|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
|
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie dziś na szkole rodzenia był masaż Pan fizjoterapeuta uczył mężów, jak masować żony, żeby im ulżyć w ciążowych bólach krzyża, skurczach łydek itp Ja byłam modelką, tak mi się trafiło, więc miałam darmowy masażyk u profesjonalisty Milusio było ![]() Natka - a to coś co Cię może zainteresować. Po zajęciach poszałm do niego i spytałam co myśli o materacykach dla niemowlaków. Jakie poleca, jakich nie, jako rehabilitant własnie. I powiedział, że absolutnie nie poleca gryka-kokos. Że rodzice sami powinni spróbować się przespać na czymś tak niewygodnym i wtedy na pewno nie zrobili by tego swojemu dziecku On poleca takie z pianki termoplastycznej. Czyli te o klasę wyżej nawet niż lateksowe. I sporo droższe niestety. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- I gdzie jest Aga?!? Ciekawa jestem, czy płec poznała
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta trzecia jest krótsza, taka jak normalna koszulka do spania, ale zakrywa wszystko co pwinna. Ja mierzyłam S i czekam na M bo w S moje piersi troszkę wychodziły a jak przyjdzie jeszcze nawał pokarmu i będą jeszcze większe to by chyba wypłynęłyO dziękuję za wiadomość A masażu Ci zazdroszczę! Sama dała bym plecki wymasować ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- A faktycznie AgaG miała poznać płeć, ciekawe czy coś podejrzeli Pewnie jutro się odezwie.
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i za 37 tydzieńRewelacja, tylko tyle powiem Brumku za wielkiego synka i całą resztę, a ta anemia, wymioty i wylewy to chyba taka Twoja ciążowa "uroda"Scio żeby wszystko było ok, dobrze że jesteś pod fachową opiekąZanka
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do masażyku, to nie tylko plecy mi wymasował, ale i ramiona, łydki i stopy ![]() Cytat:
A ta uroda, to taka bardzo wątpliwa
|
|
#2586 |
|
BAN stały
|
Jacieeeee i do oczu i do noska sól.
Oczywiście,ze możesz wodą przegotowaną,choć w wanience i tak zachlapiesz zwykłą kranówą. Oby tylko dzieciaczki nie miały zatkanych kanalików,ropiejących oczu. Wtedy lepiej sól fizjologiczną. Telik dieta zdziała cuda ![]() A waga?-150 g różnicy,to nie różnica.Nie zamartwiaj sie
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Grtuluję wszystkich udanych wizyt.
![]() Scio, trzymam kciuki, żeby maleństwo jak najdłużej siedziało w brzuchu. Mam nadzieję, że będziesz miała dostęp do internetu i będziesz mogła zdawać nam relację jak się czujecie. Brumek, Natka, spokojnie dziewczyny,przecież Aga pisała, że wizytę i podglądanie malucha ma w czwartek. ![]() Ja też jestem bardzo ciekawa, czy tym razem się uda poznać płeć. |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu
To co mi się pochrzaniło że to dziś
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się mu nazwisko trafiło - biedaczek ale i tak jest fajny chociaż czasami trochę zakręcony - 3 razy się pyta o to samo podczas wizyty bo zapomina - że już pytał ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
witam ponownie pierwsza z rana Słoneczko - pewnie że zapraszamy - nie pisałyśmy do Ciebie wcześniej w tej sprawie bo myślałyśmy że jeszcze będziesz w Warszawie i nie będziesz miała głowy do tego ale jeśli tylko dasz radę to zapraszamy do Róży ![]() a wiesz gdzie to jest?? jak cos to zadzwonię do Ciebie koło 8.00 żebyś się wyspała bo teraz pewnie śpisz i nie będę Cie budzić - to obgadamy szczegóły. Bo jednak czwartek odpada z naszym spotkankiem bo jak pewnie doczytałaś egz mam o 14 i zaraz po nim bedę pedzić na złamanie karku na wizytę do mojego gina a i tak nie wiem czy się wyrobię - podjadę do moich rodziców na szybki showerek - zawsze to o 13 km bliżej będzie i szybciej obróce z powrotem - i może przed 19.00 zawitam w jego skromne progi a jak nie zdąże to dopiero we wtorek by mnie przyjął a ja bym wolała jutro bo i tak USG miał mi robić w zeszłym tygodniu w piątek ale mi zaliczenie wypadło w Rze i nie mogłam iść - ach ta sesja.. No i wolałabym nie przeciągać tego usg o kolejny tydzień prawie bo ma badać przepływy, dojrzałość łożyska, szyjkę no i szczegółowe pomiary dzidziusia
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-08 o 06:46 |
||
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
no ostrzeżenie dla Zanki też mnie zmroziło... czasem dziwne te zasady i karają nie tych co trzeba.... ![]() hmmmm...a na USG Agi to widzę całe forum czeka
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka zablokowana? zszokowana jestem doczytałam że zdjęcia usunęła na innym wątku? myślałam ze za ten baner.. ZANKA CZEKAMY NA CIEBIE, kurde ale kara..przegięcie pały.
Brunetka super wyglądają te naklejki, na białej ścianie bardziej mi się podobają niż na kolorowej. My się trochę napociliśmy aby nakleić, żeby się nie pozaginało i powietrze nie dostało. Witam shirka, miałaś lekturę przez 2 dni Witam tak wogóle.Myślałam ze dzisiaj wstanę w lepszym nastroju, ale niestety, nadal coś we mnie w środku siedzi. Nie wiem co mi jest, i c powoduje takie nastroje-oprócz hormonów w ciąży. Muszę się zmobilizować koniecznie do nauki. |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Shira a kaska moja wpłyneła?
laski też biorę udział w konkursie mam nadzieje że mnie nie zablokują
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
brunetka, super wyglądają te naklejki. dzieci to mają teraz szczęście. ja na ścianach miałam święte obrazki ( pan Jezus, Maryja, jakiś anioł), których zawsze się bałam. A wystarczyło kupic Kubusia Puchatka.
![]() a czy apel do adm. nie pomógłby w sprawie Zanki?7 dni to trochę dużo, co? |
|
|
|
#2594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Witaj Shira_83 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ściana... Cytat:
Może przy porodzie nie będzie tak źle ![]() A w pasie...zazdroszczę część z nas to tyle przed ciążą miała ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Dziś wyjątkowo przez ten kaszel i bolące żebra przespałam całą noc na prawym boku, zdecydowanie mniej bolało. Nawet się nie odwróciłam Za to Maluszkowi bardzo to pasowalo, bo ledwie się położyłam, zaczęły się harce Plecki ma po prawej, więc jak tak leżałam to nóżki miał w górze, wywijał nimi ile tylko mógł TŻ się śmiał bo czuł nawet przez kołdrę, jak rękę przyłożył
|
|
|
#2595 | |||
|
Zadomowienie
|
witam dziewuszki z rana, oczywiscie juz spac nie moge,bo maly domaga sie jedzenia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nerolko ja ci z ta depresja nie zazdroszcze, u nas w rodzinie tez jest plus polaczenie z nerwica. Najgorsze, to sa takie bole, ktore przychodza i cie obezwladniaja. Akurat na nerwice cierpie tez ja ale staram sie jakos funkcjonowac. Takze uwazaj na siebie. Mam nadzieje, ze jestes pod opieka lekarza?? Cytat:
aaa jeszcze rada od mojej ksiegowej z pracy, jak juz bedziecie wypelniac wnioski o macierzynski, napiszcie prosbe do zusu o przekazywanie zasilku na konto z numerem konta, wtedy bedzie przychodzilo szybciej
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
od rana mi się nic nie chce... macie jakieś sposoby żeby sie można było samemu zmotywować do roboty?? bo mi już niedużo zostało i zamiast raz dwa się z tym uwinąć to się ślimaczę i końca nie widać... a tak w ogóle to od dzisiaj zostały mi równe 50 dni do wyznaczonego terminu ![]() nerolko Twoja Izunia jest śliczniutka |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() bardzo dziekuje za wypowiedzi............. chcialam znac Wasze opinie i tylko upewnilam sie w swojej decyzji chce SN a ta propozycje potraktuje jako pomylke :/ no chyba ze wyjdzie tak ze cos sie zmieni i CC bedize konieczne. jest przed 9 a u mnei upal ze az sie leje po D**ie zaraz z mezem wychodzimy bo jedziemy sprawy zalatwiac :/ zwolnienie zawiezc do pracy do Urzedu Pracy i moze zajade po skierowanie do diabetologa........ az to chamstwo Zanke nam zbanowac noooo ![]() brunetka - jeeej naklejki sa a ty sie tak nie bulwersuj ze tu odrazu mam pisac ze jak nie chce przychodzic to nie itp........ chce i wyraznie to napislaam i napislam tez ze wtorek i czwartek odpada bo mam lekarza wotrek diabetolog czwartek pulmonolog dla scislosci informacji reszta dni pasuje
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-08 o 08:44 |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() My dziś zaczynamy 35tc ![]() ![]() Ide poczytać..
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie "dziadostwo" istnieje
Ja mam cały czas wyobrażenie, że chodzić uśmiechnięta od ucha do ucha, że masz 4 brzdąców którzy powodują że się uśmiechasz, mąż od czasu do czasu Cie zdenerwuje ale to normalne..a tu takie coś jakoś nie umiem tego przetrawić martwię się!Patik! Halllllllllllllloooooo, dostałaś te ochraniacze? popłacz sobie i przejdzie ![]() ![]() Brunetka nie lubię Kubusia Puchatka,ale bardzo fajnie wygląda ten Twój nad łóżeczkiem ![]() Youyou gratuluje 35 tyg ![]() U mnie burza ![]() i trochę deszczyk pada ! I nie jest duszno Mąż dzisiaj wracaaaaa, nie było go 3 dni a stęskniona jestem jakbym go nie widziała 3 miesiące!
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dopiero 8 rano, a ja już zmęczona
wzięłam prysznic, nałożyłam makijaż i już mi słabo. czy to rzeczywiście normalne???????????
|
|
|
|
#2601 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
po pierwsze- dziś skończony 35 tc po drugie- zaraz się zawijam na cotygodniową kontrolę tętna młodego- proszę o kciuki pogoda u mnie wreszcie taka do życia- upał chwilowo ma przerwę i powoli ustępuje miejsca deszczowi i burzy kciuki za Scio ![]() Nerolko, trzymaj się i nie poddawaj dziadowi Cytat:
Cytat:
![]() ściana wyszła super Cytat:
dobra, zmykam bo się spóźnię na autobus, mam nadzieję, że miejsca mi ktoś ustąpi
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
agni JA wstałam o 8 u Nas jest 09:19 i znowu spać mi się chce...wiec chyba normalne
|
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja
![]() kolejny dzien duchoty.. dzwonili do mnie wczoraj z mama i ja i jest juz do odbioru wozek,fotelik i adapter i wlasnie,moze Wy sie wypowiecie: czy kupujecie parasolke do wozka??? bo sie zastanawiam czy tez dokupic..rodze pod koniec lipca i nie wiem czy jest jeszcze sens czy nie![]() aa, i ktoras z Was kupowala rzeczy z Tesco,min kocyk. on byl w promocji???jesli tak do kiedy? bo bede w pt poblizu i nie wiem czy jeszcze dostane.. Youyou gratuluje rozpoczetego 35 tyg ![]() brunetka uwielbiam Kubusia Puchatka!!! |
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() nie bylo mnie kilka dni.. nic nie wiem co sie u was wydarzylo ja w poniedzialek mialam usg, synek wazy ok 1720g ale poprzedni badanie badanie mialam 5dni wczesniej i wtedy wazyl 1440g jak widac sa duze rozbieznosci, jakos nie chce mi sie wierzyc ze przybral 300g w takim czasiew tym poniedzialkowym badaniu wyszla mi zmniejszona ilosc wod plodowych, konsutacje mam dopiero w sobote, wiec siedze jak na szpilkach czekajac na opinie lekarza oczywiscie dr Google zostal juz przeszukany i raczej nie jest to dobrze a wczoraj mialam szkole rodzenia i wkurzylam sie na maxa ![]() beznadziejna jest ta szefowa, nie slowna i bezczelna, wrrrrrrrrrr do domu wrocilam zmeczona, padlam jak mucha rano lezalam dlugo i z kazda chwila nakrecalam sie coraz mocniej bo nie czulam ruchow dziecka, dopiero po sniadaniu sie ruszyl.. a i tak uwazam ze jakis spokojny jest bardzo
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa tak doszedł, po 3 mailu. Ale na początku nie będę używać, schowałam do szafy. Zapomniałam Ci ostatnio odpisać, umknęło mi
![]() LADY za tydzien. Dokładnie takie same odczucia, niby płacz bez pwoodu, potem pytania tz a ja w bek jeszcze więszy i gadka że to już niedługo i się wszystkiego boję!Miałam nie zaglądać do południa do Was, uzależnienie..wydrukowała m sciągi i notatki, teraz na serio wyłączam się, idę Aaa jem od dzisiaj truskawki, juz się obżarłam. Zobaczymy jaka będzie reakacja mojej skóry, i się okaże czy meszki czy truskawki.. |
|
|
|
#2606 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę maluszka a może z tymi wodami to jakiś fałszywy alarm?? oby , trzymam kciuki a tak w ogóle to dzień dobry (o ile taki będzie ) u mnie pogoda do doopy masakryczna duchota, myślałam że na targ nie zajdę dziś się muszę zmobilizować i dopakować torbę bo dziś mnie jakoś dziwnie cały brzuch bolał taki mega mocny i długi skurcz ale na całym brzuchu nie tylko w podbrzuszu nie wiem co to było ??!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-08 o 09:58 |
|||
|
|
|
#2607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj jak mąż wróci z pracy druga ściana nas czeka
|
|||
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
ja też właśnie popłakałam. jak ryknęłam to T. przybiegł bo myślał, że coś złego mi się dzieje. a ja w Polityce znalazłam artykuł o leczeniu noworodków (wywiad z prof Anną Dobrzańską) i się popłakałam. ale lżej mi trochę przez to. szkoda tylko teraz makijażu.
kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Aania- cieszę się,że noc lepsza
ale Cię wzięło nie wiadomo jak człowiek bedzie na siebie uważał,zawsze nas coś musi złapac![]() a u mnie walka z pampersem u córki ma 26m-cy i za chiny nie może nauczyc się kontrolowac pęcherza potrafi mi się zesikac na podłoge-metr od nocnika mimo tego,że lubi nocnik i nie boi sie go dziś już zesikała mi się 4 razy na panele w tym raz na moje buty,w których wtedy latała mam dośc... jak ja mam nauczyc to moje dziecko,że sika sie do nocnika?? :mdjeje: ![]() dziś idę później do pracy,bo nie mam teraz z kim dziecka zostawic nie ma to jak pracowac dla samych siebie![]() życze wszystkim miłego dnia,idę do klubu oglądac zdjęcia,bo mam duże zaległosci |
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Z zanka to faktycznie lipa ![]() Ja dzis biore sie za pranie i za male pakowanko musze sie powoli zaczac zbierac w siaty te moje dzidziusiowe zakupki bo za tydzien do domku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Ja byłam modelką, tak mi się trafiło, więc miałam darmowy masażyk u profesjonalisty
Milusio było
Pewnie jutro się odezwie.

żeby wszystko było ok, dobrze że jesteś pod fachową opieką

Może przy porodzie nie będzie tak źle 

nie wiadomo jak człowiek bedzie na siebie uważał,zawsze nas coś musi złapac