Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zapraszam - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 08:44   #391
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera
Dot.: Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zap

Cytat:
Napisane przez YaggaYo Pokaż wiadomość
Też kocham czipsy !
Lays'y paprykowe i te nowe, niezłe ziółko, no pyszka po prostu ;D
Też byłam dzisiaj na rowerze z koleżankami, w sumie to jakies 2 godziny pojeździłyśmy bo jeszcze postój na fajke, a póżniej zajechałyśmy na studencie serce Lublina no i jakoś tak wyszło że piwko na 3 wypiłyśmy :p Aaa i po drodze dostałyśmy od jakiegoś chłopaka odblaski
Boję się jutrzejszych zakwasów ;P
P.S Czy są tutaj odchudzające się, tarczycowe jaroszki ;p ?
Hashimoto się kłania i prochy przeszło od 10 lat
Długo nie wiedziałam, że jestem chora, moja mama tez nie wiedziała, a też ma hashi.
Głowny objaw? Zmęczenie i tycie mimo uprawiania sportu. Wstrętne choróbsko.
Stary 2011-06-07, 09:25   #392
dystopia
Rozeznanie

Dot.: Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zap

Cytat:
P.S Czy są tutaj odchudzające się, tarczycowe jaroszki ;p ?
no to wychodzi na to, że ja jestem. odchudzająca się (ale raczej tylko fitness, diety są bzdurne), tarczycowa (niedoczynność), jaroszka (a raczej weganka). pozdro
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 10:45   #393
kkROPELKaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Można wiedzieć gdzie kupiłaś? Bardzo fajna, szkoda że byłam na weselu raz w życiu bo bym sobie kupiła taką kiecke Ale we wrześniu moja siostra robi 10lecie małżeństwa, to w sumie bedzie okazja do kupna jakiejś fajnej sukienki
Niestety nie kupiłam jej w żadnej z sieciówek tylko osiedlowym sklepie także nie wiem gdzie mogłabyś ją jeszcze dostać
Stary 2011-06-07, 11:28   #394
dobra_wróżka
BAN stały

Ja miałam wyciętą tarczycę, ale nie odczuwam z tego tytułu żadnych dolegliwości
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 13:13   #395
YaggaYo
Raczkowanie

guanta, a jaką dietę stosujesz ?
dystopia, a co jesz np. jako przekąski ? Ja póki co jeszcze nie zrezygnowałam z ryb. nie wiem czy kiedykolwiek mi się uda, chciałabym, ale chyba za bardzo je lubię :/
YaggaYo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 13:15   #396
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Moja dieta nie jest niczym szczególnym. Jem bardziej racjonalnie, nie przesadzam z solą, ryby morskie rzadko - raczej słodkowodne. Walczę z tym, żeby ograniczyć chleb i słodyczne. Nie trzymam żadnego rygoru. Wiem jedno widząc po sobie - nigdy nie schudnę na samym ograniczaniu kalorii, muszę się ruszać.
Stary 2011-06-07, 14:03   #397
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
dystopia, a co jesz np. jako przekąski ? Ja póki co jeszcze nie zrezygnowałam z ryb. nie wiem czy kiedykolwiek mi się uda, chciałabym, ale chyba za bardzo je lubię :/
ja na szczęście nigdy nie przepadałam za mięsem, dlatego nie miałam problemu. gorzej było z nabiałem, ale od czego jest silna wola.
hmm przekąski.. głównie banany! bardzo sycące. ostatnio mam też fazę na robienie sobie szejków owocowych. jak wpadną w moje łapy jakieś orzechy albo suszone owoce to też nie pogardzę.
napisałam, że diety są bez sensu, bo moim zdaniem wystarczy ograniczyć cukry i tłuszcze. ja staram się, ale raczej luźno do tego podchodzę. zapisałam się na fitness 3 miesiące temu i schudłam widocznie, więc po prostu moje ciało chyba potrzebowało takiego kopa.
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 15:15   #398
Monis1992
Zadomowienie

dziewczyny schudlam 1kg (w 5dni!)
Monis1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 17:41   #399
_Kari_
Zakorzenienie

Dziewczyny... a jak widzicie te spodnie dla figury kręgla??
Długie przydałyby mi się tak do chodzenia na codzien lub jak się zimno zrobi...

A te capri poprostu mi się podobają... ale może na kręgla się nie nadają?? Bo szorty takie dłuższe lekko są i jeśli w udach były by lużne to bym sie mega cieszyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg długie.jpg (19,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg capri.jpg (20,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szorty.jpg (20,7 KB, 15 załadowań)
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 17:47   #400
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
ja na szczęście nigdy nie przepadałam za mięsem, dlatego nie miałam problemu. gorzej było z nabiałem, ale od czego jest silna wola.
hmm przekąski.. głównie banany! bardzo sycące. ostatnio mam też fazę na robienie sobie szejków owocowych. jak wpadną w moje łapy jakieś orzechy albo suszone owoce to też nie pogardzę.
napisałam, że diety są bez sensu, bo moim zdaniem wystarczy ograniczyć cukry i tłuszcze. ja staram się, ale raczej luźno do tego podchodzę. zapisałam się na fitness 3 miesiące temu i schudłam widocznie, więc po prostu moje ciało chyba potrzebowało takiego kopa.
Ja też miałam w zyciu okres że wogole nie jadłam nabiału... nawet sera :P
A potem miałam faze ze nie jadłam żadnego miesa tylko kurczaka...

Najlepiej ograniczać cukry i tłuszcze... ja nie lubie tłuszczy wogóle pod zadna postacią... nawet do gotowania nie używam bo mnie mdli nawet od zapachu... ale cukrów już tak łatwo nie umiem sobie odmówić, pomijajać słodycze to uwielbiam owoce które mają mase fruktozy itd
Ja w sumie na typowej redukcji i krótkiej fazie dukana zrzuciłam 6 kg i moj organizm juz wiecej nie chciał... przez 2 miesiąca mimo pilnowania się waga stała... :P wiec mu odpusciłam poprostu zdrowo jem
Stary 2011-06-07, 17:50   #401
sabbatha
Zakorzenienie

węglowodany ograniczać :P

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 17:53   #402
_Kari_
Zakorzenienie

no weglowodany... ale tylko te złe (czyli słodkości, cukry, chleby itd) , bo te zrowe odchudzają gdyż najszybciej sycą
Stary 2011-06-07, 18:00   #403
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość

A te capri poprostu mi się podobają... ale może na kręgla się nie nadają?? Bo szorty takie dłuższe lekko są i jeśli w udach były by lużne to bym sie mega cieszyła
te capri genialne! szorty też fajne, ale najluźniejsze w udzie na moim są opięte a rozmiar większe już za duże w biodrach...

ja niestety jem ostatnio ogromne ilości... nie dość, że zbliża mi się @ to jeszcze sesja... ale pochwalę się, sesję już rozwaliłam i mam za sobą
zostało pisanie licencjatu... a w te upały nie chce mi się strasznie...
produkuję hurtem herbatę mrożoną, uwielbiam zieloną to przeważnie taka ale właśnie się chłodzi z czarnej herbaty z melisą, z cytryną i odrobiną likieru wiśniowego do smaku. zobaczymy co z niej wyjdzie na szczęście nie słodzę, chociaż tak mogę cukier ograniczyć.

co do ubrań kupiłam ostatnio genialny żakiet w Reserved.kończy się trochę poniżej wysokości talii jest dobrze wykrojony i sprawia, że wyglądam jakbym nawet miała talię tylko szkoda, że w te upały nie mogę go nosić...
generalnie nie lubię lata ze względu na to, że we wszystkich letnich ciuchach wyglądam jak parówka

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 18:05   #404
_Kari_
Zakorzenienie

Nikomu nic sie nie chce w te upały...
Ja chce w sumie skorzystać z rabatu w Mango bo jest -40%... i tak mysle od tygodnia czy ostatecznie chce te spodnie czy nie.... ja mam zawsze problem z podjęciem decyzji!! Hahahah... a moj TŻ sie ze mnie wtedy śmieje :P Najlepiej żeby koś za mnie wybrał ostatecznie
Stary 2011-06-07, 19:10   #405
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkROPELKaa Pokaż wiadomość
Niestety nie kupiłam jej w żadnej z sieciówek tylko osiedlowym sklepie także nie wiem gdzie mogłabyś ją jeszcze dostać
Aha rozumiem
Cytat:
Dziewczyny... a jak widzicie te spodnie dla figury kręgla??
Długie przydałyby mi się tak do chodzenia na codzien lub jak się zimno zrobi...
A te capri poprostu mi się podobają... ale może na kręgla się nie nadają?? Bo szorty takie dłuższe lekko są i jeśli w udach były by luźne to bym sie mega cieszyła
Te pierwsze wydaje mi się że spoko Ja przynajmniej w takim fasonie wyglądam najlepiej (a podobno jestem kręgiel) czyli nie rurki nie dzwony czy inne, tylko prosty fason właśnie Ale pozostałe dwa fasony też mam w szafie i też chodzę
Cytat:
Ja też miałam w zyciu okres że wogole nie jadłam nabiału... nawet sera :P
A potem miałam faze ze nie jadłam żadnego miesa tylko kurczaka...

Najlepiej ograniczać cukry i tłuszcze... ja nie lubie tłuszczy wogóle pod zadna postacią... nawet do gotowania nie używam bo mnie mdli nawet od zapachu... ale cukrów już tak łatwo nie umiem sobie odmówić, pomijajać słodycze to uwielbiam owoce które mają mase fruktozy itd
Ja w sumie na typowej redukcji i krótkiej fazie dukana zrzuciłam 6 kg i moj organizm juz wiecej nie chciał... przez 2 miesiąca mimo pilnowania się waga stała... :P wiec mu odpusciłam poprostu zdrowo jem
Ja w tamtym roku byłam na dukanie miesiąc - w wakacje - schudłam 4 kilo ale wypadały mi włosy, a jak do tego naczytałam się o różnych dolegliwościach osób stosujących tę dietę, to zakończyłam raz dwa. W połowie marca wzięłam się za dietowanie ponownie - ale już nie konkretną dietą tylko tak: dużo białka, chudego mięsa, kurczaka np mało węglowodanów, nie jem chleba praktycznie, ziemniaki bardzo rzadko, makaronu wcale. Jem otręby do płatków, generalnie płatki i musli jem, takie owsianki z błonnikiem - także węglowodany są ale takie dobre. Nie odmawiam sobie warzyw tak jak w fazie 1 i częściowo 2giej Dukana, jem owoce. Jak już wcześniej pisałam - czipsów sobie nie odmawiam, piwa też nie - które przy dietowaniu nie wskazane raczej. Oczywiście nie przesadzam z ilością. Jak na razie po prawie 3 miesiącach schudłam 5 kilo - może niedużo, chudnę powoli, ale zbytnio sobie nie odmawiam niczego i w ogóle jakby nie czuję, że towarzyszy mi jakaś dieta

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 19:31   #406
kkROPELKaa
Przyczajenie

Cytat:

Ja w tamtym roku byłam na dukanie miesiąc - w wakacje - schudłam 4 kilo ale wypadały mi włosy, a jak do tego naczytałam się o różnych dolegliwościach osób stosujących tę dietę, to zakończyłam raz dwa. W połowie marca wzięłam się za dietowanie ponownie - ale już nie konkretną dietą tylko tak: dużo białka, chudego mięsa, kurczaka np mało węglowodanów, nie jem chleba praktycznie, ziemniaki bardzo rzadko, makaronu wcale. Jem otręby do płatków, generalnie płatki i musli jem, takie owsianki z błonnikiem - także węglowodany są ale takie dobre. Nie odmawiam sobie warzyw tak jak w fazie 1 i częściowo 2giej Dukana, jem owoce. Jak już wcześniej pisałam - czipsów sobie nie odmawiam, piwa też nie - które przy dietowaniu nie wskazane raczej. Oczywiście nie przesadzam z ilością. Jak na razie po prawie 3 miesiącach schudłam 5 kilo - może niedużo, chudnę powoli, ale zbytnio sobie nie odmawiam niczego i w ogóle jakby nie czuję, że towarzyszy mi jakaś dieta
Ja byłam na Dukanie w zeszłym roku i efekty były super bo w 3 miesiące zaszłam z 73 kg na 60. Odpuściłam sobie tylko za wcześnie 3 faze i przybyło mi do 63/64 kg
Dziś na grouponie znalazłam ofertę doboru planu żywieniowego i ćwiczeń i kupiłam. Zobaczę jaki mi ten plan wymyślą Może akurat uda mi się coś zrzucić. Tak z 5kg by się przydało żeby w stroju ładnie wyglądać
Stary 2011-06-07, 19:53   #407
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Tez czytałam o tej ofercie, ale w tym miesiącu mam budżet napięty jak bycze.... więc nie bede juz na nic pieniędzy wydawać. Miałam oszczędzać to poszłam i kupiłam 3 lakiery do paznokci i bloker Ziaji.
Stary 2011-06-07, 19:53   #408
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkROPELKaa Pokaż wiadomość
Ja byłam na Dukanie w zeszłym roku i efekty były super bo w 3 miesiące zaszłam z 73 kg na 60. Odpuściłam sobie tylko za wcześnie 3 faze i przybyło mi do 63/64 kg
Dziś na grouponie znalazłam ofertę doboru planu żywieniowego i ćwiczeń i kupiłam. Zobaczę jaki mi ten plan wymyślą Może akurat uda mi się coś zrzucić. Tak z 5kg by się przydało żeby w stroju ładnie wyglądać
oo tak, efekty są szczególnie jak ktoś ma więcej do zrzucenia. Jednak coraz więcej złego się słyszy o tej diecie, ale skuteczności jej odmówić nie można .

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 20:02   #409
0luuun
Zadomowienie

Kupiłam przecenioną sukienkę za 29 zł z f&f i przecenioną torbę. Sukienka jest na ramiączkach, chciałam się przemóc, bo jest gorąco i się męczę. Ale jak widzę swoje łapy to stwierdzam, że chyba jednak nie wyjdę w niej na ulicę
Spodni oczywiście nie znalazłam, czas przeszukać allegro.
0luuun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 20:05   #410
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0luuun Pokaż wiadomość
Kupiłam przecenioną sukienkę za 29 zł z f&f i przecenioną torbę. Sukienka jest na ramiączkach, chciałam się przemóc, bo jest gorąco i się męczę. Ale jak widzę swoje łapy to stwierdzam, że chyba jednak nie wyjdę w niej na ulicę
Spodni oczywiście nie znalazłam, czas przeszukać allegro.
Co ty gadasz... jakie łapy!! Pokaż to ja ci powiem żeś "goooopia"
Nie wierze ze jest aż tak źle... pewnie wyolbrzymiasz!
Dalej pokazywać... to ja siebie też pokaże... bedziecie mogły sie pośmiać :P

A ja ide na zakupy jutro choć sie za bardzo nie nastawiam... bo zawsze sobie gdzieś w lookbookach upatrze różne cuda, a potem sie rozczarowywuje bo albo nie ma... albo mi sie nie podoba :P
Stary 2011-06-07, 20:08   #411
0luuun
Zadomowienie

Cytat:
Co ty gadasz... jakie łapy!! Pokaż to ja ci powiem żeś "goooopia"
Nie wierze ze jest aż tak źle... pewnie wyolbrzymiasz!
Dalej pokazywać... to ja siebie też pokaże... bedziecie mogły sie pośmiać :P

A ja ide na zakupy jutro choć sie za bardzo nie nastawiam... bo zawsze sobie gdzieś w lookbookach upatrze różne cuda, a potem sie rozczarowywuje bo albo nie ma... albo mi sie nie podoba :P
Jak mówię, że masakra to masakra Ja 70 kg żywej wagi, a górna partia jest właśnie najgorsza. Na szczęście wygrzebałam jakąś starą sukienkę mamy z krótkim rękawem i jakoś lepiej to wygląda ale ogólnie wniosek jeden: nienawidzę sukienek!!! We wszystkich wyglądam jak otyła stara baba
Stary 2011-06-07, 20:15   #412
sabbatha
Zakorzenienie

kupilam tankini w tesco, rozmiar 46 lol :P ale to z tej rozmiarowki plus size, ze zwyklej 44 bylo zbyt opiete na brzuchu a to brzuch chce maskowac. no i mam spory biust. jest tak minimalnie za duze ale trudno 57 zl dalam.

Stary 2011-06-07, 20:17   #413
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0luuun Pokaż wiadomość
Jak mówię, że masakra to masakra Ja 70 kg żywej wagi, a górna partia jest właśnie najgorsza. Na szczęście wygrzebałam jakąś starą sukienkę mamy z krótkim rękawem i jakoś lepiej to wygląda ale ogólnie wniosek jeden: nienawidzę sukienek!!! We wszystkich wyglądam jak otyła stara baba
O jeny... i tak nie wierze :P
Żeby nie być gołosłowną.... wrzucam swoją fotkę z tego weekendu z rodzinką. Na spacerku... najlepiej widac jaką mam figurę, choć trochę pochylona jestem goniąc za dzieciakami no i w cieniu... ale sie twarzy też nie wstydze :P

Może się reszta odwazy też się pokazać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (108,4 KB, 157 załadowań)
Stary 2011-06-07, 20:20   #414
sabbatha
Zakorzenienie

w sumie jak mierze to jest spoko tak teraz patrze, no mooozeee troche u gory mogloby byc mniejsze ale spoko

Stary 2011-06-07, 20:20   #415
0luuun
Zadomowienie

Cytat:
Żeby nie być gołosłowną.... wrzucam swoją fotkę z tego weekendu z rodzinką. Na spacerku... najlepiej widac jaką mam figurę, choć trochę pochylona jestem goniąc za dzieciakami no i w cieniu... ale sie twarzy też nie wstydze :P

Nie żebym się czepiała, ale widziałaś tytuł tego wątku? Że niby nie 38
Poza tym ja się pokazywałam już wcześniej, więc tutaj nikt się niczego nie wstydzi

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
w sumie jak mierze to jest spoko tak teraz patrze, no mooozeee troche u gory mogloby byc mniejsze ale spoko
Też byłam w Tesco i widziałam różne tankini. Bardzo fajne, więc pewnie trafny zakup
Stary 2011-06-07, 20:29   #416
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:

jaka talijka!
co się Tobie w sobie nie podoba? mi się podobasz jakbym była mężczyzną to Twój TŻ mógłby się czuć zagrożony

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 20:35   #417
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo ładnie wyglądasz, szczuplizna z Ciebie
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 20:36   #418
sabbatha
Zakorzenienie

0luuun wzięłam takie czarne w białe kwiaty, fajnie maskuje brzuch. Na mniejsze ode mnie było dużo fajnych innych tankini Tylko dół muszę teraz dokupi czarny

Stary 2011-06-07, 20:37   #419
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
oo tak, efekty są szczególnie jak ktoś ma więcej do zrzucenia. Jednak coraz więcej złego się słyszy o tej diecie, ale skuteczności jej odmówić nie można .
Żadna dieta nie jest w 100% zdrowa, grunt to co jakiś czas robić podstawowe badania
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 20:39   #420
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
no weglowodany... ale tylko te złe (czyli słodkości, cukry, chleby itd) , bo te zrowe odchudzają gdyż najszybciej sycą
o coś takiego kupiłam tylko cut inne kwiaty i nie jest wiązane na karku tylko ma szerokie ramiączka Ale styl taki, superanckie, ma lekki pushup ale zadnych fiszbin itp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25426.jpg (32,2 KB, 8 załadowań)

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości