Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 23:01   #1741
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Boziu!!! JAK MOJ JANEK DAJE CZADU 2 DZIEŃ!!! MASAKRA po tylku nie mam czasu sie podrapac nawet na spacerze jak nigdy /jak weszlismy do sklepu to dal daki koncert,ze szok
mysle,ze to przez deszcz /faktycznie nawet w szkole mowilismy,ze jak jest deszcz to dzieciaki sa marudne-nawet te duze... brrrr niech juz nie pada
mam kg truskawek ale skoro maly tak czaduje to az strach jesc...
oj współczuję!
może sobie zjedz dla poprawy humoru

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja chce chodzić do tego pod domem, tylko do niego mnóstwo ludzi chodzi, mówił nawet, ze niektórzy to muszą przynajmniej raz w tyg zaliczyć wizytę

Mam nadzieje, ze moje wygłupy nie siada Nadii na psychice
Galareta=tłuszcz, jak zaczęłam takie dancehallowe ruchy robić, to wszystko się trzęsło masakryczne. Nawet sobie foty porobiłam wczoraj, żeby sobie kiedyś porównać figurę.

no na pewno jak tu piszesz cały czas że ćwiczysz i tańczysz, to niedługo śladu po tym nie będzie

Cytat:
Nadii się włączył maruder, a nie mogę jej wykapać, bo męża nie ma, wiec jej śpiewam.
Śpiewałam Hubę no i tam jest A...B....C.... a wtedy Nadia -E!
czekamy na pozostałe litery alfabetu

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ale się dzisiaj zdenerwowałam,
byłam u gin,
i jak wychodziłam z domu to mówię do tż żeby o 16 dał małej jeść,
wracam o 17:20 a mała nadal nie nakarmiona

Tak się zdenerwowałam, że aż się popłakałam,
sama nie wiem dlaczego
Chyba chwycił mnie jakiś dół

A wogóle to u gin dowiedziałam się, że mam w pochwie ziarninę
Podczas usg niby tez jakaś cysta wyszła na jajniku,
no i dostałam receptę na pigułki.
ja to bym męża obsztorcowała od stóp do głów, żeby dziecku zapomnieć jeść dać!
zwłaszcza jak się mała nie upomina, jak piszesz...

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
dzięki - ŻABA made by ikea - jeszcze ma misia ale go olał i woli, żabę i się gabi zboczek na jej majty i na te oczy. Wanilia zdjęcia gdzieś tu będą na forum wcześniej... hmm nie mam na tym kompie zeby wkleic jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

my też chcieliśmy moje autko sprzedać ale to drugie ciągle cos wyskakuje itd i jednak zosdtawiamy bo często się przydaje... dziś np wracamy od teściów i nagle trach - mąż rozjechał wróbla przejechaliśmy 30km i się wzpomaganie zepsuło jakieś przewodu porozrywało, płyn się wylał... ehhh... pech to pech jak nie sarna to wróbel... i zaś auto u mechanika...

to nic groźnego.

Kurcze Oli znów miał problem z zasnięciem chyba przez to gorąco... ma tylko rampersik na ramiączkach gołe nóżki ale w pokoju nadal 26-27 stopni...
o matko... współczuję...

ja Krzyśka w taką temperaturę w samej pieluszce trzymam, ew. skarpetki mu zakładam (chociaż w sumie nie wiem po co)
no ale na noc jednak rampersa albo body...i przykrywam pieluchą a i tak się rozkopuje wiercipięta jedna

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam kolejną przymierkę sukni ślubnej i okazało się,że przez dwa tygodnie znowu spadłam z wagi! I to tak solidnie,że sukienka znowu musi byc przerabiana Płacę,to wymagam,a co!
nono, zdjęć się doczekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

no ja jutro sie doweim ile dokladnie wazy bo w domu to go u siebie na rekach waze,
a u fryca bylo super podczas nakladania balejazu spal. obudzil sie przy 2 ostatnich folijkac, troeh go ponosilam, pobujalam i poszlismy do pokoju kosmetycznego nakarmic sie, zjald z 2 cyckow w 15-20min i pozniej lezal w wozeczku z grzecotkami a ja noga wozek ruszalam i spokoj byl do powrotu do domu
no to faktycznie tylko chodzić do fryzjera
może dźwięk suszarek tak na niego działał

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:04   #1742
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
bo jadl krótko i nie opróźniał piersi wiec na oko malo zjadl
Mój też już teraz krótko je - jest większy i silniejszy niż na początku i szybciej wyciąga. I często nie opróżnia piersi. A rośnie jak na drożdżach (400g na tydzień). Także to nie koniecznie oznacza, że je za mało.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:06   #1743
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
si se puede
a masz moze odkurzacz ''kokoszko ''hehe??
Dziekowac

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:12   #1744
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
oj współczuję!
może sobie zjedz dla poprawy humoru

no na pewno jak tu piszesz cały czas że ćwiczysz i tańczysz, to niedługo śladu po tym nie będzie

czekamy na pozostałe litery alfabetu

ja to bym męża obsztorcowała od stóp do głów, żeby dziecku zapomnieć jeść dać!
zwłaszcza jak się mała nie upomina, jak piszesz...

o matko... współczuję...

ja Krzyśka w taką temperaturę w samej pieluszce trzymam, ew. skarpetki mu zakładam (chociaż w sumie nie wiem po co)
no ale na noc jednak rampersa albo body...i przykrywam pieluchą a i tak się rozkopuje wiercipięta jedna

nono, zdjęć się doczekać nie mogę

Niedługo jak niedługo, 2 kg w półtorej miesiąca to nie jest żaden dobry wynik Przemiana materii się coś pogorszyła i muszę mocno przycisnąć, a kiedyś chudłam spokojnie 5 kg w dwa tyg.

D pominęła

a nie pocą się mu stopki w skarpetkach?

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
a masz moze odkurzacz ''kokoszko ''hehe??
Dziekowac

wysłałam ci jeszcze dwa szumy

Dobra, czas na wieczorna randkę z panem w zielonych legginsach
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 00:15   #1745
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Mąż za dwa tygodnie idzie 2x12h, już się boje tyle godzin sama z małą. Będę padnięta chyba
Natalka nam już śpi godzinkę, mąż ogląda Przepowiednie ale dla mnie to jakieś strachy
Dasz radę Blackrose! Ja w zasadzie cały dzień jestem sama z Małą(tż ma dwie prace) i nie jest lekko co prawda,ale dajemy radę

Cytat:
coralady oooo,ładnie mała waży!

Dzisiaj miałam kolejną przymierkę sukni ślubnej i okazało się,że przez dwa tygodnie znowu spadłam z wagi! I to tak solidnie,że sukienka znowu musi byc przerabiana Płacę,to wymagam,a co!
Waży konkretnie,ale nie jest grubaskiem wbrew pozorom.Jest długa i ma drobną buziunie,a żarłok z niej nieziemski
Przegapiłam kiedy masz ślub-przypomisz.Super,ż e lecisz z wagi.Moja nie chce sie ruszyc od jakiegos czasu,wciąz zostało mi
3-4kg Trzymam dietę,nie wcinam słodyczy,bo ukochana czekoladę odstawiłam,choc bardzo tęsknię

Pocieszające jest to,że wasze dzieci tez marudzą,bo juz myślałam,że moja Królewna jest jedyna.Dodatkowo ma pleśniawke,więc myśle,że to tez jest powód jej dwudniowego niezadowolenia

Czekam aż sie obudzi,bo chciałabym ja nakarmic i sama się położyć.

W załączniku moja Królewna z dzisiejszej sesji-obfotografowałam dzisiejszą marudę z każdej strony.Jaka była zdziwiona jak zobaczyła pierwszy raz banki mydlane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizażowe.jpg (87,8 KB, 74 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-06-08 o 00:17
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 00:27   #1746
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dasz radę Blackrose! Ja w zasadzie cały dzień jestem sama z Małą(tż ma dwie prace) i nie jest lekko co prawda,ale dajemy radę

Waży konkretnie,ale nie jest grubaskiem wbrew pozorom.Jest długa i ma drobną buziunie,a żarłok z niej nieziemski
Przegapiłam kiedy masz ślub-przypomisz.Super,ż e lecisz z wagi.Moja nie chce sie ruszyc od jakiegos czasu,wciąz zostało mi
3-4kg Trzymam dietę,nie wcinam słodyczy,bo ukochana czekoladę odstawiłam,choc bardzo tęsknię

