Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 23:17   #2581
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zanka dziękuje wam za to, że jesteście za nią, ale niestety karę musi odbyć. I mamy się ograniczyć w postach ,żeby nie skończyć tego wątku do wtorku
ale sie wkurzyłam!!!!!!!!!!!!!! no ale za jakie zdjęcia??? o co chodzi ????to już przegięcie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:20   #2582
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Tak, ja mam 174 cm, i wszystkie mi są takie do kolan-trochę nawet ponad, najdłuższa jest ta z tą krową. Ale są takie w sam raz, nie za krótkie, bo się właśnie bałam, że będą zbyt krótkie do szpitala, ale okazały się ok
A ja to lubię krótkie

Cytat:
Akurat tu nie chodzi o nasz wątek, tylko inny w którym się udziela, więc nie wiem jakie zdjęcia
Aha...

A u mnie dziś na szkole rodzenia był masaż Pan fizjoterapeuta uczył mężów, jak masować żony, żeby im ulżyć w ciążowych bólach krzyża, skurczach łydek itp Ja byłam modelką, tak mi się trafiło, więc miałam darmowy masażyk u profesjonalisty Milusio było

Natka - a to coś co Cię może zainteresować. Po zajęciach poszałm do niego i spytałam co myśli o materacykach dla niemowlaków. Jakie poleca, jakich nie, jako rehabilitant własnie. I powiedział, że absolutnie nie poleca gryka-kokos. Że rodzice sami powinni spróbować się przespać na czymś tak niewygodnym i wtedy na pewno nie zrobili by tego swojemu dziecku
On poleca takie z pianki termoplastycznej. Czyli te o klasę wyżej nawet niż lateksowe. I sporo droższe niestety.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

I gdzie jest Aga?!?

Ciekawa jestem, czy płec poznała
Stary 2011-06-07, 23:36   #2583
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja to lubię krótkie

Aha...

A u mnie dziś na szkole rodzenia był masaż Pan fizjoterapeuta uczył mężów, jak masować żony, żeby im ulżyć w ciążowych bólach krzyża, skurczach łydek itp Ja byłam modelką, tak mi się trafiło, więc miałam darmowy masażyk u profesjonalisty Milusio było

Natka - a to coś co Cię może zainteresować. Po zajęciach poszałm do niego i spytałam co myśli o materacykach dla niemowlaków. Jakie poleca, jakich nie, jako rehabilitant własnie. I powiedział, że absolutnie nie poleca gryka-kokos. Że rodzice sami powinni spróbować się przespać na czymś tak niewygodnym i wtedy na pewno nie zrobili by tego swojemu dziecku
On poleca takie z pianki termoplastycznej. Czyli te o klasę wyżej nawet niż lateksowe. I sporo droższe niestety.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

I gdzie jest Aga?!?

Ciekawa jestem, czy płec poznała
Ja też normalnie wolę krótkie, no ale wziełam takie bo bałam się że przez brzuszek będzie się podnosiła z przodu. Teraz dopiero sobie uświadomiłam, że już przecież brzuszka nie będzie. Ale nie są takie długie jak te wszystkie ciążowe-są takie naprawde w sam raz Ta trzecia jest krótsza, taka jak normalna koszulka do spania, ale zakrywa wszystko co pwinna. Ja mierzyłam S i czekam na M bo w S moje piersi troszkę wychodziły a jak przyjdzie jeszcze nawał pokarmu i będą jeszcze większe to by chyba wypłynęły

O dziękuję za wiadomość Czyli z tym materacykiem musi coś być, bo ja właśnie też o materacyk dzisiaj się pytałam w skelpie z takimi rzeczami i tam była taka widać dosyć obeznana w temacie pani i też odradzała ten gryka kokos. Mówiła, że wszyscy je kupują a tak naprawde nie są polecane właśnie ze względu na ich niewygodę. Też użyła argumentu żeby samemu się spróbować na czymś takim przespać. Ona polecała lateksowy.

