|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Montii spokojnie, Kaśka była zawsze gruba, jak zaczęła chodzić tak jest teraz szczaw. Młoda ma 7 lat 21 kg i chyba z 120 cm, czyli 25 centyl. Niektórzy mówią, że jest chuda a ona jest po prostu drobna.
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiego lekarza w końcu wybrałaś, na nfz czy z abonamentu? wanilia- moja tak różnie podnosi główkę, ale odkąd ćwiczymy, to widzę poprawę w tym względzie. dobrze sobie coś na głowę włożyć, jak się dziecko podnosi (głupio wygląda, ale działa )
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-07 o 16:14 |
|
|
|
|
#1683 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A ja od rana próbuje napisać. Franek też zalicza dziś marudersa to już 3 dzień. Tylko wczoraj poza domem było ok. ale to pewnie popisówa.
I najgorsze jest to ze on jest spiący co chwila. Rano go polazylam w lezaczku kolo pralki i zasnal wlaczonej pralki no to juz go zostawilam i nie wyjmowalam - pospal z 30 minut, obudzil się wiec biegne - witam się z nim mówię jaki piękny dzień, ale gdzie tam dup.a znowu maruder. Potem zasnął mi na rękach więc zaniosłam do łózeczka obudził się po godzinie - no to znowu idę z uśmiechem - a ten ma znowu kryzys istnienia, teraz tez spi nawet nie wiem ile, ale pewnie z godzina juz bedzie i zaloze się ze się obudzi nie w humorze![]() Cytat:
ja myslalam ze karuzele moga byc dluzej zabawka dla dzieci ![]() Cytat:
Iza właśnie chcialam to sprawdzic i dzis malego polozyc wczesniej, zaczac kapiel o 19:30 i zobaczyc co się bedzie dzialo. No ale on caly dzien przysypia wiec juz sama nie wiem ![]() A co do ludzi, to ja tego zupelnie nie rozumiem. Wczoraj bylam z malym w pracy i byla zona prezesa, ktora jak odeszlam na zwolnienie miesiac przed porodem przyszla w nastepnym tygodniu do nas do pracy alez mnie wkur**** już jej chcialam powiedziec, ze to nie pielucha jest taka duza - ale stwierdzilam ze nie bede robic Franowi reklamy![]() Cytat:
Cytat:
fajne rzeczy, choc body takie cieplejsze. Cytat:
w sumie to nie jest taka zielen tylko zonkil raczej - zoltozieloneCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a hulahop moze i ja kupie ![]() Cytat:
Cytat:
ehh moja pediatra tez slaba. Franek oczywiscie sie obudzil nieszczesliwy, wzielam go do salonu, usiadlam chcialam pogadac ale on juz spi ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Monti jak znajdziesz chwile zmierzysz mi ta mate?
|
||||||||||
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zrobić by link był ukryty pod nazwą, bo chce suwaczka zrobić z "Natalką" a nie potrafie
|
|
|
|
|
#1685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
waży na pewno powyżej 5kg, ale dokladnie dowiem sie za tydzien bo mamy szczepienie Cytat:
Cytat:
bo u Nas też są zielone.... ![]() Cytat:
robie Jej taką "kołyskę" a na brzuszku łanie trzyma główkę ?? |
|||||
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
a my mamy dzis 6 tyg.
![]() Jak klade Franka na brzuszku to jakby dodac skorupke idealny zolwik
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zona prezesa nie do przebicia... ![]() Moje dziecko w koncu dzis normalnie jadlo ![]() ![]() ![]() 5.30 - 130 9.10-120 12.10-110 15.10-150 Jupi bo juz mnie wkurzalo jedzebnie 90ml;p jak ona taka stara baba jest;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-07 o 16:45 |
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha kolejne szczepienie kazali nam zrobić po 6 tygodniu marsylia jak czytam twój opis Franka to jakbym czytała o Nadii, odkąd zaczęły się upały jest po prostu nieznośna co do żony prezesa to trzeba było jej zareklamować Franka ;P montii a co ci ta twoja genialna lekarka powiedziała na zielone kupki ?? iweczka jak robić tą kołyskę ?? tak na brzuszku trzyma główkę i w pionie też ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
tajka
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
bo nie mamy pieniadzy zeby kupic mieszkanie... ja mieszkam z tata i bratem a tz z rodzicami i 2 bracmi
wiec na razie nie ma opcji nie stety i dupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
a zapomnialam Mirabilka maly i zaba wymiatają
![]() Tajka Lenka jak pilot bombowca wygląda - ona ma tyle wlosia ze Franek pewnie jak pojdzie do przedszkola ja dogoni |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klękam na podłodze łącze Jej stopki i opieram na swoim brzuchu, potem Jej lewą rączką łapię lewą stópkę i tak samo z prawą łapie Ją swoimi rękami za nóżki i ręce, przechylam na boczek i naciągam w swoją stronę do siadu i tak kilka sekund potem na drugi boczek i to samo ehhhhh nie wiem czy zrozumiale napisałam... ale może lepiej skonsultuj sie z jakims fizykoterapeutą lub innym pediatrą, bo tak samemu ja bym bała się robić takie ćwiczenia |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja je na razie paca łapką oj konsumentka, wczoraj chciała tacie chrupka zakosić ![]() miałam kiedyś hh, ale wywaliłam ta zona prezesa to jakaś dziwna ![]() Cytat:
![]() a żółwik przesłodki Cytat:
a wsadziłam na głowę cały luk z zawieszkami, to było na co popatrzeć ![]() właśnie sobie potańczyłam, zmęczyłam się totalnie, ale jaka pozytywna energia i Nadia miała ubaw z mamy skaczącej galarety gosiawolna-
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-07 o 16:53 |
|||
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Castia gratuluję 3 miesiećy
![]() gosiawolna Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tempa jestem przez ten upał strasznie to brzmi tity dziękuje za pocieszenie
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale z cyckiem to zawsze nie wiadomo ile dziecko zje ![]() Cytat:
szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. W ogóle widzę że łatwiej mi robić z siebie idiotę niż mężowi. Ostatnuo śpiewałam piosenki na cześć kupy własnej twórczości. Zdarza mi się też spiewać piosenki jak Franek robi kupę które składają się tylko z jednego słowa - kupa ale za to w wielu barwach głosu.A co do żony prezesa - to obawiam się że nie będę miała gdzie wracać przez nią ![]() a zanim przyszla jej maz powiedzial mi ze ona sie zastanawia czy przyjsc ale nie chce bo mnie nie lubi, bo on w domu mowil o mnie zawsze duzo dobrych rzeczy, ze mu pomagam, ze beze mnie nie dal by rady ![]() Wczoraj zjadlam kawalek fety uwielbiam fete. w ogole jak zaczelam czytac czego nie mozna jesc podczas karmienia - to niczego nie wolno a z owoców to tylko banany - i byl dopisek jako jedyne z cytrusów
|
||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mała leży na pleckach i łapie Ją za rece/nózki to obracam Ją np. na prawy boczek i wtedy swoją lewą ręką tak jakby Ją ciągne do siebie... aż ona prawie siada i wtedy musi utrzymać główkę jej nie wiem jak to napisać..... bo to skomplikowane jest :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-07 o 17:14 |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piosenka kupa musi być przebojem To rzeczywiście musisz na nią uważać, skoro tak sprawa wygląda ![]() feta ![]() z ta dieta to jest tak, ze co kraj, to obyczaj, specjalnie jak karmiłam to sobie czytałam, jak to wygląda np w Ameryce Południowej i nie ma tam tylu obostrzeń, co w Polsce. Odkąd to banan jest cytrusem
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
Przyszła karuzela
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jadłam jabłuszka, jem też truskaweczki w ogóle powoli urozmaicam swoją diete o kolejne produkty
|
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego uważasz, że je za mało? Ja jem fetę i wszystko jest ok. Jem banany i też ok. Jem też jabłka i truskawki. Dzisiaj będę jadła brokuły. |
||
|
|
|
#1705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz wczoraj tak spiewal malej... byla sobie zabka mala rere kum kum rere kum kum, przyszla mama kotka zbila rere kum kum rere kum kum a skorupki wyrzucila rere kum kum bec ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Ja brokuly jem od porodu....bo mialam malo zelaza a co nie mozna???
|
||
|
|
|
#1706 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pani doktor, też mi coś...Cytat:
ale te terminy też mnie dobijają, w sumie nie wiem jaka różnica abonament czy nfz, i tu i tu trudno się dostać a chciałabym chodzić do jakiegoś stałego lekarza, nie zmieniać w zależności od terminu, wydaje mi się to ważne przy małym dziecku Cytat:
a trzeba było zrobić ![]() Cytat:
śliczny ![]() Cytat:
współczuję... Cytat:
wyobraziłam sobie ![]() z jakiej galarety tak w ogóle ![]() ja śpiewam takie głupoty czasem że aż szkoda że nikt nie nagrywa też poematy o kupie układam jak marsyliaCytat:
no właśnie, jak pisałam wyżej, mnie też się zdarza takie śpiewać a Krzysiowi się to strasznie podoba, hehe |
|||||||
|
|
|
#1707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdrosna baba Cytat:
Cytat:
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
odwiedził nas mój brat, nie mógł się nadziwić zmian u Tymka,a nie widzial go niecałe 3 tyg
![]() maryslia, ja mam karuzele w spadku od kolezanki, jej córa ma teraz 9miesiecy, z ja mam ta karuzele od 3miesiecy stwierdzila ze ta karuzela jest zagrozeniem dla dziecka, bo JUla ciągneła z całej siły aż w koncu spadł na nia ten pałąk, i mamusia zdemontowala zabawke i ja dostalamtraicionera, u mnie w przychodni szczepia po 8 tyg, a wiem ze tutaj kobietki ida po 6tyg. takze co przychodnia ma inne wymagania. ależ mi było żal ubranek-bo robilam dzis porządki u Tyma w komodzie
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy każdej ciociuni i buziaka ślemy
no własnie na temat skrzypowity zdania podzielone i sama nie wiem ale jak wanilka bierze to może i ja będę brać. choć bardziej skłaniam sie ku Feminatalowi miałam takie piekne włosiska po nim ![]() moje dziecię jest dziś jakoś dziwnie arcygrzeczne nie wiem czy szykuje coś na wieczór czy coś ale jestem pod wrażeniem![]() właśnie pizza się piecze bo już z nudów zrobiłam ![]() aaa i sprzedaliśmy w koncu nasze auto no ale jak było to mogłam gdzieś wybyć bo TZ jechał do pracy swoim a teraz będę siedzieć na dup.ie coś za coś....![]() Montii no niezł ta pani doktor Fabianek ładnie ważygosiawolna ojjj współczuję ci. ja nienawidzę rozłąki z TZ.biedna jesteś ![]() ale bardzo dzielna. ![]() ja dziś zjadłam perwszy raz młodą kapustkę gotowaną. czekam na rezultaty ![]() wcinałam truskawki w niedzielę i cisza wiec zielone światło mam na truskaweczki mniammmm jupiii co do podnoszenia, to moja już sie dźwiga jak jej daje rączki . w ogóle to jest taka sztywna że spokojnie głowę trzyma w powietrzu. i na brzuszku jak leży też super głowę trzyma. więc w tym temacie u nas super![]() jesteśmy teraz na etapie machania rękami i nogami we wszystkie strony świata. czasem mam wrażenie że zaraz odfrunie tak wiosłuje ![]() i szarpie bodziaki bardzo rączkami. a jak jest nago to się ciągnie za cycki i wyciąga sutki i w ogóle się szczypie po ciałku jakąs taką ma fobię![]() chyba bada co posiada
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-07 o 18:20 |
|
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

martwi mnie tylko że z chorym dzieckiem tak latać nie będę a o wizyty domowe trudno, no ale cóż
)

kretynka nie mogła grzeczniej 
jak kąpię małą to nie mogę sie potem wyprostować bo sie tak pochylam nad wanienką.

jak marsylia