Pocieszające jest to,że wasze dzieci tez marudzą,bo juz myślałam,że moja Królewna jest jedyna.Dodatkowo ma pleśniawke,więc myśle,że to tez jest powód jej dwudniowego niezadowolenia

W załączniku moja Królewna z dzisiejszej sesji-obfotografowałam dzisiejszą marudę z każdej strony.Jaka była zdziwiona jak zobaczyła pierwszy raz banki mydlane
boska fota i modeleczka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 07:22   #1747
87czarna
Zakorzenienie

coralady ależ ona ma piekne oczy! oj,będziecie odganiac adoratorów

Ślub mamy 9 lipca,także został właściwie miesiąc. Dalej nie wiem,co z włosami,bo w koncu kupiłam welon. Będę się lepiej czuc,bo na plecach mam okropne plamy- w zeszłym roku poparzyłam się na solarium nie wiem dlaczego,ale od kilku tygodni te plamki zaczęły się powiększac i robic koloru brązowego... 14 czerwca mam wizyte u dermatologa,zobaczymy co powie Koleżanka,która troszkę się na tym zna,mówi,że czyms się zaraziłam... tragedia jak to wygląda

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:28   #1748
87czarna
Zakorzenienie

Wrzucam zdjęcie mojego niezadowolonego dziecka-już ma dosyc tych fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1346a.jpg (152,6 KB, 68 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:11   #1749
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Co to jest ta ziarnina???? Bo ja mam jakby gulke w srodku i glupia lekarka powiedziala ze to nic i ze sie zagoi... a wczesniej tego nie bylo??
mi tez powiedziala ze ma 2 gulki i ze podczas stosunku moze byc odczuwalne ale rozejda czy pekna same i nie ma co sie martwic i ze to od badania prze porodem (a zeczywiscie badali mnie wiele razy i to bardzo bolesne bylo) problem jest taki e ja caly czs odczuwam straszny bol podczas przytulanek

Cytat:
wydaje mi sie ze to cisza raczej bo nikogo procz mnie nie bylo w salonie, tylk o tel co jakis czas zadzwonil i ktos na solarium wpadl ale to mu jakos nie przeszkadzalo

Cytat:
dziewczyno ze ty masz czas takie zdjecia robic

Cytat:
o a na tym zdjeciu bardziej do taty podobna
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:34   #1750
wanilia83
Zadomowienie

wczoraj po szczepieniu zaliczyliśmy mega dzień marudera nawet pierwszy raz od niepamiętnych czasów podczas kąpieli strasznie płakała, a tak to zasypiała na 10 min potem budziła się z piskiem i płaczem, uspokajanie zajmowało mi ok 30 min i znowu zasypiała budziła się z piskiem ...itd
wykończona byłam strasznie a ona o 21 obudziła się spojrzała na karuzele i jak zaczęła gaworzyć i się uśmiechać to skończyła o 23 ale w nocy budziła mi się na jedzenie częściej, na szczęście ominęła nas gorączka i dziś jak wstała o 6 to znowu z uśmiechem na buźce, uff

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. W ogóle widzę że łatwiej mi robić z siebie idiotę niż mężowi. Ostatnuo śpiewałam piosenki na cześć kupy własnej twórczości. Zdarza mi się też spiewać piosenki jak Franek robi kupę które składają się tylko z jednego słowa - kupa ale za to w wielu barwach głosu.

żona prezesa zazdrosna jest i tyle

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moj tz wczoraj tak spiewal malej... byla sobie zabka mala rere kum kum rere kum kum, przyszla mama kotka zbila rere kum kum rere kum kum a skorupki wyrzucila rere kum kum bec Weszlam do pokoju i mowie....oj jak dobrze oliwko ze ty jeszcze nic nie rozumiesz

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Ja brokuly jem od porodu....bo mialam malo zelaza a co nie mozna???

hehehe :P ja też jak śpiewam i zapomnę tekstu to takie głupoty tworze że szkoda gadać

można,można ja też jem brokuły od porodu

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

no własnie na temat skrzypowity zdania podzielone i sama nie wiem ale jak wanilka bierze to może i ja będę brać. choć bardziej skłaniam sie ku Feminatalowi miałam takie piekne włosiska po nim

co do podnoszenia, to moja już sie dźwiga jak jej daje rączki. w ogóle to jest taka sztywna że spokojnie głowę trzyma w powietrzu. i na brzuszku jak leży też super głowę trzyma. więc w tym temacie u nas super
jesteśmy teraz na etapie machania rękami i nogami we wszystkie strony świata. czasem mam wrażenie że zaraz odfrunie tak wiosłuje
i szarpie bodziaki bardzo rączkami. a jak jest nago to się ciągnie za cycki i wyciąga sutki i w ogóle się szczypie po ciałku jakąs taką ma fobię
chyba bada co posiada
szczerze to ja się nie zastanawiałam czy można po prostu zaczęłam brać, ja od porodu pije też bardzo dużo ziołowych herbatek, z pokrzywy, skrzypu, melisa, koper itd więc pewnie dlatego się nie zastanowiłam czy można brak skrzypovite

umarłam buahahaha

mirabilka
poszukałam i znalazłam, słodziak z Karolka a żabka ekstra sama nie wiem jak to się stało że ominęłam

Cytat:

ty to chyba chcesz wykończyć krawcową

coralady boskie zdjęcie a z Lilianki mała królewna, cudna jest a jakie ma oczęta mrrr

Cytat:
hehehe jakbym widziała Nadię też non stop naburmuszona leży a jaką ma czuprynkę, chyba po mamusi

wklejam fotki mojego bubusia

1. zawsze robi takie przerażone oczy jak wychodzimy na spacer :P
2. akuku
3. dajcie mi już święty spokój

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-06-09 o 15:55
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:51   #1751
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny śliczne maluchy.
Coralady ja jestem zakochana w Twoich zdjęciach Macie z mamą fajne pomysły na zdjęcia

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:54   #1752
Natka3008
Rozeznanie

Witam w ten ciepły słoneczny dzień, boże jakie te Wasze dzieciaczki ślicznutkie

Nie wiem czy kiedyś pisałam, że moja córeczka bardzo dużo ulewa, zdarzało się, że nawet po piciu były już wymioty. Zmienialiśmy mleko, gdyż myśleliśmy, że to od tego. Lekarze mówili, że taki urok dziecka i że to przejdzie Wcale nie, dopiero po wizycie u innego lekarza wszystko się zmieniło. Dokładnie zbadał małą, zlecił usg brzuszka, morfologię, mocz, na szczęście wyniki ok. Anastazja ma problem z trawieniem enzymu laktozy. Teraz przed każdym piciem dostaje syrop gastrotuss baby i pije mleko humana 1 + zagęszczasz nutrition i wszystko jest ok.

Tylko teraz kupka Nastusi przybiera całkiem inną formę, normalnie są to "bobki". Sorki za określenie. Mamy karmiące mm czy wasze dzieciaczki też mają taką kupkę

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ale się dzisiaj zdenerwowałam,
byłam u gin,
i jak wychodziłam z domu to mówię do tż żeby o 16 dał małej jeść,
wracam o 17:20 a mała nadal nie nakarmiona

Tak się zdenerwowałam, że aż się popłakałam,
sama nie wiem dlaczego
Chyba chwycił mnie jakiś dół

A wogóle to u gin dowiedziałam się, że mam w pochwie ziarninę
Podczas usg niby tez jakaś cysta wyszła na jajniku,
no i dostałam receptę na pigułki.
Ja też już byłam zapisana do gin na 2 czerwca, ale miałam pecha, gdyż tego dnia dostałam @ Super, a tak długo zwlekałam. Teraz zapisałam się na 15 czerwca, ale strasznie się boję co mi powie

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:55   #1753
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

2. akuku
ale slodziak i jakei oczka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:04   #1754
Olusiaa_
Zakorzenienie

coralady
czarna
wanilia

słodkie dzieciaczki

My wczoraj byłysmy u pediatry, mała waży 4,5 kg (7 tygodni ma), w miesiac przybrala 1,3 kg, to chyba niezle...

nocka super- 1 pobudka o 4 i do 7 spałyśmy

duszno dzis znow, pojdziemy na spacer wkrotce, bo potem bedzie nieznosnie

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

co wy tak zwlekacie z wizytami u gin?

ja poszłam po 5,5 tygodnia, przytulamy sie już, że hoho hhehe

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:06
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:09   #1755
gosiawolna
Rozeznanie

dziekuje za slowa otuchy bardzo ladne zdjecia czasami jest bardzo ciezko i niewiem jak dalej bedzie ale musimy dac rade mam nadzieje tylko ze nie rozpadnie sie nasza mala rodzinka przez to a zapomnialam powiedziec w sobote mielismy z tz przytulanko w koncu bo ostatnie bylo na poczatku ciazy ale powiem wam ze strasznie bolalo na poczatku czy was tez tak bolalo?
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:22   #1756
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
dziekuje za slowa otuchy bardzo ladne zdjecia czasami jest bardzo ciezko i niewiem jak dalej bedzie ale musimy dac rade mam nadzieje tylko ze nie rozpadnie sie nasza mala rodzinka przez to a zapomnialam powiedziec w sobote mielismy z tz przytulanko w koncu bo ostatnie bylo na poczatku ciazy ale powiem wam ze strasznie bolalo na poczatku czy was tez tak bolalo?
hm, mnie nie bolalo
troche moze jakby opor poczulam

a tz nie moze sie przeprowadzic do was albo ty do niego?
Stary 2011-06-08, 09:24   #1757
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

Ślub mamy 9 lipca,także został właściwie miesiąc. Dalej nie wiem,co z włosami,bo w koncu kupiłam welon. Będę się lepiej czuc,bo na plecach mam okropne plamy- w zeszłym roku poparzyłam się na solarium nie wiem dlaczego,ale od kilku tygodni te plamki zaczęły się powiększac i robic koloru brązowego... 14 czerwca mam wizyte u dermatologa,zobaczymy co powie Koleżanka,która troszkę się na tym zna,mówi,że czyms się zaraziłam... tragedia jak to wygląda
dobrze, ze idziesz do dermatologa, bo nie można tego bagatelizować.
A Majeczka jaka minka

Cytat:
wczoraj po szczepieniu zaliczyliśmy mega dzień marudera nawet pierwszy raz od niepamiętnych czasów podczas kąpieli strasznie płakała, a tak to zasypiała na 10 min potem budziła się z piskiem i płaczem, uspokajanie zajmowało mi ok 30 min i znowu zasypiała budziła się z piskiem ...itd
wykończona byłam strasznie a ona o 21 obudziła się spojrzała na karuzele i jak zaczęła gaworzyć i się uśmiechać to skończyła o 23 ale w nocy budziła mi się na jedzenie częściej, na szczęście ominęła nas gorączka i dziś jak wstała o 6 to znowu z uśmiechem na buźce, uff

żona prezesa zazdrosna jest i tyle

hehehe :P ja też jak śpiewam i zapomnę tekstu to takie głupoty tworze że szkoda gadać

można,można ja też jem brokuły od porodu

szczerze to ja się nie zastanawiałam czy można po prostu zaczęłam brać, ja od porodu pije też bardzo dużo ziołowych herbatek, z pokrzywy, skrzypu, melisa, koper itd więc pewnie dlatego się nie zastanowiłam czy można brak skrzypovite

umarłam buahahaha

mirabilka
poszukałam i znalazłam, słodziak z Karolka a żabka ekstra sama nie wiem jak to się stało że ominęłam

ty to chyba chcesz wykończyć krawcową

coralady boskie zdjęcie a z Lilianki mała królewna, cudna jest a jakie ma oczęta mrrr

hehehe jakbym widziała Nadię też non stop naburmuszona leży a jaką ma czuprynkę, chyba po mamusi

2. akuku
jaki słodziak mały z Naduni
moja tez się naburmuszała w wózeczku, ale odkąd mamy nasz pałąk wielofunkcyjny to zajmuje się jedzeniem zawieszek.

j

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam w ten ciepły słoneczny dzień, boże jakie te Wasze dzieciaczki ślicznutkie

Nie wiem czy kiedyś pisałam, że moja córeczka bardzo dużo ulewa, zdarzało się, że nawet po piciu były już wymioty. Zmienialiśmy mleko, gdyż myśleliśmy, że to od tego. Lekarze mówili, że taki urok dziecka i że to przejdzie Wcale nie, dopiero po wizycie u innego lekarza wszystko się zmieniło. Dokładnie zbadał małą, zlecił usg brzuszka, morfologię, mocz, na szczęście wyniki ok. Anastazja ma problem z trawieniem enzymu laktozy. Teraz przed każdym piciem dostaje syrop gastrotuss baby i pije mleko humana 1 + zagęszczasz nutrition i wszystko jest ok.

Tylko teraz kupka Nastusi przybiera całkiem inną formę, normalnie są to "bobki". Sorki za określenie. Mamy karmiące mm czy wasze dzieciaczki też mają taką kupkę

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Ja też już byłam zapisana do gin na 2 czerwca, ale miałam pecha, gdyż tego dnia dostałam @ Super, a tak długo zwlekałam. Teraz zapisałam się na 15 czerwca, ale strasznie się boję co mi powie
a ile dajesz malej do picia? Jeśli są bobki, to ma chyba za małe nawodnienie.
Nie boj się wizyty, ja panikowałam przed moja, a się okazało, ze super się wygoiłam

Cytat:
Na pewno dacie radę
Ja dopiero wczoraj się odważyłam, bo czekałam, aż tabsy zaczną działać i nic mnie nie bolało Przyszykowałam sie na jakieś hardkory, ale okazało się, ze ginka miała racje i rzeczywiście w środku wszystko ładnie się zarosło. Myślę,z e dobrze, ze odczekałam jeszcze po wizycie, bo wtedy mnie jednak trochę pobolewało, a teraz w pełni doszłam do siebie.

Nadia wczoraj podczas karmienia złapała moja komórkę
Kupiłam jej dwie książeczki z serii Obrazki dla maluchów- Male stworzonka i Ciało, bardzo fajne, chyba jeszcze coś dokupię.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 09:28   #1758
gosiawolna
Rozeznanie

tz ma za maly pokoj ledwo on sie miesci a umnie sa 3 pokoje-kazdy ma swoj ale tata powiedzial ze na razie poczkamy z tym bo nie wiadomo co bedzie bo mieszkamy w domku i tu chca cos wybudowac na miejscu domkow i kilka osob co mieszka obok juz dostali mieszkania. a po za tym jak on by sie wprowadzil to brat by chcial zeby jego dziewczyna sie wprowadzila z ich coreczka ktora ma rok i 3 miesiace a on mogl isc do niej ale nie mogl by pic piwa tak jak to oon po pracy lubi dlatego siedzi tu mowie wam masakra normalnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

a mnie bolalo a tez niby sie ladnie zroslo wszystko
Stary 2011-06-08, 09:32   #1759
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tz ma za maly pokoj ledwo on sie miesci a umnie sa 3 pokoje-kazdy ma swoj ale tata powiedzial ze na razie poczkamy z tym bo nie wiadomo co bedzie bo mieszkamy w domku i tu chca cos wybudowac na miejscu domkow i kilka osob co mieszka obok juz dostali mieszkania. a po za tym jak on by sie wprowadzil to brat by chcial zeby jego dziewczyna sie wprowadzila z ich coreczka ktora ma rok i 3 miesiace a on mogl isc do niej ale nie mogl by pic piwa tak jak to oon po pracy lubi dlatego siedzi tu mowie wam masakra normalnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

to rzeczywiście nieciekawa sytuacja
a nie dacie rady czegoś wynająć?

Zastosowałaś jakiś środek nawilżający?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 09:35   #1760
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedługo jak niedługo, 2 kg w półtorej miesiąca to nie jest żaden dobry wynik Przemiana materii się coś pogorszyła i muszę mocno przycisnąć, a kiedyś chudłam spokojnie 5 kg w dwa tyg.

D pominęła

a nie pocą się mu stopki w skarpetkach?

wysłałam ci jeszcze dwa szumy

Dobra, czas na wieczorna randkę z panem w zielonych legginsach
chyba nie, jak mam wrażenie, że mu za gorąco, to zdejmuję i skarpetki
na dwór czasem zakładam, na wieczorny spacer

Cytat:

jej, podziwiam - że sama dajesz radę i że odstawiłaś czekoladę z tym moim niewyspaniem ciężko mi bez czekolady, ale chyba trzeba będzie zacząć sobie bez niej radzić...
zdjęcia robisz piękne, córeczkę masz super!

Cytat:

o kurczę, współczuję, oby dermatolog coś wymyślił...
ale to włosy może też jakoś tak upięte, żeby na plecy opadały?

Cytat:
śliczna!

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mi tez powiedziala ze ma 2 gulki i ze podczas stosunku moze byc odczuwalne ale rozejda czy pekna same i nie ma co sie martwic i ze to od badania prze porodem (a zeczywiscie badali mnie wiele razy i to bardzo bolesne bylo) problem jest taki e ja caly czs odczuwam straszny bol podczas przytulanek

wydaje mi sie ze to cisza raczej bo nikogo procz mnie nie bylo w salonie, tylk o tel co jakis czas zadzwonil i ktos na solarium wpadl ale to mu jakos nie przeszkadzalo

dziewczyno ze ty masz czas takie zdjecia robic

o a na tym zdjeciu bardziej do taty podobna
o, no to widzę, że z tym bólem nie jestem sama...dziś idę do gin, zobaczymy, co mi powie...ja mam wrażenie że szycie im w szpitalu ie wyszło...

Cytat:

2. akuku
piękna córa

Stary 2011-06-08, 09:41   #1761
traicionera
Zakorzenienie

Ciekawe, kto cię zszywał, bo moja położna odwaliła kawal dobrej roboty, choć szwów miałam multum.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:43
Stary 2011-06-08, 09:42   #1762
gosiawolna
Rozeznanie

raczej nie damy wszystko do dupy jest az odechciewa sie zyc
Stary 2011-06-08, 09:52   #1763
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie pisałam, że bolało i było nieprzyjemnie bardzo, aż mi TŻa było żal, bo teraz nie mam na razie ochoty drugi raz próbować...

Cytat:

no to może zacznijcie działać w sprawie tych mieszkań zamiast domku, skoro tak sytuacja wygląda, niech się wypowiedzą, czy wasz dom zostaje czy nie, a jeśli mieszkania, to może się uda tak wynegocjować, żebyście Ty i Twój TŻ dostali osobne, przecież nie wsadzą Was wszystkich do jednego, z reguły deweloperzy idą tu na rękę, jeśli się wykłócić porządnie
będzie dobrze!
swoją drogą że Twój brat mógłby mieszkać z dziewczyną i dzieckiem a woli z Wami, żeby pić piwo po pracy...

Cytat:
Ciekawe, kto cię zszywał, bo moja położna odwaliła kawal dobrej roboty, choć szwów miałam multum.
a nie wiem, nie miałam głowy do czytania nazwiska na identyfikatorach no zobaczymy, co mi gin dziś powie... może to przejdzie, może za mało czasu minęło, chociaż 7 tyg. to się wydaje sporo

Stary 2011-06-08, 09:55   #1764
blackrose4u
Wtajemniczenie

iizabelaa a masz jakąś specialną puszkę na mm? czy też po jakimś wcześniejszym?

czarna gratuluje spadku wagi mi niestety przyszło +2kg i teraz mam wage sprzed ciąży. A już tak się cieszyłam że było 50<
a na zdjęcia czekamy z niecierpliwością

Natka3008 u nas na mm nadal rzadka z granulkami czasami

gosiawolna też przytulanie po przerwie mnie bolało, nawet nic nie wyszło z tego. Dopiero jak naprawdę dobrze się rozluźniłam za kolejnym podejściem to poszło, bo wcześniej miałam w głowie cały czas że jestem po operacji i bałam się każdego napięcia

Kochane Wasze dzieciaczki są słodkie wszystkie wszystkie

Natalka siedzi ze skarpetkami na nogach i się im bacznie przygląda i przebiera nogami, wygląd bezcenny
No z dzisiejszego ważenia ze mną wychodzi że Natka ma już 5,400

pisałyście o trzymaniu główki jak podnosicie za ręce, wypróbowałam i ciałko podnosi a główka zostaje :/ mała się uśmiecha z tego. A powiedzcie mi mam jakoś ćwiczyć z nią? Bo na brzuch jej nie kłade tylko latamy samolotem by ćwiczyć głowe

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:59
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:57   #1765
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie pisałam, że bolało i było nieprzyjemnie bardzo, aż mi TŻa było żal, bo teraz nie mam na razie ochoty drugi raz próbować...

no to może zacznijcie działać w sprawie tych mieszkań zamiast domku, skoro tak sytuacja wygląda, niech się wypowiedzą, czy wasz dom zostaje czy nie, a jeśli mieszkania, to może się uda tak wynegocjować, żebyście Ty i Twój TŻ dostali osobne, przecież nie wsadzą Was wszystkich do jednego, z reguły deweloperzy idą tu na rękę, jeśli się wykłócić porządnie
będzie dobrze!
swoją drogą że Twój brat mógłby mieszkać z dziewczyną i dzieckiem a woli z Wami, żeby pić piwo po pracy...

a nie wiem, nie miałam głowy do czytania nazwiska na identyfikatorach no zobaczymy, co mi gin dziś powie... może to przejdzie, może za mało czasu minęło, chociaż 7 tyg. to się wydaje sporo
Najlepiej odczekać sobie trochę, może nie wszystko się tam jeszcze wygoiło.

Ja żałuję, ze nie popatrzyłam, jak się ta moja nazywała, bo chętnie bym jej chociaż kwiaty kupiła, taka fajna była.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 10:05   #1766
iweczka
Zakorzenienie

Hej\

u nas znowu mega skwar
powoli zaczynam sie zastanawiac czy mieszkamy w Europie czy w Afryce
jestem nie dozycia w taką pogode

moje dziecko kolejną noc produkuje kupeczke miedzy 1 a 3 i sie budzi bo wali takie bączki ze hoho

teraz postaram sie troche podoczytywać
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:07   #1767
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka śłiczna czarnulka

Cytat:
piękna

Cytat:
2. akuku
proszę jaka piękna sesja

a ja jestem załamana, bo moje dziecko od kilku dni nie zasypia po mleku, a wczoraj przeszedł samego siebie, jak się przedrzemał do ok 17 tak zasnął po wielkich mękach dopiero o 24 ja już ledwo na oczy patrzyłam, a on marudził, na zmianę z mężem z nim siedzieliśmy, żeby się chociaż umyć, nie wiem co mu jest, może już skok 8 tyg.

jak Wasze dzieci zasypiają wieczorem? bo wg książki język niemowląt, to najpierw powinnam nakarmić a potem dopiero kąpiel, a ja zawsze robiłam najpierw kąpiel, a potem cycuś i zazwyczaj po odbiciu od razu zasypiał, co prawda na rączkach ale... a teraz nawet na rączkach nie chce

a i dziewczyny nie dajcie się zwieść truskawkom jak zjecie kilka, bo ja od paru dni jadłam po ok 10-20 sztuk i nic nie było, a wczoraj zjadłam makaron z truskawkami i dzisiaj mały jest calutki w krostach

Edytowane przez ego_ego
Czas edycji: 2011-06-08 o 10:09
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:14   #1768
Glodomorek
Zakorzenienie

Jak oczyścić nosek niemowlakowi? Pomimo zakropienia noska i odciągnięcia "glutka", mam cały czas wrażenie jakby głębiej coś jeszcze zalegało.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:18   #1769
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Jak oczyścić nosek niemowlakowi? Pomimo zakropienia noska i odciągnięcia "glutka", mam cały czas wrażenie jakby głębiej coś jeszcze zalegało.
na brzuszku połóz albo zrob "samolocik".
Stary 2011-06-08, 10:22   #1770
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

jak Wasze dzieci zasypiają wieczorem? bo wg książki język niemowląt, to najpierw powinnam nakarmić a potem dopiero kąpiel, a ja zawsze robiłam najpierw kąpiel, a potem cycuś i zazwyczaj po odbiciu od razu zasypiał, co prawda na rączkach ale... a teraz nawet na rączkach nie chce
u nas zawsze 19:15-30 zaczyna się kąpiel, jedzonko i spać.

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
ja nie używam fridy czy gruszki tylko zwykła chusteczke. Róg zwijam i "wierce" małej w nosie i kózki się wyciągają bez problemu, potem psikam wodą morską i już

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości