Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 10:24   #1771
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
dziekuje za slowa otuchy bardzo ladne zdjecia czasami jest bardzo ciezko i niewiem jak dalej bedzie ale musimy dac rade mam nadzieje tylko ze nie rozpadnie sie nasza mala rodzinka przez to a zapomnialam powiedziec w sobote mielismy z tz przytulanko w koncu bo ostatnie bylo na poczatku ciazy ale powiem wam ze strasznie bolalo na poczatku czy was tez tak bolalo?
mnie tez bolalo

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
o, no to widzę, że z tym bólem nie jestem sama...dziś idę do gin, zobaczymy, co mi powie...ja mam wrażenie że szycie im w szpitalu ie wyszło...
u mnie dodatkowy problem bo mnie nikt raczej nie szyl bo przeciez mialam cc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:26   #1772
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a ja jestem załamana, bo moje dziecko od kilku dni nie zasypia po mleku, a wczoraj przeszedł samego siebie, jak się przedrzemał do ok 17 tak zasnął po wielkich mękach dopiero o 24 ja już ledwo na oczy patrzyłam, a on marudził, na zmianę z mężem z nim siedzieliśmy, żeby się chociaż umyć, nie wiem co mu jest, może już skok 8 tyg.

jak Wasze dzieci zasypiają wieczorem? bo wg książki język niemowląt, to najpierw powinnam nakarmić a potem dopiero kąpiel, a ja zawsze robiłam najpierw kąpiel, a potem cycuś i zazwyczaj po odbiciu od razu zasypiał, co prawda na rączkach ale... a teraz nawet na rączkach nie chce
wspolczuje nocki!

u nas tez najpierw kapiel, potem cycus
a czasem nawet cycus, kapiel, cycus moja usypia sama w lozeczku, ze smoczkiem. 15 razy wypluje, ale w koncu zasnie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:26   #1773
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
jaka śłiczna czarnulka

piękna

proszę jaka piękna sesja

a ja jestem załamana, bo moje dziecko od kilku dni nie zasypia po mleku, a wczoraj przeszedł samego siebie, jak się przedrzemał do ok 17 tak zasnął po wielkich mękach dopiero o 24 ja już ledwo na oczy patrzyłam, a on marudził, na zmianę z mężem z nim siedzieliśmy, żeby się chociaż umyć, nie wiem co mu jest, może już skok 8 tyg.

jak Wasze dzieci zasypiają wieczorem? bo wg książki język niemowląt, to najpierw powinnam nakarmić a potem dopiero kąpiel, a ja zawsze robiłam najpierw kąpiel, a potem cycuś i zazwyczaj po odbiciu od razu zasypiał, co prawda na rączkach ale... a teraz nawet na rączkach nie chce

a i dziewczyny nie dajcie się zwieść truskawkom jak zjecie kilka, bo ja od paru dni jadłam po ok 10-20 sztuk i nic nie było, a wczoraj zjadłam makaron z truskawkami i dzisiaj mały jest calutki w krostach
U nas to jest zazwyczaj tak, ze mała sobie śpi tak od 20-21, kolo północy bierzemy do kąpieli, karmimy i z powrotem lulu.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:36   #1774
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
U nas to jest zazwyczaj tak, ze mała sobie śpi tak od 20-21, kolo północy bierzemy do kąpieli, karmimy i z powrotem lulu.
o polnocy?? a nie wolisz przed 20 wykapac?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:40   #1775
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
o polnocy?? a nie wolisz przed 20 wykapac?
Nie lubię, jak mała śpi w sypialni, a my siedzimy w salonie, a po kąpieli jednak wole kłaść Nadie do łóżeczka. Wiadome jest, ze sami nie będziemy się kładli spać o 20. Jak kilka razy umyliśmy o 20-21, to poranna pobudka była 3-4, a jak o północy to 6-7, wiec wole jednak druga opcje.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 10:57   #1776
Montii
Zakorzenienie

marsylia srednica maty to 80 cm

coralady sliczna modelka
wanilko ah Nadusia moja ulubienica
czarna cudna Maja po mamusi

u nas nocka od 21 do 7 rano... oby mu tak zostało

aktualnie jestesmy na etapie zachwycania sie swoim odbiciem w lustrze...mama tu i mama tam?? jak to??? hej i co to za bobas u mojej mamy na rekach??

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

ego u nas przeważnie jest cycek odbicie odczekuje z 10 minut kąpiel potem znowu cycek i odkładany do łóżeczka zasypia. Zazwyczaj sam mi sygnalizuje kiedy pora spać, czasem o 19 już jest śpiący a czasem ok 20.

u nas kąpiel rozbudza małego, nie wiem czy zasnąłby tak spokojny jak zasypia po piersi, ona go wycisza i zasypia w ciągu 5 minut

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:05   #1777
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
u nas zawsze 19:15-30 zaczyna się kąpiel, jedzonko i spać.
no ale jak zasypia, przy cycusiu, czy w łóżeczku?

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
wspolczuje nocki!

u nas tez najpierw kapiel, potem cycus
a czasem nawet cycus, kapiel, cycus moja usypia sama w lozeczku, ze smoczkiem. 15 razy wypluje, ale w koncu zasnie
wczoraj tak próbowałam robić ze smoczkiem, cały czas wypluwał, w końcu o tej 24 był tak zmęczony, że wzięłam go tylko na ręce i zasnął, ale chciałabym go jakoś nauczyć, żeby sam zasypiał

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ego u nas przeważnie jest cycek odbicie odczekuje z 10 minut kąpiel potem znowu cycek i odkładany do łóżeczka zasypia. Zazwyczaj sam mi sygnalizuje kiedy pora spać, czasem o 19 już jest śpiący a czasem ok 20.

u nas kąpiel rozbudza małego, nie wiem czy zasnąłby tak spokojny jak zasypia po piersi, ona go wycisza i zasypia w ciągu 5 minut
no właśnie też mi się wydawał dziwny ten pomysł jedzenia przed kąpielą, bo mój musi się trochę przytulić do cyca

a może zrobię na odwrót, bo zawsze jest kąpiel, czasami cycus przed, po kąpieli cycus i butla, a może zrobię butlę przed kąpielą, a po tylko cycus do przytulenia i wyciszenia się?
juz sama nie wiem, te wszystkie ksiażki są mądre tylko na moje dziecko to nie działa, teraz np ciumknął dwa razy z cycka i zasnął, a nie jadł od 8:30 i nie wiem co z nim zrobić a muszę go nakarmic bo chciałam wyjść ehh to moje dziecię
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:12   #1778
Eirene1987
Zakorzenienie

Witam
prababcia zabrała małego na spacerek to mam chwilkę dla siebie u nas trochę chlodniej wiaterek wieje ale parno dalej. nie wiem co się mojemu dziecku stało - Tak jak Ego_Ego Oluś - nie może zasnąć po kąpieli... może za gorąco? i po karmieniu nocnym wcześniej zasypiał szybko a teraz pół godziny - godzinę... i to muszę wstawać po 15razy aby mu smoka podawać bo ciągle wypluwa a jak wypluje to jest płacz i stękanie... masakra chcę żeby ten upał się skończył...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a mi Cicatridine,
i dzisiaj w gabinecie czymś mi to smarował
i nic nie powiedział o kontroli,
jak wychodziłam, to tylko mówił że spotkamy się za rok na cytologi
może masz w mniejszym stopniu niż ja ja się aż boję mimo że mnie uspokajał ze to nic takiego ale ja i tak mam ciarki jak sobie pomyślę o tym że miałby mi to "skrobać"

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Mam kryzys lakracyjny 6 tygodnia w 3 tygodniu tez mialam idealnie. Skąd moje cycki wiedzą że Fran ma dziś 6 tyg??
Pierwszy raz wymiękłam i zrobiłam małemu mm
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, niby jak jest kryzys to trzeba przystawiac, ale u mnie jak jest kryzys to tak jak wtedy tak i teraz tylko przed spaniem. Maly tak zalosnie plakal a potem wciągnął 90 ml.
Mialam w domu tylko NAN bo takie kupilismy jak wyszlam ze szpitala na wszelki w. to dobre mleko? wy się znacie lepiej
ja używałam i polecam tylko że mój mały miał problem z ulewaniem no i zmieniliśmy na bebilon a teraz bebilon ar.

Dziewczyny Wasze pociechy są CUDOWNE !!! Ależ nam się na wątku dzieci udały nie ma co

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ślub mamy 9 lipca,także został właściwie miesiąc. Dalej nie wiem,co z włosami,bo w koncu kupiłam welon. Będę się lepiej czuc,bo na plecach mam okropne plamy- w zeszłym roku poparzyłam się na solarium nie wiem dlaczego,ale od kilku tygodni te plamki zaczęły się powiększac i robic koloru brązowego... 14 czerwca mam wizyte u dermatologa,zobaczymy co powie Koleżanka,która troszkę się na tym zna,mówi,że czyms się zaraziłam... tragedia jak to wygląda
ojoj od solarium? no tak - te łóżka to też tak myją że masakra ja jak wchodzę to zawsze sama jeszcze przecieram ale to i tak wszystkich bakterii nie zabije na pewno... mam nadzieję że to nic takiego

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy kiedyś pisałam, że moja córeczka bardzo dużo ulewa, zdarzało się, że nawet po piciu były już wymioty. Zmienialiśmy mleko, gdyż myśleliśmy, że to od tego. Lekarze mówili, że taki urok dziecka i że to przejdzie Wcale nie, dopiero po wizycie u innego lekarza wszystko się zmieniło. Dokładnie zbadał małą, zlecił usg brzuszka, morfologię, mocz, na szczęście wyniki ok. Anastazja ma problem z trawieniem enzymu laktozy. Teraz przed każdym piciem dostaje syrop gastrotuss baby i pije mleko humana 1 + zagęszczasz nutrition i wszystko jest ok.

Tylko teraz kupka Nastusi przybiera całkiem inną formę, normalnie są to "bobki". Sorki za określenie. Mamy karmiące mm czy wasze dzieciaczki też mają taką kupkę
my też mieliśmy problem z ulewaniem pomógł bebilob ar. chociaż dziś...2 razy ulał rano i to tak że aż włoski mokre więc jak tak dalej będzie to pewnie znów co innego dostaniemy..ale poprawa była
a kupka zmieniła się od czasu kiedy właśnie to mleko podajemy najpierw była twardawa ale nie bobki tylko taka jak u dorosłego a teraz to taka musztarda stołowa ale mój dużo pije bo mu się pić dużo chce to może dlatego

Cytat:
tz ma za maly pokoj ledwo on sie miesci a umnie sa 3 pokoje-kazdy ma swoj ale tata powiedzial ze na razie poczkamy z tym bo nie wiadomo co bedzie bo mieszkamy w domku i tu chca cos wybudowac na miejscu domkow i kilka osob co mieszka obok juz dostali mieszkania. a po za tym jak on by sie wprowadzil to brat by chcial zeby jego dziewczyna sie wprowadzila z ich coreczka ktora ma rok i 3 miesiace a on mogl isc do niej ale nie mogl by pic piwa tak jak to oon po pracy lubi dlatego siedzi tu mowie wam masakra normalnie
o matko co za facet biedny - piwa by się musiał wyrzec no... biedna ta jego dziewczyna...
a ciebie to mi szkoda może szybko się wyjaśni sytuacja z mieszkaniem

Cytat:

a i dziewczyny nie dajcie się zwieść truskawkom jak zjecie kilka, bo ja od paru dni jadłam po ok 10-20 sztuk i nic nie było, a wczoraj zjadłam makaron z truskawkami i dzisiaj mały jest calutki w krostach
pewnie mu gorąco...
ja najpier kąpię potem butla i odbicie i spać... no i to samo mamy - zasypiał na rękach często a teraz oczy jak 5 zł i pół godziny zasypia...

nie wiem zmieniliśmy wczoraj smoczki na 3 butlę opróżnia max 10minut (wcześniej 20-bo to mleko gęste bardzo) i może to dlatego - za szybko pije i zdziwiony że tak szybko poszło i nie cche spać przedtem jak się pomęczył to go zmęczyło ciągnięcie i od razu zasypiał taka moja teoria

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:13   #1779
Montii
Zakorzenienie

ego moze sprobuj tak, no u nas cycus dziala wyciszajaco, taki relaks po calym dniu

[LEFT]
Stary 2011-06-08, 11:13   #1780
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
marsylia srednica maty to 80 cm

coralady sliczna modelka
wanilko ah Nadusia moja ulubienica
czarna cudna Maja po mamusi

u nas nocka od 21 do 7 rano... oby mu tak zostało

aktualnie jestesmy na etapie zachwycania sie swoim odbiciem w lustrze...mama tu i mama tam?? jak to??? hej i co to za bobas u mojej mamy na rekach??

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

u mnie z kolei kąpiel usypia i uspokaja małą.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 11:16   #1781
Eirene1987
Zakorzenienie

kurcze moje dziecko powinno jeść a babci ani widu ani słychu a 3 godziny od karmienia... może wytrzyma do 4 fajnie by było

Stary 2011-06-08, 11:20   #1782
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tz ma za maly pokoj ledwo on sie miesci a umnie sa 3 pokoje-kazdy ma swoj ale tata powiedzial ze na razie poczkamy z tym bo nie wiadomo co bedzie bo mieszkamy w domku i tu chca cos wybudowac na miejscu domkow i kilka osob co mieszka obok juz dostali mieszkania. a po za tym jak on by sie wprowadzil to brat by chcial zeby jego dziewczyna sie wprowadzila z ich coreczka ktora ma rok i 3 miesiace a on mogl isc do niej ale nie mogl by pic piwa tak jak to oon po pracy lubi dlatego siedzi tu mowie wam masakra normalnie
Przerabane... chyba bym brata za fraki wytargala

Cytat:
Na pewno dacie radę
Ja dopiero wczoraj się odważyłam, bo czekałam, aż tabsy zaczną działać i nic mnie nie bolało Przyszykowałam sie na jakieś hardkory, ale okazało się, ze ginka miała racje i rzeczywiście w środku wszystko ładnie się zarosło. Myślę,z e dobrze, ze odczekałam jeszcze po wizycie, bo wtedy mnie jednak trochę pobolewało, a teraz w pełni doszłam do siebie.
My juz po kilku razach 8-10;p ale ta blizna mnie wkurza i mam stracha
Cytat:
dziekuje za slowa otuchy bardzo ladne zdjecia czasami jest bardzo ciezko i niewiem jak dalej bedzie ale musimy dac rade mam nadzieje tylko ze nie rozpadnie sie nasza mala rodzinka przez to a zapomnialam powiedziec w sobote mielismy z tz przytulanko w koncu bo ostatnie bylo na poczatku ciazy ale powiem wam ze strasznie bolalo na poczatku czy was tez tak bolalo?
Bardziej niz boolalo to bylo nieprzyjemnie...

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam w ten ciepły słoneczny dzień, boże jakie te Wasze dzieciaczki ślicznutkie

Tylko teraz kupka Nastusi przybiera całkiem inną formę, normalnie są to "bobki". Sorki za określenie. Mamy karmiące mm czy wasze dzieciaczki też mają taką kupkę
[/COLOR]

Ja też już byłam zapisana do gin na 2 czerwca, ale miałam pecha, gdyż tego dnia dostałam @ Super, a tak długo zwlekałam. Teraz zapisałam się na 15 czerwca, ale strasznie się boję co mi powie
Mojej malej kupka jak jajecznica;p
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wklejam fotki mojego bubusia

1. zawsze robi takie przerażone oczy jak wychodzimy na spacer :P
2. akuku
3. dajcie mi już święty spokój
Ale maly cukiereczek

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mi tez powiedziala ze ma 2 gulki i ze podczas stosunku moze byc odczuwalne ale rozejda czy pekna same i nie ma co sie martwic i ze to od badania prze porodem (a zeczywiscie badali mnie wiele razy i to bardzo bolesne bylo) problem jest taki e ja caly czs odczuwam straszny bol podczas przytulanek
Nie komentuje tych lekarzy...
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie mojego niezadowolonego dziecka-już ma dosyc tych fotek
Slodka... caly tata

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

W załączniku moja Królewna z dzisiejszej sesji-obfotografowałam dzisiejszą marudę z każdej strony.Jaka była zdziwiona jak zobaczyła pierwszy raz banki mydlane
Swietne zdjecie a mala cudo

Cytat:

wysłałam ci jeszcze dwa szumy

Dobra, czas na wieczorna randkę z panem w zielonych legginsach
Dziekowac

Jaka dziwna noc moja mala wiercila sie okropnie co chwilke musialam ja przesowac. O 1.40 spala w poprzek lozka:/ i walila glowka w szczebelki wiec sie obudzila i zjhadla 70ml i poszla spac. Pozniej znowu ja obracalam z 2 razy i wstala o 6.30 i o 9.00... normalnie nie jestem przyzwyczajona do wstawania przed 4;p hehehe ale szybko zasnela... co sie dzialo ze ''lazila'' po calym lozeczku nie wiem... ale za to rano razem pospalysmy...

Ale Lena gadula siedzi i zamiast jesc to gada''a ry''

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-08 o 11:23
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:23   #1783
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
My juz po kilku razach 8-10;p ale ta blizna mnie wkurza i mam stracha
Bardziej niz boolalo to bylo nieprzyjemnie...

Mojej malej kupka jak jajecznica;p
Ale maly cukiereczek

Nie komentuje tych lekarzy...
Slodka... caly tata

Swietne zdjecie a mala cudo

Dziekowac

Jaka dziwna noc moja mala wiercila sie okropnie co chwilke musialam ja przesowac. O 1.40 spala w poprzek lozka:/ i walila glowka w szczebelki wiec sie obudzila i zjhadla 70ml i poszla spac. Pozniej znowu ja obracalam z 2 razy i wstala o 6.30 i o 9.00... normalnie nie jestem przyzwyczajona do wstawania przed 4;p hehehe ale szybko zasnela... co sie dzialo ze ''lazila'' po calym lozeczku nie wiem... ale za to rano razem pospalysmy...

No rzeczywiście, może coś jej się śniło sensacyjnego.

Mnie się śniło, ze Nadia i Lenka pojechały razem na wycieczkę

Lenka- a ry, a Nadia- okie okie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 11:29   #1784
diatoma
Zadomowienie

coraldy, córcia ma fenomenalne zdjęcia, akurat Tymo siedział-leżał(oparty o moje udo) koło mnie i sie zapatrzył na małą, także może coś z tego będzie

egoego
u nas jest taki schemat, że mały je co 3-4 godziny, i wypada mu jedzenie ok 18-19. kąpiemy go ok 20 jak widzimy ze jest marudny, poczym troszke go ponosze i usypiam,w zaleznosci jak bardzo jest zmeczony to albo w wozku, albo chwile na rączkach i go odkaldam do lzoeczka, albo sam zasnie w łóżeczku bez bujania-ale to musi byc bardzo zmeczony. tak jest wtedy kiedy caly dzien na dworze spedza-efekt tlenu

a u mnie dzis zaskoczenie , znow wzielam malego o 23 i dalam mu butle, nawet oka nie otworzyl jednego. odlozylam i zaczal sie wiercic przed 5, wiec znow na spiocha butla, a potem jadl dopiero dzis o 10. i teraz bedzie skakalo co 3 godziny.

NAtka u nas były bobki, kiedy Tymka nie przepajałam, wieć uważam że to jest główna przyczyna, tym bardziej ze ty jeszcze piszesz ze musisz zageszczac dodawac, to juz wszytsko tlumaczy,

gosiawolna, rzeczywiscie patowa sytuacja! a co do pierwszego razu "po" to ja bez jakiegos nawilzacza bym sie zwyczajnie nie odawzyla

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:29   #1785
Castia
Wtajemniczenie

hej

moje bejbe spało dziś 8,5h. to chyba nasz rekord
w ogóle to zrobiła się taka jakaś spokojniejsza, dojrzalsza w tym 3mc, nie poznaje czasem własnego dziecka

ego też mamy problem z zasypianiem moja usypia przy cycku. czasem to nie je tylko pociumka troche potrzyma i usypia. smoczka nie chce za nic w świecie i jestem dla niej i barem mlecznym i usypiaczem ewentualnie na spacerach jak tylko ruszam to się przytula do pieluszki i zasypia.
chce ją nauczyć samodzielnego zasypiania tylko u mnie w domu się nie da. co ją położe ona popłacze uspokajam znowu kładę ona znowu płacze to zaraz biegnie moja mama lub ktoś inny i ją bierze i mówi - daj to ja ją już uspię bo po co ma tak płakać
takim sposobem w zyciu jej tego nie naucze

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kurcze moje dziecko powinno jeść a babci ani widu ani słychu a 3 godziny od karmienia... może wytrzyma do 4 fajnie by było
jak go jeszcze nie słychać to jest dobrze. może wytrzyma

corolady twoje foty wymiatają!!!!!!
czarna, wanilia cudne iskerki
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:33   #1786
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
No rzeczywiście, może coś jej się śniło sensacyjnego.

Mnie się śniło, ze Nadia i Lenka pojechały razem na wycieczkę

Lenka- a ry, a Nadia- okie okie
moze jej sie snilo ze spaceruje z Nadia na wycieczce:P

to a ry takie z francuskim akcentem;p

w ogole mi i tztowi ciagle sie wydaje ze mala do nas krzyczy po angielsku;p np''wake up'';p

teraz zjadla120ml i musialam isc dorobic a ta w ryk'' maaamaaa' hehe

Stary 2011-06-08, 11:33   #1787
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
odpoczywaj odpoczywaj

Castia 3 miesiące to już konkretny wiek dzieci nam dorośleją heh

[LEFT]
Stary 2011-06-08, 11:33   #1788
patrycja_22
Rozeznanie

ego to się wymęczyłaś może małemu jest za gorąco i dlatego nie może usnąć

tra
to Twoja Nadia będzie nocny marek jak kąpiel o północy . Ja bym tak nie mogła bo o północy to ja już sama śpię

coralady ale modeleczka

czarna słodka jest Twoja Majeczka

gosiawolna mnie też bolało i co gorsze ciągle czuję dyskomfort podczas przytulania i dlatego w przyszłym tygodniu idę to gina podpytać się czy to przejdzie i niech mnie zbada przy okazji

wanilia
urocza

eirene babcia chce się nacieszyć wnukiem

U nas trochę świeżego powietrza bo wreszcie popadało. Noc super, mały zasnął o 21:30 a pierwsza pobudka o 7:00 więc się wyspałam

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:33   #1789
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
coraldy, córcia ma fenomenalne zdjęcia, akurat Tymo siedział-leżał(oparty o moje udo) koło mnie i sie zapatrzył na małą, także może coś z tego będzie

egoego
u nas jest taki schemat, że mały je co 3-4 godziny, i wypada mu jedzenie ok 18-19. kąpiemy go ok 20 jak widzimy ze jest marudny, poczym troszke go ponosze i usypiam,w zaleznosci jak bardzo jest zmeczony to albo w wozku, albo chwile na rączkach i go odkaldam do lzoeczka, albo sam zasnie w łóżeczku bez bujania-ale to musi byc bardzo zmeczony. tak jest wtedy kiedy caly dzien na dworze spedza-efekt tlenu

a u mnie dzis zaskoczenie , znow wzielam malego o 23 i dalam mu butle, nawet oka nie otworzyl jednego. odlozylam i zaczal sie wiercic przed 5, wiec znow na spiocha butla, a potem jadl dopiero dzis o 10. i teraz bedzie skakalo co 3 godziny.

NAtka u nas były bobki, kiedy Tymka nie przepajałam, wieć uważam że to jest główna przyczyna, tym bardziej ze ty jeszcze piszesz ze musisz zageszczac dodawac, to juz wszytsko tlumaczy,

gosiawolna, rzeczywiscie patowa sytuacja! a co do pierwszego razu "po" to ja bez jakiegos nawilzacza bym sie zwyczajnie nie odawzyla:rolleyes:
ja tez, tak jakoś psychologicznie mi był potrzebny nawet

castia- bo twoja Malwinka to już pannica prawdziwa, tylko fotek coś nie ma

patrycja- my sami jesteśmy nocne marki, wiec dziecko musi być nocnym mareczkiem
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-08, 11:40   #1790
nikita262
Rozeznanie

Hej dziewczyny, moglabym sie dolaczyc do watku?
Moja coreczka ma na imie Matylda i urodzila sie 15.03.11
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:42   #1791
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Czesc jasne ze mozesz;p
My sie juz znamy heh

Stary 2011-06-08, 11:45   #1792
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ego też mamy problem z zasypianiem moja usypia przy cycku. czasem to nie je tylko pociumka troche potrzyma i usypia. smoczka nie chce za nic w świecie i jestem dla niej i barem mlecznym i usypiaczem ewentualnie na spacerach jak tylko ruszam to się przytula do pieluszki i zasypia.
chce ją nauczyć samodzielnego zasypiania tylko u mnie w domu się nie da. co ją położe ona popłacze uspokajam znowu kładę ona znowu płacze to zaraz biegnie moja mama lub ktoś inny i ją bierze i mówi - daj to ja ją już uspię bo po co ma tak płakać
takim sposobem w zyciu jej tego nie naucze
przynajmniej jest ktoś kto Ci ją ponosi a my jesteśmy sami z mężem a wiadomo, że mały u męża nie usypia tylko się śmieje do niego i gada z nim

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
ego to się wymęczyłaś może małemu jest za gorąco i dlatego nie może usnąć

no właśnie nawet go przebrałam w samo body z krótkim rękawem i skarpetki a do tej pory spał w pajacach z długim

dobra w końcu zjadł, jadę po becikowe
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:50   #1793
nikita262
Rozeznanie

Hej Tajka88 fajnie, jakas znajma twarz
Stary 2011-06-08, 11:53   #1794
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Tajka88 fajnie, jakas znajma twarz
Gdzie zdjecie Matyldy:P?

Stary 2011-06-08, 11:54   #1795
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

moje bejbe spało dziś 8,5h. to chyba nasz rekord
w ogóle to zrobiła się taka jakaś spokojniejsza, dojrzalsza w tym 3mc, nie poznaje czasem własnego dziecka

jak go jeszcze nie słychać to jest dobrze. może wytrzyma
no i fajnie grzeczna dziewczynka
mój teraz szogun za to

no wytrzymałby wiecej ale deszcz zaczał padać i się obudził pokropiło go troszku
zjadł i zasypia z Panem Tetrusiem

Stary 2011-06-08, 11:58   #1796
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
mnie tez bolalo

u mnie dodatkowy problem bo mnie nikt raczej nie szyl bo przeciez mialam cc
echhh.... ale po cc podobno też może boleć, tylko że tyle czasu??

ego_ego olać książki, rób tak, jak Ci się wydaje najlepiej

Cytat:
witaj

dziewczyny, biorę udział w konkursie, chciałabym chustę wygrać do noszenia, gdybyście mogły, to klikajcie proszę w zdjęcie - link w podpisie można codziennie

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-06-08 o 12:00
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:06   #1797
Harrods
Zadomowienie

[QUOTE=ego_ego;27371758]
jak Wasze dzieci zasypiają wieczorem? bo wg książki język niemowląt, to najpierw powinnam nakarmić a potem dopiero kąpiel, a ja zawsze robiłam najpierw kąpiel, a potem cycuś i zazwyczaj po odbiciu od razu zasypiał, co prawda na rączkach ale... a teraz nawet na rączkach nie chce[QUOTE]

U nas jest tak: cycuś, cycuś, cycuś ... cycuś, kąpiel, cycuś, spanie ...

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Jak oczyścić nosek niemowlakowi? Pomimo zakropienia noska i odciągnięcia "glutka", mam cały czas wrażenie jakby głębiej coś jeszcze zalegało.
Może to nie katar słychać, a zalegające resztki pokarmu. Albo sapka - wiotkość krtani. Często nasila się, jak jest bardzo ciepło.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:07   #1798
nikita262
Rozeznanie

Kilka fotek Mati
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC19585.jpg (74,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08.05.11 (2).jpg (80,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.5.11 (4).jpg (124,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-06-08, 12:11   #1799
Krusiak
BAN stały

Wpadlam tylko powiedziec ze janek po 3truskawkach dostal uczulenia na buzi ;-/ 4takie duze kropki z prawej strony i dwie z malej i cala noc nie spalismy cholerka jasna ;-/ masakra zadne z nas nie ma uczulenia w domu ...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:16   #1800
wanilia83
Zadomowienie

dziękujemy wszystkim ciociom za komplementy

gosiawolna mnie może strasznie nie bolało ale przyjemne też nie było czułam się jak dziewica, teraz jest już ok
nieciekawą masz sytuacje a zastanawialiście się nad wynajmem albo może ty byś się do niego wprowadzila
co do brata to hmm trochę dziwne że woli piwo od dziecka

egoego dobrze że to napisałaś bo miałam dziś naleśniki z truskawkami robić :P no ale że poprzednio Nadie wysypało to tylko parę chciałam dać a tak to się jednak obejdę smakiem
My kąpiemy pomiędzy karmieniami czyli nakarmię a za jakieś 30 min lub godz wypada nam kąpiel po niej znowu cycuś i takim sposobem mała zasypia nam ok 23 ale w łóżeczku więc chociaż tyle
u nas po kąpieli jest najlepszy czas na zabawę

traicionera o północy

czarna mam nadzieję że dermatolog pomoże na te plamy a one rzeczywiście takie duże i widoczne ?? welon i włosy ich nie zasłonią ?

Cytat:
babcia ci synka uprowadziła korzystaj z chwili

nikita witaj słodka mała i jaki z niej śmieszek

prunelle ofc kliknięte - boskie zdjęcie

krusiak przez 6 krostek nie spałaś czy z jakiegoś innego powodu

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości