|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
korzonek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Oj tak, starsze babki tak koło 60 to najczęściej spotykane przeze mnie wredne osoby :/
Myślą, że wszystkie rozumy pozjadały i są na tyle "dojrzałe", że wszystkie wygody już im się należą :/ |
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, widząc starszą panią, obładowaną torbami + trzymającą w dłoniach kule, pomagam wchodzić do autobusu, przytrzymuję zakupy itd.
ALE jak mi się jakaś baba wpycha w drzwiach w momencie kiedy ja jeszcze nie wyszłam i cholera wie czy wyjdę, bo ona już w tym momencie musi wleźć, to szlag mnie trafia i wybaczcie, ale nie mam skrupułów by jednak pokazać "mam więcej siły, kobieto, i wyjdę zanim ty wejdziesz".
|
|
|
|
#2793 |
|
Konto usunięte
|
Abstrahując od Nutelli
Nie jestem jakąś specjalną miłośniczką zwierząt, ale denerwuje mnie, że w okolicy (osiedle domków jednorodzinnych na wsi, powierzchnie działek nie małe, działki ogrodzone) ludzie trzymają duże psy w maleńkich kojcach. Nie znam się, ale 4m2 - w tym buda - dla bernardyna i owczarka niemieckiego to chyba za mało. Owczarek wypuszczany jest raz na ~tydzień, bernardyna jeszcze nie widziałam chodzącego swobodnie po działce. Moje dwa bydlaczki, nie należące do najbardziej żywiołowych ras, latają po działce całe dnie a i tak trzeba z nimi wychodzić gdzieś na łąki czy nad jezioro, żeby się wywściekały
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;27345866]Abstrahując od Nutelli
Nie jestem jakąś specjalną miłośniczką zwierząt, ale denerwuje mnie, że w okolicy (osiedle domków jednorodzinnych na wsi, powierzchnie działek nie małe, działki ogrodzone) ludzie trzymają duże psy w maleńkich kojcach. Nie znam się, ale 4m2 - w tym buda - dla bernardyna i owczarka niemieckiego to chyba za mało. Owczarek wypuszczany jest raz na ~tydzień, bernardyna jeszcze nie widziałam chodzącego swobodnie po działce. Moje dwa bydlaczki, nie należące do najbardziej żywiołowych ras, latają po działce całe dnie a i tak trzeba z nimi wychodzić gdzieś na łąki czy nad jezioro, żeby się wywściekały [/QUOTE]Oczywiście, że to za mało. ![]() Skoro psy nie są wypuszczane z kojca, może można anonimowo zgłosić ten fakt najbliższemu towarzystwo opieki nad zwierzętami? |
|
|
|
#2795 |
|
korzonek
|
Tylko jak to udowodnić?
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwonić, poprosić o anonimowość, powiedzieć gdzie jest taki piesek, niech przyjadą na kontrolę, pouczą.
Być może to coś da?
|
|
|
|
#2797 |
|
BAN stały
|
A ja myślę, ze chamstwo wynosi się z domu. I tu nie ma nic do tego wiek, płeć, wyznanie, orientacja seksualna. Znam pana po 70, inżynier, prezes i uważa ludzi za parobków, w tym moich rodziców. Kiedyś tato był na działce i facet na niego nawrzeszczał, że czemu mu trawnika nie skosił, tato mu obiecał skosić tak grzecznościowo, ale najpierw chciał skosić nasz.
Mam też parę koleżanek na roku, które kulturą nie grzeszą... Są chamskie, wulgarne i potrafią naśmiewać się nawet z wykładowców tylko dlatego, że mają jakąś staromodną apaszkę. Irytuje mnie takie naśmiewanie się z ludzi, z koleżanki, bo się jąka prezentując, z innej, bo ubiera się kolorowo, z wykładowcy bo się jąka, z kolegi, bo ma problemy z nauką. I nie lubię jak ktoś mówi, ale X jest tępy, choćby to przeczytał 100 razy i tak nie zda... I to krytykowanie po kątach: ale jej dzisiaj ramiączko od stanika wychodziło spod ramiączka od sukienki, ale jest lewa, bo upadł jej długopis... To jest takie pełne jadu, a po co go sączyć? |
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do komunikacji miejskiej zauważyłam ciekawą rzecz - wiadomo mamy równouprawnienie - ale znacznie częściej to kobieta ustąpi osobie starszej, kobiecie w ciąży itd miejsca niż facet, i nie wspominam już o tego typu reliktach przeszłości jak zachowanie pewnego staruszka, który nie chciał usiąść gdy ustąpiłam mu miejsca, "bo nie mógłby siedzieć gdy kobieta stoi". Dodam że w mojej części tramwaju, co zabawne siedzieli tylko młodzi panowie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
BAN stały
|
Irytuje mnie, że ludzie nie pilnują swoich kotów, psów, one zachodzą w ciążę i potem topi się kociaki i szczeniaki... Trzeba być naprawdę bez serca... Ale jak moje koleżanki, spoko dziewczyny, powiedziały, co robią z młodymi, to zwątpiłam w rodzaj ludzki. Wielu ludzi tak robi, nie wstydzi się tego, uważa to za normalne. A dla mnie to jest okrutne. Jak można zabijać zwierzęta przez swoją nieodpowiedzialność, bo kotkę i suczkę wystarczyło wyprowadzać na spacery, a nie puszczać na samopas.
|
|
|
|
#2800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są tam jacyś normalni ludzie? |
|
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie i denerwuje zachowanie typu: "A ja się (prawie) w ogóle nie uczyłem i dostałem 4/5!" "Ale ja się naprawdę nie uczyłem!"
... Szczególnie, jeśli egzamin był trudny, a mówi to osoba, która nie jest intelektualnie zdolna do takiego wyczynu ![]() Korona jej z głowy spadnie, jak się przyzna, że się uczyła? To jakiś szpan? Chociaż w sumie równie irytujące jest zachowanie typu "zaczęłaś już się uczyć do ...? Bo ja tak." na miesiąc przed testem ![]() Najlepsze jest to, że niektóre osoby potrafią uskuteczniać obie taktyki naraz To się nazywa schizofrenia...
|
|
|
|
#2802 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co najciekawsze dzieci nie chcą miec solidarnie (i moja siostra i jej mąż), ale takie sytuacje musi znosić tylko ona. No bo jak to... kobieta nie chce mieć dziesięciorga dzieci??? Niepojęte! Cytat:
Musieliby mnie siłą od kogoś odczepiać po takim tekście ktoś zarwałby w ryja i to porządnie. Co za chamstwo...Cytat:
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to dotyczyło wysiadających i zatrzaskiwania drzwiami.. Już nie pamiętam
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem urządzania awantur kierowcom autobusów za to, że przyjechał spóźniony i narzekanie, że taka zła linia -.- A nikt nie rozumie, że w drugą stronę jest ogromny korek i autobus ma opóźnienie przez niego właśnie.
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kalinka ale czasami wystraczy mieć szczęście żeby zdać i to na 4,5 a nawet na 5 sama też tak miałam, że się nie uczyłam do egzaminu a zdałam go bardzo dobrze mówie o egzaminie ustnym gdzie była pełna improwizacja ale wiedze miałam wiec tacy ludzie mnie nie dziwią ani nie irytują ![]() Zdarzają się sytuacje w których profesor sprawdza jak mu się podoba, np. pierwsze 10 prac ma 5, potem 4,5 , 4 itd. Koleżanka na psychologii tak miała, napisała dobrze egzamin a nie zdała poszła okazało się że jej praca nie była sprawdzana, potem dostała 4,5 i nic więcej nie mówiła.Z tym, że się pytają miesiąc wcześniej czy się uczysz bo oni tak a potem mówią, że się nic nie uczą tu się z Tobą w pełni zgadzam
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Co do starszych pań. Ostatnio miałam bardzo ciężki dzień w pracy, jechałam tramwajem. Wsiadła jakaś starsza pani, ustąpiłam jej, a ona: "Co z taką łaską?! Krzywda Ci się stała jakaś?!" Minę miałam faktycznie nietęgą, bo byłam bardzo zmęczona, ale mogła sobie taki tekst darować, zwłaszcza że jej ustąpiłam bez żadnego proszenia
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba było usiąść z powrotem
żartuję oczywiście, ale jak się mina ustępującej nie podoba to niech może w takim razie w ogóle nie siedzi
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha, to jedna z rzeczy, których się nauczyłam w czasie pierwszego roku: osoby wprowadzające nerwową atmosferę (ja już zrobiłam... nauczyłam się... umiem to od dawna...) zazwyczaj są tymi, którym kiepsko idzie
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie az obrazek stworzyłam
![]() zastanawiam się kto planuje tereny zielone czy coś pod blokami, czy on myśli że ludzie to pacman i skręcają tylko pod kątem 90 stopni? Rysunek przeze mnie tutaj wrzucony nie jest jeszcze tak drastyczny jak niektóre twory. Ludzie i tak wydeptują ścieżkę żeby przejść szybciej, mówię: przykład który daję jest dość lajtowy, wiele się tutaj nie zaoszczędzi, ale sama często wędruje i wędruje by obejść w koło najdłużej jak możliwie by dojść w końcu do upragnionego celu i po co? Jeszcze świetnie jak chodniki są bardzo wąskie i mają wybrzuszenia ciekawe jakim cudem osoba na wózku ma sobie lawirować pod kątem 90 stopni to tu to tam. I to w taką pogodę, albo jak jest śnieg |
|
|
|
#2815 |
|
ma zielone pojęcie
|
Też mnie coś takiego nieziemsko irytuje... O kładzeniu chodników na niewyrównany teren nie wspomnę
Po 2-3 latach już nie ma chodnika tylko jakieś niewiadomoco
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
ta dokładnie i weź sobie lawiruj po takim... nie wiem jak to nazwać bo to nawet nie chodnik, wózkiem starszego typu z dzieckiem w środku albo na wózku inwalidzkim. hitem są drzewa wyrastające na środku chodnika, gdzie korzenie i gałęzie też wychodzą spod ziemi i robi się taka CUDOWNA fala
zabić się o to idzie
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetny rysunek Muszynianko
![]() I ten Pacman ![]() A powiedzcie mi kto normalny stawia blok... krzywo? Musiałam sobie podłożyć pod krzesło na kółkach dywanik, bo inaczej krzesło zjeżdża w dół Bo cały blok jest taki krzywy ![]() |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
prawda, hotelowce u mnie się zapadają pod ziemię (!!!)
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
Mucha, cudowny obrazek!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

To się nazywa schizofrenia...
ale wiedze miałam
Minę miałam faktycznie nietęgą, bo byłam bardzo zmęczona, ale mogła sobie taki tekst darować, zwłaszcza że jej ustąpiłam bez żadnego proszenia

Po 2-3 latach już nie ma chodnika tylko jakieś niewiadomoco