|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Slodki smieszek
![]() prunelleklikniete Krzys cudo, ale to chyba dawno bylo bo taki malenki;pMoje dziecie usypia wlasnie na sofie... ciekawe ile pospi(jesli zasnie;p) bo jest ''na nogach'' od 8.20 czyli 3 h;p a dla niej tyle czasu bez snu to masakra;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:19 |
|
|
|
#1802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja czasem płacze tak, ze to brzmi jak nieeee Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczna dziewczynka Cytat:
Nadia coś teraz nie mogła zasnąć, w końcu pomogło Marsupi i mam patent na wypinanie bez budzenia- włączam w tle nagranie suszarki i tak wolno odpinam rzepy.
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge wielocytować
![]() czarna,wanilia śliczne córeczki kasiapruszków zdjęcia robię jej bez przerwy,bo po pierwsze bardzo to lubię,a po drugie za chwile dorośnie,mam wrażenie że codzień się zmienia.Będzie miała pamiątkę To akurat wcale nie wymagało żadnych przygotowań.Na spacerku wpadłam do sklepu dziecięcego i kupiłam banki mydlane,położyłam na kocyku i zrobiłam zdjęcie.Obróbka zajeła mi 2 minuty![]() Prunelle ja trzymam dietę-nie jem białka,wzdymających rzeczy i uczulająścych-niewiele mi zostaje niestety Diatoma trzeba w takim razie Tymka z Lila koniecznie poznać ![]()
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-06-08 o 12:32 |
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
ego_ego kąpie mąż i przebiera ja w między czasie robie mleko bo mała dostaje mm, mąż karmi i odkładamy do łóżeczka na boczek, czasami to nawet smoczek nie jest potrzebny bo sama zasypia. Taki ma już rytułał że się przyzwyczaiła.
miałam ćwiczyć, ale mała produkuje kupe i jest rządna zabawy, więc chyba nici z tego. Pójde zjeść drugie śniadanie poćwicze wieczorem
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
hej
moje dziecko ma dziś dzień śpiocha, od rana może z godzinkę miała aktywności i cały czas śpi i to spokojnym snem, a od 4 do 8 sapała tak nerwowo ![]() wogole coś jej się poprzestawiało bo już o 2 się obudziła na jedzenie
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja umylam naczynia i ogarnelam kuchnie to teraz zrobie kilka brzuszkow itp. i bede z siebie dumna hehe. Tak czy siak jesli nie bedzie padac to popracy pojedziemy sie wspinac... chyba ze TZ bedzie padniety, bo on nie moze spac przez ta nianie... caly czas patrzy na swiatelko i mowi ze za wolno mruga, czyli mala zle oddycha... normalnie mam ochote go walnac;p i on tak codziennie on do mnie ze swiatelko powinno swiecic pim-pom-pim-pom-pim-pom a nie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim.. ......poooooom...... piiiiiiiimm heh mam polewke z niego a ten serio przezywa... gorzej jest miec ten monitor oddechu niz nie miec;p. W nocy TZ sie na mnie wkurzyl bo nie chcialam zeby mala o 1.40 sie budzila chcialam jej dac smoka i by zasnela a ten zeby jej jesc dac;p wkurzyl sie i wyszedl z koldra do salonu heheheh a po jakiejsc godzince-dwoch wrocil;p
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajoma mi odradziła,bo zamiast spać spokojnie ciągle z mężem nasłuchiwali czy oddech jest ok.W końcu skonczyło sie na tym,że wyłączyli nianie i rzucili w kąt.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez sie obudzila;p o 1.40;p
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 7 pospała 15 min. w wózku i 5 min w leżaczku ![]() czarna może Maja wyczerpała juz limit marudzenia w pierwszym miesiacu zycia ![]() iizabelaa to potwierdza tylko Twoją teorię- dzieci są nieprzewidywalne, hehe |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Coralady może coś w tym jest, bo widze że Lila urodziła się w termin Tymka- miałąm w książeczce wpisany właśnie 8 kwietnia
![]() ale pada! i burza u nas okropna, mam nadzieje ze w koncu uda nam sie wyjsc na dwor. bo wczoraj tak lapalismy tylko chwile na dworze, moze z godzinka sie uzbierala. cale szczescie ze na parterze mieszkamy. ja sie ciesze ze nie mamy tego monitora, uwazam ze to spelnia swoje zadanie tylko i wylacznie, jesli jest dwupoziomowy dom. nam sie wszystcy dziwili ze od poczatka mału spał sam w swoim pokoju i mowili ze jestesmy odwazni. ja znowu podziwiam cierpliwosc osob ktore spia ze swoimi dziecmi!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-08 o 13:06 |
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, które robiły chrzciny w domu możecie mi napisać jakie miałyście menu?
|
#1814 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale podoba mi się to![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie lubię jak ją ktoś nosi bo jej się to podoba bardzo i oni wszyscy idą później w swoje strony a ja z nią zostaje i ona chce jeszcze. więc mi się to wcale a wcale nie podoba Cytat:
![]() Cytat:
![]() przygotowałam obiad, pije kawkę. relaks ![]() dzieci są nieprzewidywalne. to tylko potwierdza regułę ![]() moja czasami też ma odchylenia od normy ale zazwyczaj to jest w jedną noc potem znowu wraca do normy i za kilka/kilkanaście nocek znowu coś jej się przestawia , grunt że to jednorazowe wybryki ![]() u mnie idzie burzaaaa, już wiaterek się zerwał, zrobiło się ciemno i zaraz będzie pompa pewnie
|
||||
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buzxiaki dla Tymka od mojej Księżniczki
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas Natala żywa na całego. Będę prasować to przynajmniej poobserwuje bo mata jest bee.
tracionera ja wole ćwiczyć jak nikt nie patrzy, jakoś się krępuje nawet przy tż, ale nie będę miała wyjścia chyba.Też Wam się tak źle zakłada te skarpetki z Lamaze? |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Zaklada sie ok tylko troche za duze sa;p
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
ja tańczę, jak męża nie ma, bo to naprawdę średnio wygląda na razie, ale ćwiczyć mogę przy nim i tak się patrzy w tv, a nie na mnie wtedy
|
#1819 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odkąd 3 dni temu moja mała podniosła wysoko główkę,
a dzień później się obróciła, to teraz jak ją położę na brzuszku, to od razu super wysoki i długo trzyma głowę, przekręca się na plecy i wogole gimnastyka na całego ![]() Mam za małą matę. Cytat:
to może być na tle hormonalnym, bo np. w ciąży, połogu czy biorące tabletki anty trzeba uważać z opalaniem bo dla nielicznych kobiet może to się skończy właśnie brązowymi plamami Cytat:
cudna Cytat:
![]() ciekawe czy charakterek też ![]() Cytat:
ale ten ból to może dlatego, że po porodzie ponoć częściej zdarza się suchość w pochwie Cytat:
bo u nas w szpitalu szyją lekarze Cytat:
jestem ciekawa co to za róg jest w tym Bebilonie ![]() Cytat:
i jesteśmy zadowolone, nie mamy po nim problemów z kupka czy ulewaniem ale mleko to bradzo indywidulana sprawa za to mój pediatra twierdzi, że te wszystkie mleka są prawie identyczne, robione z tego samego proszku mlekowego, zresztą produkowanego u mnie w mieście, Cytat:
pożałował, bo ja nie jestem spokojną osobą ![]() Cytat:
niestety czemu ja zawsze muszę mieć rację kurcze a ja tak lubię wszystko planować ![]() Coralady piękne zdjęcie ![]() też bym chciała takie umieć zrobić ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a my czekam na deszcze od 3 dni i NIC
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-08 o 13:36 |
|||||||||
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, jak o tej macie pisałyśmy właśnie, ze niewielka. Ja się zdecyduje na jakąś z Tiny Love, bo tam są większe rozmiary. U mnie położna zszywała z tego, co pamiętam, wyciągnęła łożysko i zaczęła szyć, ale prawie nie zwracałam uwagi na to, co mi tam na dole robią ![]() Czy wasze dzieci tez sobie z uporem maniaka kładą pieluszkę na twarz?
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my mamy i się czuję pewniej jakbym nie miała to dopiero bym sprawdzała czy mały oddycha co rusz ![]() Cytat:
moje dziecko też ma dzień spiocha dziś ciągle śpi ![]() a pogoda fajna ochłodziło się w końcu
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam wrażenie właśnie że za małe i ciasno wchodzą.
iizabelaa gratulacje dla malutkiej za trzymanie główki i zazdroszczę na całego. 20tego mamy szczepienie to pogadam z pediatrą co mogę robić by małej pomóc. A Bebilon w puszce w rogu ma plastikowe połączenie tych boków i oto się "wyciera" miarkę by była płaska i równa jak piszą na opakowaniu
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, jeszcze kilka dni temu ja się martwiłam, że nie trzyma głowy, a inni pisali że ich dzieci to już dawno, i to się stało z dnia na dzień, kładę ją a ona tak wysoko głowę trzyma widocznie dopiero przyszedł jej czas
|
|
#1824 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a chcialam sie nauczyc dobrze wychowywac
klikniete ![]() witaj śliczna dziewczynka ![]() Cytat:
egoego dobrze że to napisałaś bo miałam dziś naleśniki z truskawkami robić :P no ale że poprzednio Nadie wysypało to tylko parę chciałam dać a tak to się jednak obejdę smakiem My kąpiemy pomiędzy karmieniami czyli nakarmię a za jakieś 30 min lub godz wypada nam kąpiel po niej znowu cycuś i takim sposobem mała zasypia nam ok 23 ale w łóżeczku więc chociaż tyle u nas po kąpieli jest najlepszy czas na zabawę [/QUOTE] może u Ciebie nie będzie takiego efektu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie racja wszyscy sopbie pojda a Ty zostaniesz ide marudera nakarmic |
|||
|
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie - lekarze to patalachy
anioleczek Cytat:
a i kupilam ta swiece i szatke z polecanej firmy i jestem pod wrazeniem kupilam w poniedzialek popoludniu a dzis rano dostalam juz paczke!!! http://allegro.pl/chrzest-szatka-do-...633763998.html Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-06-08 o 14:45 |
|
|
|
|
#1826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu ale Mała dziś marudzi........
coralady, cudna córcia czarna, słodka Majusia wanilia, śliczości z Naduni chciałam i ja wstawić fotke ale nie mam swojego kompa a tu nie moge zmniejszyć foty i wejsc mi nie chce ![]() będzie dobrze, powoli coś znajdziecie i zamieszkacie razem!!! Cytat:
po kąpieli by nie zasnęła, bo w w wannie dostaje takiego powera ze hoho ![]() Cytat:
![]() montii, jak On to robi, że tyle śpi???? U nas znowu kilka pobudek, budzi Ją głód, może sie nie najada ?? ![]() aa i kupsko też Ją budzi
|
||
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka lezy na macie i kloci sie z bobrem cignie go za ogon i chce zjesc ale jest za daleko
|
|
#1828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wieczorem szybciej zaśypia niż w dzień - tzn kąpiel - jedzonko do odbicia i czasem jest tak padnięty że spi już zanim mu się odbije - a czasem marudzi z 2 godz.... Zastanawiam się czy nie wprowadzic jakiejś metody bardziej "drastycznej" w stylu jakiegos rytuału- że obojętie czy marudny czy nie kładę go do łożka i tylko podchodzę jak wyje ale nie biorę na ręcę - i to samo w ciągu dnia - np 2 drzemki .... muszę poczytac cos na ten temat - chyba, że ktoś tak zaczynał usypiac i sam napiszę co i jak ?? Dziewczyny boskie macie te małe królewny ! Następne moje to bedzie dziewczynka bo zazdroszczę Wam tych różów i sukienek
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ledwo zdążyłam przed burzą do domu, lało, grzmiało i ....
piwnica zalana, drzewo z korzeniami wyrwało obok przy bloku, teraz idzie druga burza ![]() Ide Was nadrabiać, jak net nie padnie |
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, ja w końcu muszę te mate kupić, chyba te sama, którą ma Prunelle. Mirabilka-u mnie zawsze działa Marsupi, a patent z odpinaniem śpiącego dziecia już opisałam ![]() Ja tej metody "drastycznej" nie będę stosować i nie polecam akurat, bo dla mnie to tresura.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-08 o 14:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

poćwicze wieczorem

ale podoba mi się to

wszystko do dupy jest az odechciewa sie zyc