A masażu Ci zazdroszczę! Sama dała bym plecki wymasować

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

A faktycznie AgaG miała poznać płeć, ciekawe czy coś podejrzeli Pewnie jutro się odezwie.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:46   #2584
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobry wieczór
nadrobiłam od strony 26!! kto jest najlepszy??!! tylko dwa dni mi zajeło hehehe ale musiałam siędowiedzieć co u Was się dziąło przecież
ja już dziś mam 36 tc+2d
Shirka jesteś "Miszczuniu"
no i za 37 tydzień

Cytat:
Wklejam zdjęcia jednej zrobionej ściany
Rewelacja, tylko tyle powiem

Brumku za wielkiego synka i całą resztę, a ta anemia, wymioty i wylewy to chyba taka Twoja ciążowa "uroda"

Scio żeby wszystko było ok, dobrze że jesteś pod fachową opieką

Zanka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:49   #2585
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też normalnie wolę krótkie, no ale wziełam takie bo bałam się że przez brzuszek będzie się podnosiła z przodu. Teraz dopiero sobie uświadomiłam, że już przecież brzuszka nie będzie. Ale nie są takie długie jak te wszystkie ciążowe-są takie naprawde w sam raz Ta trzecia jest krótsza, taka jak normalna koszulka do spania, ale zakrywa wszystko co pwinna. Ja mierzyłam S i czekam na M bo w S moje piersi troszkę wychodziły a jak przyjdzie jeszcze nawał pokarmu i będą jeszcze większe to by chyba wypłynęły

O dziękuję za wiadomość Czyli z tym materacykiem musi coś być, bo ja właśnie też o materacyk dzisiaj się pytałam w skelpie z takimi rzeczami i tam była taka widać dosyć obeznana w temacie pani i też odradzała ten gryka kokos. Mówiła, że wszyscy je kupują a tak naprawde nie są polecane właśnie ze względu na ich niewygodę. Też użyła argumentu żeby samemu się spróbować na czymś takim przespać. Ona polecała lateksowy.

A masażu Ci zazdroszczę! Sama dała bym plecki wymasować

Dzięki za odpowiedź Coś czuję że u nas obu materacyk będzie właśnie lateksowy albo termoplast

A co do masażyku, to nie tylko plecy mi wymasował, ale i ramiona, łydki i stopy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku za wielkiego synka i całą resztę, a ta anemia, wymioty i wylewy to chyba taka Twoja ciążowa "uroda"
Dzięki, kochana
A ta uroda, to taka bardzo wątpliwa
Stary 2011-06-07, 23:50   #2586
nerola
BAN stały

Jacieeeee i do oczu i do noska sól.
Oczywiście,ze możesz wodą przegotowaną,choć w wanience i tak zachlapiesz zwykłą kranówą.
Oby tylko dzieciaczki nie miały zatkanych kanalików,ropiejących oczu.
Wtedy lepiej sól fizjologiczną.

Telik dieta zdziała cuda
A waga?-150 g różnicy,to nie różnica.Nie zamartwiaj sie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 00:04   #2587
marzena_S
Zadomowienie

Grtuluję wszystkich udanych wizyt.

Scio,
trzymam kciuki, żeby maleństwo jak najdłużej siedziało w brzuchu.
Mam nadzieję, że będziesz miała dostęp do internetu i będziesz mogła zdawać nam relację jak się czujecie.

Brumek
, Natka, spokojnie dziewczyny,przecież Aga pisała, że wizytę i podglądanie malucha ma w czwartek.
Ja też jestem bardzo ciekawa, czy tym razem się uda poznać płeć.
Stary 2011-06-08, 00:05   #2588
brumek
Zakorzenienie

Buuu To co mi się pochrzaniło że to dziś
Stary 2011-06-08, 06:44   #2589
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
no kochana po czesku to kokot to po prostu ch.....j:brzydal : przepraszam wracam po tygodniu i zaraz takie paskudztwa wypisuję
e tam paskudztwa się mu nazwisko trafiło - biedaczek

ale i tak jest fajny chociaż czasami trochę zakręcony - 3 razy się pyta o to samo podczas wizyty bo zapomina - że już pytał

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
może być czwartek , daj znać smskiem o której i gdzie

tylko u koleżanki, te upały były nie do zniesienia i te korki ....
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a może i ja przyjdę, to w czwartek byśmy się nie spotykały?

witam ponownie pierwsza z rana

Słoneczko
- pewnie że zapraszamy - nie pisałyśmy do Ciebie wcześniej w tej sprawie bo myślałyśmy że jeszcze będziesz w Warszawie i nie będziesz miała głowy do tego ale jeśli tylko dasz radę to zapraszamy do Róży

a wiesz gdzie to jest??

jak cos to zadzwonię do Ciebie koło 8.00 żebyś się wyspała bo teraz pewnie śpisz i nie będę Cie budzić - to obgadamy szczegóły.

Bo jednak czwartek odpada z naszym spotkankiem bo jak pewnie doczytałaś egz mam o 14 i zaraz po nim bedę pedzić na złamanie karku na wizytę do mojego gina a i tak nie wiem czy się wyrobię - podjadę do moich rodziców na szybki showerek - zawsze to o 13 km bliżej będzie i szybciej obróce z powrotem - i może przed 19.00 zawitam w jego skromne progi a jak nie zdąże to dopiero we wtorek by mnie przyjął a ja bym wolała jutro bo i tak USG miał mi robić w zeszłym tygodniu w piątek ale mi zaliczenie wypadło w Rze i nie mogłam iść - ach ta sesja.. No i wolałabym nie przeciągać tego usg o kolejny tydzień prawie bo ma badać przepływy, dojrzałość łożyska, szyjkę no i szczegółowe pomiary dzidziusia

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-08 o 06:46
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:24   #2590
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

no ostrzeżenie dla Zanki też mnie zmroziło... czasem dziwne te zasady i karają nie tych co trzeba....

hmmmm...a na USG Agi to widzę całe forum czeka

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:45   #2591
patik87
Zakorzenienie

Zanka zablokowana? zszokowana jestem doczytałam że zdjęcia usunęła na innym wątku? myślałam ze za ten baner.. ZANKA CZEKAMY NA CIEBIE, kurde ale kara..przegięcie pały.

Brunetka super wyglądają te naklejki, na białej ścianie bardziej mi się podobają niż na kolorowej. My się trochę napociliśmy aby nakleić, żeby się nie pozaginało i powietrze nie dostało.

Witam shirka, miałaś lekturę przez 2 dni

Witam tak wogóle.Myślałam ze dzisiaj wstanę w lepszym nastroju, ale niestety, nadal coś we mnie w środku siedzi. Nie wiem co mi jest, i c powoduje takie nastroje-oprócz hormonów w ciąży.
Muszę się zmobilizować koniecznie do nauki.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:45   #2592
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Shira a kaska moja wpłyneła?

laski też biorę udział w konkursie mam nadzieje że mnie nie zablokują
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:55   #2593
agni82
Zadomowienie

brunetka, super wyglądają te naklejki. dzieci to mają teraz szczęście. ja na ścianach miałam święte obrazki ( pan Jezus, Maryja, jakiś anioł), których zawsze się bałam. A wystarczyło kupic Kubusia Puchatka.

a czy apel do adm. nie pomógłby w sprawie Zanki?7 dni to trochę dużo, co?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:06   #2594
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Miała w podpisie link do konkursu coś z Oriflame, żeby klikac i głosować i to chyba zabronione...
Tyle że konkurs jest przez wizaż organizowany, do swoich się nie doczepiają...

Witaj Shira_83
Cytat:
w nagrodę ja mogę ustąpić którejś pannie miejsce w kolejce do porodu hihihihihih
To ja podziękuję, jako ciężarną przepuszczę Cię w kolejce

Cytat:
Zanka dostała bana na 7 dni bo usunęła jakieś zdjęcia z wątku, a tak nie można.
Że też się zorientowali...
a ściana...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację, że to skutek wymiotów. Też tak myślę... Dlatego aż się boję pomyśleć, co się będzie działo z tymi moimi oczami przy parciu

Wizyty oczywiście gorąco gratuluję, bo jest czego
A do Tesco chyba się jutro przejadę
Ja też poleciałam po miarkę z ciekawości i jest 79 cm w pasie
Dziękuję za gratulacje Może przy porodzie nie będzie tak źle
A w pasie...zazdroszczę część z nas to tyle przed ciążą miała

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Dziś wyjątkowo przez ten kaszel i bolące żebra przespałam całą noc na prawym boku, zdecydowanie mniej bolało. Nawet się nie odwróciłam Za to Maluszkowi bardzo to pasowalo, bo ledwie się położyłam, zaczęły się harce Plecki ma po prawej, więc jak tak leżałam to nóżki miał w górze, wywijał nimi ile tylko mógł TŻ się śmiał bo czuł nawet przez kołdrę, jak rękę przyłożył

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:27   #2595
Kajool
Zadomowienie

witam dziewuszki z rana, oczywiscie juz spac nie moge,bo maly domaga sie jedzenia
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
kajool to Cię musieli podkurzyć konkretnie. A co się stało, coś powiedzieli nie tak?
nie chcieli mnie zarejestrowac na ktg, bo jestem z innego miasta i pani cala litanie mi puscila wiec jej rzucilam sluchawke

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zanetko objawy takie,jak pisałam wyżej.
+biegunki,omdlenia,niemoz nosć stania w kolejkach,kościołach...
U mnie się kumulowało od dzieciństwa.I wybuchło jak już byłam szczesliwa.
To nie są napady złości,płacz.To ogólna depresja,niechęć do zycia,wychodzenia z domu ogólny brak chęci do wszystkiego+ogromne objawy fizyczne.(najgorsze).

Kajool
to w sumie powód do radości
Tak mnie się wydaje.Cieszę się
tez mi sie wydaje, ze lepsze to niz cc, no i ze oczyska mam zdrowe
Nerolko ja ci z ta depresja nie zazdroszcze, u nas w rodzinie tez jest plus polaczenie z nerwica. Najgorsze, to sa takie bole, ktore przychodza i cie obezwladniaja. Akurat na nerwice cierpie tez ja ale staram sie jakos funkcjonowac. Takze uwazaj na siebie. Mam nadzieje, ze jestes pod opieka lekarza??

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ha ha dokładnie tyle co ja tylko że Ty możesz juz rodzić a ja jeszcze 6 tygodni do teminu
ee ale to nic nie znaczy, ja mierzylam brzuchol i przestalam jak stwierdzilam, ze on maleje a on po prostu zmienil ksztalt

aaa jeszcze rada od mojej ksiegowej z pracy, jak juz bedziecie wypelniac wnioski o macierzynski, napiszcie prosbe do zusu o przekazywanie zasilku na konto z numerem konta, wtedy bedzie przychodzilo szybciej
Stary 2011-06-08, 08:38   #2596
pieleszka
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
od rana mi się nic nie chce... macie jakieś sposoby żeby sie można było samemu zmotywować do roboty?? bo mi już niedużo zostało i zamiast raz dwa się z tym uwinąć to się ślimaczę i końca nie widać...

a tak w ogóle to od dzisiaj zostały mi równe 50 dni do wyznaczonego terminu

nerolko Twoja Izunia jest śliczniutka a Ty bądź dzielna kobieto i walcz z tym dziadostwem!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:40   #2597
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc dziewczyny

bardzo dziekuje za wypowiedzi.............
chcialam znac Wasze opinie
i tylko upewnilam sie w swojej decyzji
chce SN
a ta propozycje potraktuje jako pomylke :/
no chyba ze wyjdzie tak ze cos sie zmieni
i CC bedize konieczne.

jest przed 9 a u mnei upal ze az sie leje po D**ie
zaraz z mezem wychodzimy bo jedziemy sprawy zalatwiac :/
zwolnienie zawiezc do pracy
do Urzedu Pracy
i moze zajade po skierowanie do diabetologa........

az to chamstwo Zanke nam zbanowac noooo

brunetka - jeeej naklejki sa
a ty sie tak nie bulwersuj ze tu odrazu mam pisac ze jak nie chce przychodzic to nie itp........ chce i wyraznie to napislaam i napislam tez ze wtorek i czwartek odpada bo mam lekarza wotrek diabetolog czwartek pulmonolog dla scislosci informacji reszta dni pasuje

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-08 o 08:44
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:58   #2598
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

My dziś zaczynamy 35tc

Ide poczytać..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:10   #2599
zanetaa88
Zakorzenienie

Nerolka nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie "dziadostwo" istnieje Ja mam cały czas wyobrażenie, że chodzić uśmiechnięta od ucha do ucha, że masz 4 brzdąców którzy powodują że się uśmiechasz, mąż od czasu do czasu Cie zdenerwuje ale to normalne..a tu takie coś jakoś nie umiem tego przetrawić martwię się!

Patik
! Halllllllllllllloooooo, dostałaś te ochraniacze? popłacz sobie i przejdzie

Brunetka
nie lubię Kubusia Puchatka,ale bardzo fajnie wygląda ten Twój nad łóżeczkiem

Youyou gratuluje 35 tyg

U mnie burza
i trochę deszczyk pada !
I nie jest duszno
Mąż dzisiaj wracaaaaa, nie było go 3 dni a stęskniona jestem jakbym go nie widziała 3 miesiące!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:16   #2600
agni82
Zadomowienie

u mnie dopiero 8 rano, a ja już zmęczonawzięłam prysznic, nałożyłam makijaż i już mi słabo. czy to rzeczywiście normalne???????????
Stary 2011-06-08, 09:18   #2601
LadyInBlack2
Rozeznanie

dzień doberek

po pierwsze- dziś skończony 35 tc
po drugie- zaraz się zawijam na cotygodniową kontrolę tętna młodego- proszę o kciuki

pogoda u mnie wreszcie taka do życia- upał chwilowo ma przerwę i powoli ustępuje miejsca deszczowi i burzy

kciuki za Scio

Nerolko
, trzymaj się i nie poddawaj dziadowi

Cytat:
popłakałam sobie konkretnie- bez powodu (chyba) i mi ulżyło. Mam paranoje jakieś.
Patik, ja też miałam wczoraj obniżenie nastroju, mąż wrócił z pracy a ja w ryk. Pyta co się stało a ja że nie wiem, pewnie burza hormonów. On, że przez całą ciążę burzy hormonów nie miałam i teraz mam? No to powymyślałam, że pewnie sobie uświadamiam, że to już i nie wiem jak sobie poradzę ale tak naprawdę to nie wiem o co mi chodziło z tym płaczem ale tak mi się jakoś ryczeć chciało

Cytat:
Zanka dostała bana na 7 dni bo usunęła jakieś zdjęcia z wątku, a tak nie można.

a to nam Zankę zbanowali

ściana wyszła super

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dzieci to mają teraz szczęście. ja na ścianach miałam święte obrazki ( pan Jezus, Maryja, jakiś anioł), których zawsze się bałam. A wystarczyło kupic Kubusia Puchatka.

dobra, zmykam bo się spóźnię na autobus, mam nadzieję, że miejsca mi ktoś ustąpi
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:20   #2602
zanetaa88
Zakorzenienie

agni JA wstałam o 8 u Nas jest 09:19 i znowu spać mi się chce...wiec chyba normalne

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:20   #2603
kalinkap13
Rozeznanie

witam sie i ja

kolejny dzien duchoty..
dzwonili do mnie wczoraj z mama i ja i jest juz do odbioru wozek,fotelik i adapterw pt jedziemy odebrac i wlasnie,moze Wy sie wypowiecie: czy kupujecie parasolke do wozka??? bo sie zastanawiam czy tez dokupic..rodze pod koniec lipca i nie wiem czy jest jeszcze sens czy nie

aa, i ktoras z Was kupowala rzeczy z Tesco,min kocyk. on byl w promocji???jesli tak do kiedy? bo bede w pt poblizu i nie wiem czy jeszcze dostane..

Youyou gratuluje rozpoczetego 35 tyg
brunetka uwielbiam Kubusia Puchatka!!!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:28   #2604
Kolina
Zadomowienie

witajcie
nie bylo mnie kilka dni..

nic nie wiem co sie u was wydarzylo

ja w poniedzialek mialam usg, synek wazy ok 1720g
ale poprzedni badanie badanie mialam 5dni wczesniej i wtedy wazyl 1440g jak widac sa duze rozbieznosci, jakos nie chce mi sie wierzyc ze przybral 300g w takim czasie

w tym poniedzialkowym badaniu wyszla mi zmniejszona ilosc wod plodowych, konsutacje mam dopiero w sobote, wiec siedze jak na szpilkach czekajac na opinie lekarza
oczywiscie dr Google zostal juz przeszukany i raczej nie jest to dobrze

a wczoraj mialam szkole rodzenia i wkurzylam sie na maxa
beznadziejna jest ta szefowa, nie slowna i bezczelna, wrrrrrrrrrr

do domu wrocilam zmeczona, padlam jak mucha
rano lezalam dlugo i z kazda chwila nakrecalam sie coraz mocniej bo nie czulam ruchow dziecka, dopiero po sniadaniu sie ruszyl.. a i tak uwazam ze jakis spokojny jest bardzo
Stary 2011-06-08, 09:35   #2605
patik87
Zakorzenienie

zanetaa tak doszedł, po 3 mailu. Ale na początku nie będę używać, schowałam do szafy. Zapomniałam Ci ostatnio odpisać, umknęło mi

LADY za tydzien. Dokładnie takie same odczucia, niby płacz bez pwoodu, potem pytania tz a ja w bek jeszcze więszy i gadka że to już niedługo i się wszystkiego boję!

Miałam nie zaglądać do południa do Was, uzależnienie..wydrukowała m sciągi i notatki, teraz na serio wyłączam się, idę
Aaa jem od dzisiaj truskawki, juz się obżarłam. Zobaczymy jaka będzie reakacja mojej skóry, i się okaże czy meszki czy truskawki..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:42   #2606
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

My dziś zaczynamy 35tc

Ide poczytać..

Cytat:
u mnie dopiero 8 rano, a ja już zmęczonawzięłam prysznic, nałożyłam makijaż i już mi słabo. czy to rzeczywiście normalne???????????
mam to samo, ledwo wstanę a już padam na pysk

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam sie i ja

kolejny dzien duchoty..
dzwonili do mnie wczoraj z mama i ja i jest juz do odbioru wozek,fotelik i adapterw pt jedziemy odebrac i wlasnie,moze Wy sie wypowiecie: czy kupujecie parasolke do wozka??? bo sie zastanawiam czy tez dokupic..rodze pod koniec lipca i nie wiem czy jest jeszcze sens czy nie
ja kupiłam właśnie przedwczoraj, wprawdzie ja myślę że już w lipcu będę na spaceki chodzić więc więcej wakacji zaliczę ale w sumie sierpień też może byc upalny i słoneczny a parasolka zawsze się przyda

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witajcie
nie bylo mnie kilka dni..

nic nie wiem co sie u was wydarzylo

ja w poniedzialek mialam usg, synek wazy ok 1720g
ale poprzedni badanie badanie mialam 5dni wczesniej i wtedy wazyl 1440g jak widac sa duze rozbieznosci, jakos nie chce mi sie wierzyc ze przybral 300g w takim czasie

w tym poniedzialkowym badaniu wyszla mi zmniejszona ilosc wod plodowych, konsutacje mam dopiero w sobote, wiec siedze jak na szpilkach czekajac na opinie lekarza
oczywiscie dr Google zostal juz przeszukany i raczej nie jest to dobrze
(
za wagę maluszka a może z tymi wodami to jakiś fałszywy alarm?? oby , trzymam kciuki

a tak w ogóle to dzień dobry (o ile taki będzie )

u mnie pogoda do doopy masakryczna duchota, myślałam że na targ nie zajdę
dziś się muszę zmobilizować i dopakować torbę bo dziś mnie jakoś dziwnie cały brzuch bolał taki mega mocny i długi skurcz ale na całym brzuchu nie tylko w podbrzuszu nie wiem co to było ??!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:58
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:44   #2607
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Brunetka super wyglądają te naklejki, na białej ścianie bardziej mi się podobają niż na kolorowej. My się trochę napociliśmy aby nakleić, żeby się nie pozaginało i powietrze nie dostało.
Powiem ci, że my kleiliśmy to ze 2 godziny Strasznie nam to na początku szło. A jak zaczęliśmy to nie wiedzieliśmy jak to zacząć kleić. Spociliśmy się przy tym jakbyśmy worki z ziemniakami nosili

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brunetko tylko tyle mogę
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Rewelacja, tylko tyle powiem
Cytat:
brunetka, super wyglądają te naklejki. dzieci to mają teraz szczęście. ja na ścianach miałam święte obrazki ( pan Jezus, Maryja, jakiś anioł), których zawsze się bałam. A wystarczyło kupic Kubusia Puchatka.

a czy apel do adm. nie pomógłby w sprawie Zanki?7 dni to trochę dużo, co?
Co do apelu to wątpię, żebyśmy coś wskórały

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a ściana... [/COLOR]
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

brunetka - jeeej naklejki sa
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brunetka[/B] nie lubię Kubusia Puchatka,ale bardzo fajnie wygląda ten Twój nad łóżeczkiem
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

ściana wyszła super
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
brunetka uwielbiam Kubusia Puchatka!!!
DZIĘKUJĘ ŚLICZNIE za pozytywne opinie
Dzisiaj jak mąż wróci z pracy druga ściana nas czeka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:45   #2608
agni82
Zadomowienie

ja też właśnie popłakałam. jak ryknęłam to T. przybiegł bo myślał, że coś złego mi się dzieje. a ja w Polityce znalazłam artykuł o leczeniu noworodków (wywiad z prof Anną Dobrzańską) i się popłakałam. ale lżej mi trochę przez to. szkoda tylko teraz makijażu.

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Stary 2011-06-08, 09:51   #2609
BABONIK
Zadomowienie

Aania- cieszę się,że noc lepsza ale Cię wzięło nie wiadomo jak człowiek bedzie na siebie uważał,zawsze nas coś musi złapac

a u mnie walka z pampersem u córki ma 26m-cy i za chiny nie może nauczyc się kontrolowac pęcherza potrafi mi się zesikac na podłoge-metr od nocnika mimo tego,że lubi nocnik i nie boi sie go dziś już zesikała mi się 4 razy na panele w tym raz na moje buty,w których wtedy latała mam dośc... jak ja mam nauczyc to moje dziecko,że sika sie do nocnika?? :mdjeje:

dziś idę później do pracy,bo nie mam teraz z kim dziecka zostawic nie ma to jak pracowac dla samych siebie

życze wszystkim miłego dnia,idę do klubu oglądac zdjęcia,bo mam duże zaległosci

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:56   #2610
moniczka2123
Zadomowienie

Witajcie

Z zanka to faktycznie lipa

Ja dzis biore sie za pranie i za male pakowanko musze sie powoli zaczac zbierac w siaty te moje dzidziusiowe zakupki bo za tydzien do domku

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości