![]() |
#211 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Poza tym, to jest fajna data bo wtedy byloby az 4 dni wolnego ![]() A propos fajnych zwrotow: pamietacie zrywki ![]()
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
bry
![]() zaraz będę męczyć pracuj.pl i inne tego typu stronki normalnie rozrywka pierwsza klasa ![]() co do zlotu wrocławskiego jestem jak najbardziej za ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Lux Mundi
|
Bry
![]() Upału ciąg dalszy, jednak z lekką rześkością w tle ![]() Lou, Zania -zaczęła się moja przygoda z rozbieranymi zapachami ![]() Bankrutacja ![]() ![]() Gipssis - kiedy wybierasz się na morie i gdzie dokładnie ![]() Apsiku - nic nie mów... niektórzy chcą zabić czas [ a to on nas zabija], a mnie doby za mało ![]() Wczoraj zrobiłam kameralną imprezkę ![]() będę mieć zdjęcia, to coś wrzucę ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
A mi od rana bardzo źle...Od kilku miesięcy śledzimy zbiórki pieniędzy, różne akcje organizowane dla znajomego.
http://www.climb.pl/pawel-wyrwa-wywiad-walka-z-rakiem/ A dziś rano dostaliśmy smsa, że się nie udało. http://www.climb.pl/pawel-wyrwa-odszedl/#more-22362 Wywiad warto obejrzeć. A ja od rana nie mogę się ogarnąć. U nas leje... |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Byłam pierwszy raz w życiu w sądzie... Czuję się jak rozwałkowana...
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
To chyba nic niezwykłego w takiej sytuacji. Ja byłam pierwszy raz - w czasie rozwodu rodziców (miałam nieco ponad 20 lat) - zeznawać przeciwko ojcu. Oczywiście, z własnej woli, mojej rodzinie daleko do doskonałości...Ale tak czy owak, nie jest to miłe doświadczenie.
Nie wiem, czy to dobra rada - ale ja bym na Twoim miejscu coś mocniejszego zażyła dla kurażu... |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Lux Mundi
|
VI4 - przykro mi z powodu Pawła ...
![]() Brid - aż tak źle? ;/
![]() |
#218 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wrrrr, ale mnie głowa łupie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo to do nich pasuje, bo one uwielbiają się (ro)zrywać na środku ulicy, kiedy targa się w nich zakupy ![]() Cytat:
![]() VI4, bardzo mi przykro, że tak się stało ![]() Bridgeta ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-06-08 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze, zawsze mi sie wydawalo, ze rak krtani to po 50-tce i latach palenia ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Lux Mundi
|
Lou- raczej co mieć będę
![]() Mam nadzieję, że w pn jush będę pięknie pachnieć ![]() Nabyłam : - troszku tego http://www.missala.pl/index.php?id=3...ette-edp-120ml - i troszku tego http://www.fragrantica.com/perfume/C...mosa-6422.html Dodatkowo kilka kropel Allure [w końcu!] ![]() i próbeczki : http://www.missala.pl/index.php?id=3...otte-edt-100ml http://www.missala.pl/index.php?id=3...gold-edp-100ml Czaję się szcze na Burberry Weekend i Baby Touch ![]() Naf - Sylwester powiadasz ? ![]() ![]() Takie Lejdis, tylko że w większym gronie do tego z Wirtualnego Świata ![]()
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A zapachow nie kojarze, jak przyjda to daj znac czy trafilas w 10 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Hmm, to ja na te, które muszę mieć, i na te, które mogłabym dostać w prezencie, ale sama bym nie kupiła. Np idole - w pierwszej chwili mnie oczarował, ale okazuje się, że po niedługim czasie wietrzeje i zapach przypomina mi tanią wodę kolońską...
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Lux Mundi
|
VI4 - właśnie dlatego, żeby nie zbankrutować całkiem, ale mieć rozeznanie przeszłam na Rozbiórkową Stronę Mocy
![]() Wychodzę z założenia, że jeśli faktycznie jakiś zapach przemówi do mnie na tyle, żeby kupić flaszkę za 500 czy 700 zł, to wtedy to zrobię. Na pewno nie wcześniej, np. po przetestowaniu jednego psiku w Sephorze. Kiedyś tak zrobiłam z Pure Purple Hugo Bossa i bardzo się zawiodłam ![]() Zaniu - zapachy tesh kojarzę średnio, ale mam nadzieję, że był to mądry wybór ![]() ![]() Co do terminów zlotów tesh jestem zdania, że zebranie wszystkich w jednym miejscu, o jednym czasie jest awykonalne ![]() Chociaż mnie np. udało się zebrać tak Rodzinkę u notariusza - Wujaszek przybył specjalnie z Francy, a Ciocia z Norge, reszta z PL, ale łatwo nie było ![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie HdP w calosci bierze, moze mi sie podobac lub nie podobac ale co do jakosci skladnikow i kompozycji to one sa bardzo, ale to bardzo udane, jestem pewna, ze mozna miec wszystkie chocby po kropelce ![]() ktorys z nich (juz nie pamietam ktory) jest wyraznie ananasowy, to dopiero historia... ![]() patrze teraz i chyba nie mam 1889 Moulin Rouge, a po nutach widze, ze moze byc ciekawy, odgrzebany z babcinej szuflady, bo i cynamon z roza i paczula... ![]() Mimosa jest na pierwszy rzut oka kwiecista w bardziej standardowy sposob, niby nie moj klimat ale akurat ten mi sie podoba bo to szyper jest, z duszacym jasminem i innym kwieciem w skladzie, super!, bardzo retro (czyli nie tam zadne kwiatki-sratki z perfumerii) ![]() na Goutal sie zawiodlam, imo zbyt plaskie i zbyt jednowymiarowe, zmeczylam sie kilkoma i wiecej juz znac nie chce; Bondy kocham, sa ta zapachy poskladane wysmienicie, a tego akurat nie znam takze ciekawam Twojej opinii ![]() nie no, wpadlas jak sliwka w kompot, super ![]() ![]() mnie juz 100 lat nie bylo na wspolnych zakupach, dawaj znac jakby co warte zakupu bylo rozbierane... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam póki co planów na BC, więc jeśli któraś z Was faktycznie miała by ochotę w tym terminie przyjechać, to oczywiście służę swoim skromnym towarzystwem. O ile się nie mylę, długi weekend będzie też w sierpniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Rillo, drugi sierpniowy termin tez mozna zaliczyc ![]() wybaczcie, ale jestescie tak sympatycznymi i fajnymi dziewczynami, ze ja to bym mogla sie co 2 tyg widziec ![]() ![]()
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Psik na nadgarstek (nie na blotterek, bo nacięłam się, kiedy zapach dużo inaczej jawił się na skórze - na szczęście, była to tylko próbka za 5 pln) 2) jeśli test nadgarstkowy przejdzie pomyślnie, zdobywam próbkę 3) Dopiero kiedy po użyciu próbki jestem pewna, że nie mogę bez tych perfum żyć, zaczynam kombinować nad zdobyciem pełnowymiarowej flaszki ![]() Chociaż - mówimy o tym samym ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
u mnie 'ladny' to zadne kryterium, ma byc dobrze poskladany, dobry jakosciowo i fascynujacy
![]() ![]()
![]() |
#230 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Lux Mundi
|
VI4 - zapraszamy serdecznie do rozbiórek
![]() Lou - pewnie infantylnam, ale próbkę Goutal nabyłam głównie z uwagi na moje imię pojawiające się w nazwie zapachu ![]() ![]() Jak będziemy rozbierać coś ciekawego, dam znać na pewno ! ![]() ![]() Naf - byłoby świetnie gdybyś tesh dołączyła do Świata Zapachów ![]() ![]() ![]() Co do Bożego Ciała - odpadam, ale sierpień- jak najbardziej ![]() Można przecież tesh coś w lipcu ogarnąć, prawda ? ![]() *** Lou, właśnie zerknęłam ![]() Jeśli byś chciała, to jest jeszcze do wzięcia i Colette, i Mimosa ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535314 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post27374918
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cindy, właśnie mi sie przypomniało, że miałam Cię o coś spytać - zabłądziłam wczoraj na wątek o stawaniu się piękną na wakacje, i widziałam, że pisałaś tam o parzeniu ziół ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak jest teraz, ale kiedys byl raczej rzadko rozbierany, czesciej spotkac mozna Rock Crystal i BT - oba koscielne i rownie piekne, a moze nawet od A. piekniejsze ![]() Cytat:
![]() jednak z uwagi na kiszaca sie u mnie ilosc poczekam na cos z listy pierwszej potrzeby', a ma z 10 pozycji letko ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Jedna mówi o tym, że ziółka należy wsypać do zimnej wody w garnku i tkwić przy kuchence do czasu aż zaczną się gotować, następnie należy zmniejszyć ogień i stać nad nimi ok 10 minut- szkoda życia ![]() Druga mówi o tym, że ziółka nada zalać wodą nie wrzącą ! [optymalna temp 95'C], po prostu odczekać od wrzenia jakieś 2 minutki. Następnie przykryć talerzykiem i odstawić na 3 godz ![]() Tylko TAKI CZAS uwalnia wszystkie terapeutyczne właściwości ziół ![]() Picie ziół przed tym czasem - mija się z celem. Nie wolno tesh przesadzić w drugą stronę - zioła mają skłonność do kiśnięcia, niektóre bardziej, innej mniej, ale jednak. Ta prawda jest potwierdzona naukowo, więc to nie mój wymysł ![]() Tak jak pisałam na tamtym wątku ziółka na rano parzę przed snem, a te na wieczór z rana, żeby nie tracić niepotrzebnie czasu na czekanie ![]() *** Lou, to prześlij tą listę ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Nie znam się na perfumach - więc interesuje mnie, jak są poskładane, mają mi się podobać, i tyle. Na marginesie, czytałam w jakiejś recenzji - "nie wiem czemu zapach mi się podoba, sklada się ze wszystkich nut, które lubię". Dobre jakościowo - czyli jakie? A fascynujące - oczywiście, mam na półce tylko te które mnie fascynują. Może "ładne" to infantylne określenie - ale wiadomo chyba o co chodzi. Miłe dla nosa, bez uniesień - ot, tylko "ładne".
Edytowane przez VI4 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To po co ja wypijałam te hektolitry bratka i pokrzywy, parzone przez kwadrans i zalewane wrzątkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Taki napar posiada właściwości , jednak nie wszystkie, w okrojonym składzie, z uwagi na to, że cześć dobrych ciał czynnych uległa niwelacji. Poza tym możliwe za na Ciebie lepiej działa placebo ![]() I faktycznie - uczymy się przez całe życie - do tej pory pamiętam jak kupowałam musztardę SAPERSKĄ ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-06-08 o 13:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakosc skladnikow po latach wachania odrozniam organoleptycznie (jakkolwiek to brzmi), bo czy syntetyczne czy naturalne swoja jakosc maja, widoczna w trwalosci, glebi, rozwoju poszczegolnych nut; co innego np syntetyki Demeter, a co innego Parfumerie Generale, ktore juz mozna zaliczyc do sztuki perfumeryjnej bardziej niz do zapachow; z tego wlasnie wzgledu raczej omijam Douglasy i inne, choc i tam zdarzaja sie perelki (czesto na meskiej polce); co do lubie i nie lubie, wiem z doswiadczenia, ze czesc moich zapachow jest dla ludzi nie interesujacych sie tematem zwyczajnie 'brzydka',czesto nie do strawienia i nawet 'a fuj'; co ciekawe dla mnie tez jest brzydka w najbardziej podstawowym tego slowa znaczeniu, tyle ze juz przywyklam podchodzic do danego zapachu jak do dziela, obrazu, instalacji - czesto na pierwszy rzut oka zwyczajnie brzydkiego, niezrozumialego, ale fascynujacego na tyle, ze warto z nim pobyc, pokontemplowac, ponosic na sobie ![]() ![]() ot, cala moja filozofia, nie gorsza i nie lepsza od innych, po prostu inna ![]() Cytat:
![]() czasem nawet gotowac, jak medycyna chinska mowi im dany delikwent bardziej zdychajacy, tym gotowanie dluzsze ![]() Cytat:
![]() lista jest under construction ![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o genialne interpretacje językowe, mój znajomy bardzo długo był przekonany, że w słynnej piosence mr zoob tekst brzmi: 'muuuu, jestem kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić" ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-06-08 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.