie jedzonka - Ty już nie dajesz mleczka Agusi??? Chyba, że coś nie doczytałam Moja to ten sam typ "Tadka niejadka" więc wiem o czym piszesz A ile waży Agusia?

no nieźle mnie urządziła, ja już tak myśle o tym porodzie że od razu na myśl mi przyszło że wody mi odeszły
teraz się śmieję ale tak jak Magda napisała pierwsze chwile to były chwile grozy

a mleka Agusia nie pije już z 3 miesiące chyba jak nie więcej, nie chce i wypluwa pod każdą postacią, cud że ostatnio od jakiegoś czasu da sie namówić na kaszke bo był moment że ani mleko ani kaszka ani kakao nie wchodziło w gre bo wszystko wypluwała jak poczuła mleko, a od jakichś 2tygodni od czasu do czasu zrobie jej kaszke tak co drugi trzeci dzien to zje ale też nie zawsze
mleko zaczęła wypluwać jak miała chore gardełko, od tamtej pory jakiś wstręt ma i za cholere nie wypije
ale serki jogurty to owszem, dobrze że choć to lubi
lekarka powiedziała że jak nie chce to mam jej nie zmuszać, niektóre dzieci ponoć szybko odstawiają mleko, byle je inne rzeczy więc jakoś to wszystko nadgoni no i od razu zaznaczyła że niebędzie szybko przybierać na wadze tak jak inne dzieci na mleku i kaszce ale to nie znaczy ze jest jakaś słabsza albo coś
a waży 9,800 chuderloczek mały

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Suonko jest taka kupka piasku na ogrodzie- mam dwa koty...wiem co one tam robiąkuwete
ja nie lubię kotów, mój tż odkąd pogonił z wiatrówką dwa koty co się tu tak pałętały mi wiecznie po placu to sie niepokazują narazie

no ale nadal mam kune na poddaszu
Stary 2011-06-06, 15:21   #2451
aniulka8204
Wtajemniczenie

moja Aga uwielbia siedzieć w bagażniku jak ją tam wsadzimy to szaleje strasznie i nie chce potem wyjść
a na drugim zdjęciu nie wiem czemu tak wyszło, robione telefonem i dziwnie je zniekształciło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1110.jpg (107,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1105.jpg (181,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-06-06, 16:34   #2452
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina, ale piękna kartka!!!!!
Mam nadzieje, że Andre wyzdrowieje do końca

A ja biała byłam i biała jestem

Cytat:
pytam - bo Grześ ma problemy na tle alergicznym z oskrzelami

Nie strasz...

Cytat:
fotki superaśne Andre to przystojniaczek
i kartka mi sie podoba

Cytat:
moja Aga uwielbia siedzieć w bagażniku

Ja sie nie nadaje na takie upaly.. .siedzimy z malym w piaskownicy, ale zaraz uciekamy do domu do chlodu....

Stary 2011-06-06, 16:58   #2453
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam poniedzialkowo

Taki upał ze masakra nawet Kamilka nie bardzo chca na polu siedziec, wyjdzie i za chwilke woła pieska i ida do domu bo tam chłodniej, a i dla mnie lepiej bo nie chce mi sie na tym upale siedziec

Karenina kartka super bardzo mi sie podoba

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 21:57   #2454
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka świetną ma zabawe w bagazniku jak widać i zdecydowanie Aniołek
A jakim cudem tam się kuny dorobiłaś? Ja mam kota i kotke w spadku po rodzicachPsa po siorze...ech... sama wogóle zniechęciłąm się już do zwierząt jakoś...

Piotrek bez względu na pogode do domu wracać nie chce...

No i mam mega zły dzień za sobą. Zepsuła się pralka. Wypłukałam i wykręciąłm góre prania, zalałam schody i zejście do piwnicy- bawiłam się wyśmienicie... Piotrek wylał mi wode tą co spuszcząłam filtrem- nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego to ten w bek i się jeszcze poślizgnął i uderzył buzią....ech... a potem pomagał mi wykręcać pranie pod prysznicem i pakowałm tam na zmiane raz jedną raz druga noge i byrdał

Stary 2011-06-07, 07:54   #2455
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie strasz...
nie straszę - ale warto zapytac lekarza jak będzie się przedłuzać

zdrówka wszystkim
Stary 2011-06-07, 08:56   #2456
jo@śka
Rozeznanie

tarasia - mnie się też nie spieszyło. U mnie różnica między dzieciakami to 5 lat ale nie narzekam a nawet jestem bardzo zadowolona
karenina - kartka urocza, taka scrapbookingowa. Świetne to ostatnie zdjęcie Andre - nic tylko w ramkę albo na płótno i na ścianę Upały to dla mnie też porażka. Nie daję rady...
zebra - a ja się wkurzałam jak Millka wylała pełny kubek herbaty na podłogę... Nie wiem jaka piaskownica Cię interesuje, ale z doświadczenia wiem, że dzieciakom dużo nie trzeba, więc może coś takiego - niedrogie nawet http://allegro.pl/piaskownica-baseni...633454452.html
aniulka - ale mi się ta Twoja córka podoba!!! Świetna jest!!! I te koszulki Też mam sporo z napisami ale większość po angielsku niestety.

My już jesteśmy zdrowe Wczoraj postanowiłąm synkowi zrobić wolne i zostaliśmy w domu. Szczęście moje długo nie trwało, bo o 8:10 zadzwoniła wychowawczyni Leona z zapytaniem czy czasem sobie nie zapomnieliśmy, że są zdjęcia do tablo... No oczywiście, że ja, idealna matka polka sobie zapomniałam TŻ nie mógł wyrwać się z pracy a ja na 9 musiałam być w przedszkolu... Oczywiście jedynym wyjściem pozostał autobus. Zebraliśmy się dosłownie w dwadzieścia minut włącznie z przebieraniem się z piżam i śniadaniem. No i moim make upem oczywiście!!! Pobiegliśmy na autobus. Czy ktoś mi pomógł z dzieckiem na jednym ręku a wózkiem w drugim??? Taaa... Mój syn... Kierowca ani myślał podnieść swoje cztery litery i pomóc. Młody kolo za mną tylko się przyglądał jak się męczę... Co za ludzie. Aaaaaaaa!!! Na szczęście przy wysiadaniu jedna dziewczyna zajarzyła, że może mi być ciężko i pomogła. Na zdjęcia zdążyliśmy... Ufff...
Stary 2011-06-07, 09:28   #2457
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina kartka super bardzo mi sie podoba

Cytat:
No i mam mega zły dzień za sobą. Zepsuła się pralka. Wypłukałam i wykręciąłm góre prania, zalałam schody i zejście do piwnicy- bawiłam się wyśmienicie... Piotrek wylał mi wode tą co spuszcząłam filtrem- nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego to ten w bek i się jeszcze poślizgnął i uderzył buzią....ech... a potem pomagał mi wykręcać pranie pod prysznicem i pakowałm tam na zmiane raz jedną raz druga noge i byrdał

od samego czytania sie zmeczylam...

A ja ostatnio zauwazylam, ze André potrzebuje uslyszec pewne rzeczy podniesionym glosem...jak chce cos wymusic czy cos w tym stylu to moge sie nagadac i natlumaczyc ile chce i reakcja jest nikla a jak powiem raz, ale glosniej i ostrzejszym tonem to od razu lepiej do niego dociera

Cytat:
nie straszę - ale warto zapytac lekarza jak będzie się przedłuzać

Wiem, dzieki

Cytat:
tarasia - mnie się też nie spieszyło. U mnie różnica między dzieciakami to 5 lat ale nie narzekam a nawet jestem bardzo zadowolona .

Tez tak wlasnie planuje - 4/5 lat roznicy

Cytat:
karenina - kartka urocza, taka scrapbookingowa. Świetne to ostatnie zdjęcie Andre - nic tylko w ramkę albo na płótno i na ścianę

no, nawycinalam sie znow...
Moja kolezanka zawsze smieje sie ze mnie, ze komu to sie chce z 6 roznych rodzajow papieru robic jedna kartke

Cytat:
My już jesteśmy zdrowe Wczoraj postanowiłąm synkowi zrobić wolne i zostaliśmy w domu. Szczęście moje długo nie trwało, bo o 8:10 zadzwoniła wychowawczyni Leona z zapytaniem czy czasem sobie nie zapomnieliśmy, że są zdjęcia do tablo... No oczywiście, że ja, idealna matka polka sobie zapomniałam TŻ nie mógł wyrwać się z pracy a ja na 9 musiałam być w przedszkolu... Oczywiście jedynym wyjściem pozostał autobus. Zebraliśmy się dosłownie w dwadzieścia minut włącznie z przebieraniem się z piżam i śniadaniem. No i moim make upem oczywiście!!! Pobiegliśmy na autobus. Czy ktoś mi pomógł z dzieckiem na jednym ręku a wózkiem w drugim??? Taaa... Mój syn... Kierowca ani myślał podnieść swoje cztery litery i pomóc. Młody kolo za mną tylko się przyglądał jak się męczę... Co za ludzie. Aaaaaaaa!!! Na szczęście przy wysiadaniu jedna dziewczyna zajarzyła, że może mi być ciężko i pomogła. Na zdjęcia zdążyliśmy... Ufff...

Fajnie, ze juz jestescie zdrowi i gratuluje szybkiej organizacji
Co do "chetnych do pomocy" to szok...starsi daja taki przyklad a mlodzi sie ucza i rosna tacy egoisci nieczuli na potrzeby innych... :/ a pozniej jak sami czegos potrzebuja to sa wieeelce zdziwieni, ze kazdy ma ich w d...
ja pewnie bym sobie ulzyla i odpowiednio to skomentowala...

Dzien dobry

kurcze, glowa peka mi dzisiaj...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-06-07 o 09:30
Stary 2011-06-07, 10:33   #2458
elalank
Zadomowienie

helol

Jest mi bleeee, całą noc nie spałam, gardło mnie rozbolało, katar do pasa, pięknie się rozchorowałam.
A dziś nie mam siły wstać z łóżka, więc Olka rozbójnik ma pole do popisui robi co chce .
Tz musiał iść do pracy, bo wkrótce pójdzie na 3 tyg jak urodzę, więc nie może sobie pozwolić na więcej urlopu

Zebra- widziałam w tesco piaskownice za jakieś 25 zł, albo trochę inwencji twórczej i dacie radę sami coś zbić? dla chcącego nic trudnego a skoro macie blisko do lasu

jo@śka- no pięknie z tym autobusem, czasem to ludzie na bezczelnego odwrócą głowę i że niby nic nie widzą, brrrrrr od razu mi się ciśnienie podnosi jak słyszę takie historie

tak wtrącę, że u nas z zabaw furorę robi masa Play-Doh, lepimy z Olką na okrągło i wciąż jej mało, a i mamusia się twórczo wyżywa

Niech spadnie już deszcz ja się chyba dziś pochlastam

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:41   #2459
jo@śka
Rozeznanie

Ale ruch!!!
My siedzimy póki co w domu. Teraz Millka śpi. Później wybierzemy się do prababci po jajka. Dobrze, że jest wiatr, bo w przeciwnym razie nie byłoby mowy o pójściu gdziekolwiek. Wogóle jestem jakaś zdechła i śpiąca.
karenina - moja Millka też potrzebuje zdecydowanego tonu, choć czasem ma to skutek odwrotny i wtedy potrzebne jest ignorowanie tego, co robi. Jak nikt nie zwraca uwagi, to przestaje. Z tą pomocą to dość kiepsko. Dobrze, że nie muszę zbyt często podróżować komunikacją miejską.
elalank - oooo, zapomniałam zupełnie o ciastolinie ostatnio. Muszę wyciągnąć ale to może jutro, bo na dziś już plany mamy.

No i muszę się przyznać, że od rana, po troszku wsunęłam jedną całą Milkę z orzechami... A tak nie chciałam Nie lubię jak TŻ nie zjada słodyczy, które kupi, bo później lądują w postaci tłuszczu w moich udach np Chyba wrócę do jakiegoś dukana czy coś, choć na chwilę...
Stary 2011-06-07, 13:51   #2460
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
helol

Jest mi bleeee, całą noc nie spałam, gardło mnie rozbolało, katar do pasa, pięknie się rozchorowałam.
A dziś nie mam siły wstać z łóżka, więc Olka rozbójnik ma pole do popisui robi co chce .
Tz musiał iść do pracy, bo wkrótce pójdzie na 3 tyg jak urodzę, więc nie może sobie pozwolić na więcej urlopu

Duzo zdrowka

Cytat:
karenina - moja Millka też potrzebuje zdecydowanego tonu, choć czasem ma to skutek odwrotny i wtedy potrzebne jest ignorowanie tego, co robi. Jak nikt nie zwraca uwagi, to przestaje. Z tą pomocą to dość kiepsko. Dobrze, że nie muszę zbyt często podróżować komunikacją miejską. .

A tak tak...ignorowanie tez daje efekty...ale np. jak ostatnimi czasy André probuje wstawac albo przetrzymac mnie u siebie w pokoju jak jest pora snu to uspokajanie. szeptanie daje mizerne efekty a jak powiem normalnym tonem "Skarbie, o co chodzi? Przeciez jestes zmeczony i pora spac.." to od razu jest spokoj...

Ja pomocy w sumie nie potrzebowalam raczej w busach...ale nie raz pamietam jak jechalam z tym stolikiem edukacyjnym i jakos tak pole manewru mi sie zawezylo to powiedzialam na caly regulator do chlopaka stojacego obok "Oh, niech sie pan nie krepuje, moze pan spokojnie zlapac tutaj z przodu wozka!"...jak sie zerwal do pomocy to malo mu okulary nie spadly...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości