|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Cytat:
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zastanawiam się czy nie powinnam iść z tym moim oparzeniem do lekarza jednak. Kurcze to tak brzydko wygląda.
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiedziałąm jak mam się zachować, czy się śmiać czy co...;D
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam odmrożone nadgarstek, na w-f zwichnęłam i nauczyciel od w0f spryskał mi lodem w spreju i mi odmroził. Miałam strasznego bąbla z wodą, strasznie bolało, musiałam chodzić na opatrunki do szpitala. Do dziś mam blizne, a odszkodowania nie dostałam;/ to było akurat na Moją studniówkę.
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was!
TŻ wczoraj się spisał, romantyczna kolacja we dwoje, dostałam od niego piękną bransoletkę z obrony i wielkiego misia.. ahh to był cudowny wieczór. Dziś rano byłam na kontroli z ręką i powiedzieli mi że w piątek zdejmną mi gips i tylko opaskę jakąś mi dadzą bo łądnie się zrasta i w ogóle. Pogoda u nas średnia dziś , a chciałam poopalać się. Ja też bym poszła z tym oparzeniem do lekarza, bo może się brzydko goić.. i mogą zostać blizny. malinka_070190 to malec się natrudził Kurcze jak mnie boli brzuch dostałam @ i jak zwykle umieram
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna która romanczycznie spędziła czas hihiA co do ręki to fajnie, że tak dobrze się goi ![]() Ojj ja też na dniach mam okres dostać i już się tego boje
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kucharki, jak masz sprawdzone osoby to ja bym brała kucharkę, ja niestety nikogo takiego nie mam więc nie mam wyboru ![]() Cytat:
Jedno co dobre to że szybko się upijam ale tak samo szybko trzeźwieje, wszyscy mi zazdroszczą że raz dwa jestem trzeźwa i mogę znowu pić![]() Cytat:
Cytat:
Ja u lekarza nie byłam i na szczęście samo jakoś przeszło ![]() Moja mama to raz tak się załatwiła ze całe nogi sobie spiekła i rano chce wstać z łóżka i nie mogła, tak ją bolało jak chciała chodzić że łzy w oczach miała, masakra ![]() witam i miłego dnia życzę |
||||
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję obron
![]() a ja muszę się wam wyżalić... w zeszłym tygodniu byłam 2 razy w jednej firmie w sprawie pracy (rozmowa kwalifikacyjna, później dzień próbny). Narobiłam się przygotowując dla nich jakieś analizy i raporty i mieli się wczoraj odezwać. Mieli wybrać między mną a jeszcze jakimiś dwoma osobami i nawet nie zadzwonili Normalna kpina.Jak można się nawet nie odezwać do kandydata, żeby powiedzieć jemu, że nic z tego! A najgorsze jest to, ze odpadłam najprawdopodobniej dlatego, że za daleko mieszkam Kurcze.. nie im oceniać czy 'będzie mi się chciało' dojeżdżać ponad godzinę do pracy Mam doła przez nich...
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
agata_slomka nie smutaj
wiem łatwo się mówi, ale też to prerabiam... wierzę w to że wkńcu do Nas uśmiechnie się szczęście i dostaniemy pracę marzeń, gdzie nie będzie nikomu przeszkadzało czy dojeżdzamy, czy nie , czy szef to znajomy, czy jesteś z polecenia.. Najgorsze jest to że nie mają kultury/odwagi? żeby zadzwonić że niestety ale nie zatrudnimy Pani. aa swoją drogą macie jakieś sposoby żeby przeżyć te ciężkie dni?? bo mi totalnie nie pomaga nic ketonal, zioła, nospa, nawet tabletki anty nic a ja się męczę nie raz mam tak że ląduję na pogotowiu tak boli. Będę wdzięczna za każdą rade
|
#879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz aż tak bolesne okresy? a może po prostu termofor na brzuch? Polecam też ćwiczenia rozluźniające. Ja stosowałam akurat na bóle głowy, ale pomagało.
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak poszukiwałam pracy, wysłałam około 60 ofert, byłam na 5 rozmowach, po których nikt do mnie nie zadzwoniłam, jeden koleś opieprzył, że jak chcę pracować w terenie to powinnam iść do technikum, bo on po studiach nie przyjmuje nikogo, wyszłam prawie z płaczem a reszta ofert pozostała bez odzewu Tak więc nie przejmuj się tym, bo takie sytuacje tylko dołują i nie motywuja do dalszego szukania pracy
|
|
#882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja jestem z natury osobą, która tego potrzebuje i jak tylko zdarza się okazja to kleję się do TŻta jak tylko mogę a że jemu to nie przeszkadza to tylko się cieszyć Cytat:
![]() A co do wesela z kucharką, to jeśli to jest sprawdzona i w ogóle, to ja bym się możliwe, że zdecydowała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z ręką dobrze, że już lepiej ![]() może ciepłe okłady? byle nie za ciepłe i nie za dużo.. mi pomaga zazwyczaj.. i jeszcze lekki masaż.. takioe zwykłe ruszanie ręką a dużo daje..
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
mi na bóle podczas okresu zawsze pomaga cieply okład/termofor.
pojechałam gdzieś tam z TŻ, miałam zajrzeć do rossmana.. i kurcze tak mi się chciało do WC, że nie pojechałam i nic nie kupilam :[ no gdzie wyyyyyyyyyyyyyy
Dla takich chwil warto żyć! ![]() 04.01.2014r. Edytowane przez 19monisia89 Czas edycji: 2011-06-07 o 16:11 |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co tu tak ciiichooo?
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny raz już się z wami witałam. Nie udzielam się, ale staram się czytać co tu piszecie... Przeglądam też inne fora i tak teraz zwrocilam uwage na pewna rzecz.... Mój ślub odbędzie się 08.06.2013. Zarówno ja jak i mój TŻ będziemy się w tym samym roku bronić. Nie wiem dokladnie w którym miesiącu, ale bardzo dużo ludzi pisze że wyeliminowala czerwiec jako date slubu ze względu na obrony, sesje itp. My w sumie w ogóle o tym nie pomyśleliśmy. Myślicie że będzie ciężko pogodzić koncówkę studiów i przygotowania do ślubu??? Może któraś z was tez jest w podobnej sytuacji...?
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Majka
![]() W podobnej sytuacji nie jestem, ale broniłam się we wrześniu i powiem Ci, że z samą obroną jest mnóstwo załatwiania, nauki, dokańczanie pracy zajęło mi więcej czasu niż napisanie połowy całości spałam po 3 godziny na dobę i miałam wszystkiego dosyć. Nie wyobrażam sobie do tego dołożyć jeszcze przygotowań do ślubu.....
|
#887 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się stało, że zaczęliście się lubić?![]() Cytat:
Cytat:
lekarz coś na pewno dobrego przepiszeCytat:
Może kiedyś się do nas szczęście uśmiechnie![]() Cytat:
Wydaje mi się, że jeśli dobrze się zorganizujecie to Wam się uda Jeżeli powoli zaczniecie się przygotowywać to nie powinno być problemu |
|||||
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za rady dziewczyny wypróbuję wszystkie
po koleji oczywiście.Właśnie o tych tabletakch aulin słyszałam też dobre opinie że pomagają i w ogóle, ale ostatnio lekarz nie chciał mi ich przepisać, a ketonal to bez niczego mi wypisuje...chore.... Majka_89 jak jesteś dobrą organizatorką to dasz radę pogodzić przygotowania i ślub. Fakt z obroną jest duże zamieszanie i trochę stresu, ale jak będziesz miała obrone na początku czerwca to możesz to pogodzić.
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na bolesne @ polecam gorący prysznic
|
#891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzięki za trafną uwagę. ![]() agata_slomka a masz jakieś konkretne ćwiczenia na myśli?jak tak to o podpowiedź
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę w takiej sytuacji i z tego względu stwierdziłam, że ślub odłożę na późniejszy miesiąc, żeby nie było kolizji miesiąc w te czy we wte jeśli mam mieć TŻ jako męża do końca życia to poczeka a nie chce żeby mi wszystko na raz w jednym miesiącu i, nie daj Boże, w odstępie kilku dni wypadło
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zanim zaczęłam brać tabletki anty miałam okropnie bolące okresy, do tego stopnia, że wymiotowałam albo mdlałam. To właśnie dlatego zaczęłam je brać. Teraz czuje tylko lekki tępy ból. Z tabletek to zawsze mi ibuprom dawał ulgę i też 2 tabletki i do tego jeszcze no spa. a ja niedawno wróciłam do domu od gina. Było oberwanie chmury a ja z Tż-tem czekaliśmy w poczekalni u gina aż przejdzie ale nie przechodziło Dobr ze, że jakaś kobieta, która wyszła od lekarza zlitowała się nad nami i nas podwiozła do mnie ale i tak byliśmy cali mokrzy zanim weszliśmy do samochodu Jeszcze nigdy nie widziałam u nas tak zalanych ulic![]() A co do gina to znowu zmieniła mi tabletki
|
|
|
|
|
#895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajna randencja;D Ja z moim jutro się widzę... Potem w niedzielę i znów dopiero w sobotę (do egzaminu będzie zakuwał), ale potem... studia wolne, praca wolne (nauczyciel) i nadrobimy cały czas... Nie mogę sie doczekac ![]() Cytat:
Moim zdaniem ze względu na stres, naukę, zalatanie, zmęczenie itd to nie jest najlepszy pomysł.
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
W tv mówili, że nad zachodnią Polską mają przejść trąby powietrzne
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie dziś też popłakałam... Pamiętacie jak byłam na tej rozmowie o prace??
Zadzwonili i powiedzieli, że nikogo nie potrzebują teraz, a po chwili zadzwonili do Mojej szwagierki, że chcą ją przyjąć. Poczułam się jak jakiś śmieć. Mogli powiedzieć, że jest kolejka czy co, a oni mnie w chu... zrobili. I nie wiem w czym jestem gorsza?? ale dobrze niech ona idzie, bo starają się o dziecko, a ona teraz w chłodni robi i narazie nic z tego nie wychodzi...Co do bólów brzucha to ja mam straszne przy okresie.;/ W Polsce to nawet kilka razy na zastrzyku byłam tak mnie bolało, a teraz biorę na receptę ibuprofen i pomaga mi jako tako. dastin hmmm... sama nie wiem jak to wyszło, żę zaczeliśmy się akceptować nawzajem;p Chyba dlatego, zę mieliśmy wspólnego znajomego i w tym samym czasie rzucili nas nasi partnerzy poprzedni. No i tak jakoś wyszło
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Co do boli miesiaczkowych - goraca kapiel jest niewskazana, tylko letnia i pamietajcie im macie obfitsze krawienie, tym mniej boli...
A ja mam dzis depreche powazna, placze po katach, by nikt nie widzial - 7 tygodni bez rodziny i TZta - nie wytrzymam, nie chce!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

hihi
Ale spokojnie spokojnie mamy jeszcze tylko miesiąc, żeby wymyślać. Potem lecimy zaklepywać salę...

Normalna kpina.
Kurcze.. nie im oceniać czy 'będzie mi się chciało' dojeżdżać ponad godzinę do pracy 

lekarz coś na pewno dobrego przepisze
o podpowiedź