Scent Bar XXIX - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 13:33   #301
MichailK
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar XXIX

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
W linkowanym artykule nie ma mowy o tym, że ludzie zamierają na wieść "o jodzie-131 i cezie-137".
Aileen, moje zastrzeżenia do ogólnego stanu wykształcenia nie były związane bezpośrednio z podlinkowanym przez Ciebie artykułem., lecz całej otoczki medialnej wokół katastrofy w elektrowni Fukushima Daiichi.
Administracyjne szaleństwo (powtórzenie błędu z Prypeci) związane z ewakuacją ludzi w promieniu 20 km od zakładu, w wyniku którego śmierć poniosły osoby nie nadające się do takiej relokacji ( oczywiście media ogłosiły "xx ofiar Fukushimy", czy jakoś tak i jeszcze Głupota Skrystalizowana), ogromne straty dla gospodarki Japonii ( któż od nich kupi "świecące ryby"?) i ogromny cios dla energetyki jądrowej, najczystszego źródła energii z obecnie dostępnych.
Po wypadku w elektrowni Three Mile Island zamrożona została ekspansja elektrowni tego typu w Stanach Zjednoczonych, Fukushima "załatwiła" atom u naszych zachodnich sąsiadów.
Aileen, nawet w sprawnej elektrowni jądrowej są miejsca, w których dawka mogłaby przekraczać 4 Sv/h, tam po prostu się nie wchodzi i wówczas jest 0 Sv/h . A artykuł traktuje jedynie jako kolejną próbę straszenia - patrzcie, tak tam niebezpiecznie, że wysyłają tam ludzi gotowych na śmierć! Należy pamiętać , że nie było w historii awarii elektrowni atomowej, która pociągnęła by za sobą znaczącą liczbę ofiar. No chyba, że podliczymy chorych na radiofobię..
Niestety, to nie tylko kwestia szaleństwa na punkcie atomistyki: świńska/ptasi/ośmiornicza grypa, EHEC, kryzys finansowy, to wszystko smutne oblicza naszej Cywylizacji Histerii.

Edytowane przez MichailK
Czas edycji: 2011-06-08 o 13:44
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 13:34   #302
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
jesli ma dysgrafie ,t o ocena za pismo nie moze byc uwzględniona w klasyfikacji, wiec obstawiam ze ma 4 (przynajmniej kiedys tak było)
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
jeśli ciśnienie w górę to zapewne 3 albo i gorzej...
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Czy?
dwa ..... szlag mnie trafił.

A z baba nie ma sensu gadać. Dyskutowałam z nią na każdym zebraniu i nic nie dawało.
Wczoraj miałam tak podniesione ciśnienie, ze bałam się palnąc coś głupiego. Bo bym jeszcze dzieciakowi zaszkodziła. A cały przyszły rok będzie go uczyła :/

I to nie jest problem jednego dziecka. Wszystkie się na nią skarżą
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 13:44   #303
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsiejsze masz..

A moje dziecko wstało o ok 5 Przyszła do nas do łóżka i se leży, gada coś, kopie ścianę a ja czekam, aż alarm budzeniowy zacznie dzwonić o 6:40 (bo zazwyczaj dziecko tak wstaje w okolicach 6-7.30 ). Komórka nie dzwoni, więc po parunastu minutach leżenia postanowiłam sprawdzić, która jest jednak godzina I była 5:15 i do 6:40 już za bardzo nie spałam
1.:hahaha : normalnie zeszłabym na zakrztuszenie sie kaczką w pomarańczach - tak dobrze widzicie

Spooro - śmiem mniemać ze masz albo poważną wadę wzroku albo genialne poczucie humoru

ale nie będę tutaj obrzydzać Wam moich nóg - tylko piszę zeby czasem kto się nie rozczarował gorzko i srodze jak mnie an spotkaniu 100% live zobaczy
zrobiłąś mi środę

kur dwa reklamował ktoś panele - o d popękania/rozwarstwienia?????????

bo firma - odsyłąjąc do regulaminu - twierdzi ze to nie podlega reklamacji ze gwarancją objęta jest tylko ścieralnosc - paranoja jak dla mnie - chyba cza wbić do rzecznika praw konsumenta - bo to nei moze być że sie panele psujo po miesiącu a oni se "regulaminem" umywajo rynce od tego

a i powiedzcie mi jak to jest z tymi dzieciami - ja i moi rówieśnicy nigdy ale to przenigdy nie przylazilismy do łóżka rodziców bo akurat wstaliśmy se rano i nie chce nam się spać - jakos było ofen wiadomo ze to ich pokój a nasz to nasz i sru. Owszem w przypadku koszmarów to tak - dziecko lęki itepe - ale czy nie da sie dziecka odnieść z powrotem do jego pokoiku? Cały czas kochając go mocno, ale mimo wszystko wstawanie do roboty to wstawanie do roboty. Nie wiem, dzieci nie mam ale może będę miec i se tego nei wyobrażam. Pewnie jednak to kwestia indywidualna - kwestia wyrobienia nwyków - em aj rajt?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość

A z baba nie ma sensu gadać. Dyskutowałam z nią na każdym zebraniu i nic nie dawało.
Wczoraj miałam tak podniesione ciśnienie, ze bałam się palnąc coś głupiego. Bo bym jeszcze dzieciakowi zaszkodziła. A cały przyszły rok będzie go uczyła :/

moim zdaniem z nią jest coś nie tak - nie zostawcie tego tak

spotkałam sie juz też ze średnimi ważonymi jako sposobie wystawiania ocen rocznych - i zbierałąm koparę z ziemi - ale ja już nie nauczam i mnie to ryba - jednak to żenujące że tak sie dzieje - W SZKOLE

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-06-08 o 13:38
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:06   #304
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1.:hahaha : normalnie zeszłabym na zakrztuszenie sie kaczką w pomarańczach - tak dobrze widzicie

Spooro - śmiem mniemać ze masz albo poważną wadę wzroku albo genialne poczucie humoru

ale nie będę tutaj obrzydzać Wam moich nóg - tylko piszę zeby czasem kto się nie rozczarował gorzko i srodze jak mnie an spotkaniu 100% live zobaczy
zrobiłąś mi środę
<- Wadę mam taką.

A poważnie to i jedno i drugie mam i wadę niedużą, choć czasem nie widzę kto idzie po drugiej stronie wąskiej ulicy

Cytat:

bo firma - odsyłąjąc do regulaminu - twierdzi ze to nie podlega reklamacji ze gwarancją objęta jest tylko ścieralnosc - paranoja jak dla mnie - chyba cza wbić do rzecznika praw konsumenta - bo to nei moze być że sie panele psujo po miesiącu a oni se "regulaminem" umywajo rynce od tego

Qrde nie wiem co doradzić...

Cytat:
a i powiedzcie mi jak to jest z tymi dzieciami - ja i moi rówieśnicy nigdy ale to przenigdy nie przylazilismy do łóżka rodziców bo akurat wstaliśmy se rano i nie chce nam się spać - jakos było ofen wiadomo ze to ich pokój a nasz to nasz i sru. Owszem w przypadku koszmarów to tak - dziecko lęki itepe - ale czy nie da sie dziecka odnieść z powrotem do jego pokoiku? Cały czas kochając go mocno, ale mimo wszystko wstawanie do roboty to wstawanie do roboty. Nie wiem, dzieci nie mam ale może będę miec i se tego nei wyobrażam. Pewnie jednak to kwestia indywidualna - kwestia wyrobienia nwyków - em aj rajt?
Zależy od dziecka Moja zawsze spała sama w swoim łóżeczku od urodzenia. Teraz od iluś tam miesięcy śpi sama w swoim pokoju, a przychodzić zaczęła jakiś miesiąc czy dwa temu Teraz nawet rzadziej raz czy 2 razy w tygodniu I ja zazwyczaj ją zanoszę do łóżeczka o tej drugiej nad ranem Wiesz niektóre mamy śpią z dzieckiem od urodzenia i może potem dzieci nie przychodzą do rodziców, bo się poprzytulały do mamy podczas snu jak były maluteńkie A te, które spały same chcą się poprzytulać teraz Tak to jest

Ale znam i przypadki, że dziecko cały czas śpi z mamą/ rodzicami w jednym łóżku
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:10   #305
justynaneyman
Zakorzenienie

No właśnie- a Gucio umie wyjść z łózeczka sam- i zrobił to jakieś 2 mce temu. Jak Go zobaczyłam, wydałam taki okrzyk trwogi i przerażenia (w sumie nie wiem, czemu- z zaskoczenia?), że Gucio pobiegł szybciutko z powrotem, wskoczył górą do łózeczka i od tamtej pory sam nie wychodzi, tylko jak się obudzi i akurat nie robi zdjęć, woła "halo, haaaaloooooo" i wtedy Go wyjmujemy

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:14   #306
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Jeżeli już, to grafiki
Mój tytuł jest dość idiotyczny- magister sztuki
Pani magister od sztuki

Cytat:
Napisane przez MichailK Pokaż wiadomość
...
Niestety, to nie tylko kwestia szaleństwa na punkcie atomistyki: świńska/ptasi/ośmiornicza grypa, EHEC, kryzys finansowy, to wszystko smutne oblicza naszej Cywylizacji Histerii.
konsekwencja szybkich i wszędzie dostępnych środków masowego przekazu, tak mi się wydaje.. i dziwnej konkurencji, kto ma pierwszy niusa, nieważne czy sprawdzonego czy nie..

Cytat:

skoro wszyscy się skarżą to można chyba zgłosić problem wyżej? a już na pewno jeśli to niezgodne z przepisami, jak sugeruje Polly..

Cytat:

jak nie podlega.. panel jest od tego żeby był cały i nie rozwarstwiony i nie popękany, jak po miesiącu to podchodzi to nawet pod wadę wrodzoną, w domyśle istniejącą w momencie zakupu
a regulaminem niech sobie tyłek podetrą
tak mi się przynajmniej wydaje
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:15   #307
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
słabe wg mnie, zwłaszcza łydki

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:31   #308
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
pytanko an dziś :
co sądzita o tej pani http://www.filmweb.pl/person/Leah+Remini-93651

pod kątem roli w tym serialu "Diabli Nadali"

zawsze mi sie ze kimś wizażowym kojarzy - oć może błędnie ale nic na to nie poradzeu
jest zarąbista lubię Diabli nadali

a z kim kojarzysz?

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
dzięki tak zrobię

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o ja bym też Mandess chciała, chyba nie pamiętam go tak do końca, ale wiem ze kiedyś się czaiłam

Ale mam upał w mieszkaniu, nie mogłam spać bo się pociłam
ad1. jest w dobrej cenie teraz na eglamurze, a próbasa kcesz

ad2. ja też, obudziłam się z twarzą spuchniętą jak dynia od tego goronca

Cytat:

się nie znam, ale to przegięcie jakieś jest

Cytat:

aaaa to nie wada uktyta jest zdecydowanie powinni przyjąć reklamacje

i bry wszystkim

a teraz idę się powiesić, dzień zapowiadał się dość sympatycznie i wszystko runęło , kutfa mam dość (ząb mi się rusza)

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2011-06-08 o 14:40
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:45   #309
justynaneyman
Zakorzenienie

Michaił, wg mnie media kreują rzeczywistość, w której ludzi łatwiej się zniewala i wmawia im się różne potrzeby, napedzające mechanizmy finansowe (np. koncerny farmaceutyczne) - dlatego Cywilizacja Histerii doskonale się sprawdza....
Aczkolwiek co do zagrożenia energią atomową się nie wypowiadam, bo nie wiem.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Florens, biedaku

Twój anioł stróż jest zarąbisty

Stary 2011-06-08, 14:48   #310
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:

Trudno mi powiedzieć. Ja nigdy nie chodziłam do rodziców,za to biegałam do dziadków.

Natomiast moje dzieci przychodzą do mojego łóżka bardzo często w nocy jak się przebudzą. Ale przychodzą po prostu spać. Jak byli młodsi, czasami sama brałam ich do łóżka rano, żeby móc poleżeć jeszcze chwilkę . Przecież nie zostawi się dziecka rocznego, czy dwulatka samemu sobie.

Teraz, jak wstaną już na dobre, to najczęściej wstaję i ja. A jak chcę się przespać, to zrobię im śniadanie i kładę się jeszcze a młode zawsze sobie znajdą zajęcie. Najczęściej jest to telewizja albo komputer - może tez nie zbyt dobrze. Ale dzięki temu mogę raz na jakiś czas się wyspać.

Od jakiegoś czasu nie muszę im ograniczać ani kompa ani TV, bo sami nie zbyt dużo czasu przy nich spędzają. Wolą wyjść na podwórko i pokopać piłkę albo pojeździć na rowerach.

Cytat:

moim zdaniem z nią jest coś nie tak - nie zostawcie tego tak

spotkałam sie juz też ze średnimi ważonymi jako sposobie wystawiania ocen rocznych - i zbierałąm koparę z ziemi - ale ja już nie nauczam i mnie to ryba - jednak to żenujące że tak sie dzieje - W SZKOLE
No jest coś nie tak. Sprawa była kilkukrotnie podnoszona na zebraniach.
Niestety nic to nie daje. Rozmowa z nauczycielem tez nic nie daje.

Nie chcę robić teraz afery, bo takie akcje mogą dziecku tylko zaszkodzić.
Najważniejsza będzie dla nas ocena na koniec roku w kolejnej klasie - bo będzie na świadectwie ukończenia szkoły. I w przyszłym roku już nie odpuszczę.

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2011-06-08 o 14:49
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:48   #311
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

piję drugą kawę ale jakoś nie mogę się rozkręcić, zaraz zmykam na rehabilitację... a potem na kontrolę

Cytat:
Ale znam i przypadki, że dziecko cały czas śpi z mamą/ rodzicami w jednym łóżku
dla mnie opcja nie do przyjęcia ale znam kilka takich przypadków

Flo
przesyłka do Ciebie chyba dopiero jutro poleci, przepraszam

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:52   #312
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Michaił, wg mnie media kreują rzeczywistość, w której ludzi łatwiej się zniewala i wmawia im się różne potrzeby, napedzające mechanizmy finansowe (np. koncerny farmaceutyczne) - dlatego Cywilizacja Histerii doskonale się sprawdza....
Aczkolwiek co do zagrożenia energią atomową się nie wypowiadam, bo nie wiem.
:
Daleki jestem od głoszenia teorii spiskowych, dlatego uważam, że wspomniane przez Ciebie mechanizmy są raczej wtórne, pierwotna zaś jest jednak symbioza nieuctwa z arogancją. Niestety.

O Czarnobylu ( i nie tylko) fajny wywiad: Klik!

Edytowane przez MichailK
Czas edycji: 2011-06-08 o 14:55
Stary 2011-06-08, 14:54   #313
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
jest zarąbista lubię Diabli nadali

a z kim kojarzysz?

a teraz idę się powiesić, dzień zapowiadał się dość sympatycznie i wszystko runęło , kutfa mam dość (ząb mi się rusza)
teraz mogeu sie przyznać - tak sie trochęu bałam, coby kogo nie urazić bo ja z tymi moimi kulami w płot to juz historia

z Tobą - bardziej charakterowo bo wizualnie nie widziąłam w " ruchu"

matko bosko współczuję - znam to - to chyba trauma namber łan - i zawsze bez zapowiedzi brrrrrrrrrrrr aż mnie trzepie z przerażenia o swoje - bo nic tylko czekam dnia kiedy mnie to dopadnie

Spo - get it - tak zbiorczo odpiszę
Stary 2011-06-08, 14:56   #314
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie- a Gucio umie wyjść z łózeczka sam- i zrobił to jakieś 2 mce temu. Jak Go zobaczyłam, wydałam taki okrzyk trwogi i przerażenia (w sumie nie wiem, czemu- z zaskoczenia?), że Gucio pobiegł szybciutko z powrotem, wskoczył górą do łózeczka i od tamtej pory sam nie wychodzi, tylko jak się obudzi i akurat nie robi zdjęć, woła "halo, haaaaloooooo" i wtedy Go wyjmujemy
Miejmy nadzieję, że wyjdzie chociaż na swoją "18stkę".
Stary 2011-06-08, 14:59   #315
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
a czym faszerujesz?
uwielbiam bakłażany, kilka lat temu chciałam zrobić ale mi nie wyszły, były tłuste i gorzkie
wczorajsze były wege (pieczarki/papryka/pomidor/ser zółty/chińska przyprawa i duuużo pieprzu)
można też z mięsem - ja robiłam z mielonym i sosem pomidorowym jak do makaronu...
w necie jest pełno przepisów

goryczy można się pozbyć soląc i usuwając wycieknięty sok

a czemu tłuste to nie wiem

Cytat:
Się ukrywa. Co mi przypomniało, że kiedyś podczas gotowania stworzyłam piękną i ambitną parafrazę luciolowego refrenu:
rukola, rukola, rukola
kapusta, fasola, czosnek, szczaaaw...

i brawa dla Natki za prawidłowe odruchy - na pewno jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

Wiecie co?
Miałam to zaliczenie. W zeszłym tygodniu koleś powiedział, że kilka osób zwolni. I ja na to liczyłam, bo gadałam, zgłaszałam się i takie tam. I co? Przychodzimy, a on nic. Nikogo nie zwolnił. A ja głupia wcale nie przejrzałam materiałów, niczego się nie uczyłam, bo myślałam, że zwolni. Wiem, może moja wina, bo uczyć się trzeba, ale do k**wy ciężkiej, tak się nie robi... Jestem tak zmęczona, że już nawet nie mam siły go od ch**ów wyzwać...

Melk

i wszystkim w sesji

byłam wczoraj na spotkaniu z kumplem z Moskwy...
ostrzegał, że będzie z pracownikami, ale myślałam, że z lokalnymi i uda sie ich szybko spławić.
było dwóch Ruskich, a potem dołączył jakiś strasznie ważny Anglik.
Angol mówił tylko w english, jeden Ruski tylko po rusku, drugi troszkę po angielsku, ja rozumiałam 80% eng i 25% rus, mówić się wstydziłam, kumpel we wszystkich trzech fluently
poza tym po jakimś czasie zndziła mu się rola tłumacza i wkopał mnie mówiąc, że po angielsku mówię perfekcyjnie, a ruskim żeby radzili sobie sami, bo mogli się uczyć języków...
braki w komunikacji trzeba było nadrabiać piwem...
Stary 2011-06-08, 15:09   #316
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

to nie jest problem dzieci tylko tej babki. Jesli masz zaswiadczenie i szkoła o tym wie ze dziecko ma dysgrafie to są jasne kryteria oceniania. zreszta zeby nie namieszac zaoytam Tza

Cytat:
1.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

akurat ja i moja siostra przychodziłyśmy , jak i moje najblizsze kolezanki z klasy, moja szefowa tez przychodziła i jej siostra tez ( do 12 stego roku zycia) wiec na pewno nie jest tak ze starsze pokolenie nie przychodziło a teraz sie to zmieniło
moje dziecko tez przychodzi choc teraz juz bardzo zadko i rano a nie w nocy, jej kolezanki z klasy równiez....
Dla mnie to nie problem jak dziecko przyjdzie rano, natomiast troche patologiczne jest dla mnie jak dziecko zasypia z rodzicami i normalnie cała noc z nimi przesypia...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:09   #317
skarbiatko
Zakorzenienie

Rejcz, nie ma czegoś takiego że " nie podlega reklamacji " nie daj sobie wciskać ciemnoty, dokładnie tak nie pamiętam zapisu prawnego, przeczytaj i wal do sprzedawcy ! często powołanie się na przepisy wystarcza aby sprzedający należycie zajął się tematem. , można się chyba jeszcze powołać na rękojmię, tylko trzeba zgłosić sprzedawcy wadę nie później niż 30- dni od jej "wykrycia" w praktyce znaczy to tyle że nawet jeśli wykryłaś usterkę wcześniej to nie możesz się "chlapnąć"
bo rękojmia za wady fizyczne obowizuje bez względu na to co i jak jest objęte gwarancją..

jest wielce prawdopodobne że zaraz zajrzy do Baru MichailK i wypowie się dokładniej na ten temat

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:15   #318
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Rejcz, nie ma czegoś takiego że " nie podlega reklamacji " nie daj sobie wciskać ciemnoty, dokładnie tak nie pamiętam zapisu prawnego, przeczytaj i wal do sprzedawcy ! często powołanie się na przepisy wystarcza aby sprzedający należycie zajął się tematem. , można się chyba jeszcze powołać na rękojmię, tylko trzeba zgłosić sprzedawcy wadę nie później niż 30- dni od jej "wykrycia" w praktyce znaczy to tyle że nawet jeśli wykryłaś usterkę wcześniej to nie możesz się "chlapnąć"
bo rękojmia za wady fizyczne obowizuje bez względu na to co i jak jest objęte gwarancją..

jest wielce prawdopodobne że zaraz zajrzy do Baru MichailK i wypowie się dokładniej na ten temat
dzięki wszystkim - to nie moje panele - ale dzieki za odp

pamiętam ze było coś jak rejkojmia ale nie śledzę przepisów

powiedzieli w firmie jednak ze jesli pan se układał sam te panele to juz nie obejmuje

ja nie rozmawialam przez tel - niemniej jednak uwazam ze ój ma to do rzeczy kto z kim układa panele - mają byc kokufa dobre

no poorientuje sie

dzięks i spadam nach leroy

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to nie jest problem dzieci tylko tej babki. Jesli masz zaswiadczenie i szkoła o tym wie ze dziecko ma dysgrafie to są jasne kryteria oceniania. zreszta zeby nie namieszac zaoytam Tza

akurat ja i moja siostra przychodziłyśmy , jak i moje najblizsze kolezanki z klasy, moja szefowa tez przychodziła i jej siostra tez ( do 12 stego roku zycia) wiec na pewno nie jest tak ze starsze pokolenie nie przychodziło a teraz sie to zmieniło
moje dziecko tez przychodzi choc teraz juz bardzo zadko i rano a nie w nocy, jej kolezanki z klasy równiez....
Dla mnie to nie problem jak dziecko przyjdzie rano, natomiast troche patologiczne jest dla mnie jak dziecko zasypia z rodzicami i normalnie cała noc z nimi przesypia...
rozumiem x2
Stary 2011-06-08, 15:15   #319
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
[

Jestem!

Rachel, dla mnie to niezgodność towaru z umową - patrz FK

Polecam szczególnie część: " [...]Taki towar jest niezgodny z umową, gdy nie nadaje się do celu, do jakiego jest zwykle używany, oraz właściwości towaru nie odpowiadają właściwościom cechującym towar tego rodzaju, np. w butach do gry w piłkę nożną urywają się korki.[...]" No chyba, że chciałaś "parkiet rozwarstwiony"
Stary 2011-06-08, 15:17   #320
Polly_
grozi wypollizowaniem

rachelo- co do paneli-to powiedz ze chcesz skorzystac z prawa rękojmi a nie reklamacji. reklamacja moze byc a nie musi i moze obejmowac jedna ceche produktu i daje jąproducent. rękojmia obowiązuje zawsze, trwa 2 lata i obejmuje niezgodnosc towaru z umową. rozwarstwiony panel nie stanowi pełnowartosciowej podłogi,wiec podlega naprawie/wymianie z tytułu rękojmi. Rękojmia to zobowiązanie sprzedawcy. Nie daj sie zbyc gadaniu ze producent nie udziela gwarancji i td....sprzedawcy wykorzystuja gierki słowne-przychodzi klient mowu ze chce skorzystac z gwarancji-oni mowia ze nie ma czegos takiego na ten produkt o mogą miec rację. Nie informują klientaze moze skorzystac z prawa rękojmi bo to dla niech nie na rękę.
Stary 2011-06-08, 15:19   #321
skarbiatko
Zakorzenienie

no

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:35   #322
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Aileen, moje zastrzeżenia do ogólnego stanu wykształcenia nie były związane bezpośrednio z podlinkowanym przez Ciebie artykułem., lecz całej otoczki medialnej wokół katastrofy w elektrowni Fukushima Daiichi.
Ekhem, wcześniej pisałeś co innego:
Cytat:
Dla mnie jest to raczej przykład jak niski jest obecnie poziom wykształcenia społeczeństw, najwyraźniej nawet japońskiego. O poziomie dziennikarstwa się nie wypowiem, bo i nie ma o czym.

Cytat:
Administracyjne szaleństwo (powtórzenie błędu z Prypeci) związane z ewakuacją ludzi w promieniu 20 km od zakładu, w wyniku którego śmierć poniosły osoby nie nadające się do takiej relokacji ( oczywiście media ogłosiły "xx ofiar Fukushimy", czy jakoś tak i jeszcze Głupota Skrystalizowana), ogromne straty dla gospodarki Japonii ( któż od nich kupi "świecące ryby"?) i ogromny cios dla energetyki jądrowej, najczystszego źródła energii z obecnie dostępnych.
Po wypadku w elektrowni Three Mile Island zamrożona została ekspansja elektrowni tego typu w Stanach Zjednoczonych, Fukushima "załatwiła" atom u naszych zachodnich sąsiadów.
Z pogrubionym w pełni się zgadzam. Energia atomowa nie jest diabłem, pomimo że tak właśnie przedstawiają ją jej przeciwnicy. Trzeba jedynie wiedzieć jak z nią postępować, żeby nie skończyło się tak jak w Czarnobylu - katastrofa przez głupotę oficjeli.

Cytat:
Aileen, nawet w sprawnej elektrowni jądrowej są miejsca, w których dawka mogłaby przekraczać 4 Sv/h, tam po prostu się nie wchodzi i wówczas jest 0 Sv/h . A artykuł traktuje jedynie jako kolejną próbę straszenia - patrzcie, tak tam niebezpiecznie, że wysyłają tam ludzi gotowych na śmierć!
IMO nie rozumiesz tego artykułu.
Straszenia tam nie ma (jeśli Twoim zdaniem jest - proszę o cytaty).
Są fakty i informacje o IMO świetnym pomyśle grupy zorientowanych w temacie atomowym ludzi, którzy myślą o przyszłości w kategoriach szerszych niż czubek własnego nosa. I którzy są całkiem dobrze wyedukowani, skoro wiedzą, że jeśli pójdą naprawiać reaktor (nikt ich tam nie wysyła, sami chcą iść), to nie poniosą śmierci na miejscu, tylko że skutki napromieniowania mogą odczuć za 20-30 lat, kiedy większość z nich i tak już będzie w Krainie Wiecznych Łowów.

Cytat:
Należy pamiętać , że nie było w historii awarii elektrowni atomowej, która pociągnęła by za sobą znaczącą liczbę ofiar. No chyba, że podliczymy chorych na radiofobię..
Większość awarii faktycznie była nadmuchana przez media i nie stanowiła znaczącego zagrożenia dla otoczenia. Ale z tym, co pogrubione, nie mogę się zgodzić. Była awaria elektrowni atomowej, która pociągnęła by za sobą znaczącą liczbę ofiar. W Czarnobylu.

Edit:
Cytat:

Może by w kuratorium zapytać, dlaczego ta pani nie respektuje przepisów i zaniża oceny?

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

Cytat:
Fajny Dzięki, z przyjemnością poczytam.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2011-06-08 o 15:47
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:45   #323
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
słabe wg mnie, zwłaszcza łydki
Mogłyby być grubsze. Ale moje i tak mniej kształtne.

Cytat:
zaraz zmykam na rehabilitację...
Jesteś moim niewpuperzem!?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
braki w komunikacji trzeba było nadrabiać piwem...
Co mi przypomniało imprezę u eksa - ja z żałosnym niemieckim i onegdaj jeszcze gorszym ang, on fluently, jego znajomi angielsko-niemieccy. Tak się schlałam wódą, że przegadaliśmy pół nocy i tylko się następnego dnia zastanawiałam po jakiemu, u licha, i dlaczego pamiętam o co chodziło.
A jego kolega Murzyn też się nieźle schlał bo powiedział potem eksowi, że jestem najpiękniejszą dziewczyną jaką widział

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:48   #324
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
Ekhem, wcześniej pisałeś co innego:
Owszem, był to tylko przykład, zatem nie wszystkie stwierdzenia, które tak mnie wpieniają miały tam miejsce, vide: uwaga, izotop!

Cytat:
Większość awarii faktycznie była nadmuchana przez media i nie stanowiła znaczącego zagrożenia dla otoczenia. Ale z tym, co pogrubione, nie mogę się zgodzić. Była awaria elektrowni atomowej, która pociągnęła by za sobą znaczącą liczbę ofiar. W Czarnobylu.
Owszem, wedle oficjalnych danych około 50 osób ponisło śmierć w wyniku tej awarii.
Stary 2011-06-08, 15:50   #325
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Daleki jestem od głoszenia teorii spiskowych, dlatego uważam, że wspomniane przez Ciebie mechanizmy są raczej wtórne, pierwotna zaś jest jednak symbioza nieuctwa z arogancją. Niestety.

ale o grypach wspomniałeś

Cytat:

Stary 2011-06-08, 15:52   #326
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ale ja nie o swojej urodzie chciałam ino o remoncie
Koszmar zaprawdę powiadam Wam.
Brakuje jakiejś części do umywalki, mozaika jest oliwkowa a nie miętowa (monitor przekłamał kolory), framuga się nie nadaje, próg się rozwalił, syf wszędzie, kot wlazł w kwiaty, zwalił i połamał a małe ryczy i gazuje. I jeszcze jest gorąco jak wuj tak więc zapraszam Maję.

Tak se myślę, że Polly to by takiej mozaice nie odpuściła tylko szukała innej. Ale czy mi się chce szukać...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:58   #327
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Red, myślę że Polly to by nie poprzestała na oblukaniu mozaiki na monitorze tylko poszła ją oglądać 15 razy z próbkami ściany, podłogi i ręczników

ja tam bym odpuściła, oliwkowy koniec końców ładny

edit: chociaż kto wie, czy bym odpuściła, z wykładziną dałam sie namówić na wymianę i się bardzo z tego cieszę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2011-06-08 o 15:59
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 16:10   #328
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Florens, biedaku

Twój anioł stróż jest zarąbisty
mój a skąd go znasz

Cytat:
Flo
przesyłka do Ciebie chyba dopiero jutro poleci, przepraszam

się nie spieszy i tak muszę do nich schuść

Cytat:
teraz mogeu sie przyznać - tak sie trochęu bałam, coby kogo nie urazić bo ja z tymi moimi kulami w płot to juz historia

z Tobą - bardziej charakterowo bo wizualnie nie widziąłam w " ruchu"

matko bosko współczuję - znam to - to chyba trauma namber łan - i zawsze bez zapowiedzi brrrrrrrrrrrr aż mnie trzepie z przerażenia o swoje - bo nic tylko czekam dnia kiedy mnie to dopadnie
ad1. muszę się jej dokładniej przyjrzeć

ad2. , najgorsze, że pilnowanie i dbanie nic nie daje

Cytat:

Cytat:
Brakuje jakiejś części do umywalki, mozaika jest oliwkowa a nie miętowa (monitor przekłamał kolory), framuga się nie nadaje, próg się rozwalił, syf wszędzie, kot wlazł w kwiaty, zwalił i połamał a małe ryczy i gazuje. I jeszcze jest gorąco jak wuj tak więc zapraszam Maję.

Tak se myślę, że Polly to by takiej mozaice nie odpuściła tylko szukała innej. Ale czy mi się chce szukać...

u mnie czarno i leje i błyska i grzmota, odłączam się paaaaaa

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 16:15   #329
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Red, myślę że Polly to by nie poprzestała na oblukaniu mozaiki na monitorze tylko poszła ją oglądać 15 razy z próbkami ściany, podłogi i ręczników

ja tam bym odpuściła, oliwkowy koniec końców ładny

edit: chociaż kto wie, czy bym odpuściła, z wykładziną dałam sie namówić na wymianę i się bardzo z tego cieszę

zaprawde tak bym zrobiła , choc myslę ze poprzestałabym na 5cio krotnym oblukaniu

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

ale bedzie burza zaraz a ja mam 5 pralek prania dziecie wrociło o nieludzkiej godzinie 5.45 ale mieli farta na tej zielonej szkole w pełni lata prawie nigdy sie nie zdaza nad bałtykiem ponad 25 stopni i bez opadów przez bite 2 tygodnie a co dopiero na przełomie maja i czerwca
Stary 2011-06-08, 16:29   #330
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy od dziecka Moja zawsze spała sama w swoim łóżeczku od urodzenia. Teraz od iluś tam miesięcy śpi sama w swoim pokoju, a przychodzić zaczęła jakiś miesiąc czy dwa temu Teraz nawet rzadziej raz czy 2 razy w tygodniu I ja zazwyczaj ją zanoszę do łóżeczka o tej drugiej nad ranem Wiesz niektóre mamy śpią z dzieckiem od urodzenia i może potem dzieci nie przychodzą do rodziców, bo się poprzytulały do mamy podczas snu jak były maluteńkie A te, które spały same chcą się poprzytulać teraz Tak to jest
bezedura
spałam w łóżeczku od małości i nigdy nie właziłam do rodziców
Jeśli już, to tylko po jakieś leki jak mnie coś w nocy bolało itp.
Cytat:

czuję się wyróżniona tym zaszczytem

A na tym ffontku, co Red na szafie pokazywała prawie same zachwyty odnośnie koślawych nóg - baby, to przecie ciuchy so do oceny, no

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-06-08 o 16:32
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości