|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Przytycie:
I. micha p³atków czekoladowych kulek z mlekiem; serek danio waniliowy II. 2 kanapki (po 2 kromki chleba ka¿da) z: serem, pomidorem/serkiem topionym z cebul± i szczypiorkiem III. 2 miski zupy szparagowej z ca³± paczk± groszków ptysiowych IV. miska nerkowców; jab³ko V. 2 pomarañcze; jogurt naturalny z wkrojon± pomarañcz± i kulkami czekoladowymi Mo¿e byæ?
Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:57 |
|
|
|
#3722 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
wrzucam poprawione -
Cytat:
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 663
|
dziewczyny, czy codzienne jedzenie mas³a orzechowego moze miec jakies, nie wiem, negatywne skutki??
(chocia¿by w postaci tycia), po prostu, czy mas³o orzechowe mo¿e byæ codziennym sk³adnikiem zrównowa¿onej diety? (oczywiscie nie poch³aniane w ilo¶ci pó³ s³oika na raz)
|
#3724 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
uuu
![]() i jak?... |
|
|
|
#3725 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Proszê o ocene R :¶niadanie: 6:30
jaglana(pó³ szklanki) gotowana na wodzie+ garsc truskawek i garsc rodzynek przek±ska o 12:lód waniliowy 14:45 obiad: pó³ torebki bia³ego ry¿u ze zmiksowanymi truskawkami z kefirem. 18:30 pó³ puszki tunczyka w s.w. ³y¿ka bia³ego sera i ogórek kiszony. bilans napojów: 2 kawy i 2 litry wody |
|
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
ale u mnie w sumie mas³o pojawia siê niemal¿e codziennie i ¿adnych takich skutków póki co nie zauwa¿y³am.. my¶lê te¿, ¿e mo¿e to zale¿eæ od samej jako¶ci mas³a, bo wiadomo, ¿e takie napakowane cukrem i bóg wie czym jeszcze prêdzej mo¿e komu¶ zaszkodziæ w jakim¶ tam stopniu.. natomiast ju¿ takie naturalne, bez ¿adnych zbêdnych dodatków i z porz±dn± ilo¶ci± orzechów (a najlepiej hand-made, bo wtedy wiadomo co jest w ¶rodku ) nie powinno chyba szkodziæ, tak± mam przynajmniej cich± nadziejê..
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
w nadmiarze wszystko tuczy
ale nie zapominajmy ¿e to nie t³uszcze, ale wêglowodany s± g³ówn± przyczyn± tycia, wiêc bez obaw ![]() mas³o orzechowe to dobre ¼ród³o nnkt, ale najwa¿niejsza jest ró¿norodno¶æ. jednego dnia mas³o, a drugiego 'prawdziwe' orzeszki i jest ok. no i najlepsze by³oby jak najbardziej naturalne
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
¦CIANA
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oo, a jakie to mas³o? gdzie znalaz³as? chyba bede musiala sprobowac kiedys zrobic takie domowe
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
no, raz przesadzi³am i dosta³am wysypki - raz.
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
___
Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-06-07 o 19:54 |
|
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://static1.tradoro.pl/3592/dzemy...oarchidowe.jpg przepraszam za OT
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
wrzucê U. mega ¼le siê czujê. ( albo przegiê³am z ruchem albo siê przegrza³am. )
1¶n - miska domowej granoli ( p³atki owsiane, gryczane, orkiszowe, otrêby, migda³y, orzechy w³oskie, laskowe, rodzynki, miód, jab³ka ) z jogurtem, kromka ¿ytniego z mas³em orzechowym. 10 km biegu 2¶n - w biegu, activia naturalna 300 ml. ( w ogóle nie by³am g³odna. ), kawa latte. obiad - sa³atka - spora - sa³ata, cykoria, wêdzony ³oso¶, czarne oliwki, pomidor, ogórek, papryka, ocet balsamiczny, sos koperkowy. kawa latte podwieczorek - spora pier¶ z kurczaka grillowana. kolacja - micha twarogu zmiksowanego z jogurtem i jagodami. zero apetytu i zaraz umrê.
|
#3736 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Ja polecam mas³o migda³owe. Kupi³am trzy dni temu w sklepie ze zdrow± ¿ywno¶ci± - jest naprawdê pyszne.
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
dok³adnie.. ten i poprzedni jad³ospis ca³kiem ujdzie..
|
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to chcê je wzi±æ
|
|
#3739 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ja kupi³am takie z samych migda³ów, bez ¿adnych innych dodatków i jest bardziej p³ynne od takiego z np. Sante.
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Jak mo¿na tyæ, spozywaj±c albo prawie 0 posi³ków albo 4-5 dziennie?
u mnie efekt jest podobny, przybywa tu i ówdzie.... nie rozumiem. nie jem nic- tyjê. jem w miarê normalnie- to samo.... Rozwalony metabolizm...ale jak to "wyg³adziæ"????????? |
|
|
|
#3741 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziêki. Co¶ siê ¶rednio dzi¶ czujê, chyba upa³y mnie trochê wykoñczy³y. Sa³atka w kafejce by³a, nie robiona w domu. ![]() Ja migda³owe te¿ robiê - blender mi siê bardzo przydaje, dodajê trochê soli morskiej i jest pycha.
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie
¶niadanie: serek wiejski [200g] z paczuszk± musli [50g], jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem trzcinowym pó¼niej: big milk II ¶niadanie: du¿a gruszka, kajzerka z serem ¿ó³tym, wêdlin±, majonezem i warzywami obiad: opakowanie warzyw na patelniê z ró¿nymi przyprawami, puszka tuñczyka w zalewie pó¼niej: kawa z mlekiem kolacja: serek wiejski z gar¶ci± mieszanki bakalii (pestki dyni, rodzynki, migda³y, pestki s³onecznika), dwa kawa³ki chleba wieloziarnistego z almette, sa³at±, rzodkiewk± i pomidorem chcia³abym mieæ mniejszy apetyt ze wzglêdu na upa³y. a niestety siê cholernie zwiêkszy³ i burcza³o mi w brzuchu nawet po ogromnym talerzu warzyw. gdzie przewa¿a³y niby syc±ce ziemniaki. :<
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-07 o 20:09 |
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Przestancie ja oceniac, ona musi sie isc leczyc. Oceniajac jej jadlo kopiecie lezacego. To, ze wstawi wieksze jadlo NIC nie zmienia. W leczeniu ED nie chodzi o jedzenie wiekszej ilosci pozywienia.
Cytat:
Pamietaj tez, ze maslo orzechowe = duzo tluszczu, a tluszcz w polaczeniu z weglami prostymi szybko tuczy wiec maslo na chlebku pszennym to prosta droga do tycia. No ale jak masz dobry bilans kcal to nawet to cie nie utuczy ;-). Dla mnie np sposobem na zaprzestanei chudniecia sa placki owsiane z bananem i maskem orzechowym ![]()
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Przestancie ja oceniac, ona musi sie isc leczyc. Oceniajac jej jadlo kopiecie lezacego. To, ze wstawi wieksze jadlo NIC nie zmienia. W leczeniu ED nie chodzi o jedzenie wiekszej ilosci pozywienia.
Santos.... ja nie mam ED...28 latki przy wadze 67 kg to nie materia³ na wychudzon± anorektyczke i problem z ED ))no sorry.... |
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: ile wazysz na ile wzrostu?
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet nie myslalam zeby ³±czyc maslo orzeszkowe z chlebem, tym bardziej bia³ym, poza tym to chleba nie jadam w ogole najbardziej kocham wyjadac to maslo prosto ze s³oja albo czasem jem tez z marchewk± albo selerem naciowym ![]() noooo takie placki owsiane z maslem i bananem to ekstra anty-R po³±czenie
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-06-07 o 20:20 |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
..i te¿ mam mega apetyt mimo upa³ów w dodatku mam wra¿enie, ¿e strasznie od nich puchnê i ogó³em muszê piæ duu¿o wody, pokrzywy i zielonej herbaty, ¿eby jako¶ siê czuæ jak cz³owiek, a nie jak balon ! moje U: 1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek na mleku, z bananem, mas³em orzechowym i wie¶niakiem 2¶niadanie: du¿a bu³ka grahamka na pó³; z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem, z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i d¿emem wi¶niowym (czyli ostatnio standard ); miseczka czere¶niobiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u na mleku z pra¿onym jab³kiem, cynamonem i rodzynkami przek±ska: pasek gorzkiej czekolady, gar¶æ orzechów laskowych, du¿a kawa z mlekiem i miodem kolacja: bu³ka ¿ytnia ze s³onecznikiem na pó³; z mas³em, wêdlin± z indyka, pomidorem i szczypiorkiem, z mas³em, twarogiem pó³t³ustym, rzodkiewk± i szczypiorkiem po: marchewka
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-07 o 20:25 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

) wiêc proszê o jakie¶ wskazówki jak stopniowo rozkrêciæ metabolizm- mam zamiar rzuciæ dietê na rzecz æwiczeñ... wklejam ogólny zarys tego co planujê je¶æ- jak wyjdzie zweryfikujê wieczorem
Nadal ma zamiar trzymaæ wêgle na niskim poziomie, bo po prostu tak czujê siê lepiej..
(chocia¿by w postaci tycia), po prostu, czy mas³o orzechowe mo¿e byæ codziennym sk³adnikiem zrównowa¿onej diety? (oczywiscie nie poch³aniane w ilo¶ci pó³ s³oika na raz)

¦CIANA

) to chcê je wzi±æ