Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 17:59   #1831
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Ale tu ruch! normalnie nie mialam kiedy doczytac, teraz TZ wyszedl z mala na krotki spacer przed karmieniem, mam nadzieje, ze nie bedzie mu wyla)
u nas noc boska, mala zasnela pieknie o 22-giej i spala do 2-giej standardowo, potem pobudka o 5-tej i 8:30, wiec nawet pospalam, ale za to sniadanie zjadlam dopiero po 11-stej bo byl placz, gazy, ulewanie 3 razy jadla i dopiero o 12:40 wyszlysmy na spacerek i spala do 15:30!
niestety potem zjadla sporo i tak ulala, ze caaaly bodziak zapaprany a potem mega placz i dopiero sie uspokoila jak poszla wielka kupa
chyba ma jakies problemy z brzuszkiem biedactwo moje kochane...
zobaczymy jak dzisiejsza nocka bedzie wygladala.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
-
- już dużo razy pisałam że nie będę wybudzać na karmienie,
zdrowe dziecko samo wie kiedy jest głodne, Gabrysia ładnie przybiera, ładnie je więc PO CO ??? jak potrzebuje snu to śpi, jak jeść - to woła

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a ja miałam DRZEMKĘ
ja tez buzi niczym nie smaruje, bo jak smarowalam te krostki kremem poleconym w aptee to jeszcze bardziej czerwone sie robily, mprzemywam tylko buzie rumiankiem i tyle
a nie wybudzam juz tez, wybudzalam pierwsze 2 tygodnie bo potrafila dlugo spac w nocy za dlugo a teraz juz je dosc regularnie, za wyjatkiem kilku marudnych dni- patrz dzisiaj ale zastanawiam sie kiedy zacznie nocke przesypiac dluzej troche niz 4 godzinki... hmmm

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...616726707.html
ja taki kupiłam i fajny jest
tylko te pomiary w uchu to tak jak pisałam dziwne jakies.

teraz sobie spi na ogrodzie
ale nie mam elektronicznej niani i latam tam co chwile
a chciałabym sie koło tż połozyc bo spi sobie...
ech

ps.. POMALOWAŁAM PAZNOKCIE!
zazdraszczam paznokci oficjalnie! Ja jestem nerwus i mala sprawia ze obgryzlam troche i obszarpalam pazury i wygladaja jak kupa
manicure mi sie marzy...

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć, Mamusie!

u nas dziś kiepska nocka i kiepski dzień. Hania przebudziła się o 5:00 do 7:30 coś tam sobie gadała i stękała, marudziła, ja dosypiałam, ale ciężko było... jestem niewyspana, zmęczona, a dziś jeszcze milion spraw do załatwienia. TŻ miał pracę na kompie, więc ja krążyłam, a On z Hanią w domu. Po karmieniu wszystko zwróciła na Niego, marudzi od rana i miała może jedną krótką drzemkę. Hanutek mi się popsuł

Podziwiam zdjęcia Waszych dzidziusiów! Śliczności mamy na wątku Ciekawa jestem, czy gdyby tak wszystkie położyć obok siebie, to czy rozpoznałabym, które czyje dziecko

[oeeesuuu, właśnie dziecko obok usypia ]

To sie razem z Zosia popsuly ja zwalam to na moja mame, ze pojechala i nas zostawila na pastwe losu, saaameeeee....
Co do spotkania to wrzesien jak pisalam chetnei bo bede w Krakowie i Czewie czyli w PL!!!!! wiec spotkajmy sie wszystkie pleeeaassee!!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

A czy kupowalyscie termometr na podczerwien - bezdotykowy ??
Nie wiem, które sa najbardziej dokladne.. Czy standardowe, czy do ucha czy te bezdotykowe.. ?

i jeszcze jedno pytanie - jak pielegnujecie buzke Maluszka?
W ciagu dnia przemywacie woda albo czyms? Smarujecie jakimś kremikiem?
kochana ja juz pisalam, ja myje buzie przegotowana woda i rumiankiem, szczegolnie teraz kiedy ma takie straszne te krostki
nie smaruje kremem chyba ze idziemy na slonce to kremikiem z filtrem.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Helllloł!

W nocy gdy śpi w łóżeczku też puszczamy jej różne szumy, najczęściej deszczyk a biały szum i odkurzacz trzymam na uspokojenie gdyby mocno krzyczała nawet na rączkach.

Każdego dnia Igusia sprzedaje mi piękne uśmiechy i zaciesza też do karuzelki na huśtawce aż się w głos śmieje czasem. Rozbraja mnie tym totalnie.

Boję się z nią sama autem jechać no bo jak zacznie krzyczeć to jej nie uciszę będąc z przodu, trzeba będzie stanąć a wtedy to już mogę zapomnieć o uspokojeniu dziecka bo auto musi w ruchu być. Może jutro spróbuję, najwyżej wrócę z całym majdanem po 5 minutach

Dziewczynki, śliczne zdjęcia maluchów, uwielbiam je oglądać i chętnie każdego dzidziola bym na żywo obejrzała. Może byśmy zorganizowały jakieś spotkanko we wrześniu/październiku? Bo teraz to dzieciaki jeszcze małe, zbliżają się szczepienia no i te upały nieznośne więc może po wakacjach by się udało w jakimś fajnym zacisznym miejscu. Tak rzucam temat bo znalezienie ciekawego miejsca to kluczowa sprawa, tak mi się marzy jakaś fajna klimatyczna restauracja w parku tak aby z wózkami móc pojeździć aby było gdzie usiąść i dobrą kawkę wypić
ja jestem za spotkaniem jak pisalam powyzej! dostosuje sie gdziekolwiek mialoby byc

co do usypiania to u nas czasem doslownie zaraz po jedzeniu odbije sie i 15 minut, a czasem poltorej godziny i leee i leee i leeee. nie ma reguly
co do auta, mam dokladnie to samo, boje sie sama autem z mala jechac, wiec wszedzie jezdze metrem, poza tym wtedy mam ze soba wozek i jest mi po prostu wygodniej, ciekawe kiedy sie przemozemy i wezmiemy nasze kruszyny na samotne przejazdzki?

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
spice ja o to czytałam już przy Zosi i teraz przy Gabrysi sobie przypomniałam o tym i powiem Ci że to naprawdę prawda ,
ja mam DUŻO większy luz teraz niż wtedy ....
wiele rzeczy mnie nie rusza ...
wiele olałam ...
nie chucham, nie dmucham ...
i teraz wiem, że to o wiele lepsze podejście
bo sama jestem spokojniejsza (poza wczorajszym wieczorem ) a przez to dzieci też

była położna (pierwszy raz)
mała waży 4750g
pani nazwała mnie "matką polką" jak powiedziałam że karmię piersią
dziwnie mi się zrobiło ...
zazdraszczam spokoju!

i wagi Gabi!
moja urodzona tego samego dnia a w poniedzialek wazyla 3780

co do karmienia piersia to u nas jakby przyszla polozna a ja bym karnmila sztucznym mlekiem to bylabym wyrodna matka, bo niestety u nas w Norge 9 kobiet na 10 karmi tylko piersia, i ogolnie mam wrazenie te niekarmiace sa szykanowane po troszku co mnei wkurza mimo ze ja chce karmic tylko piersia.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Dzisiejsza noc tragiczna!!! Maly sie obudzil o 11:45 i nie spal do 4 rano
To byl jego debiut w lozeczku, bo zrobilismy przemeblowanie i maly jest teraz ze mna w pokoju
Wscieklam sie troszke na niego w nocy mam teraz straszne wyrzuty sumienia... juz bylam bliska dac mu mm... sutki i piersi po prostu rwa tak, ze placze jak go karmie, a on ma jeszcze czasem problem z zasysaniem wiec potrafi przez 5 minut zasysac i puszczac, a to tak boli karmienie powoli staje sie dla mnie trauma, ale zaciskam zeby. Kurcze boje sie, ze to sie odbija na mleku, ale jak tu sie zrelaksowac???
Ide sie polozyc troszke odespac...

Jak uregulowac dziecko by zaczelo spac nocy, a w dzien mniej? Da sie?
slyszalam ze nie bardzo, mojej sasiadki maly ma 7 miesiecy i dalej woli spac w dzien, pojecia nie mam
kochana a moze to jego reakcja na lozeczko, w koncu nowe miejsce do spania i musi sie przyzwyczaic?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
co to za czopki??

moja ma 37,1, okej temperatura??????
dzisiaj szczepienie
jak mierzysz w dupce to normalna jest do 37.5, tak mam napisane na swiom termometrze, Zosia miala z reguly 37.1- 37.2

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie termometry dla dzieci? Bo jeszcze nie kupiłam i nie wiem jaki wybrać.
ja mam elektroniczny ktory wkladam na 10 sekund w pupcie, niestety trzeba sie liczyc z tym ze zaraz potem jest kupka

wietrze mieszkanie i sie ogarniam bo zaraz bedzie tz z mala

caluski dla wszystkich mam, zdjecia waszych dzidziusiow sa cuuudneee!!!

naogladac sie nie moge!

SIASIEK I LISTOPADOWA, fajnie ze jestescie

Anulinka, Zosiaaa, Krucza i w ogole wszystkie was caluje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:18   #1832
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas byla kolka , na szczęście czopek zadziałał
Dzisiaj jeszcze Pepe nie robił kupy ( tylko w nocy ) i to być może jest przyczyną bólu brzuszka. Wierzę, że to nie przez tą jedną butelkę z bebilonem, którą podałam o 4 rano.
Coś mi laktacja dalej szwankuje, a piersi bolą.
Jak TŻ wróci w nocy, to pewnie wszystko wróci do normy
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:33   #1833
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Mary myśle że rozpoznałabym mojego urwiska....choć kto wie, przy tylu maluchach
Kochana, ja miałam na myśli, czy rozpoznałabym inne dzieci, widząc je wcześniej tylko na fotkach wiem, ze kilkoro na pewno poznałabym

Anula, Częstochowa byłaby super! Zawsze to stówkę bliżej dla mnie, a krakowianki mają też blisko. Ciekawe co reszta na to?

Anulinko, u mnie też problem laktacyjny. Mleka jakoś mniej i na dodatek ból brodawek, że boję się karmić...

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:42   #1834
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, u mnie też problem laktacyjny. Mleka jakoś mniej i na dodatek ból brodawek, że boję się karmić...
Mam dokładnie to samo. Pomimo tego, ze odciągam laktatorem strasznie mnie od wczoraj bolą brodawki. Łzy same ciekną, jak włączam machinę A i wydajność dużo mniejsza. Ostatnią butle ( 120 ml ) odciągałam prawie 45 minut, gdzie normalnie 20-25. W tą noc też na pewno dam bebilon, bo będę sama z Pepe, a laktator zagłusza mi dźwięki ( min. jego płacz ).
Stary 2011-06-07, 18:53   #1835
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dziewczyny a wiecie co u Mattal????
Stary 2011-06-07, 18:57   #1836
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Wieści od Matall:

Edzik miał echo serca, czekają na wyniki + wyniki posiewu kału i moczu. W szpitalu mówią, że Matall przekarmia. Kazali rzadziej karmić, dopaja wodą. Edzik popłakuje, ale dają radę.

vege!
Stary 2011-06-07, 18:58   #1837
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Przesadza na bank, po pół roku to ci już flaczek zostanie, a nie wchłonie, moim zdaniem to za późno. ja po cc juz zamierzam w pasie chodzić
Po pierwszej ciązy i porodzie sn w pasie śmigałam już po tygodniu i nic mi nie jest im wczesniej zacznie sie chodzic w pasie tym bedzie skuteczniejszy tak mysle, ale wiadomo nie przesadzac i po cc nie zakładać po tygodniu
Też kupiłam ten pas. Ile po cesarce można założyć? Eweska planujesz jakoś teraz zakładać? Ty jesteś 5 tyg po cc? Mi minie 5 tyg w piątek.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:01   #1838
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie mogłam wcześniej napisać, bo akurat Hanutce włączył się tryb marudzenia

Anulinko, ja już nie jestem w stanie 120 odciągnąć... 60, max 90 z obu piersi. Więc i tak reszta MM

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ewesko, Spice, ja też kupiłam podobny i noszę, ale strasznie jakoś mi w nim niewygodnie, gorąco.. więc trochę oszukuję i nie jestem systematyczna

vege!
Stary 2011-06-07, 19:05   #1839
spice1985
Zadomowienie

poziomko no podejrzewam że gorąco... Zobaczę jak mi się będzie nosić...

Jeszcze jedno pyt mam do dziewczyn po cc: Wy też miałyście zalecone kontrolę u gin po 30 dniach? Ja tak mam na wypisie, toteż się na jutro zapisałam,ale kurde nadal krwawię I co,mam iść teraz, czy poczekać aż przestanę cieknąć? Niby nie jest to typowe krwawienie, ale zawsze po wizycie w toalecie mam sporo na papierze...Macie też tak? Czy może iść, bo lekarz chce sprawdzić bliznę?

Zęby Hanusi
Stary 2011-06-07, 19:09   #1840
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Też kupiłam ten pas. Ile po cesarce można założyć? Eweska planujesz jakoś teraz zakładać? Ty jesteś 5 tyg po cc? Mi minie 5 tyg w piątek.
Mnie wczoraj minęło 6 tygodni i będe w tym tygodniu zakładac ten pas.

Cytat:
Nie mogłam wcześniej napisać, bo akurat Hanutce włączył się tryb marudzenia

Anulinko, ja już nie jestem w stanie 120 odciągnąć... 60, max 90 z obu piersi. Więc i tak reszta MM

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ewesko, Spice, ja też kupiłam podobny i noszę, ale strasznie jakoś mi w nim niewygodnie, gorąco.. więc trochę oszukuję i nie jestem systematyczna
No nie jest wygodne niestety.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
poziomko no podejrzewam że gorąco... Zobaczę jak mi się będzie nosić...

Jeszcze jedno pyt mam do dziewczyn po cc: Wy też miałyście zalecone kontrolę u gin po 30 dniach? Ja tak mam na wypisie, toteż się na jutro zapisałam,ale kurde nadal krwawię I co,mam iść teraz, czy poczekać aż przestanę cieknąć? Niby nie jest to typowe krwawienie, ale zawsze po wizycie w toalecie mam sporo na papierze...Macie też tak? Czy może iść, bo lekarz chce sprawdzić bliznę?
Mi lekarz kazał po 6 tygodniach, ale jeszcze sie nie zapisałam.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:21   #1841
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mnie przy ściąganiu szwów powiedziała, że po 6-8 tyg. od porodu następna wizyta. Zapisałam się na 16.06.

Spice, ja bym poszła, najwyżej zaznacz, że jeszcze masakra w majtach

vege!
Stary 2011-06-07, 19:31   #1842
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kruczaa; no wlasnie tez chce pas ale gdzies czytałam, ze dopiero po zakonczeniu pologu czyli po 6 tyg no i nie wiem..

anulinka ale czarodziejskie te czopki
Jak u nas zaczną sie kolki to tez chyba bede je stosowac
a to tylko na recepte mozna ?
ale brodawki to pewnie Cię bolą od ssania ?

mary, co dzien tyle odciagasz? Wow
ja nic nie odciągam.... i teraz nie wiem, czy mam za mało pokarmu czy co.. jutro bede miała wage dla niemowlaków to bede wiedziała czy mala przybiera bo może jej nie dokarmiam ?

Ja nie mam jak Wy, że mi przemakają wkładki
Szkoda, ze nie da sie sprawdzic ile dzidzia wypija mleczka UU

za Matall i Edzika !!
no o ile dobrze pamietam, ona co 20 min nawet karmiła

Paulizia, wspołczuje jak 5x sie Antoś zasysa
az mam gesia skórke
kiedy nam sie zahartują te brodawki...
o tyle, ze ja jak nie moge wytrzymac wkładam silikonowe nakładki i jest ameryka
Zycze aby ból był jak najlzejszy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:47   #1843
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, wiesz co, ja odciągam tylko, jak Hanex mi masakruje brodawki, a chcę podać moje mleko. Jeśli mam być szczera, to już mniej karmię piersią. W nocy dwa karmienia i 1-2 w ciągu dnia, a tak to MM

Pisałyście o wkładkach, ja noszę codziennie, niestety trochę podciekam, więc czuję się pewniej... Sprawdzają się te Penaten [poprzednio pisałam, że używam J&J chyba, ale pomyliłam się], nie przemiękają, a jak czuję, że mocno mokra, to zmieniam...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Doczytałam, że Antonio zasysa 5 razy

vege!
Stary 2011-06-07, 20:10   #1844
anula_81
Zakorzenienie

ja sie zastanawiam jak was czytam czy u mnie tez nie jest tak, ze mniej pokarmu, niby w nocy bylo super, ale teraz mala zjadla ok 20 minut z jednej piersi i 10 minut z drugiej wyplula piers po czym popatrzyla troche na mnei i zaczela plakac.
i szuka znowu, piastki do buzi
sama nie wiem ...
a niby na wadze dobrze przybiera
w tym tygodniu 240 gram...
ale jak probuje sciagnac pokarm po karmieniu np godzinke,
( bo tylko wtedy mam czas bo mala spi np) to sciagam z obu piersi max 30 ml....) martwie sie, az mnie leb boli dzisiaj masakrycznie i wylam wlasnie w lazience zeby TZ nie widzial, az zapuchlam, teraz TZ bawi sie z mala i niby jest spokojniejsza ale marudzi ciagle i poplakuje, a przeciez najedzona, kupa byla w trakcie jedzenia
nie rozumiem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:17   #1845
zosiaaa
Zadomowienie

MoniaK to ja może zadzwonię do położnej i też zapytam, a tak zapytam gdzie masz małego zapisanego?? bo ja miałam tez jechać w czwartek na kontrol do Vademecum

Anulinka ja jak odciągałam wczoraj przez pół godzinki to 40ml tylko odciągłam, dlatego z UU karmię już tylko 2 razy dziennie i to jeszcze dokarmiam mm bo mały jest niedojedzony

co do wkładek już próbowałam 3 rodzai, Aventu, Bella i teraz mam Penaten - Avent i Penaten jak najbardziej na plus a te z Belli szajs - przeciekają i wogóle takie chropowate są

wklejam zdjęcie mojego szkraba bo jeszcze nie miałam okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00114.jpg (66,4 KB, 32 załadowań)

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:26   #1846
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas walka z kolką i o kupę zakończona sukcesem
Był czopek, herbatka na brzuszek z humany, masaż brzuszka, ciepła kąpiel z masażem i na końcu zmiana butelki z medeli na TT ( tą antykolkową ).
Kupa poszła ( za dwóch ) i Pepe się uspokoił.
Gdyby nie moja mama, to bym się już pewnie załamała
Oby noc była spokojna, bo jestem padnięta po całym dniu

Położna mówiła, że pas można nosić po 2 tygodniach od cc.
Mnie udało się go założyć tylko raz ( ale muszę nosić, aby się flaka z brzucha pozbyć ).
Ale waga dalej spada - dzisiaj 60,8 kg
Stary 2011-06-07, 20:29   #1847
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas walka z kolką i o kupę zakończona sukcesem
Był czopek, herbatka na brzuszek z humany, masaż brzuszka, ciepła kąpiel z masażem i na końcu zmiana butelki z medeli na TT ( tą antykolkową ).
Kupa poszła ( za dwóch ) i Pepe się uspokoił.
Gdyby nie moja mama, to bym się już pewnie załamała
Oby noc była spokojna, bo jestem padnięta po całym dniu

Położna mówiła, że pas można nosić po 2 tygodniach od cc.
Mnie udało się go założyć tylko raz ( ale muszę nosić, aby się flaka z brzucha pozbyć ).
Ale waga dalej spada - dzisiaj 60,8 kg
a ja jestem już ponad dwa tygodnie w domu i schudłam tylko 2 kg

Stary 2011-06-07, 20:30   #1848
eweska
Moderatoreska

U mnie pokarmu też mało, więcej daję mm, cyca po razie lub po dwa razy nna dzień czyli i tak wychodzą 2-4 karmienia, no ale i tak po UU zaraz butla szla w ruch bo chlopcy nie dojedzeni i zastanawiam się czy jest sens podawać UU ponieważ ciągle uważam co jem itp. a oni i tak mało ciagną i się nie najadają bo nie maja za bardzo już czym. Tylko szkoda mi bardzo bo mimo wszystko odporność itp. nie wiem, zastanawiam się a zwlaszcza po ostatnich akcjach nocnych, że cos im zaszkodziło, niby mało co ciągną cycka a ja muszę się ograniczać i jeszcze coś im szkodzi.
Mam dylemat wielki

Mnie waga zatrzymała się na 73 kg i wiecej juz nie spada, ale i tak dobrze bo idąc do porodu ważyłam prawie 91kg :P

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-07 o 20:32
Stary 2011-06-07, 20:35   #1849
zosiaaa
Zadomowienie

eweska mam dokładnie ten sam dylemat, tż mówi żebym przeszła tylko na mm ale mi jest troszkę szkoda bo tyle się namęczyłam z tymi piersiami i teraz kiedy już mnie nie bolą i karmi mi się dobrze to przestaję mieć pokarm

Stary 2011-06-07, 20:40   #1850
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
eweska mam dokładnie ten sam dylemat, tż mówi żebym przeszła tylko na mm ale mi jest troszkę szkoda bo tyle się namęczyłam z tymi piersiami i teraz kiedy już mnie nie bolą i karmi mi się dobrze to przestaję mieć pokarm
u mnie to samo jak przestały bolec to nie ma czym karmić.
Bardzo bym chciała karmić, ale żeby się chociaż najadali wystarczyło by chociaż raz na dzień, ale oni zaraz są głodni, przystawiam co cyca a butla i tak już czeka bo po cycu od razu butla bo jest krzyk.
Stary 2011-06-07, 20:45   #1851
martynka89
Zakorzenienie

Mam pytanie odnosnie butelek.

Czy mozna uzywac dwoch roznych firm czy dziecko przyzwyczaja sie do jednego smoczka i innej butli nie bedzie chcialo?
Bo mam butelki z aventu a laktator mam z TT i do niego jest dolaczona butelka. I zastanawiam sie czy jesli np bede odciagac mleko to moge podac z tej butelki TT czy lepiej przelac do aventu skoro tych butelek chce uzywac na dluzsza mete bo mam ich kilka.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:58   #1852
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa;27359776

[B
Anula[/B], Częstochowa byłaby super! Zawsze to stówkę bliżej dla mnie, a krakowianki mają też blisko. Ciekawe co reszta na to?
Poznanianka mówi stanowcze NIE na Częstochowe Pewnie mój głos mało się tu będzie liczył,ale tyyyle km to chyba nie dam rady się taśtać 400 czy 500 to będzie jakoś.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Mnie przy ściąganiu szwów powiedziała, że po 6-8 tyg. od porodu następna wizyta. Zapisałam się na 16.06.

Spice, ja bym poszła, najwyżej zaznacz, że jeszcze masakra w majtach
Poziomeczko, no poszłabym, tyle że 120 zł muszę wydać,a jak mi powie: proszę przyjść jeszcze raz za tydzień?

Zęby Hanusi
Stary 2011-06-07, 21:09   #1853
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Moja mama poszła. Zostaliśmy z Pepe sami, a TŻ ma przylecieć dopiero o 00.50 do Pyrzowic, więc zanim dotrze do domu, to będzie pewnie grubo po 2.
Mam jakiegoś doła po tej kolce i bólu brzuszka Pepe. Winię siebie, że zadałam małemu ból przez to, że coś niewłaściwego zjadłam. Normalnie serce mi krzyczało z bólu, jak widziałam, co się z nim dzieje.
Nie wiem, co bym zrobiła z tym wszystkim w środku nocy, będąc sama.
Na szczęście Pepe zasypia. Mam nadzieję, że w nocy odeśpi wszystkie zaległości z całego dnia. Jeszcze muszę ściagnąć mu pokarm na jedno noce karmienie. Drugie to będzie bebilon. Chciałabym karmić jak najdłużej piersią, ale zobaczymy, jak się to wszystko ułoży.

Powiem Wam, że jak dla mnie ( po pierwszym karmieniu ) ta butelka z TT to rewelka. Pepe ssał spokojnie, nie machał rękami, nie wiercił się i dosyć szybko wypił całą zawartość. Myślę, ze medeli podziękujemy i dokupimy jeszcze ze 2 butelki plus termoopakowanie na wyjścia i wyjazdy.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Miałam niby, ale ze względu na to, że nadal się czyszczę, a blizna ponoć wygląda ok ( tak mówiła położna ) idę po 6 tygodniach - czyli tak za 2 ).

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Anula, Częstochowa byłaby super! Zawsze to stówkę bliżej dla mnie, a krakowianki mają też blisko. Ciekawe co reszta na to?

Ja mam do częstochowy 130 km, więc spoko luz
Zresztą 3 dni po poczęciu byliśmy z Pepe w Częstochowie ( i po raz pierwszy w ciąży zrobiło mi się słabo ). Dlatego możemy przyjechać znowu
Stary 2011-06-07, 21:10   #1854
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-...eature=related
dla waszych maluszków od cioci Grazin

zaklinam was wizazowe dzieci - spijcie i dajcie spac innym
Stary 2011-06-07, 21:11   #1855
Dziewczonka
Wtajemniczenie

I u mnie dziewczynki te same dylematy...dokarmiam małą dwa razy na dzień mm, a tak to uu. W nocy jest super uu wystarczają w zupełności, a w dzień moje dziecko non stop głodne Pediatra twierdzi, że nie jest głodna tylko ma tak mocny odruch ssania, bo wczoraj ważyła 3940g, czyli przybiera dużo . Tak to w dzień wisiała non stop na uu (wyobrażacie sobie cały czas karmic??), dzisiaj było super spała kilka godzin, pomaga biały szum i chyba te kropelki na kolki Ale zauważyłam, że w uu coraz mniej mleczka - mała na początku ciągnie super, a potem się zaczyna rzucac - wydaje mi się, że to przez to, że nic nie leci . Pewnie niedługo będzie samo mm...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:24   #1856
agus87
Zakorzenienie

hej laski

my po szczepieniu
malusia zdrowiutka wiec zaszczepilismy
skojarzone z zoltaczka
wiec 2 klucia miala
jedno w jedno udko, drugie w drugie udko, bolala zoltaczka, ojjj plakala strasznie, ale szybko sie uspokoila

za 2 tygodnie na pneumokoki
bo musi byc przerwa
nie spala od 14
drzemki po 5-10minut
teraz juz 2 razy bylam ja dosypiac, bo spi u nas w lozku na mojej poduszce

lekarka sie podniecala jak tz cudownie dziecko trzyma i w ogole jak mu do twarzy z corka, bo on do niej chodzi to jego rodzinny lekarz teraz i nasz

zaaplikowalam jej czopek paracetamol bo rozpalona byla i marudna'
teraz po kapieli juz padala
mam nadzieje, ze troche pospi bo ma tak spuchniete oczka bidulka

u nas upal niemilosierny
niech poopaaadaa
burze zapowiadaja ico z tego jak nie chca przyjsc

aha

ALEKSANDRA wazy 4,5 kg
Stary 2011-06-07, 21:29   #1857
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy;27361200[B
anulinka [/B]ale czarodziejskie te czopki
Jak u nas zaczną sie kolki to tez chyba bede je stosowac
a to tylko na recepte mozna ?
ale brodawki to pewnie Cię bolą od ssania ?
Ja kupiłam czopki bez recepty, ale ktoś pisał ( bodajże matall ), że są na receptę.
Brodawki mnie bolą od laktatora, bo Pepe dalej się nie przyssał.
Ściągam 6-7 razy dziennie, więc je trochę zmasakrowałam.
Dzisiaj w nocy znowu zrobię przerwę, aby jeszcze trochę moje cyce popracowały ( bo Pepe lubi moje mleczko ).

Nasz synuś jutro kończy 4 tygodnie ( jak ten czas biegnie, żeby nie powiedzieć zapiernicza ).
Stary 2011-06-07, 21:35   #1858
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez listopadowa80;27352547

[B
Grazin[/B], wkładki wielorazowe Jakieś to mało higieniczne mi się wydaje
no
widziałam takie za dwadziescia pare zółotych na all z aventu 6 szt
poleca to renii jusis ze niby cos w stylu wielorazowych pieluch
to jeszcze mi ie normalne wydaje ale wielorazowe podpaski ktore pokazywała to zeźnia
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Grazin, nooo chyba pierwszy raz widzisz swiat w kolorach, co ?
To korzystaj z okazji i myk myk pod prysznic
az tak czuc ze smierdze?
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie co u Mattal????
ja wiedzialam bo pisałam z nia ale nie mialam wam kiedy przekazac
wybaczcie
Cytat:
Wieści od Matall:

Edzik miał echo serca, czekają na wyniki + wyniki posiewu kału i moczu. W szpitalu mówią, że Matall przekarmia. Kazali rzadziej karmić, dopaja wodą. Edzik popłakuje, ale dają radę.
przekarmia?
to o co chodzi z karmieniem na żądanie?
choc co 20 min to fakt duzo
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam jak was czytam czy u mnie tez nie jest tak, ze mniej pokarmu, niby w nocy bylo super, ale teraz mala zjadla ok 20 minut z jednej piersi i 10 minut z drugiej wyplula piers po czym popatrzyla troche na mnei i zaczela plakac.
i szuka znowu, piastki do buzi
sama nie wiem ...
a niby na wadze dobrze przybiera
w tym tygodniu 240 gram...
ale jak probuje sciagnac pokarm po karmieniu np godzinke,
( bo tylko wtedy mam czas bo mala spi np) to sciagam z obu piersi max 30 ml....) martwie sie, az mnie leb boli dzisiaj masakrycznie i wylam wlasnie w lazience zeby TZ nie widzial, az zapuchlam, teraz TZ bawi sie z mala i niby jest spokojniejsza ale marudzi ciagle i poplakuje, a przeciez najedzona, kupa byla w trakcie jedzenia
nie rozumiem
mi połozna mówiła ze kolo 3 tygodnia zycia moze byc tak ze bedZie mi sie wydawac ze mam mniej pokarmu bo dziecko moze wiecej jesc ze wzgledu na skok rozwojowy czy cos takiego i zeby go dostawiac jak czesto bedzie chcial i piersi zaczna wiecej produkowac., i zeby nie dokarmiac bo wtedy pokarm zanika.
moze dostawiaj do piersi czesciej? zeby mleczarenka ruszyła

my dzis bylismy na pierwszym ardzo dlugim dwu godz spacerku
było super
skonczyło sie rykiem z głodu
teraz zasnal na mnie spróbuje go odłozyc do łłózeczka i sie wykapac

dzis mamy dzien ulewania
raz zwymiotowal w trakcie karmienia ale taka fontAnna ze spanikowałam

musze o ulewaniu siee cos doksztacic
Stary 2011-06-07, 22:06   #1859
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, kochana! Nie stresuj się tak! Co to za płakanie po kryjomu. Wszystko jest dobrze, masz zdrową piękną córę, która jest w dodatku bardzo mądra, bo pokazuje, że nie dojadła wkładając piąstki do buzi. Jeśli nie dojadła z piersi, to dokarm MM, przecież to nic złego Albo odbijanie częściej, żeby miejsce zrobić?

A przypatrzyłaś się, jak zachowuje się najedzona? Hanka np. puszcza pierś, wydyma usteczka, zamyka oczy i taka błogość Ją ogarnia, wiem, że już nie będzie jadła

Zosiu, Mateusz uroczy Robaczek

Anulinko, jestem pewna, że sama też poradziłabyś sobie świetnie

Anulinko, Zosiu, Ewesko, Dziewczonko, łączę się z Wami w rozkminkach karmieniowych. Będę karmić, dopóki będzie pokarm, jednak mniej go, niż na początku. A przecież Kurcacek głodomorek coraz większy...

Martynko, moim zdaniem, to kwestia indywidualna. Jednemu dzieciątku będzie bez różnicy, inne będzie chciało tylko jeden rodzaj. U mnie rewelacyjnie sprawdzają się TT, więc innych nawet nie kupuję [mam Avent, ale nie używamy]

Spice, to musimy jakieś głosowanie zrobić, albo zrobisz międzylądowanie na odpoczynek u mnie i ruszymy razem na Jasną Górę Ale najpierw sprawdzimy, co na to pozostałe Mamusie

Eeeee, jak 120 zeta, to ja bym olała. Ustaw się na potem

Grazin, w imieniu Hanki dziękówa! W kryzysowych sytuacjach muszę potestować te Wasze jut(j)ubowe propozycje

Aguś, Hania też słabo spała dziś, ale u Oleńki to pewnie po szczepieniu gorsze samopoczucie My jutro szczepienie... zobaczymy co nas czeka

vege!
Stary 2011-06-07, 22:06   #1860
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nie ma tu nikogo?
mam nadzieje zze wszystkie pozasypiałyscie wraz z dzieciaczkami przy mojej kołysance

moj królewicz śpi w łożeczku! co jest sukcesem u nas...
ja sie wykąpałam ( z myciem głowy goleniem i balsamowaniem) także wypasik
i ide sie połozyc póki ta mała wsza spi.
jestem uzbrojona w czopki i nie zawaham się ich użyć gdyby płakał daja mi taki psychiczny komfort ze sobie nie wyobrazacie

czy zauwazyłyscie ze czesciej jestem na forum i nawet was doczytuje

chyba zaczynam ogarniać rzeczywistość ale nie chce tego dwa razy mowic zeby nie wywołac wilka z lasu

ide lezeć, nie ośmiele sie napisac ze ide spac
paaaaaaaaaaaaaa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości