|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
pozycz troche
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoja droga dziewczyny no zeby nie padalo tu od paru dni to naprawde jakas masakrejszyn, wszystko jest tak wysuszone ze koniec a ja naprawde zaczynam zle znosic te upaly
|
|
|
#2705 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Jeśli o pogodę chodzi to u mnie upał i wieje strasznie, po południu mają być burze... Cytat:
Cytat:
a chce CI się jeszcze chodzić czy poprostu musisz??Cytat:
![]() Laseczki a kupujecie swoim Tż coś na dzień ojca- wiecie tak od dzidzi?ja chciałam kupić taką bluzkę http://www.koszulkolandia.com/koszul...bede-tata.html
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:03 |
|||
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomyslalam zeby cos kupic swojemu TŻ na dzien ojca w sumie jak byl dzien mamy to dostalam od TŻ od dzidzi lubisia i kwiatka nie pomyslalam o tym
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja też dostałam od męża i od dzidzi pyszne czekoladki i tak sobie pomyślałam, że by się ucieszył z takiego prezentu
|
|
#2709 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() śliczne Cytat:
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry dzień
u nas nadal upały, przestaje mi się już podobać ![]() tusia872 chciałam gratkować wizyty ale widzę że jesteś mało zadowolona ![]() Martusiaaa21 dzięki że mi przypomniałaś o dniu ojca mój mąż ma 26 czerwca urodziny więc pewnie dostanie jeden gift (za karę że chce nadać naszej córci imię z dnia w którym sie urodzi ).Tak w ogóle muszę wam powiedzieć że zazdroszczę wam reakcji waszych drugich połówek i fascynacji brzuszkiem, mój chyba już się oswoił i jak to on mówi jego te ciuszki itp. tak nie kręcą jak mnie chyba zostałam sama. Już nawet jak mała kopie to go nie wołam bo ona chyba odróżnia nasze ręce i jak on przykłada to odrazu cisza się robi Czuję się tak samotna że nie mam chęci się ubrać i ruszyć z domu, może jak mała się urodzi to to się zmieni??? Do tego na balkonie w bloku przede mna jakiś menel paraduje w gaciach i skarpetkach, moje okno wychodzi dokładnie na jego balkon więc ciągle widze jak ta paskuda łazi, pali papierosa i kipa za kipem wyrzuca do ogródka
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-06-08 o 12:28 |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith oj chyba masz klasycznego doła
chyba dobrze by ci zrobiło |
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
tusia kurcze twoja dzidzia ładnie wazy, a ja mam teraz 23 tydzień i tylko 413 g kurcze jak nastepnym razem bede u lekarza to zapytam co i jak z ta waga moze usg po prostu głupio pokazuje
|
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde musze jakoś przetrwać to ciężkie dziś
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja marudziłam TZ ze czuje sie sama w tej ciazy i ze jest mi smutno ze mnie nie glaszcze po brzuchu itp. i zrozumial i sie zmieniłCytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- II trymestr: 20tydz 260g 21tydz 300g 22tydz 350g 23tydz 450g 24tydz 550g 25tydz 700g 26tydz 900g 27tydz 1000g 28tydz 1100g 29tydz 1250g III trymestr: 30tydz 1300g 31tydz 1600g 32tydz 1800g 33tydz 2000g 34tydz 2300g 35tydz 2500g 36tydz 2800g 37tydz 3000g 38tydz 3100g 39tydz 3250g 40tydz 3500g znalazlam w necie średnia wage dziecka w poszczególnych tygodniach ciazy.... moja kruszynka jest za duża zaczynam sie martwic i zastanawiam sie czemu ginekolog nie zwrocił na to uwagi
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia spokojnie tak jak pisałam usg sie może mylic to tylko orientacyjna waga na podstawie wymiarów i czesto sie nei zgadza
wiec nie martw sie jakby było cos nie tak to lekarz by na pewno powiedział
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie martwcie sie tą wagą - to co Tusia podałaś to jest Średnia waga (czyli sporo dzieciaków jest większa i sporo jest mniejsza). Poza tym u mnie na wydruku z usg napisane jest że odchylenie wynosi +/- 70 g a to jest dużo przy takiej wadze.
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Położyłam się na chwilę by pogadać z Czarkiem i usnęłam =)
Mój ważył w 21 tygodniu 410 ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Ale wagą przestałam się przejmować już =) przejmowałam się wszystkim co z dzidzią, ale jak kupowałam ciuszki to nagle stwierdziłam że wszystko jedno jakie jest, liczy się tylko by było zdrowe =) |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
No, już wszystko wiem - nadrobiłam
![]() Asiu, miałaś czuja z Marcelkiem Egwene, gratuluje parki i 23 tygodnia ![]() Tusia, pewno się nerwów najadłaś dziś trochę, ale dobrze że ostatecznie dziewczynka ok ![]() Natka, a z czym do ortopedy idziesz? Caltea, Ty będziesz miała Lwa, a ja Niedźwiedzia Gratuluję też wszystkim skończonych i zaczętych tygodni I ja skończyłam dziś 26 tydzień, ale jak usiłowałam dociec jak to liczyłam, to nie pamiętam
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Znikam kupić rzeczy na obiad, bo narzeczony dziś powiedział że zrobi obiad jak wstanie =)
|
|
|
|
#2721 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja ma krótsze udka niż średnia pewnie dlatego że sami jesteśmy niscy. ale mi dzidzia kopniaka zapodała chyba zmieniła pozycje i się cieszę tylko czuję ją jednocześnie pod prawym żebrem/żołądkiem i pod pępkiem z lewej strony ![]() była u mnie "szybka burza" grzmiało strasznie, błyskało się, było ciemne niebo a u nas słońce biorę się za za czytanie projektu mężowsiego żeby sprawdzić czy ma to sens i poprawić mnóstwo błędów :
|
|||
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
juz sie nie martwie nawet jak moja kruszynka bedzie duza to i tak bedzie dalej moja kruszynka
wiec nie ma co sie stresowac na zapas![]() dzieki dziewczyny
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
a myślicie że leki mogą mieć wpływ na ruchliwość maluszka? bo jak brałam żelazo i wapno to wtedy się mniej ruszało, jak odstawiłam to się zrobiło ruchliwsze (żelazo odstawiłam bo mam przez niego problemy z wypróżnieniem, będę nadrabiać produktami z żelazem, wapno odstawiłam bo stwierdziłam że to może też od niego dzidzia się mniej rusza)
|
|
|
|
#2724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj kiepski humorek dzisiaj, ale jutro będzie lepiej i czekolada jak najbardziej pomaga ja też dzisiaj właśnie zrobiłam, bo będę mieć gościCytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam do miasta i na spotkanko z kumpelami, będziemy przeżywać wesele kumpeli tej co ma za dwa tygodnie ach jak ja lubię takie tematy![]() Buziaki do wieczora
|
|
|
#2725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Padam na nos
Wstałam o 5.30, ale za to byłam 2 w kolejce do ortopedy Zaliczyłam kawkę u znajomych o 8.00 A potem cudowne "szkolenie" dla osób z cukrzycą na którym dowiedziałam się, że generalnie nic nie wolno jeść ale posiłki mają być urozmaicone i częste Chciało mi się płakać na tym szkoleniu Odpiszę i idę się zdrzemnąć, a potem ciąg dalszy pisania pracy no i sprzątnąć trzeba![]() Cytat:
Ja pisze o promocji regionu w sferze turystykiOj stracha się biedna najadłaś Cytat:
A jeszcze kiedyś dawno temu dałam się ukłuć w ten palec i dzięki temu pamiętam Teraz już tak często nie muszę badać krwi to moje paluszki odpocznąCytat:
Do ciuszków i innych spraw podchodzi tak, ze to trzeba mieć i już. Jak przykłada ręce to i tak zawsze patrzy na tv i nie skupia się na swoich dłoniach chyba że mały konkretnie przywali z kopa Ale on taki zawsze był. Także nie jesteś samaNa konsultację po wypadku - potrzebne mi do odszkodowania
|
|||
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadłam wczoraj na chwilę, dać znak życia, ale jakoś nie miałam humoru na obszerniejsze wywody w wątku
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, wróciłam z przeglądu. Zaliczone 3 przeglądy
Chociaż już mnie tż wkurza bo mi bałagani a jego krzesło na kółkach zajmuje pół pokoju
|
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
Zajrzalam wlasnie na 1 strone i widze, ze jestem jedyna mamusia wrzesniowa, ktora jeszcze nie zna plci swojego malenstwa
![]() A tu jeszcze 3.5 tygodnia do wizyty... i wcale nie znaczy to ze malenstwo poslucha mamusi i rozlozy nozki, eh maly uparciuszek, zupelnie jak mama
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
sharifa ale u Ciebie będzie najbardziej wiadome jaka płeć, bo będzie większe =)))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

. Jestem cała mokra...

a swoja droga dziewczyny no zeby nie padalo tu od paru dni to naprawde jakas masakrejszyn, wszystko jest tak wysuszone ze koniec
witam się z rana i uciekam zaraz
pani polozna nie umiala znalezc tętna płodu chyba przez pól godziny mi jezdzila po brzuchu i nic az zawołała doktora
chyba jakas gruboskorna jestem

mój mąż ma 26 czerwca urodziny więc pewnie dostanie jeden gift (za karę że chce nadać naszej córci imię z dnia w którym sie urodzi
).
chyba zostałam sama. Już nawet jak mała kopie to go nie wołam bo ona chyba odróżnia nasze ręce i jak on przykłada to odrazu cisza się robi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oj kiepski humorek dzisiaj, ale jutro będzie lepiej